|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
!!!!!!!!!!!! moje chyba nie są takie fajne na depilację i pedicure muszę sama sie umawiać i jeździć. Muszę im dyskretnie podpowiedzieć co mają robić ![]() I super,że jeszcze w dwupaku.każdy dzień jest ważny! dałam Cytat:
kropka- biedna jesteś!! Cytat:
A czkawkę też ma średnio 2-3 razy dziennie Cytat:
![]() Ale zaraz jadę na rynek warzywny, bo musze sobie kupić fasolkę i śliwki! Będę nadrabiać później! ![]() A powiedźcie, w którym tyg najlepiej zrobić wymaz na te bakterie pochwowe??? |
||||
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie mam umowę z synem, że wychodzi dopiero po 25.10. ![]() Bo inaczej Tatuś może nie zdążyć z remontem sypialni, a poza tym mieli mi okna wymienić na początku października, a coś się nie odzywają ![]() Chyba tam zadzwonić muszę ![]() Właśnie Agusia, coś się nie odzywasz ostatnio, ja też myślałam, czy Ty czasem nie pojechałaś już na porodówkę Kate dobrze, że z TŻ wszystko w porządku ![]() I nie myśl nigdy o tym co by było, tylko o tym co jest
|
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3majcie się wszystkie Mamusie zdrowo i dbajcie o Siebie i Wasze Maleństwa. I niech wszystkie dolegliwości odejdą Wam w niepamięć
|
|
#2434 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jelsi chodzi o te wklady to nie wiedzialam ze sa z innego materialu to chyba lepsze sa od gabki![]() Brombrusiu 3 mam sie jeszcze w dwupaku ale juz bym chciala sie rozdwoic;p to juz 37 tydzien
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2009-10-06 o 11:26 |
|||
|
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge sie zgodzic z ta wypowiedzia...pewnie glownie dlatego, ze - jesli uda nam sie wytrzymac jeszcze troszke - sama bede miala cc planowana bez skurczy itp....hormon powodujacy "milosc matczyna" uruchamia sie w organizmie kobiety gdzies z momentem, kiedy dziecko zostaje polozone na jej piersi...Mysle, ze wzruszenie samym faktem, ze urodzilo sie nasze dzieciatko i wiez z dzieckiem nie moze byc mniejsze tylko dlatego, ze nie odczuwalo sie skurczy porodowych... ![]() Z ciekawowsci - skad wzielas ta informacje..? Cytat:
Pluca dziecka "wypompowuja" wode w drodze dziecka przez kanal rodny, wiec tez nie w trakcie samych skurczy...
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jej wyperswadowałam na szczęście, bo nie mam miejsca na takie rzeczy. A co do stojaka, to chyba też sobie daruję, bo myślę że będę stawiać wannę na blacie w kuchni. Ale może zmienię zdanie ![]() Cytat:
A na cytologię pobierał mi ostatnio. Ale nie wiem, który tc jest najlepszy, chodzi chyba o to, żeby w razie czego zdążyć to wyleczyć przed porodem.
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Też bardzo Ci współczuję, Kropko. 3maj się.
|
|
#2438 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z tymi dodatkowymi tygodniami to fajnie , ale nie wiem czy to obejmie także mnie. Ja mam umowę do dnia porodu (bo miałam roczną terminową do czerwca) i nie wiem czy mnie to też obejmie czy nie.Cytat:
Trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku! Cytat:
Ja prosiłabym o listę, bo nie mam żadnego numeru i jak by co to musiałabym czekać na kontakt od Was ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki powiedzcie mi, bo tak jak pisałam, umowę mam do dnia porodu, potem mam prawo do zasiłku macierzyńskiego, który wypłaca mi ZUS, ale nadal ten zasiłek jest mi wypłacany przez te 20 tygodni, tak jak każdej mamie się należy? My wczoraj byliśmy zamówić meble do kuchni, będą w przyszłym tygodniu
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||||||
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że bardziej niż sam poród, wpływ na więź z dzieckiem mają jakieś predyspozycje psychiczne matki. Ale co do płuc, to czytałam, że lepiej właśnie jak dziecko przeciska się przez kanał rodny. Podobno dzieci urodzone przez cc częściej mają problemy z górnymi drogami oddechowymi, czego mogą dowodzić moje problemy z oskrzelami, ale przecież nie ma na to reguły.
|
|
#2440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od kilku mamuś wiem,że bardzo się przydaje, a te które nie miały na początku, potem dokupowały. Cytat:
dzięki!no właśnie chodzi mi o czas, zeby zdążyć jeszcze się wyleczyć. Agusia ja też myślałam,że długo się nie odzywasz.I myślę o Tobie za każdym razem jak mam ochotę na zrobienie jabłecznika z budyniem Fruzia i Kamila się dawno nie odzywały! Co z Wami dziewczyny?? |
||
|
|
|
#2441 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombri doliczyłam doliczyłam u mnie w pracy to w ogóle dyrekcja wyliczyła że wróce do pracy po wakacjach...Cytat:
Cytat:
Raz pupa z prawej raz z lewej...i to w tedy jest dość "bolesne". A Kubuś sie cieszy i jeszcze zaczyna krzyczeć do brzucha "halooo, haloo" po czym przykłada ucho i czeka na odzew |
|||
|
|
|
#2442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karenina Ty pisalaś że w DE nie ma proszkow dla dzieci... To niemożliwe... większość lepszych proszków do nas ciągna właśnie z DE... Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupuję od razu ze stojakiem. Nie mamy stołu, na ławie będzie za nisko, w kuchni niewygodnie, stojak u kumpeli sie sparwdził. Widziałam od razu takie, na ktorym mozesz coś zawieścic, pieluszkę ręcznik, a po kapieli składasz, chowasz i po sprawie.
|
|
|
#2443 |
|
Rozeznanie
|
witam mamusie
![]() jja dopiero po sniadanku, jestem jakos oslabiona nie wiem czy to wplyw tej tarczycy czy tez to norma pod koniec ciazy, ale dalam sobie na luz i do 11 w lozeczku ![]() teraz czekam na kumpelke ![]() dzieki kochane za slowa pocieszenia, odrazu czlowiekowi sie robi lzej na duszy brombi juz pisze o kaloryferach ![]() - juz tak zimno??? bo u mnie nadal upaly![]() kropka - moj ty biedaku, trzymam za ciebie magda - izunia jest cudowna, ..... odezwie sie za jakas chwilke , wlasnie otwieram drzwi kumpelce
|
|
#2444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i tez mam nadzieję ze już sie nie przywlecze...Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak miło czytac takie dobre wieści - oby jak najdłużej w dwupaku ![]() no akurat moja szefowa bardzo tego pilnuje i zawsze jak przywioze zwolnienie to ona z drugiej str zapisuje date dostarczenia L4. ale nie wiem po co to jej. Cytat:
![]() no to ja bym chciała 12.12. ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- otwierasz drzwi i trzymasz laptopa w ręcę? no nie wiem... jakoś podejrzanie to brzmi a no ja dzisiaj robiłam też to badanie na HBS i drugie na WR. Bo w czw na wizytę. |
||||||
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj mam ochote na jakies takie rozne rozniaste ciasta .. jakies babki serniczi jablecnziki cos z masa.. ale tak zeby ktos mi upiekl i przyniosl.. bo samej juz mi sie nie chce piec;p
|
|
#2446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego oddychania to prawda i niestety dzidzie urodzone przez cc czesto mimo ze sa calkiem zdrowe musza i tak isc na troche do inkubatora...ale juz sie oswoilam z ta mysla i nie zadreczam sie juz czyms na co nie mam wplywu.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jestem czy nasza Dudziakowa wyjdzie dzis do domu
Kiedys cos pisała o wtorku... pewnie niedługo zobaczymy zdjecia Kordianka |
|
|
|
#2448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że u was wszystko w porządku ![]() Ty nasz cudzie natury Cytat:
Życzę ci, żeby to swędzenie jak najszybciej przeszło, albo, żeby chociaż nie było aż tak dokuczliwe ![]() Cytat:
Cytat:
Kate, mam nadzieję, że z twoim tztem jest w porządku. Znam takie sytuacje, bo mój tata był policjantem i nie raz się zdarzały nocne telefony, że musi jechać do pracy A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Ja miałam w miarę spokojną noc i spałam prawie do 11 A obudziłam się tylko dlatego, że miałam jakiś idiotyczny sen ![]()
|
|
#2449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
dobra zmykam troche dalej od koma bo moj tz juz sie drze ze od rana siedze i ze za dlugo... ;p do pozniej
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam już ciepły kaloryferek pod biurkiem, więc w nóżki mi ciepło. I w łazience - przynajmniej ręczniki szybciej schną. Ehh... nadgarstek mnie swędzi. Jakieś 2 lata temu miała operacje na nadgarstku i teraz mnie swędzi dookoła blizny. Mam nadzieję, że to tylko sprawa opuchlizny (trochę mi ostatnio ręce i nogi bardziej puchną).
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kurier przywiózł mi materacyk
Już się doczekać nie mogłam. Całkiem fajny jest, już go odpakowałam, niech się wietrzy, bo na razie zajeżdża trochę nowością
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam tradycyjnie, jak większość na wątku
czyli kokos-pianka-gryka Jestem w ogóle pozytywnie zaskoczona jakością wykonania tego materaca, wiesz, za takie małe pieniądze, to trochę się bałam, że będzie jakiś szmelc.
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś to do mnie jeszcze nie dociera
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie próbuje torbę młodego spakować i mam kryzys...Patrze na te ubranka i albo całkiem za małe mi się wydają albo całkiem za duże...
A co bedzie jak przygotuje ciuszki w które położna ubiera dziecko po porodzie a one będą za małe Echhh
|
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie martw, dotrze za jakieś 36 dni
![]() Chociaż ja też ostatnio mam taki stan, że jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie mieć małą w domu, a tu już 9ty miesiąc do drzwi puka. Jakoś wcześniej byłam bardziej kreatywna ![]() Lepiej weź te większe, a jak będą za duże, to odłóż gdzieś w jakimś ustalonym miejscu zestaw ubranek mniejszych i w razie czego tz je wymieni jak będzie was odwiedzać
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-06 o 12:58 |
|
|
|
#2459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślałam o tym, czy rozmiar 56 będzie dobry, ale moja koleżanka urodziła synka o wadze 4 kg i 61 cm długości i mówiła mi, że w rozmiar 56 spokojnie wchodził i na początku w taki go ubierała. Może weź trochę takich malutkich i trochę większych, a najwyżej odłóż jeszcze gdzieś tak awaryjnie, żeby Ci TŻ dowiózł w razie czego ![]() Ja mam o tyle lepiej, że dopiero na wyjście muszę mieć, a wtedy już będzie wiadomo, jaki synek jest duży. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- ![]() Nawet za 35, bo jeszcze nie edytowałam podpisu ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item752566575_..._lozeczko.html Jakbyś chciała, to mogę jakieś fotki z bliska zrobić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

!!!!!!!!!!!! moje chyba nie są takie fajne
na depilację i pedicure muszę sama sie umawiać i jeździć. Muszę im dyskretnie podpowiedzieć co mają robić 

dobra teraz muszę nadrobić zaległości.

Raz pupa z prawej raz z lewej...i to w tedy jest dość "bolesne". A Kubuś sie cieszy i jeszcze zaczyna krzyczeć do brzucha "halooo, haloo" po czym przykłada ucho i czeka na odzew