Psychiatra - cz. 2 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 22:36   #3271
Loretta8
Rozeznanie

Dot.: Psychiatra - cz. 2

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
aha rozumiem
no mam nadzieję że będziesz powoli zdrowiała, jeśli nie całkowicie to przynajmniej wyleczysz najbardziej uciążliwe objawy - te głosy i halucynacje...
Też mam taką nadzieję
Cytat:
Napisane przez NiepozornaWampirka Pokaż wiadomość

Rozumiem kochana.
Mam nadzieję,że nie poczułaś się zmuszona do tłumaczenia przede mną(to odnośnie lekarza i pielęgniary) Ech normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera gdy słyszę,że tacy ludzie pracuję w szpitalach.
Przykro mi bardzo,że musiałaś mieć z nimi do czynienia .

A z jakiego miasta jesteś?
Nie sprawiło mi to problemu powiedzenie tego
Jestem z Bydgoszczy.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Akurat stany depresyjne i cięcie się samo w sobie nie wyklucza opętania.
Oczywiście w tym przypadku to prawie pewne że jest to jednak choroba, ale ogólnie rzecz biorąc opętanie to nie tylko uciekanie od święconej wody i odwracanie krzyża
Sądzę, że to nie jest opętanie i całe szczęście, bo z tą świadomością, nie wiem jak potrafiłabym żyć.

Loretta8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 23:24   #3272
ameliataka
Rozeznanie

GG do ameliataka

kiedys z 3 lata temu miałamostry atak schizofrenii i tez mówiłam przez kilka dni po angielsku,nie wiem skad mi sie to więlo.myślałam ze jestem w obcym kraju,wogóle tyle rzeczy myliłam z rzeczywistoscia,np.że jestem żona papieża murzyna! i mojego chłopaka odrzucałam,byłam wtedy u siostry w domku pod miastem ale wyzywałam ludzi,krzyczałam,wydawało mi sie jak jedlismy grzyby na obiad-ze chcą mnie otruc ze zbliza sie koniec swiata,czułam dym,słyszałm samoloty krążące szukające mnie...
Myślałam ze moja starsza siostra która sie mna opiekowała jest pania prezydent i ......miałam sie za sławna aktorke i ubierałam sie dziwacznie raz ekstrawagancko raz jak facet.uciekałam ze wojna sie zaczęła ,do tego wydawało mi sie że poroniłam choc nigdy nie byłam w ciąży
i na koniec trafiłam do szpitala,tam mi minęło...wszystkie takie objawy zniknęły po zastrzykach na poczatku,ale spałam chyba z 3 dni,tak musiałam sie wyciszyc,bo predzej nie mogłam spac ,czułam sie obserwowana,zagrożona...a ch
Stary 2009-10-08, 23:34   #3273
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ameliataka Pokaż wiadomość
kiedys z 3 lata temu miałamostry atak schizofrenii i tez mówiłam przez kilka dni po angielsku,nie wiem skad mi sie to więlo.myślałam ze jestem w obcym kraju,wogóle tyle rzeczy myliłam z rzeczywistoscia,np.że jestem żona papieża murzyna! i mojego chłopaka odrzucałam,byłam wtedy u siostry w domku pod miastem ale wyzywałam ludzi,krzyczałam,wydawało mi sie jak jedlismy grzyby na obiad-ze chcą mnie otruc ze zbliza sie koniec swiata,czułam dym,słyszałm samoloty krążące szukające mnie...
Myślałam ze moja starsza siostra która sie mna opiekowała jest pania prezydent i ......miałam sie za sławna aktorke i ubierałam sie dziwacznie raz ekstrawagancko raz jak facet.uciekałam ze wojna sie zaczęła ,do tego wydawało mi sie że poroniłam choc nigdy nie byłam w ciąży
i na koniec trafiłam do szpitala,tam mi minęło...wszystkie takie objawy zniknęły po zastrzykach na poczatku,ale spałam chyba z 3 dni,tak musiałam sie wyciszyc,bo predzej nie mogłam spac ,czułam sie obserwowana,zagrożona...a ch
To faktycznie ostro. Musiało Ci być cięzko..

Stary 2009-10-08, 23:40   #3274
ameliataka
Rozeznanie

GG do ameliataka

Cytat:
Napisane przez Loretta8 Pokaż wiadomość
To faktycznie ostro. Musiało Ci być cięzko..
czasem okropnie byłam przerażona a czasami mi sie podobało tzn.przychodzily chwile kiedy czułam ze mam władze,jestem" kimś".
Mój psycholog na terapii zinterpretował to w ten sposob,ze byłam niesmiała ,cichutka jako dzieciak i w ten sposób pokazałm to czego mi brakuje i za czym czasami teskniłam.Odwagi,władzy.. czegoś w tym rodzaju.Wykrzyczałam to i wyrzuciłam to w ten sposob
Stary 2009-10-08, 23:41   #3275
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

przerażające...
jednak mózg ludzki jest wielką tajemnicą.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 23:42   #3276
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
czasem okropnie byłam przerażona a czasami mi sie podobało tzn.przychodzily chwile kiedy czułam ze mam władze,jestem" kimś".
Mój psycholog na terapii zinterpretował to w ten sposob,ze byłam niesmiała ,cichutka jako dzieciak i w ten sposób pokazałm to czego mi brakuje i za czym czasami teskniłam.Odwagi,władzy.. czegoś w tym rodzaju.Wykrzyczałam to i wyrzuciłam to w ten sposob

Dobrze, że masz to już za sobą, te najgorsze momenty. Może i u mnie się kiedyś poprawi.

Stary 2009-10-08, 23:50   #3277
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
przerażające...
no dokladnie ja tego nie ograniam jak czytam
wspolczuje wam i zycze polepszenia stanu

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 23:55   #3278
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
przerażające...
Też czasem mnie to wszystko przeraża
Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
Dziękuję

Stary 2009-10-08, 23:56   #3279
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

no dokładnie - i piszcie tutaj, zawsze to lepiej, szczególnie Ty Lor
bo wyobrażam sobie że zwykle ludzie nie rozumieją takich stanów.
Stary 2009-10-08, 23:59   #3280
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
no dokładnie - i piszcie tutaj, zawsze to lepiej, szczególnie Ty Lor
bo wyobrażam sobie że zwykle ludzie nie rozumieją takich stanów.

Gdyby rozumieli miałabym przyjaciół, tak nie jest, czuję, że ludzie mnie odrzucili

Stary 2009-10-09, 00:02   #3281
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

No bo ludzie tacy są... odsuwać się i bać mogą, ale żeby coś poczytać na temat choroby to po co
a udzielasz się na innych forach? są wątki o schizo, sama czytałam, może tam też byś znalazła kogoś np. ze swojego miasta?
Stary 2009-10-09, 00:05   #3282
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
No bo ludzie tacy są... odsuwać się i bać mogą, ale żeby coś poczytać na temat choroby to po co
a udzielasz się na innych forach? są wątki o schizo, sama czytałam, może tam też byś znalazła kogoś np. ze swojego miasta?
Mam też dysmorfofobię i mam kontakt z 2 osobami, co na to chorują.
Siedzę tylko na Wizażu.

Stary 2009-10-09, 00:09   #3283
ameliataka
Rozeznanie

GG do ameliataka

Cytat:
dziekuję
Stary 2009-10-09, 10:42   #3284
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Akurat stany depresyjne i cięcie się samo w sobie nie wyklucza opętania.
Oczywiście w tym przypadku to prawie pewne że jest to jednak choroba, ale ogólnie rzecz biorąc opętanie to nie tylko uciekanie od święconej wody i odwracanie krzyża
Jednak objawy jakie ma Loretta ,plus stany depresyjne oraz cięcie się ->wykluczają opętanie.
Poza tym pytanie czy coś takiego jak opętanie istnieje ?
Ale to już temat na inną dyskusję

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

Nie sprawiło mi to problemu powiedzenie tego
Jestem z Bydgoszczy.[COLOR="Silver"]

Cieszę się. Mam z tym problem ,że czasem za bardzo "wchodzę" w życie innych i ciężko mi zastosować granice

Cytat:
Sądzę, że to nie jest opętanie i całe szczęście, bo z tą świadomością, nie wiem jak potrafiłabym żyć.

To nie jest opętanie na 100%

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Autorka książki "byłam po drugiej stronie lustra" podobnie interpretowała swoje objawy choroby.
Dla mnie to jest bardzo logiczne wytłumaczenie.Cieszę sie,ze ta książka powstała i że autorka,która sama chorowała na bardzo ostrą formę schizofrenii i przez wiele lat była hospitalizowana juz od kilkunastu lat nie miała epizodów choroby i teraz sama pomaga ludziom chorym;D
Stary 2009-10-09, 11:09   #3285
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Jednak objawy jakie ma Loretta ,plus stany depresyjne oraz cięcie się ->wykluczają opętanie.
Poza tym pytanie czy coś takiego jak opętanie istnieje ?
Ale to już temat na inną dyskusję

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cieszę się. Mam z tym problem ,że czasem za bardzo "wchodzę" w życie innych i ciężko mi zastosować granice

To nie jest opętanie na 100%

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Autorka książki "byłam po drugiej stronie lustra" podobnie interpretowała swoje objawy choroby.
Dla mnie to jest bardzo logiczne wytłumaczenie.Cieszę sie,ze ta książka powstała i że autorka,która sama chorowała na bardzo ostrą formę schizofrenii i przez wiele lat była hospitalizowana juz od kilkunastu lat nie miała epizodów choroby i teraz sama pomaga ludziom chorym;D
straszycie brrrr
co do opętania to przeczytałam ksiazke WANDY PRĄTNICKIEJ -OPETANI PRZEZ DUCHY '' -REWELACJA ,NA FAKTACH OPISANE W NIEJ ZDARZENIA POTWIERDZAJA JAK CZESTO CHOROBA NIE JEST CHOROBĄ TYLKO OPĘTANIEM,CZYTAŁAM JĄ JEDNYM TCHEM ,WIERZE W TO CO TAM BYŁO NAPISANE ,BABKA JEST Z GDYNI I POMAGA W TAKICH SYTUACJACH.
KSIAZKE MOZNA ZNALESC W NECIE -NAPRAWDE POLECAM

i mam małe pytanie czy u was miesiaczki tez fiksuja to znaczy juz drugi cykl i mi sie strasznie opóznia,lekaraka powiedziała ,ze wpływ na to moga miec antydepresanty?

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:37   #3286
LauraS.
Rozeznanie

Cytat:
sorry laura zle zrozumialam ten tekst w ktorym pisalas o szpitalu ze tam to mialo miejsce zrozumialam ze to w twojej przeszlosi
może zle się wyraziłam.Chodziło mi o to co było i działo się w szpitalu psychiatrycznym dookoła mnie..taki państwowy psychiatryk(przynajmniej taki w który ja byłam) jest okropny..
Stary 2009-10-09, 12:44   #3287
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
straszycie brrrr
co do opętania to przeczytałam ksiazke WANDY PRĄTNICKIEJ -OPETANI PRZEZ DUCHY '' -REWELACJA ,NA FAKTACH OPISANE W NIEJ ZDARZENIA POTWIERDZAJA JAK CZESTO CHOROBA NIE JEST CHOROBĄ TYLKO OPĘTANIEM,CZYTAŁAM JĄ JEDNYM TCHEM ,WIERZE W TO CO TAM BYŁO NAPISANE ,BABKA JEST Z GDYNI I POMAGA W TAKICH SYTUACJACH.
KSIAZKE MOZNA ZNALESC W NECIE -NAPRAWDE POLECAM

i mam małe pytanie czy u was miesiaczki tez fiksuja to znaczy juz drugi cykl i mi sie strasznie opóznia,lekaraka powiedziała ,ze wpływ na to moga miec antydepresanty?
Nie za bardzo zrozumialam kto i czym wedlug Ciebie straszy?

Ja w opętania nie wierzę .Tak samo zresztą jak i w diabła.
Stary 2009-10-09, 12:45   #3288
czapeczkaelfa
Zadomowienie

To jeszcze dziś ktoś wierzy w "opętanie"..?
Dziewczyny, bez obrazy, ale wszelkie objawy chorób psychicznych można wyjaśnić biochemią mózgu, zaburzeniami układu nerwowego i nie ma tam naprawdę nic nadprzyrodzonego. Nie wiem czy to dobrze czy to źle, ale taka jest prawda. Nauka jest już tak daleko posunięta, że nie trzeba się podpierać zabobonami i ezoteryką by wyjaśnić większość zjawisk.

Loretto
Podziwiam Cię, jesteś bardzo silna. I widać że jesteś mądrą wartościową osobą- życzę Ci, żeby ludzie wokół Ciebie to dostrzegli i docenili.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:50   #3289
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czapeczkaelfa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bez obrazy, ale wszelkie objawy chorób psychicznych można wyjaśnić biochemią mózgu, zaburzeniami układu nerwowego i nie ma tam naprawdę nic nadprzyrodzonego. Nie wiem czy to dobrze czy to źle, ale taka jest prawda. Nauka jest już tak daleko posunięta, że nie trzeba się podpierać zabobonami i ezoteryką by wyjaśnić większość zjawisk.

Loretto
Podziwiam Cię, jesteś bardzo silna. I widać że jesteś mądrą wartościową osobą- życzę Ci, żeby ludzie wokół Ciebie to dostrzegli i docenili.
Dokładnie tak!

Myślę,że ta wiara w zabobony może wynikać z tego ,że "jeśli np. będę opętana to nie będę miała łatki choroby psychicznej".
Ktoś wypędzi ze mnie złego ducha ...,który bezprawnie mnie nawiedził i po tym będę zdrowa.Bez psychoz, itp.

Całe szczęście,że leki są co raz lepsze i ,że ludzie bardziej świadomi
Stary 2009-10-09, 13:18   #3290
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Racja.

I nie wiem, czy sugerowanie chorej osobie, że może jest opętana - takiej osobie nie zaszkodzi... Więc naprawdę, zlitujcie się i dajcie spokój "opętaniom", to wszystko można wyjaśnić naukowo.
A bezkrytyczna wiara w książkę jakiejś pani, która się zajmuje właśnie opętaniami (!) i domyślam się, że z tego żyje - nawet nie trzeba komentować, przecież to nie jest żadne godne zaufania źródło...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 15:15   #3291
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Nie za bardzo zrozumialam kto i czym wedlug Ciebie straszy?

Ja w opętania nie wierzę .Tak samo zresztą jak i w diabła.
moze zle to ujęłam ,chodziło mi o to że sporo jest przypadków gdzie choroba bierze się własnie z opetania przez ducha lub duchy,kobieta ,która napisała tą ksiażkę zajmuje sie juz tym kupe lat,zgłaszaja sie do niej ludzie z róznymi chorobami a ona sprawdza czy dana osoba nie jest opętana przez ducha ,sa na to dowody ze osoba psychicznie chora ,którą sie zajęła ta pani egzorcystka -ozdrowiała i jak w to nie wierzyc?
może ogladalyscie bardzo znany film oparty na faktach ''egzorcyzmy emilly rose?
niektórym trudno w takie rzeczy uwierzyc ale to nie od dzis takie rzeczy sie zdarzaja

Stary 2009-10-09, 15:19   #3292
Loretta8
Rozeznanie

Cytat:
To jeszcze dziś ktoś wierzy w
Loretto
Dziękuję bardzo

Stary 2009-10-09, 15:38   #3293
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
moze zle to ujęłam ,chodziło mi o to że sporo jest przypadków gdzie choroba bierze się własnie z opetania przez ducha lub duchy,kobieta ,która napisała tą ksiażkę zajmuje sie juz tym kupe lat,zgłaszaja sie do niej ludzie z róznymi chorobami a ona sprawdza czy dana osoba nie jest opętana przez ducha ,sa na to dowody ze osoba psychicznie chora ,którą sie zajęła ta pani egzorcystka -ozdrowiała i jak w to nie wierzyc?
Choroby nie biorą się z opętania przez duchy (rany, jakie duchy?!), to tak jak by mówić, że gruźlica się bierze z klątwy czy czegoś w tym guście, to tak jak by wierzyć, że wsadzenie do pieca na trzy zdrowaśki wyleczy dzieciaka.

Mnie jakoś bardzo łatwo przychodzi niewiara w takie rzeczy, egzorcyzmy emily rose to film - niby oparty na faktach, ale tylko oparty, a nie rzetelny film dokumentalny. Miał się dobrze sprzedać i się sprzedał bo ludzie lubią oglądać horrory i wierzyć w opętania przez demony.
Stary 2009-10-09, 15:48   #3294
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Choroby nie biorą się z opętania przez duchy (rany, jakie duchy?!), to tak jak by mówić, że gruźlica się bierze z klątwy czy czegoś w tym guście, to tak jak by wierzyć, że wsadzenie do pieca na trzy zdrowaśki wyleczy dzieciaka.

Mnie jakoś bardzo łatwo przychodzi niewiara w takie rzeczy, egzorcyzmy emily rose to film - niby oparty na faktach, ale tylko oparty, a nie rzetelny film dokumentalny. Miał się dobrze sprzedać i się sprzedał bo ludzie lubią oglądać horrory i wierzyć w opętania przez demony.
wierzysz w Boga
moja bratowa mieszka w starym przedwojennym domu ,gdzie od wielu lat pojawia sie duch kobiety ubranej na biało ,żeby była jasnosc to widzieli ja praktycznie juz wszyscy domownicy ,krzywdy nie robi ,tylko tyle ,ze kreci sie po ich domu i czesto słychac tupanie .
może obracam sie w dziwnych kregach ludzi ale ja znam wiele osób ,które zetkneły sie z duchami i dziwnymi zjawiskami z tym zwiazanymi.

Stary 2009-10-09, 15:55   #3295
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Cytat:
może ogladalyscie bardzo znany film oparty na faktach ''egzorcyzmy emilly rose?
niektórym trudno w takie rzeczy uwierzyc ale to nie od dzis takie rzeczy sie zdarzaja
to że jakaś osoba ozdrowiała (chociaż niby jakie są na to dowody?) nie oznacza, ze wygnano z niej demona. Proszę, nie wierz w takie cuda i nie szerz takich informacji. To oznacza że wyzdrowiała z innego powodu, albo uleczyła ją sama wiara w skuteczność egzorcyzmów, albo choroba się cofnęła, bo organizm zdołał ją sam pokonać (co się zdarza).
Właśnie takie osoby jak Ty, sprawiają że takie a nie inne jest postrzeganie osób z zaburzeniami psychicznymi w społeczeństwie. Psychika ludzka sama w sobie jest jedną wielka zagadką i niezwykle skomplikowanym tworem i naprawdę nie potrzeba dokładac do tego istnienia duchów i demonów, by szeroko otworzyć oczy ze zdumienia nad istnieniem czegoś tak niezwykłego.

Edytowane przez czapeczkaelfa
Czas edycji: 2009-10-09 o 15:56
czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 16:14   #3296
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

A co ma do rzeczy moja wiara lub niewiara w Boga?
Co ma Bóg do chorób psychicznych?
Choroba to choroba, wywoływana jest różnymi czynnikami - ale nie przez duchy i demony.

P.S. Potwora z Loch Ness też podobno wiele osób widziało, tylko jakoś żaden naukowiec nie może jego istnienia potwierdzić Więc opowieści o tym, jak to iluś mieszkańców jakiejś kamienicy widziało "ducha" kręcącego się po domu do mnie nie trafiają

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-10-09 o 16:17
Stary 2009-10-09, 16:38   #3297
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

krolowaa

Czy to ważne jaką kto wiarę wyznaje?

Wybacz..ale według mnie książka jakiejś pani plus film ,który był komercyjnym hitem nie są przekonujacymi dowodami.
Choroba to choroba.
Sugerując osobom chorym ,że być może opętał je diabeł ->możesz uczynić bardzo dużo złego.
Zwłaszcza jeśli dana osoba byłaby na etapie powolnego nawrotu.
Czy zdajesz sobie sprawę z tego co robisz???

I naprawdę Boga w to nie mieszaj.
Stary 2009-10-09, 17:17   #3298
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Co Ci da? Hmmm... No nie wiem, ale ja jakoś większe zaufanie mam do lekarzy, którzy przyjmują prywatnie (zastrzegam, że to tylko moja opinia)
Do psychiatry chodzę prywatnie, na terapię też będę chodziła prywatnie i nie wyobrażam sobie inaczej

Na NFZ chodzę z drobnymi problemami typu zapalenie gardła
Czyli osoby które nie stać na prywatne leczenie Twoim zdaniem nie mają szans na wyleczenie się?
Przecież wizyty prywatne bardzo drogo kosztują nie mówiąc już o lekach.. Zresztą większość lekarzy przyjmuje i prywatnie i państwowo, to myślisz że jak ktoś przyjmuje prywatnie jest innym człowiekiem niż jak przyjmuje państwowo? To ja bym nie chciała takiego lekarza który jest miły tylko wtedy jak mu się zapłaci.

Cytat:
Często atakowałam swojego chłopaka, bo widziałam w nim twarz diabła. Nie radze sobię. Na te ataki to zastrzyki chyba będę musiała brać. Mój chłopak powiedział mi, że podczas tych ataków nie jestem sobą, przewracam oczy, że widac mi same białka, krzycze, wkładam ręce do buzi i rozrywam szczękę, trzeba mnie wtedy trzymać, mówie w innym języku, szarpie się i gryze do krwi.
Cytat:
Chłopaka znam od 2 lat, razem jesteśmy 1,5 roku. Bardzo mi pomaga, wiem, że nikt inny, by ze mną nie wytrzymał. Moja rodzina np już nie wytrzymuje. Ojciec wyjeżdżą wciąż za granicę, ucieka z domu, nie może wytrzymać tego co się ze mną dzieje. Najlepiej to by mnie zamknął na lata w szpitalu psychiatrycznym. Mama sama jest chora i sobie ze mną nie radzi, bracia też już dawno mnie skreślili. Kiedyś miałam dużo znajomych, ale ludzie się ode mnie odwrócili, uważają mnie za wariatkę, która jest niebezpieczna dla otoczenia. Nawet nauczyciele nie chcieli do mnie przychodzić do domu na lekcje, bo się mnie bali. Ja nie jestem niebezpieczna dla otoczenia, czasem mi się tylko zdarzyło zaatakować chłopaka, bo widziałam jego zmienioną twarz. Strasznie doskwiera mi samotność, nie mam nikogo, tak chciałabym mieć chociaż jedną koleżankę...
Nie rozumiem, to ten chłopak istnieje naprawdę czy nie?? Bo wcześniej pisałaś że się okazało że nie istnieje?
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 17:20   #3299
NiepozornaWampirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Czyli osoby które nie stać na prywatne leczenie Twoim zdaniem nie mają szans na wyleczenie się?
Przecież wizyty prywatne bardzo drogo kosztują nie mówiąc już o lekach.. Zresztą większość lekarzy przyjmuje i prywatnie i państwowo, to myślisz że jak ktoś przyjmuje prywatnie jest innym człowiekiem niż jak przyjmuje państwowo? To ja bym nie chciała takiego lekarza który jest miły tylko wtedy jak mu się zapłaci.

Nie rozumiem, to ten chłopak istnieje naprawdę czy nie?? Bo wcześniej pisałaś że się okazało że nie istnieje?
;-)
przeczytaj dokładnie wszystkie wypowiedzi Loretty i zrozumiesz
Ten chłopak istnieje.
Ten,który był wytworem choroby nie istniał.

A odnośnie lekarzy to jestem tego samego zdania co Ty.
Stary 2009-10-09, 17:25   #3300
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
;-)
przeczytaj dokładnie wszystkie wypowiedzi Loretty i zrozumiesz
Ten chłopak istnieje.
Ten,który był wytworem choroby nie istniał.

A odnośnie lekarzy to jestem tego samego zdania co Ty.
Jej, no właśnie przeczytałam dokładnie i nie zrozumiałam. Ale może się zakałapućkałam zbyt Czyli w czasie jak była z tym prawdziwym to z tym wyimaginowanym miała tak jakby romans?

Co do lekarzy, to po prostu uważam że pisanie na forum że lekarz państwowy jest gorszy od prywatnego jest krzywdzące dla osób których nie stać na prywatne leczenie.
A jeśli ktoś kto ma ciężkie problemy coś takiego przeczyta i stwierdzi, że w takim razie, skoro nie stać go na prywatne leczenie to już nie ma szans na wyleczenie i np się zabije? Ja bym była baardzo ostrożna w formułowaniu tego typu opinii, bo człowiek to zbyt delikatna materia, a tym bardziej chory człowiek..

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2009-10-09 o 17:26
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości