Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-18, 16:48   #1771
szana
Zadomowienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Szana zaglądałaś na zachodniopomorskie PM? Od na temat White One, ta suknię myślę, ze też byś mogła w tamtym salonie dostać
właśnie dawno tam nie byłam,nie mam ostanio na nic czasu zaraz zobaczę,dziękuję
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 16:48   #1772
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3320ZUHC zobaczcie jakie cudo mmm szkoda ,że w Szczecinie jej nie znajdę

Tancerko ta kuchnia którą wkleiłaś a raczej ściany-kolory,bardzo ładne,fakt,że mnie się podobają ściany w kolorze wanilii z ciemnym brązem i takie chciałam do kuchni ale po tej Twojej fotce to może połączę fiolet z wanilią i brązem

co do sukienki to też jestem ciekawa kto od kogo zgapił hehe
bardzo ładna ta suknia co ją wkleiłaś i na pewno by ci było w niej ładnie ale zastanawiam się czy ten dół tak jakby ciężko nie wygląda? tak mi się podobałaś w takim czystym niehaftowanym tiulowym dole że nie wiem jak aniołek chociaż w sumie moja kate też jest zawalona świecidłami a ciężka nie jest i ciężko nie wygląda więc moze to i dobra suknia

Szana mi też się podobają właśnie takie brązowo waniliowe połączenia ale mój szalony tż nie wyobraża sobie takiego całkiem "dorosłego" i "poważnego" mieszkania i musi mieć dodatki jakieś bardzo żywe i zdecydowane naprawdę takie urządzanie mieszkania to niezła sztuka kompromisu z związku każde sobie coś wmarzy i myśli że to już TO i potem sie okazuje ze ta druga strona nie znosi jakiegoś np koloru itp mówię ci ile to czasu zajmuje takie wspólne wybieranie- szczególnie że mój facet to wzrokowiec i nie umie sobie wyobrazić tego co mówię- jak mu opowiadam o jakimś wystroju co mi się spodobał dlatego muszę szukać rysunków, zdjęć, katalogów żeby mu udowodnić ze moja wizja jest ładna i ładniejsza niż cała reszta bo nie uwierzy na samo słowo
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:02   #1773
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
bardzo ładna ta suknia co ją wkleiłaś i na pewno by ci było w niej ładnie ale zastanawiam się czy ten dół tak jakby ciężko nie wygląda? tak mi się podobałaś w takim czystym niehaftowanym tiulowym dole że nie wiem jak aniołek chociaż w sumie moja kate też jest zawalona świecidłami a ciężka nie jest i ciężko nie wygląda więc moze to i dobra suknia

Szana mi też się podobają właśnie takie brązowo waniliowe połączenia ale mój szalony tż nie wyobraża sobie takiego całkiem "dorosłego" i "poważnego" mieszkania i musi mieć dodatki jakieś bardzo żywe i zdecydowane naprawdę takie urządzanie mieszkania to niezła sztuka kompromisu z związku każde sobie coś wmarzy i myśli że to już TO i potem sie okazuje ze ta druga strona nie znosi jakiegoś np koloru itp mówię ci ile to czasu zajmuje takie wspólne wybieranie- szczególnie że mój facet to wzrokowiec i nie umie sobie wyobrazić tego co mówię- jak mu opowiadam o jakimś wystroju co mi się spodobał dlatego muszę szukać rysunków, zdjęć, katalogów żeby mu udowodnić ze moja wizja jest ładna i ładniejsza niż cała reszta bo nie uwierzy na samo słowo
ja już sama nie wiem co chcę tzn w czym mi ładnie i gdzie się wybrać do salonu żeby kupić w końcu dzięki Tancerko,aż się uśmiechnęłam do siebie jak przeczytałam o tym aniołku jak na razie to ta MS mi siedzi w głowie,potem White one i jakaś z tiulowym dołem i nie wiem

a rozumiem,faceci to czasem są nie możliwi pewnie jak pokażesz mu tę kuchnię to mu się spodoba jeszcze z takimi srebrnymi dodatkami będzie super w sumie to jak tak się zastanowić to Twój TŻ ma rację,że na takie poważne kolorki jeszcze przyjdzie czas a teraz warto poszaleć i takowy kolorek jest fajnym wyjściem

uciekam na herbatkę papa Kobietki

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-10-18 o 17:11
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 17:27   #1774
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
pewnie jak pokażesz mu tę kuchnię to mu się spodoba jeszcze z takimi srebrnymi dodatkami będzie super w sumie to jak tak się zastanowić to Twój TŻ ma rację,że na takie poważne kolorki jeszcze przyjdzie czas a teraz warto poszaleć
już mu pokazałam i bardzo mu się podobała i tak samo się napalił jak ja bo tak jak mówisz na poważne kolorki przyjdzie czas chociaż meble chcę od razu poważne brązowe i w ogóle. szaleć ale dodatkami i ich kolorami

a wiecie że właśnie cytam artykuł w Twoim Stylu i o Wizażu piszą
Stary 2009-10-18, 17:51   #1775
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

ominęło mnie coś ceikawego?? ze względu na brak czasu niestety was nie nadrobię
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:14   #1776
Aaś
Zakorzenienie

A mnie weekend pochłonął i nie podczytywałam nawet trochę...a zaraz jeszcze tż przyjeżdża więc też nie nabedę się długo

A jak jest cos o wizażu to może kupię ten ts...sto lat go nie czytałam
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 18:50   #1777
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

A jak jest cos o wizażu to może kupię ten ts...sto lat go nie czytałam
w zasadzie to jest artykuł gdzie wspominają o wizażu. nawet jakiś Asiulek jest zacytowany u nas jest jakiś asiulek? coś o poradach kosmetycznych i w ogóle o poradach i tak dalej- nic szczególnie ciekawego- a kupiłam tą gazetę ze względu na kalendarzyk na 2010 rok taki wiecie kobiecy- już 3 rok mam taki kalendarzyk i lubię sobie wszystko zapisywać, z tyłu jest też notes i całe te notesy mam zabazgrane pomysłami na różne slubne pomysły na jakie wpadałam odkąd zaręczyliśmy się hehe niektóre rzeczy jak teraz czytam to taaak się smieję ale fajnie bo zawsze mam go w torebce i jak na coś wpadnę to zapisuję żeby nie zapomnieć
Stary 2009-10-18, 19:07   #1778
toskaKrk
Wtajemniczenie

No i wróciliśmy
Widzę, że mnie oszczędziłyście i dużo nie pisałyście

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
rozumiem Cię świetnie, ja się boję gdziekolwiek wyjść jak coś dolega mojemu uszatkowi,
Mam nadzieję że z kotką będzie wszystko dobrze, że wyzdrowieje i okaże się że to nic takiego pogłaskaj ją ode mnie
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że z kotkiem wszystko w porządku
Powodzenia i udanego wyjazdu
Na szczęście Selecta czuje się nieźle, ale i tak jutro idziemy znowu pobrac krew do badań, bo ostatnie badanie nie wyszło (nowy sprzęt, którego nasz wet jeszcze nie opanował) i biedactwo moje będzie 3 raz kłute w przeciągu tygodnia

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
A dzisiaj na 19 idziemy na kurs tańca na pierwszą lekcję, już się boję
Tż chciał przyjechać po mnie tak żebysmy byli na miejscu 5min wcześniej, a ja sie śmieje i mówię do niego żeby przyjechał wcześniej bo musimy sobie zająć dobre miejsce żeby nie było nas widać na tej sali bo nas ludzie wyśmieją jak tańczymy a tak serio to trochę się obawiam swoich ruchów na parkiecie
No my koniecznie musimy się wybrać z Tż na kurs, bo nie umiemy za bardzo się ruszać.
Tylko nie mamy już czasu na normalny kilkumiesięczny kurs, więc chyba kilku spotkań dla przyszłych małżonków, gdzieś będę szukać

Cytat:
Cześć babki, wchodzę się pochwalić, że na salonach byłam i w troszkę ponad godzinę (z przechodzeniem między salonami) suknię kupiłam I jestem happy! Na początku maja zadzwonią się dowiedzieć, czy coś mi się z rozmiarem nie zmieniło, jeśli tak, to jeszcze raz zdejmą miarę, a jak nie, to suknia leci do szycia i w lipcu przymiarka i suknia jest moja Z bolerkiem, halką, gratisową podwiązką (i chyba nawet welonem) i krótkim trenem 1980zł, szyta idealnie na mój wymiar Jestem zadowolona I wszystkim wybierającym się na mierzenie i poszukiwania życzę takie obsługi, jak w tym saloniku, bo Panie są naprawdę wspaniałe
Gratulacje

Cytat:
nie, nie umiem jej znaleźć mogę wysłać mailem tu nie wstawię, bo Tż jeszcze wyszpieguje i dopiero by było konspiracja trwa, Tż nie może wiedzieć
Mogę prosić zdjęcia? mimw@wp.pl

A teraz trochę Wam ponudzę
Mimo stresu, obaw itd. weekend wypadł całkiem, całkiem.
W piątek przyjechaliśmy do przyszłych teściów, no i z nerwów paplałam jak nawiedzona
Ale omówiliśmy wszystkie kwestie związane ze ślubem i oboje rodzice Tż byli w szoku, że już poorientowałam się we wszystkim
No i są zadowoleni, bo o salę się Mama Tż martwiła.

Kilka spięć było w kwestii mojego ubioru (nie założe futerka), błogosławieństwa, czy listy gości, ale doszliśmy do porozumienia.
Chciałam wyjaśnić dokładnie kwestie finansowe, ale nie było mi dane mimo, że podchody robiłam 3 razy- mamy się o kasę nie martwić i już

W sobotę pojechaliśmy do zajazdu rozmawiać o sali.
Sala, którą mieliśmy zarezerwowaną, jest na ok60 osób, a że lista nieco się u teściów wydłużyła, to postanowiliśmy spróbować wynegocjować wynajem większej sali (na 150 osób, a gości będzie ok70).

I znowu zaskoczenie - mamy tą większą salę, w tej samej cenie od osoby, a będzie dużo więcej miejsca, swobody dla gości (w lutym nie będą przecież wychodzili się ochłodzić), a sala na żywo wygląda super i była akurat przyszykowana na wesele.
W cenie 160zł/os jest wszystko (pewnie tylko za dodatkowy alkohol dopłacimy), sali nie trzeba dekorować i przychodzimy na gotowe

Potem już z umową w kieszeni pojechaliśmy z moją Mamą do teściów, żeby się poznali i znowu zaskoczenie-nasze Mamy mają mnóstwo wspólnych znajomych osób z zakładu gdzie moja Mama pracowała, obie laborantki itd.
Popijaliśmy martini i zamiast godzinka-dwie wyszło, że siedzieliśmy od 15 do 21 aż Tż tyłeczek bolał
Rodzice zdziwieni, ale i zadowoleni, że wszystko sobie załatwiliśmy, wiemy co i jak, i nie muszą już nic robić, a na wesele przyjdą jako goście
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:13   #1779
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Rodzice zdziwieni, ale i zadowoleni, że wszystko sobie załatwiliśmy, wiemy co i jak, i nie muszą już nic robić, a na wesele przyjdą jako goście
no to tylko pogratulować świetnego rozwoju sprawy

a powiedz mi co na siebie założysz w lutym żeby się ogrzać jak nie chcesz futerka? ja tam się na futerkach nie znam dlatego pytam wiem że jeszcze można etolkę lub płaszczyk biały założyć.. można jeszcze pewnie jakiś szal ale jak na luty to może być za zimno? tak ciekawa jestem po prostu co planujesz fajnego
Stary 2009-10-18, 19:18   #1780
madmuazelle
BAN stały

No widzisz Tośka,rodzice.Teściowe się dogadali i było przyjemnie.

Właśnie znów ogladam filmiki slubne na youtube i jedna para najpierw sama tańczy pierwszy taniec ( wiadomo ) a potem zapraszaja swiadkow,rodzicow i gosci na parkiet,fakt już wtedy para młoda nie ejst w centrum uwagi,ale mysle nad takim rozwiązaniem,gdyż ja nie lubie być w centrum uwagi.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:27   #1781
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
nie lubie być w centrum uwagi.
brrr ja strasznie boję się przejścia przez Kościół bo wtedy jeszcze przed tym wszystkim na pewno będę tak zestresowana ze mi usta przyschną do zębów w niby uśmiechu i będę wyglądała jak down i w ogóle to całe śpiewanie sto lat przez gości kiedy kamera jest nakierowana na ciebie non stop- nie wiadomo czy śpiewac czy się bujać czy się uśmiechać a nawet gdyby to się uśmiechaj non stop oj filmik z wesela będzie filmikiem o dwóch dałniakach przebranych w slubne ciuszki
Stary 2009-10-18, 19:43   #1782
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
brrr ja strasznie boję się przejścia przez Kościół bo wtedy jeszcze przed tym wszystkim na pewno będę tak zestresowana ze mi usta przyschną do zębów w niby uśmiechu i będę wyglądała jak down i w ogóle to całe śpiewanie sto lat przez gości kiedy kamera jest nakierowana na ciebie non stop- nie wiadomo czy śpiewac czy się bujać czy się uśmiechać a nawet gdyby to się uśmiechaj non stop oj filmik z wesela będzie filmikiem o dwóch dałniakach przebranych w slubne ciuszki
No,zapewne tak może być u nas,z tym że my kamery nie chcemy bo głownie będe niedość,że stremowana to sztywna a tu będą Nas kręcić kamerą,zaś moja mama uparła się że ona kamerzyste nam znajdzie i będzie. W ogóle,slub sam w sobie świadcyz o tym,że caly dzień będziemy w centrum uwagi.Ja niewiem jak to będzie,z lekka mnie to przeraża.

A mam pytanko,ja wiem że tym Pan Młody się zajmuje,ale kupujecie tylko soki,czy też gazowane??

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

A to jeden z moich ulubionych filmików na youtube,niewiem czy go wklejałam/podawałam wcześniej/kiedyś tam....
http://www.youtube.com/watch?v=BDeOj...eature=related
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 19:45   #1783
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

A mam pytanko,ja wiem że tym Pan Młody się zajmuje,ale kupujecie tylko soki,czy też gazowane??
ja mam w cenie i soki i napoje gazowane więc nie odpowiem ale ciekawi mnie stwierdzenie że tym pan młody się zajmuje- u was jest jakiś tradycyjny podział kosztów???? na pana młodego i panią młodą????
Stary 2009-10-18, 19:49   #1784
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
no to tylko pogratulować świetnego rozwoju sprawy

a powiedz mi co na siebie założysz w lutym żeby się ogrzać jak nie chcesz futerka? ja tam się na futerkach nie znam dlatego pytam wiem że jeszcze można etolkę lub płaszczyk biały założyć.. można jeszcze pewnie jakiś szal ale jak na luty to może być za zimno? tak ciekawa jestem po prostu co planujesz fajnego
No i tu jest problem
Najpierw myślałam, że kupię po prostu ładny, jasny płaszcz zimowy i w nim w ogóle będę w kościele.
No, ale teściowej sie pomysł nie podoba.

Kombinuję, że chyba uszyję bolerko, ale z długim rękawem, lekko postawionym kołnierzem i podszyte ze dwiema warstwami polaru.

W sumie z domu do auta kilka metrów i z auta do kościoła też, bo dla PM specjalnie jest brama otwarta i wjeżdżają pod same drzwi koscioła.
A w kościele postaramy się jakoś uzgodnić, żeby było odpowiednio nagrzane

Bo to co można znaleźć, jako okrycia zimowe dla PMek mi się nie podoba. Nie chcę żadnych piór i futrzaków sztucznych ani tym bardziej naturalnych. W dodatku to wszystko pogrubia, a ja już i tak mam spory nadmiar kg

Cytat:
No,zapewne tak może być u nas,z tym że my kamery nie chcemy bo głownie będe niedość,że stremowana to sztywna a tu będą Nas kręcić kamerą,zaś moja mama uparła się że ona kamerzyste nam znajdzie i będzie. W ogóle,slub sam w sobie świadcyz o tym,że caly dzień będziemy w centrum uwagi.Ja niewiem jak to będzie,z lekka mnie to przeraża.

My też nie będziemy mieli kamerzysty, ani kamerzystki
W ogóle stwiedziliśmy, że przed wejściem na salę wywiesimy tablicę: "Zakaz wnoszenia aparatów foto i komórek"

My napoje mamy w cenie-pepsi, 7up, soki i wodę.
Stary 2009-10-18, 19:56   #1785
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle stwiedziliśmy, że przed wejściem na salę wywiesimy tablicę: "Zakaz wnoszenia aparatów foto i komórek"
.
nie chcecie mieć pamiątek ze slubu nawet w postaci zdjęć????? przecież w dniu ślubu się taaak ładnie wygląda jak nigdy hehehe
Stary 2009-10-18, 20:41   #1786
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chcecie mieć pamiątek ze slubu nawet w postaci zdjęć????? przecież w dniu ślubu się taaak ładnie wygląda jak nigdy hehehe
Nie podobam się sobie za bardzo niestety, ale oczywiście ze ślubu i wesele chcę mieć zdjęcia. I będzie je robił nasz dobry znajomy, a zarazem fotograf profesjonalista

Natomiast nie podobało mi się na filmie z wesela, który oglądaliśmy u DJ'a, gdzie było widac jak spora część gości zamiast skupić się na młodych, majstrowała przy aparatach i robiła fotki
Stary 2009-10-18, 21:00   #1787
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Nie podobam się sobie za bardzo niestety, ale oczywiście ze ślubu i wesele chcę mieć zdjęcia. I będzie je robił nasz dobry znajomy, a zarazem fotograf profesjonalista

Natomiast nie podobało mi się na filmie z wesela, który oglądaliśmy u DJ'a, gdzie było widac jak spora część gości zamiast skupić się na młodych, majstrowała przy aparatach i robiła fotki
Ja też popieram brak kamery na weselu. Jakoś samma nie lubię jak mi się zaglada do talerza i wolę żeby goście nie byli zestresowani tym, że się ich filmuje. Potem trzeba jeździc z tym filmem po całej rodzinie i go ogladać. Nasępnie rzuca się go w kąt i nigdy do niego nie wraca. Mys stawiamy na fajne , profesjonalne i nietuzinkowe zdjęcia.
Inna kwestia, że nie lubie też się ogladać na filmikah
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:00   #1788
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prymulkaaa Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Co do sukni to planowałam szyć, ale dzisiaj znalazłam salon gdzie mają wyprzedaż i suknie są za 500zł:P Był już zamknięty więc pojadę tam na początku przyszłego tygodnia

Zamówiliśmy dzisiaj obrączkiwklejam fotki
Załącznik 2591508 Załącznik 2591509 Załącznik 2591510

obiór 14 listopada

Mamy z TŻtem bardzo podobne).
Bardzo ładnie wyglądasz w sukni bratowej tżta. Mua
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:14   #1789
chilanes
Zakorzenienie

toskaKrk wysłałam się nie przestrasz

Co do kamerzysty,to my na pewno go mieć nie będziemy! To jedyne, co zgodnie już na samym wstępie przygotowań ustaliliśmy

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-18 o 21:18
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:30   #1790
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tym podatkiem w salon sukien ślubnych?Bo coś wspomniałyście?
Ceny bardzo wzrosną czy jak?
Jak firmy w listopadzie będą miały za dużą sprzedaż i wyjdzie im podatek do zapłaty, to będą go musiały zapłacić podwójnie (dopiero w rozliczeniu rocznym w kwietniu sobie wyrównają) w grudniu przed świętami. Takie przepisy - fiskus napełnia skarbonkę wcześniej. Ja szczerze mówiąc wcześniej tak o tym nie myślałam, ale skoro koleżanka tak napisała, to może ma to wpływ na promocje, choć Ja specyfiki tej branży aż tak dobrze nie znam. Z tego co słyszę, to wiele salonów ma promocje właśnie w październiku, więc może co mają zarobić to zarobią w październiku, a w listopadzie jeśli będą kupować nową kolekcję i nie będzie promocji, to ten podatek mniejszy teoretycznie wyjdzie. Ale to tylko taka teoria na potrzeby wyjaśnienia dlaczego firmy w listopadzie kombinują, bo przecież nie mam pojęcia kiedy są kupowane nowe kolekcje.

Cytat:
za to kuchnia która miała być w kolorach- cytrynowym i srebrnym przestała się tżtowi podobac i szukamy nowej kolorystyki HELP
zólta się tżtowi nie podoba.. pomaranczowy będzie salon wiec nie kuchnia, taką w kolorze różowego grejfruta ma teściowa więc ja nie chcę takiej samej, zielonego tż nie lubi, niebieskiego ja nie lubię... dziewczyny może być fioletowa kuchnia?? to znaczy fioletowe sciany w kuchni?? oboje z tżtem lubimy ten kolor ale nam się jakiś do kuchni niepasujący wydaje ale chyba nie będzie wyjścia bo nie ma więcej kolorów do wyboru dziś wymyśliłam że albo sciany pomalujemy na 2 odcienie fioletu- jeden ciemny i zdecydowany a drugi jasny i delikatny ale ja sie nie znam na tym czy to ładnie czy nie ewentualnie czerwono-fioletowa ale to za ciemno będziemy mieli w kuchni... dlatego pomyślałam o jednej ścianie w kolorze takim jaśniutkim fioletowym, drugiej w ciemnym mocnym fiolecie, a 2 pozostałe będą z ciemnobrązowymi szafkami i jasnymi płytkami między szafkami oraz jasnymi płytkami na podłodze a sprzęty kuchenne wszystkie będą srebrne... ciekawe co tż powie na mój pomysł
Jeszcze brązu nie wymieniłaś Może jedna ściana jasna, a druga ciut ciemniejsza jeśli chcesz wyraziście

Cytat:
kurdę wiedziałam że tak będzie że ten kolor wszystkim się będzie z sypialnią kojarzył my mamy kuchnię taką przejściową że ludzi tam będziemy często przyjmować więc musi być łądna a nie typowo kuchniowa my z tżtem mamy baaardzo ciekawe poczucie estetyki
zaraz zobaczę jeszcze czerwoną kuchnię jakąś
Mi też się kojarzy z sypialnią. No i jeszcze z łazienką, bo Ja bym chciała fioletową łazienkę

Cytat:
dobra to teraz zerknijcie jeszcze raz na to zdjęcie http://farm4.static.flickr.com/3221/...7acf81014f.jpg i powiedzcie czy te resztki ścian które będą gdzieś zza mebli widoczne gdzieniegdzie pomalować na kremowy kolor czy jak zostanie troszkę tej fioletowej farby to dolać odrobinkę do wiadra z białą farbą i takim bardzo jaśniuteńkim rozbielonym fiolecikiem machnąć??

bleeeeh raz byłam w niebieskiej kuchni i bardzo źle sie w niej czułam
Nic nie machać. Ja bym zostawiła ten kremowy, bo ciemna fioletowa ściana i tak będzie widoczna, nie trzeba jej jeszcze podkreślać innym odcieniem.

A niebieskie talerze (więc myślę, że niebieskie ściany w kuchni podziałałyby podobnie), to są polecane dla osób odchudzających się, bo nie ma niebieskiego jedzenia i jedząc z takich talerzy jakoś mniej smakuje, ludzie mniej jedzą z takich To prawda udowodniona naukowo w jakimś programie kiedyś słyszałam.

Cytat:
My kupimy różne, bo każdy lubi coś innego. Na pewno będzie pepsi czy cola, bo czasem ludzie wolą taki napój z kofeiną zamiast kawy (jak nie lubią kawy). I woda też będzie i gazowana i niegazowana. A soki też będą różne, a porzeczkowy na bank, bo najlepiej z wódką wchodzi.

Cytat:
My też nie będziemy mieli kamerzysty, ani kamerzystki
Chcecie zrezygnować z takiej pamiątki

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:

Acha
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:33   #1791
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

A niebieskie talerze (więc myślę, że niebieskie ściany w kuchni podziałałyby podobnie), to są polecane dla osób odchudzających się, bo nie ma niebieskiego jedzenia i jedząc z takich talerzy jakoś mniej smakuje, ludzie mniej jedzą z takich To prawda udowodniona naukowo w jakimś programie kiedyś słyszałam.
o proszę jakich to mądrych rzeczy człowiek może się nauczyc wieczorem na wizażu tylko u mnie by był kłopot bo mój tż jest mega chudy i jakby on jeszcze mniej jadł to by go już chyba nie było

spać mi się już chce
Stary 2009-10-18, 21:34   #1792
janiiis
Raczkowanie

tancerka212 ciemny fiolet bardzo dobrze wygląda właśnie z jakimś kremowym albo z beżem. Z jasnym fioletem nie będzie już tak fajnie kontrastować.
Mi to się jeszcze marzy turkus z brązem, tylko nie bardzo wiem do jakiego pomieszczenia ;P
janiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:37   #1793
chilanes
Zakorzenienie

janiiis do salonu mi też się marzy
Stary 2009-10-18, 21:41   #1794
janiiis
Raczkowanie

chilanes salon byłby super, tyle że akurat u nas nie dało rady, bo pokój jest zacieniony, od północnej (?) strony i byłoby już w nim mega ciemno
ale może kiedyś...
janiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:43   #1795
Jazzmanka
Zadomowienie

Jeszcze tylko 250 dni i powiemy sobie TAK!!!
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:46   #1796
chilanes
Zakorzenienie

Jazz super U nas 307
Janiiis mi to zestawienie bardzo się podoba w salonie, sypialni, czy jasnej kuchni
Stary 2009-10-18, 21:48   #1797
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janiiis Pokaż wiadomość
tancerka212 ciemny fiolet bardzo dobrze wygląda właśnie z jakimś kremowym albo z beżem. Z jasnym fioletem nie będzie już tak fajnie kontrastować.
Mi to się jeszcze marzy turkus z brązem, tylko nie bardzo wiem do jakiego pomieszczenia ;P
no jeszcze mamy troszkę czasu na zastanowienie- zobaczymy jakie meble ostatecznie zamówimy- a konkretniej jakiego koloru blaty szafek oraz podłogę zrobimy. ten ciemniejszy fiolet na pewno kupimy i najpierw pomalujemy tą ścianę a potem zobaczymy na co nas ochota najdzie- albo pojedziemy do sklepu po jakąś kremową farbę albo dolejemy do białej troszeczkę tego co nam zostanie z ciemnego fioletu i zaszalejemy tak czy siak będę się cieszyła z mojej kuchni jak czubek
Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko 250 dni i powiemy sobie TAK!!!
szczęściara
Stary 2009-10-18, 21:50   #1798
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
My z TŻtem zamówiliśmy kamerzystę "takiego sobie" i fotografa "takiego sobie". Kamerzystę na całą imprezę, a fotografa (aby było taniej do kościoła i sesję). Ale kika dni temu stwierdziliśmy, że bardziej i tak nam zależy na zdjęciach, a my znamy takiego super fotografa (który jest bardzo drogi), więc stwierdziliśmy, że z tamtych ludzi zrezygnujemy, bo jeszcze umowy z nimi nie podpisywaliśmy, a zamówimy tego super fotografa (oby miał wolny termin, bo jak nie to się zastrzelę) i zrezygnujemy z kamerzysty. Poprosimy na weselę sąsiada, żeby filmował, a TŻ zajmuje się obróbką filmów (i amatorsko nagrywa, ale wiadomo, że na swoim weselu nagrywać nie będzie)i obrobi film. Wiadomo, że do filmu wraca się tylko kilka razy- i to po weselu, a zdjęcia jednak według nas mają "to coś". Tylko żeby ten fotograf miał wolny termin!!!!!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-18, 21:55   #1799
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Jazz super U nas 307
Janiiis mi to zestawienie bardzo się podoba w salonie, sypialni, czy jasnej kuchni
jeszcze tydzień i bedzie 2 z przodu

macie rację dziewczyny turkus z brązem jest przecudowny- mojej siostrze się marzy kiedyś taka kuchnia ja jednak tych barw z palety niebieskawych i bardzo zimnych odcieni nie chciałam.. nie wiem ja już taka jestem ze mi ciepłe soczyste barwy energii dodają a w takim chłodnym pomieszczeniu to mi tak zimno i nieprzytulnie jest.. chociaż jak widziałam w home&you pościel turkusowo-brązową to mi się do niej oczka świeciły

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Tylko żeby ten fotograf miał wolny termin!!!!!
a wy kiedy macie slub dokładnie? bo ja pamiętam że też już się raz napaliłam na super fotografa i już miałam nawet sama za niego płacić żeby tylko on był a tu się okazało ze mój termin to już daaaawno temu zajęty no i też zostaliśmy przy tych zwykłych kamerzyście i fotografie.. czasem mam ochotę na takiego wypasionego fotografa ale nie mam kasy tyle żeby tak zaszaleć.. a to co mam wolę w mieszkanko włożyć i coś do niego kupić- to jest dla mnie teraz ważniejsze
Stary 2009-10-18, 21:58   #1800
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

A u nas już tylko 188
JA nie przepadam za filotem bo z fioletu to najbardziej pomarańcz lubię, ale bardzo mi się to zestawienie spodobało i ciepło o takim pomyślałam do sypialni właśnie.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości