|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
Ja bym NIGDY w życiu nie wsadziła dziecka do samochodu bez fotelika...
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie wyczytalam ze ford focus ma za krotkie pasy :/ (samochod tescia)
o a w innym poscie, ze jednak starcza wrrrr
www.liwia_nie_chce_spac.r epublika.pl Edytowane przez fleurdelacour Czas edycji: 2009-11-02 o 21:20 |
|
|
|
#663 | |||
|
Rozeznanie
|
co za wstreciuch jeden, niepodzielila sie
![]() Cytat:
![]() gratuluje zdrowej NiunkiCytat:
![]() Cytat:
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu jeszcze musze z domu wychodzic bo zebranie w pracy za godzine ide sie zastrzelic
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
filka -
dla Adya grzybka A ławostół to jaki upatrzyliście, bo my mamy z BRW i zdecydowanie nie polecam pysia - mam nadzieję, że coś ci pomogą te sposoby od neurologa, a zwłaszcza masaże A brzycholek z Pysiolinką fajnyKamyku - miał rację tż, że cię ochrzanił. Mój pewnie też by tak samo zrobił. A paznokcie można spokojnie pomalować bezbarwnym lakierem majkela i pola- za jutrzejszą wizytęaldii dla Lufleurdelacour - a może masz jakichś znajomych z fotelikiem, którzy mogliby cię odebrać ze szpitala? My za pierwszym razem przewieźliśmy synka w takim zwykłym wkładzie od głębokiego wózka, ale tym razem na pewno wcześniej kupimy fotelik, tak żeby bezpiecznie przewieźć malucha do domu. ********************* Pisałyście o konsultacjach u internisty i stomatologa - moja gin nawet się nie zająknęła na ten temat, a w karcie ciąży mam rubrykę INNE/KONSULTACJE Co do planów na wieczór, to chyba tż poszedł zrobić trochę porządków w samochodzie, a ja zapodam sobie jakiś filmik. Co prawda mieliśmy dziś ochotę na wieczorne igraszki ... więc kupiliśmy tą herbatkę w Biedronce (truskawka+wanilia+pieprz ) i muszę przyznać, że jest całkiem niezła w smaku |
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=2tuGNZM4V9M ![]() addicted ![]() Miłej nocki do jutra
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-02 o 21:48 |
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab nie wiem jakie sa dozwolone dawki Asparginu w ciazy.Moze na ultce jest napisane, a jak nie, to zapytaj gina.Co do wit.C to jej nadmiar jest wydalany z moczem
Mmonnikka witaj ponownie ![]() Pysiamn najwazniejsze, ze poki co nie ma sie do czego przyczepic neurologicznie Majkela ![]() Fleurdelacour ja bym kupila.Na ebayu mozesz kupic fotelik za grosze.Ja kupilam praktycznie nowke Graco z baza za 10 Ł .... No i pierwsze slysze zeby byly jakies samochody, co maja za krotkie pasy do fotelika ![]() :conf used: Juz pomijam kwestie, ze nigdy w zyciu nie wsiadlabym z dzieckiem do auta bez fotelika...MadzikUK,Addicted dziekuje Teraz juz na serio ide spac papa
|
|
|
|
#668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmmm...jutro chyba polece sprawdzic czy u mnie starcza, bo w sumie to fotelik mam ale jeszcze go nie wkladalam, ale nawet nie mialam pojecia o tym, ze moze zabraknac pasow?! masazu zazdraszczam ![]() ja to sie najwyzej sama moge pomasowac
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-02 o 21:56 |
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
ja tez bym maluszka nie przewiozła nigdy bez fotelika,maluszek musi mieć pasy pod swoje gabaryty
jakby jakaś stluczka to maleństwo lata po całym samochodzie,a o tym że pasy są czasami za krótkie w autach to nigdy nie słyszałam dziwne ,ctzn że grubsza osoba nie jedzie???![]() addicted to wizaz byliśmy dziś w brw ale tam nie maja ławostołów,upatrzyliśmy jakiś mało znanej firmy prod pl. lece na szymona.....oddaliśmy swoj tv do naprawy |
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#671 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do fotelika to wiesz....ja bym rozejrzała się za jakimś używanym.Pierwsze co słyszę,że fotelik może nie pasować do auta
.Skoro taxówkami się poruszasz to ciężko będzie ci dobrać auto do fotelika.Ale to jakaś paranoja.No ja synka przewoziłam również w gondolce od wózka,bo nie miałam fotelika,bo też auta wtedy nie było.Jak coś to pożyczałam od koleżanki,no ale ile można i kupiliśmy w końcu jakiś,bo moi rodzice auto mają i z nimi jeździłam często. Poza tym trzeba pamiętać,że dziecko w foteliku może być max 2h.Także ja np.będę przewoziła dzidzię w gondolce między PL-DK,chociaż fotelik mamy już.Gondola ma w środku pasy aby bejbika przypiąć i pasy obejmą gondolkę
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
ja już umyta, wybalsamowana i udaję sie na łóżeczko.spałąm dziś popołudniu więć tak szybko nie zasnę. Życzę Wam udanego wieczoru. Odezwę się albo jutro wieczorem albo w środę. |
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kobiety w ciąży mogą tak pracować??Cytat:
![]() fleurdelacour - zgadzam się z dziewczynami, ja nie wyobrażam sobie jazdy samochodem z dzieckiem bez fotelika to bardzo niebezpieczne, poza tym nielegalne, skoro kierowcy mają obowiązek przewożenia dzieci w fotelikach to taksówkarze również powinni to respektować.Jeśli nie rozważacie zakupu wózka z gondolką którą można wozić jako fotelik , jak pisała pysia (to bardzo dobry pomysł to ja bym kupiła jakikolwiek fotelik, nawet używany - będzie lepszy niż jego brakNie rozumiem też że jakieś pasy są za krótkie, tak w ogóle może być? Jeśli to prawda to zawsze dzwoniąc po taksę możesz mówić dyspozytorowi że taksa którą Ci przyśle ma mieć "odpowiednie" pasy
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2009-11-02 o 22:08 |
||
|
|
|
#674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiliśmy wózek z gondolką + fotelik z firmy Espiro.Gondolka pasuje do pasów,bo koleżanka tak wozi córcię z DK do PL. Poszukaj może wózka Espiro Vector 4 air,bo ja już linka nie mam
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Sensuel
a tymczasem zmykam spac, mala kopie- dostala zimnym sokiem po dupce
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Jednak nie będę mam 2 grup
Okazało się, że koleżanka z 2 gr przyszła dzisiaj normalnie do pracy. Więc ja poszłam do dyrekcji i mówię, że prawdopodobnie mnie nie będzie w czwartek i piątek, bo będę miała badania (w sumie mam zamiar zrobić sobie w czwartek glukozę, morfologię i mocz). Ale tak bardziej, to mam zamiar w czwartek zrobić te badania, a w piątek a może jeszcze i w czwartek jechać do koleżanki, a tam posiedzieć do soboty, niedzieli. Zależy ile im się zejdzie - tzn temu hydraulikowi. Także jestem zadowolona z obrotu sprawy ![]() Wyjęłam swój zimowy płaszczyk - zapinam się na 2 guziki, jak w tym skórzanym, więc chcicał, nie chciał muszę sobie coś kupić. Chociaż zimno mi nie jeste, bo na płaszcz zakładam ponczo więc kałdunek i tak mam zakryty.Wszyscy mi mówią, że będę miała chłopaka, bo tak ładnie wyglądam, no i po układzie brzucha... A ja bym wolała dziurkę... Chociaż jak okaże się, że syn, to też będzie dobrze. Ale jednak wolałabym pierwszą córę.Pocieszam się myślą, że może Glutek tak długo trzyma mnie w niepewności, co do płci, żebym bardziej się cieszyła, jak okaże się, że dziewczynka. Ale zobaczymy Najważniejsze by było okazem zdrowia O rany, ale jestem z siebie dumna, wkońcu udało mi się załadować parę fotek z mojego ślubu. No więc tak wyglądałam w wakacje Teraz mam trochę inne włosy ;-)Jeśli znajdziecie mi kupca, to z chęcią sprzedam suknię z dodatkami lub bez oraz kamizelkę i musznik ;-) Idę spać! Dobranoc! Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-11-02 o 22:39 |
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
kocurazab.....bellisima
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
kocurazab piekna suknia i piękna z was para
może oddam ja do komisu,ale to w łodzi bo u nas nie ma komisów,mogłoby wpaść pare groszy a tak tylko miejsce zajmujechyba tez ide spać,dziś mnie okropnie brzuch boli,i xxx ale gin nic tam nie widział i powiedział ze widocznie ja tak mam hmmm jeszcze 10tyg mam nadzieje ze Adka sie przekręci bo inaczej bede mieć cc
|
|
|
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
A kiedy dzidzia powinna już być ustawiona tak jak należy
.Mnie się śniła tej nocy cesarka....wrrr.
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
kocurazab super foteczki
![]() Ja zmykam spać, już padam do juterka
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
widze ze dzisiaj pierwszy post pisze
....tak mie kregoslup boli ze ktoras noc z kolei nie spie na szczescie ide dzis na joge dla kobiet w ciazy a to pomaga mi na bol na kilka dni..wogole mam dzis caly dzien zabiegany, milion spraw do zalatwienia..tak wiec do wieczorka
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda z tymi pasami. Niektóre modele samochodów mają za krotkie pasy na foteliki np suzuki moich teściów. Tych samochodów nie jest wiele ale warto dzwoniąc po taksówkę poinformować, ze macie taki i taki fotelik i chcecie zeby pasował do auta.
W moim oplu astrze pasy sa bardzo długie i spokojnie mozna zapiąc fotelik i jeszcze trzeba naciągać zeby było sztywno. dzidz mi się od wczoraj ledwo rusza i mam humor do bani
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się dziś melduję
![]() Wstałam bo zgadnijcie co......głowa kocurazab cudna z Was para widać radość i szczęścia na twarzach ![]() MAsaż wieczorem był boski...z oliwką ...trochę rekami a trochę też specjalnymi kulkami do masażuuuuuuu....eeeeehhh spało mi się bosko...już przy nim przysypialam bo trwał chyba ze 30 min.... Już powiedziałam mężowi, że coś czuję, że te bóle tak szybko mi nie miną ************************* * Dziś mam zapowiedzianą wizytę teściowej Muszę jakiś dobry obiad zrobić ![]() Kancia ja o tych pasach za krótkich to nigdy nie slyszałam....nigdy nam się nie przydarzyło zwłaszcza że jeszcze do niedawna mieliśmy małe autko Seata Ibizę...i myslalam że jak w nim starcza to we wszystkich innych teżżżż....ale dobrze wiedzieć... eeeeehhh a mamuśki wszystki pewnie jeszcze smacznie spią ![]() mój Puchatek jeszcze teżżżżżż... ************************* **** Aaaaa miała mzapytać Kancia wybraliście już imię dla maluszka? bo ja mam problem ....z imieniem dla chlopca ;/ chcemy być przygotowani na ew. niespodziankę i zaplanować tez imię dla ew siurka ....myslelismy o Dawidzie ...ale sama nie wiem...brakuje mi koncepcji Mi podoba się tylko Jakub i Michał
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-03 o 07:56 |
|
|
|
#685 | ||
|
Zadomowienie
|
hej słoneczka , musze jechać do księgowej a potem na jekieś zakupy żywieniowe
![]() Cytat:
Cytat:
mięłgo dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#686 |
|
Zadomowienie
|
Kocurazab przepiękny welon!!!
Pysia jak o mnie chodzi to i Michał i Jakub mnie się podoba. Gdy jeszcze nie znaliśmy płci, braliśmy pod uwagę Mateusza. Kancia może zafunduj sobie jakiś rarytasek na poprawe nastroju? ********* Mężuś mój oddelegowany do Warszawy, czyli znów do piątku sama.... Ale przyznam się bez bicia, że jak Jego nie ma to jestem na bieżąco z wizażem Chociaż jakiś plus....
|
|
|
|
#687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie no weź nie strasz, że niebawem zaczną nam się dziewczyny rozpakowywać Ja chcę wytrzymac do stycznia ![]() Cytat:
Ale teraz zostało mi już tylko uformować ładnie ząbka i wsio W czwartek idę ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj tak cudownie spałam! Co prawda często się budziłam na siku, ale od razu zasypiałam i w ogóle tak wygodnie mi było hehehe. I mam dziś dobry humor od rana ![]() Śniło mi się całą noc coś o porodzie, ale jest to chyba związane z tym, że dzisiaj w szkole rodzenia będzie babka mówić o porodzie Ale czuję się wypoczęta
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Fleurdelacour ja też bym kupiła fotelik, nie wsiadłabym bez fotelika do auta z takim maleństwem. Mogłabym sobą ryzykować niezpainając pasów- bo nie zapinam jak z tatą jadę, ale nie dzidzią.
Kocurazab piękna suknia, piękna para Zdjęcia bajeczne i wogóle cuż za figurkaZazdrościłyście mi tych orzeszków w czekoladzie... No cuż zjadłam najpier 3 parówki z biedronki Masakra!!! i zaksztusiłam się herbatą. No i jak wstałam wyłączyć tv narzygałam an niego |
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
kocurazab - ślicznie wyglądaliście, bardzo podoba mi sie zdjęcie 2 i 4
pysia - biudulko, toć to jeszcze 3 miesiące do porodu ale chociaż masz z tego jakieś korzyści np. w postaci masażu ![]() Co do pasów, to jak mieliśmy fiata uno, to też mąż się musiał trochę natrudzić, żeby przyczepić fotelik (bez bazy), bo tych pasów to ledwo starczyło. |
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
zebra jesteś wielka
z tym rzyganiem na telewizor - w sumie masz rację, zawsze jak włączę to jakieś badziewie leci ![]() Sensuel - dziecko może się odwrócić praktycznie do samego porodu, a najczęściej z tego co gin mi mówił między 28 a 32 tygodniem się odwraca. Ja też dziś dobrze spałam, zero spacerków do kibelka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Wazy 1100g i jest w samym srodku skali, wiec nadal ksiazkowo.Ulozona glowka w dol
Teraz zmykamy spaciu, bo rano SR

za jutrzejszą wizytę

papa

na szczescie ide dzis na joge dla kobiet w ciazy a to pomaga mi na bol na kilka dni..wogole mam dzis caly dzien zabiegany, milion spraw do zalatwienia..tak wiec do wieczorka

,ważne że jest OK.
Masakra!!! i zaksztusiłam się herbatą. No i jak wstałam wyłączyć tv narzygałam an niego