Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 21:08   #661
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
odrobilam zaleglosci w czytaniu od piatku... chyba ze 3h mi zajelo

co do grzyba na scianach, ja psikam domestosem i zostawiam do wyzarcia, znaczy sie nie zmywam, w sypialni ta metoda sie sprawdza, w lazience tez dziala choc na krocej

mam pytanie o fotelik samochodowy
nie mamy samochodu, ale raz na tydzien jezdzimy z tz na duze zakupy taksowka. no a poza tym trzeba dzidziusia przywiezc w czyms ze szpitala, a nie mamy od kogo pozyczyc. nie mam pojecia czy kupowac fotelik. na poczatku myslalam ze tak, bo znajoma angielka zapewniala mnie ze nas do taksowki bez fotelika nie wezma. a teraz sama nie wiem. bylismy w sklepie i przy okazji wozkow, pytalismy sie o foteliki i sprzedawczyni nas oswiecila, ze nie do wszystkich samochodow te foteliki pasuja, bo niektore auta maja za krotkie pasy. wiec tak, z jednej strony nie chce oszczedzac na bezpieczenstwie dziecka, z drugiej nie usmiecha mi sie wydawac ponad 100 funtow na cos co byc moze bedzie bezuzyteczne. tymbardziej, ze dowiedzialam sie, ze w taksowkach nie ma obowiazku fotelika.
co byscie zrobily na moim miejscu?

Ja bym NIGDY w życiu nie wsadziła dziecka do samochodu bez fotelika...
Stary 2009-11-02, 21:18   #662
fleurdelacour
Rozeznanie

wlasnie wyczytalam ze ford focus ma za krotkie pasy :/ (samochod tescia)

o a w innym poscie, ze jednak starcza

wrrrr

Edytowane przez fleurdelacour
Czas edycji: 2009-11-02 o 21:20
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:32   #663
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Madzik juz nie mam:F
co za wstreciuch jeden, niepodzielila sie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel

Dziewczyny nie mam sily Was nadrabiac, zrobie to jutro.Chcialam Wam tylko napisac, ze wszystko ok z malutka Wazy 1100g i jest w samym srodku skali, wiec nadal ksiazkowo.Ulozona glowka w dol Teraz zmykamy spaciu, bo rano SR
gratuluje zdrowej Niunki

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
a ja to właśnie unikam leżenia, wolę siedzieć bo jak dłużej poleżę to mnie tak bolą plecy na dole, że ani się przekręcić ani nic.. w nocy to się budzę za każdym razem jak się przekręcam z boku na bok
mam to samo, jak sie poloze, tak juz koniec. tz musi mnie przekrecac na bok

Cytat:

wrrrr
a moze przejdz sie do sklepu typu Halfords, oni tam naja foteliki a i na samochodach tez pewnie sie bedzie ktos znal, i na pewno Wam doradza co i jak
Stary 2009-11-02, 21:37   #664
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
co za wstreciuch jeden, niepodzielila sie

gratuluje zdrowej Niunki

mam to samo, jak sie poloze, tak juz koniec. tz musi mnie przekrecac na bok

a moze przejdz sie do sklepu typu Halfords, oni tam naja foteliki a i na samochodach tez pewnie sie bedzie ktos znal, i na pewno Wam doradza co i jak
w lokalnym halfordsie to akurat maxi cosi im wyszly i wcale nie maja ( a te mi pasuja do wozkow ktore mam na oku)a poza tym i tak nie przewidze jaka taksowka (w sensie model samochodu) po mnie przyjedzie. wiec nie za wiele poradza. gadalam z taksowkarzem, on pewnosci nie ma wydaje mu sie w jego aucie -skoda octavia- pasow powinno starczyc, ale tylko wydaje bo nikt tego nie probowal. frustracja mi narasta
a tu jeszcze musze z domu wychodzic bo zebranie w pracy za godzine
ide sie zastrzelic
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:40   #665
addicted to wizaz
Zadomowienie

filka - dla Ady
a grzybka
A ławostół to jaki upatrzyliście, bo my mamy z BRW i zdecydowanie nie polecam

pysia - mam nadzieję, że coś ci pomogą te sposoby od neurologa, a zwłaszcza masażeA brzycholek z Pysiolinką fajny

Kamyku
- miał rację tż, że cię ochrzanił. Mój pewnie też by tak samo zrobił.
A paznokcie można spokojnie pomalować bezbarwnym lakieremZ tą kołyską, to może niech się tż delikatnie podpyta rodziciela, czy zrobi, żeby potem nie miał do was żalu, że kupiliście
majkela i pola-
za jutrzejszą wizytę
aldii
dla Lu
fleurdelacour - a może masz jakichś znajomych z fotelikiem, którzy mogliby cię odebrać ze szpitala? My za pierwszym razem przewieźliśmy synka w takim zwykłym wkładzie od głębokiego wózka, ale tym razem na pewno wcześniej kupimy fotelik, tak żeby bezpiecznie przewieźć malucha do domu.

Pisałyście o konsultacjach u internisty i stomatologa - moja gin nawet się nie zająknęła na ten temat, a w karcie ciąży mam rubrykę INNE/KONSULTACJE

Co do planów na wieczór, to chyba tż poszedł zrobić trochę porządków w samochodzie, a ja zapodam sobie jakiś filmik.
Co prawda mieliśmy dziś ochotę na wieczorne igraszki... więc kupiliśmy tą herbatkę w Biedronce (truskawka+wanilia+pieprz ) i muszę przyznać, że jest całkiem niezła w smaku Kupiliśmy jeszcze "miłe spotkanie", ale jeszcze nie zdążyłam wypróbować. Ale z igraszek to raczej nici, bo jestem śpiąca i pewnie jak włączę sobie filmik to po 10 minutach już będę spała.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:45   #666
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
nie mamy samochodu, ale raz na tydzien jezdzimy z tz na duze zakupy taksowka. no a poza tym trzeba dzidziusia przywiezc w czyms ze szpitala, a nie mamy od kogo pozyczyc. nie mam pojecia czy kupowac fotelik. na poczatku myslalam ze tak, bo znajoma angielka zapewniala mnie ze nas do taksowki bez fotelika nie wezma. a teraz sama nie wiem. bylismy w sklepie i przy okazji wozkow, pytalismy sie o foteliki i sprzedawczyni nas oswiecila, ze nie do wszystkich samochodow te foteliki pasuja, bo niektore auta maja za krotkie pasy. wiec tak, z jednej strony nie chce oszczedzac na bezpieczenstwie dziecka, z drugiej nie usmiecha mi sie wydawac ponad 100 funtow na cos co byc moze bedzie bezuzyteczne. tymbardziej, ze dowiedzialam sie, ze w taksowkach nie ma obowiazku fotelika.
co byscie zrobily na moim miejscu?....

wrrrr
Skoro nie macie auta i okazjonalie macie zamiar korzystać z fotelika...to moze kupcie taki wózek by gondola nadawła się do przewozu na tylnej kanapie...bo jedno jest pewne gondolę miec będziecie...no i przy okazji sluzyła by zamiast fotelika jak gdzieś będziecie jechać kogoś autem czy taksówką? Taka gondola jak w Jane (inne firmy też takie mają)
http://www.youtube.com/watch?v=2tuGNZM4V9M

addicted zaraz ide na masaż

Miłej nocki do jutra

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-02 o 21:48
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:52   #667
aldii
Zakorzenienie

Kocurazab nie wiem jakie sa dozwolone dawki Asparginu w ciazy.Moze na ultce jest napisane, a jak nie, to zapytaj gina.Co do wit.C to jej nadmiar jest wydalany z moczem
Mmonnikka witaj ponownie Najlepszego na nowej drodze zycia i gratuluje coreczki
Pysiamn najwazniejsze, ze poki co nie ma sie do czego przyczepic neurologicznie
Majkela
Fleurdelacour ja bym kupila.Na ebayu mozesz kupic fotelik za grosze.Ja kupilam praktycznie nowke Graco z baza za 10 Ł .... No i pierwsze slysze zeby byly jakies samochody, co maja za krotkie pasy do fotelika :conf used: Juz pomijam kwestie, ze nigdy w zyciu nie wsiadlabym z dzieckiem do auta bez fotelika...
MadzikUK,Addicted dziekuje

Teraz juz na serio ide spac papa
Stary 2009-11-02, 21:55   #668
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Skoro nie macie auta i okazjonalie macie zamiar korzystać z fotelika...to moze kupcie taki wózek by gondola nadawła się do przewozu na tylnej kanapie...bo jedno jest pewne gondolę miec będziecie...no i przy okazji sluzyła by zamiast fotelika jak gdzieś będziecie jechać kogoś autem czy taksówką? Taka gondola jak w Jane (inne firmy też takie mają)
http://www.youtube.com/watch?v=2tuGNZM4V9M

addicted zaraz ide na masaż

Miłej nocki do jutra
ale problem chyba byl tez w tym czy pasow starczy hmmmm...
jutro chyba polece sprawdzic czy u mnie starcza, bo w sumie to fotelik mam ale jeszcze go nie wkladalam, ale nawet nie mialam pojecia o tym, ze moze zabraknac pasow?!

masazu zazdraszczamja to sie najwyzej sama moge pomasowac

Edytowane przez madzikUK
Czas edycji: 2009-11-02 o 21:56
madzikUK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:56   #669
filka2
Zadomowienie

ja tez bym maluszka nie przewiozła nigdy bez fotelika,maluszek musi mieć pasy pod swoje gabarytyjakby jakaś stluczka to maleństwo lata po całym samochodzie,a o tym że pasy są czasami za krótkie w autach to nigdy nie słyszałamdziwne ,ctzn że grubsza osoba nie jedzie???
addicted to wizaz byliśmy dziś w brw ale tam nie maja ławostołów,upatrzyliśmy jakiś mało znanej firmy prod pl.

lece na szymona.....oddaliśmy swoj tv do naprawy
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:56   #670
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja bym NIGDY w życiu nie wsadziła dziecka do samochodu bez fotelika...
Ja też.
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:57   #671
Sensuel
Wtajemniczenie

Co do fotelika to wiesz....ja bym rozejrzała się za jakimś używanym.Pierwsze co słyszę,że fotelik może nie pasować do auta .Skoro taxówkami się poruszasz to ciężko będzie ci dobrać auto do fotelika.Ale to jakaś paranoja.
No ja synka przewoziłam również w gondolce od wózka,bo nie miałam fotelika,bo też auta wtedy nie było.Jak coś to pożyczałam od koleżanki,no ale ile można i kupiliśmy w końcu jakiś,bo moi rodzice auto mają i z nimi jeździłam często.
Poza tym trzeba pamiętać,że dziecko w foteliku może być max 2h.Także ja np.będę przewoziła dzidzię w gondolce między PL-DK,chociaż fotelik mamy już.Gondola ma w środku pasy aby bejbika przypiąć i pasy obejmą gondolkę .I wiem,że taki sposób transportu jest bezpieczny i dopuszczalny.W TV o tym słyszałam.
Stary 2009-11-02, 22:00   #672
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Ja też.
ja też

ja już umyta, wybalsamowana i udaję sie na łóżeczko.spałąm dziś popołudniu więć tak szybko nie zasnę. Życzę Wam udanego wieczoru. Odezwę się albo jutro wieczorem albo w środę.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 22:04   #673
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
z racji tego ze pracuje na nocki, to ciesze sie jak glupia, kiedy moge spedzic noc w lozeczku i tak tez wlasnie dzisiejszego wieczoru sie stanie. a jutro do szkoly
czy ja dobrze czytam że pracujesz na nocki?? to kobiety w ciąży mogą tak pracować??

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel

Dziewczyny nie mam sily Was nadrabiac, zrobie to jutro.Chcialam Wam tylko napisac, ze wszystko ok z malutka Wazy 1100g i jest w samym srodku skali, wiec nadal ksiazkowo.Ulozona glowka w dol Teraz zmykamy spaciu, bo rano SR
gratuluję zdrowej dzidzi

fleurdelacour - zgadzam się z dziewczynami, ja nie wyobrażam sobie jazdy samochodem z dzieckiem bez fotelika niby cały czas na rękach czy jak? to bardzo niebezpieczne, poza tym nielegalne, skoro kierowcy mają obowiązek przewożenia dzieci w fotelikach to taksówkarze również powinni to respektować.
Jeśli nie rozważacie zakupu wózka z gondolką którą można wozić jako fotelik , jak pisała pysia (to bardzo dobry pomysł to ja bym kupiła jakikolwiek fotelik, nawet używany - będzie lepszy niż jego brak

Nie rozumiem też że jakieś pasy są za krótkie, tak w ogóle może być? Jeśli to prawda to zawsze dzwoniąc po taksę możesz mówić dyspozytorowi że taksa którą Ci przyśle ma mieć "odpowiednie" pasy

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2009-11-02 o 22:08
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 22:06   #674
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Poza tym trzeba pamiętać,że dziecko w foteliku może być max 2h.Także ja np.będę przewoziła dzidzię w gondolce między PL-DK,chociaż fotelik mamy już.Gondola ma w środku pasy aby bejbika przypiąć i pasy obejmą gondolkę .I wiem,że taki sposób transportu jest bezpieczny i dopuszczalny.W TV o tym słyszałam.
a masz moze jakis link do tej gondoli? bo ja bym sie musiala za tym rozejrzec.
Stary 2009-11-02, 22:12   #675
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
a masz moze jakis link do tej gondoli? bo ja bym sie musiala za tym rozejrzec.

Kupiliśmy wózek z gondolką + fotelik z firmy Espiro.Gondolka pasuje do pasów,bo koleżanka tak wozi córcię z DK do PL.

Poszukaj może wózka Espiro Vector 4 air,bo ja już linka nie mam
Stary 2009-11-02, 22:17   #676
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Sensuel rozejrze sie w tym temacie, bo jednak wygodniejsza jest taka gondola niz fotelik.

a tymczasem zmykam spac, mala kopie- dostala zimnym sokiem po dupce
Stary 2009-11-02, 22:33   #677
kocurazab
Zadomowienie

Jednak nie będę mam 2 grup tylko swoją
Okazało się, że koleżanka z 2 gr przyszła dzisiaj normalnie do pracy. Więc ja poszłam do dyrekcji i mówię, że prawdopodobnie mnie nie będzie w czwartek i piątek, bo będę miała badania (w sumie mam zamiar zrobić sobie w czwartek glukozę, morfologię i mocz). Ale tak bardziej, to mam zamiar w czwartek zrobić te badania, a w piątek a może jeszcze i w czwartek jechać do koleżanki, a tam posiedzieć do soboty, niedzieli. Zależy ile im się zejdzie - tzn temu hydraulikowi.
Także jestem zadowolona z obrotu sprawy

Wyjęłam swój zimowy płaszczyk - zapinam się na 2 guziki, jak w tym skórzanym, więc chcicał, nie chciał muszę sobie coś kupić. Chociaż zimno mi nie jeste, bo na płaszcz zakładam ponczo więc kałdunek i tak mam zakryty.

Wszyscy mi mówią, że będę miała chłopaka, bo tak ładnie wyglądam, no i po układzie brzucha... A ja bym wolała dziurkę... Chociaż jak okaże się, że syn, to też będzie dobrze. Ale jednak wolałabym pierwszą córę.
Pocieszam się myślą, że może Glutek tak długo trzyma mnie w niepewności, co do płci, żebym bardziej się cieszyła, jak okaże się, że dziewczynka. Ale zobaczymy Najważniejsze by było okazem zdrowia

O rany, ale jestem z siebie dumna, wkońcu udało mi się załadować parę fotek z mojego ślubu. No więc tak wyglądałam w wakacje Teraz mam trochę inne włosy ;-)
Jeśli znajdziecie mi kupca, to z chęcią sprzedam suknię z dodatkami lub bez oraz kamizelkę i musznik ;-)

Idę spać!
Dobranoc!

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2009-11-02 o 22:39
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 22:46   #678
Sensuel
Wtajemniczenie

kocurazab.....bellisima ,piękne zdjęcia
Stary 2009-11-02, 23:01   #679
filka2
Zadomowienie

kocurazab piekna suknia i piękna z was para.ja też chce sprzedać swoja i wystawiałam pare razy na all i naszej lokalnej stronie ale nicimoże oddam ja do komisu,ale to w łodzi bo u nas nie ma komisów,mogłoby wpaść pare groszy a tak tylko miejsce zajmuje

chyba tez ide spać,dziś mnie okropnie brzuch boli,i xxx ale gin nic tam nie widział i powiedział ze widocznie ja tak mamhmmm jeszcze 10tygmam nadzieje ze Adka sie przekręci bo inaczej bede mieć cc
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 23:58   #680
Sensuel
Wtajemniczenie

A kiedy dzidzia powinna już być ustawiona tak jak należy .Mnie się śniła tej nocy cesarka....wrrr.
Stary 2009-11-03, 00:00   #681
youyou
Zakorzenienie

kocurazab super foteczki

Ja zmykam spać, już padam do juterka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 07:09   #682
agusiamatyldka
Raczkowanie

widze ze dzisiaj pierwszy post pisze....tak mie kregoslup boli ze ktoras noc z kolei nie spie na szczescie ide dzis na joge dla kobiet w ciazy a to pomaga mi na bol na kilka dni..wogole mam dzis caly dzien zabiegany, milion spraw do zalatwienia..tak wiec do wieczorka
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 07:41   #683
Kancia
Zakorzenienie

to prawda z tymi pasami. Niektóre modele samochodów mają za krotkie pasy na foteliki np suzuki moich teściów. Tych samochodów nie jest wiele ale warto dzwoniąc po taksówkę poinformować, ze macie taki i taki fotelik i chcecie zeby pasował do auta.
W moim oplu astrze pasy sa bardzo długie i spokojnie mozna zapiąc fotelik i jeszcze trzeba naciągać zeby było sztywno.

dzidz mi się od wczoraj ledwo rusza i mam humor do bani
Stary 2009-11-03, 07:42   #684
pysiamn
Zakorzenienie

Ja też się dziś melduję

Wstałam bo zgadnijcie co......głowa WRRRRRRRrrrrrr

kocurazab cudna z Was para widać radość i szczęścia na twarzach

MAsaż wieczorem był boski...z oliwką ...trochę rekami a trochę też specjalnymi kulkami do masażuuuuuuu....eeeeehhh spało mi się bosko...już przy nim przysypialam bo trwał chyba ze 30 min....

Już powiedziałam mężowi, że coś czuję, że te bóle tak szybko mi nie miną

************************* *
Dziś mam zapowiedzianą wizytę teściowej
Muszę jakiś dobry obiad zrobić

Kancia ja o tych pasach za krótkich to nigdy nie slyszałam....nigdy nam się nie przydarzyło zwłaszcza że jeszcze do niedawna mieliśmy małe autko Seata Ibizę...i myslalam że jak w nim starcza to we wszystkich innych teżżżż....ale dobrze wiedzieć...

eeeeehhh a mamuśki wszystki pewnie jeszcze smacznie spią
mój Puchatek jeszcze teżżżżżż...

Aaaaa miała mzapytać Kancia wybraliście już imię dla maluszka? bo ja mam problem ....z imieniem dla chlopca ;/ chcemy być przygotowani na ew. niespodziankę i zaplanować tez imię dla ew siurka ....myslelismy o Dawidzie ...ale sama nie wiem...brakuje mi koncepcji
Mi podoba się tylko Jakub i Michał ....już nawet myślałam i Michałku juniorze...ale maż mówi że to bez sensu

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-03 o 07:56
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 08:49   #685
ula 87
Zadomowienie

hej słoneczka , musze jechać do księgowej a potem na jekieś zakupy żywieniowe

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
O rany, ale jestem z siebie dumna, wkońcu udało mi się załadować parę fotek z mojego ślubu. No więc tak wyglądałam w wakacje Teraz mam trochę inne włosy ;-)
Jeśli znajdziecie mi kupca, to z chęcią sprzedam suknię z dodatkami lub bez oraz kamizelkę i musznik ;-)

Idę spać!
Dobranoc!
śliczna sukienka , piękna kobieta i super z was para
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Aaaaa miała mzapytać Kancia wybraliście już imię dla maluszka? bo ja mam problem ....z imieniem dla chlopca ;/ chcemy być przygotowani na ew. niespodziankę i zaplanować tez imię dla ew siurka ....myslelismy o Dawidzie ...ale sama nie wiem...brakuje mi koncepcji
Mi podoba się tylko Jakub i Michał ....już nawet myślałam i Michałku juniorze...ale maż mówi że to bez sensu
mi się jeszcze podoba imie Tomasz

mięłgo dnia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 08:55   #686
Agape007
Zadomowienie

Kocurazab przepiękny welon!!!

Pysia jak o mnie chodzi to i Michał i Jakub mnie się podoba. Gdy jeszcze nie znaliśmy płci, braliśmy pod uwagę Mateusza.

Kancia może zafunduj sobie jakiś rarytasek na poprawe nastroju?

Mężuś mój oddelegowany do Warszawy, czyli znów do piątku sama.... Ale przyznam się bez bicia, że jak Jego nie ma to jestem na bieżąco z wizażem Chociaż jakiś plus....

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:12   #687
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
patka nom pobierali mi krew 4 razy co godzine nie wiem jak to robia w polsce ale tutaj tak ze 4 godziny trwa na rece to mam siniaki ogromne
To współczuję... Tyle siedzieć na głodzie i jeszcze 4 razy kłuć...

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A ja nie mam jak porównywać wyników bo tutaj chyba glukozy nie robią
Dzisiaj coś mi z palca pobrała,ale szczere pisząc to nie wiem na no to ,ważne że jest OK.

Dziewczynki....LISTOPAD się już zaczął .Niebawem rozpakowywać się będą co niektóre .Ach,jak ten czas leci
Z palca to chyba pobierają glukozę na czczo? Nie wiem.
Nie no weź nie strasz, że niebawem zaczną nam się dziewczyny rozpakowywać Ja chcę wytrzymac do stycznia

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość

Moja mama jest zdania, że kanały powinno się robić na żywca, ponieważ wtedy może współpracować z pacjentem. Bardzo często przy znieczuleniu zostaje coś w kanale, bo stomatolog tego nie dojrzy, a pacjent nie powie, że nadal go boli... Potem trzeba rozbebeszać zęba na nowo i na nowo się męczyć... A bez znieczulenia, to ma pewność, że ząb jest dobrze wyczyszczony...
..
Moja dentystka ma akurat takie urządzenie za pomocą którego sprawdza się długość kanałów, ono pika odpowiednio czy jest koniec czy jeszcze nie. Ja teraz jak mam robioną tą kanałówkę to w sumie nie miałam takiego całkowitego znieczulenia tylko takie wewnątrz zębą - ta miazge miałam znieczulaną a kanały czułam Ale teraz zostało mi już tylko uformować ładnie ząbka i wsio W czwartek idę

Cytat:
co byscie zrobily na moim miejscu?
Ja bym kupiła fotelik. Zamawiając taksówkę powiesz, że jedziecie z dzieckiem i żeby samochód miał odpowiednie pasy. My mieliśmy punciaka i pasy były ok - wiem, bo jechała ze mną koleżanka z dzieckiem i sobie poradziłyśmy

A ja dzisiaj tak cudownie spałam! Co prawda często się budziłam na siku, ale od razu zasypiałam i w ogóle tak wygodnie mi było hehehe. I mam dziś dobry humor od rana

Śniło mi się całą noc coś o porodzie, ale jest to chyba związane z tym, że dzisiaj w szkole rodzenia będzie babka mówić o porodzie Ale czuję się wypoczęta

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:25   #688
zebra666
Zakorzenienie

Fleurdelacour ja też bym kupiła fotelik, nie wsiadłabym bez fotelika do auta z takim maleństwem. Mogłabym sobą ryzykować niezpainając pasów- bo nie zapinam jak z tatą jadę, ale nie dzidzią.

Kocurazab piękna suknia, piękna para Zdjęcia bajeczne i wogóle cuż za figurka

Zazdrościłyście mi tych orzeszków w czekoladzie... No cuż zjadłam najpier 3 parówki z biedronki, te orzeszki... troche pisacji i nerkowców, w końcu na filmie kinder bueno Masakra!!! i zaksztusiłam się herbatą. No i jak wstałam wyłączyć tv narzygałam an niego

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:36   #689
addicted to wizaz
Zadomowienie

kocurazab - ślicznie wyglądaliście, bardzo podoba mi sie zdjęcie 2 i 4
pysia - biudulko, toć to jeszcze 3 miesiące do porodu
ale chociaż masz z tego jakieś korzyści np. w postaci masażu

Co do pasów, to jak mieliśmy fiata uno, to też mąż się musiał trochę natrudzić, żeby przyczepić fotelik (bez bazy), bo tych pasów to ledwo starczyło.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 09:38   #690
brzoskwinia82
Zadomowienie

zebra jesteś wielka z tym rzyganiem na telewizor - w sumie masz rację, zawsze jak włączę to jakieś badziewie leci
Sensuel - dziecko może się odwrócić praktycznie do samego porodu, a najczęściej z tego co gin mi mówił między 28 a 32 tygodniem się odwraca.
Ja też dziś dobrze spałam, zero spacerków do kibelka

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości