|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() az mi slinka leci na sama mysl ale bede dzielna i nie dam sie pokusom ![]() powinnam wziac z Ciebie przyklad i polozyc sie spac z mala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas bylo to samo z moim siostrzencem my tez juz po spacerku ![]() ide pobuszowac na all moze cos fajnego dla malej znajde
|
|||
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dla Svinecki zasylam wirtualne moce
i zycze prędkiego zregenerowania. Dla Eryczka samych przyjemnosci u dziadkow i jaknajmniej przykrych dolegliwosci bolowych. Dla mam narzekajacych wiele wytrwalosci. Sobie...jaknajmniej zalu,smutku i pustki ![]() Mąż z mala poszedl na spacer do sklepu ogrodniczego po drzewko.Wkopiemy kolo pieska. Ja ugotowalam obiad i upieklam babeczki bo spodziewam sie kolegi z pracy.Walnelam jeszcze make up ktory przed wyjazdem do weta zmyje. W pracy u nas rewolucja kryzysowa, wiec ządna jestem plotek. Pozwalaniali kilka osob.Jeszcze 40-50 chca zwolnic.Redukuja etaty...Boje sie ze i mnie to siegnie wiec wrocena jprawdopodobniej na 7/8 etatu bo wtedy chroni mnie prawo przez rok i nie moga mnie zwolnic.Potem bede myslec co dalej.Zycie pisze przewrotne scenariusze. Pojechalismy cala rodzinka na szalone zakupy. Wyszlismy z tv, czajnikiem elektrycznym, suszarka z dyfuzorem,golarka dla Tż ![]() Zbieralismy sie juz dlugi czas z kupnem wiekszego,nowego tv, a nasz stary juz ma zapewnionego nowego odbiorce/ogladacza. Czajnik mi sie tak zakamienil ze nie moglam go otworzyc nawet na sile, a specyfiki nie rozpuszczaly kamienia w pyl i przez sitko nie wylatywalo.Potem musialam czekac az po zagotowaniu kamien opadnie zeby zaparzyc herbatke. Suszarka, bo urosly mi wloski i stara nie dawala rady calej glowy mi wysuszyc.Przegrzewala sie. Golarka, bo maz dostal uczulenia na maszynki z zyletkami i zaczely wychodzic mu chrostki i skore mial podrazniona. To tak tytulem wyjasnienia, co byscie nie pomyslalay ze rorzutna na maxa jestem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Amelka od razu gryzak polubiła? Bo Zuza ma juz 2 i do buzi pcha wszystlko poza gryzakami własnie ![]() Cytat:
A ja juz po spacerku. nnie była za dlugo bo tylko godz ale nie mam gdzie tu chodzic ![]() A wogóle to brzuch mnie boli. Wyglada jakby spuchniety był. Warge tez mam lekko spuchnieta. Moze od pryszcza którego mam ponizej ust ![]() A myslalam ze jak sie dziecko urzodzi to juz sie nijema takich pryszczy
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko, spełnienia marzeń najskrytszych!
|
#4865 |
|
BAN stały
|
dziękuję mayaha ja Amelce nic innego nie daję do łapek oprócz gryzaczka - taki silikonowy z wodą w środku. wolę żeby to gryzła niż twarde plastikowe grzechotki. bo co poniektóre mają nazwę gryzaka, a polubiła od razu - lubi gryźć |
|
|
|
#4866 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
mala na spacerku z babcia, maz na chwile wybyl wiec mam chwile wolnego tak dla siebie hehe. mam do was pytanie (moze juz o tym pisalyscie, ale nie wiem sama). czy czyscicie uszka dzieciaczka i czym? z tego co wiem woskowina ma "tam" byc, jak jest jej za duzo to sama wypada. jak to jest u was? i jescze jedno- jak zabawiacie swoje pociechy? oprocz maty i lezaczka zajmuja sie juz same soba? moja nauczyla sie piszczec i jak cos jej nie gra to piszczy
|
|
|
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
Skierka, a mi sie to nie udaje. Ona nawet pluszaki wkłada do buzi a jak jej sama gryzaka próbuje wsadzic to językiem wypycha
![]() Bede dalej probowac Hmmm, co do uszek to ja czyszcze tylko małzowine takimi specjalnymi patyczkami dla m aluszków bo tam głebioej faktycznie niewolno grzebac. Moja Zuza tez piszczy ale ona nie lubi byc sama w pokoju a jak juz to max pare min bo zaraz wrzask. Ostatnio spasiły jej ksiazeczki a zaczeło sie od ulotek reklamowych które namietnie ze mna pgladałą. Miski ja mniej interesuja
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-11-14 o 15:34 |
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu super zakupy na pare latek
![]() Skierko a Wercia najbardziej lubi memlac pieluszke i piastki pocwiczylam na orbim i co tu robic??mala spi w lozeczku-przenioslam ja z lezaczka.......
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie to lepiej dla niego niz mialby sie meczyc ![]() co do powrotu do pracy to tez zamierzam skorzystac z obnizonego wymiaru czasu pracy i tez sie zastanawialam czy nie przejsc na 7/8, i dodatkowo chce skorzystac z godz przerwy na karmienie |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo to tak ja moja piszczy jak myszka
|
|
#4871 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
![]() super, ze zakupy sie udaly i wspolczuje z powodu pieska ![]() dzieki ![]() TZ poszedl z malym na spacer a ja siedze z Erykiem, musze go dopilnowac zeby pokolorowal kolorowanke a potem przyjezdzaja dziadkowie
|
|
|
#4872 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do uszków to ja czyszczę tylko tu z wierzchu a tam głęboko nie ruszam, co parę dni woskowina sama się wydobywa i wtedy patyczkiem zbiorę. co do zabaw to Ameelka w łóżeczku ma karuzelę, przy leżaczku zabawki które coraz bardziej ją interesuja. poza tym kładę ją na łóżku, rozmawiam z nią twarz bliziutko mam to wtedy ona tak po cichutku mówi agu, lubi yć głaskana i jak się jej coś po cichu mówi do uszka. poza tym lubi mieć masowane stopy. i ogólnie daję jej zabawki, pokazuję np gazetę - lubi oglądać.i chyba wszystko dziś na spacerek złożyłam jej trochę wózek do pozycji półsiedzącej, ale była zdziwiona podobało się jej bo widziała samochody i nie leżała plackiem.
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie bawie jak skierka .Dochodzi jeszcze tv mala jest wniebowzieta
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4874 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny powpisujecie sobie. Pliss Cytat:
dla meza . Uwielbiam remonty![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobre:Zyczonka wszystkiego najlepszego dla skierki i dla naszych dzieciaczkow Natanka i Tymcia U mnie remont przedpokoju ale postaram sie zalozyc album ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Prawie bym zapomniala. Katarzynko wspolczuje
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja własnie wtedy pytałam jak sie tam cokolwiek wkleja np. suwaczek bo niemiałam fajnie by było jakbysmy wszystkie tak zrobiły
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś ma Dzień Marudy
. Ale i tak Go kocham najbardziej na świecie Wpadłam tylko na chwilkę, z życzeniami ![]() Mnóstwo buziaków dla Tymka ![]() Skierko i dla Ciebie wszystkiego dobrego, żebyś zawsze była szczęśliwa i żeby omijały Cię przykrości ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- mayaha a Zuza nie urodziła się w sierpniu?
|
|
#4877 |
|
BAN stały
|
syla, Miramej, dziękuję
ja po obiadku bo niedawno kurczak skończył się piec. mąż wraca dopiero ok 22-23. Amelka kima. jak się zbudzi to przetrzymam ją ile się da i potem prysznic i spać. jutro znowu niedziela, jak ten czas szybko leci.... niedawno była niedziela i już tydzień minął. a w przyszły piątek Amelka będzie miała 4 m-ce. niedawno ją urodziłam a to już 4 m-ce temu..... pisałyście o wzruszających momentach - Amelka też jak je to potrafi cyca puścić i się uśmiechać albo mnie zagadywac. i jak ssie to mi cyca ugniata czasami aż boli jak pazurkami ściśnie mąż się śmieje że ugniata żeby mleczko lepiej leciało ,i taką śmieszną minkę ma jak jej dolna warga przy ssaniu jest wysunięta....a dziś ja położyłam na brzuszku to olała sobie wszystko i leżała jak kłoda tylko jak kładę ją na siebie to podnosi lekko ale z tymi rączkami na boki i się śmieje wtedy jak mnie z takiej perspektywy widzi... martwi mnie trochę to jej nie podnoszenie główki ![]() jest silna bo rwie się do siadania i przy podciąganiu za rączki siada i główkę trzyma dość sztywno, tylko czemu na brzuszku nie podnosi???????no i 100 lat dla Tymka i Natana Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-11-14 o 19:14 |
|
|
|
#4878 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Moje dziecie wykapane, najedzone i spi. Bylismy dzisiaj na spacerku, pogoda była super, nawet słoneczko swieciło. Kuba spał 3 godziny Cytat:
Czy wsze dzieci jak chca sie przekręcic to tak odchylają głowke do tyłu? Kuba jak chce połozyc sie na boczku np. do spania to tak wygina głowke do tyłu. Juz sama nie wiem czy to normalne Cytat:
![]() Cytat:
Album szykujesz?? Cytat:
Cytat:
![]() Album mozna dodac w każdej chwili, cały czas będę go edytowac. Cytat:
Już lepiej sie czuje. Bardzo jestem zadowolona ale boje sie, że ten apetyt jest tylko przejsciowy. Cytat:
![]() Nie wiesz, że moje oczy wszystko wypatrzą? ![]() Ciebie też wykukały Cytat:
Kuba głownie siedzi w bujaczku. Ma rozne zabawki na kabłąku i sam sie bawi. Jak sie znudzi to daje mu grzechotki. Czasami zapatrzy sie na bajke w tv. Lubi tez na macie leżeć. No i oczywiscie uwielbia byc noszony i siedziec na kolanach. ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Dziewczyny, z racji tego , że mam dzisiaj troche wolnego czasu założe II część wątku. Oczywiescie musimy skonczyc pisac w starym (zostało jeszcze 120 postów) i dopiero przeniesiemy sie na nowy.
Narazie prosze nic nie piszczcie w II części dopóki nie powklejam wszystkich list. ![]()
|
|
|
#4879 |
|
BAN stały
|
dziękuję raz jeszcze wam wszystkim za życzenia urodzinowe
![]() już mówię dobranoc, może jeszcze podczytam co napiszecie ale kładę już Amelkę bo marudzi. dobrej nocki |
|
|
|
#4880 | ||||||
|
celebriti
|
SKIERKO wszystkiego dobrego
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu mam pyt (jesli oczywiscie mozesz i chcesz odp) gdzie pracujesz? Cytat:
Cytat:
przerazilam sie tym artykułem o wodzie... podaje ja :/ musze sie właczyc do dyskusji, ktora sie wywiazala i zdaje sie juz ucichła... Svinecko tyle zamieszania z Twoim nickiem a co on wlasciwie oznacza?
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Weronika zasnela znaczy mam nadzieje ze sie nie zbudzi ![]() czekamy na pizze -brat z tż zamowili i chcemy filmik obejrzec ![]() mamuski ja nie wiem co jest nie tak ze mna -codziennie wieczorem mam kolki zaczyna mnie sciskac i do tego wzdecia.....biore espumisana ostatnio nawet w nocy mnie bol obudzil i dopiero nospa forte pomogla
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
A my byliśmy dzisiaj u pediatry, bo te prężenia są nadal i dzisiaj się wkurzyłam i poszliśmy prywatnie.
Pani obejrzała Bartka od stóp do głów, patrzył się na nią, uśmiechał i mówił agu Taki to podrywacz mi rośnie, jeszcze od jednego cyca nie odszedł a już się za innymi ogląda ![]() W każdym razie te prężenia to najwyraźniej wina gazów i nałykanego powietrza.Trzeba odbijać, kłaść na brzuszku i dla pewności jeszcze przejść na nutramigen jeśli chce jeszczę dokarmiać a z diety na razie wyeliminować nabiał.No cóż, zobaczymy. Aha!!!!! Zapomniałabym!!! Bartek podczas leżenia na brzuchu u pani dr przekręcił się na plecy Widocznie jej biust bardzo mu się spodobał i z tego szczęścia taki myk wykręcił Teraz zmykam pod prysznic z tztem ![]() Bartek śpi, pierwszy raz położyłam mu koło buźki pieluszkę, myślałam, że sam nie zaśnie w łóżeczku, ale śpi![]() Dobrej nocy i do jutra Aha, Katarzynko trzymaj się dzielnie
|
#4883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzieki za spotzregawczośc Cytat:
a tak serio to niefajnie ![]() Cytat:
![]() a ja sobie łykam naleweczke dziadunia i ogladam FlashForward ![]() sama bo małż jutro wraca
|
|
#4884 |
|
BAN stały
|
A u nas pogodzilam sie z TZ przyjechla przeprosil...i jest oki...
![]() A dzis mailam schiza dziewczny bo zaczelam krwiawic. ...i odrazu strach i placz ze zaraz urodze...a ja niechce...itp.. ALe naszczecie nic nie jest Magdzie...bo bylam na pogotowiu.....ale nerwy byly......Musze wam powiedziec ze ejstem na watku Mamusi styczniowo-Lutowych ale jakos nie umiem sie tam zgrac z dziewczynami...
|
|
|
|
#4885 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza.
Witam niedzielnie. Moje dziecko dało mamie pospać do 8, teraz leży na macie i z uśmiechem na twarzy przed momentem uwaliła kupalka. Tradycyjnie - jak zawsze - wstajemy zmieniamy pieluszkę ubieramy się a ona w ciągu 0,5-1h wali kupalka w świeżynkę Miłej i rodzinnej niedzieli. |
|
|
|
#4886 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
a mnie dzisiejsza noc wkurzyla i poranek tez a mianowicie Gabrys nie chcial mi jesc (zdarza mu sie to i doprowadza mnie do frustracji i świeżbu reki na jego Ja sie chce wyprowadzic ![]() ![]() Mam dosc.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2009-11-15 o 08:46 |
|
|
|
#4887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Wercia wstala o 6.00 na mleczko ale zrobila kupsztala -myslalam ze nie zasnie juz bo taka rozbudzona byla -jeszcze zaczela gaworzyc ![]() ale wypila mleko i dalam jej smoka -zasnela i spala do 9.00 ![]() wiesz teraz wiem jak cierpia dzieci ktore maja kolki....... Cytat:
przeciez mozesz byc z nami na watku a jesli nie mozesz zgrac sie z tamtymi to pisz z nami-pewnie bedziemy dawac ci rady jako ze mamy kilkumiesieczne juz brzdace Cytat:
![]() jestes wspaniala mama-tylko synek musi sie nauczyc jesc bez noszenia
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
a moje dziecko dzis zle spalo. obudzila sie ok 2.30, potem przezd 6, ale w miedzy czasie chyba z 4 razy budzilam sie, bo cos mruczala. podalam smoka i ok. ale musialam oczy otworzyc... wstalysmy o 8.30 ale jakos nie wyspalam sie. a Niunia teraz spi dalej z tatusiem
|
|
|
|
#4890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Ale się wyspaaałaaam Po mile spędzonym wieczorku z tztem poszłam spać koło 22, przebudziłam się o 2 na karmienie, ale tz zrobił to za mnie po czym spaliśmy wszyscy do koło8.Mały tradycyjnie walnął kupkę, potem zabiegi kosmetyczne , zabawa w między czasie i teraz kima sobie w bujaczku.A Wy dziewczyny bujacie swoje maleństwa?Bo ja się obawiam, że on się nauczy zasypiać przy bujaniu.Co prawda nastawione jest na najmniejsze bujanie, ale zawsze coś.Poza tym wątpię, że on by zasnął bez dopingu w dzień ![]() Cytat:
![]() Super, że z Madzią wszystko w porządku - to najważniejsze. A jak na tamtym wątku nie czujesz się za bardzo komfortowo - to tak jak pisze Czekoladka - pisz u nas Cytat:
![]() Zdecydowanie nie jesteś złą matką! Musisz być konsekwentna i nie pozwalać mamie nosić dzieciaczka przy jedzeniu.Jest jeszcze mały, więc myślę, że uda się go szybko przestawić. Spędzaj czasu jak najwięcej z maleństwem i nie denerwuj się! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe jak tam Katarzynka się czuje i czy Eleeri miała spokojną noc ? Aha no i trzymam za Eryczka, żeby szybko uszka wyzdrowiały!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Pewnie jakiś sklep internetowy
Czy przez rodzinkę?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Sprzątnął całe
dla meza

dobre:

śpi
za Eryczka, żeby szybko uszka wyzdrowiały!