Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 12:51   #4291
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
dzis z tż jedziemy po raz pierwszy na szkołę rodzeniać najpierw 1,5 wykładu a potem godzina ćwiczeń. myślicie, że mam zabrać coś specjalnego? np dresik?? a miałyście od giny zaświadczenie, że możecie uczestniczyć w ćwiczeniach? mi nikt nic nie mówił więc nie mam, ale teraz sobie myślę, że coś takiego mogliby wymagać.. oby nie
U nas na ćwiczeniach byłam w spodniach dresowych, skarpetkach no i koszulce - i tak były wszystkie dziewczyny. Najwygodniej

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie nawet sloneczko swieci ale i tak nic mi sie nie chce. Jakos moje samopoczucie od wczoraj jest kiepskie. To chyba te hormony bo ciagle chce mi sie plakac. A zwlaszcza z mojego powodu. Jest mi juz coraz ciezej z brzuszkiem, jakos mi sie ciezej oddycha a dzisiaj doszedl bol plecow. Masakra jakas. Ja juz bym chciala zeby styczen byl.....buuuuuuuu

Zmykam zaraz na kurs do dzieci to moze przestane troche myslec o tym.
Oj tak, hormony to i u mnie są

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 12:53   #4292
pola25
Zakorzenienie

poleżałam ale usnąć się nie dało...zjadłam parkę i actimela

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny u mnie nawet sloneczko swieci ale i tak nic mi sie nie chce. Jakos moje samopoczucie od wczoraj jest kiepskie. To chyba te hormony bo ciagle chce mi sie plakac. A zwlaszcza z mojego powodu. Jest mi juz coraz ciezej z brzuszkiem, jakos mi sie ciezej oddycha a dzisiaj doszedl bol plecow. Masakra jakas. Ja juz bym chciala zeby styczen byl.....buuuuuuuu

wiem co czujesz.najgorzej jest jak rośnie brzuch, tak jak to było kilka dni, plus doszedł stres z powodu szyjki, teraz już jest lepiej ale i tak czuję się jak słoń.

jeśli nie masz kłopotów z szyjką, polecam ćwiczenia!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 12:55   #4293
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ale taki z torebki Jeszcze dodam pieprzu do smaku i będzie miodzio
To nieważne, ja mam takiego smaka na barszczyk że mogłabym go jeść codziennie, i dziś też będzie

Cytat:
dzis z tż jedziemy po raz pierwszy na szkołę rodzeniać najpierw 1,5 wykładu a potem godzina ćwiczeń. myślicie, że mam zabrać coś specjalnego? np dresik?? a miałyście od giny zaświadczenie, że możecie uczestniczyć w ćwiczeniach? mi nikt nic nie mówił więc nie mam, ale teraz sobie myślę, że coś takiego mogliby wymagać.. oby nie
Weź wygodne, ciepłe dresy, u nas na SR tak było i wszystkie dziewczyny były w dresach. Co do zaświadczenia to mi gin dał ale kobita na SR nawet o nie nie prosiła tylko się zapytała czy wszystkie mają zaświadczenia ze mogą ćwiczyć... My kiwnęłyśmy głowami i nic nie pokazywałyśmy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:00   #4294
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:

nie martw się. pewnie kazda z nas tak ma
mi sie wydaje, ze moja waga osiaga juz status big wieloryba!! czuje sie paskudna! niby +10kg to normalnie, ale jak patrze na siebie to widze +40 a nie +10! pocieszam się ze jeszcze miesiąc i bede mogla choc zaczac cos robic by to zmienic

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Patka, youyou wielkie dzieki za info! dla każdej po buziaczku
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:06   #4295
zebra666
Zakorzenienie

Dziewczyny nie dołowac się!! Zróbcie cos dla siebie- kąpiel z fajnym żelem, balsam, pomalować się i dobrze ubrać i nawet jeśli gdzieś jest czegoś więcej to zadbana mama wyglada tysiąc razy lepiej i piękniej... i nie warzne wtedy czy ma plus 10 czy 20 O wypad na zakupki... poparwić sobie humor można naparwdę łatwo...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:11   #4296
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dołowac się!! Zróbcie cos dla siebie- kąpiel z fajnym żelem, balsam, pomalować się i dobrze ubrać i nawet jeśli gdzieś jest czegoś więcej to zadbana mama wyglada tysiąc razy lepiej i piękniej... i nie warzne wtedy czy ma plus 10 czy 20 O wypad na zakupki... poparwić sobie humor można naparwdę łatwo...
co do zakupów, to wlasnie chyba bede musiala zajrzec do lumpka i to migusiem. bo dziewczyny mi tu poradzily dresik na SR a ja mam tylko jeden cisnący w brzusio i mega niewygodny! aaaaa
ale z drugiej strony i tak przeciez nie zdazy wyschnac a tak prosto z lumpka to lepiej nie zakladac.. ide przekopywac szafe, a nuż coś się znajdzie

Stary 2009-11-30, 13:27   #4297
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Dziewczyny jade niedlugo do gina.Trzymajcie kciuki
trzymam
Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
właśnie przed chwilą dzwonili z zusu
Będe mieć kontrol za ok godzinkę
trzymajcie za mnie kciuki.
No t o

Ja już po prasowaniu i po kolejnym praniu...jutro pewnie znowu prasowanie i kolejne pranie ale ciuszki są
I te sukieneczki z kokardkami, serduszkami, haftami

No i się oszczędzam nawet prasowałam na siedząco....
Staram się malo chodzić...ze wzgledu na skurcze ....no i biodra mnie bolą...a od kilku dni mi puchnie prawa stopa

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:34   #4298
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
co do zakupów, to wlasnie chyba bede musiala zajrzec do lumpka i to migusiem. bo dziewczyny mi tu poradzily dresik na SR a ja mam tylko jeden cisnący w brzusio i mega niewygodny! aaaaa
ale z drugiej strony i tak przeciez nie zdazy wyschnac a tak prosto z lumpka to lepiej nie zakladac.. ide przekopywac szafe, a nuż coś się znajdzie
No spodnie dresowe najwygodniejsze, a jak te swoje tak obniżysz pod brzuch to też cisną? No nawet jakbys kupiła jakieś w lumpku to i tak nic nie da bo to wyprać trzeba... A pewnie jakbyś poleciała szukać to jak na złość by akurat nie było - jak to zawsze bywa...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-30, 13:39   #4299
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
No spodnie dresowe najwygodniejsze, a jak te swoje tak obniżysz pod brzuch to też cisną? No nawet jakbys kupiła jakieś w lumpku to i tak nic nie da bo to wyprać trzeba... A pewnie jakbyś poleciała szukać to jak na złość by akurat nie było - jak to zawsze bywa...
wlasnie mialam taki dresik super dopasowany, w dodatku spodnie biodrowki i nawet ta ciasnota nie przeszkadza mi tak bardzo jak to, że gdy sie schyle to mi wychodzi tu i tam

Stary 2009-11-30, 13:42   #4300
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
wiem co czujesz.najgorzej jest jak rośnie brzuch, tak jak to było kilka dni, plus doszedł stres z powodu szyjki, teraz już jest lepiej ale i tak czuję się jak słoń.

!
dołączam do was mi to jeszcze dzis strasznie nogi napuchły

o 17.00 muszę do księgowej jechać , szczerze to mi sie nie chce
idę leniuchować

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:52   #4301
gooha3
Zadomowienie

No i po kontroli....
mam nadzieje że wszystko ok będzie, rzeczywiście taka rutynowa kontrola była. Gość sprawdził moją umowę o prace, spisał dane. Przeglądnął kartę ciąży, ale stwierdził że nawet nie wiedział że coś takiego jak karta ciąży istnieje.

Troszkę miałam stresa, bo przyznam się że ta moja praca była tak po znajomości, ze względu na ciąże.

Wcześniej w pracy pracodawca mnie zwolnił jak tylko poroniłam, to teraz nie miałam skrupułów, żeby się tak zatrudnić.
Z drugiej strony to trochę dyskryminacja że niby kobiety w ciąży nie mogą szukać pracy
Fakt kiedy się dowiedziałam o ciąży zainteresował chyba gościa z kontroli najbardziej. Na szczeście datę na karcie ciąży miałam późniejszą niż datę zatrudnienia.

Jedyne co to zawaliłam bo badań okresowych nie miałam. Moja pracodawczyni dzwoniła mi że tego się czepił gość z kontroli. Wprawdzie pracowałam w tamtym roku i robiłam w poprzedniej pracy badania okresowe, orientujecie się ile są ważne takie badania??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-11-30 o 13:53
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:55   #4302
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
wróciłam ze szkoły. byliśmy obejrzeć wózki, spodobał nam się oprócz x-landera, taka jaumper, espiro-co sądzicie o tych wózkach?byliśmy w jednym sklepie z wózkami, w 2 spożywczych a ja jestem taka umęczona...więc teraz leżę, a pózniej biorę się za naleśniki...padam...
ja kupiłam tako jumper x, wklejałam nawet kiedyś fotkę. Moim zdaniem bardzo fajny, spacerówka rozkłada się na płasko, można ustawić przodem i tyłem do kierunku jazdy, przednie koła są skrętne z możliwością zablokowania (ale skrętne to wygoda jednak ) za całość (gondola, spacerówka, fotelik, folie przeciwdeszczowe, moskitiera, torba, ocieplacz na nóżki do spacerówki i fotelika) dałam 1100zł.

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 13:56   #4303
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
No i po kontroli....
mam nadzieje że wszystko ok będzie, rzeczywiście taka rutynowa kontrola była. Gość sprawdził moją umowę o prace, spisał dane. Przeglądnął kartę ciąży, ale stwierdził że nawet nie wiedział że coś takiego jak karta ciąży istnieje.

Troszkę miałam stresa, bo przyznam się że ta moja praca była tak po znajomości, ze względu na ciąże.

Wcześniej w pracy pracodawca mnie zwolnił jak tylko poroniłam, to teraz nie miałam skrupułów, żeby się tak zatrudnić.
Z drugiej strony to trochę dyskryminacja że niby kobiety w ciąży nie mogą szukać pracy
Fakt kiedy się dowiedziałam o ciąży zainteresował chyba gościa z kontroli najbardziej. Na szczeście datę na karcie ciąży miałam późniejszą niż datę zatrudnienia.

Jedyne co to zawaliłam bo badań okresowych nie miałam. Moja pracodawczyni dzwoniła mi że tego się czepił gość z kontroli. Wprawdzie pracowałam w tamtym roku i robiłam w poprzedniej pracy badania okresowe, orientujecie się ile są ważne takie badania??
badania chyba co 3 lata
Stary 2009-11-30, 14:11   #4304
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
badania chyba co 3 lata
to dobrze to jeszcze mi się mogło liczyć

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
Stary 2009-11-30, 14:24   #4305
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
wlasnie mialam taki dresik super dopasowany, w dodatku spodnie biodrowki i nawet ta ciasnota nie przeszkadza mi tak bardzo jak to, że gdy sie schyle to mi wychodzi tu i tam
hahaha, aha No jak coś wychodzi to nie bardzo Chyba, że dłuższą koszulkę będziesz miała to to co trzeba się ukryje

Cytat:
No i po kontroli....

Co do badan to nie wiem, ale najważniejsze że ok i już facet sobie poszedł Trzeba było kilka razy podczas kontroli złapac się np za plecy czy za brzuch i stęknąć to gościu by się przestraszył, o nic nie pytał i szybko poszedł

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-30, 14:28   #4306
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
No i po kontroli....

no i dobrze

a co do badań to ich ważność jest zależna od rodzaju wykonywanej pracy.
Poza tym to że miałaś robione badania przed tą pracą to chyba nie jest ważne... PRZED przyjęciem do pracy , każdy pracodawca ma obowiązek wysłać pracownika na takie badania żeby właśnie sprawdzić zdolność do pracy na określonym stanowisku..
Mnie jak przyjmowali mówili że to konieczność i takie zaświadczenie powinno być w aktach pracownika zanim się go dopuści do pracy i takie tam..

Nie wiem jak to u Ciebie było ale przypuszczam że badania robione dla innego pracodawcy nie są ważne..
Stary 2009-11-30, 14:49   #4307
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Badania są każdorazowo do określonego stanowiska niestety. A rok temu czy (a może wcześniej, lub póżniej... nie wiem) zmieniły się przepisy i powinny być pod określoną firmę! lekarze medycyny pracy nie przyjmują bez skierowania z konkretnego miejsca pracy, a pracodawca powinien mieć podpisaną umowę z danym lekarzem miejsca pracy!! tak więc się troszkę pozmieniało.. a nawet jeśli badania by ci uznali, to i tak powinny być one w teczce osobowej pracownika.. ale tak na dobrą sprawę to błąd pracodawcy a nie twój

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
hahaha, aha No jak coś wychodzi to nie bardzo Chyba, że dłuższą koszulkę będziesz miała to to co trzeba się ukryje
mam getry i dłuższą koszulkę powinno być dobrze

Stary 2009-11-30, 14:59   #4308
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

no to udanej gimnastyki
Stary 2009-11-30, 15:08   #4309
pola25
Zakorzenienie

czy Wy też dzisiaj takie senne?ja leżę cały dzień, zaraz biorę się za te naleśniki.nie chce mi się.

Kurczę co u Azzis!martwię się...
Stary 2009-11-30, 15:08   #4310
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Badania są każdorazowo do określonego stanowiska niestety. A rok temu czy (a może wcześniej, lub póżniej... nie wiem) zmieniły się przepisy i powinny być pod określoną firmę! lekarze medycyny pracy nie przyjmują bez skierowania z konkretnego miejsca pracy, a pracodawca powinien mieć podpisaną umowę z danym lekarzem miejsca pracy!! tak więc się troszkę pozmieniało.. a nawet jeśli badania by ci uznali, to i tak powinny być one w teczce osobowej pracownika.. ale tak na dobrą sprawę to błąd pracodawcy a nie twój

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

No nic, trudno z tymi badaniami, przepadło.... Tak, błąd pracodawcy, tylko problem w tym że pracodawca to moja znajoma i mi głupio że jej problemy jeszcze robię.....
ale może nic z tego nie wyniknie złego.... oby.....

Kontroler stwierdził ,że mój wiek w sam raz na rodzenie dzieci i żebym się nie martwiła tą kontrolą..... więc już się nie martwię

Daj znać jak tam SR, ja idę jutro i też mam dylemat w co się ubrać

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2009-11-30 o 15:10
Stary 2009-11-30, 15:13   #4311
pysiamn
Zakorzenienie

Gooha to dobrze że kontrol to tylko oficjal...tak jak myslałysmy

Co to ja miałam

ehhhhhhhhhh sklerozaaaaaaa

Idę poleżakować

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:15   #4312
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
No nic, trudno z tymi badaniami, przepadło.... Tak, błąd pracodawcy, tylko problem w tym że pracodawca to moja znajoma i mi głupio że jej problemy jeszcze robię.....
ale może nic z tego nie wyniknie złego.... oby.....

Kontroler stwierdził ,że mój wiek w sam raz na rodzenie dzieci i żebym się nie martwiła tą kontrolą..... więc już się nie martwię

Daj znać jak tam SR, ja idę jutro i też mam dylemat w co się ubrać
masz rację.. jak znajoma i to jeszcze taka, która chciała dobrze to mało pocieszające jest, że jej błąd. ale z drugiej strony w firmach nie takie są niedociągnięcia i zus o tym doskonale wie! mysle, ze nie ma sie co przejmowac, zreszta skoro kontroler sam tak radzil, to tak musi byc

co do SR to na pewno dam zanc... moje pierwsze zajecia, wiec pewnie bedziecie musialy wysluchac jak bylo - nie odpuszcze Wam, oj nie

Stary 2009-11-30, 15:18   #4313
xmila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Aaaaa... Myślałam, że tak sypiasz...
Ja jak śpię, to się nie ruszam... Mogę się przekręcić jedynie świadomie...
Dokładnie, u mnie też mimowolne obrócenie się jest niemożliwe. Czasem nawet TŻ budzę, żeby mi pomógł na drugi bok się obrócić

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość

pola ja tez mam takie bole brzuszka jak na okres-podobno to normalne
Wczoraj poczułam takie bóle jak na @. Trochę się przestraszyłam, bo brzuch mi twardnieje od kilku dni często. Ale jutro mam wizytę, więc się dowiem co i jak.
Mam nadzieję, że szyjka i cała reszta ok i urodzę w przyszłym roku
No i ciekawe jak moja morfologia i wyniki posiewu moczu...

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
mi nie sprawia problemu depilacja.. pod pachami

Ja sobie względnie radzę jeszcze z nogami, ale depilator idzie w ruch tylko przed wizytą u gina

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Hmm, to jesteśmy już 3... bo ja dzisiaj też miałam i nadal mam nastrój do d... Tylko, że u mnie to przez ten pieprzony remont! Żygam już nim... Wiem, że już bliżej, niż dalej, ale krew mnie zalewa jak na wszystko patrzę, że jeszcze tyle do zrobienia, dla Glutka prawie nic nie mam, a tak patrząc z perspektywy czasu - nigdy nic nie wiadomo biorąc nawet pod uwagę Agnieszkę.
U mnie też się remont wlecze... A to na grzejnik czekaliśmy, teraz na hydraulików.... A TŻ chce składać meble dla Frania po wypraniu wykładzin w pokojach, a możliwe, że to załatwimy dopiero po świętach. Więc nie wiem kto będzie prał i prasował rzeczy małego, bo na razie nie mam gdzie ich włożyć

Cytat:
Witajcie. widzę, że mamy podobne dolegliwości i samopoczucie psychiczne. Najważniejsze, aby Nasze Dzidziusie zostały w Naszych brzuszkach jak najdłużej.

Co do zakupów,to ja dosłownie NIC nie mam. jestem zla na siebie i doradcow wokolo, ktorzy mowili, ze jest czas. A teraz szyjka i powiem Wam, ze ja sie potwornie mecze łażąc po tych schodach.

Moja Mama mnie rozwala, mówi,że jak się Synek urodzi to się kupi!!!ale co-łóżeczko, wózek...a wczoraj powiedziala, ze lepiej jak bede uzywala raczej pieluch tetrowych a nie pampersow. napewno tak nie bede miala, co robic tylko stac i prac...co za rozumowanie.tak mnie wczoraj wkurzyla, ze sie poplakalam.chyba glupia jestem ale takie rady mnie wk.....

Zaraz budze TŻ bo jedziemy do mnie do szkoly zawiezc zwolnienie. I chyba zobaczymy jakies wozki.

Cos mnie cialo swedzi, troszke brzuszek i czasem plecki itd mam nadzieje, ze to nie cholestaza...jeszcze tego by mi brakowalo
Pola, ja od samego początku zrobiłam porządek i powiedziałam, że nikt się ma nie wtrącać, że kupię wszystko wcześniej, bo różnie może być. No i mama i teściowa jakoś z czasem się przyzwyczaiły Jedyny problem mam ze swoją babcią, bo jest niereformowalna i twierdzi, że zakupy robi się po urodzeniu dziecka. Ale jej po prostu nic nie mówię i dalej robię swoje

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
co do ciuszków, to ja mam wrażenie, że mam za mało, z kolei moja mama mówi, że wystarczy, sama już nie wiem a mam tak:

4 body r.56
3 body r. 62
2 pajac r.56
2 pajac r.62
3 śpioszki z kaftanikami r. 56
3 śpioszki z kaftanikami r. 62

to tyle z tych 'podstawowych' nie za mało??

oprócz tego mam jeszcze 4 półśpiochy, żeby założyć do body, 3 pary skarpeteczek, jeden polarkowy dresik, jeden sweterek no i czapeczki, niedrapki, kombinezon..
no ale tych rzeczy 'podstawowych' mi się wydaje jakoś mało sama już nie wiem
No ja na początku też miałam skromną listę, ale jak mi się rzeczy zebrały od koleżanek i szwagierki to doszłam do wniosku, że na all mogę wystawiać Pewno połowy nie wykorzystam...

Cytat:
No i po kontroli....

No to masz z głowy .
Ważność badań zależy od rodzaju pracy i tego co wypisał lekarz. Mój mi zawsze pisze na 3 lata, ale kiedyś dostawałam na 2 lata.
Ale zawsze jest tak jak pisze Youyou - przy przyjęciu do nowej pracy musisz zrobić badania wstępne, nawet jeśli poprzednie okresowe miałaś miesiąc wcześniej i są jeszcze długo ważne

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:52   #4314
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Dziewczyny przyszła do was ta próbka proszku? Niby było wysłane a chyba żadna nie pisała, że coś dostała...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-30, 15:57   #4315
brzoskwinia82
Zadomowienie

Nie dostałam proszku, a listopad już się praktycznie skończył... ale na pampersy też długo czekałam

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 15:58   #4316
Kacha79
Raczkowanie

AGAPE GRATULACJE!

Normalnie szok...
Ale pozytywny!

Tonę Zdrówka dla Ciebie i dla Dzieciątka!

Kurczę czytam i czytam i normalnie nadrobic nie moge ŁIKENDA...

Pozdrowienia dla Wszystkich!
Kacha79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:13   #4317
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny przyszła do was ta próbka proszku? Niby było wysłane a chyba żadna nie pisała, że coś dostała...
nie dostałam
Stary 2009-11-30, 16:18   #4318
Kacha79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny a boli was czasami jak na okres?bo ja często jak się kładę w nocy do łóżka to mam takie bóle-bardzo ciężko mi się przewrócić z boku na bok i czasami jak leżę na lewym boku to tak grawitacja ciągnie brzuch i mnie to boli:/ poza tym jak leżę na plecach to trudno mi właśnie się odwrócić bo w krzyżach boli:/
normalnie kaleka ze mnie - a jak u Was?
aha..i jeszcze jeden ból mnie czasami niepokoi-jak np. chce się schylić do niskiej półki w lodówce albo poprawić nogawkę czy sznurówkę to tak zakłuje mnie w brzuchu

Nie martw się!
Te kłucia(jakby z pachwin)to prawdopodobnie więzadła macicy która tez się "szykuje"do wielkiego finału.
Jeśli zakłuje tylko chwilkę-to norma,jeśli zdarza się często to lepiej zapytać gina bo bywa różnie!
Co do"kalekowania"-ja jak chwilę posiedzę i wstanę np coś odłożyć to kuleje jak konik garbusek
Mam ucisk na nerki,na nerwy biodrowe,ogólnie "kickam".
A do ubikacji chodze 8-10razy na noc-co się ułożę to czas wstać na kibelek...
Ale juz bliżej jak dalej

Jutro jadę do poradni K-może będe wiedzieć coś wiecej...

Celko2000-gratuluje porządku
Kacha79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 16:37   #4319
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Hej dziewczyny...ale dawno się nie odzywałam....no ale tak to jest jak co chwilę coś się dzieje i nie ma czasu usiaść przed komputerem z nowości, przebrnęłam już przez 2 lekcje SR nawet fajnie, chociać im więcej dowiaduje się o porodzie tym mniej mi się do niego spieszy... poza tym byłam tydzień temu u ginki i kazała mi już co 2 tygodnie do nie przychodzić...o matulo....no i w piątek miałam usg robione i się zmartwiłam bo niby to jest 32 tydzień według daty ostatniej miesiączki, a moja córcia waży tylko 1320 gram, poza tym wszystko z nią ok....i ten co robił usg twierdzi, że jest 2 tygodnie młodsza....chociaż na szkole rodzenia mówią cały czas że bierze się usg do 14 tygodnia zrobione i to jest najbardziej miarodajne jesli chodzi o termin porodu, ja do 14 tygodnia miałam robione 2 usg i wyszła mi data 28 i 30 styczeń a więc terazeci mi niby 32 tydzień....ale ta moja córuchna coś przy mała, chociaż ten od usg stwierdził, że wszytsko jest w normie bo wg niego ma 30 tygodni. No i sama nie wiem, bo nastawiałam się, że urodze w styczniu, a tu jeszcze do lutego mam czekac no i poczytałam o tych wagach maluchów naszych, że niektóre sa maleńkie ale w tydzien potrafią dwukrotnie urosnąć....no zobaczymy jak jej tam bedzie przybywac wagi...jutro znowu idę do ginki więc się dowiem co ona sadzi na ten temat....a i zrobione mam już wszytskie badania i nie uwierzycie ale morfologia krwi i badanie moczy wzorcowo wyszły))) jak nigdy żadnych kresek w dół czy w górę a mi przybyło 11 kg i czuję się jak wieloryb....pozdrawiam mamuśki....
Stary 2009-11-30, 16:40   #4320
Zaslona
Raczkowanie

Agape gratulacje!!!

Jak przeczytałam, że Aga już urodziła to też zdałam sobie sprawę, że poród coraz bliżej. Niby trzy miesiące mi zostały ale to tak zleci, że nawet się nie obejrzę

Wy piszecie tutaj o wyprawkach, że pierzecie, prasujecie itp a ja w lesie jestem Nic nie mam oprócz nosidełka i może dwóch ubranek. Łóżeczko jest ale trzeba je pomalować, wózki ponoć są jakieś dwa, nie wiem jakie, nawet ich nie widziałam, wiem, że jeden jest z firmy Jeep na trzech kółkach, a drugi nie pamiętam A co najlepsze te wózki są w Niemczech, bo to tata TŻta zakupił. Nie mam żadnych kosmetyków, rzeczy do porodu dla siebie Mama mówi, że w styczniu pojedziemy na takie mega zakupy. Ubranka dostanę jakieś więc nie będę szaleć.

----------------
W sobotę razem z TŻ byliśmy u mojej cioci, bo miała imieniny, przyjechaliśmy przed 1 w nocy, pospałam godzinę i musiałam jechać po brata i bratową, bo byli na weselu. Cała niedziela przeleniuchowana, przeleżana. Dzisiaj się nie chciało wstać rano Trzeba sobie jakieś zajęcie dzisiaj znaleźć, bo TŻ późno wróci, bo zaczął pracę w Katowicach, więc będzie gdzieś na 20 w domu dopiero.
Idę coś wszamać dobrego

Bubigirl Ale w ostatnich miesiącach ciąży dziecko szybko przybiera na wadze, więc Twoja córeczka pewnie przyspieszy z wagą przecież jeszcze Ci trochę do końca zostało ALe najważniejsze, że jest zdrowiutka

Amelia

Edytowane przez Zaslona
Czas edycji: 2009-11-30 o 16:44
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości