Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 01:21   #1381
syla2311
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

No ja tez bede powoli uciekac, bo powoli chce mi sie spac, musze to wykorzystac, a noz moze sie dzis uda szybko zasnac
buziolki, brzucholki

Stosunkowo udanej nocki zycze
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 08:58   #1382
zebra666
Zakorzenienie

Aleście w nocy szalały

Mam nadzieję, że u Sweet jest w porządku może już urodziła

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:15   #1383
rybcia2309
Wtajemniczenie

Tak szalały a teraz wszystkie śpią hehe. Martwię się Sweet, matko ja bym się chyba zapłakała, znowu przechodzić potem przez to samo, jeju przecież ona mogła już rodzic, mieć dzidziusia. Ja to jednak jak dostanę skurczy to lecę do szpitala, nie czekam aż głupi gin. każe mi czekać do 19... biedactwo!
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:19   #1384
pola25
Zakorzenienie

hej Dziewczyny.ale naprodukowałyście!!!!!!ni e dam rady odnieść się do wszystkiego co napisałyście

witam Nową Mamusię!

no i Sweet, ciekawe co u niej.

my wróciliśmy wczoraj wieczorem,strasznie zmęczeni.

Odebrałam zakupy z apteki, kupiłam czapkę i szalik dla siebie. Pojechaliśmy do hurtowni z art.dziecięcymi, tak spedziliśmy trochę czasu-chyba zakupimy wózek Mutsy , mebelki ATB-i chyba zrobimy tam zakupy, bo ceny zbliżone do internetowych.

Popołudniu pojechalismy na SR- i masakra-prawie 4h, mi się w końcu słabo zrobiłou mnie szpitalu nie można położnej zapłacić, ale Ci z porodu rodzinnego mają swoją salę i swoją położną więc OK. a i już jest pozwolenie na rodzinne porody. a położna mi powiedziała,że jej zdaniem będę mieć CC bo jestem filgranowa, no ale oczywiscie gin o tym zdecyduje. i sama nie wiem czy sie cieszyc czy nie.

w drodze powrotnej bylam taka zmeczona ze mnie bolal krzyz, brzuch jak na okres, już nie wytzymałam, a przed samym miastem myślałam,że zemdleje i musieliśmy stanąć i TZ trzymał nogi w górze. A jak dojechalismy to się poryczałam,byłam obolała i się fatalnie czułam,mam już dość tych okesów słabości.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:33   #1385
zebra666
Zakorzenienie

Pola już niedługo Dasz radę... Ale się nacierpisz kobieto:\

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:38   #1386
Asiuulka89
Zakorzenienie

hejooo matko ale dziewczyny wieczorem rozmowne byly

Niestety nic nowego nie wiem jesli chodzi o Sweet, ja dzis jade na slub o 13 wiec jak cos sie wydarzy to zaraz przesle smsa do Zeberki zebyscie na biezaco byly

Co do samochodow to ja mam swoj.. ale ze Tzet ma lepszy bo ma 4 naped uparl sie ze jak bedzie potezna zima to sie zamieniamy autami zebym ja jezdzila bezpiecznijeszym i wiekszym autem no ja mam kochanego Tzeta

a z waszych historyjek sie usmialam ogolnie ja sie boje cifajacych aut bo dwa razu juz ktos cofajac mi to raz wjechal w bok ( i jak przyszedl Tzet to do niego ta baba k... jezdzic nie umie wjechala mi w bok tylko dziwnie jest bokiem wjechac w dupe komus i miec mocno whniecione ) no a drugi raz na parkingu w CH koles mnie nie zauwazyl i stwierdzil ze sobie cofnie
ale pierwsze pytanie Tzeta jest "czy wszytsko z Toba ok?" nie ma krzyku zlosci, on tweirdzi ze auto to auto...

wiec wspolczuje wam takich njiepotrzebnych krzykow i zlosci
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:44   #1387
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
hey YOU porozmawiaj z nami troszeczke przeciez jutro tez jest dzien mozna bedzie dluzej pospac

EUDAIMONIA - faceci tak maja, daj mu czas, a zobaczysz, ze sam przyjdzie Cie przeprosic:ro za:

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Malga19 witaj w kregu bezsennych
Udzielaj sie to moze nas przymuli i wkoncu usniemy. U mnie to jest tak z tym spaniem: teraz jak siedze to maly spi w brzucholku, nic a nic sie nie rusza, czasem moze sie przeciagnie, ale jak mamusia sie kladzie do lozeczka i juz lezy w lozeczku to synus czuje bluesa i daje czadu wtedy mu sie chce kopac, mamusia musi glaskac brzusio, albo sie bawi ze mna jak on puknie to mu odpukne i tak pare razy. Pozniej pojdzie spac a ja oczywiscie z boku na bok i tak do 2 albo dalej. A jak nad ranem moge sobie troszke pospac to znowu siku i wtedy to jest rozciaganie na calego. Nawet matce sie wyspac nie da a co bedzie jak juz na swiat przyjdzie??? taki maly a juz mamusia rzadzi
J atez tak mam ze jak siedze przed kompem to mala zero reakcji albo da jakis tam znak ze zyje we mnie...a pozniej jak sie poloze to szaleje... i mam i tatus uspakaja...lobuzaire....

dzis psozlam spac o 2,30..... i wstalam o 9 rano

witajice

ja dzis dobry humrek mam....idziemy ogladac wozki...

a i rano bylo troszke "baraszkowania"hiihih

buzka milej sobotki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 09:51   #1388
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny tak teraz siedze i rozmyslam i zastanawiam sie w jaka torbe ja sie spakuje do szpitala na porod - a Wy co macie???
Moj tz ostatnio sie smial ze wezme sobie reklamowki z lidla
Ja już się spakowałam w torbę podróżną

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Addicted no lepiej zeby moja kruszynka sie na swiat jeszcze nie wybierala.Niech poczeka chociaz do stycznia
Ja też bym wolała, żeby mój się urodził w styczniu, chociaż mój klocuszek to już w zeszłym tygodniu miał 3kg

Cytat:
Napisane przez kasya82 Pokaż wiadomość
nie ma sie co smiac u mnie do szpitala nie wolno torby podroznej tylko reklmowki ja chyba sobie wezme te przeswitujace
A chociaż jest to czymś uzasadnione

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
oooo mamuśki listopadowo-grudniowe założyły V część z fajną nazwą
u nas też na pewno będzie V
Tylko u nas w dalszym ciągu będzie wielkie rozpakowywanie - obyśmy się przy tym tempie zdążyły rozpakować w tej V części, bo jak nie to trzeba będzie 6 zakładać

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
czy widzicie która godzina?? cierpimy na bezsenność? marsz do łóżek
Myślałam, że twój post był ostatni, ale dziewczyny się jeszcze sporo naprodukowały

pola to może już nie planuj takich forsownych wycieczek
........................
Zapomniałam napisać, że wczoraj byłam na ostatnich zajęciach z SR i po wykładzie o karmieniu naturalnym z położną zrobiliśmy sobie pożegnalne przyjęcie z ciasteczkami (a panowie z winem) - śmiechu było co nie miara.
Na pożegnanie dostaliśmy mała paczuszkę z JJ (24 mokre chusteczki, płyn do mycia 50ml i 2 wkładki Carefree) i jeszcze dodatkowo z Lansinoh 2 wkładki laktacyjne i próbkę lanoliny.

A propos Lansinoh to najwyraźniej kolejna firma, która olewa klientów - kiedyś któraś z was podawała linka i można było zamówień bezpłatne próbki mniej więcej w tym samym czasie co i Lovela. No więc zgłosiłam się i

ula - pytałam wczoraj położną na SR o ten artykuł z Mam dziecko o nie stosowaniu spirytusu tylko Octeniseptu. Powiedziała, że owszem słyszała, ale nie to żeby była jakaś super przekonana do tego pomysłu (zresztą gdybym nie zapytała to sama na pewno nic by na ten temat nie mówiła, zważywszy na fakt, że tydzień wcześniej mówiła o przecieraniu pępuszka spirytusem i że powinien się szybciej zagoić).
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:02   #1389
brzoskwinia82
Zadomowienie

eudaimonia cieszę się że Ci trochę humor poprawiłam A tż jak mówisz że tak na spokojnie się wkurza to chyba jeszcze gorzej... Na pewno zaraz mu przejdzie albo już , a jakby coś to powiedz, że to TYLKO samochód - Wasze zdrowie i spokój jest najważniejsze.
Asiulka, mój tż tez ma takie podejście do samochodu - tzn. według niego to samochód jest do jeżdżenia i zarabiania na siebie i nie robi tragedii z jakiś rysek czy małych wgnieceń, ale wiadomo jak większa szkoda to od razu się koszty robią i to już nie jest przyjemne Ale przecież wypadki chodzą po ludziach
Sweet pewnie jeszcze nie urodziła jak ją nafaszerowali jakimiś lekami na powstrzymanie.
mam w planach dzisiaj domek posprzątać... tak z grubsza rzecz jasna bo przecież się nie będę przemęczać ale na tż nie mam co liczyć bo ścina drzewo (zamiast sadzić to on ścina - głupek) takie ogromne drzewo i pewnie cały dzień mu zejdzie.
U nas dzisiaj spadł śnieg, tzn. chyba w nocy bo teraz nie pada ale leży cienka powłoczka.
Musicie też jakąś fajną nazwę wymyślić na V część - bo że będzie to nie ma najmniejszej wątpliwości, że niby IV to wielkie rozpakowywanie?? HAHA - Agape urodziła jeszcze w III a reszta pewnie urodzi już w V z takim tempem pisania

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:13   #1390
mamaidy
Raczkowanie

Cześć Mamuśki,
Ja dziś też się w miarę wyspałam, choć budziłam się i oczywiście śniło mi się, że urodziłam i to sn, bo nie zdążyłam na cc i jak byłam na IP to lekarz powiedział, że nie ma czasu, bo główka idzie. Ale bym tak chciała i żeby nic się nie stało z kręgosłupem.

Addicted ja liczę na to, że najem się w święta Także niech Maja poczeka

Pola nie martw się na zapas, bo ja też jestem drobnej budowy. W ciąży jednak biodra rozeszły się i powiększyły o 12 cm. Urodziłam szybciutko. Biodra się zeszły z powrotem.

Co do Sweet to oni może chcą żeby doczekała do końca 37 tygodnia, bo wg mojej lekarki wtedy dziecko jest donoszone. A po 38 bardzo rzadko występują zaburzenia oddychania.
mamaidy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:22   #1391
pysiamn
Zakorzenienie

Ale zaszalałyście w nocy

Jeszcze wszystiego nie doczytałam

My po śniadanku i wybieramy się do znajomych
WIęc pewnie dopiero wieczorem będziemy

Ciekawe co u Sweet

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:27   #1392
pola25
Zakorzenienie

na SR puścili film-pokazali nacięcie krocza i wyjęcie dziecka-trochę mnie to przeraziło,a i jeszcze było łożysko...dużo krwi. TŻ powiedział,że go to nie zraziło.plus dla niego.a i dostałam reklamówkę z ulotkami, próblami i butelkę avent.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

a i ważna rzecz-czop-położna porównała go do ślimakałatwiej będzie mi rozpoznać. powiedziała,żeby jechać do szpitala jeśli ruchy dziecka będą przypominać trzepanie motyla,takie gwałtowne i będzie dłużej trwać.
Stary 2009-12-12, 10:36   #1393
rybcia2309
Wtajemniczenie

To ja chyba co noc musiałabym jechać do szpitala bo mój to się tak trzepoce, ze nie wyrabiam
Stary 2009-12-12, 10:43   #1394
pola25
Zakorzenienie

ale chodzi o gwałtowne ruchy, takie których wcześniej nie było
Stary 2009-12-12, 10:44   #1395
addicted to wizaz
Zadomowienie

Asiuulka - miłego ślubu, bo rozumiem, że to na sam ślub bez wesela
Malga - no nic dziwnego, że masz taki dobry humorek po miłym poranku
brzoskwinia - u nas wczoraj tylko troszkę śniegu popruszyło i oczywiście rano niema po nim najmniejszego śladu
mamaidy - to smacznego
pysia - miłej wizyty u znajomych
pola - u nas na SR na szczęście oszczędzili takich "atrakcji"

A my dziś po południu podrzucamy synka babci, a sami w końcu idziemy do kina na 2012 (wybieraliśmy się już ze 3 tygodnie)
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:50   #1396
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez kapi Pokaż wiadomość
Co do witamin w ciąży, to można by było nie brać ale pod warunkiem, że dieta ciężarnej byłaby optymalnie zbilansowana, bogata w witaminy i skł. mineralne. Tylko pytanie ile z nas tak dobrze się odżywia i nie chodzi mi tu o przekonanie, że "zdrowo się odżywiam", tylko o to jak jest w rzeczywistości. Ja też kilka razy słyszałam obiegowe opinię, że po witaminach dzieci rodzą się większe, a podobno największe po Centrum Materna . Ja tam w to nie wierzę. Na pewno na wielkość dziecka ma wpływ niewyrównana cukrzyca ciężarnych i czynniki genetyczne.
Ja biorę Feminatal N od II trym, raz dziennie i zamierzam brać też przez cały okres karmienia.
.
No własnie, trzeba by naprawde pilnować diety
Ja też biorę Feminantal i będę braćdo kiedy będzie trzeba

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Sory dziś mam dzień NERWA

Teściowa własnie wyszła..........

Wyobrazcie sobie że przyjechała bez zapowiedzi nawet nie zadzwoniła że idzie....słysze że wchodzi ktoś kodem (od dawna tak wchodzi co mnie wnerwia ) ale zna go na pamięć i juz teraz dupa

Weszła kodem Kuba krzyczy Tata, Tata ...ktoś puka a tu teściowa

To naprawdę chyba jej menopałza

Cieszę sie że niedługo będziemy bliżej mojej a zdecydowanie dalej od niej
A nie możecie zmienić tego kodu?

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zobaczcie jaka laleczka
http://dla-dzieci.shop.ebay.pl/Lalki...d=p3286.c0.m14

coś się nie udało , chodzi mi o tą ósmą w różowym kocyku zawinięta
Kiedyś było głośno o takich lalkach własnie mocno przypominające dzieci... I napisali, że to dla tych kobiet, które utraciły własne dziecko... No chyba ich pomigało - chyba żeby bardziej wpędzić kbietę w depresje i jakąś chorobę...

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
UWAGA SMS OD SWEET

"RODZE. PONAD 4 CM ROZWARCIA I SKIEROWANIE NATYCHMIAST DO SZPITALA"

No to trzymamy kciuki
ALe nowina

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Widzę, że piszecie o butach - ja na szczęście nie narzekam i mieszczę się ciągle w moje sportowe buciki. Kurtkę to już tak na styk zapinam - mam co prawda drugą taką szeroką, ale wyglądam w niej jak Pi lub Sigma (jak któraś mamuśka pamięta ten program), więc póki jeszcze mieszczę w tą fajniejszą to będę w niej chodziła.
ja tam normalnie się mieszczę we wszystkie buciki

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej wiesci od Sweet

Narazie lezy na patologii, dali jej jakies leki po ktorych skurcze sie uspokoily. jest starsznie zmeczona i wykonczona. z Filipem wszytsko ok zrobili usg i ktg.

To chyba wszytsko

A usciskalam ja od was
A to jednak nie rodzi... No, ale przynajmniej dzidzia jeszcze się w brzuszku podtuczy \

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
a i ważna rzecz-czop-położna porównała go do ślimakałatwiej będzie mi rozpoznać. powiedziała,żeby jechać do szpitala jeśli ruchy dziecka będą przypominać trzepanie motyla,takie gwałtowne i będzie dłużej trwać.
Moja trzepie jak motylek cały czas hehehe, choć teraz juz nie tak często, ale jeszcze sie jej zdaży

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 10:52   #1397
pola25
Zakorzenienie

Addicted ja to się cieszę,że coś takiego pokazali-niech się TŻ przygotowujęa i pokazali cesarkę. I w ogóle fajne ćwiczenia były- okazało się,że jestem najbardziej rozciągnięta
w ogóle fajne to SR, tylko nie 4h!!!!!!!!w przyszłym tyg porodówka.chyba przed SR się prześpię, bo znowu nie wyrobie.
Stary 2009-12-12, 11:13   #1398
patinka_
Zakorzenienie

no,no..ja myślałam,że już dzisiaj będzie wiadomość o wadze i wymiarach dzidzi Sweet a w szpitalu wszystko zatrzymali..ciekawe, w sumie jak się już od rana męczyła-no,ale to w sumie decyzja lekarzy. Osobiście bym pojechała do szpitala zaraz z rana, a nie czekała do 19 na konsultacje-a co by było jakby dzidzi się coś w tym czasie stałoeh...nawet nie chce sobie wyobrażać...

dzisiaj i jutro cały dzień sama-bez Tż jest na uczelni-dzisiaj będzie dopiero koło 20, a jutro pewnie coś koło 18..smutno...

dziewczyny,na ile wcześniej przygotowujecie tak wszystko na tip top dla dzidzi?bo ja na razie łóżeczko mam w drugim pokoju,ale mam w planach po Sylwestrze zrobić malutkie przemeblowanie u nas w sypialni i wnieść łóżeczko,przewijak oraz poukładać ciuszki w komodzie.Na razie to wszystko jest w drugim pokoju,ciuszki wyprane w workach, pościel schowana...jak zrobię to po Sylwku to będzie jakieś 3tygodnie przed terminem,bo mam na 27.01. i tak się zastanawiam czy to odpowiedni moment,czy mogę już wtedy założyć ochraniacz na łóżeczko i w ogóle..wiem,że to w sumie indywidualna sprawa i każdy sobie robi jak chce, kiedy ma czas itd. no ale ciekawa jestem jak jest u was z tymi przygotowaniami.Torby też jeszcze nie mam spakowanej,nawet nie mam wszystkiego,ale zamierzam spakować ją koło świąt i do tego czasu kupić koszule i potrzebne jeszcze rzeczy.
Stary 2009-12-12, 11:17   #1399
eudaimonia
Rozeznanie

Witajcie mamuśki z rana
Myślałam, że zastanę tu już wieści o porodzie Sweet.. ale nie
ciekawe po co faszerują ją lekami?? mam nadzieję, że nie dlatego by dotrwała do poniedziałku.. bo wiadomo, że w weekend chcą mieć w szpitalu jak najmniej problemów Moją koleżankę, która przyjechała na porodówkę w pt z 3 cm rozwarciem zbadano i odesłano ze słowami typu, że jeszcze nie jej czas i żeby wróciła w poniedziałek!!! akurat tak po weekendzie.. też coś!! oczywiście wróciła za godzinę z rozwarciem 10cm! a dzidzia już wychodziła na świat. na szczęście wszystko dobrze się skończyło

brzoskwinko masz rację z tym wielkim rozpakowywaniem w V cz jak pójdzie tak dalej, to nawet te z końcówki grudnia i początku stycznia mają szansę się załapać na new wątek

Asiuulka pewnie jakby to we mnie wjechano to byłoby przyjemniej.. ale niestety.. to ja wjechałam i to przy najmniejszej prędkości świata! Jak wstałam to już TŻeta nie było.. pewnie jeszcze trochę się poburmuszy.. ech.. ja się tak nie denerwowałam jak mi potłukł lusterko

Mnie pobolewa dziś troszkę gardełko. Idę zrobić sobie gorącą herbi z miodem i cytrynką.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny,na ile wcześniej przygotowujecie tak wszystko na tip top dla dzidzi?bo ja na razie łóżeczko mam w drugim pokoju,ale mam w planach po Sylwestrze zrobić malutkie przemeblowanie u nas w sypialni i wnieść łóżeczko,przewijak oraz poukładać ciuszki w komodzie.Na razie to wszystko jest w drugim pokoju,ciuszki wyprane w workach, pościel schowana...jak zrobię to po Sylwku to będzie jakieś 3tygodnie przed terminem,bo mam na 27.01. i tak się zastanawiam czy to odpowiedni moment,czy mogę już wtedy założyć ochraniacz na łóżeczko i w ogóle..wiem,że to w sumie indywidualna sprawa i każdy sobie robi jak chce, kiedy ma czas itd. no ale ciekawa jestem jak jest u was z tymi przygotowaniami.Torby też jeszcze nie mam spakowanej,nawet nie mam wszystkiego,ale zamierzam spakować ją koło świąt i do tego czasu kupić koszule i potrzebne jeszcze rzeczy.
ja mam na 7.01 termin a też jeszcze wszystko popakowane w chcę aby się kurzyło. Dzidzia ma przyjść na czyściutkie więc wszystko łącznie z wypranym w płatkach mydlanych ochraniaczem na łóżko, czy łaszkami jeszcze trzymam zawinięte w woreczki. do szafki przepakuje jak mały będzie już z nami.
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 11:21   #1400
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
no,no..ja myślałam,że już dzisiaj będzie wiadomość o wadze i wymiarach dzidzi Sweet a w szpitalu wszystko zatrzymali..ciekawe, w sumie jak się już od rana męczyła-no,ale to w sumie decyzja lekarzy. Osobiście bym pojechała do szpitala zaraz z rana, a nie czekała do 19 na konsultacje-a co by było jakby dzidzi się coś w tym czasie stałoeh...nawet nie chce sobie wyobrażać...

dzisiaj i jutro cały dzień sama-bez Tż jest na uczelni-dzisiaj będzie dopiero koło 20, a jutro pewnie coś koło 18..smutno...

Patinka jak kupimy meble dla dzidzi, TŻ je skręci, to wszystko oprócz łożeczka wstawimy do naszej sypialni (bo z nami będzie spał, chyba aż przeniesiemy się do nowego dmu). Lózeczko pojedzie do moich rodzicow, bo tam mam zamiar zostac ze 2-3 tyg az sie wprawie w opieke nad Małym. nie wiem jak wytzymam bez Tż, bo już po sylwestrze zostae u rodziców( czyli 100km od TŻ) bo rodzę w kielcach.a już lepiej abym nie podróżowała i tak jestem słaba.ciuszki popierzemy u nas w domu a poprasujemy u moich rodzicow, myślę,że tak po świętach.
Stary 2009-12-12, 11:22   #1401
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Ja mam termin na 22 stycznia - teraz już piorę i prasuje ubranka, wsadzam je normalnie do szafki i niczym nie przykrywam. To samo robię ze wszystkim co trzeba wyprać.
Przed świętami przyjdzie łóżeczko - od razu je rozstawimy co by wywietrzało i będzie stać. Ale prześcieradło i ochraniacz założę później - nie wiem kiedy.
Pokupywane już prawie wszystko mam - zostały mi tylko rzeczy apteczne, ale to w tym tygodniu zakupię i będę miała już wszystko.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-12, 11:24   #1402
celka2000
Zakorzenienie

dzien doberek...
Nawet w nocy piszecie...o rany...
eudaimonia - a jak dzis samopoczucie? Co mowil tz?

Wlasnie sobie uswiadomilam, ze koncze 30tc. Wiem, ze w porownaniu z Wami to jestem daleko z tylu... Ale do tej pory bylo tak, ze Wy prawie na wylocie, a ja mam dzidzie jeszcze tak malenka, ze strasznie sie balam, ze moze sie cos jeszcze stac. W sumie teraz to juz dzidzia sie robi coras wieksza, tzn taka do odratowania, wiec juz tez powoli zaczynam myslec o porodzie.

Dzisiaj jade po wyniki z przeciwcial - babka telefonicznie mowila, ze jest niskie miano przeciwcial, co chyba oznacza, ze konfliktu serologicznego nie powinno byc. Wiecej sie dowiem, jak poczytam na wyniku. NA pewno bedzie mi trudniej przeprowadzic transfuzje krwi skoro mam juz przeciwciala, ale miejmy nadzieje, ze sobie poradza. Bo transfuzja pytek podczas porodu na pewno mnie czeka.. No chyba, ze plytki zdaza na tyle spasc, ze ejdnak bede musiala faszerowac sie sterydami a wowczas moze nie tylko plytki beda ok, ale moze czeka mnie porod sn...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 11:27   #1403
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Przed świętami przyjdzie łóżeczko - od razu je rozstawimy co by wywietrzało i będzie stać. Ale prześcieradło i ochraniacz założę później - nie wiem kiedy.
Pokupywane już prawie wszystko mam - zostały mi tylko rzeczy apteczne, ale to w tym tygodniu zakupię i będę miała już wszystko.
U mnie łóżeczko też skręcone już czeka na dzidzię, ale materaca nie odpakowałam jeszcze..
i u mnie też tylko aptecznych brak. będę musiała pochodzić troszkę w tym tygodniu i mieć już wszystko na tip top.. ale pamiętam że takie plany miałam także w tamtym tygodniu
na wszelki wypadek zrobiłam jeszcze dokładną listę czego brakuje - na wszelki wypadek dla tż rzecz jasna

Stary 2009-12-12, 11:30   #1404
pola25
Zakorzenienie

a i zapomniałam Wam napisać,że mam już dużo dla dzidzi -od ubranek po kołderke, pościel, pieluchy-siostra cioteczna mi dużo kupiła. wielkie 3 torby i tylko 420zl.
Stary 2009-12-12, 11:34   #1405
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
U mnie łóżeczko też skręcone już czeka na dzidzię, ale materaca nie odpakowałam jeszcze..
i u mnie też tylko aptecznych brak. będę musiała pochodzić troszkę w tym tygodniu i mieć już wszystko na tip top.. ale pamiętam że takie plany miałam także w tamtym tygodniu
na wszelki wypadek zrobiłam jeszcze dokładną listę czego brakuje - na wszelki wypadek dla tż rzecz jasna
Ja materacyk też wyłożę, bo podobno też się musi wywietrzyć - czasami są dziwne w zapachu więc lepiej niech wywietrzeje.
Mój mąż też mówi, że w razie co mam miec jakąś liste na wierzchu, żeby on wiedział co spakować
Ale te rzeczy z apteki to na bank kupię hehehe

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-12-12, 11:40   #1406
pola25
Zakorzenienie

Już mam:
- prześcieradła
- kołdre
- pościel (nie wiem ile szt.)
- kocyki
- rożek
- tetrowe pieluchy
- flanelowe pieluchy

- patyczki do uszu,
- nożyczki do paznokci
- ręczniki
- płyn do kąpania
- chusteczki nawilżające
- koszulki bawełniane
- kaftaniki
- body z kr i dł rękawem
- śpiochy
- czapeczki
- sliniaczki 4 szt
- rękawiczki niedrapki-2pary

- woda utleniona
- patyczki
- Oliatum emulsja do kapieli
- bepanthen
- sudocrem
- rumianek
- aspirator frida
- herbatki (uspokajająca i na trawienie) -- nakładki sylikonowe na brodawki
-Majtki poprodowe szt2
-biustonosz laktacyjny,
-wkładki laktacyjne.

chyba o niczym nie zapomnialam.
Stary 2009-12-12, 11:44   #1407
eudaimonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
eudaimonia - a jak dzis samopoczucie? Co mowil tz?
niestety nic polazł gdzieś jak jeszcze spałam. kluczyków od auta nie ma. nie odzywa się i aż boję się do niego zadzwonić. on po prostu musi pomilczeć, przetrawić a potem pewnie mu przejdzie.. ale trzeba czekać!

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade po wyniki z przeciwcial - babka telefonicznie mowila, ze jest niskie miano przeciwcial, co chyba oznacza, ze konfliktu serologicznego nie powinno byc. Wiecej sie dowiem, jak poczytam na wyniku. NA pewno bedzie mi trudniej przeprowadzic transfuzje krwi skoro mam juz przeciwciala, ale miejmy nadzieje, ze sobie poradza. Bo transfuzja pytek podczas porodu na pewno mnie czeka.. No chyba, ze plytki zdaza na tyle spasc, ze ejdnak bede musiala faszerowac sie sterydami a wowczas moze nie tylko plytki beda ok, ale moze czeka mnie porod sn...
to dobrze, że możesz odebrać w sobotę i nie zamartwiać się do poniedziałku trzymamy jak zwykle kciukole za pomyślność!

pola gratulacje

Edytowane przez eudaimonia
Czas edycji: 2009-12-12 o 11:45
Stary 2009-12-12, 12:00   #1408
agusiamatyldka
Raczkowanie

witam Mamusie

kasiorekzeta zdradzisz gdzie studiujesz ?ja w tym roku koncze wlasnie psychologie

mi sie dzis strasznie chce spamkacwstalam bardzo wczesnie bo jechalam zobaczyc na mebelki dla Krzysia i wybaralam piekna biala komode z szafka i tkimi malymi poleczkami dla Krzysiacudo...moze do tyg juz bede miala w domku...chyba ide sie jeszcze przespac na godzinke...
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 12:06   #1409
rybcia2309
Wtajemniczenie

No a ja znowu miałam skurcze przepowiadające, które wcale mnie nie martwią bo to już początek 37 tyg. Mam tak, że czasem mnie złapią jak po prostu stoję lub jak wyjdę do sklepu, dzisiaj miałam przy robieniu szarlotki. Moja mam wpadła w panikę i kazała mi się położyć, w sumie to przechodzi jak siądę. Kto wie, może na święta spotkam się z synkiem?

Co do szykowania tak tip top to ja już mam wszystko, łóżeczko rozłożone, pościel też, ubranko na wypis leży w łóżeczku, jednak za namową mojej mamy wszystko przykryłam poszewką od zwykłej kołdry, żeby się nie kurzyło. Ja po prostu chciałam to już mieć w razie jakby coś wcześniej się wydarzyło, bo w sumie to mój mąż mógłby potem troszkę nie wiedzieć co i jak. Torba spakowana, nie mam tylko niektórych rzeczy aptecznych bo aptekę mam 100 m od domu, więc jakby coś mąż zakupi co trzeba, a ja teraz nie chciałam się pchać bo te choróbska bleee. Mam też laktator MINI ELECTRIC medela, bo wyczytałam, ze podobno najlepszy, a ręczny nie wchodzi w grę jak chcę wrócić na studia
Stary 2009-12-12, 12:09   #1410
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
witam Mamusie

kasiorekzeta zdradzisz gdzie studiujesz ?ja w tym roku koncze wlasnie psychologie

mi sie dzis strasznie chce spamkacwstalam bardzo wczesnie bo jechalam zobaczyc na mebelki dla Krzysia i wybaralam piekna biala komode z szafka i tkimi malymi poleczkami dla Krzysiacudo...moze do tyg juz bede miala w domku...chyba ide sie jeszcze przespac na godzinke...
jakie dokładnie???firma, model?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości