|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
witajcie.spać nie mogę, bo coś mi z brzuchem niewygodnie.poczytałam Was, co tam naskorobałyście...
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() ja jeszcze śpiąca, za oknem ewidentnie mroźno, ale zaraz trzeba się ubierać i lecieć na uczelnię dziś tylko na dwa wykłady, bo po 11 jadę do szpitala na usg przepływowe i ktg. a za tydzień na kolejne ktg i przedświąteczna wizyta u gina dobrze, że jeszcze tylko jutro, pojutrze i wreszcie odeśpię to co się od października przez szkołę nie wyspałam
|
|
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry brzuszki
![]() Ja już dwie noce w miarę sypiam - jeśli tak to można nazwać ![]() Odliczanie trwa, zostało 6 dni i wiecie co: jakiejś takiej wewnętrznej siły dostałam: od 2 dni doła brak, czuję się silna i przygotowana. Chciałabym, aby taki nastrój mi pozostał ale coś się obawiam, że pęknę i ryczenie będzie na bank. Ściskam Was ciepło
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
I kolejny dzień przed Nami
Witam Mamusie i pociechy w brzuszkach Mi dziś się zapowiada całkowity dzień lenia Obiadek mam z wczoraj, domek ładnie mój Mężuś wczoraj ogarnął, więc ja dziś zapowiedziałam sobie, że leniuchujemy z córcią cały dzień, ona w brzuszku, a ja na kanapie
|
|
#1835 | |||
|
Zadomowienie
|
Widzę, że mnie niezła nocna imprezka ominęła, za to ja mogłabym zacząć poranną od 5.20 bo cały czas wierciłam się w łóżku i nie mogłam zasnąć aż w końcu o 6.00 zadzwonił budzik tż, więc też wstałam
![]() kamyil - witaj, no i lutówkom przydałaby się dziewczynka, bo u nich strasznie niebiesko Niestety co do wózków to nie pomogę, bo mam po pierwszym synku - stare, ale jare ![]() Mi też sie strasznie nie chciało, ale w końcu się spakowałam, tzn. muszę jeszcze uzupełnić parę rzeczy w kosmetyczce i zrobić ostatnie badania (wizyta w czwartek więc dostanę skierowanie) Kamyk - to dobrze, że leki działają i już sie lepiej czujesz Cytat:
gosbaj - powodzenia z podpisywaniem umowy i oby się udało z tym lutym filka - Cytat:
Oj zafunduj sobie coś wygodnego, na pewno sie przyda olivia - czekamy na relację z usg i ktg Cytat:
Lecę zrobić sobie kawkę i niedługo porządków świątecznych ciąg dalszy |
|||
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyil witaj
Hey pozostałe lachony Ja dziś jaka połamana sie obudziłam bolą mnie plecy chyba zle spałam
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dłuzsze dystanse to chyba nie dałabym rady, chociaz na zakupy bym sobie poszła Cytat:
nigdy nie jadałam zup, prócz pomidorowej, rosołu i jarzynowej. Warzywa jadam niektóre. no trudno jakos to musze przeboleć. no i dobrze, ze humor się poprawił ![]() ja dziś jak zwykle wstałam o 6.00, zrobilam Adikowi sniadanko i się połozyłam a on tak grzecznie bajki oglądał, ze az mi się przysneło ( ofc slyszałam podswiadomie co sie dzieje w pokoju ) ale 1,5 h dał mi pospac co się raczej nie zdarza obudził mnie dopiero jak zawołał, ze chce siku ![]() musze dryndnąc do tego fryca pozniej
|
||
|
|
|
#1840 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarówno w to jak i w inne zabobony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym mu powiedziała, że to on jest chyba chłopem w tym domu i ma jajca od tego i powinien się zajmować takimi sprawami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie noc minęła jako tako - dopiero nad ranem jakoś mnie wszystko bolało, ale jak już sie podniosłam to jest względnie
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny uu ale z was ranne ptaszki
ja właśnie wstałam i zaraz mykam w miasto.. widze że i nawet torby spakowane macie. Ja mam jeszcze czas.. jeszcze 2 miesiące. Ale już zaczęłam prać i prasować ciuszki dla bobaska Jak sie czujecie.?? ja nawet dobrze choć w nocy dokuczały mi bóle jajników.
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
Witam wtorkowo wszystkie mamuski i ich pociechy
Oj ja dzis bardzo szczesliwa, kiedy polozylam sie o 1 w nocy troszke sie pokrecilam i usnelam i tak do samiutkiego ranka do 7.30 normalnie nie wierze ![]() :brz ydal: ( i to nie byl ten jedyny raz, za kazdym razem tak jest gdy tylko sie zaczne przytulac do meza) myslalam, ze przekupie go glaskaniem ale nie bylo mowy Sniadanko zjedzone i trzeba sie szykowac bo na 10 do fryzjera, ajj dzis to sobie zaszaleje - moze jakis balejazyk - blond i braz lub same pasmeka blondzik sama nie wiem okarze sie w praniu ![]() ![]() A ogladalyscie w DDTVN urodzily sie czworaczki w ostrowie wielkopolskim i to same dziewczynki - takie malutkie kruszynki |
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po śniadanku i smażyłam racuchy i tak mi ten zapach preszkadzał-niedobrze mi się zrobiło-czyżby powtórka z i trymestru
?zaraz biorę się za zamawianie reszty rzeczy na dozie, powiem Wam, ze rzeczywiscie jest taniej niż normalnie. |
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Sweet - gratulacje
![]() Celka - wszystkiego najlepszego ![]() Nowe mamusie - witam U nas wszystko jest ok, tylko nastrój kiepski, więc nie piszę. Ale czytam regularnie. |
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Kamyk.... lila...no to faktycznie,6 dni to już tuż tuż.Ja to chyba jajo zniosę w tym czasie.A ostatnio mi się śniło,że był już 19 luty tj.termin porodu i położyłam się na łóżku czekając na skurcze.Bo skoro termin jest to i poród powinien się zacząć
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski z rana, zimno na dworzu (tzn, tak wyglada, bo jeszcze nosa nie wystawilam
)Eudaimonia, u mnie mimo, ze to moj samochod, bo Tz sprzedal swoj na rzecz motoru, to on nadal zajmuje sie samochodem-wymienia, czysci, dolewa itp. Kalka sliczny brzuchalek, pepek wklesly mowisz? moj juz sie wypchanal, zrownal sie juz z brzuchem. sliczne imiona ![]() Celka to czkekamy na fotke z nowym fryzem ![]() sama musze isc do fryzjera, ale nie chce mi sie z domu wyjsc Super wiesci od Sweet ![]() Kamyil witamy nowa mamuske ![]() Syla2311 nowy fryz chcemy zobaczyc ![]() Gosbaj kciukasy za szybka przeprowadzke ![]() Olivia daj znac jak tam po usg Pysiamn to sie poskladaj kochana, ![]() Syla synus jest zazdrosny, dlatego nie daje ci sie przytulac do Tzeta ![]() a ja lece sie ogarniac, pozniej na zakupy i do poloznej. milego dnia mamuski, prosze mi sie tam nierozdwajac
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyil tu masz watek odnosnie samych wozkow : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=145038
Youyou no i wiedzialam, ze jak sie poloze to mnie cos ominie Lila jestesmy z Toba Kancia biedactwo Lece na SR |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale wrzuce wam jeszcze malego czlowiekczka A to jest piekny Filipek |
|
|
|
#1850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaka sliczna kruszynka GRATULACJE SWEET
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wstałam, zjadłam śniadanko, ale jeszcze się nie ubrałam, muszę lecieć do sklepu bo obiecałam tż kapuśniaka dzisiaj, a powiem wam że jeszcze nigdy nie robiłam ciekawe co z tego wyjdzie![]() Kamyil - ja mam od szwagierki wózek Adbor Ring, (czyli ta sama firma ale inny model) no i w sumie nie wiem co o nim myśleć. Po pierwsze z wyglądu mi się nie podoba, ale docelowo chcę go użyć tylko jako gondoli a koło maja kupić taką spacerówkę jaka mi się będzie podobać. Myślę że to najlepsze wyjście z sytuacji, zważając na to że gondoli się używa krótko. Co do wózka to nawet się z nim dobrze nie zapoznałam, wiem tylko że nie ma skrętnych kółek, ale są duże, a rączka jest przekładana. |
|
|
|
|
#1852 | ||
|
Rozeznanie
|
youyou, mamaidy, ula dzięki
Cytat:
ale chyba nie tylko kwestia alternatora, bo wyparował cały płyn z chłodnicy i z temperaturą coś nie tak było.. i z silnikiem też.. a alternator ładował się dziś całą noc i samochód nie rusza dalej ale powiem szczerze, że tż już przeszło zupełnie. a tym prócz poinformowania mnie co i jak to naprawdę nic nie mówił, prócz ciężkiego westchnienia, że przez 2 dni zrobiłam tyle szkód.. ale co tam.aldi, kamyczku, zasłonko naprawdę się nie wyżywał. muszę przyznać, że odrobił lekcje z ostatniego razu i chwała mu za to jego krzyki były tylko na początku, kiedy okazało się, że nie możemy odjechać, potem już było dobrze.kamyil witamy!!! ![]() bardotko ja tez tak marudze ze spakowaniem a już troszkę ponad 3 tc zostało wg terminu przynajmniej.. bo jak się wczoraj w nocy okazało, to może nastąpić zdecydowanie szybciej.. no ale o tym za moment ale tak mi się wydaje, że dopóki się nie spakuje to nie urodze ![]() Cytat:
************* a teraz o wczorajszym wieczorze. tuż po wczorajszym opisaniu wam samochodowych przygód poczułam lekkie ciągnięcie w podbrzuszu i takie lekkie napieranie na brzuch, ale zaznaczam, że naprawdę lekkusieńkie. powiedziałam o tym tżetowi a on stwierdził, że jedziemy do szpitala. z początku nie chciałam, bo w sumie często pisałyście o takich pobolewaniach i że ponoć to normalne. tak mi marudził nad uchem, więc w końcu się zgodziłam. oczywiście samochód nie działał, więc stwierdziliśmy, że nie pójdziemy do szpitala w którym chcę rodzić, a do szpitala obok którego mieszkam, czyli szpitala uniwersyteckiego który mimo iż ma najlepszą opiekę, najlepszy sprzęt i w ogóle jest naj choć niestety traktowanie pacjentów i warunki są koszmarne!! tak więc było ostatnim szpitalem w kolejce który brałam pod uwagę, ale skoro miało to być tylko badanie uspokajające to czemu nie? najpierw zrobiono mi KTG - wszystko było ok. potem przyszedł bardzo miły lekarz, który zarządził badanie. stwierdził, że główka jest już super nisko a szyjka miękka i że najprawdopodobniej już mnie tam zostawi!!!!! szok!! przecież ja niespakowana, jeszcze kilku rzeczy nie mam, a do tego nie ten szpital przecież!!!! dr zawołał jeszcze jedną lekarkę. ona też mnie zbadała. stwierdziła, że mogę zostać, ale główka się jeszcze odbija lekko więc mogę ewentualnie przyjść na badanie za 2 dni i zobaczymy co i jak. ufff.. ale najpierw jeszcze USG, w którym wyszła waga dzidzi na ok 2700 (choć wiadomo, że +/- 400) i wód całkiem sporo, łożysko dalej II/III - tak więc wychodzę . Na koniec lekarz stwierdził, że mam wielką szansę na dzidzię grudniową, a byłam pewna, że mam jeszcze tyyyle czasu!! ale ja tam wierzę w ten styczeń jednaka dziś bezwzględnie się pakuję - lepiej być przygotowaną na wszystko! choć z drugiej strony nie bardzo wiem, czemu zrobiono w tym szpitalu taką panikę. wydaje mi się, ze skoro wszystkie badania są dobre, a tylko główka nisko, to przecież nie ma powodu przyspieszać czegokolwiek.. jak się zacznie to przecież ich znajdę ![]() a najlepiej tż - po tych wydarzeniach chuchał i dmuchał na mnie. o samochodzie było już co najwyżej w żartach ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ojej!! jaki czadowy słodziak Filipek!!! zakochałam się
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
helołek wszystkim!
ja też jestem po nieprzespanej nocy...głównie przez zastanawianie się czy dzidzia się rusza czy nie rusza...nie wiem co się stało,ale wczoraj tylko rano mi wypychała boczki...póżniej pamiętam miała czkawkę..czułam jej wiercenia wieczorkiem koło 18-19 i na kibelku,ale były dużo spokojniejsze niż zazwyczaj póżniej wzięłam kąpiel,po 22 Tż mi masował brzuch i zazwyczaj o tej porze mi wybrzuszał brzuch na wszystkie boki a tym razem nic jak poszliśmy spać położyłam rękę i czułam tylko delikatne przesuwanie...i znowu tak jakby czkawkę:/ nie powiem..coś mi tam czasami pykało,ale nie było żadnego wybrzuszania-nie wiem,czy dałby radę jakoś zmienić pozycje czy co teraz też nie wybrzusza nic,tylko czasami jakieś piknięcia choć specjalnie zjadłam parę słodkich pierników![]() Filipek Sweet kochany,tylko widzę, że on chyba w inkubatorku czemu?skoro Olcia urodziła się wcześniej i już w domku dawno...a jeżeli chodzi o te gipsy to ja małemu nie kupuje,kupiłam dla siostrzenicy i zamiast odbicia stopy wyszła taka dziura w gipsie:/i g**** widać...póżniej próbowałam ją rozrobić z 3 razy i za każdym razem tak wychodziło:/
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jako zapolony narciarz, snieg uwielbiam
ale tylko na stokach, na ulicach też mogłoby go dla mnie nie byćW tym roku niestety narty się nie przydadzą, a mam taką ochotę spakować się i pojechać na weekend w góry Piękny eudaimonia no to miałaś przygody w nocy Masz racjęchyba trzeba torbe jednak spakować
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet Cudny jest
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziutki ten Filipek!niedługo my wszystkie bedziemy mieć swoje Bąbelki przy sobie
![]() Euadaimonia no niezle,niedługo pewnie zostaniesz mamusią jak się czujesz?
|
|
|
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i nie bardzo wiem co mam zrobić z tym środowym badaniem. niby powinnam iść i sprawdzić, zwłaszcza, że już mi założyli kartę.. ale z drugiej strony wolałabym jechać tam gdzie sobie sama wybrałam - warunki o niebo lepsze! no i nie wiem bo jeśli pójdę i mnie tam zostawią?? a jak nie pójdę i będzie zle? ech... zadzwonie do mojej giny i zapytam co robić
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka zjedz np jakiegoś banana i połóż się na lewym boku, po 20 min powinna się dzidzia ruszać.może ma taki dzień, pamiętaj,że bobasek śpi w brzuchu przez ponad 20h.a może bardziej ruszała się w nocy, ty spalas i nie czulas?
|
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
polu dzięki;-) czuję się właśnie zupełnie normalnie i jak dla mnie nic na to nie wskazuje. moja koleżanka miała tak nisko główkę już 2 m-ce przed porodem i straszyli ją cały czas że już rodzi, a spokojnie donosiła dokładnie do terminu! tak więc liczę na to, że wytrzymam jeszcze te 3 tc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

dziś tylko na dwa wykłady, bo po 11 jadę do szpitala na usg przepływowe i ktg.
dobrze, że jeszcze tylko jutro, pojutrze i wreszcie odeśpię to co się od października przez szkołę nie wyspałam 
TŻ mi coś ostatnio zasugerował, żebym coś zmieniła w fryzurze 

na dłuzsze dystanse to chyba nie dałabym rady, chociaz na zakupy bym sobie poszła
nigdy nie jadałam zup, prócz pomidorowej, rosołu i jarzynowej. Warzywa jadam niektóre.
obudził mnie dopiero jak zawołał, ze chce siku 

ciekawe co z tego wyjdzie
bo jeśli pójdę i mnie tam zostawią?? a jak nie pójdę i będzie zle? ech... zadzwonie do mojej giny i zapytam co robić