Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz.6 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 08:07   #1561
anemeon
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Dzień dobry!

Za 500 dni ślub!

Cieszę się jak wariatka, w dodatku mam już zamówioną mszę ślubną i skończyłam pisać I rozdział pracy licencjackiej! : jupi:

Wy tak tu o obrączkach, a ja jeszcze pierścionka zaręczynowego nie mam Ale myślę, że mój D. wreszcie zaskoczy (on we wszystkim jest taki wolny, gdybym sama nie wzięła sprawy w swoje ręcę pewnie bralibyśmy ślub za jakieś 5 lat )

A teraz lecę się zebrać, biegnę na autobus na moje przecudowne seminarium pochwalić się moim rozdziałem (trzymajcie kciuki )

anemeon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:10   #1562
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Zmienia się w kalendarzu data i nie mówimy już, że ślub za 2 lata - PM 2011, cz

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a co z nią?
Dobrze u niej, ma pracę i zaczyna sesję Wczoraj pisałyśmy na gg

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
No nic idę lepiej spać Bo jutro do pracy to pewnie jutro też sie będę stresować Ale prasowanie zostawię na jutro... Trzymajcie kciuki za to żeby wszystko się poukładało

Cytat:
okazuje się że ma takie plecy że mu nie podskoczysz
coś mi źle przekazał a szef i tak go bronił a ja wyszłam dziś na durną
trza się szybko ewakuować

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Mój też na początku się złościł, że to dużo czasu i że zdążymy pozałatwiać. Powiem Ci - pogadaj z nim spokojnie, i jak już załatwicie to najważniejsze, to później do ślubu spokój (trzeba ich jakoś przedkonać, bo oni się boją przygotowań )
Ja oświadczyłam, że jak załatwimy dwie kluczowe sprawy, na które jesteśmy zdecydowani: wesele i foto, to ma spokój do wiosny 2010. No i obie kwestie załatwiliśmy w październiku.
A reszta tak się powoli kluje:
- dj wie, że będziemy się odzywać,
- zaproszenia może w końcu zacznę tworzyć,
- lista gości zamkięta
- do Kościoła pójdziemy rok przed czyli za 3 miesiące.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej kochane,

nie mam sily nadrabiac, wpadlam tylko powiedziec, z ekoles nie dopuscil nas do testu i wstawi nam 2

zabraklo mi jednej obecnosci i z ni mjzu nic nie zalatwimy-sprobuje jeszcze jutro ze zwolnieniem lekarskim, czy przyjmie...a jak nie to komis.nawet nie wiem jak sie podanie pisze, bo nigdy nie mialam poprawki nawet

to tyle a igdyby nie M. i wypad do maca to bym sie calkiem zalamala.dobrze,ze po mnie przyjechal

dobranoc
Ale , bym mu i od razu ....

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
jedyny pomysł na jaki wpadłam to unikać tej opcji albo niech ktoś pilnuje butelek aby nadprogramowych nie otwierali tylko dla nabicia ilości zużytych (czyt. otwartych nie koniecznie użytych) butelek.
Chyba niestety nie ma opcji własnego alko... O napoje typu soki, kawa to się nie martwię, bo cena niższa.
Zresztą może przy małej liczbie osób da się to okiełznać

Myślałam póki co tylko o tym, żeby umówić się, że dadzą nam po 0,5l na osobę na salę, a jakby zabrakło to doniosą. I te co będą na sali jakoś oznaczyć naklejką albo wstążeczką

A na flaszki dla gości na odchodne to kupimy osobno i może na nie jakieś śmieszne naklejki

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
A co do obrączek...to po tych moich dzisiejszych nawiedzeniach jubilerów i marudzeniu...nie mam siły i nie wiem co wybiorzemy...Ale wiem jedno,nie powinno się sugerować zdjęciami z internetu...bo jak oglądałam zdjęcia tej firmy Breuning,to sobie pomyślałam-co za okropieństwo,a na żywo to samo brzyydactwo...ładnie to wygląda,ale jak zobaczyłam ceny tych obrączek i to jak wyglądają na palcu i jakie sa wygodne...to mówię udziwnieniom-NIE!!!Skutecznie zostałam przez wszystkich jubilerów zniechęcona do obrączek z mieszanego złota i dodatków w postaci brylancików.Brylanciki tylko do pierścionków i wszystko w tej materii.A obrączki tylko z żółtego złota,bo jak widziałam białe i przymierzyłam,to mi się skojarzyły ze srebrnymi...jakos mi się nie widzą na obrączki ślubne z białego...Poza tym łaczone złoto ładnie wygląda tylko w sklepie i na początku użytkowania,a po jakimś czasie jak wszystko:gładkie się rysuja a matowienie się ściera i wychodzą gładkie...a najlepsze-każde odnawianie w postaci matowienia lub wygładzania powoduje,że obrączki tracą na wadze-po prostu ich ubywa...i żeby tak często nie oddawać obrączek do matowienia lub wygładzania,aż byłam w szoku,jak mi to jubiler z małego sklepiku powiedział...nie ma rzeczy idealnych...ale z doświadczeń innych osób mogę stwierdzić,że po kilku latach związku,takie rzeczy jak obrączki mogą nie mieć takiego znaczenia jak na początku-tak też mi powiedziała pani w yes,od kilku miesięcy mężatka dokładniej od wakacji...że też szalała po sklepach,w poszukiwaniu cudnych ,wymarzonych obrączek,a teraz one po prostu są i czasem zapomina,że ją ma na paluszku...i o to chodzi...chyba...jejuś ale nasmęciłam,chyba zmęczona już jestem
Nam z początku się podobały biało- żółte, ale poczytaliśmy o tych wszystkich "komplikacjach" i najprawdopodobniej będą gładkie, tradycyjne, ew. na tym cieniutki matowy wzorek. Jak się zetrze to trudno

Cytat:
Napisane przez mo_nisia89 Pokaż wiadomość
Zapisuję się do wątku
Ślub 06.08.2011
pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode
Witam I również pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anemeon Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Za 500 dni ślub!

Cieszę się jak wariatka, w dodatku mam już zamówioną mszę ślubną i skończyłam pisać I rozdział pracy licencjackiej! : jupi:

Gratulacje

Pamiętam jakie to uczucie dojść do 500
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:17   #1563
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dobrze u niej, ma pracę i zaczyna sesję Wczoraj pisałyśmy na gg
to fajnie
pozdrów ją i niech tu zajrzy

edit: a wogóle co tu tak cicho? czyżby wszystkie intensywnie pracowały/uczyły się?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:29   #1564
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
to fajnie
pozdrów ją i niech tu zajrzy

edit: a wogóle co tu tak cicho? czyżby wszystkie intensywnie pracowały/uczyły się?
Pozdrowię oczywiście

Ja mam lenia w pracy Ale do pon wolne, to wezmę się do roboty...zaraz

Do ślubu zostało:

479 dni czyli rok, 3 miesiące i 24 dni Jak to ładnie od razu brzmi, a nie dwa lata..

(he he spojrzałam w innym formacie i jest systemem trójkowym: rok, 3m-ce, 3 tyg. i 3 dni)
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2010-01-06 o 08:32
Stary 2010-01-06, 08:36   #1565
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

a ja mam rok i 7 miesięcy jeszcze do czekania tj. 19 m-cy czyli 83 tygodnie tj.577 dni

punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:37   #1566
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Pozdrowię oczywiście

Do ślubu zostało:

479 dni czyli rok, 3 miesiące i 24 dni Jak to ładnie od razu brzmi, a nie dwa lata..

(he he spojrzałam w innym formacie i jest systemem trójkowym: rok, 3m-ce, 3 tyg. i 3 dni)
bo ona ma chyba tą datę co ja dlatego tak ją zapamiętałam i się często zastanawiam co u niej

ja też mam lenia ale vat czeka....

fajnie się złożyło z tymi trójkami a jak ty 479 to ja 486
Stary 2010-01-06, 08:37   #1567
isabele
Wtajemniczenie

Cześc Dziewczyny, mam nadzieje, ż euda mi się dzisiaj w końcu do Was wrócić. Po dwóch tygodniach nieobecności mam tyle do zrobienia w pracy i w domu, że nie mam czasu usiąśc do Was. Tylko Was podczytuje

Miłego Dnia i to już za rok

17.09.2011

Chcieć się razem zestarzeć jest jedynym dowodem wielkiej miłości.
Jonathan Carroll

isabele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 08:39   #1568
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

buterfly ja tak sobie strzeliłam z cena za ubrania. Suknie będę szyła, więc wyjdzie taniej. Qrcze, my też musimy sie wybrać do gościa od sali spisać umowę. Babka mówiła, że na początku 2010r. zadzwoni do nas zeby spisać umowę. Chcę to zrobić jak najszybciej, żeby załapać się na jak najniższą cenę.

madziares dobrze, że wszystko porządku

jolka czytając Twoje podsumowania kosztowe, zauważyłam, że nie policzyłam obrączek, kościoła, kwiatów, dekoracji ślub bez obrączek

Ja juz w pracy, uciekam pracować heh.
Nie oiszcie duzo, może uda mi się o Was zajrzeć

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:41   #1569
isabele
Wtajemniczenie

Piekna data I jak króciótko

Pamiętacie jak Wam opowiadałam, że moja kuzynka też wychodzi za mąż w 20100 roku?? Dzwoniłam do niej, żeby powiedzieć, że wrzesień chce sobie zarezerwować. Odwiedzili nas w Święta i okazało się, że chcą mieć ślub tydzień przed nami. Już nie wiem sama co o tym myśleć. Wszystkie ciotki proszą moją kuzynke, żeby zrobiła miesiąć wcześniej bo to jest jednak koszt dla naszej rodziny, ale oni się uparli, że musi być we wrzesniu i akurat 10 września 2011 czyli tylko tydzień przed nami!!

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-01-06, 08:53   #1570
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mo_nisia89 Pokaż wiadomość
Zapisuję się do wątku
Ślub 06.08.2011
pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode
czesc
Cytat:
i znów w pracy
nie mogę rano wyjść z łóżka dziewczyny
jeszcze ta pogoda, skrobałam 20 minut szyby, niech już będzie wiosna

do mówię jak muszę, skończyła się moja "dobroć"
ja też ciągle budzik rano uciszam a potem się spóźniam
obyś jak najszybciej inną pracę znalazła

Cytat:
...
A teraz lecę się zebrać, biegnę na autobus na moje przecudowne seminarium pochwalić się moim rozdziałem (trzymajcie kciuki )

Cytat:
Pozdrowię oczywiście

ja ma zawsze lenia

Cytat:
Napisane przez isabele Pokaż wiadomość

Pamiętacie jak Wam opowiadałam, że moja kuzynka też wychodzi za mąż w 20100 roku?? Dzwoniłam do niej, żeby powiedzieć, że wrzesień chce sobie zarezerwować. Odwiedzili nas w Święta i okazało się, że chcą mieć ślub tydzień przed nami. Już nie wiem sama co o tym myśleć. Wszystkie ciotki proszą moją kuzynke, żeby zrobiła miesiąć wcześniej bo to jest jednak koszt dla naszej rodziny, ale oni się uparli, że musi być we wrzesniu i akurat 10 września 2011 czyli tylko tydzień przed nami!!
pamietam wredna ta kuzynka... przecież ty jej dawno mówiłaś że wrzesień zajęty co za ludzie... Ty się martwiłaś i dzwoniłaś do niej jak najszybciej a oni mają w ***** wszystko...

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:57   #1571
madziares25
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!!!Zgodnie ze swoim postanowieniem będę się mniej udzielać do czasu aż ponadrabiam zalgłości,więc zabieram się do pracy...
buziaczki dla Was i miłego dzionka
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:59   #1572
Madzik08
Zadomowienie

Dzień dobry
Jaki mam dzisiaj podły humor Mam nadzieje, że chociaz do pracy nie będę musiała dzisiaj iść, tylko dopiero od jutra.
Ł. jednak chce wesele, myślałam że jak będziemy o tym rozmawiać to zaczne sie wykłócać, ale o dziwo spokojnie powiedziałam co o tym myśle. Na razie mamy się rozglądnąć za salami i cenami i wtedy się już konkretnie ustali.
isabele niestety i takie przypadki się zdarzają, co im szkodzi zmienić date, skoro jeszcze nic nie mają zaklepane, inaczej by sie zachowywała jakby to ona miała tydz. po was. Właśnie wpadłam na pomysł, że u mnie mogłoby coś takiego być
Madzik08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:04   #1573
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

to ciężka sytuacja dla was
daj cynk, zbierzemy się i przemówimy jej do rozumu
jest tyle ładnych miesięcy czerwiec, lipiec...

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
znajde zobaczysz
Stary 2010-01-06, 09:07   #1574
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
To już jest dla mnie szczyt Ale bym takim dogadała

Mój brat z dziewczyną jak zaczęli mówić o ślubie (nareszcie) to od razu powiedzieli, że po nas mimo, że są starsi, bo nie będą nam wchodzić w paradę.
G. 9.1O.18
Stary 2010-01-06, 09:19   #1575
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc
ja też ciągle budzik rano uciszam a potem się spóźniam

ja ma zawsze lenia

pamietam wredna ta kuzynka... przecież ty jej dawno mówiłaś że wrzesień zajęty co za ludzie... Ty się martwiłaś i dzwoniłaś do niej jak najszybciej a oni mają w ***** wszystko...
Mnie po prostu ręce opadły jak to usłyszałam ,ale oczywiście powiedziałam, że nam to nie będzie przeszkadzac. Taka jestem ciamajda!! Wierzę, że tym, którym będzie zależało z tej wspólnej rodziny przyjdą i do nich i do nas. Mimo wszystko ja bym tak nie mogła. Jeszcze coś wspomnieli, żebyśmy byli świadkami na ich ślubie Co Wy byście zrobiły na moim miejscu??

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzik08 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jaki mam dzisiaj podły humor Mam nadzieje, że chociaz do pracy nie będę musiała dzisiaj iść, tylko dopiero od jutra.
Ł. jednak chce wesele, myślałam że jak będziemy o tym rozmawiać to zaczne sie wykłócać, ale o dziwo spokojnie powiedziałam co o tym myśle. Na razie mamy się rozglądnąć za salami i cenami i wtedy się już konkretnie ustali.
isabele niestety i takie przypadki się zdarzają, co im szkodzi zmienić date, skoro jeszcze nic nie mają zaklepane, inaczej by sie zachowywała jakby to ona miała tydz. po was. Właśnie wpadłam na pomysł, że u mnie mogłoby coś takiego być
Też tak uważam. Podobno chcą mieć ślub we wrześniu bo przyszły Teść mojej kuzynki powiedział, że wesela robi się jak spichlerz jest pełny

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
to ciężka sytuacja dla was
daj cynk, zbierzemy się i przemówimy jej do rozumu
jest tyle ładnych miesięcy czerwiec, lipiec...

znajde zobaczysz
Dzięki T'ai

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-01-06, 09:23   #1576
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie po prostu ręce opadły jak to usłyszałam ,ale oczywiście powiedziałam, że nam to nie będzie przeszkadzac. Taka jestem ciamajda!! Wierzę, że tym, którym będzie zależało z tej wspólnej rodziny przyjdą i do nich i do nas. Mimo wszystko ja bym tak nie mogła. Jeszcze coś wspomnieli, żebyśmy byli świadkami na ich ślubie Co Wy byście zrobiły na moim miejscu??

Też tak uważam. Podobno chcą mieć ślub we wrześniu bo przyszły Teść mojej kuzynki powiedział, że wesela robi się jak spichlerz jest pełny
bym powiedziała że jak przesuną to będę świadkiem
spichlerz...znów jakieś durne obyczaje

z jednej strony się martwiłam że kuzyn już w tym roku ma ślub a zaręczyli się w grudniu
ale chyba to lepsze niż razem ze mną w 2011 bo właśnie to obciążenie kosztami troszkę dla rodziny jednak
Stary 2010-01-06, 09:31   #1577
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
znajde zobaczysz
i znowu bedzie Party time

Cytat:
To już jest dla mnie szczyt Ale bym takim dogadała

Mój brat z dziewczyną jak zaczęli mówić o ślubie (nareszcie) to od razu powiedzieli, że po nas mimo, że są starsi, bo nie będą nam wchodzić w paradę.
moj tak samo... zreszta oni sami nie chca robic problemu rodzinie... co innego jak jest niezaplanowany slub/w wyjatkowych okolicznosciach ale 2 lata i tak sie komus wpychac

Cytat:

Ciekawe czy oni w ogole maja spichlerz

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:32   #1578
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

z jednej strony się martwiłam że kuzyn już w tym roku ma ślub a zaręczyli się w grudniu
ale chyba to lepsze niż razem ze mną w 2011 bo właśnie to obciążenie kosztami troszkę dla rodziny jednak
Chyba bym się nie zgodziła w tej sytuacji świadkować Zresztą tydzień po tygodniu to już tymbardziej...

U mnie będzie taka sytuacja, że w 2011 będą najprawdopodobniej 3 (pewne 2) śluby w tej samej części rodziny. Hehehe, ale my byliśmy pierwsi
G. 9.1O.18
Stary 2010-01-06, 09:39   #1579
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
i znowu bedzie Party time

Ciekawe czy oni w ogole maja spichlerz
a ty tylko party , spoko spoko zrobi się

też mnie to ciekawi....

Isabele ale ty byłaś pierwsza nie? A może wy zróbcie tydzień przed nimi i to do nich najwyżej ludziom nie będzie chciało się iść tydzień po tygodniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 09:44   #1580
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Teraz złoto jest na "górce" - większość ludzi kupuje na górce.
Wszyscy Ci naiwni co potracili kasę na akcjach i funduszach, kupowali na "górce" - jednostki funduszy rosły były reklamy, że już np. Arka 180% w ciągu 3 lat i to był znak żeby sprzedawać.

Jak mówi Warren Buffet jak wszyscy kupują Ty sprzedawaj, wszyscy sprzedają Ty kupuj.

Złoto zacznie tanieć!!!
Obyś się nie mylił

Cytat:
Dzień dobry!

Za 500 dni ślub!

Wy tak tu o obrączkach, a ja jeszcze pierścionka zaręczynowego nie mam Ale myślę, że mój D. wreszcie zaskoczy (on we wszystkim jest taki wolny, gdybym sama nie wzięła sprawy w swoje ręcę pewnie bralibyśmy ślub za jakieś 5 lat )
Gratulacje

No ja mam tak samo z moim TŻem, jakbym go nie zaciągnęła rezerwować sali i zespołu to też ślub za 5 lat

Cytat:
Jaka wredna

Właśnie sobie wstałam, zjadłam śniadanko i zaraz prezentację muszę robić na pedagogikę

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:53   #1581
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie... chciałabym zamówić sobie tv cyfrową.. i mam pytanie...czy jak zamówię jakiś zwestw, dekoder itd.. czy on jest przypisany do budynku, cxzy do właścieciela.. czy jak sie przeprowadzę, będę mogła na nowym miejscu bezproblemy przeinstalować o odbierać?
bo jak pójdę zamawiać to nie chcę żeby gościu myślał że ja jakaś nawiedzona wariatka co nic nie wie?!
Ja Ci tylko radzę, żebyś sprawdziła sobie czy okna wychodzą Ci tak, że złapiesz satelitę. Ja tego nie zrobiłam i dopiero jak zaczęłam montować antenę okazało się, że z naszych okien nie uda się złapać satelity, w związku z czym nie mam sygnału i musiałam odstępować od umowy (a to problem bo dekoder trzeba odsyłać do centrali, nie zwracają kosztów anteny). Zaś jeśli chodzi o to przypisanie, to nie ma problemu z przeniesieniem w jakiekolwiek inne miejsce, o ile tam oczywiście tez złapiesz sygnał

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Kociak85 mam taki sam pierścionek zaręczynowy
no bo jest najśliczniejszy, co nie?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Aczkolwiek 3 tys. za ubrania?Was obojga?Dla mnie to niewykonalne,skoro podobają mi się kiecki z przedziału 4-6 tys...
Poza tym właśnie jeszcze wynajem samochodu,drink bar, wiejski stół nooo iiii może lampiony do nieba.I dlatego wiem,ze nie zamkniemy się w 50 tys:/
No wiesz, nie dziw się, że tyle Cię wyniesie, skoro wszystko planujesz na najwyższym poziomie. U nas to rodzice będą sponsorować wesele, ale ja juz planuję, że sukienkę będę kupować na wyprzedaży albo będzie to sukienka z poprzednich sezonów, żeby było taniej (takie sukienki można kupić spokojnie do 2 tyś jeśli wcześniej kosztują nawet ok.4 tyś). Wynajem samochodu? No wiadomo, jeśli chcesz jakiś niespotykany. Ja akurat nie przywiązuję do tego aż takiej wagi i myślę, że wśród znajomych znajdzie się jakiś znajomy z dużym zadbanym mercedesem lub audicą ciemną... Drink bar - super sprawa, ale jeśli się liczy z kosztami można z tego zrezygnować Także cena, z którą się liczysz jest wygórowana, ale za te dodatkowe atrakcje to niestety trzeba płacić. Jeśli się człowiek postara to można zapłacić naprawdę zapłacić o wiele mniej

Cytat:
Oczywiście zamiast kwiatków,będzie prośba o maskotki,które potem zawieziemy do domu dziecka i ewentualnie za 500 zł dokonamy zakupu karmy dla psiaków i kotków i zawieziemy do schroniskaTakie dobre uczynki z okazji nowej drogi życia...
Ja od razu planuję wierszyki z prośbą o karmę dla zwierząt.

Cytat:
No nic nie poradzisz. U mojego kuzyństwa było podobnie. Kuzyn ,miał zaklepaną datę na początku lipca, kuzynka miała mieć pod koniec sierpnia. Ale okazało się, że jej narzeczony dostał pracę i musiał na początku lipca wyjechać na 3 miesiące na szkolenie do Austrii no i przesunęli ślub na tydzień przed ślubem kuzyna. Fakt, było to dla nas kłopotliwe, tym bardziej, że imprezy odbywały się jakieś 400 km od nas, ale zależało nam na obu no i jakoś to zorganizowaliśmy. Wiadomo, że to nie fajne, ale zabronić im nie możesz. Jeśli oni sami nie widzą, że jest to niestosowne, ani nikt z ich najbliższej rodzinki tez tego nie widz no to trzeba się z tym pogodzić.

Cytat:
Jeszcze coś wspomnieli, żebyśmy byli świadkami na ich ślubie Co Wy byście zrobiły na moim miejscu??
Na świadkowanie bym się nie zgodziła. Powiedziałabym prawdę, że w tym czasie będziecie mieli tyle roboty z przygotowaniami do Waszego ślubu, że nie będziecie mieć czasu na zajmowanie się obowiązkami z tytułu świadkowania.

Dziewczyny, od czego Wy zaczynałyście przygotowania. Najpierw to chyba sala prawda? Ja planuję teraz w styczniu załatwić salę (w sumie mam już upatrzoną - oto ona http://www.wiejskachata.pl/?pg=restauracja ewentualnie jeszcze tutaj, tyle, że nie wiem czy mają na tyle miejsca, żeby zorganizować wesele na jakieś 80-90 osób: http://www.lesne.sokolowsko.pl/). Mam też już jakieś opcje co do zespołu (dwa do wyboru, muszę posłuchać i zobaczyć ofertę).
Mam rozterkę co do fotografa. Bo ja chcę mieć normalnego fotografa na ślubie i weselu, ale sesję chcę mieć później nad morzem. I teraz nie wiem czy bardziej będzie mi się opłacać wziąć dwóch oddzielnych (jednego z mojego regionu a drugiego znad morza na sesję, żeby nie płacić za konieczność dojazdu) czy też lepiej jednego i dopłacić za jego dojazdy. Jak myślicie, co wyjdzie taniej i lepiej?
najbardziej cieszę się z faktu, że ślubu udzieli nam świeżo upieczony ksiądz - kolega Marka z liceum
jak tak patrzę, że Wy już macie wszystkie najważniejsze rzeczy załatwione to aż się obawiam już, że u mnie będzie z tym problem.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2010-01-06 o 09:55
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:54   #1582
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też
chyba bym te dzieci
hha ja tak samo ;D
Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
ja już lwiątko jestem
a ja Waga
Cytat:
Dziewczyny miałyście może rajstopy biodrówki??
.
ja mialam a co?
Cytat:
Napisane przez bruneteczka01 Pokaż wiadomość
HejkaW końcu dotarłam na wizaż ;p
Byłam na odwyku od kompa nadanego przez Tż ;p
Ale w słusznej sprawie chciał żebym zatęskniła za netem
Jutro postaram się ponadrabiać w co wątpię

Witam nowe PM2011
super, ze jestes
Cytat:
Dzień dobry!

Za 500 dni ślub!

Wrocilam z pracy, zaraz mykam na powtorke "Na wspolnej" wczoraj byl TZ i sobie pogadalismy i zjedlismy pierozkow troche

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:04   #1583
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
To faktycznie nieładnie się ta kuzynk zachowała. Ehh.

Cytat:
Ja swojemu odrazu zapowiedziałam, że jak coś, to mają byc po nas, chociaż też jest starszy o 3 lata hehe. Ale oni nawet jeśli beda brc ślub, to nie chcą wesela tylko obiad dla najbliższej rodziny, bynajmniej na dzień dzisiejszy.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja mialam a co?
I jk się nosiły??
Noszę się z zamiarek zakupu i szukam opinii Dotta juz pisała, że dla niej były niewygodne.

Wiecie co, tak sobie myslę, że chyba sobie kupie jednak czarne rurki. A co tm, raz kozie śmierć

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ale mi się nie chce pracować

CHyba ide do apteki, innj niż wczoraj może pani nie powie, że mi nie sprzeda leku, bo mi sie nie opłaca

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:16   #1584
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od czego Wy zaczynałyście przygotowania. Najpierw to chyba sala prawda? Ja planuję teraz w styczniu załatwić salę (w sumie mam już upatrzoną - oto ona http://www.wiejskachata.pl/?pg=restauracja ewentualnie jeszcze tutaj, tyle, że nie wiem czy mają na tyle miejsca, żeby zorganizować wesele na jakieś 80-90 osób: http://www.lesne.sokolowsko.pl/). Mam też już jakieś opcje co do zespołu (dwa do wyboru, muszę posłuchać i zobaczyć ofertę).
Mam rozterkę co do fotografa. Bo ja chcę mieć normalnego fotografa na ślubie i weselu, ale sesję chcę mieć później nad morzem. I teraz nie wiem czy bardziej będzie mi się opłacać wziąć dwóch oddzielnych (jednego z mojego regionu a drugiego znad morza na sesję, żeby nie płacić za konieczność dojazdu) czy też lepiej jednego i dopłacić za jego dojazdy. Jak myślicie, co wyjdzie taniej i lepiej?
sale obie śliczne musisz jechać do każdej i się zorientować we wszystkim najlepiej
co do foto, hmm któraś z dziewczyn robi sobie sesję w górach i chyba płacą za dojazd, ale to wszystko jest do policzenia, z jednej strony miec jednego sprawdzonego foto, ale też zrobienie samej sesji tylko (bez wesela) może nie być taka droga

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
a ja Waga
ja też Waga jestem a TŻ Lew

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

zarezerwowałam właśnie bilety na "Ciacho" na wtorek

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:19   #1585
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu masz doła?Kolorowych
a to ze wzgledu na moja wage...juz powoli nie mam sily walczyc z nia...ehhh ale co innego mi zostaje-na pewno sie nie poddam, bo ja nie z takich,. dolek sobie pobedzie i z niego sie wygrzebie tylko potrzebuje czasu

co do obraczek, to my sami nie wiemy,kiedy je kupimy moze jakos pod koniec roku beda jakies wyprzedaze wiem, ze na pewno nie kupimy ich 2 miesiace przed slubem, bo chcemy rozlozyc wydatki jak tylko sie da
wódkę chyba kupimy na raty na początku nowego roku

mo_nisia witam

Cytat:
Napisane przez Emir1994
Teraz złoto jest na "górce" - większość ludzi kupuje na górce.
Wszyscy Ci naiwni co potracili kasę na akcjach i funduszach, kupowali na "górce" - jednostki funduszy rosły były reklamy, że już np. Arka 180% w ciągu 3 lat i to był znak żeby sprzedawać.

Jak mówi Warren Buffet jak wszyscy kupują Ty sprzedawaj, wszyscy sprzedają Ty kupuj.

Złoto zacznie tanieć!!!
Popieram uczyłam sie o tym

anemeon super jutro już 4czkę będziesz miała z przodu za pracę

bambusek ja podobnie postapiłam marudziłam i marudziłam i tez mu powiedziałam, że jak załatwimy to i tamto to mu dam spokój i będe mogła spokojnie spać teraz tylko orkiestra ale to obiecał mi P ze się tym zajmnie od nowego roku i siedzi i szuka po necie i krzyczy na mnie, ze nie szukam

isabele kur.de wesele tydzien po tygodniu to jednak jest kosztowne dla rodziny, mnie czeka tak w pazdzierniku tylko mam jedno po drugim w odstepie 2 tygodnia ta kuzynka ma juz pozarezerowane na tego 1ogo?? bo jak nie to niech spada na bambus i niech przesunie na inny miesiac
co do swiadkow to bym sie nie zgodzila tak na zlosc bym jej zrobila co ona sobie mysli

madzia miłego nadrabiania

ja dzisiaj w planach-poczta ehhh a mi sie nie chce ubierac, i wychodzic na ten padajacy snieg ehhh no ale coz...jak mus to mus..

zmykam do pozniej
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:20   #1586
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

ja RYBKI tż BLIŹNIĘTA
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:24   #1587
Milenka_86
Raczkowanie

Witam wszystkich właśnie nadrabiam male zaległości i prosze znalazla sie osobka ktora moze sie pochwalic ze tez jeszcze tylko 500 dni do tego jedynego i niepowtarzalnego przezycia Już nie moge sie doczekać

Cytat:
Dzień dobry!

Za 500 dni ślub!

Milenka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 10:25   #1588
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
A ja właśnie wróciłam z uczelni i zabieram się za nadrabianie...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 10:52   #1589
isabele
Wtajemniczenie

Cytat:
a ty tylko party , spoko spoko zrobi się

też mnie to ciekawi....

Isabele ale ty byłaś pierwsza nie? A może wy zróbcie tydzień przed nimi i to do nich najwyżej ludziom nie będzie chciało się iść tydzień po tygodniu

Tak my bylismy pierwsi. Ale kuzynka na to niezważa. My już daty nie przełozymy bo mamy zarezerwowaną salę i już się do niej przyzwyczaiłam

A co do świadkowania to się chyba rzeczywiście nie zgodzimy.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
a to ze wzgledu na moja wage...juz powoli nie mam sily walczyc z nia...ehhh ale co innego mi zostaje-na pewno sie nie poddam, bo ja nie z takich,. dolek sobie pobedzie i z niego sie wygrzebie tylko potrzebuje czasu

co do obraczek, to my sami nie wiemy,kiedy je kupimy moze jakos pod koniec roku beda jakies wyprzedaze wiem, ze na pewno nie kupimy ich 2 miesiace przed slubem, bo chcemy rozlozyc wydatki jak tylko sie da
wódkę chyba kupimy na raty na początku nowego roku

mo_nisia witam

Popieram uczyłam sie o tym

anemeon super jutro już 4czkę będziesz miała z przodu za pracę

bambusek ja podobnie postapiłam marudziłam i marudziłam i tez mu powiedziałam, że jak załatwimy to i tamto to mu dam spokój i będe mogła spokojnie spać teraz tylko orkiestra ale to obiecał mi P ze się tym zajmnie od nowego roku i siedzi i szuka po necie i krzyczy na mnie, ze nie szukam

isabele kur.de wesele tydzien po tygodniu to jednak jest kosztowne dla rodziny, mnie czeka tak w pazdzierniku tylko mam jedno po drugim w odstepie 2 tygodnia ta kuzynka ma juz pozarezerowane na tego 1ogo?? bo jak nie to niech spada na bambus i niech przesunie na inny miesiac
co do swiadkow to bym sie nie zgodzila tak na zlosc bym jej zrobila co ona sobie mysli

madzia miłego nadrabiania

ja dzisiaj w planach-poczta ehhh a mi sie nie chce ubierac, i wychodzic na ten padajacy snieg ehhh no ale coz...jak mus to mus..

zmykam do pozniej
Kuzynka nie ma jeszcze nic zarezerwowane. dopiero się oglądają za salą. Chociaż już suknie i obrączki mierzyli

17.09.2011

Jonathan Carroll

Stary 2010-01-06, 10:53   #1590
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

I jk się nosiły??
Noszę się z zamiarek zakupu i szukam opinii Dotta juz pisała, że dla niej były niewygodne.

Wiecie co, tak sobie myslę, że chyba sobie kupie jednak czarne rurki. A co tm, raz kozie śmierć
mi sie dobrze nosilo bo ja lubie na biodrach miec wszystko ;P
a kup sobie te rurki co Ci szkodzi hehe
Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

zarezerwowałam właśnie bilety na "Ciacho" na wtorek
Mój to Bliźniak no a ja Waga jak pisalam hihi
to jest nas 2
Ja chyba ide w piatek albo w sobote na Avatar 3D

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości