|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
racja skoro teraz nie wcisniesz to za miesiac moze byc jeszcze gorzej napisz i moze przyjma zwrot nie bylysmy dzis na spacerku zwijam sie bo wyruszamy niedlugo, tylko mala mleczko zje dobrze tu z Wami |
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Wyyyyszedł!....
![]() Ja wiem, że przeżywam jak mrówka ciążę, ale to tylko dowodzi, jaka ze mnie noga w kuchni
|
#1983 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() też o niej dzisiaj myślałam Koleżankajuż pojechała, jesteśmy z Martynia wykończone Mi peka głowa, mała nie spała od 10, bo dwulatka jest hmm...głośna, na szczęście już udało mi się odnaleźć wszystkie nadgryzione i porzucone ciastka i poodkurzać połowę zawartości cukierniczki z dywanu, niestety nowa książeczka Martnki ma pogniecione kilka stron, nie wspomnę juz o tym, że mała ją czytała a mama w tym czasie karmiła barszczykiem... ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Dziewczyny, czy któreś z waszych dzieci ma AZS?
|
|
#1984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Ty, a mojego przepisu nie chcesz? ![]() Może dla zabawy powymyślamy, co byśmy takim dwulatkom zrobiły? Zapomniałam... Svinecko, gratki dla Marcelka!
|
|
#1985 | |||
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi Dziewczyny jeszcze raz dzieki. to troch ewyglada tak, jabym blagala o komplemety pod swoim adresem, ale wierzcie mi- tak nie jest, ja zawsze pisze to, co mysle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za szybka sprzedaz mieszkania! Cytat:
|
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chce, chce, tylko czekałam czy Ci wyjdzie, bo w kuchni to mam chyba takie talenty jak ty ja wolę swoich wizji nie uzewnętrzniać
|
|
#1987 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() az TZ powiedzial, ze tez sie zwazy bo ciekawe czy tez schudl (my razem na diecie) Cytat:
i zamawiam taki jak Twoj - jest o 3cm szerszy, wiem nie duzo ale jest polar a nie welna wiec pewnie bedzie sporo luzniejszy ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- i dziekujemy za gratulacje
|
|
|
#1988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja Zuzia nie ma Cytat:
![]() rozochocilas sie w gotowaniu ![]() http://gotowanie.onet.pl/33316,0,1,s...a_przepis.html ja robie tak ze nie wkladam calego kawalka schabu tylko kroje na takie grubsze plastry i te plastry obsmazam na patelni (zeby miesko bylo bardziej soczyste, nie suche) aaaa i smietanke daje pod koniec jest naprawde pyszny zrobilam na imprezke jak do znajomych szlismy w swieta i kazdy chwalil i jako pierwszy znikl ze stolu ![]() i dodaje troche innych przypraw troche pieprzy cayenne i jakis ziolek suszonych mam nadzieje ze i Wam posmakuje ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- i jak zapomne na noc ten schab nasolic to tragedii nie ma tez wychodzi i jest dobrze przyprawiony
|
|||
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
witajcie spiesze doniesc ze urósl nam pierwszy zabek czuc go pod palcem jak sie po dziselku jedzie, TZ go widzi ja tez troszke. ale prowadzimy spor ja jestm zdania ze jeszcze sie dobrze nie przebil TZ ze juz przeszedl. A co mi tam niech gryzie dalej TZ- palce tat najlepszy gryzak.
Mam pytanie musze na jutro napisac wniosek a niewiem jak o przedłuzenie urlopu o 2 tyg to o czym było głosno w TV. Pomożcie jak mam to napisac??? Obowiązkowy macierzynski skonczył mi sie z dniem 3 stycznia ale moj szef nie mial dla mnie czasu, wiec te 7 dni wczesniej złozenia wniosku mnie nie obowiazuja - ale to tak na marginesie
|
#1990 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a komu masz sie wyplakac, jak nie nam? Cytat:
Sam spiwor sam w sobie bardoz ladny, wszystko ladnie dobrane kolorystycznie, a przede wszystkim Marcelek slicznie wyglada Cytat:
Cytat:
Ciesze sie, z eu nich wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyjatkowy wysyp talentow dzisiaj ![]() Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku z Miramej i tylko wypelnia swoje postanowienie noworoczne ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Szybko dzie mi dzisiaj zlecial. Zaliczylismy rowniez zakupy i wypad na poczte . Za to mnie sie dobrz ejechalo prawie pustymi drogami ![]() Tak wiec zakupy ma zrobione i jutro zaczynam ONZ Dzis zjadlam normalny chleb na sniadanie, bo nie bylo nic sensownego w domu, wiec nie moge od dzis.
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
niewiem czy wiecie o tym czy nie ale ja wysłalam formularz do firmy hipp i drugiej od nana i dostalam dwie paczki w jednej był słoiczek herbatka i juz nie pamietam co jeszcze plus talony znizkowe do rosmana na produkty dla dzieci hippa plus mozliwosc odebrania jeszcze jednej paki. z drugiej firmy soczek pls kaszki i mleko bezglutenowe. Polecam
znalazłam to przez stronke konkursy krok od wygranej Talony wazne do 31 stycznia jutro sie przejde dzis juz nie ma sił
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W przyszlym tygodniu mamy spotkanie w zlobku i potem zadecydujemy. Oby jak najpozniej ![]() Viki gratuluje zabka! Aneczka wstala, wstala glodna, doslownie rzucila sie na piers, wypila do ostatniej kropelki. Nie wiem, gdzie Ona to wszystko miesci. Dziewczyny, zapisujecie sie na jakies kursy? Robicie cos "dla siebie"? Chce sobie znalezc cos mojego i wlasnie sie zastanawiam co. Kiedys chodzilam do klubu ksiazki, ale to w czwartki przed poludniem, z Ania raczej nie pojde, wiec musialam w tym roku zrezygnowac. Dostalam dyspenze od meza, ze moge cos sobie na weekend znalezc. Teraz glowkuje, co
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
(nie) dziekujemy- cos czuje ze ten ząb jeszcze da nam do wiwatu
|
#1994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuzia dziekuje Cytat:
![]() dobrze ze nic sie im nie stalo Zuza ma podejrzenie ![]() we wtorek jedziemy do dermatologa bo ta babeczka do ktorej chodzilismy jakos taka niepewna była A jutro na to szczepienie jade na 13:30 i mam stracha teraz (po tej historii Tuli) u nas drogi nieodsniezone zadobrze a ja mam 15 km tak jechac ![]() wiec podwojnie trzymajcie kciuki zebysmy dojechały
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1996 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... cos czuje, ze te kilogramy szybko Ci zlecą! Cytat:
Cytat:
![]() poprosze o przepis ... niby zwykły sos, a ja lewa jestem w te klocki ![]() Cytat:
![]() ... a Ty nie miałaś sie od dzisiaj odchudzac ? ![]() Cytat:
Ja jutro jadę z Bartkiem na rehabilitację i mamy wozytę u nerologa ... /proszę o kciuki: / i tez mam stracha, bo jak widzę te pędzące tiry na zakrętach to :strach-drzwi: |
||||||
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) A z Zuzinkiem zawsze wolniej i ostrozniej jezdze Odchudzac sie bede, ale moze od jutra
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-07 o 17:32 |
|
|
|
|
#1998 |
|
Ola-Unhola
|
P4w, Skarb Matki widziałam w tesco, świecie dziecka i w aptece, także na pewno w innych miejscach też są
Aniu, przepis prościutki ![]() Masło roztopić i wymieszać z mąka. Rozprowadzić wywarem, mieszając zagotować. Odstawić. Wymieszać ze śmietaną, dodać koperek. Przyprawić delikatnie solą. kostka bulionowa rozp. w 1 szklance, szklanka śmietany, pęczek koperku, sól, łyzka mąki, łyżka masla. Lecę sprzatnąc pokój
|
#1999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy ![]() tez mam taka nadzieje... Cytat:
z tym wnioskiem moze Katarzynka pomoze bo ona pisala Cytat:
zeby to jednak nie bylo toi za bezpieczny dojazdno i przypomnialo mi sie ![]() ciesze sie ze wygralyscie te zabawki Cytat:
ale wieksza na to ze jedna zostane z mala jeszcze troche w domu ![]() i za wasz dojazd i wizytewrocilysmy po godzinnym spacerku dzis bardzo fajnie snieg padal i dosc cieplo jest, zero wiatru pospacerowalabym dluzej ale te chodniki nie odsniezone ![]() ledwo wozek pchalam ide poszalec z Zuzia na dywanie
|
||||
|
|
|
#2000 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ sie zwazyl - prawie 3kg mniej
ale powiem Wam, ze dzis przy obiedzie to roslo mi juz w buzi....ja chce zjesc cos pysznego aaaaaaaaaaaaaa wytrzymaj wytrzymaj hehe tak sobie pomyslalam, ze jak uda mi sie oddac ten spiwor to zanim przyjdzie nowy to moze maly wytrzyma pod cieplym kocykiem i nakryciem na nozki od spacerowki
|
|
#2001 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas była możliwość bezpłatnego, finansowanego z unii kursu językowego, nawet za dojazd dopłacali, baardzo chciałam iść ale cóż..g n o m o o w i s k o Cytat:
Możesz napisac jak skóra Zuzi wygląda? Cały czas jest obsypana?
|
|
#2002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tez uwielbiamy brykac na dywanie Cytat:
![]() jak nmała miała 2 m-ce to bylam z nia pierwszy raz u dermatologa. ta stwierdziła ze to łojotokowe zapalenie skóry, przepisała PIMAFOCORT 3 dni (to chyba o ta masc ci chodzi bo ona jest ze sterydami) i CLOTRIMAZOL 7dni a pozniej HASCOBAZA - to taki krem apteczny, smaruje nim całe ciałko do dzis. I musze powiedziec ze podziałało ale pare tyg pozniej to samo. Poszłam znow do tej babeczki - powiedziała ze "tak to jest przy AZS" - zauwaz ze wczesniej powiedziała ze to ŁZS....... i kazała smarowac te miajsca gdzie siepojawia krosteczki - ATOPICLAIR. TZ poszedł do apteki zapytac o ten krem, niemieli, powiedzieli ze sprowadzaja na zamowienie, koszt ok. 60zł i dali próbke. I dzieki Bogu - na raczce podziałało a na buzi pojawił sie jeden duzy czerwony placek!!!! I wiecej jej nie uzylam. Teraz jedziemy do innej babki - podobno w naszej okolicy najlepsza ![]() dam ci znac po wizycie co powiedziała
|
|
#2003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Dopiero teraz znalazłam chwilke zeby wejsc na Wizaz. Rano byłam na zakupach, polaziłam troche po sklepach w poszukiwaniu promocji ![]() Kupiłam sobie 2 bluzki w Top Secret (rozmiar 38 ), Kubciowi w Reserved Kids 2 pary bodziakow z długim rekawem i koszulke. Zaszłam do Rossmana i zrobiłam zapas słoiczkow i kupiłam tez kaszke mleczną z Babydream (była w promocji) z herbatkikami. Kuba sporo jej zjadł wiec mu chyba smakowała. Cytat:
A jak u Was z przekrecaniem sie z brzuszka na plecki? Cytat:
Cytat:
I dla Kubusia, jak juz zaczał to teraz bedzie to cały czas robił ![]() Ja tez juz mam parowar ![]() A Sushi w zyciu nie jadłam - dobre to? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2004 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie tyle ile jest w diecie
|
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętajcie tylko dziewczyny, ze jeżeli je się dużo białka to trzeba naprawdę sporo pić bo nerki są bardzo obciążone, no ale na pewno to w waszej diecie jest uwzględnione
|
|
#2006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Viki gratuluje zabka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja musze jutro do apteki i zrealizowac w Next bon, ktory Malutek dostal w prezencie. Potrzebne sa mu body, wiec jak znalazl. Musialabym mu pokupowac jakies wieksze ciuszki na 74-78 (tak, tak, moj Malutek to rowniez Krociutek ), ale toraczej po wyplacie. Antonio nie ma problemow z przekrecaniem z brzucha na plecy, ale oczywiscie wszystko jak mu sie chce ![]() W miejscu choinki maz wczoraj postawil takie lozeczko przenosne z siatka, wiecie jakie Dostalam kiedys od kolezanki i bardzo spodobalo Antosiowi, ma stamtad widok na korytarz i pokoj, wrzuce mu duzo zabawek i slicznie sie bawi, a przy okazji widzi co mama robi ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Moj Antonio ma egzeme. kiedys mial trzy placki na glowie, ale zniknely. Na twarzy zostal mu jedne i na srodku klatki piersiowej. wiem, wyglada to nieladnie, ale niezbyt temu mozna zaradzic. doraznie cos tam pomaga, zazwyczaj kazdemu cos innego, ale egzema niestety lubi wracac i czesto wraca. Tata mial egzeme, brat mial egzeme, ja mialam egzeme (ja i ojciec rowniez jako dorosli), wiec niejako przywyklam. Poza tym jestem prawie na 100% pewna, ze maly jest uczulony na lanoline i po tym, jak ja wykluczylam kosmetyki z nia w skladzie jest znacznie lepiej Obecnie ma recepte na Diprobase i zobaczymy, jak bedzie. Nie szkodzi mu, ale tez niespecjalnie pomaga Oilatum. A czy mowilam wam, ze gdy Antonio ma problemy z kupka (w sensie robi mala i twarda) to podaje mu rumianek do picia i potem niemal z sila wodospadu... zartuje oczywiscie.W kazdym badz razie pomaga. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Nikogo nie ma, to co tu bede tak sama siedziec... Ide sie kapac
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-07 o 20:44 |
|||
|
|
|
#2007 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama planowalam na zwyklym ograniczaniu sobie z czyms pofolgowac, a tu taka niespodzianka ![]() Ja tez jeden dzien cos bede jesc.Pewnie te zapasy platkow owsianych co mam, bo zrec nie chce normalnie przez ta przerwe Cytat:
![]() tez to chcialam zasugerowac Cytat:
Laura to nawet przy zmianie pampersa sie wykreca ![]() no wiesz ty co? jak to sie moglo stac? Cytat:
![]() a z sola to nie tyle o walor smakowy chodzi co o rozmiekczenie włókien ktore trawi sol ![]() Cytat:
![]() dzialasz jak balsam ![]() Cytat:
ja kurza piers bede delikatnie soli bo mi to np rosnie w buzi i mam az cofke delikatnie dla przelamania smaku Cytat:
dzieki dietce?u nas codzien mloda cwiczy Zlamalas sie czy swiadomie zjadlas smazone? ja sie tak zaparlam, ze beda u mamy odmowilam obiadu,placka itp przywiozlam mezowi i byl wielce uradowany Dzisiejsze menu: 2 gruszki+ kalarepka banan , jabłko,pół żółtej papryki2jajka na twardo,puszka tunczyka z wody sałatka:pomidor,zielony ogórek,pół żółtej papryki,3rzodkiewki,sałat a,zielenina kawa,woda Zasnelam po kapieli malej, a przed tem sprzatalam chate, bo jutro ta ciotka okrutna ma wjechac a rano u siory mamy spotkanie z nasza polozna Viki, ja wypisywalam normalny wniosek na urlop i zadnego podania nie pisalam, bo to chyba jest tak ze pracodawca moze go odmowic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#2008 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja się melduję i idę nadrabiać
![]() STO LAT !!!dla dzisiejszych,małych solenizantów :Zuzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za chrzest też daliśmy 200zł,ale u nas wszyscy tak dają ![]() Cytat:
To tak jak nasz teraźniejszy,a niby taki święty ![]() Cytat:
Cytat:
święta racja.Cytat:
No,to dokładnie tak jak ja
|
|||||||
|
|
|
#2009 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no ale nie bede przesadzac - jak juz pisalam pojem sobie platkow i pewnie jakies ciemne pieczywko z maselkiem i serekiem zoltym np boszzz jak to czlowiek nie docenia takich zwyklych rzeczy jak moze je jesc na codzien 2. no kurcze wlasnie przekrecil sie raz i juz wiecej nie a dlugo dzis lezal na macie 3. ryba ja ogolnie nie lubie ryb a ta z folii to juz przeszla sama siebie, jajko tez mi roslo bo ten majonez niskotluszczowy jest bleeeeeea co do soli - ja sole normalnie, nie jest zakazana sol w nieduzych ilosciach, nawet przy orzechach jest napisane z sola lub bez 4. ojj za tego banana to baty powinnas dostac ![]() a moje dzisiejsze menu: 1. ogorek i pomidor 2. serek z szynka 3. ryba i jajka na twardo ![]() 4. pomarancza i jablko
|
|
|
#2010 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uśmiałam się Wiosna iść idzie ![]() Cytat:
dla Werci,teraz kolej na przybij piątkę![]() toć to jest szykowna kolacyja ![]() Cytat:
Ładnie się Ani przybyło. za sprawy mieszkaniowe-może już się udało,a jak nie to będą na zaśCytat:
wiem,że późno,ale mam nadzieję,że u Maciusia wszystko okiCytat:
Fajnie że macie ząbka,a my nadal czekamy ![]() Cytat:
żeby wszelakie problemy zdrowotne odeszły w niepamięć. gratki ze spadku wagi.c.d.n. Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-01-07 o 22:49 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Za to teraz spi jak susel. Zwazylismy Ja, alez sie pulpet zrobil- teraz wazy 6570, przez miesiac przybrala 1 kilogram
Wpadne pozniej. papa!
slychac jak stukam lyzeczka

. Strasznie sie przestraszyla, Witus plakal. Dziewczyny-kierowcy, badzcie ostrozne na jezdniach, szczegolnie tych gorzej odsniezanych. 

Ja chyba zacznę mówić Ci "master"
Musialam sepic u innych mam o pieluche. Wszystkie dzieci byly wieksze, wiec dostala pieluche siegajaca Jej niemal kostek 

Możesz napisac jak skóra Zuzi wygląda? Cały czas jest obsypana?

wiec musialam zjesc mieso (indyk) i jajka na twardo z niskotluszczowym majonezem
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)