Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 409 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 22:41   #12241
solaola
Zakorzenienie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość

SOLAOLA, tak, mieszkam pod Szczytnem Czyżby kolejna fanka Hunterfestu?
Szczęściara z Ciebie Niestety nigdy o Hunterfeście nie słyszałam, wyprowadziłam się ze Szczytna mając lat 11, ale sentyment i miłość pozostała Co ja bym dała, żeby posłuchać głosu Tarji?
(przepraszam za off-top).
Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Dziś po myciu zrobiłam 2 podejście do ręcznikowania. Tym razem wyszło całkiem, całkiem - włosy trochę uniesione u nasady i mają większą objętość. Będę dalej eksperymentować Dziś zawinęłam włosy od razu po odżywce b/s, a po zdjęciu ręcznika wgniotłam żel. Może ręcznikowanie już po wgnieceniu żelu przyniosłoby lepsze efekty? Jak myślicie?

Jakoś ostatnio nie podrodze mi ani do natury, ani do super pharm po odżywki nad, którymi się ostatnio zastanawiam(swoją drogą w gazetce SP znowu Waxy w promocji). Na pocieszenie przytargałam dziś do domu Fructisa bez silikonów
Ja nakładam przed ręcznikowaniem żel Moje włosy bez ręcznikowania są bardzo przyklapnięte, zauważyłam to wtedy, kiedy byłam u rodziny i nie chciałam się zawijać

Zdradzisz może, po ile są te waxy? Zastanawiam się, czy iść do sp, ale to duże przedsięwzięcie(strasznie daleko), czy lepiej kupić na doz pl i odebrać

Dzisiaj nauczycielka od geografii zapytała się mnie, czy się dziś czesałam Co to miało znaczyć? Z moimi włosami było wszystko w porządku, tak myślę...

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:42   #12242
wilczex
Zadomowienie

czy odbiór rzeczy z doz-a jest tylko na podstawie karty loojalnościowej? Czy nie trzeba jej mieć? Bo ja zamówiłam własnie waxa, jantara i Fitomed ale nie mam zadnej karty

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:43   #12243
Laboum
Przyczajenie

Witam Wszystkich

Jestem tutaj po raz pierwszy ale mam nadzieję ,że uda mi się tutaj uzyskać jakąś radę na temat urywających się końcówek włosów...Mam kręcone i bardzo suche włosy .Stosowałam chyba już większość specyfików..i jak rozczesuje to urywają mi się końcówki..takie o długości średnio centymetra więc włosy mają od kilku lat tą samą długość bo co urosną to się połamią..Błagam o pomoc . Czy ktoś zna sposób.,.może przyczynę...Może dlatego ,że myje włosy raz i nie powtarzam a powinnam dwa razy,...jej już nie wiem gdzie jest problem...Proszę o pomoc!!!!
Laboum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:49   #12244
ania*aneczka
Wtajemniczenie

O matko ty moja! 11 sztuk?! No Eloe, szalona Ty!
Ale i dobrze, niech Ci służy jak najlepiej.

Ja domówiłam 3 sztuki, wiec w sumie będzie u mnie na stanie 5. Przy Twojej jedenastce to nic, niccc...

Ja też zmieniłam Pottersa na ginko-wy. Lubię różnorodność, a jako że butla balsamu jest spora i na długo starcza- to już mi się zapach aloesowego znudził Nadal poluję na imbirowy, ale w Carrefourach, o które zahaczam są tylko dwa powyższe. Muszę TŻ-ta do Almy posłać (której u mnie nie ma).

Ta pani Maria z Przedmieścia ( pamiętam ją z tej telenoweli!), co i karierę muzyczną robi(ła) to faktycznie b. łądne włosy ma. Oj, chciałoby się takie, chciało...

Poison- a Ty jeszcze nie zamawiasz zapasu Jantara?
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:00   #12245
wilczex
Zadomowienie

SOLAOLA no nie wiem, miasto dla umarłych

Stary 2010-01-07, 23:03   #12246
solaola
Zakorzenienie

Wiem, wilczku, ciężko tam cokolwiek kupić, sklepów mało, kina brak, ale za to JAKIE miasto

Pamiętacie, jak pisałam, że nie mogłam w aptece dostać Jantaru? Pan mnie poinformował, że nie ma czegoś takiego zarejestrowanego i teraz już chyba wiemy, dlaczego...

Stary 2010-01-07, 23:12   #12247
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Ja nakładam przed ręcznikowaniem żel Moje włosy bez ręcznikowania są bardzo przyklapnięte, zauważyłam to wtedy, kiedy byłam u rodziny i nie chciałam się zawijać

Zdradzisz może, po ile są te waxy? Zastanawiam się, czy iść do sp, ale to duże przedsięwzięcie(strasznie daleko), czy lepiej kupić na doz pl i odebrać

Dzisiaj nauczycielka od geografii zapytała się mnie, czy się dziś czesałam Co to miało znaczyć? Z moimi włosami było wszystko w porządku, tak myślę...
Według gazetki na stronie SP po 12.99
Nauczycielką się nie przejmuj, nie zna się po prostu. Moja mama dość długi czas nie mogła się przyzwyczaić, że się nie czeszę, teraz już nie zwraca na to uwagi, a czasem nawet pochwali moje włosy
Cytat:
czy odbiór rzeczy z doz-a jest tylko na podstawie karty loojalnościowej? Czy nie trzeba jej mieć? Bo ja zamówiłam własnie waxa, jantara i Fitomed ale nie mam zadnej karty
Przy odbiorze wystarczy tylko podać nazwisko, na które było zamówienie. Kartę można sobie wyrobić i zbierać na nią punktu, które można potem wymieniać na nagrody. Ostatnio sobie taką sprawiłam, bo i tak regularnie z dozu korzystam.
Cytat:
Napisane przez Laboum Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich

Jestem tutaj po raz pierwszy ale mam nadzieję ,że uda mi się tutaj uzyskać jakąś radę na temat urywających się końcówek włosów...Mam kręcone i bardzo suche włosy .Stosowałam chyba już większość specyfików..i jak rozczesuje to urywają mi się końcówki..takie o długości średnio centymetra więc włosy mają od kilku lat tą samą długość bo co urosną to się połamią..Błagam o pomoc . Czy ktoś zna sposób.,.może przyczynę...Może dlatego ,że myje włosy raz i nie powtarzam a powinnam dwa razy,...jej już nie wiem gdzie jest problem...Proszę o pomoc!!!!
Na pewno trzeba włosy porządnie odżywić i nawilżyć. jeśli końce są bardzo zniszczone trzeba będzie trochę podciąć. Przeczytaj dokładnie pierwszy post tego wątku, jest tam wiele cennych wskazówek, jak dbać o włosy. Może spróbuj mycia odżywką, a włosy rozczesuj tylko grzebieniem, z szeroko rozstawionymi zębami, gdy masz na nich odżywkę/maskę.
Cytat:
Napisane przez ania*aneczka Pokaż wiadomość
Ale i dobrze, niech Ci służy jak najlepiej.

Ja domówiłam 3 sztuki, wiec w sumie będzie u mnie na stanie 5. Przy Twojej jedenastce to nic, niccc...

Ja też zmieniłam Pottersa na ginko-wy. Lubię różnorodność, a jako że butla balsamu jest spora i na długo starcza- to już mi się zapach aloesowego znudził Nadal poluję na imbirowy, ale w Carrefourach, o które zahaczam są tylko dwa powyższe. Muszę TŻ-ta do Almy posłać (której u mnie nie ma).

Ta pani Maria z Przedmieścia ( pamiętam ją z tej telenoweli!), co i karierę muzyczną robi(ła) to faktycznie b. łądne włosy ma. Oj, chciałoby się takie, chciało...

Poison- a Ty jeszcze nie zamawiasz zapasu Jantara?
Zamówiłam 3 flaszki. Chciałabym więcej, ale budżet niestety ograniczony
Jak się ginko sprawdza? ładnie pachnie? Mi aloesowego pottersa zostalo na jedno mycie, a w zapasie czeka nowy yung wygładzający
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:26   #12248
wilczex
Zadomowienie

Udało mi się dotrzeć do karty tymczasowej, ale ciężko się połapać tam na tym doz -ie. Jakies mało przejrzyste to moje konto. Ale mozę się przyzwyczaję. ZAmówiłam jantara na próbe, bo niedługo nie będe miała okazji. Na razie jedną butelkę na próbę, ale obawiam się że jak przypasuje to już nie będzie możliwości dokupienia.

Stary 2010-01-08, 03:06   #12249
marta_super
Raczkowanie

GG do marta_super Send a message via Skype™ to marta_super

Tak spanikowałam po informacji, że wycofują Jantara, że do zamówionych już 3 sztuk domówiłam jeszcze kolejne 4 Ale imponująca ilość 11 butelek Eloe77 powaliła i mnie na kolana
W domu mam resztkę pierwszej butelki którą nabyłam pod Waszym wpływem i już wiem, że będę go potwornie opłakiwać... on jest przerewelacyjny, służy mi jako preparat do stylingu i fantastycznie dyscyplinuje moje włosy
Może jakieś maile należy pisać do producenta, żeby to zostawili a na przykład Radical wycofali, skoro już z czegoś muszą rezygnować...
marta_super jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:39   #12250
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Laboum Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich

Witaj
Tak jak napisała poison.iv zerknij to pierwszego posta i nastaw się na maksymalne odżywienie.
Jakie kosmetyki stosowałaś?

Tu i tak trzeba się nastawić na stałe działanie, pomyśleć o ewentualnej suplementacji wewnętrznej, żeby nowo rosnące włosy były mocniejsze, może jakiejś płyny wzmacniające stosowane na skórę głowy.
Do tego polecam mycie odżywką lub metodę OMO, systematyczne olejowanie włosów, zabezpieczanie końcówek odrobiną oleju (np. kokosowego) albo jeśli nie stronisz od silikonów, serum na końcówki je zawierające (bo chronią przed mechanicznymi uszkodzeniami) i delikatne czesanie włosów grzebieniem, tylko na mokro.
Więcej informacji w pierwszym poście wątku

Ja Jantara zamówiłam tylko jednego, dołączy do mojej kolekcji dziewięciu kupionych wcześniej
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:37   #12251
agison
Zakorzenienie

hejj Dziewczyny podczytuję Was od dłuższego czasu, ale wątek jest tak obszerny że nie dałam rady przebrnąć jeszcze przez cały

chciałam spytać o Wax o którym często piszecie. Jest ponoć jakiś polski i niepolski, i z tego co wyczytałam polski jest lepszy. Jakiej on jest firmy? Bo teraz w Superpharm jest w promocji jakiś Wax firmy L'biotica. Czy to ten?? jeśl tak to bym sobie go chyba sprezentowała
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:48   #12252
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
ANKA.D, czyli spokojnie można używać tej odżywki? Ale do mycia to się chyba nie nadaje, co?

SUNKISSED, nie jestem pewna, czy powinnaś trzymać Waxa przez calą noc. Słyszałam gdzieś, że można sobie włosy zniszczyć. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli się mylę.
jakiej? syoss? nie wiem, pewnie trzeba wyprobowac na sobie mi zestaw syoss - szampon + odzywka zafundowal pierwszy raz w zyciu przesuszenie skory glowy i lupiez kosmetyczny.
ale pol butli odzywki jeszcze mam i kto wie - moze wyprobuje kiedys do mycia. testowac trzeba na sobie

co do spania z waxem to ja jestem przeciwniczka spania z gotowymi maskami na glowie. zawsze to chemia i konserwanty, wic gotowce najwyzej na godzinke lub dwie, a do spania tylko samoróbki i jantar.

a o to zniszczenie wlosow waxem to chyba chodzi o waxa zagranicznego, ktory zawiera SLS - nalozenie detergentu na cala noc moze nie wyjsc kolorowo.
Cytat:
nine trzeba. o karte mozesz poprosic przy odbiorze, od razu nalicza punkty z zamowienia, ktore odbierasz.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:14   #12253
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
ELOE77, tak to ten krem. Czyli co, ten silikon nie wchłania się? No bo świetnie podkręca skręt. Szukam psikacza takiego, ale jakoś nie mogę znaleźć.
Cykliczne zwykle szybko odparowują, pomagają tylko wniknąć innym substancjom we włosy. W składzie jednak masz też polyquaternium, a jego oddziaływanie na włosy jest już dyskusyjne. Wyjść jednak należy od czego innego - jeśli oblepiacze, to szampon. Jeśli mycie ożywką, to jak najmniej oblepiaczy. Proste.

Wilczex muszę dodać jeszcze, że większość informacji znajdziesz zarówno w pigułce, jak i w pierwszym poście. Podlinkowane są różne tematy, naprawdę warto skorzystać. Metoda CG stanowi również link. Otworzy Ci się strona, z której korzystałam. Na jej końcu znajdziesz filmik o ręcznikowaniu.
Cytat:
SUNKISSED, nie jestem pewna, czy powinnaś trzymać Waxa przez calą noc. Słyszałam gdzieś, że można sobie włosy zniszczyć. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli się mylę.
Można zostawić Waxa na całą noc pod warunkiem, że będzie to Wax inny niż Treatment Wax, który ma wysoko w składzie SLS. Może więc przy tak długim działaniu podrażnić skalp. Jeśli jest się wrażliwym na siarczany, to najlepiej w ogóle sobie Treatment Wax darować. Bez względu na kolor włosów, chociaż... świetnie myje
Cytat:
a co do doz- a to płacę w necie czy przy odbiorze?
Płacisz przy odbiorze. Karta nie jest konieczna, nawet tymczasowa. To Twój wybór na ile chcesz, by dział marketingu korporacji zbierał informacje o Tobie. Nikt Cię nie zmusza do posiadania takiej karty.
Cytat:
Dziś zawinęłam włosy od razu po odżywce b/s, a po zdjęciu ręcznika wgniotłam żel. Może ręcznikowanie już po wgnieceniu żelu przyniosłoby lepsze efekty? Jak myślicie?
Zapomniałam o dobrodziejstwie ręcznikowania! Robiłam ze środkiem stylizującym i wychodziło fajnie. Dzięki, Poison, za przypomnienie. Chyba czas zacząć się zakręcać w ręcznik
Cytat:
Pewnie chodziło jej o coś zupełnie innego jak to w szkole - mówi się bzdury, by zwrócić uwagę na coś konkretnego przez mniej ważny temat. Następnym razem powiedz, że nie rozumiesz i o co chodzi.
Nigdy mnie o to nie pytano w szkole, za to w pracy.. Ale co komu?! Myję się, pachnę Uśmiecham się ładnie i próbuje być miła. co to kogo obchodzi, czy się czesałam, skoro dobrze wykonuję swoje obowiązki?

Laboum nam też jest miło i chętnie Ci pomożemy. Będzie nam jednak jeszcze przyjemniej, gdy zaczniesz od przeczytania pierwszego posta lub pigułki podwieszonej u góry forum dla zakręconych.
Poza tym kilka pytań:
Cytat:
Stosowałam chyba już większość specyfików
Co to znaczy? Jakich specyfików?
Cytat:
i jak rozczesuje to urywają mi się końcówki
Skoro łamią Ci sie końcówki, to znaczy, że warto o nie zadbać. Pierwsze i najważniejsze przykazanie kręconowłosej brzmi - Nigdy nie będę czesała loka swego na sucho.
Resztę napisała Ci Syrenka. Poza tym jeśli włos jest zdrowy i dobrze pielęgnowany (tu wrócę do pytania o specyfiki), to wówczas się nie łamie. Chyba że jesteś chora, masz problemy hormonalne (włącznie z ciążą, urodzeniem dziecka, menopauzą etc.), ubytki witamin i minerałów, niewłaściwą dietę.
Cytat:
Może dlatego ,że myje włosy raz i nie powtarzam a powinnam dwa razy
Po pierwsze zależy czym myjesz. Jeśli szamponem, to środki zawarte w większości z nich są na tyle skuteczne, że wystarczy raz. Po drugie - łamanie włosów to problem z ich zdrowiem, nie czystością, a mycie ma skutkować oczyszczeniem.
Cytat:
jej już nie wiem gdzie jest problem
Problem jest w tym, że włosy masz suche i kręcone Tu się wszystko zaczyna. Poza tym trzeba przeanalizować własną dietę, podatność na choroby, miesiączkowanie... Tymczasem za mało dałaś nam informacji.
Cytat:
Napisane przez ania*aneczka Pokaż wiadomość
1 sztukę mam w domu, to będzie 12. Nie wiem, ile weźmie mama, ale ile by nie wzięła zrobię tak, by na rok wystarczyło, a potem będę kombinować z glikolem i ekstraktami. Ech...
Cytat:
Nie kojarzę
A i Kaja Paschalska miała swego czasu piękne loki. Teraz ma na głowie jakiś koszmar... Jeszcze w jej nieudanej próbie wokalnej - w sensie w "teledyskach" - widać ich piękno. Jak dla mnie - jedyna ładna rzecz w tych wszystkich wymienionych elementach Ale o gustach się nie dyskutuje...
Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość
fantastycznie dyscyplinuje moje włosy.
Mimo sporej zawartości glikolu? A to ciekawe - może Twój skręt inaczej reaguje na humektanty? Syrenko, co o tym myślisz? a może struktura włosa?
Cytat:
Może jakieś maile należy pisać do producenta, żeby to zostawili a na przykład Radical wycofali, skoro już z czegoś muszą rezygnować...
Radical chyba się świetnie sprzedaje, więc nie ma szans na wycofanie Nikt nie będzie zabijał kury, co znosi złote jajka.

Jestem zachwycona szamponetką Mariona- nie ma ogromnej różnicy w kolorach choć widać, że końcówki są jaśniejsze. Ale naprawdę jestem zachwycona.
Zdjęcia zamieszczę później, bo te, co zrobiłam wieczorem do niczego się nie nadają Może TŻ da się ponownie namówić. Albo spróbuję zrobic w pracy, jak nikt nie będzie patrzył. Tylko że tutaj ciągle ktoś łazi

Edit: Agison dokładnie o Wax L'Biotici chodzi. Każdemu co innego - ja zachwalam zielono-brązowy do włosów słabych ze skłonnością do wypadania (ma w składzie olej z migdałów )

Edit 2: Zapomniałam, że myłam wczoraj szamponem... Dziewczyny, po Fitomedzie z mydlnicą w ogóle nie swędzi mnie skalp!!! REWELACJA!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-01-08 o 10:18
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:36   #12254
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Agison dokładnie o Wax L'Biotici chodzi. Każdemu co innego - ja zachwalam zielono-brązowy do włosów słabych ze skłonnością do wypadania (ma w składzie olej z migdałów )
Dzięki Kochana tak mi się wydawało bo w wątku znalazłam jedną wspominkę o L'Biotice ale wolałam się upewnić bo nazwa mi brzmi jakoś z francuska teraz znalazłam ich stronkę i strasznie duży wybór mają może się skuszę na ten Twój, sumie nie wypadają mi jakoś specjalnie włosy, ale skoro ma olej z migdałów ...

a ręcznikowania też próbowałam, ale jakoś mi nie wychodzi zawijanie tych końców i turban się rozłazi
Stary 2010-01-08, 11:31   #12255
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Edit 2: Zapomniałam, że myłam wczoraj szamponem... Dziewczyny, po Fitomedzie z mydlnicą w ogóle nie swędzi mnie skalp!!! REWELACJA!
No to gratulacje Też lubię ten szampon A który masz aktualnie? Do włosów suchych czy jasnych? Składy generalnie takie same, tylko inne zioła dają, więc planuję sprawdzić, czy efekty będą różne po nich.
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:17   #12256
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
Dzięki Kochana
Nie ma za co Do usług
Cytat:
może się skuszę na ten Twój, sumie nie wypadają mi jakoś specjalnie włosy, ale skoro ma olej z migdałów ...
Wzięłam z tego samego powodu, o którym Ty piszesz. Podobał mnie się tez cynamonowy, ale te migdały No i Ewelka go swego czasu polecała, a ma takie piękne lokasy
Cytat:
a ręcznikowania też próbowałam, ale jakoś mi nie wychodzi zawijanie tych końców i turban się rozłazi
A w co zawijasz? Ja wykorzystuje wielofunkcyjny ręcznik kuchenny - ścierka idzie w ruch!. Wystarczy w zupełności i końce się nie rozejdą, bo nie maja jak - za krótkie. Można je potem spiąć klamrą albo złapać gumką z tyłu głowy i jest cacy.

Pinsleepe mam ten, do suchych. Nie spodziewałam się, że będzie taki delikatny! Na moja nielubiącą SLSów skórę naprawdę rewelacja!

Nie załączę zdjęć - mamy gościa-szyszkę (ale za to facet z klasą!) i nie będę teraz latać z telefonem

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-08, 12:22   #12257
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Według gazetki na stronie SP po 12.99
Nauczycielką się nie przejmuj, nie zna się po prostu. Moja mama dość długi czas nie mogła się przyzwyczaić, że się nie czeszę, teraz już nie zwraca na to uwagi, a czasem nawet pochwali moje włosy
Ja polecam arnikę Mrs. Potter's bardzo ładnie pachnie
Dzięki, może rzeczywiście tak ma(jak moja babcia) jest kobietą o prostych włosach...

Cytat:

Pewnie chodziło jej o coś zupełnie innego jak to w szkole - mówi się bzdury, by zwrócić uwagę na coś konkretnego przez mniej ważny temat. Następnym razem powiedz, że nie rozumiesz i o co chodzi.
Nigdy mnie o to nie pytano w szkole, za to w pracy.. Ale co komu?! Myję się, pachnę Uśmiecham się ładnie i próbuje być miła. co to kogo obchodzi, czy się czesałam, skoro dobrze wykonuję swoje obowiązki?

A i Kaja Paschalska miała swego czasu piękne loki. Teraz ma na głowie jakiś koszmar... Jeszcze w jej nieudanej próbie wokalnej - w sensie w "teledyskach" - widać ich piękno. Jak dla mnie - jedyna ładna rzecz w tych wszystkich wymienionych elementach Ale o gustach się nie dyskutuje...

Czesanie nie jest rozwiązaniem wszystkich włosowych problemów! Swoją drogą, moja koleżanka z klasy(a nawet dwie, dużo dziewczyn w klasie mogłoby mieć kręcone włosy- ale prostują) miałaby przepiękne loki, gdyby zechciała rozpocząc CG A tak to takie siano suche strasznie i puch...
To super
Tak swoją drogą to również ta aktorka
ma przecudne loki

Stary 2010-01-08, 12:39   #12258
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:

Pierwsze i najważniejsze przykazanie kręconowłosej brzmi - Nigdy nie będę czesała loka swego na sucho.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:

Jestem zachwycona szamponetką Mariona- nie ma ogromnej różnicy w kolorach choć widać, że końcówki są jaśniejsze. Ale naprawdę jestem zachwycona.
Zdjęcia zamieszczę później, bo te, co zrobiłam wieczorem do niczego się nie nadają Może TŻ da się ponownie namówić. Albo spróbuję zrobic w pracy, jak nikt nie będzie patrzył. Tylko że tutaj ciągle ktoś łazi
Cieszę się razem z Tobą Użyłaś orzechu czy kasztana? Jak długo trzymałaś?
Czekamy na fotki .
Moja szamponetka będzie jutro (już się cieszę )

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

solaola Tak,ta aktorka to Ania Antonowicz i pochodzi z Torunia

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:56   #12259
poison.iv
Wtajemniczenie

Solaola jak gdzieś spotkam gdzieś arnikę to kupię. Ostatnio mam niedosyt ładnie pachnących kosmetyków. Znaleźć ładnie pachnący żel pod prysznic bez SL(E)sów, czy dobrze nawilżający balsam to nie mały problem. Teraz ciesze się jak dziecko, bo fructis, który od wczoraj stoi u mnie na półce pachnie ślicznie, już się nie mogę doczekać mycia głowy

Eloe cieszę się, że przypadkiem przypomniałam Ci o ręcznikowaniu
A i przy okazji dodam że Wax do suchych i zniszczonych też zawiera olej ze słodkich migdałów i cynamon dodatkowo, też jest bardzo fajny. Do wypadających jeszcze nie kupowałam, ale pewnie skuszę się na niego przy najbliższej okazji.
Ostatnio kuszą mnie jeszcze Waxy Beauty Formulas, w dozie poł litra jest za 17 zł.

Jak juz mówimy o kręconowłosych aktorkach, to ja dorzucę tą panią http://obgadani.pl/_c/osoby/1549/56e...de5341ab,1.jpg
Jest to Monika Mrozowska, czyli Majka z rodziny zastępczej W nowszych odcinkach serialu ma bardzo ładne loki.
Stary 2010-01-08, 12:56   #12260
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mimo sporej zawartości glikolu? A to ciekawe - może Twój skręt inaczej reaguje na humektanty? Syrenko, co o tym myślisz? a może struktura włosa?
Radical chyba się świetnie sprzedaje, więc nie ma szans na wycofanie Nikt nie będzie zabijał kury, co znosi złote jajka.
Jeszcze należałoby zapytać czego Marta używa przed Jantarem. W przetłumaczonym artykule sugerują kłaść humektantowy produkt stylizacyjny na uprzednio położony produkt b/s, ja rozumiem, że ten produkt ma zawierać emolienty, żeby te humektanty tak bezpośredniego dostępu do włosa nie miały.
No i pamiętajmy o tej wodzie w Jantarze. Pamiętasz, ostatnio się zastanawiałyśmy dlaczego Jantar czy też psikadła stosujemy w ciągu dnia dla odświeżenia loków, i że może idzie tam o obecność wody.
Czyli nawadniamy nasze odwodnione loki i one lepiej się kręcą.
Takie przypuszczenia snuję...
Stary 2010-01-08, 13:13   #12261
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Wzięłam z tego samego powodu, o którym Ty piszesz. Podobał mnie się tez cynamonowy, ale te migdały No i Ewelka go swego czasu polecała, a ma takie piękne lokasy
to biorę zeby tylko był ale pięknych lokasów to chyba do wiosny i tak nie bede miala dbam o wlosy już prawie obsesyjnie, olejuję, nawilżam, a one mają to gdzieś ... przy tym suchym powietrzu odmawiaja współpracy za to jak w wigilię w moim rodzinnym mieście było mglisto i mokro to skręciły sie pięknie ... ech

Cytat:
A w co zawijasz? Ja wykorzystuje wielofunkcyjny ręcznik kuchenny - ścierka idzie w ruch!. Wystarczy w zupełności i końce się nie rozejdą, bo nie maja jak - za krótkie. Można je potem spiąć klamrą albo złapać gumką z tyłu głowy i jest cacy.
ja zawijam w bawełnianą koszulkę TŻta z tego co piszesz wnioskuję ze może jest za duża? spróbuję ze ścierą może lepiej pójdzie
Stary 2010-01-08, 14:42   #12262
Eloe77

Cytat:
Tak swoją drogą to również ta aktorka
ma przecudne loki
O tak I ta długość! I ten kolor Rudzielce górą!
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Cieszę się razem z Tobą Użyłaś orzechu czy kasztana? Jak długo trzymałaś?
Trzymałam około 50 minut orzeszek. Jest cudny I ludzie w pracy zauważyli zmianę, więc naprawdę jest nieźle Efektu po masce koloryzującej nikt nie zauważył (tej masce, którą pomyliłam z szamponetką).
Nie farbowałabym wczoraj, gdyby nie to, że po nadmiarze brylantyny miałam jakąś tłustą kopką miast włosów. Wykorzystałam okazję
Cytat:
Czekamy na fotki .
Będą, będą, ale jak ten przystojniaczek pójdzie, nie wcześniej.
Cytat:
Moja szamponetka będzie jutro (już się cieszę )
Twoje włosy po jej użyciu wyglądały ślicznie, więc wcale się nie dziwię Też będę miała radochę przed kasztanem.
A substancji rzeczywiście w saszetce sporo - umaziałam całą umywalkę, buzię i uszy
Cytat:
Eloe cieszę się, że przypadkiem przypomniałam Ci o ręcznikowaniu
Ja też mam radochę
Cytat:
A i przy okazji dodam że Wax do suchych i zniszczonych też zawiera olej ze słodkich migdałów i cynamon dodatkowo, też jest bardzo fajny.
To prawda. Jednak wzięłam ten do wypadających ze względu też na aloes. Taki czas akurat był, że zachwycałyśmy się aloesem i padło na niego
Cynamonowy miałam dawno temu szampon i zachwycałam się nim. Drapałam się później, oczywiście, ale włosom się podobało
Cytat:
Ostatnio kuszą mnie jeszcze Waxy Beauty Formulas, w dozie poł litra jest za 17 zł.
Zamówiłam ten z avocado. Stosunek ceny do objętości jest OK, warto Poczekam tez na relację Kosmarki. Jak dotąd dziewczyny chwaliły.
Cytat:
Jak juz mówimy o kręconowłosych aktorkach, to ja dorzucę tą panią http://obgadani.pl/_c/osoby/1549/56e...de5341ab,1.jpg
Jest to Monika Mrozowska, czyli Majka z rodziny zastępczej W nowszych odcinkach serialu ma bardzo ładne loki.
A tak -Mrozowska ma piękne włosy Tylko zawsze krótkie Ciekawe, jakie włosy ma jej dziecko i jak sobie radzi z nimi, jeśli są kręcone.
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Jeszcze należałoby zapytać czego Marta używa przed Jantarem.
Właśnie, właśnie! Skoro powinno być coś ochronnego, to parafinka i wazelinka świetnie się sprawdzą jako "ochrona" przed działaniem humektantu. Przed działaniem czegokolwiek A poważnie - tu silikon by się przydał...
Jak zapatrujesz się na Pantene pro-v z dimethicone? Mycie każdorazowo Barwą lub Familijnym średnio mi się uśmiecha Już kombinuję na każdą stronę, bo na dziś został mi żel lniany (broni się najlepiej) i żel różowy (skończył się, świntuszek).
Cytat:
Pamiętasz, ostatnio się zastanawiałyśmy dlaczego Jantar czy też psikadła stosujemy w ciągu dnia dla odświeżenia loków, i że może idzie tam o obecność wody. Czyli nawadniamy nasze odwodnione loki i one lepiej się kręcą. Takie przypuszczenia snuję...
Właśnie nie mam pewności do tej wody. Czy ona sama li tylko wystarcza... Kiedyś tak, obecnie potrafi lekko skleić. Jedno jest pewne - może aktywować substancje obecne we włosie, np. zmiękczyć żel.
Cytat:
za to jak w wigilię w moim rodzinnym mieście było mglisto i mokro to skręciły sie pięknie ... ech
Właśnie wtedy punkt rosy był wszędzie około 3 stopni... Mój żel na glicerynie spisywał się wtedy rewelacyjnie, a włosów nie myłam chyba z 5 dni. ech, wspomnienia!
Cytat:
ja zawijam w bawełnianą koszulkę TŻta z tego co piszesz wnioskuję ze może jest za duża? spróbuję ze ścierą może lepiej pójdzie
Może tak być. Ja próbowałam tylko z małymi ręcznikami i zawsze wychodziło. Koszulka TŻa tylko podsuszałam.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-01-08, 15:01   #12263
syrenka
Wtajemniczenie

Eloe napisała:

Cytat:
Będą, będą, ale jak ten przystojniaczek pójdzie, nie wcześniej.
Czekamy, czekamy

Cytat:
Zamówiłam ten z avocado. Stosunek ceny do objętości jest OK, warto Poczekam tez na relację Kosmarki. Jak dotąd dziewczyny chwaliły.
Byłam dzielna i nie dałam się skusić na kolejną odżywkę do włosów, choć korciło mnie strasznie.

Cytat:
Właśnie, właśnie! Skoro powinno być coś ochronnego, to parafinka i wazelinka świetnie się sprawdzą jako "ochrona" przed działaniem humektantu. Przed działaniem czegokolwiek A poważnie - tu silikon by się przydał...
Jak zapatrujesz się na Pantene pro-v z dimethicone? Mycie każdorazowo Barwą lub Familijnym średnio mi się uśmiecha Już kombinuję na każdą stronę, bo na dziś został mi żel lniany (broni się najlepiej) i żel różowy (skończył się, świntuszek).
A Ty chcesz poeksperymentować z silikonami?
Pantene dawno nie używałam, oglądałam ostatnio skład którejś, był mocno emolientowy, ale z silikonami naturalnie.
Romansowałam ostatnio z drogeryjnym Elseve przeciw łamaniu się włosów, całkiem ok, w składzie amodimethicone.
Wynalazłam i zakupiłam, ale jeszcze nie próbowałam maskę Elseve Total Repair, z keratyną, proteinami i ceramidami: skład tutaj (rety, gdzie tu jest jakiś silikon? na pierwszy rzut oka nie ma, ale na pewno jest coś silikonopodobnego, a może nie?).

Cytat:
Właśnie nie mam pewności do tej wody. Czy ona sama li tylko wystarcza... Kiedyś tak, obecnie potrafi lekko skleić. Jedno jest pewne - może aktywować substancje obecne we włosie, np. zmiękczyć żel.
Sama woda pewnie nie, ale mixy zastosowane w Jantarze czy Palomie mają i wodę i humektanty.
Cytat:
Właśnie wtedy punkt rosy był wszędzie około 3 stopni... Mój żel na glicerynie spisywał się wtedy rewelacyjnie, a włosów nie myłam chyba z 5 dni. ech, wspomnienia!
Może tak być. Ja próbowałam tylko z małymi ręcznikami i zawsze wychodziło. Koszulka TŻa tylko podsuszałam.
Właśnie, i tak się wszystko rozbija o to czy jest wilgotno czy nie
Stary 2010-01-08, 15:31   #12264
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, i tak się wszystko rozbija o to czy jest wilgotno czy nie
to pocieszające bo myślalam że to tylko moje włosy takie wredne
muszę sie podszkolić w kwestii punktu rosy

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-01-08 o 15:32
Stary 2010-01-08, 15:46   #12265
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
To prawda. Jednak wzięłam ten do wypadających ze względu też na aloes. Taki czas akurat był, że zachwycałyśmy się aloesem i padło na niego
Cynamonowy miałam dawno temu szampon i zachwycałam się nim. Drapałam się później, oczywiście, ale włosom się podobało
Ja jakoś na ten do wypadających nigdy trafić nie mogę, chyba najszybciej znika z półek Wypróbowałam więc do zniszczonych i z jedwabiem, z obu byłam zadowolona.
Cytat:
Zawsze o czymś tu wyczytam, w pamięć nazwa zapadnie, a potem jak gdzieś w oko wpadnie nie mogę się powstrzymać i kolekcja się powiększa. Na szczęście na dozie wyszperałam tego Waxa już po złożeniu zamówienia jak to się mówi: co się odwlecze, to nie uciecze, zamówię jak wykończę Bingo (które cenowo jest jeszcze bardziej atrakcyjne, za pół litra płaciłam ok. 8zł)
Cytat:
A tak -Mrozowska ma piękne włosy Tylko zawsze krótkie Ciekawe, jakie włosy ma jej dziecko i jak sobie radzi z nimi, jeśli są kręcone.
Krótkie też są ładne Też się czasem zastanawiam jak dbać o kręciołki u dziecka. Jako 2, 3 letnie dziecię miałam loczki jak aniołek, potem było już tylko gorzej, bo mama rozczesywała mi je na sucho szczotką. Domyślacie się jak wyglądałam- Zapewne stąd się wzięła moja wieloletnia niechęć do własnych włosów.
Stary 2010-01-08, 16:03   #12266
Edith3F
Zadomowienie

Eloee77 wow aż 50 minut, to dłużej niż ja (ostatnio było40min)
Ja miałam widocznie ciemne włoski po niej,brąz o którym marzę
Mi spokojnie jedno opakowanie wystarcza przy mojej długości i też się zawszę upackam cała (i łazienkę ), ale bardzo łatwo się zmywa nie to co farba

Pragnę poinformowac wszystkie kręcone,że od poniedziałku(11 stycznia) jest promocja żelu Paloma w Rossmann! jedyne 7,79 zł
Nie wiem czy się skuszę bo mam jeszcze sporo tego żelu (nawet TŻ-owi kupiłam i używa go zamiast dotychczasowego )

Stary 2010-01-08, 16:19   #12267
kosmetolog1
Raczkowanie

Cytat:
Eloe napisała:

Wynalazłam i zakupiłam, ale jeszcze nie próbowałam maskę Elseve Total Repair, z keratyną, proteinami i ceramidami: skład tutaj (rety, gdzie tu jest jakiś silikon? na pierwszy rzut oka nie ma, ale na pewno jest coś silikonopodobnego, a może nie?).
lauryl peg/ppg 18/18 methicone

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
jakiej? syoss? nie wiem, pewnie trzeba wyprobowac na sobie mi zestaw syoss - szampon + odzywka zafundowal pierwszy raz w zyciu przesuszenie skory glowy i lupiez kosmetyczny.
pewnie dlatego że syoss'owi składowo bliżej do płynu do naczyń niż kosmetykowi. ja miałam po nim to samo wysuszenie, łupież i do tego jeszcze strupy na głowie. nie wiem wogole dlaczego ja go użyłam

Edytowane przez kosmetolog1
Czas edycji: 2010-01-08 o 16:22
kosmetolog1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 16:21   #12268
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmetolog1 Pokaż wiadomość
lauryl peg/ppg 18/18 methicone

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

pewnie dlatego że syoss'owi składowo bliżej do płynu do naczyń niż kosmetykowi. ja miałam po nim to samo wysuszenie, łupież i do tego jeszcze strupy na głowie
dziękuję

a czy mogłabyś powiedzieć gdzie w tym składzie jest ceramid, którym się chwalą?
Stary 2010-01-08, 16:31   #12269
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Wyjść jednak należy od czego innego - jeśli oblepiacze, to szampon. Jeśli mycie ożywką, to jak najmniej oblepiaczy. Proste.
Dziewczyny, dawno się nie odzywałam - wątek rozrasta się w imponującym tempie więc i podczytywać nie zawsze nadążałam...

Jednak pojawił się u mnie mały dylemat i zwracam się do Was z prośbą o radę

Przekonałam się do mycia odżywką i po wykończeniu różowego yunga używam aktualnie aolesowego potterssa i raz w tygodniu szamponu fitomedu (w weekend przed waxam l'biotica )

Ostatnio zakupiłam sobie odżywkę nivei na noc:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...egeneracja.htm

i zastanawiam się czy obecność Amodimethicone nie powinna wpłynąć na mój schemat mycia włosów (odżywką co drugi dzień i w weekend szampon)? Mam na myśli czy w takiej konfiguracji jednak szampon nie jest wskazany częściej?

Będę wdzięczna za sugestie

Edytowane przez convallaria
Czas edycji: 2010-01-08 o 16:34
convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 16:38   #12270
Edith3F
Zadomowienie

A co do składów interesuje mnie skład odżywki z Rossmann Accent Brown ale nie mogę znalezc składu szukam na całym wizażu i w necie i nic
Może któraś miała do czynienia z tą serią?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości