|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
Cytat:
Niestety nigdy o Hunterfeście nie słyszałam, wyprowadziłam się ze Szczytna mając lat 11, ale sentyment i miłość pozostała(przepraszam za off-top). Cytat:
![]() Zdradzisz może, po ile są te waxy? Zastanawiam się, czy iść do sp, ale to duże przedsięwzięcie(strasznie daleko), czy lepiej kupić na doz pl i odebrać ![]() Dzisiaj nauczycielka od geografii zapytała się mnie, czy się dziś czesałam ![]() Z moimi włosami było wszystko w porządku, tak myślę...
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
|
|
|
#12242 |
|
Zadomowienie
|
czy odbiór rzeczy z doz-a jest tylko na podstawie karty loojalnościowej? Czy nie trzeba jej mieć? Bo ja zamówiłam własnie waxa, jantara i Fitomed ale nie mam zadnej karty
|
#12243 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
Jestem tutaj po raz pierwszy ale mam nadzieję ,że uda mi się tutaj uzyskać jakąś radę na temat urywających się końcówek włosów...Mam kręcone i bardzo suche włosy .Stosowałam chyba już większość specyfików..i jak rozczesuje to urywają mi się końcówki..takie o długości średnio centymetra więc włosy mają od kilku lat tą samą długość bo co urosną to się połamią..Błagam o pomoc . Czy ktoś zna sposób.,.może przyczynę...Może dlatego ,że myje włosy raz i nie powtarzam a powinnam dwa razy,...jej już nie wiem gdzie jest problem...Proszę o pomoc!!!! |
|
|
|
#12244 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko ty moja! 11 sztuk?! No Eloe, szalona Ty!
Ale i dobrze, niech Ci służy jak najlepiej. Ja domówiłam 3 sztuki, wiec w sumie będzie u mnie na stanie 5. Przy Twojej jedenastce to nic, niccc... ![]() Ja też zmieniłam Pottersa na ginko-wy. Lubię różnorodność, a jako że butla balsamu jest spora i na długo starcza- to już mi się zapach aloesowego znudził Nadal poluję na imbirowy, ale w Carrefourach, o które zahaczam są tylko dwa powyższe. Muszę TŻ-ta do Almy posłać (której u mnie nie ma).![]() Ta pani Maria z Przedmieścia ( Poison- a Ty jeszcze nie zamawiasz zapasu Jantara?
|
#12245 |
|
Zadomowienie
|
SOLAOLA no nie wiem, miasto dla umarłych
|
#12246 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wilczku, ciężko tam cokolwiek kupić, sklepów mało, kina brak, ale za to JAKIE miasto
Pamiętacie, jak pisałam, że nie mogłam w aptece dostać Jantaru? Pan mnie poinformował, że nie ma czegoś takiego zarejestrowanego i teraz już chyba wiemy, dlaczego...
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#12247 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nauczycielką się nie przejmuj, nie zna się po prostu. Moja mama dość długi czas nie mogła się przyzwyczaić, że się nie czeszę, teraz już nie zwraca na to uwagi, a czasem nawet pochwali moje włosy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się ginko sprawdza? ładnie pachnie? Mi aloesowego pottersa zostalo na jedno mycie, a w zapasie czeka nowy yung wygładzający
|
||||
|
|
|
#12248 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się dotrzeć do karty tymczasowej, ale ciężko się połapać tam na tym doz -ie. Jakies mało przejrzyste to moje konto. Ale mozę się przyzwyczaję. ZAmówiłam jantara na próbe, bo niedługo nie będe miała okazji. Na razie jedną butelkę na próbę, ale obawiam się że jak przypasuje to już nie będzie możliwości dokupienia.
|
#12249 |
|
Raczkowanie
|
Tak spanikowałam po informacji, że wycofują Jantara, że do zamówionych już 3 sztuk domówiłam jeszcze kolejne 4
Ale imponująca ilość 11 butelek Eloe77 powaliła i mnie na kolana ![]() W domu mam resztkę pierwszej butelki którą nabyłam pod Waszym wpływem i już wiem, że będę go potwornie opłakiwać... on jest przerewelacyjny, służy mi jako preparat do stylingu i fantastycznie dyscyplinuje moje włosy Może jakieś maile należy pisać do producenta, żeby to zostawili a na przykład Radical wycofali, skoro już z czegoś muszą rezygnować...
|
|
|
|
#12250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak napisała poison.iv zerknij to pierwszego posta i nastaw się na maksymalne odżywienie. Jakie kosmetyki stosowałaś? Tu i tak trzeba się nastawić na stałe działanie, pomyśleć o ewentualnej suplementacji wewnętrznej, żeby nowo rosnące włosy były mocniejsze, może jakiejś płyny wzmacniające stosowane na skórę głowy. Do tego polecam mycie odżywką lub metodę OMO, systematyczne olejowanie włosów, zabezpieczanie końcówek odrobiną oleju (np. kokosowego) albo jeśli nie stronisz od silikonów, serum na końcówki je zawierające (bo chronią przed mechanicznymi uszkodzeniami) i delikatne czesanie włosów grzebieniem, tylko na mokro. Więcej informacji w pierwszym poście wątku Ja Jantara zamówiłam tylko jednego, dołączy do mojej kolekcji dziewięciu kupionych wcześniej
|
|
|
|
|
#12251 |
|
Zakorzenienie
|
hejj Dziewczyny
podczytuję Was od dłuższego czasu, ale wątek jest tak obszerny że nie dałam rady przebrnąć jeszcze przez całychciałam spytać o Wax o którym często piszecie. Jest ponoć jakiś polski i niepolski, i z tego co wyczytałam polski jest lepszy. Jakiej on jest firmy? Bo teraz w Superpharm jest w promocji jakiś Wax firmy L'biotica. Czy to ten??
|
|
|
|
#12252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi zestaw syoss - szampon + odzywka zafundowal pierwszy raz w zyciu przesuszenie skory glowy i lupiez kosmetyczny. ale pol butli odzywki jeszcze mam i kto wie - moze wyprobuje kiedys do mycia. testowac trzeba na sobie ![]() co do spania z waxem to ja jestem przeciwniczka spania z gotowymi maskami na glowie. zawsze to chemia i konserwanty, wic gotowce najwyzej na godzinke lub dwie, a do spania tylko samoróbki i jantar. a o to zniszczenie wlosow waxem to chyba chodzi o waxa zagranicznego, ktory zawiera SLS - nalozenie detergentu na cala noc moze nie wyjsc kolorowo. nine trzeba. o karte mozesz poprosic przy odbiorze, od razu nalicza punkty z zamowienia, ktore odbierasz. |
|
|
|
|
#12253 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Wilczex muszę dodać jeszcze, że większość informacji znajdziesz zarówno w pigułce, jak i w pierwszym poście. Podlinkowane są różne tematy, naprawdę warto skorzystać. Metoda CG stanowi również link. Otworzy Ci się strona, z której korzystałam. Na jej końcu znajdziesz filmik o ręcznikowaniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak to w szkole - mówi się bzdury, by zwrócić uwagę na coś konkretnego przez mniej ważny temat. Następnym razem powiedz, że nie rozumiesz i o co chodzi.Nigdy mnie o to nie pytano w szkole, za to w pracy.. Uśmiecham się ładnie i próbuje być miła. co to kogo obchodzi, czy się czesałam, skoro dobrze wykonuję swoje obowiązki?Laboum nam też jest miło i chętnie Ci pomożemy. Będzie nam jednak jeszcze przyjemniej, gdy zaczniesz od przeczytania pierwszego posta lub pigułki podwieszonej u góry forum dla zakręconych. Poza tym kilka pytań: Cytat:
Cytat:
Resztę napisała Ci Syrenka. Poza tym jeśli włos jest zdrowy i dobrze pielęgnowany (tu wrócę do pytania o specyfiki), to wówczas się nie łamie. Chyba że jesteś chora, masz problemy hormonalne (włącznie z ciążą, urodzeniem dziecka, menopauzą etc.), ubytki witamin i minerałów, niewłaściwą dietę. Cytat:
Cytat:
1 sztukę mam w domu, to będzie 12. Cytat:
A i Kaja Paschalska miała swego czasu piękne loki. Teraz ma na głowie jakiś koszmar... Jeszcze w jej nieudanej próbie wokalnej - w sensie w "teledyskach" - widać ich piękno. Jak dla mnie - jedyna ładna rzecz w tych wszystkich wymienionych elementach Mimo sporej zawartości glikolu? A to ciekawe - może Twój skręt inaczej reaguje na humektanty? Syrenko, co o tym myślisz? a może struktura włosa? Cytat:
Nikt nie będzie zabijał kury, co znosi złote jajka. Jestem zachwycona szamponetką Mariona- nie ma ogromnej różnicy w kolorach Zdjęcia zamieszczę później, bo te, co zrobiłam wieczorem do niczego się nie nadają Może TŻ da się ponownie namówić. Albo spróbuję zrobic w pracy, jak nikt nie będzie patrzył. Tylko że tutaj ciągle ktoś łazi ![]() Edit: Agison dokładnie o Wax L'Biotici chodzi. Każdemu co innego - ja zachwalam zielono-brązowy do włosów słabych ze skłonnością do wypadania (ma w składzie olej z migdałów )Edit 2: Zapomniałam, że myłam wczoraj szamponem... Dziewczyny, po Fitomedzie z mydlnicą w ogóle nie swędzi mnie skalp!!! REWELACJA!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-01-08 o 10:18 |
|||||||||||
|
|
|
#12254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz znalazłam ich stronkę i strasznie duży wybór mają może się skuszę na ten Twój, sumie nie wypadają mi jakoś specjalnie włosy, ale skoro ma olej z migdałów ... a ręcznikowania też próbowałam, ale jakoś mi nie wychodzi zawijanie tych końców i turban się rozłazi
|
|
|
|
|
#12255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też lubię ten szampon A który masz aktualnie? Do włosów suchych czy jasnych? Składy generalnie takie same, tylko inne zioła dają, więc planuję sprawdzić, czy efekty będą różne po nich.
|
|
|
|
|
#12256 | ||
|
|
Nie ma za co
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ręcznik kuchenny - ścierka idzie w ruch!. Wystarczy w zupełności i końce się nie rozejdą, bo nie maja jak - za krótkie. Można je potem spiąć klamrą albo złapać gumką z tyłu głowy i jest cacy.Pinsleepe mam ten, do suchych. Nie spodziewałam się, że będzie taki delikatny! Na moja nielubiącą SLSów skórę naprawdę rewelacja! Nie załączę zdjęć - mamy gościa-szyszkę (ale za to facet z klasą!) i nie będę teraz latać z telefonem
|
|
#12257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, może rzeczywiście tak ma(jak moja babcia) jest kobietą o prostych włosach... Cytat:
A tak to takie siano suche strasznie i puch... To super![]() Tak swoją drogą to również ta aktorka ma przecudne loki
||
|
|
|
#12258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Czekamy na fotki .Moja szamponetka będzie jutro (już się cieszę )---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- solaola Tak,ta aktorka to Ania Antonowicz i pochodzi z Torunia
|
|
#12259 |
|
Wtajemniczenie
|
Solaola jak gdzieś spotkam gdzieś arnikę to kupię. Ostatnio mam niedosyt ładnie pachnących kosmetyków. Znaleźć ładnie pachnący żel pod prysznic bez SL(E)sów, czy dobrze nawilżający balsam to nie mały problem. Teraz ciesze się jak dziecko, bo fructis, który od wczoraj stoi u mnie na półce pachnie ślicznie, już się nie mogę doczekać mycia głowy
![]() Eloe cieszę się, że przypadkiem przypomniałam Ci o ręcznikowaniu ![]() A i przy okazji dodam że Wax do suchych i zniszczonych też zawiera olej ze słodkich migdałów i cynamon dodatkowo, też jest bardzo fajny. Do wypadających jeszcze nie kupowałam, ale pewnie skuszę się na niego przy najbliższej okazji. Ostatnio kuszą mnie jeszcze Waxy Beauty Formulas, w dozie poł litra jest za 17 zł. Jak juz mówimy o kręconowłosych aktorkach, to ja dorzucę tą panią http://obgadani.pl/_c/osoby/1549/56e...de5341ab,1.jpg Jest to Monika Mrozowska, czyli Majka z rodziny zastępczej W nowszych odcinkach serialu ma bardzo ładne loki.
|
|
|
|
#12260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i pamiętajmy o tej wodzie w Jantarze. Pamiętasz, ostatnio się zastanawiałyśmy dlaczego Jantar czy też psikadła stosujemy w ciągu dnia dla odświeżenia loków, i że może idzie tam o obecność wody. Czyli nawadniamy nasze odwodnione loki i one lepiej się kręcą. Takie przypuszczenia snuję... |
|
|
|
|
#12261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby tylko był ale pięknych lokasów to chyba do wiosny i tak nie bede miala dbam o wlosy już prawie obsesyjnie, olejuję, nawilżam, a one mają to gdzieś ... przy tym suchym powietrzu odmawiaja współpracy za to jak w wigilię w moim rodzinnym mieście było mglisto i mokro to skręciły sie pięknie ... echCytat:
z tego co piszesz wnioskuję ze może jest za duża? spróbuję ze ścierą może lepiej pójdzie
|
||
|
|
|
#12262 | ||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Efektu po masce koloryzującej nikt nie zauważył (tej masce, którą pomyliłam z szamponetką). Nie farbowałabym wczoraj, gdyby nie to, że po nadmiarze brylantyny miałam jakąś tłustą kopką miast włosów. Wykorzystałam okazję ![]() Cytat:
Cytat:
Też będę miała radochę przed kasztanem.A substancji rzeczywiście w saszetce sporo - umaziałam całą umywalkę, buzię i uszy ![]() Cytat:
![]() Cynamonowy miałam dawno temu szampon i zachwycałam się nim. Drapałam się później, oczywiście, ale włosom się podobało ![]() Cytat:
Poczekam tez na relację Kosmarki. Jak dotąd dziewczyny chwaliły. Cytat:
Tylko zawsze krótkie Ciekawe, jakie włosy ma jej dziecko i jak sobie radzi z nimi, jeśli są kręcone. Właśnie, właśnie! Skoro powinno być coś ochronnego, to parafinka i wazelinka świetnie się sprawdzą jako "ochrona" przed działaniem humektantu. Przed działaniem czegokolwiek Jak zapatrujesz się na Pantene pro-v z dimethicone? Mycie każdorazowo Barwą lub Familijnym średnio mi się uśmiecha Już kombinuję na każdą stronę, bo na dziś został mi żel lniany (broni się najlepiej) i żel różowy (skończył się, świntuszek). Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#12263 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Eloe napisała:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pantene dawno nie używałam, oglądałam ostatnio skład którejś, był mocno emolientowy, ale z silikonami naturalnie. Romansowałam ostatnio z drogeryjnym Elseve przeciw łamaniu się włosów, całkiem ok, w składzie amodimethicone. Wynalazłam i zakupiłam, ale jeszcze nie próbowałam maskę Elseve Total Repair, z keratyną, proteinami i ceramidami: skład tutaj (rety, gdzie tu jest jakiś silikon? na pierwszy rzut oka nie ma, ale na pewno jest coś silikonopodobnego, a może nie?). Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#12264 |
|
Zakorzenienie
|
to pocieszające
bo myślalam że to tylko moje włosy takie wredne![]() muszę sie podszkolić w kwestii punktu rosy
Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-01-08 o 15:32 |
|
|
|
#12265 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypróbowałam więc do zniszczonych i z jedwabiem, z obu byłam zadowolona.Cytat:
jak to się mówi: co się odwlecze, to nie uciecze, zamówię jak wykończę Bingo (które cenowo jest jeszcze bardziej atrakcyjne, za pół litra płaciłam ok. 8złCytat:
Też się czasem zastanawiam jak dbać o kręciołki u dziecka. Jako 2, 3 letnie dziecię miałam loczki jak aniołek, potem było już tylko gorzej, bo mama rozczesywała mi je na sucho szczotką. Domyślacie się jak wyglądałam- |
|||
|
|
|
#12266 |
|
Zadomowienie
|
Eloee77 wow aż 50 minut, to dłużej niż ja (ostatnio było40min)
![]() Ja miałam widocznie ciemne włoski po niej,brąz o którym marzę Mi spokojnie jedno opakowanie wystarcza przy mojej długości i też się zawszę upackam cała (i łazienkę ), ale bardzo łatwo się zmywa nie to co farba![]() Pragnę poinformowac wszystkie kręcone,że od poniedziałku(11 stycznia) jest promocja żelu Paloma w Rossmann! jedyne 7,79 zł ![]() Nie wiem czy się skuszę bo mam jeszcze sporo tego żelu (nawet TŻ-owi kupiłam i używa go zamiast dotychczasowego )
|
#12267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez kosmetolog1 Czas edycji: 2010-01-08 o 16:22 |
||
|
|
|
#12268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy mogłabyś powiedzieć gdzie w tym składzie jest ceramid, którym się chwalą? |
|
|
|
|
#12269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak pojawił się u mnie mały dylemat i zwracam się do Was z prośbą o radę ![]() Przekonałam się do mycia odżywką i po wykończeniu różowego yunga używam aktualnie aolesowego potterssa i raz w tygodniu szamponu fitomedu (w weekend przed waxam l'biotica )Ostatnio zakupiłam sobie odżywkę nivei na noc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...egeneracja.htm i zastanawiam się czy obecność Amodimethicone nie powinna wpłynąć na mój schemat mycia włosów (odżywką co drugi dzień i w weekend szampon)? Mam na myśli czy w takiej konfiguracji jednak szampon nie jest wskazany częściej? Będę wdzięczna za sugestie Edytowane przez convallaria Czas edycji: 2010-01-08 o 16:34 |
|
|
|
|
#12270 |
|
Zadomowienie
|
A co do składów
interesuje mnie skład odżywki z Rossmann Accent Brown ale nie mogę znalezc składu szukam na całym wizażu i w necie i nic ![]() Może któraś miała do czynienia z tą serią?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Czyżby kolejna fanka Hunterfestu?
Niestety nigdy o Hunterfeście nie słyszałam, wyprowadziłam się ze Szczytna mając lat 11, ale sentyment i miłość pozostała
Dziś zawinęłam włosy od razu po odżywce b/s, a po zdjęciu ręcznika wgniotłam żel. Może ręcznikowanie już po wgnieceniu żelu przyniosłoby lepsze efekty? Jak myślicie?
Zastanawiam się, czy iść do sp, ale to duże przedsięwzięcie(strasznie daleko), czy lepiej kupić na doz pl i odebrać 
Z moimi włosami było wszystko w porządku, tak myślę...

Nadal poluję na imbirowy, ale w Carrefourach, o które zahaczam są tylko dwa powyższe. Muszę TŻ-ta do Almy posłać (której u mnie nie ma).

może się skuszę na ten Twój, sumie nie wypadają mi jakoś specjalnie włosy, ale skoro ma olej z migdałów ...