Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 11:40   #2461
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Eleeri
ja nie odciągam , wole mu zaoszczędzić tej średniej jakościowo przyjemnościPodobno to nie ma w ogóle wpływu na to czy zarośnie czy nie.

katarzynko
jak mam inne zdanie na ten temat, nie odciągam a jak narazie Tomuś infekcji nie ma

to do mnie było o tym starym doktorzynie?
no ale czy to boli chlopcow?
mamy napiszcie czy wasze dzieci to boli?
bo mojej siostry synka to nigdy nie bolalo i przyjaciolki synka 2mc mlodszego od Laury tez nie boli- w ogole ani grymasu nie mial

mi nawet nie chodzi o to czy to sie zrosnie czy nie, tylko ze tam sie zbiera mocz,kał,krem... higiene poporostu mam na mysli
Uwazam tez ze taka infekcja nie robi sie z dnia na dzien.

A to do ciebie nie bylo-bezposrednio tylko ogolem do wszystkich 'madrcy"doktorkow
Wlasciwie nie powinnm sie wtracac bo chlopca nie mam, ale jakos tak mnie to dotknelo.
Mysle tez ze co innego sciagnac do mycia a co innego sciagnac zeby odciagnac-chyba zamotalam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:50   #2462
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Hej mamuski
Mam chwilke wolna bo juz zupke nastawiłam a Kuba spi.
Noc była do bani, mały budził sie co godzine przekrecał na brzuch i probował raczkowac ale szybko mu sie to nudziło i po chwili juz jęczał
Nie wyspałam sie Od rana jest niegrzeczny, daje mi niezle w kosc

Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Przepraszam musiałam nie zauważyć wcześniej.
Tak lubi bardzo. Śmiga już w po mieszkaniu i jest zadowolona. Ale np. córka znajomych starsza o 2 m-ce nie lubi chodzika i się go boi. Wychodzę z założenia, że dzieci wiedzą na co są gotowe, i ona najwyraźniej jeszcze nie. Często też kładę ją na brzuszku żeby ręce też ćwiczyła no i są efekty już (jak wcześniej pisałam).
Wydaje mi sie, ze Kuba tez polubi chodzik bo rwie sie do chodzenia jak oszalały. Na brzuchu bardzo czesto leży i tez zaczyna juz szykowac sie do raczkowania

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a na wadze 3 w dół

super, gratuluje

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
Prawda, że film fajny? Przepadam za wampiriadami, to najlepsze melodramaty, jakie znam Tylko błagam - nie zdradzaj mi, co w drugiej części Już TZ mi coś przbąkiwał, że w częsci trzeciej Edward zejdzie na dalszy plan, a Bella zacznie trzymać z wilkołakami Mam nadzieję, że ściemniał
Nie zdradze Ci o czym jest 2 czesc bo niestety jej nie obejrzałam a miałam taka ochote...

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Z dobrych wieści, to moje dziecię zaczęło interesować się swoimi stópkami. Jak to słodko wygląda, gdy chce dopaść swoją nózkę.
Zresztą wkleję filmik później ( na razie fotki)
Zaczął też mówić TATA , filmik już się wgrywa na YT, także dzisiaj zaserwuję Wam nie lada kino Zmierzch przy tym wysiada
Ale slicznie gada moj tak nie potrafi

Cytat:
No tak, fotki...
Nie przejmujcie się bałaganem w tle i brudnym body - morelki
Słodziak z niego

Oho, budzi sie maruda...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:06   #2463
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

informuję, że żyjemy ... małż zarekwirował mojego lapka i klapa ;> ... pojechał w delegacje

narazie spadam bo maruda jęczy na łóżku

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:10   #2464
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Unholy, ale twoj Antoś rozgadany
Stary 2010-01-11, 12:12   #2465
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Moj wczorajszy dzien byl wspanialy Poszlam do biblioteki, do muzeum, na lunch i do kina. Bylo cudownie! Wrocilam do domu tylko na karmienie i zeby wrzucic pralke, po czym znowu poszlam. Wrocilam do domu przed 18, maz zbytnio sie nie zmeczyl, bo Ania byla wyjatkowo grzeczna
Oraz zapisalam sie na kurs!! Bedzie to kurs historii sztuki, bo to kiedys studiowalam. Zaczynam co prawda pozno, bo od czesci 3, od baroku, ale lepszy rydz niz nic Spotkania beda w czwartki od 20-22:00. Ogromnie sie ciesze!
Gratuluje wspanialego dnia i zapisania sie na kurs!!!
Ja w przyplywie gotowki zapisje sie do osrodka sportowego i bede regularnie chodzic na silownie i moze cos wiecej jak czas i praca pozwola
Cytat:
dietki-ile pijecie wody dziennie?ja najwiecej na wieczor pije za dnia staram sie ale mniej wypije niz saczac powoli przed kompem.2l mysle ze sie uzbiera z kawa i herbata slim
pije 8-10 szklanek wody oprocz tego inne rzeczy rowniez
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
i przyszlam sie pochwalic....(bo nie wiem czy juz wiecie czy nie..)

Zostalam Mamusia 6 stycznia o 10.15....malej Jowity Malgorzaty....ma cale 3550g i 56cm i jest cudowna....

i o to Ona
Serdecznie gratuluje!!!
Coreczka sliczna
Cytat:
No tak, fotki...
Nie przejmujcie się bałaganem w tle i brudnym body - morelki
Sliczny jest, taki do schrupania
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=3sn9-p3MzuU
Nakręcone w sobotę wieczorem przed spaniem

moj tez tak gada, czasami wrecz krzyczy
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja Ci humoru nie poprawię, bo sama mam kiepski humorek i samopoczucie

Dalej nie masz nikogo do opieki?
Stary 2010-01-11, 12:17   #2466
magi77
Wtajemniczenie

Witajcie poweekendowo
Jejku to już chyba norma, wchodzę na wizaż, a tam tysiąc stron poetki Wy moje Jakoś po mału może nadrobię Niestety mój dzidź coraz bardziej marudny Teraz śpi, ciiiii.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
...
hihihi to co sztama tesciowe jestesmy trzeba sie napic
p.s Wercia ma zakola po bokach
...
Teściowo, ja dopiero dzisiaj ale lepiej późno niż wcale
Eee, to irokez pewnie ma. Super!

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
...
A co to?
...
A to: http://www.allegro.pl/item849767628_...wersjas_k.html

Polecam jest super

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...
To kupię ten z BabyOno

Do poradni będę dzwoniła w poniedziałek, żeby się umówić, bo dzisiaj wróciliśmy po 15-ej i nie zdążyłam ogarnąć .

Dzięki za info o Furaginie, ja rozgniotłam i wymieszałam na łyżeczce ze swoim mlekiem, też jakoś poszło, ale może jutro spróbuję bez rozgniatania.
...

Super, że łyżeczką poszło Ja rozgniatałam, dopóki w szpitalu mnie nie oświecili.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Zerknęłam, fajny, ale drogi
Ja mogę polecić konika morskiego, też FP, na początku Kubuś się go bał, a teraz ślicznie zasypia przy nim, aż jestem w szoku
...
Drogi, ale na pierwszą gwiazdkę zaszaleliśmy Oglądałam tego konika - fajowy.

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
...
Co chcesz, dobrze pozuje Ja się napaliłam też na krzesło z tej serii, tylko z innym zwierzątkiem, także czyham na opinię o nim
...
Podzielę się

Cytat:
...
mąż?
...
Si

eleeri, czytałam o ZUMie u Matiego. Bardzo mi przykro PO antybiotyku przejdzie. Jak sam Mati się czuje? Trzymam za usg. Bardzo mocno

Miramej, jak dzisiaj Kuba?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:22   #2467
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Niech każdy robi z siusiakiem jak uważa
Stary 2010-01-11, 12:35   #2468
magi77
Wtajemniczenie

Dużo zdrówka dla Zuzy Karoli . Strachu się biedna tylko najadła. Dobrze, że jest oki.

Małga GRATULACJE Śliczna córcia

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Nie doczytam więcej, bo synciu wstał.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:49   #2469
UnholyOne
Ola-Unhola

Cass, pewnie Kubusiowi zębole wychodzą jak taki marudny. Bidulek sie męczy i do towarzystwa Mama mu potrzebna. Żeby ponosiła, pobujała

Z siusiakiem to cięzka sprawa, nie ma idealnego wyjścia. Każdy sposób (odciąganie, nie odciąganie) ma swoje minusy i plusy. Trzeba wypośrodkować
Ja Bartkowi w ogóle nie odciągałam i jako niemowlę i małe dziecko nie miał problemów ani żadnych zakażeń. Wszystko czyściutko, zawsze wymyty ale po wierzchu - było ok. Problemy zaczęły się chyba jak miał 5 lat, wtedy konieczny był zabieg rozcięcia stulejki, bo ciągle zbierała mu się ropka itp. Lekarz mówił tez, że to może być "dziedziczne". U mnie i Małż i mój Brat mieli z tym problemy jako dzieci. Teść jest lekarzem internistą, więc nie powiem co i jak zrobił Małżowi, ale z opowieści wiem, że brrr.....Brat był na zabiegu, ale jeszcze bardziej zaawansowanym niż Bartuś.
Są różne szkoły - co lekarz to opinia i nie uważam, że jeden ma rację a drugi nie. Także, trzeba zdecydowac samemu. Dostosować "warunki i możliwości" dziecka do danej metody. Jeżeli będzie się brudzić, często mieć problemy np. z ZUM to warto odciągnąć (nie tak nachalnie), a jak będzie spokój to warto poczekać jak będzie większy.

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:51
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:00   #2470
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Niech każdy robi z siusiakiem jak uważa
Cytat:
Są różne szkoły - co lekarz to opinia i nie uważam, że jeden ma rację a drugi nie. Także, trzeba zdecydowac samemu. Dostosować "warunki i możliwości" dziecka do danej metody. Jeżeli będzie się brudzić, często mieć problemy np. z ZUM to warto odciągnąć (nie tak nachalnie), a jak będzie spokój to warto poczekać jak będzie większy.
wlasnie to wywodzie swoim mialam na mysli.Szczegolnie to.

Chyba wam nie pisalam wczoraj ze wczoraj mloda pila mleko o 17 a o 18 kapiel byla
Dzis tez cos nie idzie jak zwykle
Testuje i dalam jej obiadek o 11, a potem kaszke dostanie na gesto zeby dotrwala do kapieli i postaram sie przeciagnac ja do 19.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:03   #2471
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass, pewnie Kubusiowi zębole wychodzą jak taki marudny. Bidulek sie męczy i do towarzystwa Mama mu potrzebna. Żeby ponosiła, pobujała

Z siusiakiem to cięzka sprawa, nie ma idealnego wyjścia. Każdy sposób (odciąganie, nie odciąganie) ma swoje minusy i plusy. Trzeba wypośrodkować
Ja Bartkowi w ogóle nie odciągałam i jako niemowlę i małe dziecko nie miał problemów ani żadnych zakażeń. Wszystko czyściutko, zawsze wymyty ale po wierzchu - było ok. Problemy zaczęły się chyba jak miał 5 lat, wtedy konieczny był zabieg rozcięcia stulejki, bo ciągle zbierała mu się ropka itp. Lekarz mówił tez, że to może być "dziedziczne". U mnie i Małż i mój Brat mieli z tym problemy jako dzieci. Teść jest lekarzem internistą, więc nie powiem co i jak zrobił Małżowi, ale z opowieści wiem, że brrr.....Brat był na zabiegu, ale jeszcze bardziej zaawansowanym niż Bartuś.
Tez mi sie wydaje, ze to przez zabki.

Ja tez nie wiem jak to jest do konca z tym odciaganiem trzech lekarzy u ktorych bylismy nie kazali nic robic. Wiec ja nie robie.
Raz tylo jak zanosilismy mocz na posiew lekko odciagnełam i wyczysciłam. Tak na codzien tego nie robie. Mały jak lezy w wannie to siusiak jest cały zmoczony i wydaje mi sie, ze jak tak kilka minut polezy to brudki sie wymyja ze srodka.
Moj brat jak miał ok 6 lat tez miał zabieg na stulejke i do tej pory pamieta to jakis traumatyczne przezycie.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-11, 13:03   #2472
UnholyOne
Ola-Unhola

Aaaa zapomniałam napisac, ze Antos w koncu zrobi koopke bez bólu. Mnóstwo bobków, ale nic się nie meczył
Stary 2010-01-11, 13:11   #2473
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa zapomniałam napisac, ze Antos w koncu zrobi koopke bez bólu. Mnóstwo bobków, ale nic się nie meczył
A moj od kilku dni robi 4-5 kupek na dobe (takie ladne zółte). Dzisiaj w nocy obudził sie o 24 zrobil kupke a potem o 4

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-11, 13:17   #2474
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie
kurcze zjadlam rano wiesniaka i zapomnialam zeby go wrzucic na patelnie

noc byla znow ciezka - TZ wygnalam do salonu bo biedny odsniezal w pracy teren do 12 w nocy a rano musial wstac wiec nie chcialam go meczyc

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Ja dodaję tą kaszkę rozrobioną na wodzie do butelki z mlekiem.
a po co ja wczesniej rozpuszczasz w wodzie skoro dosypana do mleka rozpusci sie tak samo ?
Cytat:
Svinecko przyszla Tamilee, w tejze chwili
buziak
aaaa teraz mam twoj adres to wiesz na niezapowiedziana kawe moge sie teleportowac

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

otworzylam koperte
przeczytalam opis plytki
oplułam monitor i kota
ciesze sie
mam nadzieje, ze reszra Laurce sie tez przyda w niedalekiej przyszlosci, Eryk, mimo ze chlopiec bardzo chetnie ogladal, do dzis czasem spojrzy wiec nie kasuje bajek i wszystkie siedza na kompie

no wiesz ja Ci juz wiele razy mowilam, ze zapraszam - ale wole zapowiedziana wizyte, lubie byc przygotowana

haha biedny kot - super, ze opis Ci sie podoba hehe
Cytat:
Dzień dobry (mam nadzieję...)
Wczoraj pokłóciłam się z Gnomem, także nie wiem czy dzisiaj będzie lepiej...
Humor mam zły...

Z dobrych wieści, to moje dziecię zaczęło interesować się swoimi stópkami. Jak to słodko wygląda, gdy chce dopaść swoją nózkę.
Zaczął też mówić TATA , filmik już się wgrywa na YT, także dzisiaj zaserwuję Wam nie lada kino Zmierzch przy tym wysiada

Idę napić się bawarki
no moj wlasnie tez od nie dawna szaleje z tymi stopkami

kurcze a moje dziecko tyle mlodsze i nic nie gada
Cytat:
bosko
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my próbowaliśmy w RTV AGD, bo tam była w promocji ta kamerka, która nas interesowała
ja tez tam chcialam wziac

tam jest Lukas i Sigma, a wczesniej Cetelem

ale TZ playa dostal

posprzatalam chate ale zostaly mi jeszcze lazienki do umycia i tak mi sie nie chce
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:17   #2475
frida110
Zakorzenienie

Unholy fajny filmik

Gratulacje dla wszystkich odchudzających się mam Wagi drgnęły Teraz już będzie coraz lepiej
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:20   #2476
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

WrednaAfrodyta podawalam Ci propozycje dywanow, chyba nie zauwazylas

dobra ide sprzatac
Stary 2010-01-11, 13:33   #2477
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

kurcze na ktorej stronie?
Stary 2010-01-11, 13:38   #2478
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Wasze kciuki cuda działają właśnie wróciłyśmy, Martynka obdarzyła panią swoim wyjściowym uśmiechem nawet się nie skrzywiła, patrzyła tylko z ciekawością jak jej z paluszka kropelkami krew pobierają, byłam w szoku
dla Martnki za odwage
dzielna byla

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
ten antybiotyk to jest na bakterie w moczu, a siusiak już się prawie zagoił, ale to chyba zasługa rivanolu

pewnie już napisałaś co z dzisiejszym dniem ale ja jeszcze nie doczytałam
ściskam Cię mocno

biedna Zuzia z tymi ząbkami
ciesze sie ze juz u Was lepiej

hmm napisalam tylko ze mam na zadanie
zaraz dopisze reszte

no biedulka
ale dzis bylo znacznie lepiej
w nocy bardzo ladnie spala

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
HEj
Niewyspana jestem Maly chyba przezywa moja prace, bo budzi sie czesto i nie chce spac

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
I CO???? Jesteś w pracy czy Cie tam nie ma??

A co lubisz czytać? poprawka: już wiem, że teksty trzymające w napięciu (jak nasz wizaż ), ale dodaj jakiś wyznacznik... Nowe? Stare? Polskie? Obce? science-fiction?

W naszych stronach spokój. STas śpi, a ja zgubiłam szkło kontaktowe No rewelacja... Borys też śpi - na mojej stopie. W tym tygodniu jedziemy do wterynarza, gdyż ostatnio wciąż coś się Boniowi przytrafia...

No i dziś czwarte USG bioderek - nie widzę powodu, dla którego lekarz nie miałby nas zaprosić na niedzielny obiad... - przełożone z poniedziałku przed świętami (nie wiedzieć czemu, pocałowaliśmy klamkę).
nie jestem w pracy ale i nie mam tego co chcialam...

wole nowsze, obce ale nie science-fiction

za Bonia
i usg
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:38   #2479
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jezuuu zabije tego gnoma zaraz
juz od godziny mu mowie zeby wstawl bo musze jechac do urzedu a on tylko mowi"zaraz" i jak ja zaraz tam zajde to mu kopa w dupe zasadze!!! juz mnie wkurza bo jak on musi gdzies jechac to raz-dwa i wyszykowany a jak ja to mnie olewa

Cytat:
Dzień dobry (mam nadzieję...)
Wczoraj pokłóciłam się z Gnomem, także nie wiem czy dzisiaj będzie lepiej...
Humor mam zły...

Idę napić się bawarki

Antos jest boski!

Cytat:
mój siusiak ma się zdecydowanie lepiej
siuśki dzisiaj pobrane już w laboratorium, dzisiaj wyniki i usg
za wyniki

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
gorgulek i jak tam? dostałas L4?
Ja nawet nie bede probowac........w nastepny piatek ide do pracy na poł dnia i tak samo w pon (podzieliłam urlop na pół) a od wtorku juz 7godz

musze pochwalic moja fryzjerke Madziulke kochana, chyba jej te wszystkie wasze komplemety zaraz powysyłam

biedaczka, ale znam ten bol bo moja Zuzia tez ma takie napady histerycznego prawie płaczu, i paluszki do buziaka wkłada i tak okropnie gryzie, juz tak dlugo to trwa a tu nnic niewidac

musze sie zaopatrzyc w jakies czopki bo ja jej jeszcze nigdy nic nie dawałam przeciwbolowego ani przeciwgoraczkowego, co polecacie?
Paracetamol?
1. zaraz napisze wszystko tylko pocytuje

doskonale Ciebie rozumiem, wiem co to za bol

2. fryzjerke koniecznie pochwal
wloski cud - miod

3. no wlasnie to najgorsze
dzieciaczki mecza sie a te zeby ani mysla wyjsc

4. ja mam eferalgan i u nas dziala, pare razy juz sie ratowalismy
i na goraczke i na bol
my mamy czopki

Cytat:
ale to slodkie
Stary 2010-01-11, 13:46   #2480
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
dla Antosia

Cytat:
kogo sluchac?
glosu rozsadku
no bo jak umyc nieodciagajac
powierzchu jak zdazylysmy zauwazyc to za malo i teraz maluchy cierpia

niech sobie sam stary doktorzyna sam nie myje i niech doprowadzi sobie interes do tego do czego sie przyczynil dzieciakom

z drugiej strony-nie pogniewajcie sie mamy, ale gdyby mi dr powiedzial nie to tak bym to robila, no bo znamy doskonale anatomie i wiemy ze jak nie zzsuniemy to nie umyjemy
nie mam na mysli sciagania az do popekania, ale powolutku coraz wiecej i wiecej

nie bic :P
Cytat:
no ale czy to boli chlopcow?
mamy napiszcie czy wasze dzieci to boli?
bo mojej siostry synka to nigdy nie bolalo i przyjaciolki synka 2mc mlodszego od Laury tez nie boli- w ogole ani grymasu nie mial

mi nawet nie chodzi o to czy to sie zrosnie czy nie, tylko ze tam sie zbiera mocz,kał,krem... higiene poporostu mam na mysli
Uwazam tez ze taka infekcja nie robi sie z dnia na dzien.

A to do ciebie nie bylo-bezposrednio tylko ogolem do wszystkich 'madrcy"doktorkow
Wlasciwie nie powinnm sie wtracac bo chlopca nie mam, ale jakos tak mnie to dotknelo.
Mysle tez ze co innego sciagnac do mycia a co innego sciagnac zeby odciagnac-chyba zamotalam
ja się bynajmniej nie gniewam
i gdyby nie to że młody jest chory to dalej bym nie odciągała

ani jeden lekarz, ani jedna pielęgniarka, czy położna nie polecała odciągać - więc chyba jakiś powód jest.

anatomię znam i nie zgodzę się z Tobą
mimo iż nie nigdy odciągałam młodemu napletka, po odciągnięciu przez p. doktor nie miał tam żadnego brudu, żadnych jak piszesz maści, kremów, kału, moczu, czy innego badziewia

i wcale nie uważam żebym w jakiś sposób zaniedbała higienę u swego dziecka.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Witajcie poweekendowo
Jejku to już chyba norma, wchodzę na wizaż, a tam tysiąc stron poetki Wy moje Jakoś po mału może nadrobię Niestety mój dzidź coraz bardziej marudny Teraz śpi, ciiiii.

A to: http://www.allegro.pl/item849767628_...wersjas_k.html

Polecam jest super

eleeri, czytałam o ZUMie u Matiego. Bardzo mi przykro PO antybiotyku przejdzie. Jak sam Mati się czuje? Trzymam za usg. Bardzo mocno

Miramej, jak dzisiaj Kuba?
mój też zasnął przed chwilą, więc nadrabiam to co miałam już chwilę temu zaznaczone i zaczęte

miś fajny, ale cena przyprawia o zawrót głowy

Mati po antybiotyku czuje się o niebo lepiej, dzisiaj, nie wiem, czy mogę go pochwalić, żeby nie zapeszyć
zasnął o 22 - sam, i spałby pewnie do rana tylko że moje cyce nie przyzwyczajone do takich długich przerw były już przepełnione, więc 0 4.30 nie wytrzymałam i dałam mu cyca na śpiąco
potem spał do 7, a zbudziła go pielęgniarka która przyszła zrobić mu zastrzyk

właśnie Miramej miałam do Ciebie już pisać sms-a
bo się coś nie odzywałaś dzisiaj
jak Kuba ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 13:51   #2481
gorgulek
Zakorzenienie

dla wszystkich mam na dietce za strate kg

u mnie zasmiast mniej to 0,5kg wiecej
a teraz zajadam szarlotke i sernik z makiem
Stary 2010-01-11, 13:55   #2482
morska
Zadomowienie

Cześć

Dzięki za opinie o wodach mineralnych.
Cassandro, czy ta woda Mama i ja jest łatwo dostępna, jest np. w supermarketach?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mi na tasmie dwustronnej tez sie nie trzymalo
Dobrze wiedzieć. Też miałam w planie te naklejki, a dodatkowo mam na ścianie taki tynk, o dziwnej nazwie szlachetny, który ma taką chropowatą (?) fakturę, ale myślałam, że na taśmie dwustronnej da radę. Rezygnuję zatem z naklejek. W sumie mąż podrzucił już inny fajny pomysł, więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
i przyszlam sie pochwalic....(bo nie wiem czy juz wiecie czy nie..)

Zostalam Mamusia 6 stycznia o 10.15....malej Jowity Malgorzaty....ma cale 3550g i 56cm i jest cudowna....:l ove:

i o to Ona
śliczna
my się nie znamy, ale również gratuluję
delektuj się każdą chwilą, bo czas tak szybko płynie..
Stary 2010-01-11, 13:58   #2483
gorgulek
Zakorzenienie

i nie napisalam a bylam pewna ze tak
cos mi pamiec szwankuje

zaden lekarz nie bardzo chce sie bawic w moje dluzsze zwolnienie i wymyslanie choroby (pewnie gdybym im slono zaplacila to by cos sie wymyslilo )
wiec musze zadowolic sie czyms innym
wzielam opieke na Zuzie, narazie na tydz, i jak cos bede przedluzac
jak jeden nie da to pojde do innego

ja po prostu nie wyobrazam sobie zostawic jej niani teraz
i poki jeszcze moge to skorzystam z tego zwolnienia

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Eleeri nie chwalac to mialas fajna nocke

a gdzie Ty widzisz Miramej?
Stary 2010-01-11, 13:59   #2484
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

hmm napisalam tylko ze mam na zadanie
zaraz dopisze reszte

nie jestem w pracy ale i nie mam tego co chcialam...

myslałam, że napisałaś
pisząc to dopiero zabierałam się do czytania i odpisywania, a miałam 3 strony

a co na jutro planujesz w związku z pracą ?

Stary 2010-01-11, 14:05   #2485
aannuullaa
Wtajemniczenie

Jezuuu zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
Svinecko
podeślij trochę energiii

gogrulku dobre i to, ważne że coś udało się załatwić

unholly, Antoś bombowy, wymiękłam jak zobaczyłam filmik, przekochany bąbel

Widzę ze cass już się uwinęła nasze nieziemskie wyniki już są na pierwszej stronie...Ja dodałam do albumu fotkę małej z 5 miesiąca

dobrze że siusiaki powoli dochodzą do siebie
ja czekam na wyniki, mocz małej ma być dzisiaj (oby bez żadnych badziewi), morfologia jutro

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:

eeej nie mów takich rzeczy..na dodatek jak to? i szarlotkę i sernik? razem? no to narobiłaś mi smaka nie powiem...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:05   #2486
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
i nie napisalam a bylam pewna ze tak
cos mi pamiec szwankuje

zaden lekarz nie bardzo chce sie bawic w moje dluzsze zwolnienie i wymyslanie choroby (pewnie gdybym im slono zaplacila to by cos sie wymyslilo )
wiec musze zadowolic sie czyms innym
wzielam opieke na Zuzie, narazie na tydz, i jak cos bede przedluzac
jak jeden nie da to pojde do innego

ja po prostu nie wyobrazam sobie zostawic jej niani teraz
i poki jeszcze moge to skorzystam z tego zwolnienia

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Eleeri nie chwalac to mialas fajna nocke

a gdzie Ty widzisz Miramej?

opieka nad niby-chorą Zuzą ?

no nie chwalę, przecież

no nie widzę i nie zobaczę bo Ona jest ukryta, jak jest oczywiście
ale jak jest to czyta zapewne
a jak Jej nie ma to się nie odezwie i wtedy do niej skrobnę sms-a
jak ładnie zagmatwałam

spadam do sklepu, bo mąż wspaniałomyślnie udzielił mi dzisiaj przepustki
i wydzielił kasy
to idę zaszaleć

Stary 2010-01-11, 14:08   #2487
aannuullaa
Wtajemniczenie

eleeri, trzymam kciuki za to USG, o której będziesz coś wiedziała?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:13   #2488
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gogrulku dobre i to, ważne że coś udało się załatwić

ja czekam na wyniki, mocz małej ma być dzisiaj (oby bez żadnych badziewi), morfologia jutro

eeej nie mów takich rzeczy..na dodatek jak to? i szarlotkę i sernik? razem? no to narobiłaś mi smaka nie powiem...
no ja i z tego sie ciesze bo moge byc z Zuzia w domu

wyniki beda super!

a no kawalek szarlotki i kwalek sernika i tak na zmiane
juz skonczylam
popijam teraz zielona herbatke

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
opieka nad niby-chorą Zuzą ?

no nie chwalę, przecież

no nie widzę i nie zobaczę bo Ona jest ukryta, jak jest oczywiście
ale jak jest to czyta zapewne
a jak Jej nie ma to się nie odezwie i wtedy do niej skrobnę sms-a
jak ładnie zagmatwałam

spadam do sklepu, bo mąż wspaniałomyślnie udzielił mi dzisiaj przepustki
i wydzielił kasy
to idę zaszaleć
no tak nad Zuzia
chcialam wziac na siebie ale sama nie wiedzialam co lepsze
powiedzialam ze nie mam z kim dziecka zostawic i dala mi narazie na tydz

aaa ok
teraz juz rozumiem
tez sie zastanawiam jak u nich?

wow
szalej szalej
Stary 2010-01-11, 14:20   #2489
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cass wrzucilam fotke do albumu 6 miesiecy

u mnie na koncie 2.5kg mniej - czyli 49.5 (4 z przodu)

Cytat:
kurcze na ktorej stronie?
bede taka i Ci wkleje

oto moje propozycje:

http://www.allegro.pl/item877673567_super_kolor y_shaggy_5cm_1_6_x_2_2_zo bacz.html
http://www.allegro.pl/item863949029_dywan_shagg y_5_cm_160x220_tanie_dywa ny.html
http://www.allegro.pl/item846230540_dywan_visco se_shaggy_tops_spd_55_140 x200_od_ss.html - jesli sie nie myle to ja od tego sprzedawcy kupowalam
http://www.allegro.pl/item867750240_shaggy_venu s_120x180_cm_rabat_10_od_ ss.html
http://www.allegro.pl/item853559458_dywan_stila rt_shaggy_4cm_140x190_od_ ss_km1011.html
http://www.allegro.pl/item873076012_dywan_shagg y_200x300_orange_949_sc06 4p.html
http://www.allegro.pl/item879633888_dywan_shagg y_180x260_cream_orange_42 32_2a037k.html
http://www.allegro.pl/item871148839_dywan_expo_ shaggy_2cm_160x230_od_ss_ km317.html
http://www.allegro.pl/item869269791_dywan_shagg y_schoko_5_cm_150x200_tan ie_dywany.html
http://www.allegro.pl/item868015689_dywan_shagg y_5_cm_160x220_tanie_dywa ny.html
http://www.allegro.pl/item870159237_dywan_shagg y_royal_140x190_cm_promoc ja_relief.html

jezeli chcesz zaszalec z kolorami to moze taki?:
http://www.allegro.pl/item878323483_shaggy_1_6x 2_2_kwiatek_wlochacz_5cm_ mrdywanek.html

aczkolwiek bez fotek mniej pomoge, no i nie napisalas jakie masz meble - no i nie wiem czy ten pomarancz u Ciebie daje duza przewage bo jesli tak to lepiej cos z brazem a jesli chcesz ozywic pokoj to jednak moze pomarancz
Cytat:
Jezuuu zeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
Svinecko podeślij trochę energiii
chetnie ale cala wyczerpalam na szorowaniu kibla

zaraz zamawiam te ramki co mozna lapke albo stopke odbic, zamawiam 3 - dwie dla dziadkow i jedna dla nas
a fotke dam ta co umiescilam w albumie 6 miesiecy
Stary 2010-01-11, 14:26   #2490
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

i przez gnoma stalam godzine w banku!!bo gdybysmy jechali szybciej to pewnie mniej ludzi by bylo

u mnie waga stoi w miejscuale co sie dziwic jak teraz wcinam gołąbka
chyba przejde na diete ONZ

łącze sie z mamami marudnych dzieciaczkow bo moja tez daje popalic dzis

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości