|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12361 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
Cytat:
Dziękuję.
|
|
|
|
|
#12362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczynam stosować zachęcona Waszymi opiniami i tym że nie ma w nim alkoholu
|
|
|
|
|
#12363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A często go wmasowujesz?Ja włosy muszę wiązać na ćwiczenia,nie-na-wi-dzę. Wyglądam jak kretynka w kucyku i mam manię,że gumka mi niszczy włosy |
|
|
|
|
#12364 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie lubię chodzić w związanych
I mam podobnie z tą gumką niszczącą włosy ![]() co do żelu to wmasowuje go ale nie codziennie ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Można by spróbowac takich miękkich frotek do włosów
|
#12365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Może być
Cytat:
na pewno żadnego nie ominęłam, nie przesadzaj z tym postrachem - zgodzę się - brak twoim objętości - przynajmniej na foto, ale ja mam tak samo w przypadku chęci uzyskania bardziej gładkich loków - coś kosztem czegoś - albo gładsze albo bujniejsze .Ta pani z foto jest twoja Myślę, że w twoim przypadku można spróbować delikatnego stopniowania ale tylko górnej partii lokasów Zastanawiam się też czy czasem papilotów nie mogłabyś wypróbować (te silikonowe są gładkie więc najdelikatniejsze i włosów nie powyrywasz - tak od czasu do czasu - mnie zawsze korciło i było ładnie Wiem bo próbowałam niejednokrotnie o te: http://hotfile.com/dl/23686936/20fcf...part1.rar.html Co do frotek - ja mam jedną czarna grubą na dwa palce i średnio 2 razy w tyg. ją zakładam - jest dobra - nie wyrywa włosów, miękko i bezpiecznie są ściśnięte - jak dla mnie to żaden kłopot, co innego gumka .
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2010-01-11 o 20:04 |
|
|
|
|
#12366 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ale nie wszyscy przecież muszą...Dysk mnie się ta maska Sephory nie podoba - silikony, polyquaternium i straaasznie długi skład małoekstraktowy Ja bym nie kupiłą i nie nakładała, ale to moje zdanie - dieta bezsilikonowa (z wyjątkiem dl adimethicone copolyol i cyclomethicone daleko w składzie odżywki przeciwko wypadnaiu włosów.A własnie! Marta_super - spróbuj sięgnąć po serię do wypadających dostępną w Naturze - link do odżywki. To rewelacyjne znalezisko Syrenki, ale twierdzę, że służy i do tego jest wydajna! Nie patrzyłam na skład szamponu, ale pamiętam, że maska mnie nie podpasowała, choć była objętościowo większa od odżywki. sama odżywka pełna jest ekstraktów i mam nadzieję, że wzmocni Twoje włosy. A jak nie - wracaj z TŻem do Wrocławia Cytat:
A propos glikolu - obejrzałam dziś niemal wszystkie żele (nawet Nivea men) do włosów w Rossmanie i muszę stwierdzić, że niemal wszystkie mają wysoko w składzie albo glicerynę albo glikol! Uważajcie! Cytat:
A propos Farmony - chciałam serum Radical i zobaczyłam tragiczną zmianę w składzie! Opakowanie jest teraz ślicznie zielone, ale ekstrakt wylądował na szarym końcu Cytat:
Cytat:
I jak, i jak poszło? ![]() Na zdjęciu jest sporo objętości Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kiedy nieco urosną, to będą wyglądać podobnie do tych włosów Ewelki? Chodzi mi bardziej o fryzurkę niż skręt, bo nie sądzę, by było tak dobrze...Cytat:
Cytat:
Ale ostatnio, gdy nakręcałam (pod koniec czerwca) włosy były w fatalnym stanie, więc kto wie?
|
|
#12367 |
|
Konto usunięte
|
Dlatego wystawię ją Eloe na targowisko
![]() Dodatkowo zabukowałam dziś termin zakręcenia - 23 stycznia godzina 11:30 - wtedy ostatni raz będę mieć proste włosy Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-01-11 o 21:50 |
|
|
|
#12368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Eloe napisała:
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że jakieś znaczenie humektanty w odżywkach d/s mają, nie znalazłam źródeł o tym mówiących z wyjątkiem jednego traktującego o aloesie: Cytat:
Czyli aloes działa jako humektant, ale tylko wtedy gdy go zastosujemy jako składnik bez spłukiwania. Jako że jest rozpuszczalny w wodzie, łatwo się wypłucze z włosów gdy będzie składnikiem odżywki, którą spłuczemy. Ale nie wiem czy to się odnosi tylko do aloesu czy do wszystkich humektantów. Sprawdziłam wyrywkowo na mazidłach humektanty, rozpuszczają się w wodzie. Czyli że miałyby wchłaniać wodę gdy są na włosach jako cześć odżywki d/s, a potem już nie?
|
||
|
|
|
#12369 | |
|
|
Dziękuję Syrenko
Tak sobie teraz myślę, że skoro są rozpuszczalne w wodzie, to nie powinny po wypłukaniu już oddziaływać. Zrobiły swoje i tyle. czyli trzeba uważać na to, co nakłada się celem ochrony i stylizacji. Tak ja to teraz, po Twoich informacjach , widzę.I tutaj - zrobiłam dziś psikadło wodno-kokosowe (użyłam mleczka kokosowego i zwykłej przefiltrowanej wody - w sumie 90 ml, więc nie jakaś wielce ogromna ilość, ale i tak sporo). Machnęłam je celem odświeżenia włosów w pracy. I... puch mój widzę ogromny A o mleczku kokosowym nie znalazłam nic mądrego poza paroma słowami o cococinie na mazidłach. Coż, cococin lepszy od mleczka... Cytat:
|
|
#12370 |
|
Zakorzenienie
|
hEJ DZIEWCZYNKI, JEŻELI PRZEKARMIŁAM WŁOSY PROTEINAMI TO CO MAM TERAZ ZACZĄĆ UŻYWAĆ ? I COŚ CZYTAŁAM ŻE POGODA MA WPŁAYW NA MOJE WŁOSY ( PODEJRZEWAM ZE TO SUCHE POWIETRZE + CZAPKA + MRÓZ ) PRZYCZYNILY SIE DO OKLAPNIECIA MOICH WLOSOW I MAM WRAZENIE ZE MAM JE CALE TLUSTE ! A MYJE CODZIENNIE !!! MOZE MAM JAKAS LZEJSZA ODZYWKE STOSOWAC ? MOZE BYC HERGON NP ?
sorry za Caps Locka ![]()
|
#12371 |
|
Zadomowienie
|
dobrze
![]() Dziś poszukiwań Jantara w Toruniu ciąg dalszy byłam w pozostałych 3 sklepach zielarskich,które znam i..... dwa zamknięte (z powodu choroby) a w trzecim nie było ech...). Szukam właśnie w necie czy są jeszcze jakieś zielarskie których nie znam![]() Odnośnie aloesu,który jest humektanem... mam sok aloesowy w lodówce. Muszę się nim "pobawic" zanim mi się zepsuje .Idąc za waszwmi radami do psikadła się nie nada,więc chyba zastosuję przy najbliższej masce Wczoraj na70min dałam Joanne z miodem i cytryną+olejek rycynowy, i jeszcze ta szamponetka... ach lubię takie włosy (tylko skręt gdzieś mi się zgubił )
|
#12372 |
|
|
Liiii - proszę, nie zapominaj o nieużywaniu Capsa, bo wygląda wszystko, jakbyś krzyczała do nas.
Zajrzyj do podpiętych u góry zakręconego forum artykułów i KONIECZNIE przeczytaj o humektantach. artykuł Syrenki wszystko Ci pięknie wyjaśni. Nie wiem, czego używasz obecnie i co mogło spowodować przeciążenie włosów. Pod czapką zawsze reagują nieco inaczej - skóra głowy tez chce tlenu ![]() Edith pięknie! Gratuluję! ![]() Swój aloes tez zacznę dodawać do masek, bo chyba świeżość to jakaś zamierzchła przeszłość w jego wypadku
|
#12373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby na tym nie ma napisane ile max czasu można przechowywac po otwarciu (na tym co wcześniej miałam,napisane było że po otwarciu trzymac w lodówce max 1 miesiąc.. ).Pic to na pewno trzeba świeży ale do masek to chyba może byc i taki 'podstarzały"
|
|
#12374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#12375 | |
|
|
Cytat:
O Yeach ![]()
|
|
#12376 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachęcona waszymi opiniami o Jantarze, postanowiłam też zakupić dwa opakowania
Kupiłam też mgiełkę z tej serii (nie wiem czy dobrze?). Dzisiaj popróbuję ![]() Mam do Was pytanie, czy np. maskę Glorię do mycia włosów i Mrs. Potter's można kupić w Ross? |
|
|
|
#12377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mgiełki trochę się boję bo ma alkohol, ale oczywiście zależy co dla kogo ![]() Glorii i Pottersa nie ma w rossmanie |
|
|
|
|
#12378 |
|
|
Glorii na pewno nie kupisz w Ross, Mrs. Potters może się zdarzyć, ale u siebie nie widziałam od dawna.
Co do mgiełki Jantar, to w składzie jest denaturat, który moje włosy wysusza, a skórę głowy podrażnia. Jeśli już miałabym ją stosować (na tę chwilę robię tak z mgiełką Radical też z denaturką) to wyłącznie jako bazę do wcierek i uważałabym bardzo na włosy.
|
#12379 |
|
Wtajemniczenie
|
w takim razie Kochane gdzie mogę kupić tego Potter'sa albo Glorię?
|
|
|
|
#12380 |
|
|
Ja wiedziałam, że tak będzie... Glorię do mycia chyba w małych osiedlowych (ja swoją dostałam w Feniksie w Rynku), a maskę w Auchan.
Pottersy chyba w Karfurze. Swój kupiłam w Realu (no i w Feniksie też widziałam)
|
#12381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pottersa w małych drogeriach lub w Realu (w tesco nie widziałam, w carrefourze dawno nie byłam ale chyba nie ma)
|
|
|
|
|
#12382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba ze to skrot myslowy od alkohol denat i nie zalapalam :P ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- potters bywa w almie |
|
|
|
|
#12383 |
|
|
Może być i dentaurka
No widzisz, zapomniałam o Almie. A gdzie się koleżanka podziewała? Loki chyba prostowała
|
#12384 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam dziś odebrać zamówienie z dozu (3 Jantary + Belissa). Pani poszła go szukać i przyniosła moje poprzednie zamówienie - same 3 Jantary (które myślałam, że przepadło - jakiś błąd w systemie). Zdziwiła się, że nie ma Belissy, więc wytłumaczyłam o co chodzi, poszukała i znalazła 2 zamówienie. Pod wpływem impulsu wzięłam wszysto i tak właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką 6 Jantarów (z pustym portfelem
![]() Teraz się trochę poskarżę na moje włosy, znowu straciły całą objętość Po poprzednim myciu, było świetnie, myślałam, że to wpływ ręcznikowania, ale teraz znowu klapa ![]() Pottersy są w Carrefourze i Leclercu. W Auchanie chyba też
|
|
|
|
#12385 |
|
Konto usunięte
|
Jako że jestem codziennie w Carrefourze, a dziś byłam w Auchan - to z Pottersów jest na pewno seria aloesowa (poczytałam skład - jest tam tylko silikon zmywalny z silikonów), jest też seria z ginko i bawełną i szampon z arniką. Na woli w Auchan jest szampon z dziegciem. A maski i emulsje gloria są w Auchan. Są też w Auchan Lorysy - teraz są w promocji.
Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-01-12 o 16:15 |
|
|
|
#12386 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, odżywkę Jantar wcieracie tylko w skórę? Czy we włosy też?
Przepraszam, że tak o wszystko pytam, ale Wy już macie doświadczenie, a ja ciągle początkuję
|
|
|
|
#12387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja caly czas czytam, tylko jakos nie mialam nic ciekawego do powiedzenia ![]() poprzedniego posta pisalam z wanny gdzie siedzialam godzine z maska: miod, żółtko, oliwa z oliwek i żel lniany na łbie na to czepek foliowy i powiem wam ze ta maska to tylko do wanny. w miseczce byla gesta, ale pod wplywem ciepla sie rozrzedzila (podejrzewam ze to zel lniany) i splywala, ciekla po plecach i po uszach.melduje ze moje wlosy sa ciutke lepsze. wiadomo, ze po czapce czy kapturze sa klapniete, do tego swoje robi wilgotnosc, a raczej jej brak, ale po ostatnich 2 myciach bylo wzglednie dobrze. wydaje mi sie ze bunt spowodowal brak olejowania (wyjazd sylwestrowy i 2 kolejne mycia jakos mi sie nie chcialo). po pierwszym nocnym oleju zaczely wracac do siebie. |
|
|
|
|
#12388 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cóż, ja nic nie wiem o mleczku, ale spokojnie podeślę Ci mleczko owsiane to sobie poeksperymentujesz ![]() Moje włosy też klapną, gdy schną w nocy, gdy je myje rano i nie przedobrzę z żelem lnianym i odżywką b/s wyglądają lepiej, nieźle się kręcą, dobrze układają, lekko roztrzepane nabierają objętości. Cytat:
A co do pogody, przeczytaj pierwszy artykuł z wątku "zagraniczne tłumaczenia" ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Polecam też przeczytać artykuł o humetantach i wilgotności z uwagi, że Jantar zawiera glikol propylenowy, który jest humektantem. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=2 |
|||
|
|
|
#12389 |
|
Zadomowienie
|
Moje włosy są jakieś dziwne od ostatniej maski. Jakby obciążone
Ale myłam je przecież szamponem z SLSem (a później jeszcze myłam odżywką, bo myję je codziennie). Dzisiaj się zmartwiłam jak usłyszałam cenę Hegrona - 8,40 zł ![]() Nie tak dawno kosztował jeszcze ponad 6 zł. Teraz lecę do Rossmanna kupić w promocji Palomę. Kupię 2, bo używam nie tylko na włosy, a cena jest dużo niższa niż zwykle ![]() Dziękuję, chyba Edith3F |
|
|
|
#12390 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
jakie żele do włosów polecacie? Słyszałam o żelu z Palomy... Czy można go dostać w Rossmanie, bo jak wysłałam moją mamę do drogerii, to powiedziała, że go nie widziała.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

poleciałam mu żel Palomy(mi wyrosły po nim babyhery
), ale on twierdzi że nie działa 

- zgodzę się - brak twoim objętości - przynajmniej na foto, ale ja mam tak samo w przypadku chęci uzyskania bardziej gładkich loków - coś kosztem czegoś - albo gładsze albo bujniejsze
.
.
Ale ostatnio, gdy nakręcałam (pod koniec czerwca) włosy były w fatalnym stanie, więc kto wie?