|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Utrzymanie
bardzo proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P;(od 2 dni nie byłam na toalecie)
śn; 6 łyżek płatków pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrębów, rodzynki ok 10 szt, owoce suszone małe kawałeczki, szklanka mleka 0,5 %, miód większe pół łyżeczki 2 śn; 2 kromki żytniego kwadratowe złączone z margaryną, szynką drobiową (plasterek), warzywami + jabłko ok. 150 g ob; 3 chochelki zupy pomidorowej zabielanej z łyżką ryżu i marchewką ( nie przepadam za ryżem w zupie bo lubie wodniste zupy), 2 danie; 1 większy i 1 mniejszy sznycel wieprzowo wołowy obsmażany w mące na oliwie, 4-5 łyżek sosu pieczarkowego ze śmietaną, surówka z marchewki i jabłka, 3 ogromne kluski śląskie (nie z dziurką w środku) w kształcie bułki palucha. pod; activia truskawkowa + łyżeczk otrębów + 1/2 jabłka + 2 słomki ptysiowe kol; serek homogenizowany 3% 140g + kromka słonecznikowego + kromka żytniego z margaryną i pomidorem + herbata po; może wpadnie pomarańcza lub poł jabłka lub kiwi Ile tu będzie kcal??? Prosze powiedzcie!!! Odp zna ktoś sposób na wypróżnienie??? Miała któraś z was z tym problemy??? |
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam @@@ bez żadnych hormonów, po 9 miesiącach. Zupełnie niespodziewanie więc mega szczęśliwa jestem
) Dziś od 7 do 17.30 w szkole, spójrzcie czy choćby zachowałam pozory normalnego jedzenia. U: Iśniadanie: Owsianka(7łyżek płatków, pestki dyni, starte jabłko); kawałek domowej drożdżówki IIśniadanie Grahamka (spora, takie wielkie serducho) z masłem, pekińską, serem żółtym i wędliną pomiędzy: jabłko IIIśniadanie: Znów grahamka z tym samym IVposiłek, nazwijmy to podwieczorkiem: Rogal z sezamem i maślanka truskawkowa Obiado-kolacja: Półtora gołąbka i makaron pełnoziarnisty wszystko polane sosem pomidorowym trochę później, bo danie obiadowe były stosunkowo wcześnie: wieśniak z mieszanką orzechów (nerkowce, laskowe, włoskie) Przeraża mnie tylko fakt, że jak na razie każdy wtorek będzie tak wyglądał. Rzućcie okiem czy jest to do przyjęcia
Edytowane przez Tula0 Czas edycji: 2010-01-12 o 20:33 |
|
|
|
#1984 |
|
Rozeznanie
|
Uu:
I: duży paluch pszenny z wyciskanym serkiem topionym II: kanapka z 2 kromek razowca z masłem! szynką, pl. sera zółtego, papryką i sałatą III: gigantyczne jabłko+garść nerkowców IV: ok.1/2 woreczka ryżu, kotlet z piersi kurczaka smażony na odrobinie oleju, surówka z pekinki i pomidora d: pralina-ferrero rosze (czy jak tam to zwą )+herbata zielonaV: kromka razowca z masłem! rzodkiewką, szczypiorkiem i sałatą+ puszka tuńczyka w.s.w+herbata zielona oceni ktoś?
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Moje U? P?
ŚN: owsianka ( 3 łyżki owsianych, duża garść musli, mieszanki studenckiej, mała garstka bananów suszonych, pół banana i pół jogurtu naturalnego + cynamon ) II ŚN (rozłożone na dwie przerwy w szkole): dwie kanapki podwójne z chleba fitness ze śliwką - jedna z masłem, sałatą, szynką drobiową i pomidorem, druga z sałatą, turkiem ziołowym i ogórkiem świeżym OB: kluski ( z 10 małych ) z sosem pomidorowym, z mięsem drobiowym i czerwoną fasolą POD: jogurt bakoma premium brzoskwinia - marakuja KOL: bułka musli ciemna z masłem, szynką drobiową, turkiem czosnkowym i pomidorem, zapieczona w tosterze I jak? Mam nadzieję, że nie najgorzej...
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, a jak to u mnie wygląda?
u/r 1.2 kanapki z razowca z chuda wedlina papryka i pomidorem 30min na barki 2. placek owsiany z dwoch białek plus jabłko 3. jogo naturalny duży plus mandarynka, otreby i platki owsiane 4. ryba z piekarnika plus leczo Hortexu 5. 150gr twarogu poltustego z 4 lyzeczkami homo nat plus garsc nerkowcow ( mniej niz 50gr) ( tutaj dziekuje Izie za uswiadomienie o ziemnych orzechach )prosze o oceny
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli nie tyjesz to dorzuc cos.Na czczo polecamy ci sie chwilke rozgrzac-skolny, itp i wypic ciepla wodę z cytryną tuż po. Powinno Ci ruszyc jelitko ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Razi nas w menu mala ilosc nnkt -dorzucilybysmy jeszcze orzechow do sniadania, chodz na kolacje ejst mixik wiec sie chwali;D Wiecej warzyw!;]
|
|
|
#1988 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
będę sie starac dalej
|
||
|
|
|
#1989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1990 |
|
Rozeznanie
|
U
i jak???? |
|
|
|
#1991 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I oto chodzi! Stres tylko na niekorzysc dziala;] [ wiemy po sobie]Nam sie np. niektorzy dziwia ze sie cieszymy z okresu pobudzonego hormonami .Dostalysmy takie malutkie dawki, ktore mialy jajniki popchnac do pracy, ale nie wywolac od razu. I po 8 miesiacach [ w tym od pazdziernika estrofem z duphastonem] w koncu ruszylo! A przez te 7 miesiecy powoli się poddawalysmy, przez ostatnie dwa uwazalysmy ze to na darmo, a parę tygodni temu przestalysmy sie zamartwiac, tylko uznalysmy ze sie pojawi. I jest![]() ![]() Głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1992 |
|
Konto usunięte
|
UUU
1.siemie owsianka z 7lyzek z truskawkami,jagodami,jabl kiem,kawalkiem malym gruszki ze sloiczka, 3lyzki jogurtu0% mimo wielkiego przepelnienia : 2 kwadraty andruta 2. i 3. w szkolce: grahamka z chuda wedlina,rzezucha i papryka IIIII 3ostatnie kromki bialego chleba-2 jako kanapka z chuda wedlinka,papryka i lodowa a dupka sama bez niczego:P 4.kawaleczek gruszki ze sloiczka czysty barszcz czerwony z mnostwem buraczkow i marchewki mniam piers z kurczaka na parze, mala kromka wielozbozowego(nie mialam w domu chleba juz, ostatnie co bylo ) z salatka z kapusty pekinskiej z dodatkamid: andrut 5. 250g jogurtu naturalnego0%, kwadratowa kromka z 2lyzeczkami serka wiejskiego i lyzeczka dzemu wisniowego, 2 marchewki |
|
|
|
#1993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jw.
|
|
|
#1994 |
|
Rozeznanie
|
Twinsy21 dzięki za ocenę. No niestety wychodzę z ed... I mam wrażenie, że na tym tyję. Nie wiem dokładnie, bo nie mogę się ważyć, w sobotę mam wizytę u psychiatry i dowiem się jak z wagą. A jest mi bardzo ciężko dodawać cokolwiek. No ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo...
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Może moje U:
Śniadanie : owsianka: płatki, jabłko, danonek waniliowy, mleko ; kawa z mleczkiem, 2 kostki mlecznej czeko II śniadanie: drożdżówa z makiem, herbata z sokiem malinowym, 2 mandarynki; jednodniowy sok aroniowo-jabłkowy Obiad: gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, sosem; surówka z kapusty, marchewy i musztardy podwieczorek: ryz na mleku Berliso z jabłkiem, wanilią i rodzynkami Kolacja: buł(k)a orkiszowa z ziarnami z: maslem, camembertem, kiełbasą krakowską suchą i szczypiorem, zielona herbata a teraz mam ochotę na kisiel więc pewnie jeszcze wpadnie
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Ale powiedzcie ile tu może być kcal??? co jest dobrze a co nie??? Przytyłam na tym o,5 kg, i po świątecznym obżarstwie. Heh
Odp |
|
|
|
#1999 |
|
Rozeznanie
|
można się przyłączyć? chcę schudnąć.....R
śniadanie: 2 małe bułki sojowe z chudym twarożkiem, kawa ( )2 śniadanie: sok marchwiowy bez cukru obiad: duszony kurczak z ziołami prowansalskimi, na oliwie z oliwek(tak niecała pierś), mała bułka z czosnkiem kolacja: jogurt waniliowy 125 gram (obawiam się, że z cukrem) co jest źle? czego mało, czego za dużo? może kompletnie nie tak? z góry dziękuję Edytowane przez dziewczynka87 Czas edycji: 2010-01-12 o 21:32 Powód: pogrubienie literki |
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE (6.40) 2 kromki razowca kazda z plastrem szynki drobiowej i ogorkiem kiszonym. Herbata OBIAD(12.00) 3 chochelki zupy ogórkowej(z gotowana marchewka, ziemniaczkami, zabielana). Krokiet z kapustą i grzybami. Deser: muffinka maślana PODWIECZOREK(15.30) Pomarancza, herbata z cytryna. KOLACJA (18.30) 2 kromki razowca kazda z serkiem topionym, plastrem pomidora i ogorka. Serek wiejski (150g). Szklanka soku malinowego (domowego) na ciepło. |
|
|
|
#2001 |
|
Gang Iren
|
Napisane przez kakaukowa
nie, nie jestem. Jem nabiał, ale nie codziennie. dzisiejsze U sniadanie - 6 łyżek płatków jęczmiennych eko z dwoma bananami i po (ogromnej) garści włoskich, laskowych, macadamia, migdałów, słonecznika, pestek dyni i sezamu. dupka razowca ze słonecznikiem z serkiem wiejskim.+jabłko 2 sniadanie - 2 kromki razowca z sałata, domowa pasta z soczewicy i kiszonym/1 z serkiem wiejskim i słonecznikiem +2 kiwi obiad - domowa razowa pizza (bez sera - pierwszy raz taka zrobiłam i jest PYSZNA!) z domowym przecierem, brokułami, kukurydzą, soczewicą, groszkiem, cebula, czosnkiem i masa przypraw podwieczorek - dużo nerkowców eko (60 g conajmniej) kolacja - kasza jaglana z fasolka szparagowa posypane sezamem jak to wygląda? A ja uważam,że białko jednak jest,w serku wiejskim,w soczewicy,fasolce,płatki jęczmienne też chyba mają.
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2003 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja tez bardzo prosze o pomoc/ ocene. Moje watpliwosci sa o tyle nietypowe, ze dieta ukladana jest przez dietetyka; ale z tego co czytam tutaj, to chyba jednak nie do konca zgodnie z regulami
![]() Korzystam z cateringu dietetycznego (1000kcl) http://www.easydiet.pl/menu/naszemenu Zanim ktos mnie objedzie dlaczego nie sama gotuje - to wyjasniam: 1. absolutnie nie potrafie gotowac, najprostsze (moze poza wiesniakiem i surowka danie potrafie spie....przyć..2. wieksze zakupy konczyly sie niestety kompusywnym niemal jedzeniem w nocy, ogolacalam lodowke doszczetnie - teraz jest po prostu pusta - mieszkam sama wiec nie ma z tym problemu. no i nie wchodze do spozywczych - wode kupilam hurtem.3. mimo tego ze wydaje sie to drogie - w moim przypadku i tak jest ekonomiczne - do tej pory obiedy jadlam w jakiejs knajpie/ barze (np lazania + piwko), a na kolacje np. 2 lub zdarzalo sie 4 pączki. I jakas czekolada. Sniadań niet. Plus - wielkie zakupy, zwykle na glodniaka, niby na tydzien, a starczalo na 2 dni. W ciagu 3 lat utylam ponad 30 kg..Wiem ze to koszmarne, zanim poszlam do psychologa postanowilam dac sobie szanse, odzwyczaic sie od zakupow, wprowadzic nowe nawyki (jak juz osiagnelam rozmiar 42-44 i znow musialam wymieiac garderobe powiedzialam BASTA.) Prosze - uwtierdzcie mnie, ze to co teraz jem jest ok., lub moze zaproponujcie male zmiany? Firma jest elastyczna, pojda na to. A moze wystarczy zmienic kolejnosc lub inaczj zapodac skladniki poszczegolnych dań. Przepraszam za przydlugi wstep, ale chcialam wyjesnic dlaczego sama nie przygotowuje posilkow (choc mam nadzieje, ze niedlugo juz tak bedzie, i pelna lodowka nie bedzie zbyt wielka pokusa, moze tez naucze sie choc troche gotowac kto to wie ![]() przykladowe menu (3 dni, wiecej jest w linku). Slodkie przekaski - na moja prosbe, bo obawialam sie ze nie dam rady bez tego. Stosuje te diete od tygodnia, jedyne co zauwazylam to wielki przyplyw energii, brak napadow wilczego glodu, ale to niedziwne. Waga w miejscu, ale nie spodziewam sie zbyt wiele na poczatek. Uff, to taka moja spowiedz, w sumie nikt poza Wami nie wie o moich problemach ze straszliwym nocnym obżarstwem; znajomi tylko niestety widza tragiczne skutki, ale nigdy nie przemoglam sie zeby z kims o tym pogadac... Środa, 13.01: Śniadanie - serek brie, cząstki warzyw, kiełki, ryżowe pieczywo II Śniadanie - owsianka królewska z malinami Obiad - indyk nadziewany szpinakiem, kasza kuskus, surówka Podwieczorek - kolorowe galaretki z cząstkami mandarynki i grejfruta Kolacja - łosoś wędzony z ryżem brązowym, warzywami zawijany w płatki nori Czwartek, 14.01: Śniadanie - mozarella z pomidorami, bazylią polane balsamico, pumpernikiel II Śniadanie - koktajl wiśniowy Obiad - tortilla pełnoziarnista z piersią z kurczaka i z warzywami, dip curry Podwieczorek - przysmak ryżowo-owocowy Kolacja - kotleciki mielone z cukinią i serkiem ricotta z warzywami Piątek, 15.01: Śniadanie - otrębowy placuszek z cząstkami suszonych moreli, polane jogurtem naturalnym II Śniadanie - serek jabłkowo-cynamonowy, otręby Obiad - makaron penne pełnoziarnisty z tuńczykiem z sosem jogurtowym z dodatkiem pomidorów suszonych, kaparów,posypany natką Podwieczorek - babeczki koktajlowe nadziewane budyniem z owocami Kolacja - zupa z soczewicy z mleczkiem kokosowym |
|
|
|
#2004 |
|
BAN stały
|
Baaardzo proszę o ocenę ! Powiedzcie, co jest źle ? Nadal się uczę, uczę, ale i tak długa droga przede mną.
R śn- owsianka z 5 łyżek płatków owsianych na wodzie z 1/2 opak. serka homo waniliowego, łyżka otrębów żytnich. Kawa z mlekiem II śn- grahamka z masełkiem, kawałkiem kapusty pekińskiej, wędliną(podobna trochę do zwyczajnego gotowanego mięcha) III śń - kromka chleba pełnoziarnistego żytniego posmarowana masłem i znowu z tą samą wędlina co wczesniejO- barszcz czerwony z uszkami ...w ów barszczu było trochę buraczków. (wiem, wiem, że nie za bardzo taki obiad na r, ale bardzo sie spieszylam, a tylko to zastalam w domu) pod-ok. 30g orzechów włoskich kolacja- 200g serka wiejskiego Co robię źle ? Po podwieczorku 30 min jazdy na rowerku stacjonarnym. Zazzwyczaj do II sniadania biore owoc, wczoraj mialam mandarynke, a dzisiaj zapomnialam wziac... Czesto na obiad mam jakąś zupę warzywna z ziemniaczkami albo mięsko, ziemniaczki, kapusta kiszona, dokrajam kapusty pekińskiej. I serek wiejski jadam z orzeszkami, ale ze wzgledu iz zjadam na podwieczorek, zrezygnowalam z dodania do kolacji. A czesto rowniez na II sniadanie jadam jogurt naturalny z garscia rodzynek, moreli suszonych, pestek słonecznika. Kochane, poprawcie wszystkie moje bledy. Wbijcie mi do glowki, co robie zle, a co dobrze. Proszę ! I czy nie jest za malo kcal ? Jadam co 3 h
|
|
|
|
#2005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie, ile tej soczewicy i fasoli bylo? Nie mowiac juz o tym, ze to niepelnowartosciowe bialko. No faktycznie, jak ktos posmaruje serka na kanapke i zje troche fasolki, to juz bialka, ze hoho
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Wyrak, jesteś maniakalnym stróżem białka
|
|
#2008 |
|
BAN stały
|
boje sie Wyraka.
( )
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, zarty zartami, ale jak ktos ma tyle bialka co kot naplakal, albo nie ma bialka w posilkach okolotreningowych, to jakies nieporozumienie... Chetnie bym pozartowal, ale jak widze takie cos - ze za bialko ma sluzyc troche serka rozsmarowanego na chlebie i kilka fasolek... no litosci...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2010 |
|
Raczkowanie
|
Jajeczne P ?
Śn: 2 jajka na miękko, bułka pszenna z masłem i dżemem, 3 mandarynki, herbatka z miodem II Śn: 4 racuchy z serka waniliowego (mama szalała w kuchni) posypane cukrem pudrem, jogo do picia brzoskwiniowe Ob: zupa jarzynowa z ryżem; kopytka, sos z piersi kurczaczka, bigos (jeszcze ze świąt), buraczki D: Grzesiek xxl (uwielbiam Pod: omlet z wkrojonym jabłkiem posmarowany dżemem jagodowym ![]() Kol: 3 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, serem grecki, pomidorem, pekinką i ogórkiem Po: budyń czekoladowy z wiórkami kokosowymi I skończyłam :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

)
)+herbata zielona

będę sie starac dalej 

) z salatka z kapusty pekinskiej z dodatkami
)