Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 20:03   #1981
Irish lady 28
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Utrzymanie
  1. kabanos + podwójna kanapka razowca z szynką,pomidorem,cebulką
  2. ogórek konserwowy, kanapka podwójna jak wyżej
  3. 4 kostki czekolady
  4. 1/4 kurczaka z rożna,2 łyżki buraczków + 3 ziemniaki
  5. mały talerz warzyw na patelnię-na oliwie smażone

bardzo proszę o ocenkę
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:13   #1982
kasia220112
Raczkowanie

Dzisiejsze P;(od 2 dni nie byłam na toalecie)
śn; 6 łyżek płatków pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrębów, rodzynki ok 10 szt, owoce suszone małe kawałeczki, szklanka mleka 0,5 %, miód większe pół łyżeczki
2 śn; 2 kromki żytniego kwadratowe złączone z margaryną, szynką drobiową (plasterek), warzywami + jabłko ok. 150 g
ob; 3 chochelki zupy pomidorowej zabielanej z łyżką ryżu i marchewką ( nie przepadam za ryżem w zupie bo lubie wodniste zupy), 2 danie; 1 większy i 1 mniejszy sznycel wieprzowo wołowy obsmażany w mące na oliwie, 4-5 łyżek sosu pieczarkowego ze śmietaną, surówka z marchewki i jabłka, 3 ogromne kluski śląskie (nie z dziurką w środku) w kształcie bułki palucha.
pod; activia truskawkowa + łyżeczk otrębów + 1/2 jabłka + 2 słomki ptysiowe
kol; serek homogenizowany 3% 140g + kromka słonecznikowego + kromka żytniego z margaryną i pomidorem + herbata
po; może wpadnie pomarańcza lub poł jabłka lub kiwi

Ile tu będzie kcal??? Prosze powiedzcie!!!
Odp
zna ktoś sposób na wypróżnienie???
Miała któraś z was z tym problemy???
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:24   #1983
Tula0
Raczkowanie

Dostałam @@@ bez żadnych hormonów, po 9 miesiącach. Zupełnie niespodziewanie więc mega szczęśliwa jestem )

Dziś od 7 do 17.30 w szkole, spójrzcie czy choćby zachowałam pozory normalnego jedzenia.
U:
Iśniadanie:
Owsianka(7łyżek płatków, pestki dyni, starte jabłko); kawałek domowej drożdżówki
IIśniadanie
Grahamka (spora, takie wielkie serducho) z masłem, pekińską, serem żółtym i wędliną
pomiędzy: jabłko
IIIśniadanie:
Znów grahamka z tym samym
IVposiłek, nazwijmy to podwieczorkiem:
Rogal z sezamem i maślanka truskawkowa
Obiado-kolacja:
Półtora gołąbka i makaron pełnoziarnisty wszystko polane sosem pomidorowym
trochę później, bo danie obiadowe były stosunkowo wcześnie: wieśniak z mieszanką orzechów (nerkowce, laskowe, włoskie)

Przeraża mnie tylko fakt, że jak na razie każdy wtorek będzie tak wyglądał. Rzućcie okiem czy jest to do przyjęcia

Edytowane przez Tula0
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:33
Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:28   #1984
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu:

I: duży paluch pszenny z wyciskanym serkiem topionym ogórkiem i sałatą+jogo pitny-pomarańcza z mealisą 250g.+herbata zielona
II: kanapka z 2 kromek razowca z masłem! szynką, pl. sera zółtego, papryką i sałatą
III: gigantyczne jabłko+garść nerkowców
IV: ok.1/2 woreczka ryżu, kotlet z piersi kurczaka smażony na odrobinie oleju, surówka z pekinki i pomidora
d: pralina-ferrero rosze (czy jak tam to zwą)+herbata zielona
V: kromka razowca z masłem! rzodkiewką, szczypiorkiem i sałatą+ puszka tuńczyka w.s.w+herbata zielona

oceni ktoś?
Stary 2010-01-12, 20:34   #1985
lovelykate
Rozeznanie

Moje U? P?

ŚN:
owsianka ( 3 łyżki owsianych, duża garść musli, mieszanki studenckiej, mała garstka bananów suszonych, pół banana i pół jogurtu naturalnego + cynamon )
II ŚN (rozłożone na dwie przerwy w szkole): dwie kanapki podwójne z chleba fitness ze śliwką - jedna z masłem, sałatą, szynką drobiową i pomidorem, druga z sałatą, turkiem ziołowym i ogórkiem świeżym
OB: kluski ( z 10 małych ) z sosem pomidorowym, z mięsem drobiowym i czerwoną fasolą
POD: jogurt bakoma premium brzoskwinia - marakuja
KOL: bułka musli ciemna z masłem, szynką drobiową, turkiem czosnkowym i pomidorem, zapieczona w tosterze

I jak? Mam nadzieję, że nie najgorzej...

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:34   #1986
MissWorld
Raczkowanie

Kochane, a jak to u mnie wygląda?

u/r

1.2 kanapki z razowca z chuda wedlina papryka i pomidorem
30min na barki
2. placek owsiany z dwoch białek plus jabłko
3. jogo naturalny duży plus mandarynka, otreby i platki owsiane
4. ryba z piekarnika plus leczo Hortexu
5. 150gr twarogu poltustego z 4 lyzeczkami homo nat plus garsc nerkowcow ( mniej niz 50gr) ( tutaj dziekuje Izie za uswiadomienie o ziemnych orzechach)

prosze o oceny
MissWorld jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:38   #1987
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
śn; 6 łyżek płatków pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrębów, rodzynki ok 10 szt, owoce suszone małe kawałeczki, szklanka mleka 0,5 %, miód większe pół łyżeczki
2 śn; 2 kromki żytniego kwadratowe złączone z margaryną, szynką drobiową (plasterek), warzywami + jabłko ok. 150 g
ob; 3 chochelki zupy pomidorowej zabielanej z łyżką ryżu i marchewką ( nie przepadam za ryżem w zupie bo lubie wodniste zupy), 2 danie; 1 większy i 1 mniejszy sznycel wieprzowo wołowy obsmażany w mące na oliwie, 4-5 łyżek sosu pieczarkowego ze śmietaną, surówka z marchewki i jabłka, 3 ogromne kluski śląskie (nie z dziurką w środku) w kształcie bułki palucha.
kol; serek homogenizowany 3% 140g + kromka słonecznikowego + kromka żytniego z margaryną i pomidorem + herbata

Odp
A tyjesz na tym?? Jesli tak, to po Co ci kcal? Jesli nie tyjesz to dorzuc cos.
Na czczo polecamy ci sie chwilke rozgrzac-skolny, itp i wypic ciepla wodę z cytryną tuż po. Powinno Ci ruszyc jelitko

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Dostałam @@@ bez żadnych hormonów, po 9 miesiącach. Zupełnie niespodziewanie więc mega szczęśliwa jestem )

Dziś od 7 do 17.30 w szkole, spójrzcie czy choćby zachowałam pozory normalnego jedzenia.
U:
Iśniadanie:
Owsianka(7łyżek płatków, pestki dyni, starte jabłko); kawałek domowej drożdżówki
IIśniadanie
Grahamka (spora, takie wielkie serducho) z masłem, pekińską, serem żółtym i wędliną
pomiędzy: jabłko
IIIśniadanie:
Znów grahamka z tym samym
IVposiłek, nazwijmy to podwieczorkiem:
Rogal z sezamem i maślanka truskawkowa
Obiado-kolacja:
Półtora gołąbka i makaron pełnoziarnisty wszystko polane sosem pomidorowym
trochę później, bo danie obiadowe były stosunkowo wcześnie: wieśniak z mieszanką orzechów (nerkowce, laskowe, włoskie)

Przeraża mnie tylko fakt, że jak na razie każdy wtorek będzie tak wyglądał. Rzućcie okiem czy jest to do przyjęcia
GRATULUJEMY OKRESU Z całego serducha!!!. A waga przez te 9 miechow poszla ci do góy chociaz?? Razi nas w menu mala ilosc nnkt -dorzucilybysmy jeszcze orzechow do sniadania, chodz na kolacje ejst mixik wiec sie chwali;D Wiecej warzyw!;]

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:39   #1988
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość

Odp
to nie jest P.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Nie załamuj się i nie stresuj !. Jak chodzilysmy do metabolicznej poradni [gdzie nas przebadali wzdłóż i wszeż czy nie mamy robali i innych badziewi] to babeczka powtarzala naszej mamie by się nie martwila tak naszym okresem [ my tam szczerze nie za bardzo zdawalysmy sobie sprawy z jego braku] bo tego dziada niestety bardzo łatwo stracic a odzyskac okropnie trudno. Czasem moze trwac to nawet 2 lata. Więc głowa do góry! Przyjdzie na bank Zwlaszcza ze jesz tak jak jesz Na oko dzis jakies 2300 -2500[?], ale to jes takie 'na oko'-czyli radzilybysmy Ci się nie opierac na tym co piszemy, bo mozemy się naprawdę mylic

pozdrawiamy i walcz dalej!
dzięki będę sie starac dalej
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:43   #1989
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
Uu:

I: duży paluch pszenny z wyciskanym serkiem topionym ogórkiem i sałatą+jogo pitny-pomarańcza z mealisą 250g.+herbata zielona

Pamiętamy te wyciskane serki! Za czasow jak jeszcze nie bylysmy wege;D Dobre, oj dobre;D dodac wiecej warzywek jeszcze-np. oliwki i papryczka i ejst OK!

II: kanapka z 2 kromek razowca z masłem! szynką, pl. sera zółtego, papryką i sałatą b. fajne + np. szklanka soku?
III: gigantyczne jabłko+garść nerkowców

Jak duza garsc to ok! Fajnie ze wpadla przekaska

IV: ok.1/2 woreczka ryżu, kotlet z piersi kurczaka smażony na odrobinie oleju, surówka z pekinki i pomidora a nie lepiej 3/4 ?
Mimo wszystko jest to co trzeba
d: pralina-ferrero rosze (czy jak tam to zwą)+herbata zielona

mały ten deser, ale......pycha Nie skoncyzlybysmy na jednym;D KOCHAMY ferrero roche;D
V: kromka razowca z masłem! rzodkiewką, szczypiorkiem i sałatą+ puszka tuńczyka w.s.w+herbata zielona

OK

oceni ktoś?
jw.

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-12, 20:45   #1990
Magdalena0603
Rozeznanie

U
  • jajko na miękko, grahamka z serem almette ogórkowym,pomidorem,kiełk ami,papryka czerwona, do tego kakao
  • wieśniak 150g ze szczypiorkiem, pomidor zalany jogurtem naturalnym Zott,banan
  • kanapka razowca z poledwicą sopocką i szczypiorkiem, niewielki talerz bigosu
  • 2 kotlety schabowe (małe)- zapiekane w musztardzie i ziołach,około 300 g warzyw na patelnię (te z ziemniakami),piwko
  • 1/2 homo + orzechy laskowe,kilka plastrów ananasa
  • kilka szprotek w sosie pomidorowym,kromka razowca z masłem czosnkowym
  • i tutaj jestem wściekła...ok.1 w nocy wpadła tortilla z kebabem w naleśniku

i jak????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:51   #1991
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
to nie jest P.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

dzięki będę sie starac dalej
I oto chodzi! Stres tylko na niekorzysc dziala;] [ wiemy po sobie]
Nam sie np. niektorzy dziwia ze sie cieszymy z okresu pobudzonego hormonami .Dostalysmy takie malutkie dawki, ktore mialy jajniki popchnac do pracy, ale nie wywolac od razu. I po 8 miesiacach [ w tym od pazdziernika estrofem z duphastonem] w koncu ruszylo! A przez te 7 miesiecy powoli się poddawalysmy, przez ostatnie dwa uwazalysmy ze to na darmo, a parę tygodni temu przestalysmy sie zamartwiac, tylko uznalysmy ze sie pojawi. I jest

Głowa do góry

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Moje U? P?

ŚN: owsianka ( 3 łyżki owsianych, duża garść musli, mieszanki studenckiej, mała garstka bananów suszonych, pół banana i pół jogurtu naturalnego + cynamon ) + orzechy+ kromka chleba z masełkiem, warzywami i jakąłś szynką I będzie OK!;]
II ŚN (rozłożone na dwie przerwy w szkole): dwie kanapki podwójne z chleba fitness ze śliwką - jedna z masłem, sałatą, szynką drobiową i pomidorem, druga z sałatą, turkiem ziołowym i ogórkiem świeżym
+ sok lub jakiś jogurt OK
OB: kluski ( z 10 małych ) z sosem pomidorowym, z mięsem drobiowym i czerwoną fasolą

Jestes na P a liczysz ilosc klusek? Ładnie,g dyby to był talerz i nie małych a dużych Reszta w porządku

POD: jogurt bakoma premium brzoskwinia - marakuja

mało. Dodaj sałątkę owocową z pestkami dyni i orzechami + kubek kakao na mleku [cos w tym stylu]

KOL: bułka musli ciemna z masłem, szynką drobiową, turkiem czosnkowym i pomidorem, zapieczona w tosterze

brakuje nam tu białka [ twaróg, tunczyk, wiejski??] i warzyw

I jak? Mam nadzieję, że nie najgorzej...
U słabe do P jeszcze daleko

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-12, 20:52   #1992
201703061224
Konto usunięte

UUU

1.siemie
owsianka z 7lyzek z truskawkami,jagodami,jabl kiem,kawalkiem malym gruszki ze sloiczka, 3lyzki jogurtu0%
mimo wielkiego przepelnienia : 2 kwadraty andruta

2. i 3. w szkolce: grahamka z chuda wedlina,rzezucha i papryka IIIII 3ostatnie kromki bialego chleba-2 jako kanapka z chuda wedlinka,papryka i lodowa a dupka sama bez niczego:P

4.kawaleczek gruszki ze sloiczka
czysty barszcz czerwony z mnostwem buraczkow i marchewki mniam
piers z kurczaka na parze, mala kromka wielozbozowego(nie mialam w domu chleba juz, ostatnie co bylo ) z salatka z kapusty pekinskiej z dodatkami
d: andrut

5. 250g jogurtu naturalnego0%, kwadratowa kromka z 2lyzeczkami serka wiejskiego i lyzeczka dzemu wisniowego,
2 marchewki
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:56   #1993
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
U
  • jajko na miękko, grahamka z serem almette ogórkowym,pomidorem,kiełk ami,papryka czerwona, do tego kakao
Fajne sniadanie
  • wieśniak 150g ze szczypiorkiem, pomidor zalany jogurtem naturalnym Zott,banan
kochamy wszystko co umeiscilas w tym posilku! Wiejski ze szczypiorem, banan i jogurt nturalny Zotta;D Ehhhhhhh
  • kanapka razowca z poledwicą sopocką i szczypiorkiem, niewielki talerz bigosu Spoko
  • 2 kotlety schabowe (małe)- zapiekane w musztardzie i ziołach,około 300 g warzyw na patelnię (te z ziemniakami),piwko Czyzby jakieś spotkanie ze znajomymi?
  • 1/2 homo + orzechy laskowe,kilka plastrów ananasa Cały homo, wiecej bakalii i byłoby bosko!
  • kilka szprotek w sosie pomidorowym,kromka razowca z masłem czosnkowym Ujdzie
  • i tutaj jestem wściekła...ok.1 w nocy wpadła tortilla z kebabem w naleśniku Nie przesadzaj Każdemu się zdarza Gdybys widziala np. nasze ataki na gastro [akurat wiemy ze tu nie pilas] to zmienilabys zdanie na temat tego co tu masz

i jak????

jw.

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-12, 20:57   #1994
lovelykate
Rozeznanie

Twinsy21 dzięki za ocenę. No niestety wychodzę z ed... I mam wrażenie, że na tym tyję. Nie wiem dokładnie, bo nie mogę się ważyć, w sobotę mam wizytę u psychiatry i dowiem się jak z wagą. A jest mi bardzo ciężko dodawać cokolwiek. No ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo...

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:00   #1995
Fankaus5olga
Zadomowienie

Może moje U:

Śniadanie : owsianka: płatki, jabłko, danonek waniliowy, mleko ; kawa z mleczkiem, 2 kostki mlecznej czeko
II śniadanie: drożdżówa z makiem, herbata z sokiem malinowym, 2 mandarynki; jednodniowy sok aroniowo-jabłkowy
Obiad: gulasz wołowy z kaszą jęczmienną, sosem; surówka z kapusty, marchewy i musztardy
podwieczorek: ryz na mleku Berliso z jabłkiem, wanilią i rodzynkami ; bułeczka maślana
Kolacja: buł(k)a orkiszowa z ziarnami z: maslem, camembertem, kiełbasą krakowską suchą i szczypiorem, zielona herbata

a teraz mam ochotę na kisiel więc pewnie jeszcze wpadnie

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:06   #1996
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

Cytat:
Napisane przez SweetAboutMe Pokaż wiadomość
U.

Śniadanie: 2 placki owsiane (5 łyżek płatków, 1 jajko, pół łyżki miodu) posmarowane dżemem porzeczkowym niskosłodzonym
Obiad: 3 łyżki ziemniaków, duży filet z morszczuka w panierce z bułki tartej smażony na oleju rzepakowym, ogórek kiszony, łyżka czerwonej kapusty
Podwieczorek: 150g naturalnego serka homogenizowanego
Kolacja: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z paprykarzem i kiszonym ogórkiem
Dzisiaj lepiej?
up.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:18   #1997
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. kabanos + podwójna kanapka razowca z szynką,pomidorem,cebulką
  2. ogórek konserwowy, kanapka podwójna jak wyżej
  3. 4 kostki czekolady
  4. 1/4 kurczaka z rożna,2 łyżki buraczków + 3 ziemniaki
  5. mały talerz warzyw na patelnię-na oliwie smażone
bardzo proszę o ocenkę
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:21   #1998
kasia220112
Raczkowanie

Ale powiedzcie ile tu może być kcal??? co jest dobrze a co nie??? Przytyłam na tym o,5 kg, i po świątecznym obżarstwie. Heh
Odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:21   #1999
dziewczynka87
Rozeznanie

można się przyłączyć? chcę schudnąć.....R
śniadanie: 2 małe bułki sojowe z chudym twarożkiem, kawa ()
2 śniadanie: sok marchwiowy bez cukru
obiad: duszony kurczak z ziołami prowansalskimi, na oliwie z oliwek(tak niecała pierś), mała bułka z czosnkiem
kolacja: jogurt waniliowy 125 gram (obawiam się, że z cukrem)

co jest źle? czego mało, czego za dużo? może kompletnie nie tak?
z góry dziękuję

Edytowane przez dziewczynka87
Czas edycji: 2010-01-12 o 21:32 Powód: pogrubienie literki
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:39   #2000
Cristin@
Raczkowanie

Moje dzisiejsze U:

ŚNIADANIE (6.40)
2 kromki razowca kazda z plastrem szynki drobiowej i ogorkiem kiszonym. Herbata

OBIAD(12.00)
3 chochelki zupy ogórkowej(z gotowana marchewka, ziemniaczkami, zabielana). Krokiet z kapustą i grzybami.
Deser: muffinka maślana

PODWIECZOREK(15.30)
Pomarancza, herbata z cytryna.

KOLACJA (18.30)
2 kromki razowca kazda z serkiem topionym, plastrem pomidora i ogorka. Serek wiejski (150g). Szklanka soku malinowego (domowego) na ciepło.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:41   #2001
gosia261282
Gang Iren

Napisane przez kakaukowa
nie, nie jestem. Jem nabiał, ale nie codziennie.

dzisiejsze U

sniadanie - 6 łyżek płatków jęczmiennych eko z dwoma bananami i po (ogromnej) garści włoskich, laskowych, macadamia, migdałów, słonecznika, pestek dyni i sezamu. dupka razowca ze słonecznikiem z serkiem wiejskim.+jabłko
2 sniadanie - 2 kromki razowca z sałata, domowa pasta z soczewicy i kiszonym/1 z serkiem wiejskim i słonecznikiem +2 kiwi
obiad - domowa razowa pizza (bez sera - pierwszy raz taka zrobiłam i jest PYSZNA!) z domowym przecierem, brokułami, kukurydzą, soczewicą, groszkiem, cebula, czosnkiem i masa przypraw
podwieczorek - dużo nerkowców eko (60 g conajmniej)
kolacja - kasza jaglana z fasolka szparagowa posypane sezamem

jak to wygląda?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bialka za grosz. Wg mnie od strony dietetyki to o kant tylka ten Twoj jadlospis idzie potluc.
A ja uważam,że białko jednak jest,w serku wiejskim,w soczewicy,fasolce,płatki jęczmienne też chyba mają.
Stary 2010-01-12, 21:47   #2002
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U/R:

Ś: dwie duuże kromy razowca posmarowane serkiem topionym śmietankowym, na to po plastrze sałaty, a na to po plasterku szynki wiejskiej + pomidor,ogorek i konserwowy, herbata z cytryną

Po: kawa

IIŚ: duuże jabłko,manadrynka,kiwi pokrojone w kostkę + połowa jogurtu nat + łycha cynamonu

Przekąska: kilka śliwek suszonych, cukieras nimm2

O: duuży kubas zupy pomidorowej( w zasadzie to krem, bardzo gęstej gotowanej na kurczaku)z masą przypraw typu chilii,pieprz cayeen,papryka słodka,czosnek + z garścią świderków pelnoziarnistych + gotowana marchewka
herbata z cytryną

kawa(nauka) ok 1,5l wody
budyn+fitella truskawkowa

K: gotowane udko z kurczaka bez skóry z sałatką z pekinki,pomidora,ogórka,p apryki i kukurydzy + dressing z łyżki oliwy i przypraw

Amen.
I jak?

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:02   #2003
sasza925
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Ja tez bardzo prosze o pomoc/ ocene. Moje watpliwosci sa o tyle nietypowe, ze dieta ukladana jest przez dietetyka; ale z tego co czytam tutaj, to chyba jednak nie do konca zgodnie z regulami
Korzystam z cateringu dietetycznego (1000kcl) http://www.easydiet.pl/menu/naszemenu

Zanim ktos mnie objedzie dlaczego nie sama gotuje - to wyjasniam:
1. absolutnie nie potrafie gotowac, najprostsze (moze poza wiesniakiem i surowka danie potrafie spie....przyć..
2. wieksze zakupy konczyly sie niestety kompusywnym niemal jedzeniem w nocy, ogolacalam lodowke doszczetnie - teraz jest po prostu pusta - mieszkam sama wiec nie ma z tym problemu. no i nie wchodze do spozywczych - wode kupilam hurtem.
3. mimo tego ze wydaje sie to drogie - w moim przypadku i tak jest ekonomiczne - do tej pory obiedy jadlam w jakiejs knajpie/ barze (np lazania + piwko), a na kolacje np. 2 lub zdarzalo sie 4 pączki. I jakas czekolada. Sniadań niet. Plus - wielkie zakupy, zwykle na glodniaka, niby na tydzien, a starczalo na 2 dni. W ciagu 3 lat utylam ponad 30 kg..Wiem ze to koszmarne, zanim poszlam do psychologa postanowilam dac sobie szanse, odzwyczaic sie od zakupow, wprowadzic nowe nawyki (jak juz osiagnelam rozmiar 42-44 i znow musialam wymieiac garderobe powiedzialam BASTA.)
Prosze - uwtierdzcie mnie, ze to co teraz jem jest ok., lub moze zaproponujcie male zmiany? Firma jest elastyczna, pojda na to. A moze wystarczy zmienic kolejnosc lub inaczj zapodac skladniki poszczegolnych dań.
Przepraszam za przydlugi wstep, ale chcialam wyjesnic dlaczego sama nie przygotowuje posilkow (choc mam nadzieje, ze niedlugo juz tak bedzie, i pelna lodowka nie bedzie zbyt wielka pokusa, moze tez naucze sie choc troche gotowac kto to wie
przykladowe menu (3 dni, wiecej jest w linku). Slodkie przekaski - na moja prosbe, bo obawialam sie ze nie dam rady bez tego.
Stosuje te diete od tygodnia, jedyne co zauwazylam to wielki przyplyw energii, brak napadow wilczego glodu, ale to niedziwne. Waga w miejscu, ale nie spodziewam sie zbyt wiele na poczatek.
Uff, to taka moja spowiedz, w sumie nikt poza Wami nie wie o moich problemach ze straszliwym nocnym obżarstwem; znajomi tylko niestety widza tragiczne skutki, ale nigdy nie przemoglam sie zeby z kims o tym pogadac...

Środa, 13.01:
Śniadanie - serek brie, cząstki warzyw, kiełki, ryżowe pieczywo
II Śniadanie - owsianka królewska z malinami
Obiad - indyk nadziewany szpinakiem, kasza kuskus, surówka
Podwieczorek - kolorowe galaretki z cząstkami mandarynki i grejfruta
Kolacja - łosoś wędzony z ryżem brązowym, warzywami zawijany w płatki nori

Czwartek, 14.01:
Śniadanie - mozarella z pomidorami, bazylią polane balsamico, pumpernikiel
II Śniadanie - koktajl wiśniowy
Obiad - tortilla pełnoziarnista z piersią z kurczaka i z warzywami, dip curry
Podwieczorek - przysmak ryżowo-owocowy
Kolacja - kotleciki mielone z cukinią i serkiem ricotta z warzywami

Piątek, 15.01:
Śniadanie - otrębowy placuszek z cząstkami suszonych moreli, polane jogurtem naturalnym
II Śniadanie - serek jabłkowo-cynamonowy, otręby
Obiad - makaron penne pełnoziarnisty z tuńczykiem z sosem jogurtowym z dodatkiem pomidorów suszonych, kaparów,posypany natką
Podwieczorek - babeczki koktajlowe nadziewane budyniem z owocami
Kolacja - zupa z soczewicy z mleczkiem kokosowym
sasza925 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:40   #2004
alexiana
BAN stały

Baaardzo proszę o ocenę ! Powiedzcie, co jest źle ? Nadal się uczę, uczę, ale i tak długa droga przede mną.
R

śn-
owsianka z 5 łyżek płatków owsianych na wodzie z 1/2 opak. serka homo waniliowego, łyżka otrębów żytnich. Kawa z mlekiem
II śn- grahamka z masełkiem, kawałkiem kapusty pekińskiej, wędliną(podobna trochę do zwyczajnego gotowanego mięcha)
III śń- kromka chleba pełnoziarnistego żytniego posmarowana masłem i znowu z tą samą wędlina co wczesniej
O- barszcz czerwony z uszkami ...w ów barszczu było trochę buraczków. (wiem, wiem, że nie za bardzo taki obiad na r, ale bardzo sie spieszylam, a tylko to zastalam w domu)
pod-ok. 30g orzechów włoskich
kolacja- 200g serka wiejskiego

Co robię źle ? Po podwieczorku 30 min jazdy na rowerku stacjonarnym.
Zazzwyczaj do II sniadania biore owoc, wczoraj mialam mandarynke, a dzisiaj zapomnialam wziac... Czesto na obiad mam jakąś zupę warzywna z ziemniaczkami albo mięsko, ziemniaczki, kapusta kiszona, dokrajam kapusty pekińskiej. I serek wiejski jadam z orzeszkami, ale ze wzgledu iz zjadam na podwieczorek, zrezygnowalam z dodania do kolacji. A czesto rowniez na II sniadanie jadam jogurt naturalny z garscia rodzynek, moreli suszonych, pestek słonecznika.

Kochane, poprawcie wszystkie moje bledy. Wbijcie mi do glowki, co robie zle, a co dobrze. Proszę ! I czy nie jest za malo kcal ? Jadam co 3 h
alexiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:52   #2005
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
A tyjesz na tym?? Jesli tak, to po Co ci kcal? Jesli nie tyjesz to dorzuc cos.
Na czczo polecamy ci sie chwilke rozgrzac-skolny, itp i wypic ciepla wodę z cytryną tuż po. Powinno Ci ruszyc jelitko

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

GRATULUJEMY OKRESU Z całego serducha!!!. A waga przez te 9 miechow poszla ci do góy chociaz?? Razi nas w menu mala ilosc nnkt -dorzucilybysmy jeszcze orzechow do sniadania, chodz na kolacje ejst mixik wiec sie chwali;D Wiecej warzyw!;]
Moje drogie przez to 9 miesięcy przytyłam 20kg. czyli wróciłam do wagi z przed moich wygłupów z odchudzaniem
Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:08   #2006
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
osypane sezamem

A ja uważam,że białko jednak jest,w serku wiejskim,w soczewicy,fasolce,płatki jęczmienne też chyba mają.
Ile tego serka wiejskiego ona miala na jednej kanapce?

Podobnie, ile tej soczewicy i fasoli bylo? Nie mowiac juz o tym, ze to niepelnowartosciowe bialko.

No faktycznie, jak ktos posmaruje serka na kanapke i zje troche fasolki, to juz bialka, ze hoho

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:14   #2007
malenka17
Zadomowienie

Wyrak, jesteś maniakalnym stróżem białka

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:43   #2008
Black Cat
BAN stały

boje sie Wyraka.

( )
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:57   #2009
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Wyrak, jesteś maniakalnym stróżem białka
Nie no, zarty zartami, ale jak ktos ma tyle bialka co kot naplakal, albo nie ma bialka w posilkach okolotreningowych, to jakies nieporozumienie... Chetnie bym pozartowal, ale jak widze takie cos - ze za bialko ma sluzyc troche serka rozsmarowanego na chlebie i kilka fasolek... no litosci...

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
boje sie Wyraka.

( )
Zupelnie slusznie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:09   #2010
AlekzFragile
Raczkowanie

Jajeczne P ?
Śn: 2 jajka na miękko, bułka pszenna z masłem i dżemem, 3 mandarynki, herbatka z miodem
II Śn: 4 racuchy z serka waniliowego (mama szalała w kuchni) posypane cukrem pudrem, jogo do picia brzoskwiniowe
Ob: zupa jarzynowa z ryżem; kopytka, sos z piersi kurczaczka, bigos (jeszcze ze świąt), buraczki
D: Grzesiek xxl (uwielbiam )
Pod: omlet z wkrojonym jabłkiem posmarowany dżemem jagodowym
Kol: 3 kromki razowca z masłem, szynką drobiową, serem grecki, pomidorem, pekinką i ogórkiem
Po: budyń czekoladowy z wiórkami kokosowymi

I skończyłam :P
AlekzFragile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości