|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#12481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III
agison widziałam wpis w dzienniku,sliczne te włoski masz!
oleje dają radę masz piękne fale i o długośc też możesz powalczyc. Oby tak dalej
|
#12482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko taki zwykły, czarny, rozmiar uniwersalny (po tym można go poznać, bo inne miały różne rozmiary). Może przymierzałam też taki jak Twój? Chyba tak, ale nie wyglądałam w nim najlepiej. tinkussia, a podawałaś może w wątku skład tej odżywki? bo nie mogę jej znaleźć w KWC ma proteiny? polyquats? silikony? Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-01-14 o 21:55 |
|
|
|
|
#12483 |
|
Wtajemniczenie
|
agison
za wpis do dziennika. Powtórzę jeszcze raz, masz bardzo ładne włosy
|
|
|
|
#12484 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#12485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuje!!
![]() nie spodziewałam się tylu miłych słów pod adresem moich piórek |
|
|
|
#12486 |
|
Rozeznanie
|
Dziś minął tydzień odkąd nie prostuję i trochę chyba niecierpliwa jestem, bo już bym chciała by wyglądały lepiej, a to jeszcze poprostu niemożliwe. Oczywiście lekka poprawa jest, ale chyba coś źle robię, bo czasami wyglądają strasznie. Czytam tutaj ile mogę, o humektantach, składach, produktach i powoli testuję co mogę na moich włosach. Nie wiem czy to przez prostowanie ( Rowentą Brush Active przez ostatnie 2 lata) ale mam te włosy z wierzchu takie matowe, suche, pierzaste a jak odgarnę wierzchnią warstę włosów to te następne już są lepsze, bardziej błyszczące, gładkie. Czy myślicie że to ja je zniszczyłam, czy robię coś nie tak? Myję emulsją Gloria lub Hegronem różowym(wstrętny zapach), potem maska Gloria na pare minut i żel lniany i trochę Jantara. Poszukuję czegoś zamiast maski Glorii, zastanawiam się nad Wax'em, bo go lubiłam, albo Seboradin balsam regenerujący.
W każdym razie nie zamierzam się poddawać i nawet suszarki nie używam raczej. Jak patrzę w Dzienniku na włosy suspense albo agison to jestem pełna nadzieji, że też doprowadzę swoję włosy do takiego stanu jak one, a włosy mają śliczne teraz, choć na początku podobne do moich. |
|
|
|
#12487 |
|
Zadomowienie
|
Eti_ Wax i Seboradin balsam regenerujący to jak najbardziej dobry wybór
Tydzień to rzeczywiście króciutko tu niestety bedzie potrzebna cierpliwośc,ale ten wątek jest od tego aby Cię wspierac i motywowac Możesz dodac wpis w dzienniku z obecnym zdjęciem i stopniowo np. co miesiąc go uzupełniac,wtedy będzie Ci łatwiej zauważyc różnicę ![]() Proponuję też pisac tutaj,w tym wątku o sowich poczynianiach na bieżąco -będziemy pomagac ![]() Piszesz że te włosy z wierzchu są suche i znieszczone a te pod spodem ładniejsze - ja też tak mam ,ale jest o wieeele lepiej niż kiedyś tutaj potrzbe czasu ok kilku miesiącyDobrze że nie używasz suszarki(możesz suszyc zimnym nawiewem jesli masz możliwośc,zimny nie szkodzi włosom ). Ja dodałabym jeszcze do tej pielęgnacji jakąś odżywkę bez spłukiwania i olej. Z olejów proponuję np. kokosowy a z odżywke może byc ziaja,mrs Potters lub balsam z Apteczki Babuni(więcej polecanych przez nas produktów znajdziesz w linkach zamieszczonych w pierwszympoście tego watku ). Do dzieła ! Cieszę się że dziennik Ci pomaga ,tzn że spełnia swoją funkcję Trzymam kciuki
|
#12488 |
|
Zakorzenienie
|
kochane mam dzisiaj w planach olejowanie
mam w zapasach jedynie olej kokosowy rycynowy i ze słodkich migdałów - mam je podgrzać i na łepetynkę ? czy wystarczy je zmieszac i na to jakąś folię? I mogę w tym siedzieć długo ?
"Nawet najdłuższa podróż zaczyna się od jednego kroku..." Edytowane przez Liiii Czas edycji: 2010-01-15 o 09:57 |
|
|
|
#12489 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Edith3F za dodanie otuchy. Zapomniałam napisać, ze używam olejów, kokosowy właśnie, z migdałów i jojoba. Bardzo je lubię. Mam problem z odżywką bez spłukiwania, nie wiem na którą się zdecydować. Pierwszy post czytam kilka razy na dzień i pigułkę również, ale ciężko coś dobrać. Mam w domu odżywki Ziaji : z olejkiem jojoba i z ceramidami, ale obie mają dimethikon i będę musiała myć szamponem a akurat mycie odżywką bardzo mi się spodobało. Czy jeśli będę przez cały tydzień myć odżywką i używać odżywki b/s ziaji to czy wystarczy jak raz na tydzień umyję szamponem, czy musze za każdym razem? Niestety póki co myję włosy codziennie, bo są niefajne na drugi dzień. Myślę, ze wiosną będzie lepiej, wtedy może uda mi się rzadziej - bez czapki, wyższe temperatury i minie trochę czasu bez suszarki i innych wynalazków.
Wpis do dziennika dodam, już o tym myślałam, ale poczekam jeszcze trochę, bo jednak tydzień to naprawdę mało. |
|
|
|
#12490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To super że używasz juz olejów :rolleye s .Ja dzięki olejom właśnie pozbyłam się problemu z rozdwojonymi końcówkami ). Sama używam odzywki ziaji ale jestem szamponowa .Może Mrs Potters albo balsam z Apteczki Babuni - one nie mają silikonów .Jeśli chcesz codzinnie używac ziaji z dimethicone i jednocześnie unikac silikonów to mycie szmponem raz w tygodniu może nie wystarczyc -moim zdaniem .
|
|
#12491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak, podawałam, poszukaj w moich wypowiedziach albo w wątku przez wyszukiwarkę bo na pewno gdzieś jest silikonów i protein nie ma, polyaquatów chyba też
|
|
|
|
|
#12492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) np. chwilę w mikrofalówce . Potem nakładasz na włosy. Jeśli nałożysz na głowę folię i owiniesz ręcznikiem to te dodatkowe ciepło otworzy bardziej łuski włosa i oleje będą miały łatwiejszy dostęp i lepiej odżywią włoski Oleje najlepiej trzymac jak najdłużej (ja zawsze nakładam oleje wieczorem , trzymam całą noc i rano spłukuję). Min na ok 3 godziny powinno się je zostawiac moim zdaniem.
|
|
#12493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz wrzucić wszystkie 3 do miseczki, miseczkę do ciepłej wody, po roztopieniu oleje na głowę, na to możesz nałożyć jakąś folię + ręcznik/czapkę. |
|
|
|
|
#12494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak właśnie zrobie dziękuje wam A wogóle słyszałam, że rycyna przyciemnia włosy. To prawda? jestem blondynką i nie chciałabym tego
|
|
#12495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak poza tym, można zmywać oleje odżywką, wszystko zależy od włosów, niektórym ona starczy, niektórzy potrzebują szamponów z SLESami. |
|
|
|
|
#12496 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
zdaje kolejne relacje. Sumienie mnie gryzie ze tak rzadko tu wpadam i nie nadrabiam w ogole zaleglosci, ale malo czasu . Odzywka aloesowa Urtekramu cudnie nawilza Pytanie numer dwa: jak mi sie skonczy kokos, to co wyprobowac - olej z migdalow czy olej z jojoby? Oba stoja, oba kusza, .....obydwu nie kupie....co za duzo to niezdrowo. Dla portfela przynajmniej, bo nie dla wlosow
|
|
|
|
#12497 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Mnie chodziło jednak o sól w odżywkach do włosów... Ale mogłam tego nie wyrazić dokładnie (bo byłam sobie w kontekście Hegrona i pewnie nie dopisałam, że o odżywki mi chodzi Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla mnie - rewelacyjna konsystencja, zapach i wydajność Jestem z niego zadowolona.Tak jest, szefowo taka będę wtedy ![]() Cytat:
Szczęściara... Ja tez chcę!Cytat:
Przystępuje do lektury kolejnych postów
|
|
#12498 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
dziewczyny, a co sądzicie o szamponach Johnsons&Johnsons dla dzieci? Kosmarka sobie chwaliła...
|
|
|
|
#12499 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam kolezanke o greckich korzeniach na poziomie dziadka i ona i jej siostra maja wlasciwie identyczne wlosy (tylko, że czeszą na sucho twoje sa na prawde piekne! Cytat:
Cytat:
ja bym zrobila mieszanke w wiekszej czesc tych 2 innych olei i odrobine rycyny. bedzie sie latwiej zmywac. |
|||
|
|
|
#12500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje!![]() a mama mi nie mówiła nic o greckich korzeniach ale miałam na roku koleżankę której tata jest grekiem i miała włosy jakich nigdy w życiu nie widziałam. Koński ogon o długości sporo za pupę i grubości mojej pięści grube loki, btw czesane na sucho![]() jeśli zbyt offtopowo to bardzo przepraszam PS. mi rycyna przyciemnia ale nie używam, bo ciężko się zmywa i wlosy szybko robią się strąkowate. Ale może to indywidualna kwestia
Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-01-15 o 13:31 |
|
|
|
|
#12501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wilczex zakochałam się w Twoich lokach
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() Ja wstawię swoje do Dziennika po sesji |
|
|
|
|
#12502 | ||||||
|
|
Cytat:
Robią Ci się piękne anglezy, gdy włosy są krótsze A anglezy to ja lubię ![]() Cytat:
Cytat:
Tydzień, a nawet miesiąc to nieco krótko... Nie martw się, Edith Ci pięknie odpowiedziała - będziemy trzymać kciuki i wspierać ![]() Każda z nas startowała od puchu, ale po jakiś czasie oraz wzlotach i upadkach zobaczyłyśmy efekty. Sama będziesz zadowolona A polecam skorzystanie z rady Edith dotyczącej dodania zdjęcia i opisów do dziennika. Sporo później się wyjaśnia, można wrócić, poprawić, udoskonalić i - co najważniejsze - wówczas widać poprawę (siebie ma się na co dzień, a zdjęcia ogląda się rzadko). Cytat:
Cytat:
Cytat:
W tym szamponie jest suflate, więc dla mnie odpada - gwarancja świądu skalpu.
|
|
#12503 |
|
Zakorzenienie
|
O szamponach pomysle pozniej, nie pali sie, ale chyba jednak wezme ten z pokrzywa. I tak potrzebuje go jedynie moj przetluszczajacy sie skalp a reszta wlosow sie z nim nie styka przy OMO. Lorys ciagle swietnie mi sluzy do tego celu
Dzis olej kokosowy na noc!Chyba niedlugo bede wpisywac sie do dziennika na nowo, bo mam rewolucje w pielegnacji. I wlosy jakos inaczej wygladaja odkad polozylam kres grzywce. |
|
|
|
#12504 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam Cię mocno za słowo ![]() Serial - Delia żel super mocny (nadal nie pojawił się w KWC , choć zgłosiłam) - cześć 3.Żel nałożony na suche włosy po porannym prysznicu należało rozrobić w rękach z wodą, by stał się plastyczny. Dałam go sporo, by reanimacja się powiodła. Wgniotłam i robiłam to, co zwykle - malowanie oczu (makijażem tego nie nazwę, bo to za duże słowo, dla moich wygibasów przed lusterkiem), śniadanko, kawka , ubieranie, zębów mycie... Tyle że wsadziłam łapy we włosy, by je ugnieść i poprawić kilkakrotnie (nie mogę się oduczyć Tak, tak - to jest to! Jeśli więc szukacie czegoś bez gliceryny - ona moim wrogiem nowym jest - to możecie sięgnąć po ten żel. Naprawdę u mnie się spisał.
|
|
#12505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taki sprytny sposób producenta na zmylenie konsumenta ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
no i oczywwiście Sodium Chloride stosowany dlatego że ze wszystkich tych substancji jest najtańszy ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- bardzo, bardzo, bardzo powoli |
||
|
|
|
#12506 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Receptariusz kręconowłosych - mazidłowo-domowy receptariusz loków i fal
Cieszę się, że ten wątek znalazłam.
|
#12507 |
|
Wtajemniczenie
|
Kosmetolog1, powiedź proszę jak się mają produkty będące źródłem protein do tychże protein?
Np. ekstrakt z pszenicy do protein pszenicznych, soja do sojowych, mleko do mlecznych itd. Przypuszczam, że od produktu/ekstraktu do protein a zwłaszcza tych hydrolizowanych daleka droga? Jeśli unikam protein w produktach włosowych nie muszę się np. wystrzegać ekstraktu z soi czy pszenicy? |
|
|
|
#12508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Składniki naturalne: skrzyp i rozmaryn, optymalnie pielęgnują cienkie włosy. Zmniejszają przetłuszczanie się włosów, mają działanie wzmacniające i antybakteryjne. Zapobiegają wypadaniu włosów, korzystnie wpływają na proces ich wzrostu. W rezultacie włosy stają się mocniejsze i zdrowsze, a skóra głowy zyskuje tak ważne prawidłowe ukrwienie. Na razie będę używała szamponu Syoss zobaczę jak wpłynie na me włosy na razie jest OK. Moje loczki nic nie mają przeciwko silikonom, szampon kupiłam ze względu na 0% silikonu chciałam po prostu go wypróbowac
|
|
|
#12509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz nie chcą się kręcic![]() przyszły moje 3 Jantary ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#12510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to nie jest tak, ze kazda substancja ma okreslona nazwe INCI i tylko taka mozna na opakowaniu zamiescic? czy to jednak prawie, ale nie do konca to samo i mozna taki zabieg zastosowac? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

masz piękne fale i o długośc też możesz powalczyc.

ja mam delikatny czapko-beret, jakby ażurowy z H&M, bardzo sobie chwalę bo prawie nie gniecie

,ale jest o wieeele lepiej niż kiedyś

)
dziękuje!
, choć zgłosiłam) - cześć 3.
, ubieranie, zębów mycie... Tyle że wsadziłam łapy we włosy, by je ugnieść i poprawić kilkakrotnie (nie mogę się oduczyć