Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 14:07   #4801
Mo_Nika
szamanka

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
Witam!!!Ja dzisiaj zaczynam pierwszy dzień II fazy podobnie jak Mo_Nika i również podobnie jak "w cytacie" nie schudłam ni gramamimo picia i biegania 3razy w tyg.
Czytam Was na pocieszenie i chyba polece kupic wage elektroniczną bo na mojej od roku waże tak samo
Witam!
Właśnie dziś 1. dzień II fazy. Wagi nadal nie mam, więc nie wiem ile ważę... Ale tak na oko to może z 1kg schudłam... ale i tak wiem, że to tylko woda

Cytat:
Napisane przez nulqa Pokaż wiadomość
no właśnie, bo ja to zawsze przywoziłam jedzenie od mamy, pierożki, kotleciki, kopytka
a jak sama coś robiłam to było to raczej makarownowe , albo stołówka :P
Taaa, ja też zawsze przywoziłam z domu jedzenie pierożki, kopytka, jakieś mięsa z sosem... A teraz już sama kupuję, bo nabiał się źle przewozi... Jedynie pieczone piersi z kurczaka mogę przywieźć z domu i zamrozić.
Ogólnie ta dieta jest dość droga, bo mięso, a przede wszystkim ryby są bardzo drogie... No i odtłuszczone rzeczy też do najtańszych nie należą...
A nie kupujemy teraz takich prostych, tanich rzeczy jak np. biały chleb
No ale cóż, za wyglądu chyba można się trochę poświęcić !
Stary 2010-01-15, 14:16   #4802
Didier
Rozeznanie

no ja sie zegnam juz , na weekend spadam

ps. ZuziannaG - wez sobie nasze komentarze do serca, nie obrazaj sie, bo ci sie nie uda a chodzi o to zebys schudla tak ksiazke moze ktoras z nas wyslac ci na maila, masz watek produktowy i przepisowy, my musialysmy sobie radzic bez tego, a wam dajemy to wszystko jak na tacy - KORZYSTAJCIE; pozdrawiam
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:18   #4803
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Ojjjjj tak- zdecydowaie wiecej kasy idzie! U mnie zwłaszcza dlatego, że jej co innego niz reszta rodzinki, więc dodatkowe zakupy trzeba poczynić. Poza tym, nie ukrywajmy mimo, że jogurty czy serki nie sa takie drogie, to jak się tak kilka dziennie uzbiera.....a jeszcze mięcho, rybka.....fiu fiu
Coś w tym jest, wczoraj o tym rozmawiałam z mamą i doszłyśmy do wniosku, że zawsze byłam droga w wykarmieniu

I właściwie bez różnicy co jem teraz, bo wiele rzeczy, np. jajek jem ciągle dużo.
Teraz jem co mogę, ale wcześniej wpierniczałam co popadnie i wcale to nie było tańsze, ba... miałam zachcianki z kosmosu i też dużo kasy na to szło.

Trzeba też myśleć tak - jestem tym co jem - nie jem już na mieście, nie tracę już na to kasy, fakt - nie zaoszczędzę, ale wydam na coś, co będzie mi służyć.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
no ja sie zegnam juz , na weekend spadam
To już masz przerąbane, jak będziesz nadrabiać zaległości

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-15 o 14:20
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:20   #4804
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beldaran Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
o boszzzzeeee.. wedziałam, że tak będzie... czytam od 2 godź. i doszłam dopiero do 143 strony...tyle zaległości, fajnie się Was czyta- szkoda tylko, że nie mam teraz czasu nawet wejść co pare dni... ale to się zmieni...kiedyś
Dla mnie już 2 tyg....ważę sie jutro rano(w ogóle to co piątek)...więc jestem ciekawa
Co do produktów: to dziękuję za podpowiedzi dotyczące produktów w UK- ja niestety w małym miasteczku mieszkam, więc nie mamy tu wszystkich supermarketów.... ale odkryłam poleconego Iceland'a (jogurty 0%, (nawet jakieś owocowe, ale dobrze, że nie lubię), topiony serek z krówką na opakowaniu(jeszcze nie jadłam, ale widziałam), ser żółty zrobiony z semi-skimmed mleczka- ma 9%... da się żyć w Lidlu mają na szczęście Linessę- serek do smarowania i cottage cheese- mile zaskoczona byłam smakiem...no i wszystkie te rybki
Ja moje otręby kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością(na szczęście mamy): wogóle super: bo oprócz zwykłych otrębów- jeszcze takie pałeczki otrębowe (bransticks) jak płatki oraz...chlebek otrębowy (cóż w zasadzie to tak to nazwałam- a to są tylko- sprasowane na twardo otrębowe prostokąty)...no może troszkę smakują jak tektura...ale z serkiem i łososiem są pyszne...zwłaszcza jak się ma ochotę na chleb i nie ma czasu eksperymentować z chlebkiem dunkanowym...
Ptasie mleczko zrobiłam....hm... chyba nie mój typ, bo ciągle leży- za kwaskowe dla mnie...może cytrynowe by było lepsze?ale za to dziś odkryłam kawkę mrożoną:

dużo lodu- zmiksować w mikserze koktajlowym dodać pół szklanki mleczka (jeśli się troszkę zamrozi wcześniej to nawet lepsze)- kawa i słodzik według uznania} no i to wszystko zmiksować w blenderze....mniam mniam- powstaje taka pyszna pianka na pół szklanki w wersji wzbogaconej myślę, że była by pyszna jako kawa-mocha- z łyżeczką kakao

No i mam pytanko do Tych mieszkających w Anglii- czy znalazłyście jakieś miejsce gdzie można dostać serek homogenizowany?(pytałam się znajomych Anglików, ale nie mają pojęcia nawet co to takiego :/)

Pozdrawiam Wszystkie Dukanowiczki bardzo serdecznie- gratuluję spadków i proszę o trzymanie za mnie kciuków(bo na razie nawet sama jestem zdumiona jak dobrze mi idzie)
Beldaran jest serek topiony wlasnie z krowka The laughing cow extra light - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post16429212 tu masz strone gdzie wrzucamy wszystkie fajne produkty do dostania w naszej okolicy. Napisz cos wiecej o tych platkach otrebowych czy co to tam wynalazlas w uk, gdzie znalazlas, jak wyglada opakowanie czy cos...

A tak w ogole witam kolezanki. U mnie waga po wczorajszej uczcie o 0.3 do gory, ale luzik, bez paniki
Jeszcze dzis bede Was kochane czytac, ale juz nie bede pisac, bo w pracy mnie przyciskaja mocno dzis, bo to ostatni dzien przed urlopem. Jade jezdzic na nartach
Zatem bawcie sie dobrze, chudnijcie tylko tak, zebym Was po powrocie poznala i do zobaczenia za tydzien

Edytowane przez lanka
Czas edycji: 2010-01-15 o 14:29
lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:27   #4805
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Zuzianna G Elianka ma racje z tymi obiadkami, zawsze mozna cos pokombinować. Poza tym może pogadaj z mężem- jesteś zdesperowana z tego, co czytam, więc ważne byłoby wsparcie z jego strony. Mój po powaznej rozmowie przestał obżerać sie przy mnie czekoladkami, więc może Twój spróbowałby tego co Ty ( z dodatkami - jak pisała Elianka) ?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Berlinianka

Trzeba też myśleć tak - jestem tym co jem - nie jem już na mieście, nie tracę już na to kasy, fakt - nie zaoszczędzę, ale wydam na coś, co będzie mi służyć.

I pod tym sie podpisze obiema rękami Poza ty za oszczędności można kupić sobie nowy ciuszek na nasze nowe, odchudzone ciała
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:28   #4806
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Zuzianna G Elianka ma racje z tymi obiadkami, zawsze mozna cos pokombinować. Poza tym może pogadaj z mężem- jesteś zdesperowana z tego, co czytam, więc ważne byłoby wsparcie z jego strony. Mój po powaznej rozmowie przestał obżerać sie przy mnie czekoladkami, więc może Twój spróbowałby tego co Ty ( z dodatkami - jak pisała Elianka) ?
Dokładnie, nie rozumiem takiego hardcorowego podejścia
Moja mama wczoraj jadła moją zupę, dzisiaj też mi ukradła i zabrała do pracy - znaczy ludziom nie na diecie też smakuje.
A swojemu G. dam zupki z ugotowanym ryżem i też będzie zadowolony.
Pogadaj z mężem, pokombinuj i będziecie oboje zadowoleni

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-15, 14:29   #4807
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Cytat:
ZuziannaG... chaos i panika - tak bym podsumowala twojego posta
daj pomyslec chwile to moze odpowiem cos
----------------------------------------------------------------------------------------------
kolezanki weteranki prosze o wsparcie, bo makabra
po pierwsze: dlaczego malo chudniesz? bo przeszlas do dukana z innych diet, na pewno ma to wplyw, nastepnie "... nie chcę, zeby cierpiał razem ze mną i jadł suchego kuraka z bułką..." CO TU ROBI BULKA?
No bułki mężowi nie odmówię, on jest szczupły, więc niech sobie je, co chce . A skoro nie robiłabym makaronów, ryżów, ziemniorów, to czymś dopchać by musiał?

Cytat:
po drugie: za bardzo sie dolujesz kolezanka, Dukan nie dziala raz za razem, kolezanka widocznie ma taki organizm, ze jak przestanie zrec to od razu chudnie!
Czyli chudnę normalnie?

Cytat:
po trzecie: jestem na sto procent pewna ze NIE CZYTALAS KSIAZKI
To żadna tajemnica, że nie czytałam .

Cytat:
po kolejne: wyciagaj ten stepper, naprawde musialas zjadac mase bialka i zasuwac niezle zeby ci sie gule miesni powyrabialy
No to mi znacznie ulżyło, bo szczerze mówiąc, to lubię ten steper... Zdecydowanie lepiej mi się śpi i mam lepszy humor po steperze .

Cytat:
i wreszcie: wejdz na pierwsza strone i poczytaj co powinnas jesc, podaj swoj przykladowy jadlospis, tylko szczerze
Czytałam, przecież pisałam . W fazie proteinowej np zjadam na śniadanie jajko na miękko, bez soli, bo nie potrzebuję. Potem zjadam np odtłuszczony serek wiejski, potem jogurt naturalny lub owocowy light, potem robię kurczaka albo indyka na patelni, ale podduszam go i nie używam tłuszczu, dodaję do niego jakieś standardowe przyprawy typu sól, pieprz, zioła (estragon, tymianek głównie, bo je lubię). Dobre wychodzi. Jem też jajko na twardo, szynkę drobiową i w zasadzie do tego się ogranicza mój jadłospis, bo nie znoszę ryb. Nie używam ketchupów, musztard, octów i innych tego typu przypraw, bo ich nie lubię. W fazie z warzywami jadłam np mozarellę light z pomidorem i oregano na ciepło, no i z solą. Do kurczaka dodawałam np fasolkę szparagową, robiona na parze lub inne warzywa (głównie brokuły, nie raz marchewkę ale raczej dużo mniej niż fasolki i brokuły), świeżego ogórka albo konserwowca, sałatę z jogurtem naturalnym i serem feta light. Nie żrę jakichś dużych ilości, spust mam tylko na ziemniaki i makaron i chleb, a te potrawy dietetyczne rzeczywiście jem wtedy, kiedy mnie naprawdę zaśsie i tez nie tony. Bo po protu nie chce mi się tego jeść.

No a gdybym wiedziała, że podjadam coś niezgodnie z dozwolonymi produktami, to przyczyna takiego, a nie innego chudnięcia byłaby mi znana . Teraz już wiem, że te 6-8kg nie wynika z liczby nadprogramowych kg, a po prostu z uwarunkowań organizmu do chudnięcia.

Cytat:
i nie panikuj, ja jestem na Dukanie od sierpnia i dopiero w grudniu schudlam 5 kilo jak odstawilam hormony (a propos - zbadaj sobie) i wyglada na to ze to koniec moich spadkow
Nie biorę już hormonów od czterech lat. Ale warto zbadać, czy mój organizm coś nie świruje, rzeczywiście nie pomyślałam o tym, bo założyłam, że tyję, bo żrę ziemniory, chleb i makaron.

Dzięki za odpowiedź .
Stary 2010-01-15, 14:32   #4808
Marta 33
Rozeznanie

moja nieśmiała prośba ... moze nie kopiujmy całych wpisów dukanek , na które odpowiadamy, żeby nie wydłużac sztucznie wątku ??

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:33   #4809
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZuziannaG Pokaż wiadomość
założyłam, że tyję, bo żrę ziemniory, chleb i makaron.
I pewnie dobrze założyłaś. Ja odstawiając sam chleb kiedyś dużo schudłam. Makarony, chleb i ziemniaki to zwykłe zapychacze bez większych wartości odżywczych. Fakt ziemniak ugotowany na parze w skórce jest wartościowy, ale w rozsądnej ilości. Liczy się rodzaj i forma przygotowania, żeby jedzenie niosło ze sobą coś więcej niż kalorie i uczucie sytości.

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-15, 14:35   #4810
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
Zuzanna - zastanów się czy na pewno chcesz schudnąć ... po to żeby w ciazy znowu przytyć 20 kg ... z postu wynika że takie pozwolenie sobie dałaś. Gdzie jest napisane że w ciązy AŻ tyle musisz przytyć???
Ależ ja pisałam, że najchętniej nabrałabym takich nawyków żywieniowych, aby w ciąży nie przytyć wcale . Ale wiem, że może się tak zdarzyć, że przytyję. Oczywiście nie mam zamiaru popadać w szał żarcia, bo i żaden lekarz tego nie poprze.

Cytat:
Poza tym tak jak Didier zauwazyła BUŁKA ??
A czy któraś z Was zauważyła, że pisałam o mężu? On nie jest na diecie i nie potrzebuje na niej być, więc je bułki. Czy to dziwne??

Cytat:
Druga rzecz - spaceruj spaceruj. Mróz jeszzcze nikomu nie zaszkodził. Chyba powinnaś wykopać tego lenia z ... pupci. Życze powodzenia.
Mi zaszkodził. Ostatnio przez 3h odśnieżałam podwórko i wyjazd z mojej posesji, po czym dostałam zapalenia płuc i po 3-ch tygodniach, w poniedziałek dopiero wyszłam z domu . No i ostatnie, co można o mnie powiedzieć, to że jestem leniwa....... Chciałabym, abyście unikały takich ocen co do mojej osoby......

Berlinianka: a więc czuję się usprawiedliwiona w przypadku braku badań na hormony . Mogłam tak pomyśleć .

Edytowane przez ZuziannaG
Czas edycji: 2010-01-15 o 14:38
ZuziannaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:35   #4811
Huni
Raczkowanie

Witam Wszystkie, stare, nowsze i najnowsze
Pochwalę się kolejnym spadkiem, od początku już -13,6 kg

Cytat:
Napisane przez Anqa0210 Pokaż wiadomość

Po prostu pomyślałam że skoro waga nie spada to może muszę przedłużyć uderzeniówkę.... ale skoro uważasz, że nie potrzebna jest taka długa faza to z przyjemnością przejdę jutro na warzywka
i dziękuję bardzo za podpwiedz
Oki, bardzo proszę A zareagowałam dość stanowczo, bo to poważna sprawa jest... Więc jakby co, to mam nadzieję, że nie wzięłaś tego do siebie jakoś mocno

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
Przejrzałam przepisy książkowe a przede wszystkim Wasze i po tej lekturze nasunęło mi się takie pytanie - wyłapałam tylko jeden przepis na zupę /anastazji?/ - a przecież wydaje się być to najprostsz formą do przyrządzenia na PW? Nigdzie też nie przeczytałam, że zupy są nie polecane? Czyżby chodziło o to, że zupę najczęściej spożywa się gorącą? A dr.D zaleca spożywanie zimnych pokarmów?
ciekawa jestem Waszej opinii
Ja często jem zupkę, po dniach proteinowych nie wyobrażam sobie nie zjeść zupy, wprost przepadam za zupami (przepyszna rybna, jarzynkowa z brukselką i fasolką zieloną, pomidoróweczka, mmmmm ...... Jutro właśnie pierwszy dzień PW i kobiecznie zrobię jakąś... A konsystencja jest mi odpowiednia, bo nigdy nie zagęszczałam, ani mąką, ani śmietaną... Co najwyżej czasami, np do pomidorówki dodaję łyżkę jogurtu nat.!

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

Dziewczyny tylko pamiętajcie o ograniczaniu soli. Bo tak czytam Was i wszędzie w przepisach sól i sól i sól. Przypilnujcie tego żeby tej soli za dużo nie było. Ja od początku diety nie posoliłam NIC - da się więc sól zastąpiłam innymi przyprawami i jak np. ostatnio próbowałam po raz n-ty zjeść serek wiejski to był dla mnie...za słony. Odzwyczaić się znaczy też da
Jak najbardziej się da odzwyczaić! Ja też raczej nie solę i wszystko jest dla mnie za słone..... To trochę męczące z tej strony, bo najlepiej smakuje mi to, co sama zrobię, hehe Ale w końcu ograniczenie soli baaardzo służy diecie i skórze, więc warto!
01.09.2010 - 96,2
najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu!
Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010)

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie
Huni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:45   #4812
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość

Jade jezdzic na nartach
Zatem bawcie sie dobrze, chudnijcie tylko tak, zebym Was po powrocie poznala i do zobaczenia za tydzien
Miłej zabawy życzę i ubitych tras zjazdowych ... ale raczej nie oblodzonych, innymi słowy : szalej Kobieto

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Zuzianna G: Ależ ja pisałam, że najchętniej nabrałabym takich nawyków żywieniowych, aby w ciąży nie przytyć wcale .

nie przytyć wcale to sie nie da.

A czy któraś z Was zauważyła, że pisałam o mężu? On nie jest na diecie i nie potrzebuje na niej być, więc je bułki. Czy to dziwne??

z wypowiedzi wynikało że to TY jadłaś / jesz bułke. No ale skoro jesz chleb i ziemniory to niewiele sie pomyliłyśmy.

Mi zaszkodził. Ostatnio przez 3h odśnieżałam podwórko i wyjazd z mojej posesji, po czym dostałam zapalenia płuc i po 3-ch tygodniach, w poniedziałek dopiero wyszłam z domu .

nikt nie mówi o hardcorze na mrozie ale o półgodzinnym spacerze

No i ostatnie, co można o mnie powiedzieć, to że jestem leniwa.......

Chciałabym, abyście unikały takich ocen co do mojej osoby.......

Lenia dodałam ze wzgledu na "nie chce mi sie spacerować po mrozie. Pozwoliłam sobie podpiać też pod to brak chęci i wytrwałosci no i grzanie tyłka w domu ...... . Jeśli Cię uraziłam - przepraszam.

Stary 2010-01-15, 14:46   #4813
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Fero_monka: mój mąż oczywiście nie obżera się przy mnie. No, je przy mnie chleb, ale tego mu nie zakażę. Niestety albo stety, nie jestem typem terrorysty. Jak rzucałam palenię, nie wymagałam od znajomych, aby przy mnie nie palili, mimo że skręcało mnie od środka. A jeśli chodzi o te dodatki - właśnie tak robię, gotuję mu to samo mięsko, to samo warzywko, a do tego właśnie gotuję mu te wstrętne ziemniory, makaron, a jak nie zdążę, to mąż dobiera sobie bułę . I właśnie o te dodatki chodzi, bo ja bym mogła jeść same ziemniaki i makarony i ryż, łyżkami. Wiem, to głupie ale własnie je najbardziej lubię - dlatego jestem gruba. A mojemu mężowi drób już się znudził. No i skutek jest taki, że od dwóch dni zamawia sobie do pracy chińczyka i nie je w domu, choć nie chce się przyznać, że to kurczaka juz nie chce :/. A przyrządzam na różne sposoby.

Mój mąż niestety mnie nie wspiera, bo chodzi za mną i płacze, że kocha mój brzuch i mój tyłek w całej okazałości, a to wręcz motywuje do zaprzestania diety. Wolałabym, żeby w ogóle się na ten temat nie odzywał . Choć z drugiej strony jeździ po mieście i szuka niesłodkiego serka homogenizowanego light .

Stary 2010-01-15, 14:51   #4814
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:

Mój mąż niestety mnie nie wspiera, bo chodzi za mną i płacze, że kocha mój brzuch i mój tyłek w całej okazałości, ..........Choć z drugiej strony jeździ po mieście i szuka niesłodkiego serka homogenizowanego light .

czyli aż tak bardzo nie kocha tej nadwyżki kilogramów
Ja proponuję jednak wytrwać na diecie Wyjdzie Ci to tylko na dobre.

Stary 2010-01-15, 14:52   #4815
eliza40
Zakorzenienie

A ja jestem na diecie od sierpnia i też muszę gotować dla pozostałych 3 dorosłych osób.Nie ma problemu żadnego.Trzeba trochę po myśleć no i chcieć.
Stary 2010-01-15, 14:57   #4816
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Cytat:
nie przytyć wcale to sie nie da.
Owszem, da się i mam na to przykłady w mojej rodzinie oraz wśród koleżanek - wychodziły po porodzie ze szpitala w spodenkach, które nosiły przed ciążą. Ja piszę o tyciu, a nie o nabraniu masy z powodu noszonego pod sercem bobasa, łożysk, wód płodowych i powiększonych piersi.

Cytat:
z wypowiedzi wynikało że to TY jadłaś / jesz bułke. No ale skoro jesz chleb i ziemniory to niewiele sie pomyliłyśmy.
Wypowiedź dotyczyła mojego męża, a więc wynikało z niej, że to on je bułkę. I nie napisałam, że jem chleb i ziemniaki będąc na diecie, wymieniłam produkty, które zjadam będąc na diecie i nie było tam chleba ani ziemniaków. Więc znacznie się pomyliłyście.

Cytat:
nikt nie mówi o hardcorze na mrozie ale o półgodzinnym spacerze
Przykro mi, ale nie mam ochoty (nie chce mi się) wychodzić na mróz bez konieczności, w szczególności po zapaleniu płuc. Mój brak ochoty nie dotyczy wychodzenia na spacer, tylko wychodzenia na mróz. Przedwczoraj było ciepło i byłam na godzinnym spacerze, bo wtedy akurat szalik i czapka skutecznie zabezpieczyły mnie przed zimnem. Wczoraj i dziś bardzo zimna (jak dla mnie) temperatura utrzymuje się. Dlatego nie mam ochoty wyjść na mróz i znowu się przeziębić, poza tym, skoro odmawiam sobie żarcia i papierosów, to po co mam dokładać sobie nieprzyjemności w postaci zimna? Teraz rozumiemy się już?

Cytat:
Lenia dodałam ze wzgledu na "nie chce mi sie spacerować po mrozie. Pozwoliłam sobie podpiać też pod to brak chęci i wytrwałosci no i grzanie tyłka w domu ...... . Jeśli Cię uraziłam - przepraszam.
Przeprosiny przyjęte. Wolałabym jednak, żebyście czytały bardziej uważnie to, co piszę i nie produkowały takich ocen w stosunku do mojej osoby. Specjalnie zwracam uwagę na gramatykę zdań i interpunkcję, aby wszystko było jasne. Wystarczyło przeczytać mój jadłospis aby z łatwością stwierdzić, że źle mnie zrozumiałaś. Nie chcę się obrażać, a jednak jest to krzywdzące, wyjęczałam się do Was, ale zaczynam odczuwać, że chętnie jeszcze byście po mnie pojeździły tylko dlatego, że być może zdania wielokrotnie złożone są niemile widziane w tym wątku.
Stary 2010-01-15, 14:58   #4817
endorfinka78
Przyczajenie

Rowniez gotuje męzowi i starszej córce obiady, młodszej przyrzadzam zupki i ucieram owoce. Mimo wszytko nie ma siły zebym sie skusiła. Bo chudne dla siebie i robie to dla własnego zdrowia. Nie sztuką jest mowic na okolo ze sie odchudzam a pocichu podjadac
będzie: 70
-13 cm łącznie w obwodzie
endorfinka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:01   #4818
Huni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez endorfinka78 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta. Dzis jestem pierwszy dzien na PW. Az miło sie Was czyta jak sie nawzajem wspieracie Moge dołaczyc do Waszego grona? Raz tu sie odezwałam i zostałam zesztana za kawe z mlekiem:/ tak, nie popisałam sie inteligencja obiecuje wiecej nie pisac takich głupot ;p
A tu czegoś nie rozumiem Kawę z mlekiem (takim np 0,5% czy innym chudym) można jak najbardziej, byle bez cukru i nie za często w ciągu dnia. Bo dziewczyny pisały niektóre, że od zbyt dużej ilości mleka może waga stać...

No
01.09.2010 - 96,2
najbliższy cel: zobaczyć "8" z przodu!
Będzie 78 (wg Dukana 01.09.2010)

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach Philip Wylie
Huni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:01   #4819
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Cytat:
czyli aż tak bardzo nie kocha tej nadwyżki kilogramów
Ja proponuję jednak wytrwać na diecie Wyjdzie Ci to tylko na dobre.
Skąd taki wniosek?????????????????? ?????????????? Naprawdę, mam wrażenie, że Twój tok rozumowania biega bardzo szybko, i to jeszcze wybiera zawsze zły kierunek .

Skoro proszę męża, żeby znalazł mi serek homogenizowany light, bo chcę być szczupła, to po prostu spełnia moją prośbę. On też nie jest sabotażystą i terrorystą. My się kochamy, lubimy, jesteśmy przyjaciółmi i jesteśmy dla siebie mili. Nie robimy sobie na złość, mamy wspólne zainteresowania, i td i td..........
Skoro ja chcę coś zrobić ze swoim ciałem, on nie będzie mi odmawiał pomocy tylko dlatego, że woli duże zadki.
Stary 2010-01-15, 15:01   #4820
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
A ja jestem na diecie od sierpnia i też muszę gotować dla pozostałych 3 dorosłych osób.Nie ma problemu żadnego.Trzeba trochę po myśleć no i chcieć.
Oj tak Ja też często też gotuję dla siebie i familii różne obiadki... i da radę przeżyć

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:03   #4821
blanx
Zadomowienie

No nic, od jutra zaczynam dietkę...przeraża mnie trochę to przestrzeganie produktów, mam nadzieję że połapię się w tym a już mistrzostwem świata będzie, gdy sama zacznę wymyślać jakieś potrawy z dozwolonych produktów mój cel - 6 kg

Boczki i cellulit PRECZ!
blanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:04   #4822
magdalenkak
Raczkowanie

GG do magdalenkak

hej!!1

jestem poczatkujaca dukanka ale staram sie nadgonic wszystkie posty i nie bardzo rozumiem dlaczego jeden z przepisow np ten nizej nie moze byc stosowany w I fazie.Wydawalo mi sie ze wszystkie prpodukty sa zgodne.

ROLADA Z CZEKOLADOWYM NADZIENIEM
12 porcji

3 jajka
5 lyzek slodzika
Lyzeczka proszku do pieczenia
2 czubate lyzki skrobii ziemniaczanej
Aromat waniliowy

NADZIENIE
1 zoltko
7 lyzek mleka w proszku
1 lyzka kakao
4 lyzki slodzika
2 lyzki mleka w plynie
Aromat migdalowy

Kurcze straszna glupote zrobilam. przygotowywalam sie juz dlugo do diety i mam ksiazke +ksiazke z przepisami,nakupilam produkty i jestem na 4 dniu samych protein i dzisiaj wlasnie zorientowalam sie ze nie jem w ogole otreb.No normalnie gdyby glupota mogla latac....
szybko sie poprawie i dzisiaj juz cos zrobie,bo 1 faze chce 7 dni prowadzic.
Jedyne na co narzekam to czasmi jest mi niedobrze i nie moge wmusic w siebei jedzenia-moze stresuje sie ze nie schudne-straszna panikara jestem.No i takie smak w ustach niefajny...

Ech nei moge doczekac sie poniedzialku i pomidorkow omodorkow i pomidorkow.

pozdrawiam i milego weekendu zycze
magdalenkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:04   #4823
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

To, że da radę, to ja wiem, bo gotuję i żyję . Ale po to tutaj piszę, żeby było łatwiej. Nie jestem zwolenniczką umartwiania się, ani umartwiania innych w moim otoczeniu.

I chyba powyżej widzę odpowiedź na moje wątpliwości...

Zapomniałam o otrębach!

Edytowane przez ZuziannaG
Czas edycji: 2010-01-15 o 15:06
ZuziannaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:05   #4824
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:

Przeprosiny przyjęte. Wolałabym jednak, żebyście czytały bardziej uważnie to, co piszę i nie produkowały takich ocen w stosunku do mojej osoby. Specjalnie zwracam uwagę na gramatykę zdań i interpunkcję, aby wszystko było jasne. Wystarczyło przeczytać mój jadłospis aby z łatwością stwierdzić, że źle mnie zrozumiałaś. Nie chcę się obrażać, a jednak jest to krzywdzące, wyjęczałam się do Was, ale zaczynam odczuwać, że chętnie jeszcze byście po mnie pojeździły tylko dlatego, że być może zdania wielokrotnie złożone są niemile widziane w tym wątku.
Rozumiem, że jesteś wrażliwa, ale nie rób z siebie niedotykalskiej.
A co do tych zdań wielokrotnie złożonych.... Taka trochę złośliwa księżniczka z ciebie.

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-15, 15:09   #4825
Marta 33
Rozeznanie

Zuzzianno moim zdaniem jesteś troszke przewrażliwiona. Zdania wielkrotnie nawet złożone, nadrzędnie i podrzędnie, dopełnienia bliższe i dalsze nie są nam obce, o to możesz byc spokojna Twój wpis był po prostu chaotyczny i tyle.
Jesli chcesz od Dukanek konkretnej odpowiedzi - moze dobrze też zadawać konkretne pytania?

A co do ziemniorów, chleba i innych tego typu, zauważyłam w wypowiedzi czas teraźniejszy więc sama rozumiesz skad domniemanie, że jesz je rownież teraz ....

Więcej już nie napiszę. Pozdrawiam i życze powodzenia.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Skąd taki wniosek?????????????????? ?????????????? Naprawdę, mam wrażenie, że Twój tok rozumowania biega bardzo szybko, i to jeszcze wybiera zawsze zły kierunek .

Skoro proszę męża, żeby znalazł mi serek homogenizowany light, bo chcę być szczupła, to po prostu spełnia moją prośbę. On też nie jest sabotażystą i terrorystą. My się kochamy, lubimy, jesteśmy przyjaciółmi i jesteśmy dla siebie mili. Nie robimy sobie na złość, mamy wspólne zainteresowania, i td i td..........
Skoro ja chcę coś zrobić ze swoim ciałem, on nie będzie mi odmawiał pomocy tylko dlatego, że woli duże zadki.

skoro kocha twoja pupe i lata za serkami lajt to niech bedzie ze robi to na twoja prosbe i sie kochajcie - fajnie fajnie . chrysteeeeeeeeeeeeeeeeee

Stary 2010-01-15, 15:12   #4826
Mo_Nika
szamanka

Marta 33 A Ty ile masz wzrostu? Bo pytałaś się mnie, a nie rzuciło mi się w oczy ile Ty masz, a mamy taki sam start i wagowy, i dniowy
Stary 2010-01-15, 15:14   #4827
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mo_nika Pokaż wiadomość
marta 33 a ty ile masz wzrostu? Bo pytałaś się mnie, a nie rzuciło mi się w oczy ile ty masz, a mamy taki sam start i wagowy, i dniowy
168

Stary 2010-01-15, 15:17   #4828
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
168
Aaaa, to wysoka jesteś Stąd mamy inne oczekiwania końcowe
Stary 2010-01-15, 15:18   #4829
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Może i wyszłam na złośliwą księżniczkę, bo po prostu nie lubię, jak się mnie ocenia bez wiedzy na mój temat. Co do czasu teraźniejszego, oczywiście miałam na myśli długotrwałe moje nawyki (bardzo złe, wiem) i dlatego pisałam, że od nich tyję. Na diecie nie tyję, a chudnę, tylko martwiłam się, że zbyt wolno i coś źle robię. Teraz już wiem, że chudnę zupełnie normalnie, wiem też, że zapomniałam o otrębach a wyczytałam w tym właśnie wątku, że są niezbędne, bo tez przyspieszają odchudzanie. Marta 33, Ty też wg mnie jesteś złośliwa, a ostatnia wypowiedź o czym ma świadczyć? Co w tym dziwnego, że mąż lata za serkami, mimo że nie uważa, że powinnam schudnąć?

Oj, chyba zaraz skutecznie wypędzicie mnie z tego forum . No ale zdążyłam dowiedzieć się, czego chciałam .
Stary 2010-01-15, 15:23   #4830
Marta 33
Rozeznanie

Mo_nika dokładnie tak

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości