Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 15:36   #661
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Czyli że jak ja 18-go będę miała 6 tyg i 6 dni od ostatniej miesiączki to teoretycznie powinnam już usłyszeć bicie serduszka, tak?

dobra, przyznam się, zaczynam panikować...
powinno już być, ale równie dobrze może pojawić się za parę dni dopiero, dzieciątko na tym etapie bardzo szybko rośnie. Nie martw się bo to fasolce szodzi wszystko będzie dobrze

Michel82 witaj! do lekarza najlepiej iść tak koło 6-7 tygodnia
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:06   #662
kasiasiar
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
hej ja widziałam serducho w 5tc i 5 dniu
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja widziałam w 7 tyg. to było moje pierwsze usg
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Nie ma co panikować
Ja byłam w 5t i 6d i jeszcze nie było, teraz wizyte mam w środę i to będzie 8 tydzień więc serce musi już być.
Wszystko zależy od długości cykli. Serce pojawia się najwcześniej 21 dnia od implantacji zarodka
dziękuję za odpowiedzi
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:21   #663
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenka, ja piję teraz tylko czarną herbatę, bo zielona mi się skończyła. Ale jak mi dziś mężu kupi, to wracam do zielonej - jest zdrowa i nie wiem, dlaczego miałabym z niej rezygnować
No naprawdę nie chcę schizować, ale ja piłam do tej pory 6-8 dziennie, więc się boję trochę.. Zaraz wkleję link do tego forum co ekspert coś chyba pisał na ten temat. Na pewno małe ilości nie szkodzą, ale wiadomo że to jak ze wszystkim.. Ale ja bardzo dużo piję:/

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn, które są juz szcęściarami i widzialy bijące serduszko W którym tyg ciąży je zobaczylyście?

Milego dnia
Na szczęście w 6 tyg + 4 dni, dopiero wtedy miałam usg.

Cześć dziewczynki, zapisałam się na egzamin na prawko... na 12.02. Oby się udało.......
Stary 2010-01-15, 17:24   #664
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, zapisałam się na egzamin na prawko... na 12.02. Oby się udało.......
Ten 12sty to cię lubi Teraz napewno się uda
Stary 2010-01-15, 17:44   #665
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Ten 12sty to cię lubi Teraz napewno się uda
Zobaczymy

Link do zielonej herbaty: http://forum.gazeta.pl/forum/w,1144,...a_herbata.html
nie wiem co o tym myśleć
Stary 2010-01-15, 18:12   #666
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziewczyny wierzycie w jakies sposoby na plec dziecka juz w ciazy? Z TZ marzymy o synku, ale jak sie urodzi dziewczynka - nie mamy nic przeciwko
Jakiś czas temu w tv był progam, że egipcjanki, żeby poznać płeć dziecka sadziły w dwóch doniczkach ziarna ( w każdej inne - zabijcie mnie nie pamiętam jakie, może jęczmień? ) i podlewały moczem kilka tygodni. W zależności co zakiełkowało, to taka była płeć dziecka.
Podobno ma to uzasadnienie biologiczne, bo inna jest zawartość jakiegos hormonu w moczu, co jednej roślince szkodzi a drugiej nie . Ale czy to prawda? eh

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Chciałabym rodzić w wodzie, niby w Poznaniu ogłasza się jeden szpital, że jest taki "bajer". Okazuje się, że owszem jest wanna, ale służy tylko do łagodzenia bólu, jakkolwiek ten tekst mnie przeraził...
We Wrocku też mają wanny i położna mi dokładnie powiedziała to co Tobie. Siedzisz sobie w niej tylko na początku porodu, a potem i tak rodzisz w fotelu ( czytaj : im jest wygodniej).
A przecież w standardowym porodzie wysyłają cię kilka razy pod prysznic i możesz sobie tam lać wody do woli , co także świetnie łagodzi bóle. To jeszcze nie jest europejski standard rodzenia w wannie.

Byłam dzisiaj u ginka, że boli brzuch, że skurcze, ale pan uparł się,że będzie mi patrzył w oczy i na tej podstawie wypisał receptę na no-spę.
Rozśmieszył mnie doszczętnie. Taką diagnozę i leczenie to ja sama sobie w domu stosuję. Poczułam się zlekceważona. Ale "odpalenie" usg kosztuje Fundusz, więc co się będzie wysilał

Po niedzieli pójdę prywatnie ( mój ciągle na zwolnieniu)

Buziaki dla nowych przyszłych mam

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:36   #667
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
cześć laski
ja nie sikam az tak często, w nocy jeśli wstaję, to 1 raz.
Ale za to jestem chronicznie wręcz zmęczona. Tylko bym spała... Przychodzę z pracy - padam. Wczoraj wstałam o 21, zakręciłam sie trochę po domu i o 22:30 znowu padłam... I nie mogłam dzisiaj wstać! Mam tak od jakichś 2 tygodni już.
nic mi się nie chce. Jak pomyślałam wczoraj, zę mam głowę jeszcze myć, to mi się płakać zachciało... Nie umyłam
Olbka , mam zupelnie jak Ty... tez wracam z pracy i najchetniej uderzylabym w kime, za to w nocy sie za to budze parokrotnie i na ranem jestem nie przytomna. Ale nie budze sie na siusiu, bo mi sie nie chce...
dodam dla przypomnienia, że nie mam mdlosci, nic mnie nie boli. czuje sie calkiem zwyczajnie, czyli "jak nie w ciazy" mozna by rzec czytajac to forum.
Ale leci juz 16 dzien jak nie mam @, 3 testy wskazaly dwie kreski... wiec poki co chillout.
moze bede okrutna, ale nie ma sie co schizowac... bo sama pomysl czy to ze bedziesz sie derwowac cos pomoze? Jak ma byc serce to bedzie, jak nie bedzie to nie koniec swiata...widocznie to jeszcze nie ten moment. lepiej podejsc do tego z dystansem, bo jak czlowiek sie nakreci...to z reguly nic z tego dobrego nie wychodzi.
Wiec sie (piiiii!) uspokoj, bo inaczej to...
pozdrawiam i zycze dalej dobrego samopoczucia

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
No naprawdę nie chcę schizować, ale ja piłam do tej pory 6-8 dziennie, więc się boję trochę.. Zaraz wkleję link do tego forum co ekspert coś chyba pisał na ten temat. Na pewno małe ilości nie szkodzą, ale wiadomo że to jak ze wszystkim.. Ale ja bardzo dużo piję:/
.
Lenka, Pomiora!!! Dość! Dziewczyny kurde, no!!!!! przestancie sie nakrecac wzajemnie i wynajdywac jakies cuda niewidy! Najpierw sery, teraz herbata, zaraz przeczytam, ze woda i oddychanie jest niezdrowe...
Mialysmy sie wspierac, a nie zakładac klub ascetek.... troche mi rece opadaja...chyba wam tez hormony fiksują.... pozdro Mamuśki
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 19:59   #668
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Olbka , mam zupelnie jak Ty... tez wracam z pracy i najchetniej uderzylabym w kime, za to w nocy sie za to budze parokrotnie i na ranem jestem nie przytomna. Ale nie budze sie na siusiu, bo mi sie nie chce...
dodam dla przypomnienia, że nie mam mdlosci, nic mnie nie boli. czuje sie calkiem zwyczajnie, czyli "jak nie w ciazy" mozna by rzec czytajac to forum.
Ale leci juz 16 dzien jak nie mam @, 3 testy wskazaly dwie kreski... wiec poki co chillout.
moze bede okrutna, ale nie ma sie co schizowac... bo sama pomysl czy to ze bedziesz sie derwowac cos pomoze? Jak ma byc serce to bedzie, jak nie bedzie to nie koniec swiata...widocznie to jeszcze nie ten moment. lepiej podejsc do tego z dystansem, bo jak czlowiek sie nakreci...to z reguly nic z tego dobrego nie wychodzi.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Lenka, Pomiora!!! Dość! Dziewczyny kurde, no!!!!! przestancie sie nakrecac wzajemnie i wynajdywac jakies cuda niewidy! Najpierw sery, teraz herbata, zaraz przeczytam, ze woda i oddychanie jest niezdrowe...
Mialysmy sie wspierac, a nie zakładac klub ascetek.... troche mi rece opadaja...chyba wam tez hormony fiksują.... pozdro Mamuśki
właśnie po to jest forum żeby dziewczyny mogły się dzielić swoimi smutkam i radościami a także wątpliwościami. Wątek by nie miał sensu jakbyśmy tylko pisały że nie mamy żadnych dolegliwości, czujemy się świetnie i n ie mamy żadnych obaw bo wszystko wiemy..
Stary 2010-01-15, 20:45   #669
dra
Zakorzenienie

dziewczyny z tym jedzeniem nie jedzeniem,trzeba na pare rzeczy uważać,ale jakby tak popatrzec to nic bym nie mogły jesc
a jak sie jadło duzo czegos co nie jest dozwolone to po prostu teraz nie jesc i już...
ja nie wiedzac,ze jestem jeszcze w ciazy to piłam sobie i co mam powiedziec,fakt stracha sie najadłam,ale uświadomiona zostałam,ze nic nie bedzie to poczatek teraz juz mam uwazac...
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj u ginka, że boli brzuch, że skurcze, ale pan uparł się,że będzie mi patrzył w oczy i na tej podstawie wypisał receptę na no-spę.
Rozśmieszył mnie doszczętnie. Taką diagnozę i leczenie to ja sama sobie w domu stosuję. Poczułam się zlekceważona. Ale "odpalenie" usg kosztuje Fundusz, więc co się będzie wysilał
co za człowiek o mamo nie zna sie niestety
mszu w sumie masz racje,ale ja wiem jak strata boli poroniłam nigdy nie myslsłam,ze tak osłabne psychicznie,wiec dziewczyny trooszke panikuja nie potrzebne jest to,bo nakrecic sie jak zegarki to nic dobrego trzeba wierzyc,ze bedzie dobrze
ja mam lekki strach po pierwsza ciąża poroniona 2 lata na tą czekałam,wiec strach jest,ale i wiara,ze tym razem będzie dobrze
Stary 2010-01-15, 20:58   #670
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
właśnie po to jest forum żeby dziewczyny mogły się dzielić swoimi smutkam i radościami a także wątpliwościami. Wątek by nie miał sensu jakbyśmy tylko pisały że nie mamy żadnych dolegliwości, czujemy się świetnie i n ie mamy żadnych obaw bo wszystko wiemy..
Cześć gabisun Widzę że wszystko rozumiesz
Jak się czujesz??
Stary 2010-01-15, 21:06   #671
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć gabisun Widzę że wszystko rozumiesz
Jak się czujesz??
trochę męczy mnie to leżenie ale chociaż na ten mróz nie muszę wychodzić zawsze mozna znaleźć jakieś plusy. Brzuszek nie boli, plamień nie mam więc jestem dobrem myśli, dziękuję u mnie mdłości już chyba troszkę ustępują A jak u Ciebie z jedzonkiem?
Stary 2010-01-15, 21:36   #672
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
trochę męczy mnie to leżenie ale chociaż na ten mróz nie muszę wychodzić zawsze mozna znaleźć jakieś plusy. Brzuszek nie boli, plamień nie mam więc jestem dobrem myśli, dziękuję u mnie mdłości już chyba troszkę ustępują A jak u Ciebie z jedzonkiem?
To dobrze Ja dzisiaj kupiłam "Dziecko" i mężuś czyta
U mnie też ciut lżej, więcej jem, teraz bardziej mnie mdli po jedzeniu, niż przed Poza tym żadnych innych dolegliwości
Stary 2010-01-15, 21:43   #673
martucha84
Zakorzenienie

witam Was kochane brzucholce mam nadzieje ze nie zapomnialyscie o mnie rozdzial mgr napisany oddany i jest git.. wiec mozna wyluzowac i czaem do was zajrzec..

Lenka* tragiczna baba... co za lekarz uciekaj najdalej..

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Mam nadzieję, że na tym wątku zagoszczę na dłużej...
Wczoraj byłam u gin - okazało się, że jestem w 5 tyg. ciąży, ale lekarz wizdział tylko pusty pęcherzyk i nie słyszał serduszka, a twierdzi, że powinien...wyslał mnie więc na badania beta hcg...robiłam dzisiaj - 10954,36 mlU/ml, mam powtórzyć w piątek jeszcze i zobaczyć czy przyrasta...następna wizyta we wtorek...Trzymajcie kciuki za moją fasolkę...
trzymam kciuki,.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie wrocilam z USG Ginekolog powiedzial, ze nie ma jeszcze pecherzyka... Strasznie zaczelam sie bac. Powiedzial, ze do zaplodnienia moglo dojsc troche pozniej, bo poprzedni cykl mi sie troche przedluzyl. Powiedzial ze albo ciaza pozamaciczna albo pecherzyk sie pojawi. Niby nie ma powodow do obaw, ale ja sie czuje tak strasznie pusto... Chce mi sie plakac...
Mam przyjsc za tydzien na nastepne USG, moze bedzie juz pecherzyk...
nie martw sie bedzie dobrze..

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no ale test o czułości 20, ( najlepsze są 10 ale nie ma nigdzie u mnie ) jakie stosuje ma napisane, że mozna stosowac od 6 dnia po zapłodnieniu, no a dzis mamy 13 stycznia, to juz minęło 6 dni
ja po 2 tyg nie mialam kresek

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanie w sprawie tego wzroku Jesli ktos ma wade wzroku to wskazana jest cesarka? Ja ma astygmatyzm.. to sie liczy?
tez mam astygmatyzm.. musze sie przejsc do mojej okulistki.. no i jeszcze kardiologa bo go zaniedbalam.. a to teraz wazne..

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witam sie i ja
mam nadzieje,że zasiądę tu na dłużej
wczoraj 13-stego zobaczyłam 2 krechy,jedna słabsza,ale to robiłam wieczorkiem,jutro chce testa powtórzyć z rana...
oby tym razem wszystko było dobrze,bo niestety pierwszą ciążę poroniłam ponad 2 lata temu i od tamtej pory staranka były i nic...
po 2 latach doczekałam się 2 krech oby było wszystko dobrze

pozdrawiam
trzymam za was kciuki

Cytat:
Jezu Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę nic a nic mi się seksić nie chce!!!
Bolą mnie piersi i tylko mi męża żal...
mi sie tez niechce.. poki co maz jest cierpliwy.. ale do kiedy

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
A niby czemu ser żółty i biały i szynka odpadają?(no chyba, ze ci nie wchodzą). Jedyne czego nie możesz jeść to sery pleśniowe, surowe mięso i jajka na miękko. Ostatnio słyszałam, że pasztetów nie wolno jeść, ale skonsultowałam z położną i nie wolno tylko z nimi przesadzać. W necie znalazłam fajny tekst: niedługo kobiety w ciąży będą w inkubatorach chodziły i kiełkami się żywiły, bo niczego nie wolno Jak będziesz karmić piersią to jest full ograniczeń, ale w ciąży tylko kilka. Jak znajdę super artykuł na ten temat, to tu wkleję.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Artykuł o żywieniu https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ul,4979,0.html
ja uwielbiam pasztetowa i moglabym tylko to jesc

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Hej hej

mam pytanie do dziewczyn, które są juz szcęściarami i widzialy bijące serduszko W którym tyg ciąży je zobaczylyście?

Milego dnia
na pierwszej wizycie czyli w 7 tyg

ale sie za wami stesknilam
aha i nadal rzygam... strasznie.. co wieczor... tragedia!!
Stary 2010-01-15, 21:45   #674
olbka
Zadomowienie

wie, że muszę się uspokoić, tak będzie najlepiej. Wiem. Ale moja schizowana psychika wie swoje
Dobra, nie będę zanudzać
Dobranoc, dziewczyny!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:14   #675
gabisun
Zakorzenienie

Martucha zazdroszczę że ruszyłaś z pracą, ja próbuję właśnie zamknąć pierwszy rozdział czyli wstęp z wielkim trudem namachałam 10 stron takiego lenia miałam, a teraz na razie dałam sobie spokój bo na egz się uczę oj współczuję tych wieczornych atrakcji, ale na pocieszenie Ci powiem, że z dnia na dzień będzie lepiej potem już będziemy się chwalić rosnącymi brzuszkami a nie dolegliwościami żołądkowymi
Olbka proszę mi się tu nie schizować i przypadkiem nie czytać w necie strasznych rzeczy trzeba myśleć pozytywnie dobranoc
Lenka a tym "Dziecku" jest coś fajnego dla tatusiów? bo bym coś tżowi podsunęła ale nie mam co

Właśnie oglądam film o niedźwiedziu na dwójce, trochę śmieszne niektóre momenty jak zawsze w amerykańskich thrillerach samochód nie chce odpalić w najgorszym momencie
Stary 2010-01-15, 22:17   #676
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Co za lekarz Mam nadzieję, że faktycznie to nic niepokojącego i no-spa pomoże
Cytat:
Cytat:
To dobrze Ja dzisiaj kupiłam "Dziecko" i mężuś czyta
U mnie też ciut lżej, więcej jem, teraz bardziej mnie mdli po jedzeniu, niż przed Poza tym żadnych innych dolegliwości
o matko dziewczyny! Jak Wy to robicie? Ja się dzisiaj już tak fatalnie czułam, że się popłakałam teżetowi i powiedziałam, że wolałabym wcale nie być w ciąży
Nie dość, że cały dzień jest mi niedobrze, to jeszcze jakaś słaba jestem. Dzisiaj musieliśmy się spakować, bo przeprowadzamy się na 3 tygodnie do rodziców tżta, aby popilnować ich domu, bo oni jadą do Meksyku (takim to dobrze ) i kilka razy myślałam, że zemdleję. Strasznie szybko się męczę.
Zachciało mi się robić dzieci to teraz mam
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witam Was kochane brzucholce mam nadzieje ze nie zapomnialyscie o mnie rozdzial mgr napisany oddany i jest git.. wiec mozna wyluzowac i czaem do was zajrzec..
oo skoro już masz wolne to może i za mnie napiszesz
Cytat:
wie, że muszę się uspokoić, tak będzie najlepiej. Wiem. Ale moja schizowana psychika wie swoje
Dobra, nie będę zanudzać
Dobranoc, dziewczyny!
Ależ wcale nie przynudzasz. Pisz wszystko co Ci na serduchu leży

A ja jeszcze muszę się uczyć do jutrzejszego koła Okazało się, że w zeszłym tygodniu nie zaliczyłam i mam dopytkę

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:25   #677
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha zazdroszczę że ruszyłaś z pracą, ja próbuję właśnie zamknąć pierwszy rozdział czyli wstęp z wielkim trudem namachałam 10 stron takiego lenia miałam, a teraz na razie dałam sobie spokój bo na egz się uczę oj współczuję tych wieczornych atrakcji, ale na pocieszenie Ci powiem, że z dnia na dzień będzie lepiej potem już będziemy się chwalić rosnącymi brzuszkami a nie dolegliwościami żołądkowymi
mam nadzieje ze to niedlugo minie bo ilesz mozna.. w domku sie smiejemy ze to pewnie cora bedzie bo tak dokuczac to tylko kobiety potrafia
aaaa co do pracy.. to gdyby nie termin na dzis! nie napisalabym.. mialam 3 dni.. dalam rade to i ty dasz.. teraz do 12 musze metodologie dopiescic tak to jest jak sie na ostatni moment czeka..

Cytat:
\
o matko dziewczyny! Jak Wy to robicie? Ja się dzisiaj już tak fatalnie czułam, że się popłakałam teżetowi i powiedziałam, że wolałabym wcale nie być w ciąży
Nie dość, że cały dzień jest mi niedobrze, to jeszcze jakaś słaba jestem. Dzisiaj musieliśmy się spakować, bo przeprowadzamy się na 3 tygodnie do rodziców tżta, aby popilnować ich domu, bo oni jadą do Meksyku (takim to dobrze ) i kilka razy myślałam, że zemdleję. Strasznie szybko się męczę.
Zachciało mi się robić dzieci to teraz mam

oo skoro już masz wolne to może i za mnie napiszesz
dawaj bede pisac hurtowo hahaha
w niedziele tez mam kolokwium ale nic jeszcze nie umiem bo caly czas pisalam

i nie martw si humorami.. ja mam takie srednio co 3 dni... mam dosc tego i naprawde czasem juz inaczej niz plakac... niepotrafie.. wiec jak to napisala gabisun.. glowa do gory jeszcze troche i bedzie tylko lepiej
Stary 2010-01-15, 22:26   #678
gabisun
Zakorzenienie

Wróżko Tobie też niedługo przejdą, ja jeszcze nie jem wszystkiego ale powoli jem więcej rzeczy trzymaj się kochana, trzeba przetrwać ten najgorszy czas a bierzesz wit. B6?
Stary 2010-01-15, 22:47   #679
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiś czas temu w tv był progam, że egipcjanki, żeby poznać płeć dziecka sadziły w dwóch doniczkach ziarna ( w każdej inne - zabijcie mnie nie pamiętam jakie, może jęczmień? ) i podlewały moczem kilka tygodni. W zależności co zakiełkowało, to taka była płeć dziecka.
Podobno ma to uzasadnienie biologiczne, bo inna jest zawartość jakiegos hormonu w moczu, co jednej roślince szkodzi a drugiej nie . Ale czy to prawda?

To co napisałaś o Egipcjankach bardzo ciekawe, aż chyba sobie jutro poszukam!
Lekarz rzeczywiście trochę dziwnie się zachował, ale może wiedział, co robi i no-spa rzeczywiście wystarczy

Cytat:

Trochę nie rozumiem - to jednym słowem nie warto przyzwyczajać się do dziecka, bo może poronimy i wtedy po prostu należy do tego podejść w ten sposób, że tak miało być? Ja się do mojego maleństwa przyzwyczaiłam, przyzwyczaiłam się do myśli, że będę mamą i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Zdaję sobie sprawy z zagrożeń, ale nie mam zamiaru na nie się nastawiać. Bo kiedy powinnyśmy zacząć cieszyć się ciążą? W listopadzie, 1,5 mc przed terminem moja koleżanka urodziła martwe dziecko. Serduszko po prostu przestało bić. Więc nie ma bezpiecznego okresu. Ja przyzwyczajam się teraz, nie mam zamiaru się asekurować.
Co do jedzenia, też tłumaczę, że nie ma sensu przeginać, podaję link do artykułów, które to pokazują. Ale przecież każda może mieć wątpliwości.
Miałyśmy się wspierać, a jak to robić nie zadając pytań?

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
ja mam lekki strach po pierwsza ciąża poroniona 2 lata na tą czekałam,wiec strach jest,ale i wiara,ze tym razem będzie dobrze
Kochana, tyle na to czekałaś, musi być teraz dobrze Kiedy idziesz do lekarza?

Cytat:
Gabisun, pisać pracę proszę Ja to cię będę pilnować Cieszę się, ze już nie plamisz

Cytat:
To dobrz Ja dzisiaj kupiłam "Dziecko" i mężuś czyta
Mojego do takiej lektury ni9e zagonisz Witaminę bierzesz? Pomaga? Pytam z ciekawości, jakby mi była potrzebna

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witam Was kochane brzucholce mam nadzieje ze nie zapomnialyscie o mnie rozdzial mgr napisany oddany i jest git..wiec mozna wyluzowac i czaem do was zajrzec..

aha i nadal rzygam... strasznie.. co wieczor... tragedia!!
Fajnie, ze rozdział oddany A bierzesz wit. B6? Niech to twoje rzyganko już ustanie

Cytat:
Dobra, nie będę zanudzać
Dobranoc, dziewczyny!
Nie zanudzasz, pisz jak się niepokoisz

Cytat:
A ja jeszcze muszę się uczyć do jutrzejszego koła Okazało się, że w zeszłym tygodniu nie zaliczyłam i mam dopytkę
Eeee, dasz radę. Dopytka to nie poprawka, będzie dobrze

A ja spędziłam sympatyczny wieczór, z którego wróciłam mega głodna i spałaszowałam 4 zapiekanki Normalnie jakbym jakiegoś tasiemca miała

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 23:15   #680
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

martucha84, fajnie że już trochę napisałaś... ja mam napisać wstęp na poniedziałek, ale pewnie nie zdążę

olbka, dobranoc

Cytat:
Lenka a tym "Dziecku" jest coś fajnego dla tatusiów? bo bym coś tżowi podsunęła ale nie mam co

Właśnie oglądam film o niedźwiedziu na dwójce, trochę śmieszne niektóre momenty jak zawsze w amerykańskich thrillerach samochód nie chce odpalić w najgorszym momencie
Powiem Ci szczerze, że dla tatusiów jest jakiś reportaż o ojcu na urlopie wychowawczym i taki poradnik taty: 12 miesiąc życia dziecka, więc trochę na wyrost Ale mój mąż chyba co innego czytał, bo jest dużo fajnych artykułów, miałam wrażenie że są fajniejsze niż w MjakMama. Zamierzam kupić co jakiś czas którąś z tych gazetek dla mamusiek, żeby zobaczyć w której są najfajniejsze artykuły. Ten nr Dziecka akurat mi się podoba, bo dużo fajnych wskazówek odnośnie karmienia piersią i odżywiania maluchów, no i o mleku, czyli mój konik

PS Widziałam kawałek tego filmu, ale jak tylko mąż mi zasnął to sobie przełączyłam
Stary 2010-01-15, 23:46   #681
eloteteie
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Gratuluję wszystkim przyszłym mamom z całego serca. Sama rok temu dowiedziałam się, że będę miała dziecko, a dzisiaj moja Maja ma już 4,5 miesiąca

Zwłaszcza trzymam kciuki za to, żeby Mpik82 i Aaannnnnnaaa trafiły w swój termin - 9 września, bo tego dnia rodzą się naprawdę świetne dzieci

Dbajcie o siebie, dużo wypoczywajcie i nie czytajcie za dużo bzdur, których pełno w Internecie, a przez które tylko niepotrzebnie będzie się stresować!

Pozdrawiam,
Mama Mai (09 września 2009)
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 00:06   #682
evullka
Rozeznanie

Pomidorko to co napisalas o kolezance po prostu scielo mnie z nog..

Wrozko to ja sie chyba dzisiaj czuje podobnie.. Mdli mnie i mi slabo.. Caly dzien leze, nawet po Danio jak mialam wstac to chyba mi z godzine zajelo..

Gabisun gratuluje wiekszego apetytu
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 01:04   #683
NIKaP-n
BAN stały

Kochane ja mam najgorszą noc za sobą... Już chciałam do szpitala jechać. Bardzo bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, ale dwa razy mocniej a normalnie od moich bóli menstruacyjnych- mdleję.
Robiło mi się słabo i wciąż miałam wrażenie, że coś mi... wycieka.
Matko, to był koszmar.

Nie chcę nikogo nakręcać, nie uważam, żeby ciąża była chorobą. Ale fakt jest faktem, iż to STAN ODMIENNY.
Jak każdy stan odmienny rządzi się swoimi prawami. Także zakazami.
Są tzw. produkty zakazane, które mogą stanowić zagrożenie dla dziecka. A skoro mogą, to po cholerę się narażać?
Świadomy wybór każdej z nas, ja nie mam ochoty pluć sobie kiedyś w brodę.
Swoje wiadomości odnalazłam na wielu portalach, także specjalistycznych. Mam też światowy bestseller " W oczekiwaniu na dziecko".

Z serami już pisałam, pleśniowe stanowią zagrożenie dla małego. Są siedliskiem pleśni (jak sama nazwa wskazuje), która dla osób o wrażliwym żołądku może być... kibelkopędna. Dla rozwijającego się dzidziusia, może być bardzo szkodliwa.

Fetę można Kasiu wciągać, ważne jest tylko, aby sprawdzić żeby była koniecznie z pasteryzowanego mleka, wtedy unika się zagrożenia salmonelli i czegoś tam jeszcze.

Co do zielonej herbaty ma silne działanie na organizm, zwłaszcza malucha. Może powodować rozczep kręgosłupa.

Czerwona, wiadomo odwadnia.
Czarna herbata, kawa i cola mają kofeinę i teinę, która w dawce powyżej 300 czegoś tam jest bardzo szkodliwa.
I tak: kawa ma 300
herbata 100
cola 80- chodzi o szklanki

Dozwolone i wskazane są Roibos- herata życia, owocówki, pokrzywa (oczyszcza krew), słaba zwykła, ale z mlekiem Herbata imbirowa polecana na mdłości ( u mnie nie skutkuje).
Soki owocowe 100% bez cukru, woda mineralna.
Nie należy też jadać surowego mięsa (tatar) lub niedogotowanego.

Wiem to wszystko, gdyż baaaaaardzo dużo piję (piłam, teraz gorzej) i chciałam wiedzieć co i jak.
Mając świadomość tego, nie jest dla mnie żadnym problemem odmawiać sobie niektórych produktów przez tych kilka miesięcy. Liczy się Maleństwo i już
a ja mam rozum i świadomie dokonuję wyborów.

Spokojnej nocki

A mój lekarz ostatnio powiedział, że w granicach rozsądku mam jeść to, na co mam ochotę. Na początku miałam apetyt tylko na pomidory ( sorry Kasiulek )
później na frytki i słodycze. Nie mogę patrzeć na brokuły, a do tej pory żywiłam się "zdrowo".
Organizm sam reguluje pewne rzeczy, sam się o coś dopomina. Trzeba słuchać siebie, ale też trochę uważać

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-01-16 o 01:08
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 01:37   #684
1985ewa
Rozeznanie

NIKaP-n ale juz wszystko wporzadku? brzuch przestal bolec mam nadzieje
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 09:26   #685
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ok, Ok, Ok, tylko, ze gdy nasze mamy byly w ciązy i rodzily nie bylo internetu, forów, nie bylo miliona gazetek pisanych przez dziewnikarzy, kotrzy przeciez jakos musza zapchac te nascie stron, własciwie to nie bylo NIC, a dzieci (czytajcie "My") rodzily sie zdrowe! Jak to mozliwe?! Cos co rosnie w naszym brzuchu jest tylko czlowiekiem, wiec nie truje go to co nie truje innego czlowieka. Wiadomo, alkohol i papierochy sa trujace dla doroslych rownież, wiec analogicznie dziecko tez nie powinno ich przyjmowac, tabeltki (nie moja działka, tu trzeba zasiegnac informacji lekarza) ale reszta.... nie popadajmy w obłed.. bo czemu on niby ma sluzyc? "Powinnysmy w spokoju i radosci przeżywac ten okres" (to wyrazenie pojawia sie przynajmniej w co drugiej gazetce i na co drugiej stronie), a mam wrazenie ze co niekotre ciezarówki szukaja dziury w calym, byc moze z nudy od siedzenia w domu lub nie wiem czego... zreszta róbta jak chceta.

Pomidora... Po pierwsze... gdzie ja napisalam ze nie "nie warto sie przyzwyczajac bo poronimy"?! A po drugie wcale sie nie asekuruję mysla, ze przciez moze cos pojsc nie tak, wiec po co sie cieszyc. Bardzo sie ciesze sie swoim stanem, moze nie od samusienkiego pocztaku, bo po zobaczeniu dwoch kresek przezylam swego rodzaju szok . Teraz jednak, nie moge sie doczekac nastepnego tygodnia i nastepnego tygodnia Ale nie wkladam sobie do glowy, ze cos ma isc nie tak, bo jak to kiedys ktos mądrze powiedział "...tylko spokoj może nas uratowac"

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-01-16 o 11:02
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 09:44   #686
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Zwłaszcza trzymam kciuki za to, żeby Mpik82 i Aaannnnnnaaa trafiły w swój termin - 9 września, bo tego dnia rodzą się naprawdę świetne dzieci
Pozdrawiam,
Mama Mai (09 września 2009)
Dziękuje!!! Moja NiuNIa Lub Niuń już jest cudowna Bo jest

NIKaP-n - już jest ok? hm.. DObrze, że dziś imieninki Mężusiowi robisz, rozluźnisz się. ALe nie zacharowywuj się, dużo odpoczywaj!!

Martucha84, Gabisun - piszcie pracki, piszcie, ja już mam za sobą lic, mgr, podyplom... i juz mam spokój. Pisałam ostatnia o samobójstwach, wcześniej o DDA.

Wróżko - ja sama się śmieje, że nikt mi nie mówił, że będzie łatwo.. Robiliśmy taki mały remoncik przedpokoju i prawie nic pomogłąm mojemu Pawciowi, strasznie się męczyłam i od tych wszystkich farb robilo mi się nie dobrze.. jedyne co to jeździłam na miotle i ze szmatąale tez nie dużo bo zaraz mnie mdliło..

Olbko nie panikuj. Wiesz kiedy miałas owulację?DOmyslasz się kiedy BYŁO PRZYTULANKO? jeśli tak to policz sobie dni .. Pisza, że po 21 dniach od zapłodnienia widać serduszko

Dziś mój Pawcio pojechał na nartki a ja w domku z dzidzią w brzuszku musimy posprzątać mieszkanko mam nadzieje, że mi na to pozwoli i szybko się nie zmęcze heeh

Co do gazet, to ja nie kupuje, jakoś szkoda mi kasy.. wole poszperać w internecie. No chyba, że widzę, że jest coś naprawdę interesującego- to kupie
Stary 2010-01-16, 09:52   #687
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Pomidorko to co napisalas o kolezance po prostu scielo mnie z nog..

Wrozko to ja sie chyba dzisiaj czuje podobnie.. Mdli mnie i mi slabo.. Caly dzien leze, nawet po Danio jak mialam wstac to chyba mi z godzine zajelo..

Gabisun gratuluje wiekszego apetytu
a jak tam u Ciebie?
Pomidora na razie pracę zostawiłam na potem, to znaczy napo egzaminach, bo teraz się uczę na egz ale z Tobą to ja pracę chyba w tydzień skończę dzięki za doping

Nika
już w porządku? wiem, że takie bóle nie są normalne, radzę pójść do lekarza, mnie taki ból jak złapał wieczorem ( trwał może 5minut) to rano miałam krwawienie nie chcę Cię straszyć ale dla świętego spokoju może warto się do gina wybrać nawet jak ma przepisać nospę, ktora jak wiadomo działa rozkurczowo. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku mam nadzieję że cię nie wystraszyłam
Stary 2010-01-16, 11:05   #688
agnyska81
Zakorzenienie

Witajcie weekendowo

Cytat:
A ja leżę, mężusia wysyłam w poniedziałek do ginki po leki bo mam tylko na tydzień, mam nadzieję że go babki nie zjedzą jak wejdzie po receptę
Spokojnie, jak czekałam w poniedziałek, to panowie byli z uśmiechem przepuszczani po recepty

Cytat:
A dzisiaj mi sie snilo, ze urodzilam coreczke.. Karmilam ja piersia i bylam bardzo szczesliwa
To miałaś bardzo miły sen

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie!!!
Od kilku dni Was podczytuję, a dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. W sobotę 09.01. były dwie krechy na teście Pierwsza wizyta dopiero przede mną, ale najgorsze jest to, że pierwszy wolny termin u tej pani doktor (bardzo dobrej zresztą) to 12.02. Może uda mi się wcisnąć do niej wcześniej prywatnie.
Witaj i zapraszamy do rozgoszczenia się

Cytat:
Będę trzymać kciuki Mojego męża ciąża zdopingowała do powrotu do tematu (oblał trzy razy i zarzucił) i jest już po pierwszych jazdach.

Cytat:
Kochane ja mam najgorszą noc za sobą... Już chciałam do szpitala jechać. Bardzo bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, ale dwa razy mocniej a normalnie od moich bóli menstruacyjnych- mdleję.
Robiło mi się słabo i wciąż miałam wrażenie, że coś mi... wycieka.
Matko, to był koszmar.
Niko, a rano jak się czułaś? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, ale też zachęcam Cię do sprawdzenia tego u lekarza

Zaczęłam wczoraj 9 tydzień
Bardzo Wam współczuję, jak czytam o tym jak się źle czujecie Też nie czuję się rewelacyjnie, ale w granicach normy. Wstaję tylko raz na nocne siku, ale to tylko w weekend nad ranem, bo w tygodniu wstaję o 5, a to akurat wtedy wstawanie do wc przypada. Mdłości czasem mam cały dzień, ale bez dalszych konsekwencji, osłabienie też w miarę da się znieść. Najbardziej dokuczają mi bolące piersi i dolegliwości ze strony układu pokarmowego (zatwardzenie, co mi się wcześniej nie zdarzało, bóle brzucha i okropne wzdęcia). Nie wiem co jeść, żeby jednocześnie było to coś na co mam ochotę, a jednocześnie nie zaszkodzi mi na żołądek
Muszę kupić sobie jakieś spodnie, bo z powodu tych wzdęć mieszczę się tylko w jedne

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-16 o 11:09
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 11:10   #689
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...tydzien-9.aspx zobacz jaką ładną już dzidzię nosisz))
SUPER!!!!!!
Stary 2010-01-16, 12:03   #690
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

NIKaP, a jak się teraz czujesz? Jest już ok?

Cytat:
Ok, Ok, Ok, tylko, ze gdy nasze mamy byly w ciązy i rodzily nie bylo internetu, forów, nie bylo miliona gazetek pisanych przez dziewnikarzy, kotrzy przeciez jakos musza zapchac te nascie stron, własciwie to nie bylo NIC, a dzieci (czytajcie "My") rodzily sie zdrowe! Jak to mozliwe?!
A tak to, że wcale dzieci nie rodziły się zdrowe, kobiety roniły tak samo jak i teraz, jeżeli nie częściej. Przykłady mam w rodzinie.

Cytat:
Co do gazet, to ja nie kupuje, jakoś szkoda mi kasy.. wole poszperać w internecie. No chyba, że widzę, że jest coś naprawdę interesującego- to kupie
Ja też wolałam poszperać w internecie, ale nie chce mi się tak siedzieć przy kompie, wolę sobie czasem kupić gazetkę i poleżeć, poczytać

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Będę trzymać kciuki Mojego męża ciąża zdopingowała do powrotu do tematu (oblał trzy razy i zarzucił) i jest już po pierwszych jazdach.

Bardzo Wam współczuję, jak czytam o tym jak się źle czujecie Też nie czuję się rewelacyjnie, ale w granicach normy. Wstaję tylko raz na nocne siku, ale to tylko w weekend nad ranem, bo w tygodniu wstaję o 5, a to akurat wtedy wstawanie do wc przypada. Mdłości czasem mam cały dzień, ale bez dalszych konsekwencji, osłabienie też w miarę da się znieść. Najbardziej dokuczają mi bolące piersi i dolegliwości ze strony układu pokarmowego (zatwardzenie, co mi się wcześniej nie zdarzało, bóle brzucha i okropne wzdęcia). Nie wiem co jeść, żeby jednocześnie było to coś na co mam ochotę, a jednocześnie nie zaszkodzi mi na żołądek
Muszę kupić sobie jakieś spodnie, bo z powodu tych wzdęć mieszczę się tylko w jedne
Dziękuję! Ja będę zdawać do skutku, tylko kaski szkoda
Ja zaczęłam dzisiaj 8 tc Niestety coraz częściej wymiotuję, przeszkadzają mi te mdłości w nauce i w wyjściu gdziekolwiek :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości