|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Michel82 witaj! do lekarza najlepiej iść tak koło 6-7 tygodnia |
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cześć dziewczynki, zapisałam się na egzamin na prawko... na 12.02. Oby się udało.......
|
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz napewno się uda
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczymy
![]() Link do zielonej herbaty: http://forum.gazeta.pl/forum/w,1144,...a_herbata.html nie wiem co o tym myśleć
|
#666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobno ma to uzasadnienie biologiczne, bo inna jest zawartość jakiegos hormonu w moczu, co jednej roślince szkodzi a drugiej nie . Ale czy to prawda? eh ![]() ![]() Cytat:
A przecież w standardowym porodzie wysyłają cię kilka razy pod prysznic i możesz sobie tam lać wody do woli , co także świetnie łagodzi bóle. To jeszcze nie jest europejski standard rodzenia w wannie. Byłam dzisiaj u ginka, że boli brzuch, że skurcze, ale pan uparł się,że będzie mi patrzył w oczy i na tej podstawie wypisał receptę na no-spę. Rozśmieszył mnie doszczętnie. Taką diagnozę i leczenie to ja sama sobie w domu stosuję. Poczułam się zlekceważona. Ale "odpalenie" usg kosztuje Fundusz, więc co się będzie wysilał Po niedzieli pójdę prywatnie ( mój ciągle na zwolnieniu) Buziaki dla nowych przyszłych mam
|
|
#667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dodam dla przypomnienia, że nie mam mdlosci, nic mnie nie boli. czuje sie calkiem zwyczajnie, czyli "jak nie w ciazy" mozna by rzec czytajac to forum. Ale leci juz 16 dzien jak nie mam @, 3 testy wskazaly dwie kreski... wiec poki co chillout. moze bede okrutna, ale nie ma sie co schizowac... bo sama pomysl czy to ze bedziesz sie derwowac cos pomoze? Jak ma byc serce to bedzie, jak nie bedzie to nie koniec swiata...widocznie to jeszcze nie ten moment. lepiej podejsc do tego z dystansem, bo jak czlowiek sie nakreci...to z reguly nic z tego dobrego nie wychodzi. Wiec sie (piiiii!) uspokoj, bo inaczej to... ![]() pozdrawiam i zycze dalej dobrego samopoczucia ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Mialysmy sie wspierac, a nie zakładac klub ascetek.... troche mi rece opadaja...chyba wam tez hormony fiksują.... pozdro Mamuśki
|
||
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie po to jest forum żeby dziewczyny mogły się dzielić swoimi smutkam i radościami a także wątpliwościami. Wątek by nie miał sensu jakbyśmy tylko pisały że nie mamy żadnych dolegliwości, czujemy się świetnie i n ie mamy żadnych obaw bo wszystko wiemy..
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z tym jedzeniem nie jedzeniem,trzeba na pare rzeczy uważać,ale jakby tak popatrzec to nic bym nie mogły jesc
a jak sie jadło duzo czegos co nie jest dozwolone to po prostu teraz nie jesc i już... ja nie wiedzac,ze jestem jeszcze w ciazy to piłam sobie i co mam powiedziec,fakt stracha sie najadłam,ale uświadomiona zostałam,ze nic nie bedzie to poczatek teraz juz mam uwazac... Cytat:
mszu w sumie masz racje,ale ja wiem jak strata boli poroniłam nigdy nie myslsłam,ze tak osłabne psychicznie,wiec dziewczyny trooszke panikuja nie potrzebne jest to,bo nakrecic sie jak zegarki to nic dobrego trzeba wierzyc,ze bedzie dobrze ![]() ja mam lekki strach po pierwsza ciąża poroniona 2 lata na tą czekałam,wiec strach jest,ale i wiara,ze tym razem będzie dobrze
|
|
#670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się czujesz??
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
trochę męczy mnie to leżenie ale chociaż na ten mróz nie muszę wychodzić
zawsze mozna znaleźć jakieś plusy. Brzuszek nie boli, plamień nie mam więc jestem dobrem myśli, dziękuję |
|
|
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam "Dziecko" i mężuś czyta ![]() U mnie też ciut lżej, więcej jem, teraz bardziej mnie mdli po jedzeniu, niż przed Poza tym żadnych innych dolegliwości
|
|
#673 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam Was kochane brzucholce
mam nadzieje ze nie zapomnialyscie o mnie rozdzial mgr napisany oddany i jest git.. wiec mozna wyluzowac i czaem do was zajrzec..![]() Lenka* tragiczna baba... co za lekarz uciekaj najdalej.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale sie za wami stesknilam ![]() aha i nadal rzygam... strasznie.. co wieczor... tragedia!!
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
wie, że muszę się uspokoić, tak będzie najlepiej. Wiem. Ale moja schizowana psychika wie swoje
![]() Dobra, nie będę zanudzać ![]() Dobranoc, dziewczyny!
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha zazdroszczę że ruszyłaś z pracą, ja próbuję właśnie zamknąć pierwszy rozdział czyli wstęp
z wielkim trudem namachałam 10 stron takiego lenia miałam, a teraz na razie dałam sobie spokój bo na egz się uczę ![]() Olbka proszę mi się tu nie schizować i przypadkiem nie czytać w necie strasznych rzeczy trzeba myśleć pozytywnie Lenka a tym "Dziecku" jest coś fajnego dla tatusiów? bo bym coś tżowi podsunęła ale nie mam co ![]() Właśnie oglądam film o niedźwiedziu na dwójce, trochę śmieszne niektóre momenty
|
|
|
|
#676 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że faktycznie to nic niepokojącego i no-spa pomoże ![]() Cytat:
Cytat:
o matko dziewczyny! Jak Wy to robicie? Ja się dzisiaj już tak fatalnie czułam, że się popłakałam teżetowi i powiedziałam, że wolałabym wcale nie być w ciąży Nie dość, że cały dzień jest mi niedobrze, to jeszcze jakaś słaba jestem. Dzisiaj musieliśmy się spakować, bo przeprowadzamy się na 3 tygodnie do rodziców tżta, aby popilnować ich domu, bo oni jadą do Meksyku (takim to dobrze ) i kilka razy myślałam, że zemdleję. Strasznie szybko się męczę.Zachciało mi się robić dzieci to teraz mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jeszcze muszę się uczyć do jutrzejszego koła
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||||
|
|
|
#677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domku sie smiejemy ze to pewnie cora bedzie bo tak dokuczac to tylko kobiety potrafia ![]() ![]() aaaa co do pracy.. to gdyby nie termin na dzis! nie napisalabym.. mialam 3 dni.. dalam rade to i ty dasz.. teraz do 12 musze metodologie dopiescic tak to jest jak sie na ostatni moment czeka..Cytat:
w niedziele tez mam kolokwium ale nic jeszcze nie umiem bo caly czas pisalam ![]() i nie martw si humorami.. ja mam takie srednio co 3 dni... mam dosc tego i naprawde czasem juz inaczej niz plakac... niepotrafie.. wiec jak to napisala gabisun.. glowa do gory jeszcze troche i bedzie tylko lepiej
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Wróżko Tobie też niedługo przejdą, ja jeszcze nie jem wszystkiego ale powoli jem więcej rzeczy
|
|
|
|
#679 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz rzeczywiście trochę dziwnie się zachował, ale może wiedział, co robi i no-spa rzeczywiście wystarczy Cytat:
Ja się do mojego maleństwa przyzwyczaiłam, przyzwyczaiłam się do myśli, że będę mamą i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Zdaję sobie sprawy z zagrożeń, ale nie mam zamiaru na nie się nastawiać. Bo kiedy powinnyśmy zacząć cieszyć się ciążą? W listopadzie, 1,5 mc przed terminem moja koleżanka urodziła martwe dziecko. Serduszko po prostu przestało bić. Więc nie ma bezpiecznego okresu. Ja przyzwyczajam się teraz, nie mam zamiaru się asekurować. Co do jedzenia, też tłumaczę, że nie ma sensu przeginać, podaję link do artykułów, które to pokazują. Ale przecież każda może mieć wątpliwości. Miałyśmy się wspierać, a jak to robić nie zadając pytań? Cytat:
Cytat:
Ja to cię będę pilnować Cieszę się, ze już nie plamisz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja spędziłam sympatyczny wieczór, z którego wróciłam mega głodna i spałaszowałam 4 zapiekanki |
||||||||
|
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
martucha84, fajnie że już trochę napisałaś... ja mam napisać wstęp na poniedziałek, ale pewnie nie zdążę
![]() olbka, dobranoc Cytat:
Ale mój mąż chyba co innego czytał, bo jest dużo fajnych artykułów, miałam wrażenie że są fajniejsze niż w MjakMama. Zamierzam kupić co jakiś czas którąś z tych gazetek dla mamusiek, żeby zobaczyć w której są najfajniejsze artykuły. Ten nr Dziecka akurat mi się podoba, bo dużo fajnych wskazówek odnośnie karmienia piersią i odżywiania maluchów, no i o mleku, czyli mój konik ![]() PS Widziałam kawałek tego filmu, ale jak tylko mąż mi zasnął to sobie przełączyłam
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkim przyszłym mamom z całego serca. Sama rok temu dowiedziałam się, że będę miała dziecko, a dzisiaj moja Maja ma już 4,5 miesiąca ![]() Zwłaszcza trzymam kciuki za to, żeby Mpik82 i Aaannnnnnaaa trafiły w swój termin - 9 września, bo tego dnia rodzą się naprawdę świetne dzieci ![]() Dbajcie o siebie, dużo wypoczywajcie i nie czytajcie za dużo bzdur, których pełno w Internecie, a przez które tylko niepotrzebnie będzie się stresować! Pozdrawiam, Mama Mai (09 września 2009) |
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
Pomidorko to co napisalas o kolezance po prostu scielo mnie z nog..
Wrozko to ja sie chyba dzisiaj czuje podobnie.. Mdli mnie i mi slabo.. Caly dzien leze, nawet po Danio jak mialam wstac to chyba mi z godzine zajelo.. Gabisun gratuluje wiekszego apetytu
|
|
|
|
#683 |
|
BAN stały
|
Kochane ja mam najgorszą noc za sobą... Już chciałam do szpitala jechać. Bardzo bolał mnie brzuch, jak na miesiączkę, ale dwa razy mocniej
a normalnie od moich bóli menstruacyjnych- mdleję.Robiło mi się słabo i wciąż miałam wrażenie, że coś mi... wycieka. Matko, to był koszmar. Nie chcę nikogo nakręcać, nie uważam, żeby ciąża była chorobą. Ale fakt jest faktem, iż to STAN ODMIENNY. Jak każdy stan odmienny rządzi się swoimi prawami. Także zakazami. Są tzw. produkty zakazane, które mogą stanowić zagrożenie dla dziecka. A skoro mogą, to po cholerę się narażać? Świadomy wybór każdej z nas, ja nie mam ochoty pluć sobie kiedyś w brodę. Swoje wiadomości odnalazłam na wielu portalach, także specjalistycznych. Mam też światowy bestseller " W oczekiwaniu na dziecko". Z serami już pisałam, pleśniowe stanowią zagrożenie dla małego. Są siedliskiem pleśni (jak sama nazwa wskazuje), która dla osób o wrażliwym żołądku może być... kibelkopędna. Dla rozwijającego się dzidziusia, może być bardzo szkodliwa. Fetę można Kasiu wciągać, ważne jest tylko, aby sprawdzić żeby była koniecznie z pasteryzowanego mleka, wtedy unika się zagrożenia salmonelli i czegoś tam jeszcze. Co do zielonej herbaty ma silne działanie na organizm, zwłaszcza malucha. Może powodować rozczep kręgosłupa. Czerwona, wiadomo odwadnia. Czarna herbata, kawa i cola mają kofeinę i teinę, która w dawce powyżej 300 czegoś tam jest bardzo szkodliwa. I tak: kawa ma 300 herbata 100 cola 80- chodzi o szklanki Dozwolone i wskazane są Roibos- herata życia, owocówki, pokrzywa (oczyszcza krew), słaba zwykła, ale z mlekiem ![]() ![]() Herbata imbirowa polecana na mdłości ( u mnie nie skutkuje).Soki owocowe 100% bez cukru, woda mineralna. Nie należy też jadać surowego mięsa (tatar) lub niedogotowanego. Wiem to wszystko, gdyż baaaaaardzo dużo piję (piłam, teraz gorzej) i chciałam wiedzieć co i jak. Mając świadomość tego, nie jest dla mnie żadnym problemem odmawiać sobie niektórych produktów przez tych kilka miesięcy. Liczy się Maleństwo i już ![]() a ja mam rozum i świadomie dokonuję wyborów. Spokojnej nocki ![]() A mój lekarz ostatnio powiedział, że w granicach rozsądku mam jeść to, na co mam ochotę. Na początku miałam apetyt tylko na pomidory ( sorry Kasiulek )później na frytki i słodycze. Nie mogę patrzeć na brokuły, a do tej pory żywiłam się "zdrowo". Organizm sam reguluje pewne rzeczy, sam się o coś dopomina. Trzeba słuchać siebie, ale też trochę uważać
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-01-16 o 01:08 |
|
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
NIKaP-n ale juz wszystko wporzadku? brzuch przestal bolec mam nadzieje
|
|
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Ok, Ok, Ok, tylko, ze gdy nasze mamy byly w ciązy i rodzily nie bylo internetu, forów, nie bylo miliona gazetek pisanych przez dziewnikarzy, kotrzy przeciez jakos musza zapchac te nascie stron, własciwie to nie bylo NIC, a dzieci (czytajcie "My") rodzily sie zdrowe! Jak to mozliwe?!
Cos co rosnie w naszym brzuchu jest tylko czlowiekiem, wiec nie truje go to co nie truje innego czlowieka. Wiadomo, alkohol i papierochy sa trujace dla doroslych rownież, wiec analogicznie dziecko tez nie powinno ich przyjmowac, tabeltki (nie moja działka, tu trzeba zasiegnac informacji lekarza) ale reszta.... nie popadajmy w obłed.. bo czemu on niby ma sluzyc? "Powinnysmy w spokoju i radosci przeżywac ten okres" (to wyrazenie pojawia sie przynajmniej w co drugiej gazetce i na co drugiej stronie), a mam wrazenie ze co niekotre ciezarówki szukaja dziury w calym, byc moze z nudy od siedzenia w domu lub nie wiem czego... zreszta róbta jak chceta.Pomidora... Po pierwsze... gdzie ja napisalam ze nie "nie warto sie przyzwyczajac bo poronimy"?! A po drugie wcale sie nie asekuruję mysla, ze przciez moze cos pojsc nie tak, wiec po co sie cieszyc. Bardzo sie ciesze sie swoim stanem, moze nie od samusienkiego pocztaku, bo po zobaczeniu dwoch kresek przezylam swego rodzaju szok . Teraz jednak, nie moge sie doczekac nastepnego tygodnia i nastepnego tygodnia Ale nie wkladam sobie do glowy, ze cos ma isc nie tak, bo jak to kiedys ktos mądrze powiedział "...tylko spokoj może nas uratowac"
Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-01-16 o 11:02 |
|
|
|
#686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo jest![]() NIKaP-n - już jest ok? hm.. DObrze, że dziś imieninki Mężusiowi robisz, rozluźnisz się. ALe nie zacharowywuj się, dużo odpoczywaj!! Martucha84, Gabisun - piszcie pracki, piszcie, ja już mam za sobą lic, mgr, podyplom... i juz mam spokój. Pisałam ostatnia o samobójstwach, wcześniej o DDA. ![]() Wróżko - ja sama się śmieje, że nikt mi nie mówił, że będzie łatwo.. Robiliśmy taki mały remoncik przedpokoju i prawie nic pomogłąm mojemu Pawciowi, strasznie się męczyłam i od tych wszystkich farb robilo mi się nie dobrze.. jedyne co to jeździłam na miotle i ze szmatą ale tez nie dużo bo zaraz mnie mdliło..Olbko nie panikuj. Wiesz kiedy miałas owulację?DOmyslasz się kiedy BYŁO PRZYTULANKO? jeśli tak to policz sobie dni .. Pisza, że po 21 dniach od zapłodnienia widać serduszko ![]() Dziś mój Pawcio pojechał na nartki a ja w domku z dzidzią w brzuszku musimy posprzątać mieszkanko mam nadzieje, że mi na to pozwoli i szybko się nie zmęcze heeh![]() Co do gazet, to ja nie kupuje, jakoś szkoda mi kasy.. wole poszperać w internecie. No chyba, że widzę, że jest coś naprawdę interesującego- to kupie
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomidora na razie pracę zostawiłam na potem, to znaczy napo egzaminach, bo teraz się uczę na egz Nika już w porządku? wiem, że takie bóle nie są normalne, radzę pójść do lekarza, mnie taki ból jak złapał wieczorem ( trwał może 5minut) to rano miałam krwawienie nie chcę Cię straszyć ale dla świętego spokoju może warto się do gina wybrać
|
|
|
|
|
#688 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zaczęłam wczoraj 9 tydzień Bardzo Wam współczuję, jak czytam o tym jak się źle czujecie ![]() Muszę kupić sobie jakieś spodnie, bo z powodu tych wzdęć mieszczę się tylko w jedne
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-16 o 11:09 |
|||||
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
http://www.mamazone.pl/kalendarz-cia...tydzien-9.aspx zobacz jaką ładną już dzidzię nosisz
))SUPER!!!!!!
|
|
#690 | |||
|
Zadomowienie
|
NIKaP, a jak się teraz czujesz? Jest już ok?
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zaczęłam dzisiaj 8 tc Niestety coraz częściej wymiotuję, przeszkadzają mi te mdłości w nauce i w wyjściu gdziekolwiek :/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

W którym tyg ciąży je zobaczylyście? 

o matko dziewczyny! Jak Wy to robicie? Ja się dzisiaj już tak fatalnie czułam, że się popłakałam teżetowi i powiedziałam, że wolałabym wcale nie być w ciąży
i naprawde czasem juz inaczej niz plakac... niepotrafie.. wiec jak to napisala gabisun.. glowa do gory jeszcze troche i bedzie tylko lepiej 
nie chcę Cię straszyć ale dla świętego spokoju może warto się do gina wybrać