Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 08:00   #301
magdalenkak
Raczkowanie

GG do magdalenkak
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

Witam z rana Dukanki. W zyciu jeszcze tyle nie przesiedzialam przy komputerze jak podczas tej diety,caly czas sledze nowe posty i smeije sie do siebie. Mam malego dola na tej diecie chciaz to moze po prostu kwestia diety,ze czegos nie wolno.Nigdy nie przepadalam za słodkimi a teraz moj chlopk smieje sie ze jak ogadam reklamy w tv z serkami czy delicjami to mam takie oczy jakbym chciala telewizor zjesc. I to jego zdziwienie-przeciez ty nie lubisz takich rzeczy...

Z serkiem homo tez mam problem,kupilam bielucha ale on nie jest 0%,do tego kupilam zgrzewke activi naturalnej a ona tez nie jest 0% a teraz to juz musze ja zjesc bo nie wywale. jade dzisiaj do lidla,zaciekawilyscie mnei tymi produktami z linessy.

Tyle ze najwiekszy problem amm z ta skrobia kukurydziana. nigdzie tego nie ma .

I ostatnia sprawa-czy wy tez jestescie takie zmeczone??ja jestem 2 dzien na PW i jak wczodze do pracy na 3 pietro to sece mi tak wali jakby mialo wyskoczyc i sily nie mam.Przed dieta tak nie mialam .

Milego dnia
magdalenkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:04   #302
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telka146 Pokaż wiadomość
hej
u mnie minąl wlasnnie 8 dzien. troche jestem sfrustrowana- schudlam jak na razie 1,2 kg...
i w ogole kiepsko sie czuje ;/
nie wiem czy przerywac diete i przejsc na inna czy czekac na warzywa?
moj wzrost 168, waga (obecnie) 68,8 kg.
To ile Ty chcesz być na I fazie??? ile Ty chcesz zrzucić???Zastanawiasz się czy przejść na inną dietę???
Zapoznałaś sie w ogóle z zasadami tej diety???

Nie wiedziałam,że dojdzie do tego,że rano jak zawsze z przyjemnością będzie się zaglądać na wątek ,atu takie durnoty.
Stary 2010-01-19, 08:12   #303
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenkak Pokaż wiadomość
Witam z rana Dukanki. W zyciu jeszcze tyle nie przesiedzialam przy komputerze jak podczas tej diety,caly czas sledze nowe posty i smeije sie do siebie. Mam malego dola na tej diecie chciaz to moze po prostu kwestia diety,ze czegos nie wolno.Nigdy nie przepadalam za słodkimi a teraz moj chlopk smieje sie ze jak ogadam reklamy w tv z serkami czy delicjami to mam takie oczy jakbym chciala telewizor zjesc. I to jego zdziwienie-przeciez ty nie lubisz takich rzeczy...

Z serkiem homo tez mam problem,kupilam bielucha ale on nie jest 0%,do tego kupilam zgrzewke activi naturalnej a ona tez nie jest 0% a teraz to juz musze ja zjesc bo nie wywale. jade dzisiaj do lidla,zaciekawilyscie mnei tymi produktami z linessy.

Tyle ze najwiekszy problem amm z ta skrobia kukurydziana. nigdzie tego nie ma .

I ostatnia sprawa-czy wy tez jestescie takie zmeczone??ja jestem 2 dzien na PW i jak wczodze do pracy na 3 pietro to sece mi tak wali jakby mialo wyskoczyc i sily nie mam.Przed dieta tak nie mialam .

Milego dnia
Hej

jeśli chodzi o Lidla i zważywszy że jesteś dopiero w II fazie, to mało jest produktów z Linessy dla nas. Ja też mam problem z serkiem homo-niewiadomo, ale zamiast tego zmieszaj sobie twarożek 0% z jogurtem 0% i zmiksuj, możesz dodać ew. słodzik

Ja po 3 dniach skończyłąm I fazę - łącznie 1,5 kg mniej. Od dziś faza II. Już warzywka kupione, polecam początkującym Dukankom korzystanie z topiku o przepisach Dukanowych, są naprawdę proste i smaczne

Miłego dnia Dukeneczki!
blanx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:25   #304
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

hej DUKANKI
Tyle żeście nasmarowały, że nie nadążam już za wami- trzeba w pracy troche popracować w końcu.
Tydzień linessy w lidlu rozśmieszył mnie do łez- tzn zdarzenie z nim związane. Jako, że pracowałam wczoraj od rana do wieczora poprosiłam chłopa żeby mi zrobił zakupki w lidlu i oczywiście sie zgodził. Przez telefon przekazałam- serki homo, jogurty, szynka, ketchup...itp. Czytaj mówię tabelki i patrz na tłuszcze i węgle....Moj kochany tak sie rozchuśtał, że wszystkie produkty z linessy kupił (i to po 2!!!) żebym miała, a co.... Zadowolony przyszedł ze sklepu- 4 torby na stół wyłożył i opowiada.... tu masz żelki, tu bita smietana..... motyla noga!!! No nic- kolezanki dziś w pracy zadowolone, bo im batoniki light przyniosłam i bitą śmietankę. Ehhhhh

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
hej
u mnie minąl wlasnnie 8 dzien. troche jestem sfrustrowana- schudlam jak na razie 1,2 kg...

Trochę się zmartwiłam, jak przeczytałam co napisałaś- mam wrażenie, że nie przemyślałaś do końca diety, którą stosujesz. Przy Twojej wadze tyle dni uderzeniówki? Nie dziwię sie, że źle się czujesz... Poza tym na warzywach jeszcze większego możesz doła załapać (jak nie zapoznasz się z zasadami diety- patrz książka), bo wtedy waga Ci sie zatrzymuje!
Ło matko....
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:43   #305
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
hej
Natychmiast przechodź na warzywa a przede wszystkim przeczytaj książkę. Inaczej nie masz szans na tej diecie.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:44   #306
Didier
Rozeznanie

telka - masakra, co ty robisz dziewczyno do lektury MARSZ!
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:49   #307
Isabelll
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Najlepszym sposobem na pierwszą fazę jest ją przerwać, gdy zniknie szybki spadek wagi. W książce jest max 10 dni ale pamiętajmy, że w tej fazie schodzi tylko i wyłącznie woda! To nie jest tłuszcz. Jeśli na pierwszej fazie po np. 5 dniach waga nadal nie spada, to przechodzisz na drugą i koniec Ja jestem przykładem osoby której się udało bo po 1 fazie schudłam 3.9 kg. Ale Ja faktycznie byłam napuchnięta od wody. Na 1 fazie byłam 10 dni ale ustaliłam tak z lekarzem i na prawdę musiałam bardzo uważać, by nie przemęczyć nerek. Jeśli dietę prowadzisz sama to nie próbuj ciągnąć jak najdłużej 1 fazy

widzę, że super Wam idzie ta dieta. Niestety ja po każdej wizycie w lidlu wychodzę jedynie z serkami homo i kako odtłuszczonym. Mimo, że light to często cukru lub tłuszczu tam jest dużo. Pamiętajmy, że słówko light odnosi się do pierwotnego produktu czyli jeśli ten miał 20% a teraz ma 18% to też można go nazwać light.

Trzymam kciuki!

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:49   #308
lastchance
Przyczajenie

Witam z rańca!
Dziewczyny doznałam dziś szoku... pozytywnego szoku... Po pierwszym dniu diety 1,5 kg mniej...
zdaję sobie sprawę, że to woda i zdaje sobie sprawę, że czeka mnie jeszcze wiele, na zastoje też jestem (chyba) psychicznie przygotowana.... ale i tak ciesze się jak cholera
z tego oto powodu w drugim dniu I fazy na sniadanko wszamalam omlet na slodko z przepisowni... pycha byl polany serkiem piatnicy 3% z tabletką słodzika... tylko chyba troche za duzo cynamonu dodalam, ale to na przyszlosc uwaga
no chcialam sie tylko przywitac!
bo w zasadzie chyba powoli sie od was uzalezniam i smigam do pracy... dzis mam na 10... ale tak pol godzinki zajmuje mi dojazd
pozdrawiam i milego dnia!
lastchance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 08:55   #309
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam,że dojdzie do tego,że rano jak zawsze z przyjemnością będzie się zaglądać na wątek ,atu takie durnoty.
Eliza oddychaj, policz do dziesięciu, zrób sobie kawkę i wyluzuj.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:02   #310
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cześć dziewczyny !!!

Cytat:
Napisane przez szarlott1983 Pokaż wiadomość
Leana1 a ile masz wzrostu? Skoro piszesz, ze w gornej czesci ciala jestes juz szkieletorem, ale dol masz pelniejszy, moze po protu taka Twoja uroda i tyle. Moze walczysz ze soba niepotrzebnie i tylko meczysz organizm. Moze po prtostu przejdz na 3 faze, a dol ciala sobie ksztaltuj cwiczeniami...
JEszcze nie widzialam Twojego zdjecia, ale jestem pewna ze jestes szczuplutka Ja nie pamietam kiedy wazylam ostatnio 56. Pewnie w 8 klasie podstawowki
wzrost 164 cm no własnie jak ważyłam 52 kg pamiętam bo to było całkiem niedawno nie miałam takich ud !!! od sierpnia intensywnie ćwiczę ale narazie nogi to galareta

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Musisz być dzielna i nie pozwolić na jojo, żebyś nie musiała potrzebować tych sprzedanych ciuchów

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

słuchajcie, jest jakieś ćwiczenie na wyszczuplenie łydek? od dziecka mam masywne, teraz pewnie troszkę schudną, ale dalej takie wielkie będą.
Macie coś sprawdzonego?
też walczę z tym
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:22   #311
magdalenkak
Raczkowanie

GG do magdalenkak

Dziewczyny czym różni sie skrobia kukurydziana od mąki kukurydzianej,bo ztego co czytam w necie to wiele osób uznaje to za to samo. na razie znalazlam wysylkowo ale moze postaram sie kupic gdzies tu na miejscu
Stary 2010-01-19, 09:22   #312
foca
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

dziś drugi dzień dukana - 0,5kg (troszke wody zeszło ale nie ma sie czemu dziwić chyba z 10 razy w toalecie na siusiu), czytając wasze wpisy cały czas uczę się czegoś nowego pomimo przeczytania książki od dechy do dechy. No ale oprócz teorii jest jeszcze praktyka i to razem do kupy może dać efekty (mam nadzieje). No dobra biorę sie za pracę. Miłego dnia wam życzę.
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:27   #313
mara30
Zadomowienie

Witajcie
Ło mamuniu, 3 dni mnie nie było, a tyle nasmarowane

Ktoś pytał o system 2 dni protein, 5 dni normalnego jedzenia. Ja stosuję ten system, tylk0 zmodyfikowany, tzn 3 albo 4 dni protein, a "normalne" dni staram się, żeby były w miarę możliwości jak najbardziej zbliżone do PW. Wybrałam ten system ze względu na tryb życia, po prostu inaczej nie byłabym w stanie przy moim trybie życia
Chudnę w ten sposób baaaardzo powoli, ale mi to akurat w ogóle nie przeszkadza. Nie zależy mi na czasie, a jednocześnie zdaję sobie sprawę, że im wolniej tym zdrowiej Dodatkowo taki system jest mniej męczący, więc możemy sobie pozwolić, żeby trwał dłużej.

Ale... postanowiłam przejść na 3 fazę czeka mnie w najbliższych tygodniach potworna ilość pracy, za miesiąc jadę na urlop, gdzie na dietowanie nie będzie szans... Zostało mi jeszcze do zrzucenia jakieś 3-4kg, więc postanowiłam utrwalić sobie to co mam i jeżeli będę miała taką potrzebę, to w marcu zacząć chudnąć dalej A więc jutro wielki dzień - chlebek z serem żółtym

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o serki homogenizowane to (jesli ktoś jest z warszawy) poczyniłam ostatnio odkrycie w Hali Banacha. Dorwałam po raz pierwszy w życiu serek homo naturalny ze spółdzielni mleczarskiej Maćkowy. skład: białko: 12,8 węgiel: 5,5 tłuszcz: 00. Wykupiłam cała półkę
A u nas w Trójmieście tego całe mnóstwo

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny czym różni sie skrobia kukurydziana od mąki kukurydzianej,bo ztego co czytam w necie to wiele osób uznaje to za to samo. na razie znalazlam wysylkowo ale moze postaram sie kupic gdzies tu na miejscu
Sporo o tym dziewczyny pisały
Z wyglądu różnią się kolorem. A poza tym składem i właściwościami. Skrobia ma duuuużo lepsze właściwości zagęszczające, stąd potrzeba jej dużo mniej. Dlatego skrobię można, a mąki nie
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:30   #314
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czym różni sie skrobia kukurydziana od mąki kukurydzianej,bo ztego co czytam w necie to wiele osób uznaje to za to samo.
ABSOLUTNIE to nie to samo Mąka to mąka a skrobia to skrobia. Tak jak różni się mąka pszenna od mąki (skrobii) ziemniaczanej.
Tu możemy TYLKO SKROBIĘ KUKURYDZIANĄ !!!!!

Dukan

Stary 2010-01-19, 09:34   #315
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
ABSOLUTNIE to nie to samo Mąka to mąka a skrobia to skrobia. Tak jak różni się mąka pszenna od mąki (skrobii) ziemniaczanej.
Tu możemy TYLKO SKROBIĘ KUKURYDZIANĄ !!!!!
Chyba porównanie trochę bez sensu Mąka ziemniaczana jest z ziemniaków, a pszenna z pszenicy. Natomiast kukurydziane jak sama nazwa wskazuje są obie z kukurydzy. Po prostu mąka oprócz skrobii zawiera jeszcze inne węglowodany
Stary 2010-01-19, 09:37   #316
magdalenkak
Raczkowanie

GG do magdalenkak

No juz tak nie bijcie. Wiem ze kukurydzianej nei można bo przeciez caly czas szukam skrobii.Chodzilo mi o to ze jak szukalam wysylkowo skrobii to w wiekszosci przypadków to jest tłumaczone jako równe,ze to to samo.tylko tyle chcialam.
Stary 2010-01-19, 09:40   #317
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Chyba porównanie trochę bez sensu Mąka ziemniaczana jest z ziemniaków, a pszenna z pszenicy. Natomiast kukurydziane jak sama nazwa wskazuje są obie z kukurydzy. Po prostu mąka oprócz skrobii zawiera jeszcze inne węglowodany
mara30 - porownanie jest jak najbardziej na miejscu , BogaczKa22 miala na mysli roznice miedzy maka a skrobia, ktora jest widoczna golym okiem, przeciez nie napisze skrobia pszenna bo takiej nie ma, wiec
Stary 2010-01-19, 09:41   #318
Berlinianka
Zadomowienie

Od wczoraj -0,6

Aż musiałam tu wleźć i to napisać
Dzień nie mógł się lepiej zacząć

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 09:43   #319
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
mara30 - porownanie jest jak najbardziej na miejscu , BogaczKa22 miala na mysli roznice miedzy maka a skrobia, ktora jest widoczna golym okiem, przeciez nie napisze skrobia pszenna bo takiej nie ma, wiec
A ja bym dyskutowała bo potem pojawiają się co chwilę pytania czy skrobię ziemniaczaną można
Tzn rozumiem o co chodzi, że to tylko porównanie, ale jak widać takie pytania są, więc...

Edytowane przez mara30
Czas edycji: 2010-01-19 o 09:45
Stary 2010-01-19, 09:46   #320
Didier
Rozeznanie

Cytat:
No juz tak nie bijcie. Wiem ze kukurydzianej nei można bo przeciez caly czas szukam skrobii.Chodzilo mi o to ze jak szukalam wysylkowo skrobii to w wiekszosci przypadków to jest tłumaczone jako równe,ze to to samo.tylko tyle chcialam.
to pewnie dlatego ze na ziemniaczana mowi sie zamiennie maka lub skrobia ale kukurydzianej to niestety nie dotyczy, teraz juz wiesz

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
A ja bym dyskutowała bo potem pojawiają się co chwilę pytania czy skrobię ziemniaczaną można
Tzn rozumiem o co chodzi, że to tylko porównanie, ale jak widać takie pytania są, więc...
j.w.
mi sie juz o tym dyskutowac nie chce
Stary 2010-01-19, 09:46   #321
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:

Słuchaj no kochana, chodzi o konsystencję i o działanie. Jeśli nie chcesz się do tego stosować to w ogóle zrezygnuj z tej diety bo jak tak wszystko po swojemu będziesz wymyślać to marnie skończysz

Dukan

Stary 2010-01-19, 09:47   #322
elianka
Zakorzenienie

magdalenak- najłatwiej rozróżnić tym, ze mąka jest żółta, a skrobia biała , czasem niestety w sklepie nie rozróżniają....

Dzień dobry dziewczyny, dziś u mnie dzień ważenia i pomiarów.

Na wadze - 0,5 przez tydzień ( -3,8 od początku diety) i to takie troche dołujące, ale pomiary mi to wynagrodziły
- 1 cm w biuście
- 1 cm w talii
i ... i 3 cm w UDZIE.

Szał

Od dziś będę się ważyć codziennie, żeby modyfikować jadłospis. Ograniczam nabiał (tylko do śniadania), słodzik i będę jadła więcej ryb, bo od dziś P. Może coś się ruszy. Marzy mi się 1,5 kg do soboty ( ze względów psychologicznych), ale wiem, że to raczej niemożliwe.
Stary 2010-01-19, 09:53   #323
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Słuchaj no kochana, chodzi o konsystencję i o działanie. Jeśli nie chcesz się do tego stosować to w ogóle zrezygnuj z tej diety bo jak tak wszystko po swojemu będziesz wymyślać to marnie skończysz
Ale o co Ci chodzi Ja nic sama nie wymyślam. Doskonale rozumiem czym się różni skrobia od mąki. Co jest "wymyślonego w zdaniu: "Mąka ziemniaczana jest z ziemniaków, a pszenna z pszenicy. Natomiast kukurydziane jak sama nazwa wskazuje są obie z kukurydzy. Po prostu mąka oprócz skrobii zawiera jeszcze inne węglowodany" konsystencję i działanie opisałam w poprzednim poście.

Po prostu jak widać po wielu pojawiających się pytaniach (tak, wiem, wynika to z braku czytania ze zrozumieniem, jednak pojawiają się) czy można skrobię ziemniaczaną, dlatego wydaje mi się, że można zrezygnować z tego porównania.

Nawiasem mówiąc na diecie jestem od 2,5 miesiąca i jakoś marnie nie skończyłam a skrobi nie używam, bo nie potrzebuję, otręby mi wystarczą
Stary 2010-01-19, 09:53   #324
Monia_35
Raczkowanie

Witam wszystkich!!!
Ja dzisiaj juz po 4dnich fazy I...0 kg. Potem były 4dni fazy P+W i 3kg mniej......cudownieklas ki:
Jem jak szalona a mój mąż śmieje sie ze mnie że teraz on je mniej niz ja. U nas wLIdlu są serki 0.4% tłuszczu a wędlinki 0.3% ale to Irlandia ...dużo grubasów

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:01   #325
sareczka83
Przyczajenie

Hej leseczki Ja dziś zaczęłam P+W pierwszy raz. Ale mi warzywa smakują teraz!! Prawie jak cieplutka bułeczka sezamowa której zapachem kusił mnie jakiś Pan w kolejce w sklepie. Ale nie dam się!!!!
Dzisiaj zaczełam z zaangarzowaniem. Pokroiłam selera naciowego, rzodkiewki i inne pyszne warzywka i wziełam w pudełeczku do pracy . Pychotka A pozatym jestem z siebie dumna że tak zdrowo się odrzywiam
Kurde dzisiaj 0.3 więcej na wadze dziwne bo nie grzesze. To pewnie wina tego, że nie odwiedzałam długo toalety. Muszę wprowadzić otręby. Zaczełam je jeść dopiero wczoraj wieczorem bo coś mi sie pomyliło i myślałam, że w I fazie ich nie można. Teraz będe je już grzecznie codziennie jadła, bo wiem czym konczy się ich niejedzenie.

Buziaki i miłego dnia
III 01.05.2010 ->65.00
01.05.2010 - 18.09.2010 -->> III faza
sareczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:13   #326
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

1. Pozdrawiam, podziwiam i gratuluję wszystkim zwyciężczyniom w bojach trzymam kciuki za ruszenie zastojów i witam nowe Dukanki
2. Moja waga w końcu się zlitowała i ruszyła w dół - dziś 71,9
3. Jestem wściekła, bo polazłam do Lidla i to już nawet nie po te nabiały, ale po steper co go reklamowali tak. Pierwszy dzień promocji i steperów juz nie ma. A taka byłam nastawiona na to, że będę go już dziś miała Nawet zaliczkę z pracy wziełam
4. Upekłam wczoraj z nudów i ciekawości piernik - bardzo dobry
5. Idę robić kotlety jajeczne. Na pocieszenie
Popatrz sobie za stepperkami na allegro. Jest ich dużo, a ceny zaczynają się od 100zł. I nawet kolorki mają fajne
Ja postanowiłam do dietki zacząć się ruszać i tak wczoraj była godzinka na łyżwach, a później godzinka intensywnego Callaneticsu - wcześniej go ćwiczyłam i efekty po 2 tygodniach były wręcz zadziwiające. Niestety straciłam motywację, ale teraz już nie odpuszczę. Polecam te ćwiczenia, bo ciało po nich rzeźbi się w oczach
Stary 2010-01-19, 10:13   #327
elianka
Zakorzenienie

Berlinianka- zrobiłam omlet z Twojego przepisu - rewelacyjny. Taki lekki i puszysty nigdy mi chyba nie wyszedł. Pałaszuje go z serkiem waniliowym (pilos + słodzik + aromat).

Odrobinę to dla mnie za słodkie, ale to kwestia smaku, następnym razem dam mniej słodzika.
Stary 2010-01-19, 10:20   #328
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Berlinianka- zrobiłam omlet z Twojego przepisu - rewelacyjny. Taki lekki i puszysty nigdy mi chyba nie wyszedł. Pałaszuje go z serkiem waniliowym (pilos + słodzik + aromat).

Odrobinę to dla mnie za słodkie, ale to kwestia smaku, następnym razem dam mniej słodzika.

słuchajcie, co myślicie o odrzuconej reklamacji rozjechanego zamka w kozakach? Napisali mi, że to część mechaniczna i mogę się cmoknąć. Jak ja miałam je wkładać bez rozpinania go? jestem tak wściekła, że zaraz kogoś zabiję, a najchętniej tę krowę ze sklepu, która mówiła jak oddawałam buty, że zamki są wymieniane i co, nagle się rozmyślili?

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:20   #329
betii5
Rozeznanie

Witam!Dziewczyny ja bardzo rzadko się udzielam,ale są a Wami starsze Dukanki ,które wiedza co piszą.Jeśli są na diecie po 5-6 miesiecy i mają za sobą utratę 19,16,12 kg to chyba wiedzą jak należy korzystać z tej diety.Bogaczka,Dider,Eliz a i wiele innych.za wszystkie rady jakich udzielają należą im się podziekowania,a ostatnio zauważyłam że ciągle na forum jest jakoś bardzo nieprzyjemnie.Wiele z nowych dziewczyn nie czytało książki ,albo tylko pobierznie i zadaje mnóstwo beznadziejnych pytań,dziwią się że starsze koleżanki nie chcą na nie odpowiadać.Ja sama jak czytam że któraś tam nie lubi nabiały ,za rybami tez nie przepada i prosi o proste przepisy do tej diety to mi rece opadają.Zanim ktoś zaczyna dietę to należy się z nią bardzo dobrze zapoaznać,a dziewczyny są tu po to żeby doradzić w razie wątpliwości i się wspierać,dodawać sobie otuchy w ciężkich chwilach.Życze wszystkim miłego dnia !
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 10:31   #330
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz już nawet w TEJ części wątku była o tym mowa...
Ludzie jakie wy leniwe niektóre

A u mnie jak ma byc tak jest - waga się grzecznie stabilizuje i nie rusza z miejsca

Może ktoś kto ma ten keczup linessy wypisać mi tutaj jego skład?
Będę wdzięczna

EDIT:
Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
magdalenak- najłatwiej rozróżnić tym, ze mąka jest żółta, a skrobia biała , czasem niestety w sklepie nie rozróżniają....

Dzień dobry dziewczyny, dziś u mnie dzień ważenia i pomiarów.

Na wadze - 0,5 przez tydzień ( -3,8 od początku diety) i to takie troche dołujące, ale pomiary mi to wynagrodziły
- 1 cm w biuście
- 1 cm w talii
i ... i 3 cm w UDZIE.

Szał

Od dziś będę się ważyć codziennie, żeby modyfikować jadłospis. Ograniczam nabiał (tylko do śniadania), słodzik i będę jadła więcej ryb, bo od dziś P. Może coś się ruszy. Marzy mi się 1,5 kg do soboty ( ze względów psychologicznych), ale wiem, że to raczej niemożliwe.
Myślę, że narzucasz sobie za duże wymagania i stąd to, że się zawodzisz. Ja jak patrzę na mój spadek wagi to był to średnio 1kg na 10dni - zdarzył się i zastój, gdy nie spadło nic, a zdarzało się, że spadły 2, ale zazwyczaj był 1.
Więc podejdź z troszkę większym dystansem niż 1,5kg w 6dni Nie mówię, że niemożliwe - ale lepiej się miło zaskoczyć niż zawieść prawda?
Poza tym jak to nie raz dziewczyny pisały - tłuszcz gromadziłyśmy latami - w tydzień tego nie zrzucimy

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-19 o 10:38
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości