|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Witam z rana Dukanki. W zyciu jeszcze tyle nie przesiedzialam przy komputerze jak podczas tej diety,caly czas sledze nowe posty i smeije sie do siebie. Mam malego dola na tej diecie chciaz to moze po prostu kwestia diety,ze czegos nie wolno.Nigdy nie przepadalam za słodkimi a teraz moj chlopk smieje sie ze jak ogadam reklamy w tv z serkami czy delicjami to mam takie oczy jakbym chciala telewizor zjesc. I to jego zdziwienie-przeciez ty nie lubisz takich rzeczy...
Z serkiem homo tez mam problem,kupilam bielucha ale on nie jest 0%,do tego kupilam zgrzewke activi naturalnej a ona tez nie jest 0% a teraz to juz musze ja zjesc bo nie wywale. jade dzisiaj do lidla,zaciekawilyscie mnei tymi produktami z linessy. Tyle ze najwiekszy problem amm z ta skrobia kukurydziana. nigdzie tego nie ma .I ostatnia sprawa-czy wy tez jestescie takie zmeczone??ja jestem 2 dzien na PW i jak wczodze do pracy na 3 pietro to sece mi tak wali jakby mialo wyskoczyc i sily nie mam.Przed dieta tak nie mialam .Milego dnia |
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapoznałaś sie w ogóle z zasadami tej diety??? Nie wiedziałam,że dojdzie do tego,że rano jak zawsze z przyjemnością będzie się zaglądać na wątek ,atu takie durnoty.
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o Lidla i zważywszy że jesteś dopiero w II fazie, to mało jest produktów z Linessy dla nas. Ja też mam problem z serkiem homo-niewiadomo, ale zamiast tego zmieszaj sobie twarożek 0% z jogurtem 0% i zmiksuj, możesz dodać ew. słodzik Ja po 3 dniach skończyłąm I fazę - łącznie 1,5 kg mniej. Od dziś faza II. Już warzywka kupione, polecam początkującym Dukankom korzystanie z topiku o przepisach Dukanowych, są naprawdę proste i smaczne ![]() Miłego dnia Dukeneczki!
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Raczkowanie
|
hej DUKANKI
Tyle żeście nasmarowały, że nie nadążam już za wami- trzeba w pracy troche popracować w końcu . Tydzień linessy w lidlu rozśmieszył mnie do łez- tzn zdarzenie z nim związane. Jako, że pracowałam wczoraj od rana do wieczora poprosiłam chłopa żeby mi zrobił zakupki w lidlu i oczywiście sie zgodził. Przez telefon przekazałam- serki homo, jogurty, szynka, ketchup...itp. Czytaj mówię tabelki i patrz na tłuszcze i węgle....Moj kochany tak sie rozchuśtał, że wszystkie produkty z linessy kupił (i to po 2!!!) żebym miała , a co.... Zadowolony przyszedł ze sklepu- 4 torby na stół wyłożył i opowiada.... tu masz żelki, tu bita smietana..... motyla noga!!! No nic- kolezanki dziś w pracy zadowolone, bo im batoniki light przyniosłam i bitą śmietankę. Ehhhhh---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Trochę się zmartwiłam, jak przeczytałam co napisałaś- mam wrażenie, że nie przemyślałaś do końca diety, którą stosujesz. Przy Twojej wadze tyle dni uderzeniówki? Nie dziwię sie, że źle się czujesz... Poza tym na warzywach jeszcze większego możesz doła załapać (jak nie zapoznasz się z zasadami diety- patrz książka), bo wtedy waga Ci sie zatrzymuje! Ło matko.... |
|
|
|
|
#305 |
|
Rozeznanie
|
Natychmiast przechodź na warzywa a przede wszystkim przeczytaj książkę. Inaczej nie masz szans na tej diecie.
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
telka - masakra, co ty robisz dziewczyno
do lektury MARSZ!
|
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Najlepszym sposobem na pierwszą fazę jest ją przerwać, gdy zniknie szybki spadek wagi. W książce jest max 10 dni ale pamiętajmy, że w tej fazie schodzi tylko i wyłącznie woda! To nie jest tłuszcz. Jeśli na pierwszej fazie po np. 5 dniach waga nadal nie spada, to przechodzisz na drugą i koniec Ja jestem przykładem osoby której się udało bo po 1 fazie schudłam 3.9 kg. Ale Ja faktycznie byłam napuchnięta od wody. Na 1 fazie byłam 10 dni ale ustaliłam tak z lekarzem i na prawdę musiałam bardzo uważać, by nie przemęczyć nerek. Jeśli dietę prowadzisz sama to nie próbuj ciągnąć jak najdłużej 1 fazy ![]() widzę, że super Wam idzie ta dieta. Niestety ja po każdej wizycie w lidlu wychodzę jedynie z serkami homo i kako odtłuszczonym. Mimo, że light to często cukru lub tłuszczu tam jest dużo. Pamiętajmy, że słówko light odnosi się do pierwotnego produktu czyli jeśli ten miał 20% a teraz ma 18% to też można go nazwać light. Trzymam kciuki!
|
#308 |
|
Przyczajenie
|
Witam z rańca!
![]() Dziewczyny doznałam dziś szoku... pozytywnego szoku... Po pierwszym dniu diety 1,5 kg mniej... zdaję sobie sprawę, że to woda i zdaje sobie sprawę, że czeka mnie jeszcze wiele, na zastoje też jestem (chyba) psychicznie przygotowana.... ale i tak ciesze się jak cholera ![]() z tego oto powodu w drugim dniu I fazy na sniadanko wszamalam omlet na slodko z przepisowni... pycha byl polany serkiem piatnicy 3% z tabletką słodzika... tylko chyba troche za duzo cynamonu dodalam, ale to na przyszlosc uwaga ![]() no chcialam sie tylko przywitac! bo w zasadzie chyba powoli sie od was uzalezniam i smigam do pracy... dzis mam na 10... ale tak pol godzinki zajmuje mi dojazd pozdrawiam i milego dnia!
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny !!!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czym różni sie skrobia kukurydziana od mąki kukurydzianej,bo ztego co czytam w necie to wiele osób uznaje to za to samo. na razie znalazlam wysylkowo ale moze postaram sie kupic gdzies tu na miejscu
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() dziś drugi dzień dukana - 0,5kg (troszke wody zeszło ale nie ma sie czemu dziwić chyba z 10 razy w toalecie na siusiu), czytając wasze wpisy cały czas uczę się czegoś nowego pomimo przeczytania książki od dechy do dechy. No ale oprócz teorii jest jeszcze praktyka i to razem do kupy może dać efekty (mam nadzieje). No dobra biorę sie za pracę. Miłego dnia wam życzę.
|
#313 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ło mamuniu, 3 dni mnie nie było, a tyle nasmarowane ![]() Ktoś pytał o system 2 dni protein, 5 dni normalnego jedzenia. Ja stosuję ten system, tylk0 zmodyfikowany, tzn 3 albo 4 dni protein, a "normalne" dni staram się, żeby były w miarę możliwości jak najbardziej zbliżone do PW. Wybrałam ten system ze względu na tryb życia, po prostu inaczej nie byłabym w stanie przy moim trybie życia ![]() Chudnę w ten sposób baaaardzo powoli, ale mi to akurat w ogóle nie przeszkadza. Nie zależy mi na czasie, a jednocześnie zdaję sobie sprawę, że im wolniej tym zdrowiej Ale... postanowiłam przejść na 3 fazę czeka mnie w najbliższych tygodniach potworna ilość pracy, za miesiąc jadę na urlop, gdzie na dietowanie nie będzie szans... Zostało mi jeszcze do zrzucenia jakieś 3-4kg, więc postanowiłam utrwalić sobie to co mam i jeżeli będę miała taką potrzebę, to w marcu zacząć chudnąć dalej A więc jutro wielki dzień - chlebek z serem żółtym Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Z wyglądu różnią się kolorem. A poza tym składem i właściwościami. Skrobia ma duuuużo lepsze właściwości zagęszczające, stąd potrzeba jej dużo mniej. Dlatego skrobię można, a mąki nie |
||
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu możemy TYLKO SKROBIĘ KUKURYDZIANĄ !!!!! |
|
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąka ziemniaczana jest z ziemniaków, a pszenna z pszenicy. Natomiast kukurydziane jak sama nazwa wskazuje są obie z kukurydzy. Po prostu mąka oprócz skrobii zawiera jeszcze inne węglowodany |
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
No juz tak nie bijcie. Wiem ze kukurydzianej nei można bo przeciez caly czas szukam skrobii.Chodzilo mi o to ze jak szukalam wysylkowo skrobii to w wiekszosci przypadków to jest tłumaczone jako równe,ze to to samo.tylko tyle chcialam.
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Od wczoraj -0,6
![]() Aż musiałam tu wleźć i to napisać ![]() Dzień nie mógł się lepiej zacząć
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo potem pojawiają się co chwilę pytania czy skrobię ziemniaczaną można ![]() Tzn rozumiem o co chodzi, że to tylko porównanie, ale jak widać takie pytania są, więc... Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2010-01-19 o 09:45 |
|
|
|
|
#320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
mi sie juz o tym dyskutowac nie chce |
||
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchaj no kochana, chodzi o konsystencję i o działanie. Jeśli nie chcesz się do tego stosować to w ogóle zrezygnuj z tej diety bo jak tak wszystko po swojemu będziesz wymyślać to marnie skończysz |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
magdalenak- najłatwiej rozróżnić tym, ze mąka jest żółta, a skrobia biała , czasem niestety w sklepie nie rozróżniają....
Dzień dobry dziewczyny, dziś u mnie dzień ważenia i pomiarów. Na wadze - 0,5 przez tydzień ( -3,8 od początku diety) i to takie troche dołujące, ale pomiary mi to wynagrodziły - 1 cm w biuście - 1 cm w talii i ... i 3 cm w UDZIE. Szał ![]() Od dziś będę się ważyć codziennie, żeby modyfikować jadłospis. Ograniczam nabiał (tylko do śniadania), słodzik i będę jadła więcej ryb, bo od dziś P. Może coś się ruszy. Marzy mi się 1,5 kg do soboty ( ze względów psychologicznych), ale wiem, że to raczej niemożliwe.
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nic sama nie wymyślam. Doskonale rozumiem czym się różni skrobia od mąki. Co jest "wymyślonego w zdaniu: "Mąka ziemniaczana jest z ziemniaków, a pszenna z pszenicy. Natomiast kukurydziane jak sama nazwa wskazuje są obie z kukurydzy. Po prostu mąka oprócz skrobii zawiera jeszcze inne węglowodany" konsystencję i działanie opisałam w poprzednim poście.Po prostu jak widać po wielu pojawiających się pytaniach (tak, wiem, wynika to z braku czytania ze zrozumieniem, jednak pojawiają się) czy można skrobię ziemniaczaną, dlatego wydaje mi się, że można zrezygnować z tego porównania. Nawiasem mówiąc na diecie jestem od 2,5 miesiąca i jakoś marnie nie skończyłam a skrobi nie używam, bo nie potrzebuję, otręby mi wystarczą
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!!!
Ja dzisiaj juz po 4dnich fazy I...0 kg. Potem były 4dni fazy P+W i 3kg mniej......cudownie klas ki: Jem jak szalona a mój mąż śmieje sie ze mnie że teraz on je mniej niz ja. U nas wLIdlu są serki 0.4% tłuszczu a wędlinki 0.3% ale to Irlandia ...dużo grubasów
|
#325 |
|
Przyczajenie
|
Hej leseczki
Prawie jak cieplutka bułeczka sezamowa której zapachem kusił mnie jakiś Pan w kolejce w sklepie. Ale nie dam się!!!! Dzisiaj zaczełam z zaangarzowaniem. Pokroiłam selera naciowego, rzodkiewki i inne pyszne warzywka i wziełam w pudełeczku do pracy . Pychotka A pozatym jestem z siebie dumna że tak zdrowo się odrzywiam![]() Kurde dzisiaj 0.3 więcej . Muszę wprowadzić otręby. Zaczełam je jeść dopiero wczoraj wieczorem bo coś mi sie pomyliło i myślałam, że w I fazie ich nie można. Teraz będe je już grzecznie codziennie jadła, bo wiem czym konczy się ich niejedzenie.Buziaki
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja postanowiłam do dietki zacząć się ruszać i tak wczoraj była godzinka na łyżwach, a później godzinka intensywnego Callaneticsu - wcześniej go ćwiczyłam i efekty po 2 tygodniach były wręcz zadziwiające. Niestety straciłam motywację, ale teraz już nie odpuszczę. Polecam te ćwiczenia, bo ciało po nich rzeźbi się w oczach
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Berlinianka- zrobiłam omlet z Twojego przepisu - rewelacyjny. Taki lekki i puszysty nigdy mi chyba nie wyszedł. Pałaszuje go z serkiem waniliowym (pilos + słodzik + aromat).
Odrobinę to dla mnie za słodkie, ale to kwestia smaku, następnym razem dam mniej słodzika.
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() _____________________ słuchajcie, co myślicie o odrzuconej reklamacji rozjechanego zamka w kozakach? Napisali mi, że to część mechaniczna i mogę się cmoknąć. Jak ja miałam je wkładać bez rozpinania go? jestem tak wściekła, że zaraz kogoś zabiję, a najchętniej tę krowę ze sklepu, która mówiła jak oddawałam buty, że zamki są wymieniane i co, nagle się rozmyślili?
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
Witam!Dziewczyny ja bardzo rzadko się udzielam,ale są a Wami starsze Dukanki ,które wiedza co piszą
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie jakie wy leniwe niektóre ![]() A u mnie jak ma byc tak jest - waga się grzecznie stabilizuje i nie rusza z miejsca ![]() Może ktoś kto ma ten keczup linessy wypisać mi tutaj jego skład? Będę wdzięczna EDIT: Cytat:
Więc podejdź z troszkę większym dystansem niż 1,5kg w 6dni Nie mówię, że niemożliwe - ale lepiej się miło zaskoczyć niż zawieść prawda?Poza tym jak to nie raz dziewczyny pisały - tłuszcz gromadziłyśmy latami - w tydzień tego nie zrzucimy
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-19 o 10:38 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

.

. 

klas ki: