|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
No i kolor trzeba jeszcze wybrać. Cytat:
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
moj dzis wyszedl od tego lekarza ze mna i tekst" mi sie zdawalo czy my sie na porod umawialismy?"
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest z brylancikami na calej dlugosci a ze kupowalismy w lecie to mialam paluszki spuchniete i teraz pierscionkiem ja podtrzymuje a teraz musialam sciagnac bo pierscionek jest zaciasny dzisiaj na sr bylo o kapieli dzidziulkow mialam milion pytan do poloznej
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się wypowiadają mamusie o swoich dzidziolkach, to aż mi kolana miękną... jakie to niesamowite przeżycie... i to już zaraz.
A dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która rodziła w poniedziałek - ma słodką córeczkę. Lekarze mówili, że mała będzie miała koło 4 kg, a nawet 3 kg nie było. No ale wrażenia z porodu... przemilczę. Chodziłyśmy razem do szkoły rodzenia i wiem, że miałyśmy podobne podejście - będzie bolało, ale da radę... Teraz koleżanka mówi jednym słowem: rzeźnia. Taaaak, a ja i tak wierzę, że nie będzie tak źle.
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to znaczy umuwic sie w taki sposob ze przyjde rodzic na jego dyzurze ewentualnie on przyjedzie jak zaczne rodzic wczesniej powiedziano mi dzisiaj tez ze jak niunia nie wyjdzie do 38 tygodnia to bedziemy wywolywac jedyna rzecza ktorej mi nie zrobi to jest cc na zyczenie bo jest przeciwny temu ale kroplowke z oxy bez problemu moze podac albo czopusia
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozmawialam z lekarzem moim o sr i powiedziala ze dla niej sa to *******y, bo rzeczywistosc jest inna, inaczej wyglada prod niz Panie ladnie opowiadaja i tak dalej, ale ja i tak bede chodzila.
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- to widze ze tak samo nasze rozmowy dzisiejsze przebiegaly ja myslalam ze mojej gin nie bedzie przy porodzie, ale ona mowi ze nie ma takiej mozliwosci zeby jej nie bylo i wstepnie na szpital 28 marzec jestesmy umowione, to niedziela i beda wywolywac i robic wszystko zebym urodzila bo chce byc w domq przed swietami
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej...
Ja nie nosze obrączki od 2 tyg. jak wam spuchna paluchy nagle to tylko przecięcie pozostaje bo za rzadne skarby nie da sie sciagnąc tak miała moja ciocia i kolezanka... dlatgeo wolałam zdjąć.... to kochana zapodaj te pytania ze szkoły rodzenia i odpowiedzi!!! BARDZO MNIE KAPIEL INTERESUJE!! ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Dziewczyny mam prosbę!!! która podawała tego linka do filmu zeby go ściagnac o pielęgnacji dzieci. nie moge znależć.. Prosze
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na rekach nosze , prawie na kazdym paluchu mam pierscionek, jak zaczna puchnac to serio nie da sie zauwazyc tylko trzeba bedzie przeciac?;/
|
|
#1269 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maluszek się nie brudzi ale miałam takie dni że mały ulał , za chwile się obsikał czy kupa przeciekła i potrafiła takie bodziaki trzy użyć dnia jednego Cytat:
Cytat:
Dobiłam niedawno do domu na tłusty czwartek były faworki ![]() byłam dziś też na zakupach aptecznych kupiłam : oillan , podpach po pach , bephanten . chyba już mam wszystko oprócz materaca do łóżeczka
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://thepiratebay.org/torrent/3985...5BPl%5D-Padcom Aneczka zapomnialam napisac zebys sie podzielila te hrusty sa poprostu przepyszne zjadlam wszystkie < maz zjadl 2 tesc 1 > a ja reszte spalaszowalam i najzabawniejsze ze jeszcze bym zjadla jutro chyba zrobie nowe heheDarusia ja mam sobie wybrac termin jak minie 38 tygodni i chyba zdecyduje sie na 21 zeby w razie czego zdazyc z dzieciolkiem wrocic do domku na swieta i moc juz wyjsc na dwor takiego mam plana
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy Szymku trzymałam łapki w zamrażalniku i sciągałam na mydło . Także teraz już jakiś czas nie nosze bo z dnia na dzień okazało się że nie jestem w stanie jej zdjąc, ale to było lato upał 30 stopni
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
jak 21 urodzisz to 4 juz mozna wyjsc na dwor??
ja sie nastawiam na 28 na szpital, niech maly siedzi i nie marudzi. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- ja codziennie sprawdzam zdejmuje i zakladam swoje pierscienie i na razie nie widze roznicy
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
pytalam o wode wiec woda puki kikut nie odpadnie musi byc przegotowana albo odfiltrowana o pielegnacje kikuta to najlepiej wlewac troszke spirytusu pod kikuta wtedy szybciej sie zasuszy temperatura w domu to standart 21 stopni ytalam o emoilenty to mozna stosowac od pierwszych dni oczywiscie nie wlewac tony do waninenki tylko kilka kropelek sudocrem mozna stosowac codziennie ale tylko na okolice odbytu nie stosowac go na wargi sromowe bo moze spowodowac zrosniecie to u dziewczynek a i polozna polecala puder zamaist oliwki ale nakladac go niewiele na swoje dlonie rozetrzec a potem delikatnie wmasowywac w dzidziulka to chyba tyle z tych wazniejszych rzeczy o co pytalam reszta to byly sposoby noszenia przekladania dzidziulka kapania stosowania ubranek a i nie polecala lapek na raczki bo dziecie poznaje swiat raczkami i jak ma cos zalozone na dlonie to mu przeszkadza w dotyku a ja podrapie sie troszke to sie zagoi przciez
pierwszych paznokietkow tez sie nie powinno obcinac powinny sie wykruszyc i dopiero te drugie mozna obciac nie obgryzac a i u nas w szpitalu nie kapia dzieci ze wzgledu na maz ochronna to tyle a w zalacznikach dodajenasz kolyske w koncu dzisiaj maz ja zlozyl <jupi>
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia mi polozna mowila ze juz po 7 dniach z dzieciaczkiem mozna wyjsc na dwor jesli temperatura nie spada ponizej 0 i jesli maluszek jest zdrowy
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze o to nie pytalam stad to pytanie, zapytam sie jak bede na sr.
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ile osób tyle teorii ![]() Dziękuję dziewczyny za wieści o oillan itp W najbliższym czasie zrobię apteczne zakupy![]() Jutro o 14:45 mam wizytę <boi się> Trzymajcie kciuki
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest 0-10 stopni to jak pisze dr cron po tyg można ale najpierw kilka dni przewietrzyć dziecie w oknie . W zime po 2-3 tyg werandujemy najpierw a po 1-2 tyg werandowaniaq wychodzimy . Szymek z września i na drugi dziń po szpitalu już był na spacerku
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy mowi co innego
hehehe tez slyszalam cos o werandowaniu po 5 min ale tak jak ania pisze jak bedzie cieplo faktycznie mozna wyjsc z maluszkiem na 10-15 minut chyba nie?
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
to werandowanie , zapomnialam o nim dodac
> ma byc tak jak by dziecie szlo na dwor tylko ze w wozeczku sobie siedzi w domu przy otwartym, oknie albo na balkonie a jak ja nie mam balkonu to moge je wystawic na dwor pod okno ?? albo czy musi byc w wozeczku czy moge je polozyc w lozeczku ubrane tak jak na spacer ??
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam sie czy nie walnąć sobie RUUUDYCH wlosow, ale takich ruuuudych! ;D
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- mnie mowiono zeby polozyc dzieciatko w wozku przy oknie otwartym
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się pochwalić, że moja mamusia przy okazji ostatnich zakupów kupiła mojemu synkowi takiego konika:
http://allegro.pl/item912975279_fish...nka_m5664.html Normalnie jest rewelacyjny!! Ma takie super melodyjki że sama bym przy tym zasnęła Jedna trwa 5 minut i gra coraz ciszej Już Małemu włączam tego stworka przystawionego do brzucha ![]() A macie dziewczyny maty edukacyjne?? Aniu czy używałaś tego cuda przy Szymku?? Jak moja Hania mała była to jeszcze nie widziałam takich luksusów Przydatne to?? Od kiedy można stosować ?? No i czy to nie za dużo np taki leżaczek bujaczek (mam w planie zakupić z fishera) i ta mata?? Nie chciałabym sobie mieszkania zawalić jakimiś zbędnymi pierdołkami
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-11 o 23:18 |
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy chyba co do tej maty, moja szwagierka nie uzywa w ogole, a kuzynki mala uwielbia sobie lezec
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
spac nie mogę od 4 juz siedze...
![]() dziewczyny które piekły faworki,rzezcywiscie trzeba to ciasto wałkiem nawalac?????? Gmyrelka świetny ten konik,tez bym go chciała bardzo. |
|
|
|
#1284 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ok niech bedzie o ile moje dziecie nie zacznie sie spieszyć cobysmy zdazyli sie umowic![]() Cytat:
piekna, drewniana cudo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja męża wyprawiłam do pracy i juz mi sie spac nie chce wiec dzis od rana
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do maty u mnie to zakup najlepszy z możliwych , Szymek jak miał koło 1.5 miecha to już go kładłam i się gapił , jak już trybił i umiał te zabawki dotykać to potrafił leżeć godzinami i się na niej bawić . Tylko zabawki mu wymieniałam nad głową żeby miał różne . Ja mam mate z tiny love http://www.allegro.pl/item905727952_...a_gratisy.html ale u kolezanki była tez taka i się super bawił http://www.allegro.pl/item907691407_...st_gratis.html ta ma karuzelkę i ładne muzyczki . Ogólnie chyba lepiej kupić droższą i ją sprzedac bo są śliczne Potem obok maty miał jeszcze puzzle piankowe i na tym się bawił jak już potrafił się z niej wyczołgać . Ogólnie ta mata dała mi sporo wolnego więc nie żałuje nawet złotówki na nią wydanej . lezaczek jak dla mnie troszkę inny cel ma , u mnie mały mało siedział na lezaczku bo jakoś jak dziecko tam lezy długo to nie skłania go do jakiejś mega aktywności tylko lezy i tyle . Więc fajny jest żeby zabrać dziecko ze sobą do kuchni , łazienki itp i miec na oku . Też miałam leżaczek fishera choć ja szybko sprzedałam bo Szymek wolał pełzać po pokoju niż w nim siedzieć też własnie z fishera kupiłam taki :http://www.allegro.pl/item916877597_..._kg_l0539.html niekótórzy też poczatkowo karmią w tych lezaczkach , jak dziecko nie jest skore do siedzenia to przecież lepiej w takim niż je sadzać w tych krzesełkach . Ja akurat krzesełko mam z rozkładanym oparciem więc problem mi odpadł .
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane brzuchatki
![]() Ja ostatnio mało się udzielam bo tak jak wcześniej mowiłam, miałam w domku tz-ta, a od środy chodzilam do koleżanki pomagać w pilnowaniu dzieciątka. Takie małe wprawianie sie Mała ma 6 miesiecy więc już taka "fajna" Chodzilam na 9-tą a wracałam o 15. Bylam wykończona. Więc zaczęlam się bać jak ja to wytrzymam Ja już też chyba wszystko posiadam dla mojego dzidziuna. Jeszcze mamy zamiar dzis kupić to: http://www.allegro.pl/item919248999_...pozytywka.html Znalazłam w komisie w idealnym stanie za 200 zł wiec chyba dziś zakupię. Co do ilosci lumpków (56-62) to: pajace bawełniane- 14 pajace grube- 3 body długi rękaw- 12 body krótki rękaw- 8 śpiochy- 4 rampersy- 5 kaftaniki- 4 oprócz tego troche koszulek no i mnóstwo rzeczy takich na wyjścia typu spodnie, sukieneczki, bluzy, kurteczki itp. Czekam na jeszcze jedną dostawę od koleżanki wiec trochę lista się powiększy ![]() Cytat:
przyjemne z pożytecznym ![]() Teraz mykam do sklepu po coś słodkiego bo o 10 przychodzi koleżanka na ploty jak ja to lubię
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A konik świetny-moja ma mało zabawek i chętnie bym jej kupiła takiego-tylko nie wiem czy to nie zbędny wydatek jeśli mam karuzele z melodiami,biciem serduszka i tymi wszystkimi bajerami
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu proponuje bierzcie srodkow przeciwbolowych tyle ile sie da bo ja glupia nnie bralam zbytnio duzo i strasznie cierpialam.. teraz po CC zaraz jak zejdzie znieczulenie z nog i odzyskuje sie wladnosc w nogach kaza Ci wstac nie wazne jak bardzo boli czy placzesz czy nie czy chcesz czy nie MUSISZ WSTAC isc sie umyc spowrtoem i polozyc sie do lozka (to jest okropne) aaa i rada jak wstaniecie ten pierwszy raz sprobujcie sie od razu wyprostowac oczywiscie powoli ale zeby nie byc zgietym bo potem jak tam zaczyna sie zrastac a ja sie np nie wysprostowalam to u mnie potem bylo masakra zreszta nadal cianie jak cholera.. ale juz jakos daje rade..no i mysle ze to wsio.. ja latalam na pocztaku bez majtek a potem mialam te siatkowe (jak dla mnie sa boskie) a najlepsza motywacja do wstania jst wtedy kiedy dadza Ci juz dzidzie i ona zaczyna plakac wtedy zapominasz o bolu i momentalnmie wstajesz ![]() Pop70 wreszcie moge napisac ze Twoja Oliwka jest naprawde dzielnym dzieckiem.. jestem Twoja stala podczytywaczka i ciagle 3mam kciuki za Twoje cudowne malenstwo !!! Ty zreszta tez jests dzielna bardzo Cie podziwiam ![]() Aaaaa i moja Zuza to nie wczesniak urodzona w terminie
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co dziewczyny - troche wam zazdroszcze tej polskiej opieki - zwlaszcza porodow - ze nie beda was meczyc tylko jak duze dziecko to wywolanie przed terminem i cc prawie blyskawicznie
W Irl niestety wyglada to troche inaczej - moja znajoma np. rodzila 24 godziny - bo oni na sile chca zeby to naturalnie przebiegalo Ja mam cicha nadzieje ze w 38 tc maly sam zdecyduje sie przyjsc na swiat skoro juz mi moja lekarka przepowiada wczesniejszy porod Ja w kazdym razie od 13 marca biore sie ostro za mycie podlog i figlow lozkowych z mezem hehehe zamecze biedaka do porodu
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
Ja też czekam na koleżankę, ma wpaść na sałatkę grecką, bo jeszcze mi została i na plotusie Czy ja wam mówiłam ze u gina spotkałam się ze znajomą z dawnej pracy i ona rodziła właśnie w pińczowie 3 lata temu i dla dziecka trzeba było mieć tylko pieluchy i chusteczki i NIC więcej....i że cały pobyt to małą tylko tuliła i karmiła, a położne robiły przy dzieciach wsio - przebierały, kołysały, smarowały po kąpieli, przewijały a matki miały sobie odpoczywać...jak sama chciała małą przewinąć to jej położna powiedziałą, że jeszcze jej się znudzi więc niech korzysta z wolnego tylko, że ja mam już chałdę ciuszków i rzeczy naszykowaną dla małego
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

jak taksię postarałam o oni mnie olali może faworki nie smakowały
mialam milion pytan do poloznej

) no bo przecież berbeć szybko rośnie i poza tym taki maluszek leżący nie brudzi się jakoś strasznie. Ilośc ubranek Drakonka np. mnie wbiła w ziemię xD

W najbliższym czasie zrobię apteczne zakupy
ok niech bedzie o ile moje dziecie nie zacznie sie spieszyć cobysmy zdazyli sie umowic
nie wazne jak bardzo boli czy placzesz czy nie czy chcesz czy nie MUSISZ WSTAC isc sie umyc spowrtoem i polozyc sie do lozka (to jest okropne) aaa i rada jak wstaniecie ten pierwszy raz sprobujcie sie od razu wyprostowac oczywiscie powoli ale zeby nie byc zgietym bo potem jak tam zaczyna sie zrastac a ja sie np nie wysprostowalam to u mnie potem bylo masakra zreszta nadal cianie jak cholera.. ale juz jakos daje rade..