Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 07:58   #631
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Zapomniałam o wódce napisać! W dzień wesela mieliśmy Wyborową exquisite. A w dzień poprawin Finlandię. Obydwie super. Choć za drogie,ale super!
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 07:59   #632
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rainbow123 Pokaż wiadomość
Całkiem niedawno była rozmowa o dekoracjach. Załączam moje inspiracje i bukiet w którym się zakochałam.
Piękny ten bukiecik Ja będę miała w podobnym stylu, tylko że ze storczyków.
Stary 2010-02-24, 08:12   #633
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Honolinko gratuluję z całego serca, że wszystko tak pięknie wam wyszło teraz tym bardziej nie mogę się doczekać swojego wesela ech żeby już był sierpień...

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:52   #634
Meana1
Rozeznanie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17409748]Zapomniałam o wódce napisać! W dzień wesela mieliśmy Wyborową exquisite. A w dzień poprawin Finlandię. Obydwie super. Choć za drogie,ale super![/QUOTE]

Honolinko a ile ta wyborowa kosztuje? Bo to jest inna wódka niż ta zwykła wyborowa?
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:57   #635
justynao
Raczkowanie

Honolinko w ktorym kosciele brałaś slub bo to zdjecie jest boskie! ja tez juz sie mnie moge doczekać!!!

<<<<<<NASZ DZIEŃ 07.08 2010>>>>>>>
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 08:57   #636
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Honolinko - ślicznie wyglądaliście. Gratulacje oczywiście i dużo szczęścia
Stary 2010-02-24, 09:19   #637
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
Honolinko w ktorym kosciele brałaś slub bo to zdjecie jest boskie!
Zgadzam się w 100%
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 09:40   #638
kasia2629
Raczkowanie

honolinko bardzo się cieszę że wszystko było tak jak planowałaś. Super wyglądaliście i jak będziesz miała więcej zdjęć to oczywiście się pochwal

rainbow123
piękny ten bukietja właśnie też szukam czegoś wyrazistego....

dziewczynki a powiedzcie mi buty kupujecie białe?? czy może właśnie w innym kolorze np pod kolor bukietu bo ja ciągle nie mogę się zdecydować a wczoraj byłam na Plantach i są albo białe albo ecru.... i teraz mam problem a chodzi mi o takie mniej więcej buty...
Stary 2010-02-24, 09:41   #639
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17409571]A ja zdałam małą ralację-dla ciekawskich
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4006[/QUOTE]
Super Fajnie że wszystko poszło po Waszej myśli

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:26   #640
rainbow123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
honolinko bardzo się cieszę że wszystko było tak jak planowałaś. Super wyglądaliście i jak będziesz miała więcej zdjęć to oczywiście się pochwal

rainbow123
piękny ten bukietja właśnie też szukam czegoś wyrazistego....

dziewczynki a powiedzcie mi buty kupujecie białe?? czy może właśnie w innym kolorze np pod kolor bukietu bo ja ciągle nie mogę się zdecydować a wczoraj byłam na Plantach i są albo białe albo ecru.... i teraz mam problem a chodzi mi o takie mniej więcej buty...
Takie buciki białe możesz kupić w sklepie internetowym stylowebutki.pl. Często zamawiam tam buty i jestem bardzo zadowolona. Nie polecam natomiast sklepu bucikowo.pl.

A tak w ogóle to mam takie buty tylko czerwone, są bardzo fajne ale obcas ma 10 cm więc wytrzymuje w nich tylko parę godzin. Kupiłam identyczne białe z 6cm obcasem ale niestety były małe i już je dawno odsprzedałam a producent już takich nie wypuszcza na rynek

Ja planuję kupić buty robione na zamówienie w sklepie tanecznym.
rainbow123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:52   #641
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia2629;17411639[B
rainbow123 [/B]piękny ten bukietja właśnie też szukam czegoś wyrazistego....

buty w zależności od koloru sukni. jeśli będe miała białą to buty białe lub z połyskiem srebrnym. Butki na pewno zamówię w sklepie tanecznym!!! Sama sobie wybiorę klamerkę, czubek i obcas! http://www.akces.biz/oferta/damskie.html
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 10:55   #642
milam
Raczkowanie

jak przeczytałam relację honolinki to aż mnie ścisnęło w środku ja chyba nie wytrzymam tego stresu bo juz powoli zaczynam panikować.. 4 miesiące przed ślubem a co będzie później czy Wy dziewczyny też tak macie

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2010-02-24 o 10:58
milam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 11:07   #643
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez milam Pokaż wiadomość
jak przeczytałam relację honolinki to aż mnie ścisnęło w środku ja chyba nie wytrzymam tego stresu bo juz powoli zaczynam panikować.. 4 miesiące przed ślubem a co będzie później czy Wy dziewczyny też tak macie
Też tak mam. Teraz niby luz, ale wiem, że jak przyjdzie co do czego to będzie stres jak cholera. A jak pójdzie coś nie tak to wiem, że już w ogóle się zestresuje. A mój Tż nie lepszy. Chyba się jeszcze gorszy niż ja. No więc łatwo nie będzie
Stary 2010-02-24, 11:20   #644
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Monia ck Pokaż wiadomość
Scio przestrzegam Cię przed niedoświadczonymi ludzmi. Znajomi mieli kiedyś fotografa na ślubie to taki był zielony w kościele że pod koniec mszy ksiądz wyprosił go z kościoła
U mnie po ślubie niemal pół roku A poza tym ja nie mówię o totalnych amatorach, tylko o ludziach, którzy zaczynają w branży i zależy im bardziej na portfoliach niż zarobku. Czasem robią lepsze zdjęcia niż starzy wyjadacze, a cena przystępniejsza

Cytat:
Napisane przez fallsi Pokaż wiadomość
Salon Anna przy ul. Kościuszki,
możesz nawet mailem przesłać zdjęcia, zapytać o wycenę.
ni25ka@o2.pl
Też polecam.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
scio juz jest dawno po slubie przeciez

ja swojemu kamerzyscie place 2000 i powiem szczerze to jest max kasy jaka jestem w stanie wydac na kamerzyste. 4500 to dla mnie gruba przesada.. owszem ma byc profesjonalnie ale nie kurna na oskara 4500 to zdecydowanie za duzo.. ale jesli ktos moze sobie na to pozwolic.. to przeciez czemu nie

Nie tak dawno. Dopiero pół roku (chyba aż)
Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Hello! Właśnie wróciłam z uczelni, nie ma to jak na pierwszych zajęciach zastraszyć cały rocznik Ale jest dobrze, bo pogodziłam się z mamą
Ifcia-jeśli ejsteś zakochana w tej sukni to bierz ją. Ale radze Ci pczekac kilka dni, bo mi miłość do pierwszej sukni minęła po drugiej przymiarce A o drugiej(tej, którą kupiłam myślałam nieustannie przez 5 dni i wreszcie poszłam i zamówiłam)
Wczoraj oglądałam zdjęcia mojej sukni z nadzieją, że nadal jestem zakochana...i..szleję za nią chyba jeszcze bardziej Nie mogę się doczekac tego dnia kiedy Tż-cik mnie zobaczy
@ jak nie miałam tak nie mam (2 dni spóźnienia-niby nic, ale biorę leki od endokrynologa więc powinnam dostawać regularnie, a ryzyko ciąży jest minimalne, musiałabym mieć wyjątkowego pecha), a czuję się fatalnie, jak balon.
Któż Was tak nastraszył. Nie słuchać. Pewnie kłamie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możesz Ja swoją suknię też kupuję w Tęczy i od razu przy spisywaniu zamówienia już podałam co chcę zmienić i Pani mi powiedziała, że jeśli jeszcze będę chciała mieć coś inaczej, to mam powiedzieć albo na zdjęciu miary albo na przymiarce w pracowni krawieckiej
Zgadza się tym bardziej, ze pierwsza przymiarka, to przymierzanie "szmatki" bez ozdób, tylko pocięty materiał, czy pasuje tu i ówdzie. (tak miałam ja i wiem, z tak jest w MSmodzie)

Honolinko gratuluje.

A ja wczoraj oglądałam na discovery T&L "salon sukien ślubnych" czy jakoś tak, aż mi się smutno zrobiło, ja chcę iść do ślubu jeszcze raz z tym samym facetem oczywiście

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Nie stresować się
będzie dobrze. stres jest, ale mija.
U nas bylo tak, ze wszyscy byli już Kościele, my stoimy w drzwiach Kościoła, a tu mi welon wypada (a miałam taki długi z krótkim na jednym grzebyku), akurat wchodziła do kościoła nasza znajoma fryzjerka, to mi ten welon wpina, po czym bierze tą długą warstwę i się pyta, a co z tym, więc znów wyciąga welon, zakładanie jednego na drugi i znów, ale uff zdążyliśmy. Stresujący moment jest jeszcze podczas przysęgi,ale ja zapomniałam o innych byłam tylko ja i mój mąż.
To samo podczas pierwszego tańca, tylko ja i on

A drobnymi wpadkami nie ma się co przejmować one i tak będą

Najważniejsze jest to, ze w tym dniu stajecie się mężem i żoną, że ślubujecie sobie miłość po grób - reszta to tylko dodatek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:12   #645
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Honolinka, gratuluję bardzo ładnie wyglądaliście, mogła byś podać namiary na swoja dekoratorkę i ile cię to wszystko wyniosło?
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:15   #646
kasia2629
Raczkowanie

dziewczynki bardzo dziękuje za podpowiedzi w sprawie butków jesteście kochane
Stary 2010-02-24, 12:38   #647
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Ifcia jeśli czujesz że to ta suknia to kup ją a zaoszczędź na czymś innym. Jak byłam pod koniec tamtego roku w Kiarze to buty do 100 zł i halka była w cenie więc już dwie rzeczy Ci odpadną.

Lowczyni i Ifcia jakie panie były w Kiarze? Bo ja jak byłam to była taka brunetka ale wolałabym żeby była inna jak pójdę, bo ona wydaje mi się średnio miła
W Kiarze były blondynka i brunetka (przynajmniej te stały obok mnie) ale musiała być chyba jeszcze jakaś trzecia bo nie byłam jedyną klientką w tym czasie
Teraz dają do sukni buty do 100zł i welon do 50zł. A halkę trzeba dokupić, kosztuje 80 lub 100zł w zależności od szerokości.

mam do Was jeszcze jedną prośbę: powiedzcie mi gdzie można kupić garnitur bo jakoś nie mam orientacji gdzie te sklepy są ponieważ musimy kupić garnitur na cywilny a czasu coraz mniej byliśmy wczoraj na Sienkiewicza w sklepach Gentelman (u góry na przeciwko Rossmana), Dora, w Katarzynie. Problem jest taki że nie mają tam takich "dużych" rozmiarów (wzrost 188 i w klatce 116). Czy waszym zdaniem jest naprawdę "taaaki duży" bo z tego co zauważyłam to jest pełno facetów nawet wyższych... proszę podpowiedzcie gdzie iść

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2010-02-24 o 12:48
Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:42   #648
Grateful
Raczkowanie

Dziewczyny, ale z Was gaduły! Ja dopiero melduje sie w czesci V, nawet nie mam czasu wszystkiego nadrobic, ślub za niecałe trzy miesiące, a ja mam tyle jeszcze na głowie. Taki nasz los kobiet, mam nadzieje, ze nie tylko ja musze sama prawie wszystko załatwiać
Grateful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 12:52   #649
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
W Kiarze były blondynka i brunetka (przynajmniej te stały obok mnie) ale musiała być chyba jeszcze jakaś trzecia bo nie byłam jedyną klientką w tym czasie
Teraz dają do sukni buty do 100zł i welon do 50zł. A halkę trzeba dokupić, kosztuje 80 lub 100zł w zależności od szerokości.

mam do Was jeszcze jedną prośbę: powiedzcie mi gdzie można kupić garnitur bo jakoś nie mam orientacji gdzie te sklepy są ponieważ musimy kupić garnitur na cywilny a czasu coraz mniej byliśmy wczoraj na Sienkiewicza w sklepach Gentelman (u góry na przeciwko Rossmana), Dora, w Katarzynie. Problem jest taki że nie mają tam takich "dużych" rozmiarów (wzrost 188 i w klatce 116). Czy waszym zdaniem jest naprawdę "taaaki duży" bo z tego co zauważyłam to jest pełno facetów nawet wyższych... proszę podpowiedzcie gdzie iść
My kupowaliśmy w New Manie (czy jakoś tak) koło bazarów, wiem, ze duży wybór jest na Placu Wolności (ale nie pamiętam jak się ten salon nazywał)

Agatka jest już z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 12:53   #650
frogutka
Zadomowienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;17409571]A ja zdałam małą ralację-dla ciekawskich
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4006[/QUOTE]

Serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę, że Wam się wszystko tak piękie udało Teraz tylko dużo miłości i szczęścia swoją drogą super relacja, aż mi się momentami łezka zakręciła
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:31   #651
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cytat:
Honolinko a ile ta wyborowa kosztuje? Bo to jest inna wódka niż ta zwykła wyborowa?
To jest inna wódka,niż zwykła wyborowa. Jej już powoli nie ma w sklepach. Jedna butelka 0,7 kosztuje,niemało,bo 100-110 zł.
Cytat:
Honolinko w ktorym kosciele brałaś slub bo to zdjecie jest boskie! ja tez juz sie mnie moge doczekać!!!
W Miłosierdziu Bożym.
Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Honolinko - ślicznie wyglądaliście. Gratulacje oczywiście i dużo szczęścia
Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Maxima86 Pokaż wiadomość
Super Fajnie że wszystko poszło po Waszej myśli
Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę, że Wam się wszystko tak piękie udało Teraz tylko dużo miłości i szczęścia swoją drogą super relacja, aż mi się momentami łezka zakręciła
Dziękuję.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:39   #652
Monia ck
Raczkowanie

Scio czasem jak to mówią robi wielką różnice
Monia ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 13:46   #653
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
O ile mnie oko nie myli jest to kościół Miłosierdzia Bożego na czarnowie..
co nam zabrała sen
...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 13:49   #654
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Monia ck Pokaż wiadomość
Scio czasem jak to mówią robi wielką różnice
Czasem "zawodowy" fotograf robi gorsze zdjęcia niż "amator". Moja "amatorka" ma na swoim koncie nie jedną wystawę.
Jak ja uwielbiam uogólnianie, a może jesteś z branży :P

Ja w każdym bądź razie jestem zadowolona, moja pani fotograf też, bo po naszym weselu kilka par się odezwało, bo robi świetne fotografie i cena jest przystępna

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-24, 13:53   #655
madziastanczyk
Raczkowanie

Co do zespołu GRATIS... Mały szczególik - ten zespół nie gra a puszcza!!!
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-02-24, 15:10   #656
Monia ck
Raczkowanie

Scio wybacz ale chyba każdy może mieć swoje zdanie .!
Monia ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:34   #657
Castia
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczynki z aopinie odnośnie zaproszeń ale kurde już głupieje chyba zdecyduje się na całkowicie inne, nie wiem codziennie zmieniam zdanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a co masz na myśli a propo właściciela ?? no ja planuje w sierpniu, ale wiadomo- pogody nie da się przewidzieć
taki troszkę upierdliwy ale nieszkodliwy choć ostatnio slyszalam ze sie poprawil, nie plata sie juz po sali w trakcie wesela jak to miał w zwyczaju tak więc nie ma się co matrwic
Cytat:
ja też mamę, siostrę i TŻ poinformowałam że jestem w ciąży. Ale tak naprawdę wtedy zdałam sobię sprawę że baardzo chcę mieć ślub w sierpniu.

Niedługo będę zamawiać zaproszenia i nie wiem jaki wierszyk wstawić

1) „Czy zechcesz ze mną przeżyć
dni wyśnione?
Odpowiesz – tak, – bo ufasz
mi szczerze
Lecz kiedy wszystko już
będzie spełnione,
Bądź dla mnie takim, w jakiego dziś wierzę...”

„Czy zechcesz los swój złożyć
W moich dłoniach?
Odpowiesz – tak, – bo, serce mi dałaś.
Lecz kiedy włos zbieleje
na skroniach,
Bądź mi tym wszystkim, czym
dzisiaj być chciałaś…”

2) Musicie byc silni miłoscia,
która wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
wszystko przetrzyma,
ta miłoscia,
która nigdy nie zawiedzie.
Jan Paweł II

3) Nowi ludzie...
Dotad dwoje, lecz jeszcze nie jedno,
odtad jedno, chociaż nadal dwoje.
Jan Paweł II

4) Miłość nie jest tylko uczuciem
nie jest tylko wzruszeniem,
romansem ani zakochaniem się.
Jest dojrzewaniem, troską
i wzajemną odpowiedzialnością za siebie.
ks. J. Twardowski
piękne, pozwolisz że skorzystam z ktoregoś? też jetsem na etapie zaproszeń i szukam tekstów i wierszyków.
Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Pochwale się Wam jeszcze jakie obrączki upatrzyłam w Skorpionie- te na fotce są z białego złota, my jeżeli się na nie zdecydujemy to zamówimy z żółtego. Cena w miarę przystępna
sliczne chcemy podobne ale też z żółtego złotka

Cytat:
Napisane przez milam Pokaż wiadomość
u mnie są motylki w brzuchu i sobie wyobrażam jak to będzie po ślubie, wspólne mieszkanie śniadanka, staranka o dzidziusia i w ogóle bardziej moja głowę zaprzątają myśli co będzie po ślubie niz na samym weselu hehe no ale fakt tez sie boje, najbardziej ślubu, błogosławieństwa i przysięgi bo ja to płaczka jestem i pewnie się poryczę

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość

jest jeszcze Dżumla na placu wolności, Bilski na Sienkiewicza, Pawis w Katarzynie i gdzieś jest drugi salon gdzie szyja na miare, nie wiem czy nie gdzieś na 1 Maja no i na Plantach tez jest no i sama nie wiem gdzie jeszcze

Honolinko gratuluję - pięknie wyglądaliście, życzę dużo miłości
no i cieszę się że zdecydowałam się na pania Anię Tusień, mam nadzieję że również bede zadowolona

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-02-24 o 15:43
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:40   #658
marzenciaj
Raczkowanie

Honolinko!!! Serdeczne gratulacje... Cieszę się, że wszystko się udało. Aż dech zapiera jak czyta się Twoja relację... Najlepszego!

Odmierzam czas...
marzenciaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:47   #659
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u mnie są motylki w brzuchu i sobie wyobrażam jak to będzie po ślubie, wspólne mieszkanie śniadanka, staranka o dzidziusia i w ogóle bardziej moja głowę zaprzątają myśli co będzie po ślubie niz na samym weselu hehe no ale fakt tez sie boje, najbardziej ślubu, błogosławieństwa i przysięgi bo ja to płaczka jestem i pewnie się poryczę
ja mam to samo, jak tylko pomyśle o sierpniu to już mnie ściska w żołądku a już jak pomyśle o tym co będzie po weselu to już jest jakaś masakra kurde 9 lat jesteśmy razem i z każdym dniem coraz bardziej nie umiem sobie wyobrazić życia z kimś innym

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:23   #660
gosza_25
Rozeznanie

Kochane ten stres przedślubny jest chyba dość przyjemny Wy się stresujecie a my ślubujące w 2011r czekamy z niecierpliwością

Honolinka czekamy na kolejne zdjęcia
I jeszcze raz gratulacje No a goście Ci wyjątkowo dopisali
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości