|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=4bTn1OU-CaY
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Magic HR też![]() Cytat:
Jestem totalną amatorką, ale lubię to i myślę, że trochę się na tym znam Trzeba by trochę zainwestować w tobołek pełen czarów ( ), ale myślę, że by się zwróciło. A Ty Kasiu też amator czy wręcz przeciwnie? ![]() A ja sobie tak samiutka siedzę, bo mąż na piwko(a) poszedł z kumplem. Byłam trochę z nimi, ale musiałam wrócić, żeby babcię-nianię zwolnić.
|
|
#4113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w słoiczku kupiłam Dziękujemy Cytat:
Bartoszek był marudny na maksa,wszystko było źle,nawet na rączkach.Wszystko tak ładuje do buzi,że szok-a zęba dalej nie widać.Ale dziąsełka ma brzydkie,spuchnięteŻyczę Wam spokojnej i przespanej nocki Cytat:
Niech mu się dobrze śpi Witajcie nocna porą Ale jestem padnięta,aż za bardzo mi sie juz pisać nie chce.Bartoszek dał mi popalić całe popołudnie Marudz ił,popłakiwał,oczywiście cały czas z ręką w buźce.Mam nadzieje,że jutro bedzie lepiejTez idę dziś wcześniej ![]() Spokojnej nocki Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-27 o 17:21 |
|||
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mamy już pierwszego guza.Najbardziej podoba jej się w kuchni na płytkach. A podłogę mogę myć co chwilę a i tak zaraz wymazana, opluta ![]() Może kropeczka ale ząbek długo się wyżyna i czasem na pewno mocniej pobolewa. A najbardziej czuć wieczorem i w nocy. Dla dorosłych to ból a co mówić dla takiego malutkiego szkraba. Może Kubuś zniesie ząbkowanie mniej boleśnie niż Zuzia ![]() Krzesełko właśnie obejrzałam. Bardzo fajne No faktycznie te gryzaczki są po 10 mscu ale te dziurki naprawdę małe. Morska też ma i z tego co czytałam to Tymek zajadał już sobie z tego gryzaczka. Z tego miazga wychodzi Wstawię jutro na pewno Ja również zapomninam więc przyłączam się. Rośnijcie zdrowo Cytat:
![]() I Tobie również spokojnej ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Dodałam 4 nowe zdjęcia Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć to zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Dopóki pamiętam mam pyt. Bardziej do p4w ![]() Jesteś już doświadczona jeśli chodzi o nianie. Nie mam nikogo z rodziny kto mógłby zająć się Zuzią więc będzie to zupełnie obca osoba. Masz jakieś uwagi? Na co zwracać uwagę? O co bardziej pytać? Tel ciągle dzwoni ale rozmowa na tel wiadomo jak wygląda. Nie chcę kogoś skreślać tylko dlatego, że tonacja głosu mi nie odpowiada. Umówiłam się z kilkoma ale też nie chcę robić castingu. Doradź coś Czym kierowałaś się przy wyborze?Czy oprócz tego, że zostawiałaś Tomusia z nianią i wychodziłaś z pokoju to jeszcze jakoś testowałaś? Czy raczej pyt typu: co zrobi w przypadku zagrożenia zdrowia dziecka, jakie objawy u dziecka by ją zaniepokoiły? itp. Będę wdzięczna ![]() Rady innych mam również mile widziane Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-02-27 o 00:01 |
||
|
|
|
#4115 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że udało Wam się zmienić pediatrę I dla Matiego za apetyt, a przede wszystkim za spanie Cytat:
Cytat:
Jak któraś kupi, to dajcie znać na co to się trzyma Zatem proszę - masz jeszcze jedną parę ![]() Współczuję powrotu do pracy ![]() Cytat:
Nie ściągam, a trzaska, aż miło Cytat:
I masę czasu w dzieciństwie tam spędziłam - moja Mama stamtąd pochodzi Cytat:
Poważnie ![]() A po co robisz takie porównania? Tymek się wlecze często w ogonie - ja tu się chwalę, że bije brawo, a na wątku to żaden wyczyn
|
|
#4116 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zrozumiałaś opacznie Może nie to, że nie lubię, ale ostatnio denerwowała mnie różnymi zachowaniami - niezrozumieniem tego, że nie chcieliśmy jechać z dzieckiem 500 km, aby spędzić z Nimi święta lub radami dotyczącymi pielęgnacji Tymka ("bo znajomi to robią to i to, a dlaczego Ty nie"), czy też maglowaniem Nas o te nieszczęsne słoiczki ("są bezwartościowe"). Dlatego myślałam, że jak będzie na miejscu, to dopiero będzie! Przygotowałam sobie już stos argumentów na różne okazje, a tu zonk - w nic się nie wtrącała Także mnie zaskoczyła - pozytywnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
No bo powinna robić to, czego nie chce, jak wszystkie dzieci w tym wieku Cóż, rozpuściłaś Ją ![]() oby to choróbsko Was już nie gnębiło [QUOTE=gorgulek;17462804 dla Tymonka [/QUOTE]![]() Cytat:
i tak co chwilę coś A jaki macie kolor?
|
|
#4117 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I to od razu dwie, nono ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej śpicie ![]() Dziękuję za stronę, poczytam A Ty szczepisz Kubę? Bo kiedyś pisałaś, że tak.Ja mam Nuby. Wg moich materiałów po 8 miesiącu ![]() _________________________ __ Kurczę, zapomniałam wcześniej Troszeczkę spóźnione, ale
---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
za zdrówko! Cytat:
![]() A jest jakiś limit? Nie można brać dalej, tyle, ile będzie konieczne? Przecież jak dziecko chore, to raczej trzeba, bo co zrobić. Inna sprawa, że dla pracodawcy może być to niemile widziane To ja nie wiem ![]() Cytat:
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien mialam napiety, nocke pracowita, nadczytalam, ale e ma kidy pozytowac na spokojnie.
Morska, niczego nie stosowalam na wysypke, sama bardzo ladnie schodzi i chyba nawet Antosia nie swedzialo, bo nie zauwazylam, aby bardziej sie drapal. Wierz mi, ze kolana mialam jak z waty i gdyby w ciago 30 min-1 h goraczka nie spadla, to pedzilabym do szpitala, ale samochodem w nocy zajeloby mi to tylko 2-3 minuty. Pare godzin wczesniej bylam tez u lekaza, wiec wiedzialam, ze osluchowo jest ok. Stwierdzilam, ze musze dzialac i to szybko bo w szpitalu nie zajeliby sie malym tak szybko
|
#4119 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo dobry pomysl! ![]() Wojtusiu sliczna z Ciebie dziewczyna! Viki piekny pomysl z ta strona. Gabrys jest przecudny i widac bardzo silny Dzien dobry kochane! Sto lat dla Antosia i Marysi Caly dom jeszcze spi, a ja juz wstawilam pranie, posprzatalam w kuchni, teraz lece robic kawe. Maz dzisiaj wyjezdza na caly weekend z kuzynem, jada do Belgii na wycieczke.
|
|
#4120 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nieeee, nie ma tu nic a nic przesady. Dla mnie A jest za duże ![]() Cytat:
u nas bylo kilka wersji i ja od poloznej jeszcze inna przynioslam ![]() Cytat:
nie trzeba skonczycszkoly by byc w czyms dobrym Moj mąż np jest samoukiem fotograficznym.Nie skonczyl w tym kierunku zadnej szkoly.To poprostu jego pasja Ja tez nie ukonczylam zadnej szkoly w tym kierunku.Jest to cos co kreci mnie od zawsze i cos co zawsze lubilam.Duzo experymentowalam.Siebie, znajome, mame,siore Potem poszlo po nitce do kłębka.Zaczęłam malowac dziewczyny mężowi do sesji, ale ze chcialam miec więcej fachowej wiedzy(w koncu kasowałam za to pieniadze) to poprosilam moje guru-aktualnie moją bardzo dobrą koleżankę-finalistke wielu prestiżowych konkursów makijażu m.in. makijażu artystycznego,makijażu kobiety dojrzałej,makijażu ślubnego, która swego czasu zasiadala w jury w konkursach makijażu organizowanych w Pń o poświecenie mi "chwili"czasu , więc bylo to cos w rodzaju kursu On malowala mnie, ja ją, rozmawialysmy na ten temat,zdradzala mi wypracowane przez nie tricki,potem zajezdzalam do niej jak miala umowione make upy do sesji zeby przyjrzec sie pracy "od kuchni". A ze ona juz sie wizażem nie zajmuje...przebraznowila sie na fotografa, wiec zdarzylo sie ze jej malowalam dziewczyny do sesji, a do grubszych zlecen gdzie sama sobie malowala ja w trakcie matowilam,poprawialam itp Potem byly spotkania u mnie w domu przy winie, gdzie tez malowalam doskonalac sie... Byly tez setki zdjec moich make upów gdzie prosilam o konstruktywna krytyke A potem obwiescila mi ze podala moj nr na make slubny i sie zaczelo... Sama slubych nie chcialam robic.Straszne są ślubne baby...wole malowac do sesji Mężowi, jej a sluby traktuje jako mus...pieniązki Przez zime przestój straszny.Dzwonily pytac o cene i mysle ze wraz z ociepleniem posypia sie zlecenia i bede mogla sobie dorobic Mysle tez ze gdyby nie mąż i ona to nie udaloby mi się wbić w rynek.Z polecenia zawsze inaczej. Jesli masz parcie, to dzialaj.Fajnie jest walnąc kobietce super matamorfoze i widziec jej zadowolenie ufff ale sie rozpisalam Cytat:
U nas tez pierwszy guz.Mala wturlała sie pod łóżko... Ja pewnie zaufalabym intuicji i takiej kobietce ktora wzbudzilaby moje zaufanie i na wejsciu zrobila dobre wrazenie Pytan tez bym kilka miala-wlasnie takich jak ty Cytat:
![]() Wczoraj obudzila sie ok polnocy.Zasnela po herbatce a wczesniej klaskala sobie w lozku i gaworzyla ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#4121 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Wczoraj już nie zajrzałam, bo poszłąm spać, zeby zregenerować siły. Gorączka mnie wzięła i czułam się okropnie. Zresztą dzisiaj nie dużo lepiej ![]() Spaliśmy do 7, a w nocy tradycyjnie 5 pobudek... Musze posprzątać, bo przychodzą montażyści do drzwi, będą mi tu pół dnia wiercili...Ale przynajmniej (mam nadzieję), będzie w mieszkaniu ciszej. Morska, ale wszystko nadrobiłaś Co do dni zwolnienia na dziecko, to jest ich w roku 6o i przekroczyć nie można. Jeżeli tak się zdarzy trzeba angażować inne osoby do opieki. Tuli, dziękujemy za życzenia ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- No tak, sama podziękowałam a życzeń Marysi nie złożyłam...
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak sie rozpisalam z samego rana ze zapomnialam pozdrowic wszystkie nasze choróbki, które cos łamie.Unholy
Cass Czeko Skierke ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-27 o 07:54 |
||
|
|
|
#4123 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Kasiu
Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej...Jak ja nie lubię byc taka "połamana" Twój zięć podziękował głośnym Grrrrr, które ćwiczył ostatnie dwa dni specjalnie na ta okazję
|
#4124 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję u nas nocka ok, wyspałam się, Amelka wstała po 7 a ja tak bym pospała.... ale ok. mąż dosypia jeszcze i dziś ma wolne będę zaglądać, miłego dnia |
||||
|
|
|
#4125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Z tego, co piszesz dość często gdzieś sie "wyrywa". Mam nadzieję, że wie jaki skarb ma w domuCytat:
Marysia Antoś Sto lat od ciotki!! )Słuchajcie! Zosia przespała dzisiaj całą noc od 20 do 7.15!! Tylko ze trzy razy jej smoczka wkładałam Oby tak zostało![]() Mąz jeszcze dosypia, lece robić śniadanie no i sprzątać, bo wczoraj jakoś nie wyszło ![]() Potem zajrze.
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a mnie dziąsła Kuby wydają się normalne , mamy Dentinox, ale czy pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałabym, żeby nie cierpiał, wiadomo , zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.![]() , więc chyba kupię ten Nuby, bo Sassy akrualnie na Allegro nie ma, są tylko wkłady
|
|
|
#4127 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() , a Tymek twardy, nawet kaszki na Niego nie działają ![]() Tak, będziemy szczepić pierwszą dawką razem z żółtaczką - taki jest plan. Podobno dobrze jest zaszczepić Prevenarem, bo potem można doszczepić jakąś szczepionką nowszej generacji, czy jakoś tak. ![]() Cytat:
. Dużo zdrówka Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ja już tak nie wariuję z radości, bo Kuba sypiał już od 21. do 7. rano, ale było - minęło , nic nie jest na zawsze ![]() *** Wszystkiego najlepszego dla Marysi i Antosia - rośnijcie zdrowo, kochane Szkraby
|
|
|
#4128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję następnego wtorku... Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj zasnąć nie mogłam myśląć o tej niani. Poszłam może po 1 spać dopiero. Chcę żeby w tym czasie był również mąż w domu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przyłączam się. Zdrówka i wszystkiego naj ![]() ![]() Dzień dobry U nas nocka spokojna. Zabieram się za sprzątanie a później spacerek. Miłej soboty ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Morska, Miramej dziękujemy |
||||||
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla Antosia i Marysi- slodkie caluski dla was
![]() ![]() ![]() Cytat:
a u nas dzisiaj nocka koszmarna mala budzila sie co godzine z placzem, mysle ze dziaselka ja bola![]() Cytat:
|
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas na łóżku Kuba szaleje z Małżem, przed kąpielą, poza tym Kubuś wariuje głównie na podłodze Hehe , ja wierzę, że wszystkiego się doczekam, Kuba uczy mnie cierpliwości, bo zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana ![]() gorgulku jestem pod wrażeniem Zuzi Cytat:
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za kciuki My też zazwyczaj przed kąpielą szalejemy na łóżku w sypialni ![]() ![]() ![]() Nie sprzątam dziś, robię sobie wolne A na obiad wprosiłam się do mamy
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale może nie będzie tak źle? Może trafi się Wam niania z prawdziwego zdarzenia? A podpytywałaś znajomych, czy nie masz kogo?I bardzo dobrze
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
No i przyszła pora na Bartoszka ... z noska sie leje, kicha, w nocy czsem zakaszle ... biedne moje dzieciatko ![]() Jeszcze wczoraj wymacałam kolejny ząbek - to już trzeci ... prawa, górna dwójka ... od kilku dni pchał do buźki wszystko co mu wpadło w ręce, ale nie ślinił sie i nie marudził więcej niż zwykle z czego się cieszę, bo chyba az tak bardzo mu nie dokucza to ząbkowanie ![]() No i niby nie marudził, a wieczorem zasnął na 2 godzinki i obudził się wyspany ... potem pół godziny zasypiał u nas w łóżku ... a ja ledwie się powstrzymywałam od śmiechu ... lezał między mną a małżem, raz na brzuchu, raz na pleckach ... głowa to w prawo, to w lewo ... na małża ramieniu, nogi na moim brzuchu, za chwile zmiana i głowa miedzy moimi cycami, a nogi na małża brzuchu ehhh ale się spisałam a tak spał ... i kilka dni temu też się tak wiercił ![]() Antosiu |
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, napewno nie jest ci łatwo
Powiem więcej, sama nie chciałabym przeżywac takich rozterek.Współczuje Dalas ogloszenie na portal niania? Aniu, pogoda chyba sprzyja zarazom.Wygrzebiecie sie ze smarków jak my ![]() Jutro planuje spacer ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- http://dzieci.pl/rgid,12017370,title...t_zwiazek.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale... przyszła mi na myśl pewna znajoma, bardzo fajna dziewczyna, ma już córkę 12 lat a sama wyjeżdża do pracy za granicę na wakacje i zadzwoniłam do niej. Zgodziła się Umówiłysmy się na spotkanie po niedzieli, żeby mogły się z Zuzią zapoznać. Trzymajcie kciuki żeby mała ją zaakceptowała ![]() ![]() Cytat:
Zdrówka jak najwięcej Gratuluję ząbka ![]() Słodko sobie spał ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że z tą nianią nam wypali
|
|||
|
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze względu na to, ze moje dziecko jest nieufne to ja zwracam uwagę na to jak Tomuś reaguje na nową osobę musisz się zastanowić czego oczekujesz od niani i tego szukać - mój synuś jest bardzo ruchliwy, więc ja szukam kogoś z temperamentem kto byłby w stanie go zabawiać, być kreatywnym druga kwestia to wrażenie ogólne - jak wchodzi do mieszkania osoba w mini spódniczce, fryzura, makijaż - mucha nie siada to raczej marne szanse, ze usiądzie na dywanie i będzie pierdzieć naśladując odgłosy samochodów czy zwierząt musisz pytać co robiła do tej pory i patrzeć jak zachowuje się w stosunku do małej - czy jest ciepła czy raczej obojętna, czy interesuje ją kiedy mała jadła, kiedy miała zmieniana pieluchę... a wszystko i tak wyjdzie w trakcie - mozesz kilka razy przyjść wcześniej z pracy i zobaczyć co robią, zauważysz jak coś by było nie tak po swojej córci powodzenia Cytat:
Cytat:
ja jeszcze nigdy nie malowałam innych (kilka razy koleżanki do zdjęć dyplomowych) i mam wrażenie, ze nie umiałabym - swoją twarz znam i wiem w czym mi dobrze, a w czym nie i wydaje mi się, ze najtrudniej byłoby mi wyobrazić sobie komu w czym będzie dobrze ale jak miałabym możliwość bardzo chętnie bym pojechała na jakiś kurs makijażu (chętnie bym też nauczyła się fachowo robić pazurki - robiłam już sobie jeszcze na studiach, ale jak mi się skończyły materiały to sprzedałam lampę i tyle - wolałam jak ktoś się zajmował moimi rączkami, a poza tym jak miałam wszystko w domu to robiłam uzupełnienia dosłownie co 1,5-2 tygodnie - małż się śmiał, ze to moja nowa nerwica natręctw)jak nie byłabym stomatologiem to na pewno poszłabym w tym kierunku - moze jeszcze kiedyś - chociaż dla samej siebie, albo otworzę gabinet estetyczny - nowy uśmiech, nowy makijaż i nowe pazurki w zestawie
|
|
|
#4137 |
|
BAN stały
|
Aniu zdrówka dla Bartoszka
wszystkiego naj dla Antosia ja znowu sama, mąż musiał pojechac do pracy posprzątane mam, zupka dla Amelki ugotowana (trochę pietruszki, trochę ziemniaka, marchewki i pierś kurczaka - wystudzę dodam oliwy trochę i zmiksuję), ciekawe czy posmakuje ![]() Amelcia śpi na razie. padła o od rana chodziła |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na drugiej fotce- wypisz , wymaluj moja Wercia- bo najlepiej spi sie w poprzek
|
|
#4140 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
A ja myślałam, że można mieć tyle, ile potrzeba W temacie zwolnień jestem zielona Cytat:
![]() Ee, nie sprzątaj, przecież i tak nabrudzą i to bardzo ![]() ![]() Cytat:
Miło, miło Ciekawe czy to pojedynczy przypadek, czy Jej tak zostanie ![]() Nom, twardziel mi się trafił ![]() Ja w sumie żałuję, że nie szczepiłam razem z WZW. Sama już nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
My tak samo ![]() I super <ok> Cytat:
![]() A Bartosz już kiedyś chorował, czy to pierwszy raz? Gratuluję kolejnego ząbka ![]() Pozy rzeczywiście ciekawe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

dwie rozne opinie Chyba trzeba mi bedzie nawiedzic pediatre ale mimo wszystko dzieks

I Magic HR też
Trzeba by trochę zainwestować w tobołek pełen czarów (

Bartoszek był marudny na maksa,wszystko było źle,nawet na rączkach.Wszystko tak ładuje do buzi,że szok-a zęba dalej nie widać.Ale dziąsełka ma brzydkie,spuchnięte

, uważam, że podłoga jest bezpieczniejsza, bo dziecko nie spadnie, a nie potrafię sobie wyobrazić, jak uderza bardzo mocno kładąc główkę
, bo Kuba spokojnie kładzie.
dla Matiego za apetyt, a przede wszystkim za spanie
Poważnie 
Mam nadzieję, że dzisiaj lepiej śpicie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Cass

W temacie zwolnień jestem zielona