|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
NoWaJa85 -jakie superowe fotki dzidziaków
![]() na wzdęcia można kupić koper w zielarskim, lub aptece i zaparzyć kilka ziaren wrzatkiem i wypić, pomagasą też herbatki dla niemowląt ![]() Martucha -super, gratulacje kopniaczków ![]() ja wczesnie czułam ruchy, w ostatniej ciązy motylki poczułam w 12 tygodniu, udowodnione na usg, bo mi lekarze z Kopernik chcieli ciąże martwą usuwac, ale móiłam,z ę czuję dziecko,że sie rusza i mają mi kolejne usg robic i miałąm racje
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
własnie wstałam, dziś w nocy mialam jakieś dziwne kłocia w lewej strony, wy też tak macie czasem ? zjadłam jabłko i musze sobie teraz zrobic kakao, bo mam occhotke ![]() a co do brzucha to ja zawsze jak wstane to mój brzuch jest mniejszy , wieczorem jest on dużo większy, Wam też się tak zmniejsza i zwieksza ?? |
|
|
|
#4534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do lekarza, to kojarzę Twoją sytuację (opisywałaś wcześniej) i jak najbardziej popieram zmianę lekarza. Pomidora, ten Roan Marita naprawdę BARDZO mi się spodobał - połowa lat 80tych). Tylko wersja z założonym nosidełkiem troszkę kosmiczna No, ale ponad 1000zł na wózek nie planowaliśmy wydawać... Eh... Tyle "problemów" przez te kilka cm w brzuszku ![]() |
||
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ceny - wy kupujecie z fotelikiem? Bo my fotelik mamy, kupujemy gondolę ze spacerówką i u mnie w mieście nowy Roan z tymi funkcjami kosztuje ok.1050 zł |
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobitki
![]() nie odzywałam się już kilka dni, okropnie się czuję... cały dzień mnie męczy, a wieczorem wiszę nad kibelkiem co wieczór to samo... w dzień to czasem jestem już tak zmęczona tymi mdłościami, że kładę się i płaczę, mąż to już nie wie co mi nawet powiedzieć wtedy... ale widzę, że nie tylko ja się stak meczę. heh...mam nadzieję, że niedługo bedziemy mogły się troszkę bardziej ciążą pocieszyć, bo przyznam szczerze, że na razie to nie mam za bardzo sił się nawet z tego cieszyć. Chciałbym już do pracy wrócić, ale chyba nic z tego.... a jak nie wrócę w tym miesiącu to już twedy do końca muszę ciągnąć zwolnienie Martucha - zazdroszczę kopniaka na pewno super uczucie, a teraz coraz więcej tego będziesz miała
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec rozumiem trzymam za ciebie mocno kciuki zeby mdlosci szybko minely... bo jak minie zobaczysz bedzie lepiej.... ja juz tych niedogodnosciach juz niemysle... tzn pamietam ze ten 1 trymestr wcale nie jest super... ale 2... malina juz niedlugo mocno za ciebie trzymam kciuki
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu wózek ma służyć potem kolejnemu dziecku/dzieciom ![]() A i niektóre wzory/kolory są super, i naprawdę pasują i do dziewczynki i do chłopca, ale nie nazwała bym ich uniwersalnymi... Jeśli ktoś rozumie różnicę |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i potem kolejny i kolejny...
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.... nie nadążam Was czytać
Ostatnio nie mogę zbyt długo siedzieć, bo mnie boli podbrzusze... a laptopa niestety nie mam, żeby popisać i poczytać z pozycji leżącej ![]() cellaris - ja tez się nie mogę uporać z katarem... i ciągłym kichaniem ;/ To jakaś masakra ![]() Mam ostatnio ogromną ochotę na nowalijki.. choć wiem, że o tej porze to sama chemia ;/ Cytat:
ja mam tak z biustem wieczorem robi się większy i bardziej wrazliwy ![]() Za tydzień (w święta) idziemy na wesele i zastanawiam się, czy dam radę wysiedzieć do oczepin... bo ostatnio bez popołudniowej drzemki nie funkcjonuję zbyt długo. No ale może nie będzie tak źle...
|
|
|
#4542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuch też mam wieczorem większy a rano mniejszy,więc wychodzi na to,że to normalka ![]() Swoją drogą dawno już nie widziałam,ani nie słyszałam fasolki i już zaczynam się niecierpliwić czy wszystko u dzidzi dobrze
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dodzwoniłam się do mojego lekarza i niespodziewanie mam dzisiaj usg o 12.30
|
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
No nja z brzuchem też mam tak,że jak wstanę to jest praktycznie płaski (a jutro12tc kończę) ale po południu staje się bardziej widoczny. Co do bóli podbrzusza też miewam i ginka mówi ze to całkiem normalne. Ponadto ja mam macicę,która ma skłonności do "zaciskania się" tak mi to lekarka wytłumaczyła, no i w moim przypadku te bóle mogą być do końca ciąży. Ale mam się nie martwić bo to dzidzi nie szkodzi tylko ja mam dyskomfort
![]() Chyba wypróbuję ten Prenalen, bo już nie mogę, katar, kichanie, na szczęście temp.max. 36,9 więc nie jest źle. Najgorsze,ze muszę do pracy chodzić no ale jak do piątku nie przejdzie to idę na L4.
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
moze bedzie ci kazal przysc po l4 pozniej mi tak kiedys lekarz kazal przyjac za 2 dni do recepcji tylko
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kobitki za pocieszenie
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to super czekamy na relacje
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdalam egzamin na prawko!!!
Za trzecim podejsciem. Chociaz egzaminator byl naprawde w porzadku i przymknal oko na kilka rzeczy. Nika - ten drugi wozek, ktory pokazalas tez mi sie podoba. Ale boje sie, ze jak bede chciala pojsc z wozkiem na zakupki to mi sie nic tam na dole nie zmiesci Chociaz pewnie i tak zdecydujemy sie na jeden z nich |
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz chyba widzę bliźniaki w brzuszku, nie będą sie nudzić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, ze sie udało
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W połowie kwietnia idę do ginki,ale ona nie robi usg,tylko sprawdza tętno i na fotelu badanko...Pomidora ty to masz szczęscie.Też bym chciała takie niespodziewane miłe usg.Trzymam kciukasy,chociaż i tak wiadomo,że wszystko jest w porządku ![]() Shinexxx GRATULACJE ![]() :part y:![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-03-23 o 11:25 |
|
|
|
|
#4552 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Extra! Gratulacje. Niech ten czas szybciej leci, ja dopiero 13 tydzień. ![]() ![]() Śliczności Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kogo więcej Ci potrzeba Dziewczyny a jak tam Wasza waga? Ja jestem w 13 tygodniu i mam 1 kg na plusie. Napiszcie też w którym tygodniu poczułyście pierwsze "motylki"- delikatne ruchy dzieciątek.
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
SHINee gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE!!! Super, że masz to z głowy
Będziesz mogła maluszka wozić jak się urodzi
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o wage to u mnie to trochę dziwnie wygląda bo ja zamiast przytyć to schudłam 1,5 kilo ;/ miałam taki okres że wymiotowałam ciągle ale to było dość dawno jakieś 4 tygodnie temu a teraz zdarzyło mi się kilka razy ale rzadko, nie wiem czemu schudłam przecież ciągle jem
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, gratulacje
![]() Szczęśliwa, ja jestem w 17tc i też 1kg na plusie mam. A pierwsze łaskotanie w brzuchu poczułam jakoś tydzień temu, tylko nie byłam pewna, czy to to Dopiero w sobotę było wyraźniejsze Mszu, zapomniałam napisać, że tak jak dziewczyny ma tylko kilka ciuszków na 56 cm, a resztę kupuję na 62 cm. Wychodzę z założenia, że zawsze można podwinąć rękawki ![]() Martucha, może rzeczywiście tak zrobi z tym zwolnieniem Tylko on w innym mieście przyjmuje i wcale nie jest mi tak prosto tam dojechać, bo P. pracuje, a ja nie mam prawka. Dzisiaj tez było kombinowanie szybkie, jak dojechać do szpitala, ale się udało
|
|
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
xxSHINeexx -gratulacje prawka
![]() ![]() klask i:![]() ![]() ja nie mam wagi,więc nie wiem,ile przytyłam, dowie się 8, kiedy mam drugą wizytę i położna mnie zważy. ja iwdze brzuszek, bo zawsze miałam płaski, ale otoczenie nie widzi nic i tomi odpowiada na razie
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, do brata męża więc muszę!! Jakoś moze dam rade hehe![]() Gratuleje!!! Ja też za 3 raze zadałam ![]() k laski:![]() martucha...oj jak fajnie czuć te kopniaczki , ale takie delikatne... z czasem sa mniej przyjemne...ale nadal urocze . Pamiętam że aktywność dzidzi azwiększałą się po zjedzeniu czegoś słodkiego... troszke czekolady i mały się rozkręci na maksa![]() Tż sie mi wczoraj poskarzył, że jego mamcia zadzwoniła do niego bo sie przestraszyła moim widokiem Że niby takie małe blade chuchro ze mnie zostało... myśli że się odchudzam Tż nie powiedział że to przez mdłości ciążowe. No i tesciówka myśli że na drastycznej diecie jestem. Przyznam że sama na siebie nie moge patrzeć... ale powoli odzyskuje apetyt i mam nadzieje ze szybciutko sie poprawię ![]() Dziś serwuje mielone, nowe ziemniaczki z koperkiem i ogórki ze szczypiorkiem i śmietanką.... ![]() A na piątek szykuję upragnione i wymarzone gołąbki... ![]() ![]() Az na piątek zaplanowałam bo jakieś święto u nas jest i mama będzie miała więcej czasu.... ja takich dobrych nie umię robić ![]() Nie wiem czy widziałyscie taki program w którym mówiono jeść co wolno a czego nie w ciąży. I kawa i harbata jedna dzieniowe nie zaszkodzi serki plesniowe które uwielbiam tez można...ale te z mleka pasteryzowanego... nawet o lampce wina wspomniano... że jedną dziennie można ale z tego nie skorżystam bo wina nie znoszę
|
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem całkowitym przeciwnikiem alkoholu i nikotyny w ciąży. Nie spotkałam się z opinia u lekarza że mała lampka nie zaszkodzi. wręcz przeciwnie naczytałam się o chorobie dziecka wynikającej w picia alkoholu przez matkę która ujawniani się ni od razu tylko w czasie gdy dziecko zaczyna się uczyć. I wypaczcie jeśli kogoś urażę ale jak widzę dziewczynę z brzuszkiem która pali albo pije to mam ochotę jej ręce odciąć żeby nie mogła tego robić. |
|
|
|
|
#4560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Poki co syski bola i czuje sie ciazowo.Brzusio widac od 10tc, nie ukryje go w zaden sposob. Ponoc wygladam jak w 5 miesiacu .
http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png Edytowane przez starapanna Czas edycji: 2010-03-23 o 12:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

bo jak mi pieknie 3 dni pelza pod skroa i tu nagle jeden dzien nic drugi nic.. to w panike wpadalam
No, ale ponad 1000zł na wózek nie planowaliśmy wydawać... Eh... Tyle "problemów" przez te kilka cm w brzuszku
Co do ceny - wy kupujecie z fotelikiem? Bo my fotelik mamy, kupujemy gondolę ze spacerówką i u mnie w mieście nowy Roan z tymi funkcjami kosztuje ok.1050 zł 
co wieczór to samo...
na pewno super uczucie, a teraz coraz więcej tego będziesz miała 

klask i: