Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-23, 09:57   #4531
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

NoWaJa85 -jakie superowe fotki dzidziaków

na wzdęcia można kupić koper w zielarskim, lub aptece i zaparzyć kilka ziaren wrzatkiem i wypić, pomagasą też herbatki dla niemowląt

Martucha -super, gratulacje kopniaczków

ja wczesnie czułam ruchy, w ostatniej ciązy motylki poczułam w 12 tygodniu, udowodnione na usg, bo mi lekarze z Kopernik chcieli ciąże martwą usuwac, ale móiłam,z ę czuję dziecko,że sie rusza i mają mi kolejne usg robic i miałąm racje
Stary 2010-03-23, 10:01   #4532
Pomidora
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
oj roznie czasem caly dzien czasem ze 3 dni z rzedu a czasem ze 3 dni wogole... ale potem woadalam w panike i gadalam do fasolki ze ma sie niewyglupiac i polazic troche zeby mama wiedziala ze wsyztko jest ok bo jak mi pieknie 3 dni pelza pod skroa i tu nagle jeden dzien nic drugi nic.. to w panike wpadalam
ale wiesz fasiolka jest mala i ma duzoo miejsca wiec niezawsze musisz ja czuc
No właśnie też tak myślę, że na początku nie zawsze czuć, ale też gadam do małego, żeby mamie strachu nie napędzał

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:03   #4533
enis84
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
własnie wstałam, dziś w nocy mialam jakieś dziwne kłocia w lewej strony, wy też tak macie czasem ?
zjadłam jabłko i musze sobie teraz zrobic kakao, bo mam occhotke
a co do brzucha to ja zawsze jak wstane to mój brzuch jest mniejszy , wieczorem jest on dużo większy, Wam też się tak zmniejsza i zwieksza ??
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:05   #4534
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam do was jeszcze pytanie bo u mnie leci 11tc i ja tak dużo sikam że wczoraj to sobie zaczęłam liczyć i koło 20 razy byłam heheh Ja wiem że jet ucisk na pęcherz ale to co ja wyczyniam to szok Wy też tyle siusiacie?
Nie aż tak często, ale dość często biegałam do łazienki. Teraz (15 tydzień leci) już raczej normalnie w trakcie dnia, a w nocy wstaję ze 2 razy.
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
kalex, ycan ja tez jestem z kielc
ja chodzę do roguli ma rzeczywiscie dobry srzęt jeśli chodzi o usg
ja zmieniam go na kowalskiego ide w piatek, bo nie chcial mi zrobic pomiarow dziecka miedzy 11-a 14 tyg, kazal dopiero przyjsc w 16 a to juz za pozno i jakos tak mnie zrazil tym do siebie.
Dzien pozniej zadzwonilam do kowalskiego i kazal mi przyjsc koniecznie w 13 tyg i ide... takze jesli chodzi o usg to rogula na plus ale tylko usg
Oo... Jakimś cudem przegapiłam, że masz "Kielce" wpisane... W każdym razie fajowo, że nie jestem sama
Co do lekarza, to kojarzę Twoją sytuację (opisywałaś wcześniej) i jak najbardziej popieram zmianę lekarza.

Pomidora, ten Roan Marita naprawdę BARDZO mi się spodobał Przywołuje na myśl wózki w jakich my jeździłyśmy (no, może tylko ja - połowa lat 80tych). Tylko wersja z założonym nosidełkiem troszkę kosmiczna Jedyny minus, to cena... Kurczę, chcieliśmy kupić używany wózek, ale rodzice kategorycznie "zabronili". Powiedzieli, że mamy się nie wygłupiać-oni się dorzucą No, ale ponad 1000zł na wózek nie planowaliśmy wydawać... Eh... Tyle "problemów" przez te kilka cm w brzuszku
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:13   #4535
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Pomidora, ten Roan Marita naprawdę BARDZO mi się spodobał Przywołuje na myśl wózki w jakich my jeździłyśmy (no, może tylko ja - połowa lat 80tych). Tylko wersja z założonym nosidełkiem troszkę kosmiczna Jedyny minus, to cena... Kurczę, chcieliśmy kupić używany wózek, ale rodzice kategorycznie "zabronili". Powiedzieli, że mamy się nie wygłupiać-oni się dorzucą No, ale ponad 1000zł na wózek nie planowaliśmy wydawać... Eh... Tyle "problemów" przez te kilka cm w brzuszku
Mi też tak się skojarzył, jeszcze oglądałam dokładnie w takim kolorze, jak ja miałam, to już w ogóle jakbym go wyciągnęła z lat 80. Trochę się go boję ze względu na wagę gondoli (bo to jedyna na rynku gondola odlewana, a nie oblekana), ale całość ma taką samą wagę jak np. X Jumper Co do ceny - wy kupujecie z fotelikiem? Bo my fotelik mamy, kupujemy gondolę ze spacerówką i u mnie w mieście nowy Roan z tymi funkcjami kosztuje ok.1050 zł Ale my i tak będziemy kupować używany. Od rodziców dostaniemy łóżeczko z wyposażeniem. A od teścia na nic nie liczę

28.09.2014

Stary 2010-03-23, 10:16   #4536
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień dobry kobitki
nie odzywałam się już kilka dni, okropnie się czuję... cały dzień mnie męczy, a wieczorem wiszę nad kibelkiem co wieczór to samo...
w dzień to czasem jestem już tak zmęczona tymi mdłościami, że kładę się i płaczę, mąż to już nie wie co mi nawet powiedzieć wtedy...
ale widzę, że nie tylko ja się stak meczę. heh...mam nadzieję, że niedługo bedziemy mogły się troszkę bardziej ciążą pocieszyć, bo przyznam szczerze, że na razie to nie mam za bardzo sił się nawet z tego cieszyć. Chciałbym już do pracy wrócić, ale chyba nic z tego.... a jak nie wrócę w tym miesiącu to już twedy do końca muszę ciągnąć zwolnienie

Martucha - zazdroszczę kopniaka na pewno super uczucie, a teraz coraz więcej tego będziesz miała

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:18   #4537
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzień dobry kobitki
nie odzywałam się już kilka dni, okropnie się czuję... cały dzień mnie męczy, a wieczorem wiszę nad kibelkiem co wieczór to samo...
w dzień to czasem jestem już tak zmęczona tymi mdłościami, że kładę się i płaczę, mąż to już nie wie co mi nawet powiedzieć wtedy...
ale widzę, że nie tylko ja się stak meczę. heh...mam nadzieję, że niedługo bedziemy mogły się troszkę bardziej ciążą pocieszyć, bo przyznam szczerze, że na razie to nie mam za bardzo sił się nawet z tego cieszyć. Chciałbym już do pracy wrócić, ale chyba nic z tego.... a jak nie wrócę w tym miesiącu to już twedy do końca muszę ciągnąć zwolnienie

Martucha - zazdroszczę kopniaka na pewno super uczucie, a teraz coraz więcej tego będziesz miała
misku pisalam wam o tym na zonkach... ze tak mnie mecza wymioty ze to wcale dla mnie nie najpiekniejszy stan... i ze wszytko jest do dupy wiec rozumiem trzymam za ciebie mocno kciuki zeby mdlosci szybko minely... bo jak minie zobaczysz bedzie lepiej.... ja juz tych niedogodnosciach juz niemysle... tzn pamietam ze ten 1 trymestr wcale nie jest super... ale 2... malina juz niedlugo mocno za ciebie trzymam kciuki
Stary 2010-03-23, 10:21   #4538
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Mi też tak się skojarzył, jeszcze oglądałam dokładnie w takim kolorze, jak ja miałam, to już w ogóle jakbym go wyciągnęła z lat 80. Trochę się go boję ze względu na wagę gondoli (bo to jedyna na rynku gondola odlewana, a nie oblekana), ale całość ma taką samą wagę jak np. X Jumper Co do ceny - wy kupujecie z fotelikiem? Bo my fotelik mamy, kupujemy gondolę ze spacerówką i u mnie w mieście nowy Roan z tymi funkcjami kosztuje ok.1050 zł Ale my i tak będziemy kupować używany. Od rodziców dostaniemy łóżeczko z wyposażeniem. A od teścia na nic nie liczę
Fotelik nam rzadko będzie potrzebny, bo nie mamy samochodu, no ale jak gdzieś trzeba będzie jechać czy coś, to by się przydało. Na allegro, wersja "ze wszystkim" kosztuje właśnie ok 1050zł. Co do naszego miasta, to musimy poszukać gdzie i za ile takie są. No cóż, muszę z rodzicami porozmawiać na temat sponsoringu W końcu wózek ma służyć potem kolejnemu dziecku/dzieciom
A i niektóre wzory/kolory są super, i naprawdę pasują i do dziewczynki i do chłopca, ale nie nazwała bym ich uniwersalnymi... Jeśli ktoś rozumie różnicę
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:23   #4539
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzień dobry kobitki

Miałam to samo, modliłam się o ten drugi trymestr jak nienormalna, a jak przyszedł... ja dalej wymiotowałam! Nawet nie potrafiłam się już cieszyć, bo byłam taka zmęczona. Ale wierz mi, przychodzi taki dzień, ze to mija i nawet nie wiesz, kiedy. U ciebie tez tak będzie, ja dopiero od tygodnia czuję się dobrze, ale to takie cudowne uczucie, że jakoś przestaje się myśleć o tych mdłościach Dasz radę, w końcu to mija

28.09.2014

Stary 2010-03-23, 10:26   #4540
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam to samo, modliłam się o ten drugi trymestr jak nienormalna, a jak przyszedł... ja dalej wymiotowałam! Nawet nie potrafiłam się już cieszyć, bo byłam taka zmęczona. Ale wierz mi, przychodzi taki dzień, ze to mija i nawet nie wiesz, kiedy. U ciebie tez tak będzie, ja dopiero od tygodnia czuję się dobrze, ale to takie cudowne uczucie, że jakoś przestaje się myśleć o tych mdłościach Dasz radę, w końcu to mija
dokladie tak z dnia na dzien i potem kolejny i kolejny...
Stary 2010-03-23, 10:30   #4541
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.... nie nadążam Was czytać Ostatnio nie mogę zbyt długo siedzieć, bo mnie boli podbrzusze... a laptopa niestety nie mam, żeby popisać i poczytać z pozycji leżącej

cellaris - ja tez się nie mogę uporać z katarem... i ciągłym kichaniem ;/ To jakaś masakra

Mam ostatnio ogromną ochotę na nowalijki.. choć wiem, że o tej porze to sama chemia ;/

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
własnie wstałam, dziś w nocy mialam jakieś dziwne kłocia w lewej strony, wy też tak macie czasem ?
a co do brzucha to ja zawsze jak wstane to mój brzuch jest mniejszy , wieczorem jest on dużo większy, Wam też się tak zmniejsza i zwieksza ??
zależy jakie kłucia.. w jajniku, czy może po prostu wzdęcia? Miewam i takie i takie... nic przyjemnego niestety.

ja mam tak z biustem wieczorem robi się większy i bardziej wrazliwy

Za tydzień (w święta) idziemy na wesele i zastanawiam się, czy dam radę wysiedzieć do oczepin... bo ostatnio bez popołudniowej drzemki nie funkcjonuję zbyt długo. No ale może nie będzie tak źle...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:38   #4542
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
czesc dziewczyny
Kłucia ma i to czesto raz z jednej raz z drugiej strony zakłuje Ostatniodoszły do tego skurcze i lekkie pobolewanie w dole brzucha-to ostatnie trochę mnie zastanawia
Brzuch też mam wieczorem większy a rano mniejszy,więc wychodzi na to,że to normalka

Swoją drogą dawno już nie widziałam,ani nie słyszałam fasolki i już zaczynam się niecierpliwić czy wszystko u dzidzi dobrze

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 10:49   #4543
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Kłucia ma i to czesto raz z jednej raz z drugiej strony zakłuje Ostatniodoszły do tego skurcze i lekkie pobolewanie w dole brzucha-to ostatnie trochę mnie zastanawia
Brzuch też mam wieczorem większy a rano mniejszy,więc wychodzi na to,że to normalka

Swoją drogą dawno już nie widziałam,ani nie słyszałam fasolki i już zaczynam się niecierpliwić czy wszystko u dzidzi dobrze
a kiedy masz USG, ja idę w czwartek na 17 mam nadzieję że u niej wszystko dobrze
Stary 2010-03-23, 10:53   #4544
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, dodzwoniłam się do mojego lekarza i niespodziewanie mam dzisiaj usg o 12.30 Trzymajcie kciuki, zeby wszystko było ok. Tylko nie wiem, jak on to załatwi ze zwolnieniem, bo mam do 25marca, a on na przód nie może wystawiać

28.09.2014

Stary 2010-03-23, 10:55   #4545
cellaris
Rozeznanie

No nja z brzuchem też mam tak,że jak wstanę to jest praktycznie płaski (a jutro12tc kończę) ale po południu staje się bardziej widoczny. Co do bóli podbrzusza też miewam i ginka mówi ze to całkiem normalne. Ponadto ja mam macicę,która ma skłonności do "zaciskania się" tak mi to lekarka wytłumaczyła, no i w moim przypadku te bóle mogą być do końca ciąży. Ale mam się nie martwić bo to dzidzi nie szkodzi tylko ja mam dyskomfort

Chyba wypróbuję ten Prenalen, bo już nie mogę, katar, kichanie, na szczęście temp.max. 36,9 więc nie jest źle. Najgorsze,ze muszę do pracy chodzić no ale jak do piątku nie przejdzie to idę na L4.
Stary 2010-03-23, 10:57   #4546
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dodzwoniłam się do mojego lekarza i niespodziewanie mam dzisiaj usg o 12.30 Trzymajcie kciuki, zeby wszystko było ok. Tylko nie wiem, jak on to załatwi ze zwolnieniem, bo mam do 25marca, a on na przód nie może wystawiać
moze bedzie ci kazal przysc po l4 pozniej mi tak kiedys lekarz kazal przyjac za 2 dni do recepcji tylko
Stary 2010-03-23, 10:59   #4547
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Dzieki kobitki za pocieszenie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:14   #4548
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

no to super czekamy na relacje
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:19   #4549
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Zdalam egzamin na prawko!!!

Za trzecim podejsciem. Chociaz egzaminator byl naprawde w porzadku i przymknal oko na kilka rzeczy.

Nika - ten drugi wozek, ktory pokazalas tez mi sie podoba. Ale boje sie, ze jak bede chciala pojsc z wozkiem na zakupki to mi sie nic tam na dole nie zmiesci Chociaz pewnie i tak zdecydujemy sie na jeden z nich
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:22   #4550
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Witam jak mówiłam dodaję fotki bliźniąt sprzed 2 tygodni
Pierwszy raz chyba widzę bliźniaki w brzuszku, nie będą sie nudzić

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Dzisiaj po pracy idę na kontrolę (o ile znowu nie zadzwonią, że pani doktor dzisiaj nie przyjmuje)
No to żeby nie odwołali tym razem

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Umówiłąm się na sobotnie popołudnie na powtórne badanie przezierności u innej ginki, która jest też genetykiem więc zobaczymy co będzie,ale po doświadczeniach dziewczyn też dochodzę do wniosku ze ta przezierność to pic na wodę.
Jednak nie wytrzymałaś? No jak ma cie to uspokoić to zrób

Cytat:
fajnie, ze sie udało

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:22   #4551
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
a kiedy masz USG, ja idę w czwartek na 17 mam nadzieję że u niej wszystko dobrze
Ooo ja usg to będę mieć teraz jakoś połówkowe dopiero,więc to jeszcze co najmniej 5 tygodni W połowie kwietnia idę do ginki,ale ona nie robi usg,tylko sprawdza tętno i na fotelu badanko...

Pomidora
ty to masz szczęscie.Też bym chciała takie niespodziewane miłe usg.Trzymam kciukasy,chociaż i tak wiadomo,że wszystko jest w porządku

Shinexxx GRATULACJE : party::part y: :piwo :

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-03-23 o 11:25
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:22   #4552
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Codziennie nie, trawaja okolo tygodnia, pozniej spokoj np na 2 tyg, zaczyna sie krwawieniem a konczy plamieniem. Nie wypada w czasie spodziewanego @, no chyba ze u mnie @ jest co 2 tyg.
Dziwne to jakieś ale tak się niestety zdarza. Nasze poprzednie ciąże poroniłyśmy mniej więcej w tym samym czasie. Pamiętam bo podczytywałam wtedy wątek mamuś majowo- czerwcowych (nie zdarzyłam się odezwać ), Ty plamiłaś a ja leżałam na L-4 też krwawiąc. Całe szczęście moja aktualna ciąża przebiega teraz książkowo (bez boli brzucha, bez plamień), ale wyobrażam sobie co Ty musisz czuć Chyba bym oszalała ze zdenerwowania :-( Bądź dzielna, skro tak długo nic złego się nie stało to już musi być dobrze. Brzuszek już widać?

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ja tez chcialabym juz znac płec dziecka... dzis bylam w C&A i widzialam takie cudne body za 12 zl od szutki, tylko w ogole nie mam pojecia w jakim rozmiarze powinno sie takie ciuszki kupowac...?
Ja będę kupowała na początek r. 56 i r. 62. Chyba jednak z naciskiem na 62. Chyba, że w końcówce ciąży okaże się że dzieciaczek jest malutki, to się dokupi więcej na 56.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
KOPNELO MNIE ale boskie uczucie
Extra! Gratulacje. Niech ten czas szybciej leci, ja dopiero 13 tydzień.

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Witam jak mówiłam dodaję fotki bliźniąt sprzed 2 tygodni
Śliczności a na tym drugim zdjęciu buziaczek jak dobrze widoczny. Super fotki

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Dzisiaj po pracy idę na kontrolę (o ile znowu nie zadzwonią, że pani doktor dzisiaj nie przyjmuje)
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ale dziś znalazłam taki X-lander XA
http://www.90n.pl/sklep/product/p/491/x-lander,xa.html#
Właśnie tych wózków najwięcej u nas na ulicach (chodnikach)- co drugi to x-lander

Cytat:
Ale dzień za oknem piękny, jakbym miała z kim to bym poszła na spacer
Przecież masz tam towarzysza w brzuszku Kogo więcej Ci potrzeba

Dziewczyny a jak tam Wasza waga? Ja jestem w 13 tygodniu i mam 1 kg na plusie.

Napiszcie też w którym tygodniu poczułyście pierwsze "motylki"- delikatne ruchy dzieciątek.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:24   #4553
abz
Zakorzenienie

SHINee gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:30   #4554
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!! Super, że masz to z głowy Będziesz mogła maluszka wozić jak się urodzi

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 11:35   #4555
enis84
Zakorzenienie

jeśli chodzi o wage to u mnie to trochę dziwnie wygląda bo ja zamiast przytyć to schudłam 1,5 kilo ;/ miałam taki okres że wymiotowałam ciągle ale to było dość dawno jakieś 4 tygodnie temu a teraz zdarzyło mi się kilka razy ale rzadko, nie wiem czemu schudłam przecież ciągle jem
Stary 2010-03-23, 11:37   #4556
Pomidora
Zakorzenienie

Paula, gratulacje To teraz będziesz się rozbijać autem po mieście

Szczęśliwa, ja jestem w 17tc i też 1kg na plusie mam. A pierwsze łaskotanie w brzuchu poczułam jakoś tydzień temu, tylko nie byłam pewna, czy to to Dopiero w sobotę było wyraźniejsze

Mszu, zapomniałam napisać, że tak jak dziewczyny ma tylko kilka ciuszków na 56 cm, a resztę kupuję na 62 cm. Wychodzę z założenia, że zawsze można podwinąć rękawki

Martucha, może rzeczywiście tak zrobi z tym zwolnieniem Tylko on w innym mieście przyjmuje i wcale nie jest mi tak prosto tam dojechać, bo P. pracuje, a ja nie mam prawka. Dzisiaj tez było kombinowanie szybkie, jak dojechać do szpitala, ale się udało

28.09.2014

Stary 2010-03-23, 11:51   #4557
czarnaelizabeth
Raczkowanie

xxSHINeexx -gratulacje prawka klask i:

ja nie mam wagi,więc nie wiem,ile przytyłam, dowie się 8, kiedy mam drugą wizytę i położna mnie zważy. ja iwdze brzuszek, bo zawsze miałam płaski, ale otoczenie nie widzi nic i tomi odpowiada na razie
Stary 2010-03-23, 11:53   #4558
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Za tydzień (w święta) idziemy na wesele i zastanawiam się, czy dam radę wysiedzieć do oczepin... bo ostatnio bez popołudniowej drzemki nie funkcjonuję zbyt długo. No ale może nie będzie tak źle...
Ja ide na wesele w 8 mc, do brata męża więc muszę!! Jakoś moze dam rade hehe

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Gratuleje!!! Ja też za 3 raze zadałamk laski:

martucha...oj jak fajnie czuć te kopniaczki, ale takie delikatne... z czasem sa mniej przyjemne...ale nadal urocze. Pamiętam że aktywność dzidzi azwiększałą się po zjedzeniu czegoś słodkiego... troszke czekolady i mały się rozkręci na maksa

Tż sie mi wczoraj poskarzył, że jego mamcia zadzwoniła do niego bo sie przestraszyła moim widokiem
Że niby takie małe blade chuchro ze mnie zostało... myśli że się odchudzam Tż nie powiedział że to przez mdłości ciążowe. No i tesciówka myśli że na drastycznej diecie jestem. Przyznam że sama na siebie nie moge patrzeć... ale powoli odzyskuje apetyt i mam nadzieje ze szybciutko sie poprawię
Dziś serwuje mielone, nowe ziemniaczki z koperkiem i ogórki ze szczypiorkiem i śmietanką....
A na piątek szykuję upragnione i wymarzone gołąbki...
Az na piątek zaplanowałam bo jakieś święto u nas jest i mama będzie miała więcej czasu.... ja takich dobrych nie umię robić

Nie wiem czy widziałyscie taki program w którym mówiono jeść co wolno a czego nie w ciąży.
I kawa i harbata jedna dzieniowe nie zaszkodzi
serki plesniowe które uwielbiam tez można...ale te z mleka pasteryzowanego...
nawet o lampce wina wspomniano... że jedną dziennie można ale z tego nie skorżystam bo wina nie znoszę
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:02   #4559
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

Nie wiem czy widziałyscie taki program w którym mówiono jeść co wolno a czego nie w ciąży.
I kawa i harbata jedna dzieniowe nie zaszkodzi
serki plesniowe które uwielbiam tez można...ale te z mleka pasteryzowanego...
nawet o lampce wina wspomniano... że jedną dziennie można ale z tego nie skorżystam bo wina nie znoszę

Ja jestem całkowitym przeciwnikiem alkoholu i nikotyny w ciąży. Nie spotkałam się z opinia u lekarza że mała lampka nie zaszkodzi. wręcz przeciwnie naczytałam się o chorobie dziecka wynikającej w picia alkoholu przez matkę która ujawniani się ni od razu tylko w czasie gdy dziecko zaczyna się uczyć. I wypaczcie jeśli kogoś urażę ale jak widzę dziewczynę z brzuszkiem która pali albo pije to mam ochotę jej ręce odciąć żeby nie mogła tego robić.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 12:09   #4560
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dziwne to jakieś ale tak się niestety zdarza. Nasze poprzednie ciąże poroniłyśmy mniej więcej w tym samym czasie. Pamiętam bo podczytywałam wtedy wątek mamuś majowo- czerwcowych (nie zdarzyłam się odezwać ), Ty plamiłaś a ja leżałam na L-4 też krwawiąc. Całe szczęście moja aktualna ciąża przebiega teraz książkowo (bez boli brzucha, bez plamień), ale wyobrażam sobie co Ty musisz czuć Chyba bym oszalała ze zdenerwowania :-( Bądź dzielna, skro tak długo nic złego się nie stało to już musi być dobrze. Brzuszek już widać?

Ewcia ja umieram ze strachu. Od samego poczatku wszystko bylo bardzo dziwne, beta mi spadla ze 107 w 22dc na 25 w 24dc. Pozniej rosla, w 7tc wzrost 15% po 48h, pod koniec 7tc wypadek samochodowy. Jestem psychicznie wykonczona wrazeniami. W 11 tc na usg dzidzia robila fikolki i machala nam . Poki co syski bola i czuje sie ciazowo.
Brzusio widac od 10tc, nie ukryje go w zaden sposob. Ponoc wygladam jak w 5 miesiacu .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png

Edytowane przez starapanna
Czas edycji: 2010-03-23 o 12:14
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości