|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Cytat:
25.02.1997 24.12.2006 20.06.2009 10.08.2010http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv734rjke2qp.pngEdytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-04-09 o 12:33 |
||
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja juz posprzatalam w calym domku teraz tylko czekam az pranie mi sie wypierze i musze je rozwiesic ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- wlasnie dzwonilam do szkoly rodzenia i mam zadzwonic w poniedzialek i mozliwe ze juz w poniedzialek beda zajecia troszke zamieszania bo terminy sa ruchome dlatego ze zalezy jak one maja dyzur w szpitalu ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- dziewczyny przypominam o cwiczeniu miesni kegla
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Po grejfrucie, sokach z grejfruta mam straszną zgagę... ale ze zgagą można sobie poradzić. Choć i tak najlepiej jak ostatnio u rodziców na obiedzie jadłam kluski, czerwoną kapuchę, roladę i do tego piłam zimne mleko
![]() Ale jeśli pomagają na ciśnienie, może warto pić tego więcej... Co do krzyża, no to u mnie ten ból jest cały czas, często pojawiają się łzy w oczach, ale jakoś daję radę. Obawiam się tylko, że z każdym dniem będzie coraz to gorzej... moja mama w pierwszej ciąży miała ucisk jakiś, dziecko ułożone przy kręgosłupie czy jakoś tak... nawet brzucha za bardzo nie miała, na boki ją rozpychało... i mówiła kiedyś, że ból straszny... wiem o czym wtedy mówiła! |
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja właśnie myję naczynia i dostaję tak w plecy, że mam ochotę to rzucić Ale znów jak tego nie zrobię, to zostanie na weekend, a nie trudno sobie wyobrazić, że mi kuchnia wyjdzie do poniedziałku . Muszę przetrwać.PS. Dziewczyny- zjadłam paczkę mentosów o smaku Coli i moje dziecko zwariowało normalnie!!! Jeszcze takich wariacji po niczym nie urządziło . (jak będziecie się martwić, że się nie odzywa, to polecam ;P)
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
hd tą twoją historię czyta się jak jakiś scenariusz do filmu, masakra, że takie rzeczy ludzi spotykają
bajka już kiedyś pokazywałaś nam twoją sukienkę i mam takie zdanie jak wtedy...śliczna, prosta sukienka A ja właśnie wróciłam z zakupów i wreszcie kupiłam strój kąpielowy, mogę iść na basen , wklejam zdjęcia tylko się nie śmiać bo jest ogromniasty, hehe, wzięłam taki wielki i rozciągliwy żeby mi się brzuch pomieścił, bo inne stroje to jakieś wyszczuplające były. Poza tym kupiłam sobie bluzkę w house z przeceny za 19.90zł, super leży, podkoszulkę, która pod nią pasuję bo bluzka ma wielgachny dekolt, że cycki na wierzch wychodzą , a mama kupiła komplet dla młodego.
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka fajne te rzeczy i stroj tez niczego sobie...
Co do picia mleka i soku grejfrutowego... to nie jest dla mnie zaden wyczyn. Moj zoladek od zawsze byl przyzwyczajony do dziwnych polaczen... wiec nawet swiateczny obiadek u rodzicow popijany mlekiem to taka norma... nic sie nie dzialo. |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
tez musze zakupic sobie stroj kapielowy. bo w dwuczesciowym to chyba dziwnie bym wygladala, zreszta juz mi sie chyba tylek w niego nie miesci
![]() dziewczyny wam tez sie tak dzisiaj nic nie chce? ja totalnie nie mam ochoty zeby sie zebrac i cos porobic pozytecznego. i leze jak ten ostatni leniuch w lozku... tesciowka to juz sobie pewnie mysli jaki ze mnie nierob wyszlabym z domu ale dzisiaj kiepska pogoda ze sie doslownie przez okno patrzec nie chce.
|
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
bajka no ja dwuczęściowy mam i tyłek jak tyłek, ale cyce się wylewają więc musiałam kupić, a mnie się codziennie nic nie chce hehe, ale idę się brać za obiad bo mój zaraz z pracy wróci
Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-09 o 13:40 |
|
|
|
#879 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wyglądałam w niej koszmarnie, poszerzyła mnie strasznie, wyglądałam jakbym ważyła z 10 kg więcej niż w rzeczywistości i tylko takie "duże" sukienki na mnie dobrze wyglądały no i świetnie się w nich czułam. a to moja cała sesja ślubna http://picasaweb.google.pl/vojtaz1983/Lub#Cytat:
a tak w ogóle to MY KOBITKI W CIĄŻY nie mamy w ogóle postu!Cytat:
Cytat:
mój mąż na potrzeby tej sesji kupił nawet te cygara potem na weselu panowie mieli frajdę i sobie je popalali jedno nawet zostało, mąż chciał je spalic jak mu się dziecko urodzi ale leżało prezez rok na wierzchu i "zwiędło" ![]() W ogóle powiem Wam że naprawdę mamy tu same śliczne kobitki na wątku... Bardzo często się widzi na ulicy strasznie neizadbane kobiety w ciąży.. a u nas- same laski!! a foty ślubne wszystkie ekstra itakasia nie poznałabym Cię w ogóle na tych zdjęciach gdybym nie wiedziała że to Ty i masz rację- wracaj do blondu!!
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
pszczółka bardzo ładne zdjęcia, ale co tu dużo mówić, jak ktoś ładny to i w worku na kartofle dobrze będzie wyglądać hehe
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Lilka- dziękuję
![]() Muszę Wam powiedzieć że biżuteria którą robi Hd na żywo wygląda jeszcze ładniej niż na zdjęciach- włąsnie dotarły do mnie śliczne kolczyki ![]() Zjadłam na śniadanie chlebek z pastą z makreli a potem mleczko w tubce i teraz mi niedobrze
|
#882 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny,ja tak was podczytuje i zaczynam się trochę martwić. Większość z Was ma już wyprawki-smoczki,łóżeczka i wózki. A ja nie mam nic. I stąd moje pytanie-czy tylko ja tak mam czy jest ktoś jeszcze,kto odwleka to wszystko
?
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za komplementy, co do wlosco, to ja bardzo lubie ciemny kolor, ale naturalny jest bardziej praktyczny i modny
![]() Bylam w ciucholandzie, kupilam kurtke na chlodne dni, bo na lato narazie sie nie zapowiada i fajna tuniczke, jak sie wypiora i wyschna to zrobie foto![]() A i mam piekne pazurki ![]() Ja bym chciala jaks fajna listonoszke od Hani...jak by mi cos zaproponowala
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego Weekendu Mamusie.
Ja lecę się kąpać, do lekarza i prosto od niego do Bydgoszczy...Ależ te podróże są męczące. Do napisania!!! ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18462298]Dziewczyny,ja tak was podczytuje i zaczynam się trochę martwić. Większość z Was ma już wyprawki-smoczki,łóżeczka i wózki. A ja nie mam nic. I stąd moje pytanie-czy tylko ja tak mam czy jest ktoś jeszcze,kto odwleka to wszystko ?[/QUOTE]Don`t worry. Ja nic nie mam. Myślę zacząć po połówkowym. Czyli pewnie za tydzień- dwa. Ale powoli i stopniowo
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
No ja już niedługo 24tc przywitam,a mam parę bodziaków i dwie czapeczki
|
|
|
|
#887 | |
|
Rozeznanie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18462298]Dziewczyny,ja tak was podczytuje i zaczynam się trochę martwić. Większość z Was ma już wyprawki-smoczki,łóżeczka i wózki. A ja nie mam nic. I stąd moje pytanie-czy tylko ja tak mam czy jest ktoś jeszcze,kto odwleka to wszystko
?[/QUOTE]hehe.......ja mam kilka ciuszków i nic więcej......relax ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18462298]Dziewczyny,ja tak was podczytuje i zaczynam się trochę martwić. Większość z Was ma już wyprawki-smoczki,łóżeczka i wózki. A ja nie mam nic. I stąd moje pytanie-czy tylko ja tak mam czy jest ktoś jeszcze,kto odwleka to wszystko
?[/QUOTE]Ja nie mam jeszcze niczego, niedlugo kupie pare ciuszkow ale reszte planuje kupic po slubie (czyli w czerwcu), zreszta sporo rzeczy pewnie dostane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ladna suknia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widze ze nie tylko ja to wcinam ![]() Cytat:
Mamuski zjadlam talerz pierogow truskawkowych i mam dylemat czy sobie nie dogotowac jeszcze troche
|
|||||||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
powodzenia u lekarza i szczesliwej podrozy honolinka jesli to nie problem dla was kupic wszystko pod koniec to nie widze zadnego problemu. teraz wszystko jest dostepne. ja kupuje tylko jesli cos mnie bardzo zauroczy pszczolka ja mam niestety duzo ograniczen jesli chodzi o wlosy: sa bardzo cieniutkie i mam ich malo, fryzura musi miec grzywke zeby zaslaniac duza blizne na czole. najlepiej sie czuje w krotkich, teraz mam taki posredni kolorek, jeszcze krotko przed porodem pojde i rozjasnie bardziej teraz jest tak Załącznik 3018579
|
#890 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie zajrzałam do Was wczoraj,bo mieliśmy armagedon w domu
Zrobiliśmy wreszcie przemeblowanie,a jak się zaczyna przemieszczać wszystkie rzeczy w jednopokojowym mieszkaniu to robi się niezły sajgon Ale teraz jest już ładnie.Mam wrażenie,że jest więcej przestrzeni niż wcześniej,miejsce na łóżeczko czeka,wózeczek złożony stoi ![]() I chyba w nowym miejscu dobrze mi się śpi,bo się obudziłam dzisiaj po 11 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja biorę Feminatal z DHA i tam nie ma.Wcześniej bałam Falvit mama i tam było i po zmianie momentalnie mi Hb poleciała.Trzeba będzie wrócić do tamtego jak skończę opakowanie,bo nie dość,że tańszy to widać lepiej mi służył. Cytat:
![]() Cytat:
Z bólu czasem nie mogę skarpetek sama założyć,nóg ogolić i stękam za każdym razem przy zmianie pozycji.Jak stara babcia...
|
||||
|
|
|
#891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój bobas też ważył mniej więcej 330g na połówkowym w 21 tygodniu.
Cytat:
Cytat:
A Twoja sukienka bardzo mi się podoba, mimo, że jest kompletnie inna od mojej jaką wybrałam na ślub Ja z brzuchem wielkim i w gorsecie i dałam radę to nie mów, ze czułaś się jak słoń :P Ja jestem prawdziwe słoniątko tu na tym forum ![]() Aż zdjęć nie robię bo nie chcę się wstydzić przed innymi. Z domu też jak wychodzę to mi jest jakoś wstyd, ze taka wielka jestem A przecież nie powinnam się wstydzić własnej dzidzi. Wyrodna jestem matka ![]() Ja sobie też tłumaczę, ze woda mi się zatrzymuje, choć z moją tendencją do tycia to nie dziwne by było jakbym faktycznie utłuściła się tyle ile pokazuje waga. A pokazuje zdecydowanie więcej niż Twoja.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
co do wagi do mój w pełnym 20 tygodniu ważył 350 gram
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
lilka nie przesadzaj z tym grzechem
itakasia to koniecznie się potem pochwal fryzurką. xawmeli grill ale mam smaka.a czyje urodziny ![]() anoxa to wszechstronna jesteś justynacz to że dużo to nie problem gorzej jakby dużo za mało ważyła każda dzidzia ma swoje tempo hd co za historia jak z filmu .Współczuje.bajka ślicznie wyglądałaś suknia i bukiet bjuti i gdzie ten brzuszek ![]() kociamborek lilka świetne zakupy basienka ja też mogę łączyć wszystko no może mentos z colą niewskazany ![]() honolinka ja jeszcze nic nie mam Mnie to sie nawet obiadu nie chciało dziś zrobić, ale Tż na kolacje kiełbaske mi usmaży. Wogóle to dziś jestem w kiepskiej formie rycze o byle g..... Wszystko mnie rusza i drażni. TŻ skacze koło mnie ...naczynia pozmywał i wogóle milutki a mnie to jeszcze bardziej wkurza i rycze . Od kuzynki co ma jutro slub dostaliśmy 2000 w prezencie slubnym, ale jak juz kiedys pisalam jest lekarzem na wyspach wiec stac ja bylo na ten gest, nawet z nia rozmawialam pozniej na ten temat.Z tż srednio miesiecznie mamy 4000 ale same rachunki koło 2000 miesiecznie wiec chcialam dac chociaż 1000 a TŻ zdziwiony ze az tyle (mimo ze trabilam o tym od kilku miesiecy) i ja znow nerwy ze mnie nie sluchal wczesniej. Niby sie mowi ze kazdy daje tyle na ile go stac i dla nas ten 1000 to i tak duzo ale uwazam ze nie wypada nam dac mniej ![]() Jak wy to widzicie? I jeszcze zastanawiam się co dac znajomym do których idziemy tylko do kościoła ? Wiem troche pozno o tym mysle bo to jutro ale co myslicie ? |
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
papeteria jak dla mnie 1000 zł to dużo, ale mną się nie sugeruj bo ja nie pracuję i jestem na utrzymaniu mojego M więc każda kwota dla mnie wielka.
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka sesje juz kiedys widziałam ale powiem jeszcze raz świetna sesja i ty ślicznotka.
itakasia ładniutko i chyba obciełaś włoski ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
normalnie gdyby mnie tak nie zaskoczyła to dalibyśmy 500 |
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć zostaje Wam 2000 na życie, dla mnie to sporo, my z tż mamy tyle ale dopiero od tego odejmujemy wszystkie opłaty i zostaje mam mniej niż połowa. Dlatego ja bym nawet tych 500 nie wysupłała. A co do tych co do kościoła idziecie.. jak do Nas przychodzili tylko na sam ślub to dostaliśmy komplet 6 kieliszków do wina, od innych pościel, od następnych album na zdjęcia a od jeszcze innych samą kartkę i grosik na szczęście
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
widzę, ze moja historia wzbudziła emocje
Dziękuję za miłe słowa Cytat:
Ludzie się rozstają z prostszych powodów |
|
|
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny kazda suknia sliczna swoj sposob
ja mialam z tych bardziej skromnych ale dla mnie byla najpiekniejsza oto zdjecia
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mnie wkurza że co chwila wyskakuje z jakimiś gadżetami do auta i zapomniałam tego policzyć a jeszcze wczoraj zapłacił roczne ubezpieczenie 800,- a jeszcze jedne chrzciny były 500,- i jedne beda ale nie jestesmy chrzestnymi wiec jakis prezencik kupimy lub damy mniej po prostu.Masakra z tymi wydatkami. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- basia pięknie i wcale nie tak skromnie i druhenki jakie fajne kiecuszki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

wiec spokojnie, to tylko orientacyjny pomiar 

grill ale mam smaka.
co za historia jak z filmu .Współczuje.