|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
miałąm wrzucić fotki zaraz poprosze męża aby mi pstryknął i wrzuce![]() Cytat:
a jakbys szukała jakichś innych akcesoriów to bebe club na słonku jest ok i ceny są tam naprawdę niższe niż w sklepach... Ja kupowałam tam akurat dla siebie majtki ciążowe za 10 zł szt a w realu są takie same za 23 zł także róznica jest![]() A Ty leniuchu dawaj do nas na spotkanie następnym razem... miedwie to nie tak daleko.. pół godzinki drogi ![]() ![]() a ja właśnie po obiedzie objadłam się a mąż chwalił jak zawsze![]() W ogóle rozmawiałam dziś z siostrą od której dostałam tak dużo rzeczy dla dzidzi i powiedziała mi ze ma dla mnie jeszcze 3 wory ciuchów bo koleżanka jej dopiero oddała.. ja nie wiem gdzie ja to pomieszczę bo mam juz takie 2 wielkie wory i mam wrażenie że dzidzia tego nawet nie zdąży wszystkiego założyć ... ma dla mnie jeszcze 3 karuzelki do łóżeczka i taka matę z grzechotkami zabiorę sobie wszystko w maju bo jedziemy do nich na komunię ich synka...
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
My po wizycie. Twarz zapłakana jeszcze przez godzinę. Tak bardzo czekałam na tę wizytę...Nasze maleństwo wstydliwe, buźkę schowało w łożysko i pokazało prężnie kręgosłup. Poza tym nie za bardzo udało się zbadać serduszko, ale między nóżkami braki, więc RACZEJ dziewczynka
. Waży 317 g, długości pani nie mierzyło- bo ponoć na tym etapie się nie mierzy. Mamy cudny filmik jak się pręży i pracuje nóżkami, jak wkłada rączkę do ucha... Ach... Jesteśmy zakochani po uszy . Nasza Niunia.
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten twój wstęp myślałam, że coś się stało.Dobrze, ze wszystko ok. gratulacje |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że z dzidzią wszystko ok gratulacje!![]() A tak w ogóle to miałaś już skierowanie na glukozę? pytam się bo my z bajką mamy i wybieramy się razem na badanie co by raźniej było ![]()
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
operacji nie bylo bo na sali operacyjnej rozwalil sie stol operacyjny i wszystko sie poprzestawialo. moze w srode sie uda. a maz dostal przepustke wiec sobie u szwagierki siedzimy ![]() Cytat:
![]() widze ze opisywalyscie historie swoich zwiazkow. szkoda ze nie mam za bardzo czasu zeby wszystko przeczytac ![]() nasza byla bardzo zagmatwana... pisalam juz troche kiedys... moj maz tez mial duzo kobiet w przeszlosci. zdradzal swoja byla i szalal. nie moge miec mu niczego za zle bo razem ze soba zdradzilismy swoich ex potem byla rozlaka ale nie potrafilismy bez siebie zyc no i tak jestesmy razem prawie rok po slubie i czekamy na dzidziusia przepraszam was ale nie mam za bardzo czasu zeby opisac wszystko dokladniej
|
||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ja muszę zrobić w medicoverze. Więc idźcie i powodzenia :P.
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
daysy miałyśmy ślub tego samego dnia
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoją drogą to kiedy się znowu umawiamy? hmm?
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Wooow to super
![]() Cudownie wspominam ten dzień ![]() dzidziadziumdzia Kobito co straszysz!!!!??? Gratuluję zdrowego maleństwa ![]() Cos mi się zepsuło i cały czas pisze pogrubione litery nie moge wycisnąć tego B |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób podczas pisania posta ctrl i B.
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chce powiedziec, ale moze lepiej nie wiedziec
![]() Cytat:
![]() Dzidzia dobrze ze wszystko ok, gratulacje
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-12 o 19:50 |
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny za wszystkie komentarze odnosnie szkoly r.
Dzis cos sie gorzej czuje, a brzuch znowu mi twardnieje, jak dawniej bez nospy...czuje, ze to sa te choler... skurcze... Jedna pocieszajaca rzecz, nie mam ich wiecej niz 10 dziennie wiec nigdzie nie dzwonie. NIe jest dobrze ;/ w poniedzialek ide do gina. |
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę teraz Aspargin to jest potas z magnezem bo zaczęłam mieć skurcze łydek i mi lekarz przepisał ten Aspargin żebym nie miała skurczów macicy. |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
wrzucam obiecane fotki rzeczy od koleżanki
jednej tuniki nie robiłam zdjęcia bo brzunio mam na nią jeszcze trochę za mały i wisi na mnie... ta w centki jakoś trochę dziwnie wyszła... i w ogóle jak zobaczyłam te zdjęcia to się troszkę przestaszyłam bo nie wiedziałam że już taka wielka jestem
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
reszta ciała też niczego sobie.. przytyło mi się ostatnio potwornie
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam takiego brzuchola, fajnie, ze mnie doganiacie bo myślałam, ze jako jedyna będę taki balonik :Pja po wizycie, nie mam samym dobrych wieści... Po badaniu glukozy byłam juz u lekarza ale on nic nie powiedział na temat wyników. Dziś byłam u innego (który będzie przy porodzie - przynajmniej w teorii) i pierwsze co to powiedział, że mam "patologiczny" poziom glukozy. Kazał natychmiast powtórzyć test z obciążeniem 75g - 2 godz. nic nie jeść już od dziś od 20:00 i nie pić, jutro zrobić test i jak odbiorę wyniki to odrazu mu podać telefonicznie, na numer prywatny. Zagrożenie cukrzycą ciążową.. jeszcze nie wiem co się z tym wiąże ale zaraz będę szukać na necie. Stwierdził, że ten duży przyrost masy i to, że mój ojciec jest chory na cukrzycę to mu doskonale pasuje do moich wyników. Powiedziałam, ze nie objadam się słodyczami, nawet herbaty nie słodzę ale powiedział, ze to nie ma nic wspólnego, po rostu mam jakąś nietolerancję glukozy ![]() Dzidzia jeszcze siedzi głową do góry a ponoć powinien się już obrócić. I łożysko mam nisko przyklejone. Te dwa czynniki mogą się jeszcze zmienić ale jeśli nie ulegną zmianie to będzie cc ![]() A ja już się nastawiłam na poród naturalny z mężem ![]() A z dobrych wieści to takie, ze synek waży już kilogram i rozwija się prawidłowo. Ni synek nadal jest synkiem, nawet lekarz stwierdził, ze nie ma mowy o pomyłce.No i zagwarantował mi miejsce u siebie w szpitalu do rodzenia, co innego jakbym przyszła tylko na ostatnią wizytę ale jak będę od teraz chodzić to mam zaklepaną miejscówkę. No i dał mi L4 na miesiąc od jutra do 10 maja wtedy mam kolejną wizytę. A mój obecny gin (z którym widzę się jutro) dawał mi zawsze na 2 tygodnie. Nie omieszkam go zapytać co z tą moją glukozą bo nowy gin był bardzo zaskoczony, że ten stary nie zareagował.I chyba tyle miałam Wam napisać
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się będzie ok.
Moja znajoma miała tą glukozę ciążową i była na takiej diecie... to znaczy nie mogła jeść niektórych produktów. W sumie to tyle. Dziecko się urodziło, jest piękne , zdrowe a dziewczyna nie ma problemu z cukrem. |
|
|
|
#1250 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() witaj Damianku ![]() Cytat:
Cytat:
wystraszylas mnie poczatkiem tej wiadomosci!! ciesze sie ze corcia zdrowa GRATULUJE!Cytat:
a maz jeszcze bardziej uparty niz ja jest ![]() Cytat:
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie jeszcze się pokłóciłam o to wszystko z tż, (poczytaliśmy na necie czym grozi ta cała ckurzyca) teraz ja rycze przy kompie a on się ubrał i miał wyjść z domu ale wywrzeszczałam mu żeby se szedł napić i upalić się z kolegami to mu pomoże, to teraz siedzi w kurtce na przedpokoju i się ślimie.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
siala mam nadzieje ze z ta glukoza bedzie wszystko dobrze jesli chodzi o ubranka to u mnie te trampeczki zrobily furore
![]() a ja dzisiaj dzwonilam do szkoly rodzenia i pierwsze zajecia mam w czwartek o 17 a usg 4d w czwartek na 16 wiec jestem mega szczesliwa i nie moge sie doczekac czwartku ![]() dzisiaj dziewczyny myslalam ze padne mam takich szurnietych sasiadow (podworko obok) ich syn mieszka w paryzu wczoraj przyjechal przywiozl im taka wielka fototapete wiezy eifla (czy jak to sie pisze) napili sie dzisiaji przykleili ja na zewnetrzna sciane domu od podworka i mowia ze beda brali po 5 zl za zrobienie sobie zdjecia przy niej pozniej puscili jakas muzyke powazna na maxa przywiazali jakies wstegi i zawolali mnie (wlasnie wychodzilam z domu bo jechalam do babci) ze mam byc jedynym naocznym swiadkiem otwarcia ich podworka i na czerwonej poduszce ojciec trzymal nozyczki a syn w wielkim komwbojskim kapeluszu przecinal ta wstege myslalm ze padne z nich na zywo naprawde wygladalo to komicznie a i jeszcze sie klucili ktory ma przecinac niestety ich matka nie wytrzymala do oficjalnego otwarcia i zasnela ogolnie nie pija na codzien ale cos im odbilo i w sumie jak maja takie pomysly po wypiciu to sie nie dziwie ze nie pija...a ja dzisiaj bylam na malych zakupach babcia pokazal mi sklep gdzie sa ciuchy nowe z koncowek serii wiekszosc ubran maja z c&a i sa za grosze kupilam sobie spodnie ciazowe biale za 25 zl(nie chce mi sie juz robic zdjecia) tunike za 15zl malemu kurteczke roz 68 za 15 zl wszystko nowe z metkami i wklejam wam jeszcze fotke ubranek dla malego od siostry dostalam Załącznik 3026566Załącznik 3026567Załącznik 3026568Załącznik 3026569
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
siala nie martw sie na zapas wiem ze latwo mowic ale naprawde nie warto ja tez sie balam tego zatrucia ciazowego i okazalo sie ze niepotrzebnie a tez naczytalam sie wszystkiego na necie
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnych masz sąsiadów. trza było podbiec i wyrwać nożyczki przeciąż wstęgę i nie mieli by problemu... :P Ale super ciuszki!!! Boże dlaczego ja nie znam takich sklepów a może u mnie nie ma takich??? Niby są outlety, sama kiedyś w jednym pracowała ale ciuchy były takie sobie a poza tym bardzo drogie. |
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja tez nie znalam tego sklepu wczesniej a babcia jakos wyczaila i wyglada tam jak w lumpekcie maja duzo porozrzucacnych rzeczy i ciezko cos wyszperac najlepsze jest to ze ten sklep prawie od 4 lat jest
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no wlasnie kochana, okazalo sie ze moj mezus wzial tydzien wolnego i chce isc ze mna na glukoze bo w ogole ze soba czasu nei spedzamy
|
||
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny ja uciekam spac bo sie spiaca zrobilam
dobranoc
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka ślicznie
![]() siala zeby wszystko było dobrze.A nie jadłaś nic przez 12h ? Jaki duży synuś anoxa co za sasiedzi jak z jakiejs polskiej komedii ![]() fajne ciuszki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

chyba sie rozmarzylam.. Normalnie jak z love story jakiejs.. Takie faceta znalezc..
i tez milosc az po wieczonosc, jest naj naj i nikt wiecej!
miałąm wrzucić fotki

ten twój wstęp 

nie moge wycisnąć tego B