Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 18:42   #1231
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Po 1. Nie zapomnij zrobic fotek ciuchow ale na sobie!:P

Po drugie historia boooooomba.. ajjjjjj chyba sie rozmarzylam.. Normalnie jak z love story jakiejs.. Takie faceta znalezc.. mmmm

Na mojego tez nie narzekam i tez milosc az po wieczonosc, jest naj naj i nikt wiecej!
ooo właśnie miałąm wrzucić fotki zaraz poprosze męża aby mi pstryknął i wrzuce
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hehe no widzisz--z dzidzią na spacerek idealnie.....zjadłaś ten obiad?mąż chwalił??
a wogóle byłaś może w tym sklepie na cukrowej dla dziedziaczków co tam maja wszystko??
nie byłam bo Bajka mówiła że tam same wózki a ja wózek mam już po siostrzeńcu a jakbys szukała jakichś innych akcesoriów to bebe club na słonku jest ok i ceny są tam naprawdę niższe niż w sklepach... Ja kupowałam tam akurat dla siebie majtki ciążowe za 10 zł szt a w realu są takie same za 23 zł także róznica jest
A Ty leniuchu dawaj do nas na spotkanie następnym razem... miedwie to nie tak daleko.. pół godzinki drogi
a ja właśnie po obiedzie objadłam się a mąż chwalił jak zawsze

W ogóle rozmawiałam dziś z siostrą od której dostałam tak dużo rzeczy dla dzidzi i powiedziała mi ze ma dla mnie jeszcze 3 wory ciuchów bo koleżanka jej dopiero oddała.. ja nie wiem gdzie ja to pomieszczę bo mam juz takie 2 wielkie wory i mam wrażenie że dzidzia tego nawet nie zdąży wszystkiego założyć... ma dla mnie jeszcze 3 karuzelki do łóżeczka i taka matę z grzechotkami zabiorę sobie wszystko w maju bo jedziemy do nich na komunię ich synka...
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:04   #1232
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

My po wizycie. Twarz zapłakana jeszcze przez godzinę. Tak bardzo czekałam na tę wizytę...Nasze maleństwo wstydliwe, buźkę schowało w łożysko i pokazało prężnie kręgosłup. Poza tym nie za bardzo udało się zbadać serduszko, ale między nóżkami braki, więc RACZEJ dziewczynka . Waży 317 g, długości pani nie mierzyło- bo ponoć na tym etapie się nie mierzy. Mamy cudny filmik jak się pręży i pracuje nóżkami, jak wkłada rączkę do ucha... Ach... Jesteśmy zakochani po uszy . Nasza Niunia.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:07   #1233
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My po wizycie. Twarz zapłakana jeszcze przez godzinę. Tak bardzo czekałam na tę wizytę...Nasze maleństwo wstydliwe, buźkę schowało w łożysko i pokazało prężnie kręgosłup. Poza tym nie za bardzo udało się zbadać serduszko, ale między nóżkami braki, więc RACZEJ dziewczynka . Waży 317 g, długości pani nie mierzyło- bo ponoć na tym etapie się nie mierzy. Mamy cudny filmik jak się pręży i pracuje nóżkami, jak wkłada rączkę do ucha... Ach... Jesteśmy zakochani po uszy . Nasza Niunia.
dziewczyno ten twój wstęp myślałam, że coś się stało.
Dobrze, ze wszystko ok.
gratulacje
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:17   #1234
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
też się przestraszyłam jak zaczęłam czytać Twój post... nie strasz dziewczyno!!! super że z dzidzią wszystko ok gratulacje!
A tak w ogóle to miałaś już skierowanie na glukozę? pytam się bo my z bajką mamy i wybieramy się razem na badanie co by raźniej było
Stary 2010-04-12, 19:18   #1235
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
To moze jakies spotkanie zrobimi? Zabka tez powinna byc w Polsce juz.
W jakiej dzielnicy siostra mieszka?

Miala miec Zuziunia wesele, ale sie jeszcze nie pojawila.
dzieki ze o mnie pomyslalas ja raczej nie dam rady bo chce przy mezu byc. szwagierka tez w konstancinie mieszka

operacji nie bylo bo na sali operacyjnej rozwalil sie stol operacyjny i wszystko sie poprzestawialo. moze w srode sie uda. a maz dostal przepustke wiec sobie u szwagierki siedzimy

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

nie wiem jak zuziunia bo nic sie nie odzywala a za meza trzymam kciuki koniecznie odezwij sie jak bedzie juz po
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

ania22 dla meza
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

ania
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Siala ale co wam sie nie układa???

Chciałam Wam przedstawic Damianka
przystojniak maly

widze ze opisywalyscie historie swoich zwiazkow. szkoda ze nie mam za bardzo czasu zeby wszystko przeczytac

nasza byla bardzo zagmatwana... pisalam juz troche kiedys...
moj maz tez mial duzo kobiet w przeszlosci. zdradzal swoja byla i szalal. nie moge miec mu niczego za zle bo razem ze soba zdradzilismy swoich ex potem byla rozlaka ale nie potrafilismy bez siebie zyc no i tak jestesmy razem prawie rok po slubie i czekamy na dzidziusia przepraszam was ale nie mam za bardzo czasu zeby opisac wszystko dokladniej
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:20   #1236
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
też się przestraszyłam jak zaczęłam czytać Twój post... nie strasz dziewczyno!!! super że z dzidzią wszystko ok gratulacje!
A tak w ogóle to miałaś już skierowanie na glukozę? pytam się bo my z bajką mamy i wybieramy się razem na badanie co by raźniej było
Ja dostanę dopiero na następnej wizycie...
No i ja muszę zrobić w medicoverze. Więc idźcie i powodzenia :P.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-12, 19:21   #1237
papeteria
Zakorzenienie

daysy miałyśmy ślub tego samego dnia
Stary 2010-04-12, 19:22   #1238
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Ja dostanę dopiero na następnej wizycie...
No i ja muszę zrobić w medicoverze. Więc idźcie i powodzenia :P.
dzięki-przyda się a swoją drogą to kiedy się znowu umawiamy? hmm?
Stary 2010-04-12, 19:28   #1239
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
daysy miałyśmy ślub tego samego dnia
Wooow to super
Cudownie wspominam ten dzień

dzidziadziumdzia
Kobito co straszysz!!!!??? Gratuluję zdrowego maleństwa
Cos mi się zepsuło i cały czas pisze pogrubione litery nie moge wycisnąć tego B

Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:39   #1240
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Wooow to super
Cudownie wspominam ten dzień

dzidziadziumdzia
Kobito co straszysz!!!!??? Gratuluję zdrowego maleństwa
Cos mi się zepsuło i cały czas pisze pogrubione litery nie moge wycisnąć tego B

Zrób podczas pisania posta ctrl i B.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-12, 19:43   #1241
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

NIe chce zdradzic, czy ty nie chcesz wiedziec?
Nie chce powiedziec, ale moze lepiej nie wiedziec
Cytat:
W ogóle rozmawiałam dziś z siostrą od której dostałam tak dużo rzeczy dla dzidzi i powiedziała mi ze ma dla mnie jeszcze 3 wory ciuchów bo koleżanka jej dopiero oddała.. ja nie wiem gdzie ja to pomieszczę bo mam juz takie 2 wielkie wory i mam wrażenie że dzidzia tego nawet nie zdąży wszystkiego założyć... ma dla mnie jeszcze 3 karuzelki do łóżeczka i taka matę z grzechotkami zabiorę sobie wszystko w maju bo jedziemy do nich na komunię ich synka...
Ja tez dostane pelno rzeczy ale najchetniej bym kupila wszystko nowe, troche pewnie jestem dziwna

Dzidzia dobrze ze wszystko ok, gratulacje

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-04-12 o 19:50
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:45   #1242
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Ale mnie wystraszylas...nio to dobrze ze oki

Cytat:
Ja nie dostalam jeszcze skierowania na glukoze a koncze 25 tydzien
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:27   #1243
vette
Zadomowienie

Dzieki Dziewczyny za wszystkie komentarze odnosnie szkoly r.

Dzis cos sie gorzej czuje, a brzuch znowu mi twardnieje, jak dawniej bez nospy...czuje, ze to sa te choler... skurcze...
Jedna pocieszajaca rzecz, nie mam ich wiecej niz 10 dziennie wiec nigdzie nie dzwonie.

NIe jest dobrze ;/ w poniedzialek ide do gina.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 20:40   #1244
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dzieki Dziewczyny za wszystkie komentarze odnosnie szkoly r.

Dzis cos sie gorzej czuje, a brzuch znowu mi twardnieje, jak dawniej bez nospy...czuje, ze to sa te choler... skurcze...
Jedna pocieszajaca rzecz, nie mam ich wiecej niz 10 dziennie wiec nigdzie nie dzwonie.

NIe jest dobrze ;/ w poniedzialek ide do gina.
A może powinnaś brać potas???
Ja biorę teraz Aspargin to jest potas z magnezem bo zaczęłam mieć skurcze łydek i mi lekarz przepisał ten Aspargin żebym nie miała skurczów macicy.
Stary 2010-04-12, 20:57   #1245
pszczolka87
Zadomowienie

wrzucam obiecane fotki rzeczy od koleżanki jednej tuniki nie robiłam zdjęcia bo brzunio mam na nią jeszcze trochę za mały i wisi na mnie... ta w centki jakoś trochę dziwnie wyszła... i w ogóle jak zobaczyłam te zdjęcia to się troszkę przestaszyłam bo nie wiedziałam że już taka wielka jestem
Stary 2010-04-12, 21:04   #1246
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam obiecane fotki rzeczy od koleżanki jednej tuniki nie robiłam zdjęcia bo brzunio mam na nią jeszcze trochę za mały i wisi na mnie... ta w centki jakoś trochę dziwnie wyszła... i w ogóle jak zobaczyłam te zdjęcia to się troszkę przestaszyłam bo nie wiedziałam że już taka wielka jestem
Woooow ale super. Jaki masz fajniutki brzuszek
Stary 2010-04-12, 21:12   #1247
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Woooow ale super. Jaki masz fajniutki brzuszek
dziękuję reszta ciała też niczego sobie.. przytyło mi się ostatnio potwornie
Stary 2010-04-12, 21:18   #1248
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
I mnie też wystraszyłaś! Ważne, że wszystko ok
Cytat:
Super Ja też mam takiego brzuchola, fajnie, ze mnie doganiacie bo myślałam, ze jako jedyna będę taki balonik :P

ja po wizycie, nie mam samym dobrych wieści...
Po badaniu glukozy byłam juz u lekarza ale on nic nie powiedział na temat wyników. Dziś byłam u innego (który będzie przy porodzie - przynajmniej w teorii) i pierwsze co to powiedział, że mam "patologiczny" poziom glukozy. Kazał natychmiast powtórzyć test z obciążeniem 75g - 2 godz. nic nie jeść już od dziś od 20:00 i nie pić, jutro zrobić test i jak odbiorę wyniki to odrazu mu podać telefonicznie, na numer prywatny. Zagrożenie cukrzycą ciążową.. jeszcze nie wiem co się z tym wiąże ale zaraz będę szukać na necie.
Stwierdził, że ten duży przyrost masy i to, że mój ojciec jest chory na cukrzycę to mu doskonale pasuje do moich wyników. Powiedziałam, ze nie objadam się słodyczami, nawet herbaty nie słodzę ale powiedział, ze to nie ma nic wspólnego, po rostu mam jakąś nietolerancję glukozy

Dzidzia jeszcze siedzi głową do góry a ponoć powinien się już obrócić.
I łożysko mam nisko przyklejone. Te dwa czynniki mogą się jeszcze zmienić ale jeśli nie ulegną zmianie to będzie cc
A ja już się nastawiłam na poród naturalny z mężem

A z dobrych wieści to takie, ze synek waży już kilogram i rozwija się prawidłowo. Ni synek nadal jest synkiem, nawet lekarz stwierdził, ze nie ma mowy o pomyłce.

No i zagwarantował mi miejsce u siebie w szpitalu do rodzenia, co innego jakbym przyszła tylko na ostatnią wizytę ale jak będę od teraz chodzić to mam zaklepaną miejscówkę.

No i dał mi L4 na miesiąc od jutra do 10 maja wtedy mam kolejną wizytę. A mój obecny gin (z którym widzę się jutro) dawał mi zawsze na 2 tygodnie. Nie omieszkam go zapytać co z tą moją glukozą bo nowy gin był bardzo zaskoczony, że ten stary nie zareagował.

I chyba tyle miałam Wam napisać

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:26   #1249
Daysy85
Zakorzenienie

Nie martw się będzie ok.
Moja znajoma miała tą glukozę ciążową i była na takiej diecie... to znaczy nie mogła jeść niektórych produktów.
W sumie to tyle.
Dziecko się urodziło, jest piękne , zdrowe a dziewczyna nie ma problemu z cukrem.
Stary 2010-04-12, 21:30   #1250
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:

Mój mąż to ewenement na skalę światową... jak czasem na niego narzekam.. a potem idę do którejś z koleżanek albo moich sióstr i patrzę na ich życie małżeńskie to mam ochotę wrócić do domu, rzucić się mojemu Wojtusiowi na szyję i już nigdy nie puścić Naprawdę... czuję się przy nim jak księżniczka- tak mnie traktuje, pomaga mi... ja nie jestem w domu od prania, prasowania itp.. wszystko robimy razem, jest świetnym partnerem pod każdym względem... Nie znika na piwie z kolegami wieczorami, nie ma jakichś głupawych zapędów przez które mogłabym się denerwować.... Naprawdę czuję że mnie kocha i nigdy nie dał mi choć przez chwilę powodu abym w to zwątpiła... W ogóle wszystko sobie mówimy.... jesteśmy ze sobą zawsze szczerzy i nie mammy przed sobą żadnych tajemnic... czasem się kłócimy- to chyba normalne;D ale nasze kłotnie trwają kilka minut i zaraz jest znów wielka miłość I wiecie co jest fajne?? że ja z każdym dniem coraz bardziej go kocham... naprawdę, nie wyobrażam sobie iść przez życie z kimś innym... jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie bo noszę jego dziecko W ogóle w czasie 2 lat małżeństwa przeszliśmy już tyle że stwierdziliśmy że życie już nas nie zaskoczy, i że jeśli nasza miłość przetrwała już tyle prób to przetrwa już chyba wszystko mieliśmy taki okres że mój maż nie pracował przez pół roku, bo najpierw stracił pracę, potem zachorował (miał odmę płucną) więc nie był zdolny przez długi czas do jakiejkolwiek pracy... ja utrzymywałam nas z mojej niewielkiej pensji w stosunku do naszych opłat... generalnie nie mieliśmy za co żyć, co jeść itp... ani przez chwilę taka sytuacja nie zmieniła naszych stosunków.. wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej nas do siebie zbliżyła... Ahhh.. jak to piszę mam ochotę płakać.. ze szczęścia... naprawdę.. jetseśmy biedni, nie mamy własnego domu... tak naprawdę to nie mamy nic poza sobą.. ale wiem że damy radę i że mamy coś naważniejszego- naszą miłość.. bo bez niej niczego się nie zbuduje.. Ostatnio byłam u mojej siostry... jej mąż lekarz, mają wielką chatę 2 wypasione auta, dom taki że kopara opada.. ale ich życie wygląda tak... moja siostra pracuje, wraca do domu, w domu zapieprza, a mąż pan i władca wraca do domu, siada przed telewizorem, otwiera piwo, a moja siostra skacze przy nim jak służąca... po wyjeździe od nich powiedziałam mojemu mężowi że ja wole nie mieć nic... ale nie chcę żeby kiedykolwiek nasze życie tak wyglądało.....
Ale się rozpisałam!! hehe.. zanudziłam Was pewnie na śmierć, ale miałam taką wenę i tak jakoś mnie naszło na takie zwierzenia
TYlko ciiiiiii.... nie mówcie nic mojemu mężowi że mu tak słodzę bo mi obrośnie w piórka i odleci hehehe
tez mi sie wydaje ze moj maz jest wyjatkowy i glupio mi ze czasem tak na niego nazekam bo jak widze jacy sa niektorzy mezowie to moj jak skarb jest beze mnie nigdzie nie lazi w domu mi pomaga poza tym ze sam wszystko remeontuje to pomaga tez w sprzataniu dba o mnie nie pozwala mi sie przemeczac krzyczy gdy za duzo robie naprawde jest kochany

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
siala te ogrodniczki granatowe z biala bluzeczka najlepsze

pszczolka piekna historia, ktora napisalas i wlasnie to jest najpiekniejsza prawda - jesli dwoje ludzi kocha sie prawdziwa miloscia i sa dla siebie stworzeni, to inne rzeczy nie maja w tym momencie znaczenia, a tym bardziej przeszlosc

anoxa
Ty sie oszczedzaj troche, bo widze, ze za duzo na nogach chyba jestes i stad ta opuchlizna

hd i do jakich wnioskow doszlas po przeczytaniu zagranicznych serwisow nt polskiej tragedii?

Cos dzisiaj wizaz nie dziala tak jak powinien
chyba masz racje bo dzisiaj tez wyszlam o 11 z domu wrocilam przed 17 i jeszcze robilam dziewczynie paznokcie a nogi mam jak balony

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mało przytyłaś
No niestety, taka prawda o tym moim szwagrze durnym Ja na miejscu mojej siostry chyba nie mogłabym być z takim człowiekiem. Zresztą oni jak się poznali to on miał 21 lat, a ona 24, po krótkiej znajomosci okazało się, że moja siostra jest w ciąży, szybko wzięli slub i tak o... ale nie sądzę, aby była z nim szczęśliwa. Zresztą w zeszłym roku jak poroniłam ( to też była tzw. "wpadka"), to bardzo to przezyłam, mój tż też, a ona była w szoku, że Marek tak się zachował, bo jak jej mąż (jeszcze wtedy nie mąż), dowiedział się, że ona jest w ciąży, to zapytał "A w razie czego usuniesz?" Już wtedy powinno zapalić się u niej czerwone światełko. Ja z takim facetem nie decydowałabym się na ślub
moj maz tez przezywal strate naszej pierwszej dzidzi a w dodatku martwil sie jeszcze o mnie bo ja sie zalamalam caly czas plakalam a on po tygodniu musial wyjechac do pracy caly czas wydzwanial proponowal pomoc psychologa kochany jest!

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

a ja wczoraj kupilam kolejną mega pakę na Allegro dla mojej dziewczynki...
w sumie potrzebowalam spiworek i kilka spodenek - bo reszte ciuszkow mam juz tyle od znajomych, ze bliźniaki bym ubrala
ale skusila mnie jeszcze ta bluzeczka z napisem "śliczna jak mamusia"

no i za pake 20 zł+ wysylka
wkleje Wam tylko ciekawsze ciuszki, bo w sumie zestaw liczy 25 roznych ubranek
sliczne ten spiworek super!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

wracajac do męża... poznalismy sie w intrenecie ( wiem, masakra ), ja bylam w totalnym dole, nie chcialam miec do czynienia z facetami bo poprostu czulam sie jak ostatnia szmata po ostatnim pseudo zwiazku. w sumie pod dwoch dniach pisania stwierdzilam ze sie z nim spotkam. to byla najlepsza decyzja w moim zyciu!! juz na pierwszym spotkaniu poczulam ze on cos we mnie zmieni. na drugim spotkaniu, w dzien moich urodzin poczulam ze sie zakochalam. bylismy na spacerze, szlismy, smialismy sie, rozmawialismy o wszystkim i o niczym a on w pewnym momencie wyskakuje przede mna z jakims kwiatowym chwastem na dodatek z korzeniami i wrecza mi go z okazji urodzin normalnie zwalil mnie tym z nog hehe usmialam sie jak glupia no i u nas wszystko rozwijalo sie bardzo szybko, po 3 tyg znajomosci wybralismy sie razem nad morze, tam powiedzial mi ze mnie Kocha i ze dziwnie bylo by brac slub po 3 tygodniach ale on wie ze bede jego zona i matka jego dzieci poznalismy sie w lipcu, ja we wrzesniu odstawilam antykoncepcje poniewaz zdecydowalismy sie dzialac spontanicznie. w ciaze zaszlam w listopadzie, w drugim cyklu staranek. w grudniu mi sie oswiadczyl a w lutym bylismy juz malzenstwem nie jedna z was stwierdzi pewnie ze to szalenstwo. ja tez tak myslalam na poczatku, ale nie zaluje ani jednej podejetej decyzji poniewaz jestem z nim bardzo SZCZESLIWA mimo ze to maly uparciuch i bywa ze sie klocimy. nigdy nie cofnelabym czasu ani nie zamienila go na zadnego innego faceta.

ale niestety dwa dni temu jedna "kolezanka" oznajmila mi ze jestem malo dojrzala i bede zalowac swoich decyzji gdy bede w jej wieku (28 lat), gdzie moj maz skonczy w tym roku 29 lat - bo to nie ma racji bytu i takie zwiazki sie nie sprawdzaja. juz nie traktuje jej jak moja kolezanke. a przykladem takich zwiazkow sa chociazby rodzice moi i mojego meża - wspolnie przez zycie ida juz prawie 30 lat.
ja z mezem tez poznalismy sie przez internet

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Siala ale co wam sie nie układa???

Chciałam Wam przedstawic Damianka
witaj Damianku

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

A nie układa się... może nie tyle co się nie układa ale czasem czuję, że mam pierwsze duże dziecko do wychowania.
Wiem, ze jest z patologicznej rodziny, babcia jak go wzięła miała już 60lat i wychowała jak potrafiła jednak to nie jest to samo co wychowanie w pełnej, ciepłej rodzinie.
Nie ma takich odruchów i zachowań jakich by każda kobieta oczekiwała, ja jestem wybuchowa i czasem potrafimy się pokłócić mocno o zwykłe rzeczy. Cały czas mam nadzieję, ze szybko dojrzeje i dorośnie, nauczy się jak być dobrym mężem i ojcem.
Chciałabym żeby był po mojej stronie a nie kolegów/brata i miliona innych osób, chciałabym zawsze móc liczyć na niego. Żeby sam z siebie postępował jak należy a nie tylko wtedy jak ja mu powiem.
Stara się pokazać jak mnie kocha ale ogranicza się zawsze do tego samego w kółko co już nie jest miłe... kocham cię, przepraszam, zapomniałem, dobranoc, słodkich snów. To słyszę codziennie w tej samej formie i nie ukrywam, jest to już nudne i takie mechaniczne, bez uczucia jakby.
A może ja mam za duże wymagania.. choć czytając o waszych mężach mam wrażenie że zyję zupełnie w jakimś innym świecie.
mojego meza od malego wychowywali dziadkowie gdy mial 16 lat zmarl dziadek gdy mial 17 babcia i zostal sam... i nie sadze by cos bylo nie tak z nim jest swietnym uczuciowym facetem niczego go nie musze uczyc sam wie co jest dobre a co ze wiec chyba w tym wszystkim duzo zalezy od czlowieka poprostu...

Cytat:
wystraszylas mnie poczatkiem tej wiadomosci!! ciesze sie ze corcia zdrowa GRATULUJE!

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Nie chce powiedziec, ale moze lepiej nie wiedziec

Ja tez dostane pelno rzeczy ale najchetniej bym kupila wszystko nowe, troche pewnie jestem dziwna

Dzidzia dobrze ze wszystko ok, gratulacje
nie tylko ty ja z mezem tez wiekszosc chcemy nowych kupic a maz jeszcze bardziej uparty niz ja jest

Cytat:
super i w dodatku za darmo
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:44   #1251
Siala_Bala
Zakorzenienie

Pięknie jeszcze się pokłóciłam o to wszystko z tż, (poczytaliśmy na necie czym grozi ta cała ckurzyca) teraz ja rycze przy kompie a on się ubrał i miał wyjść z domu ale wywrzeszczałam mu żeby se szedł napić i upalić się z kolegami to mu pomoże, to teraz siedzi w kurtce na przedpokoju i się ślimie.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 21:50   #1252
anoxa
Zakorzenienie

siala mam nadzieje ze z ta glukoza bedzie wszystko dobrze jesli chodzi o ubranka to u mnie te trampeczki zrobily furore

a ja dzisiaj dzwonilam do szkoly rodzenia i pierwsze zajecia mam w czwartek o 17 a usg 4d w czwartek na 16 wiec jestem mega szczesliwa i nie moge sie doczekac czwartku

dzisiaj dziewczyny myslalam ze padne mam takich szurnietych sasiadow (podworko obok) ich syn mieszka w paryzu wczoraj przyjechal przywiozl im taka wielka fototapete wiezy eifla (czy jak to sie pisze) napili sie dzisiaji przykleili ja na zewnetrzna sciane domu od podworka i mowia ze beda brali po 5 zl za zrobienie sobie zdjecia przy niej pozniej puscili jakas muzyke powazna na maxa przywiazali jakies wstegi i zawolali mnie (wlasnie wychodzilam z domu bo jechalam do babci) ze mam byc jedynym naocznym swiadkiem otwarcia ich podworka i na czerwonej poduszce ojciec trzymal nozyczki a syn w wielkim komwbojskim kapeluszu przecinal ta wstege myslalm ze padne z nich na zywo naprawde wygladalo to komicznie a i jeszcze sie klucili ktory ma przecinac niestety ich matka nie wytrzymala do oficjalnego otwarcia i zasnela ogolnie nie pija na codzien ale cos im odbilo i w sumie jak maja takie pomysly po wypiciu to sie nie dziwie ze nie pija...

a ja dzisiaj bylam na malych zakupach babcia pokazal mi sklep gdzie sa ciuchy nowe z koncowek serii wiekszosc ubran maja z c&a i sa za grosze kupilam sobie spodnie ciazowe biale za 25 zl(nie chce mi sie juz robic zdjecia) tunike za 15zl malemu kurteczke roz 68 za 15 zl wszystko nowe z metkami i wklejam wam jeszcze fotke ubranek dla malego od siostry dostalam

Załącznik 3026566Załącznik 3026567Załącznik 3026568Załącznik 3026569
Stary 2010-04-12, 21:52   #1253
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Pięknie jeszcze się pokłóciłam o to wszystko z tż, (poczytaliśmy na necie czym grozi ta cała ckurzyca) teraz ja rycze przy kompie a on się ubrał i miał wyjść z domu ale wywrzeszczałam mu żeby se szedł napić i upalić się z kolegami to mu pomoże, to teraz siedzi w kurtce na przedpokoju i się ślimie.
bidulka.. nie płacz... a co się stało że się pokłóciliście?
Stary 2010-04-12, 21:52   #1254
anoxa
Zakorzenienie

siala nie martw sie na zapas wiem ze latwo mowic ale naprawde nie warto ja tez sie balam tego zatrucia ciazowego i okazalo sie ze niepotrzebnie a tez naczytalam sie wszystkiego na necie
Stary 2010-04-12, 21:59   #1255
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
siala mam nadzieje ze z ta glukoza bedzie wszystko dobrze jesli chodzi o ubranka to u mnie te trampeczki zrobily furore

a ja dzisiaj dzwonilam do szkoly rodzenia i pierwsze zajecia mam w czwartek o 17 a usg 4d w czwartek na 16 wiec jestem mega szczesliwa i nie moge sie doczekac czwartku

dzisiaj dziewczyny myslalam ze padne mam takich szurnietych sasiadow (podworko obok) ich syn mieszka w paryzu wczoraj przyjechal przywiozl im taka wielka fototapete wiezy eifla (czy jak to sie pisze) napili sie dzisiaji przykleili ja na zewnetrzna sciane domu od podworka i mowia ze beda brali po 5 zl za zrobienie sobie zdjecia przy niej pozniej puscili jakas muzyke powazna na maxa przywiazali jakies wstegi i zawolali mnie (wlasnie wychodzilam z domu bo jechalam do babci) ze mam byc jedynym naocznym swiadkiem otwarcia ich podworka i na czerwonej poduszce ojciec trzymal nozyczki a syn w wielkim komwbojskim kapeluszu przecinal ta wstege myslalm ze padne z nich na zywo naprawde wygladalo to komicznie a i jeszcze sie klucili ktory ma przecinac niestety ich matka nie wytrzymala do oficjalnego otwarcia i zasnela ogolnie nie pija na codzien ale cos im odbilo i w sumie jak maja takie pomysly po wypiciu to sie nie dziwie ze nie pija...

a ja dzisiaj bylam na malych zakupach babcia pokazal mi sklep gdzie sa ciuchy nowe z koncowek serii wiekszosc ubran maja z c&a i sa za grosze kupilam sobie spodnie ciazowe biale za 25 zl(nie chce mi sie juz robic zdjecia) tunike za 15zl malemu kurteczke roz 68 za 15 zl wszystko nowe z metkami i wklejam wam jeszcze fotke ubranek dla malego od siostry dostalam

Załącznik 3026566Załącznik 3026567Załącznik 3026568Załącznik 3026569

Fajnych masz sąsiadów. trza było podbiec i wyrwać nożyczki przeciąż wstęgę i nie mieli by problemu... :P
Ale super ciuszki!!! Boże dlaczego ja nie znam takich sklepów a może u mnie nie ma takich??? Niby są outlety, sama kiedyś w jednym pracowała ale ciuchy były takie sobie a poza tym bardzo drogie.
Stary 2010-04-12, 22:10   #1256
anoxa
Zakorzenienie

no wlasnie ja tez nie znalam tego sklepu wczesniej a babcia jakos wyczaila i wyglada tam jak w lumpekcie maja duzo porozrzucacnych rzeczy i ciezko cos wyszperac najlepsze jest to ze ten sklep prawie od 4 lat jest
Stary 2010-04-12, 22:12   #1257
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
właśnie chodzi mi o wózki..słyszałam, że jak się na właściciela tam trafi tooooooooo on godzinkę rozmawia i dyskutuje co i jak chcemy..czyli po wózek można tam podjechać zobaczyć myślę......ej Ty wszędzie byłaś no
a ile lat ma Twój luby? tamci byli starsi dużo wsumie nie dużo.... a ten?
moj mąz w tym roku skonczy 29 lat.

Cytat:

no wlasnie kochana, okazalo sie ze moj mezus wzial tydzien wolnego i chce isc ze mna na glukoze bo w ogole ze soba czasu nei spedzamy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 22:14   #1258
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
bidulka.. nie płacz... a co się stało że się pokłóciliście?
to Tż siali chyba ślimie
Stary 2010-04-12, 22:15   #1259
anoxa
Zakorzenienie

dobra dziewczyny ja uciekam spac bo sie spiaca zrobilam

dobranoc
Stary 2010-04-12, 22:22   #1260
papeteria
Zakorzenienie

pszczolka ślicznie
siala trzymam jednak zeby wszystko było dobrze.
A nie jadłaś nic przez 12h ?
Jaki duży synuś
anoxa co za sasiedzi jak z jakiejs polskiej komedii
fajne ciuszki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości