|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
a ja 9 w 23 tyg
ale tu nie chodzi o samą wagę bo tym się nigdy nie przejmowałam, tylko o to że te kg widać nie tylko na brzuszku, pyzunia się taka robię powoli.... w ogóle nie wiem jak to jest bo moja siorka np przytyła w ciąży 9 kg i zrobiła się takim pączusiem, wszędzie była opuchnięta.. a moja koleżanka która 2 miesiące temu urodziła do końca ciąży wyglądała szczupło, tylko brzuszek rósł a miała 19 kg na plusie-w ogóle tego po niej nie było widać... także na kg wcale nie patrzę... Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to... zgubiłam chyba jednego kolczyka od Ciebie ![]() będę szukać jeszcze dziś w domu, ale nie wiem czy uda mi się znaleźć jak coś to mogłabym u Ciebie zamówić jednego takiego samego kolczyka?Cytat:
hehe---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
a powiedz mi.. ską Wy macie tyle tych nowych rzeczy?? podostawaliście od kogoś?
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cześć kochane
Znowu troszkę mnie nie było, ale to dlatego, że dopadła mnie jakaś infekcja i miałam taki okropny kaszel, że poszłam do lekarza i przepisął mi jakiś antybiotyk dla kobiet w ciąży no i się kurowałam. Teraz już lepiej się czuje mam tylko jeszcze lekki katar. Nie jestem niestety w stanie nadrobić wszystkiego co tu napisałyście. Mam tylko nadzieję, że mnie już żadne choróbsko nie dopadnie.
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się już pół godziny ubieram... tempo żółwia... masakra.
|
#1324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
01.04. Nie wiem o co w tym chodzi, ale mi gin powiedzial, ze moge nawet zjesc lekkie sniadanko przed pojsciem na pobranie krwi na glukoze ![]() Jeszcze nie poszlam i nie zjem sniadania zadnego, ale ciekawe od czego to zalezy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Linka poprosze moze jeszcze czegos nie mam ![]() Moj pies teraz chodzi jak w zegarku nawet potrafi patyk zostawic. Tz zainwestowal w obroze elektryczna, ktora sie sprawdza. Nie myslcie sobie, ze to nie humanitarne bo to psa nie bolisprawdzil to na sobie najpierw) a pies sie slucha i wystarczaja mu sygnaly dzwiekowe. Cytat:
![]() Jaki masz pebble, cabrio czy citi? |
|||||
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
hd2005 ja też poproszę linka do tych rzeczy na allegro
![]() Widze, że większość z Was ma już dużo rzeczy kupionych. Ja nie kupuje tak wcześnie. Łóżeczko to dopiero gdzieś końcem maja początkiem czerwca, a wózek to może jeszcze później, ale na pewno przed porodem. No i ubranek nie mam za dużo, bo jeszcze nie wiem na 100% czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Jak się dowiem to wyrusze na zakupy
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2010-04-13 o 12:23 |
|
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linka za chwilkę wyślę Co do rzeczy - mówiąc krótko dostaliśmy wielerzeczy mi się nie przyda a mieszkanie nie ma 100metrów więc trzeba się tym podzielić![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
dbaj o siebie
|
||
|
|
|
#1327 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka za chwilkę puszczę |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
hd masz troche racji z tym co piszesz o wozku, az sie zaczelam zastanawiac jeszcze raz nad quinny ... /bo bugaboo mi sie az tak bardzo nie podoba/
moze faktycznie warto kupic ultra lekki quinny, a nie zaprzatac sobie glowe wielkimi, pompowanymi kolami w innych ciezkich wozkach O jakim modelu quinny myslalas? |
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zaraziłam się od moje męża, bo kilka dni wcześniej przeszedł mu także ostry kaszel. On stara się dbać o siebie, żeby nie zachorować i mnie nie zarazić, ale czasami się nic nie da zrobić. Nawet nie całowaliśmy się kiedy on był chory, ale żeby się nie zarazić musiałabym się z domu wyprowadzić. Mam tylko nadzieję, że antybiotyk i ta cała choroba nie zaszkodziły maleństwu.
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mogę urodzić wcześniej W weekend zaczynamy malowanie sypialni. Nazwijmy to odświeżaniem. Trochę przemeblujemy i wówczas będę mogła już postawić łóżeczko, te wszystkie dekoracje, ubranka itd. |
|
|
|
|
#1332 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję. Przykro mi bardzo, to zrozumiałe, że wszystko kupujesz wcześniej. Ja póki co nie mam takich prognoz dlatego nie śpieszę się z zakupami.
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. Niezawsze pisała, że będzie spacerować po lesie itp. Na pewno potrzebuje dużych kół. Bugaboo jest super lekki ale ... właściwie nie wiem co quinny speedi lub buzz. Obserwuję dziewczyny na placu zabaw w tymi wózkami i jakoś sobie radzą w moim parku ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
vette proszę
, papeteria-też wysłanehd ta czarno-biała torebka to moja faworytka ![]() Właśnie wróciłam z US, padam nie wiedziałam, że tak daleko mam hehe, a poszłam pieszo bo spaceru mi się zachciało, a teraz mi nogi z tyłka wychodzą. Co do kg to ja mam +2,5 w pełnym 22 tygodniu, jutro zaczynam 23 |
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
cześc dziewczynki
wiecie co, bylismy wczoraj u mojego chrzestnego, któremu urodzila sie dwa tygodnie córeczka ii normalnie byłam przerażona dziecinka wydaje sie taka maleńka (a wcale taka malusia nie jest, jak sie urodzila mierzyla 57 cm, czyli standardowo), taka kruchutka, po prostu az balam sie ja trzymac na rękach... i zaczęłam panikować, że nie bede umiala zająć sie swoim dzieckiem, mój mąż w ogóle nigdy nie mial na rękach takiego noworodka, jak stwierdził "kiedyś widział" takie maleństwo, widac po nim było że się boi. mój tato za to uwielbia takie dzieciaczki (ta mala to jest jego bratanica), wszyscy stwierdzili że będę miala ekstra pomocnika ale wiecie co nie spodziewałam sie że tak zareaguje, takim strachem, bo jak byłam duzo mlodsza mialam ok 15 lat to normalnie zajmowałam się bracmi tej małej, którzy mieli wtedy nie więcej niz 3 miesiące (ja ogólnie strasznie lubie takie małe dzieci). ale wczoraj normalnie sie balam, nie wiem moze to dlatego, że mam świadomość, że będę miala sama takiego szkraba za dwa miesiące... babcia mnie uspokoila, że nie mam sie co martwić, że swojego dziecka nie będe się bala. mam nadzieję...![]()
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze tak i ze od 28 zaczynamy Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam bo kilka rzeczy by mi sie przydalo a tak to juz mam.
|
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Cytat:
hd mi wystarczylo jak zobaczylam buzz na zywo w galerii, w zyciu nie widzialam tak zgrabnego i zwrotnego wozka... no i masz babo placek znowu sie napalilam na quinniego
|
||
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
hd dzięki
![]() pszczolka ja tez mam nadzieje ![]() kwiatuszek dobrze, ze juz lepiej . Ja jeszcze nic nie mam. niezawsze :noniewiem : a mi jeszcze mówił tylko prosze pamiętać o tych 12h ![]() co do hiv to któras z dziewczyn pisala ze od grudnia jest taki wymóg, ale tez nie sprawdzalam tego. fajny fotelik. po ile? caprica ja po tyłku też czułam ![]() lilka belunia wiem co czujesz bo jak bylismy u takiego malenstwa od brata TŻ to tez tak patrzyłam a teraz urodziła siostra TŻ i ten drugi do niego już taki duży a tylko 2 miesiace różnicy miedzy nimi.Potem te dwa chłopaki beda ogromne do naszego małego. Damy rade
|
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
hd ja też poproszę linka
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, ze czarno biała cieszy się największą popularnością
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Maxi cosi mure mam do niego, ale on jest ciezki, mi jak Hd pisala na takim zalezalo bo ja wiecej po lakach bede jezdzic niz po ulicach, wiec lekki i z malymi kolami u mnie by nie zdal roli.
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Tu jest o HIv lekarz ma obowiazek dac skierowanie, ale pacjentka moze odmowic wykonania. http://www.prawapacjenta.eu/?pId=1836 |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Bo piękna jest. Ja na bieżąco bloga podglądam.
I nawet bym pomyślała nad nią, gdyby nie to, że im większą mam torebkę, tym większy w niej bałagan
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Nie pisałam na forum chyba całe wieki, miałam awarię komputera i trzeba było czekac aż wróci z naprawy W między czasie korzystając z neta u znajomych troszkę was podczytywałam.Z najnowszych wieści to tyle że wczoraj byłam na wizycie i wszystko OK ![]() Jestem w 26tyg i od początku ciąży przytyłam 6,6 kg.Bedąc wczoraj na spacerku poprosiłam M żeby zrobił jakąś fotke - z myślą o Was tak dla aktualizacji więc zrobił... ale zdziwienie moje było niezłe jak zobaczyłam w aparacie zdjęcie... płytek chodnikowych, najlepsze jest to że on mi wmawia że ja byłam tam na tym zdjęciu bo jak zrobił to sprawdzał i jeszcze mnie osądza że ja mu nie wierzę ![]() Jeszcze jadna ciekawa sprawa otóż moja dobra przyjaciółka, która odkąd jestem w ciąży strasznie się o mnie troszczy i ciągle głaszcze po brzuchu oznajmiła mi że sama też spodziewa sie dzidziusia- jako pierwsza się dowiedziałam
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- jusdan dobre z tym zdjęciem ![]() a czas to prawda bardzo leci dobra pędze robić to spaghetti |
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mówił abym ostrożnie podeszła do tematu ćwiczeń. W ten czwartek mam wizytę więc zobaczymy co sie tam "u nas " dzieje Będę chodzić na 100 % a z ćwiczeniami zobaczę ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
nie chciałam namieszać
|
||
|
|
|
#1347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi glowe obetnie to stopy tylko zrobi, wole sobie sama juz robic zdjecia lub samowyzwalaczem, zawsze sie klocimy o to na wakacjach.Cytat:
Oczywiscie po jego grozbach od razu zrobilam testy, ktore wyszly po mojej mysli, ale na wyniki czekalo sie 5 dni wtedy a on byl naprawde przekonujacy i ten jego placz...---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Ola_k11 zapisalas sie tez z nami? |
|||
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku porządek, czyściutko a potem tysiąc papierów, drobiazgów i pewnego dnia orientuję się, że waży tonę ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- już to widzę Ja tez nie mogę się doczekać a M dość sceptycznie podchodzi do tematu. Będzie chodził "dla mnie" ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- DZIĘKUJĘ Jak miło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze
co za psychol..."bo dobry chłopak był i mało pił..." ![]() współczuje przeżyc |
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wirus długo się aklimatyzuje i uaktywnia dopiero po jakimś czasie. Ja robiłam badania jak oddawałam krew. Cytat:
Ostatnio wysypały mi się landrynki, co zauważyłam, jak już zaczęły się serdecznie przyklejać do moich drobiazgów. Załamka :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

ale tu nie chodzi o samą wagę bo tym się nigdy nie przejmowałam, tylko o to że te kg widać nie tylko na brzuszku, pyzunia się taka robię powoli.... 

hehe
Znowu troszkę mnie nie było, ale to dlatego, że dopadła mnie jakaś infekcja i miałam taki okropny kaszel, że poszłam do lekarza i przepisął mi jakiś antybiotyk dla kobiet w ciąży no i się kurowałam. Teraz już lepiej się czuje mam tylko jeszcze lekki katar. Nie jestem niestety w stanie nadrobić wszystkiego co tu napisałyście. Mam tylko nadzieję, że mnie już żadne choróbsko nie dopadnie.

co za psychol..."bo dobry chłopak był i mało pił..."