Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 12:08   #1321
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
ja mam 7,5
Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
U mnie 7 kg w 25 tc
Dobranoc
a ja 9 w 23 tyg ale tu nie chodzi o samą wagę bo tym się nigdy nie przejmowałam, tylko o to że te kg widać nie tylko na brzuszku, pyzunia się taka robię powoli....
w ogóle nie wiem jak to jest bo moja siorka np przytyła w ciąży 9 kg i zrobiła się takim pączusiem, wszędzie była opuchnięta.. a moja koleżanka która 2 miesiące temu urodziła do końca ciąży wyglądała szczupło, tylko brzuszek rósł a miała 19 kg na plusie-w ogóle tego po niej nie było widać... także na kg wcale nie patrzę...
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

bo teraz jestes na takim etapie ze sie najbardziej tyje , nie przejmuj sie ja jak bylam w tym czasie co ty czyli kilka tygodni przed toba tez w krotkim czasie +4 bylam w szoku a teraz caly czas od 3 tygodni bez zmian + 11kg.
Tak mi sie wydaje
no mam nadzieję że masz rację

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
no i skończyłam kilka torebek

Czarno biała
Załącznik 3027180Załącznik 3027181

Romantyczna w paski
Załącznik 3027182Załącznik 3027183

Srebrna na długim pasku

Załącznik 3027184
ta pierwsza wygrywa!!
A tak w ogóle to... zgubiłam chyba jednego kolczyka od Ciebie będę szukać jeszcze dziś w domu, ale nie wiem czy uda mi się znaleźć jak coś to mogłabym u Ciebie zamówić jednego takiego samego kolczyka?
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Heeeeeeeeeeeej!

Po krótce napiszę że było fajnie, fakt byłam w szoku jak dowiedziałam się o samolocie i nie przyjemnie mi było ale postanowiłam się zająć przygotowaniami.
Podobno wyglądałam łądnie
Mojemu M ledwo obrączkę nałożyłam tak mu się ręce trzesły, bawiliśmy się dobrze, goście chyba też, póki co nikt nie narzeka
M szalał całą imprezę, ja więcej siedziałam niż tańczyłam ale to zrozumiałe że nie dałam rady...

nawet ciuszki dla maleństwa dostalismy
zdjęcia będą jak sama je pozgrywam, wrzucę d albumu na picase i podam link myślę że może na początku tyg albo pod koniec tego. Zobaczymy...

Jestem zadowolona, tylko zespół minutę ciszy miał zrobić a nie zrobił :cool
super że wszystko się udało... i witaj w "drużynie pierścienia" hehe

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
nie, wózek jest OK ale nie o takim marzyłam

Jestem pewna, że ktoś kupi (bo cenę dam przystępną) i będzie zadowolony.

A ja kupie taki na jakim mi zależało - super lekki.
Przy moim wzroście i wadze musze mieć super lekki. Nawet kosztem stabilności i dużych kół. Musi też być mały po złożeniu bo często podróżujemy.
ja też poproszę linka a powiedz mi.. ską Wy macie tyle tych nowych rzeczy?? podostawaliście od kogoś?
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:12   #1322
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cześć kochane Znowu troszkę mnie nie było, ale to dlatego, że dopadła mnie jakaś infekcja i miałam taki okropny kaszel, że poszłam do lekarza i przepisął mi jakiś antybiotyk dla kobiet w ciąży no i się kurowałam. Teraz już lepiej się czuje mam tylko jeszcze lekki katar. Nie jestem niestety w stanie nadrobić wszystkiego co tu napisałyście. Mam tylko nadzieję, że mnie już żadne choróbsko nie dopadnie.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:16   #1323
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

A ja się już pół godziny ubieram... tempo żółwia... masakra.
Stary 2010-04-13, 12:19   #1324
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Anoxa - masz urodziny dzień przede mną ja jestem 5.04 jest nas tu więcej baranków??
Pewnie 01.04.

Cytat:
siala
wode można tylko od ostatniego posiłku powinno być 12 godzin.
Nie wiem o co w tym chodzi, ale mi gin powiedzial, ze moge nawet zjesc lekkie sniadanko przed pojsciem na pobranie krwi na glukoze
Jeszcze nie poszlam i nie zjem sniadania zadnego, ale ciekawe od czego to zalezy.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
papeteria ja na HIV nie dostałam badania a ono jest obowiązkowe w ciąży???
Obowiazkowe nie jest, ale zalecane chyba mnie gin sie pytal czy chce czy nie i nic nie placilam za to.

Cytat:
od rana wystawiałam rzeczy na allegro...
ale się namęczyłam ...
Sporo rzeczy, wszystkie dla maluszków. Jakby ktoś był zainteresowany to chętnie wyślę link (na pw)

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

czuje się dużo cięższa
Waga nie podskoczyła jakoś wyjątkowo ale odczuwam już ciężar ciąży. Szczególnie wieczorem... to już 25 tc

Dzisiaj rano mój pies olał mnie całkowicie w parku
Chyba już jestem dla niej za wolna.W pewnym momencie stwierdziła, że czas wracać do domu i wolnym truchtem poszła do domu. Oglądała się co chwila czy idę ... Dreptałam, dreptałam ...
Co będzie za 2-3 miesiące?
Cytat:

Czarno biała

Romantyczna w paski

Srebrna na długim pasku

Załącznik 3027184
Sliczne torebki jak zawsze.
Linka poprosze moze jeszcze czegos nie mam
Moj pies teraz chodzi jak w zegarku nawet potrafi patyk zostawic. Tz zainwestowal w obroze elektryczna, ktora sie sprawdza. Nie myslcie sobie, ze to nie humanitarne bo to psa nie bolisprawdzil to na sobie najpierw) a pies sie slucha i wystarczaja mu sygnaly dzwiekowe.

Cytat:
Mamy fotelik

Maxi cosi, ze śpiworkiem
Załącznik 3027250Załącznik 3027251Załącznik 3027252
to ja tez sie swoim pochwale wczoraj kupilismy
Jaki masz pebble, cabrio czy citi?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:19   #1325
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

hd2005 ja też poproszę linka do tych rzeczy na allegro

Widze, że większość z Was ma już dużo rzeczy kupionych. Ja nie kupuje tak wcześnie. Łóżeczko to dopiero gdzieś końcem maja początkiem czerwca, a wózek to może jeszcze później, ale na pewno przed porodem. No i ubranek nie mam za dużo, bo jeszcze nie wiem na 100% czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Jak się dowiem to wyrusze na zakupy

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2010-04-13 o 12:23
Stary 2010-04-13, 12:30   #1326
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

ta pierwsza wygrywa!!
A tak w ogóle to... zgubiłam chyba jednego kolczyka od Ciebie będę szukać jeszcze dziś w domu, ale nie wiem czy uda mi się znaleźć jak coś to mogłabym u Ciebie zamówić jednego takiego samego kolczyka?

ja też poproszę linka a powiedz mi.. ską Wy macie tyle tych nowych rzeczy?? podostawaliście od kogoś?
Pszczółka - oczywiście, daj znać jak nie znajdziesz kolczyka. Coś czuję, że gdzieś leży i się śmieje

Linka za chwilkę wyślę
Co do rzeczy - mówiąc krótko dostaliśmy wielerzeczy mi się nie przyda a mieszkanie nie ma 100metrów więc trzeba się tym podzielić

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Znowu troszkę mnie nie było, ale to dlatego, że dopadła mnie jakaś infekcja i miałam taki okropny kaszel, że poszłam do lekarza i przepisął mi jakiś antybiotyk dla kobiet w ciąży no i się kurowałam. Teraz już lepiej się czuje mam tylko jeszcze lekki katar. Nie jestem niestety w stanie nadrobić wszystkiego co tu napisałyście. Mam tylko nadzieję, że mnie już żadne choróbsko nie dopadnie.
dbaj o siebie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:31   #1327
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja 9 w 23 tyg ale tu nie chodzi o samą wagę bo tym się nigdy nie przejmowałam, tylko o to że te kg widać nie tylko na brzuszku, pyzunia się taka robię powoli....
w ogóle nie wiem jak to jest bo moja siorka np przytyła w ciąży 9 kg i zrobiła się takim pączusiem, wszędzie była opuchnięta.. a moja koleżanka która 2 miesiące temu urodziła do końca ciąży wyglądała szczupło, tylko brzuszek rósł a miała 19 kg na plusie-w ogóle tego po niej nie było widać... także na kg wcale nie patrzę...
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
to ile przytylas??? az tak zle??
W 22tyg mam +9, ale za tydzien waze sie u lekarza i tam jest lepsza waga. Troche na pewno przytylam bo nawet sama widze ze mam wiekszy tylek
Cytat:

Czarno biała

Romantyczna w paski

Srebrna na długim pasku
Załącznik 3027184
Czarno biała podoba mi sie najbardziej
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płaciłyście za badania:
- morfologia
- ogólne moczu
- glukoza (75g)
- HIV
- toksoplazmoza
Morfologia, mocz - 5zł, toxo 80zł, glukoza nie wiem, HIV 20zł albo za darmo w okreslone dni. Ale ogolnie wszystkie badania mam zawsze za darmo przez skierowanie od gina, tylko za toxo placilam.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Zalaczam obiecane foty z moich ostatnich zakupow.
Dwie ostatnie tuniki i legginsy z all.
Zaczynam 22 tydzien z 4 kg na plusie.
Super, zazdroszcze ciuszkow i wagi
Cytat:
wrzucam obiecane fotki rzeczy od koleżanki jednej tuniki nie robiłam zdjęcia bo brzunio mam na nią jeszcze trochę za mały i wisi na mnie... ta w centki jakoś trochę dziwnie wyszła... i w ogóle jak zobaczyłam te zdjęcia to się troszkę przestaszyłam bo nie wiedziałam że już taka wielka jestem
Oj jaka wielka, brzuszek masz spory, bardzo ladnie wygladasz

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:32   #1328
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Sliczne torebki jak zawsze.
Linka poprosze moze jeszcze czegos nie mam
Moj pies teraz chodzi jak w zegarku nawet potrafi patyk zostawic. Tz zainwestowal w obroze elektryczna, ktora sie sprawdza. Nie myslcie sobie, ze to nie humanitarne bo to psa nie bolisprawdzil to na sobie najpierw) a pies sie slucha i wystarczaja mu sygnaly dzwiekowe.

mam pebble
Linka za chwilkę puszczę

Stary 2010-04-13, 12:32   #1329
vette
Zadomowienie

hd masz troche racji z tym co piszesz o wozku, az sie zaczelam zastanawiac jeszcze raz nad quinny ... /bo bugaboo mi sie az tak bardzo nie podoba/
moze faktycznie warto kupic ultra lekki quinny, a nie zaprzatac sobie glowe wielkimi, pompowanymi kolami w innych ciezkich wozkach

O jakim modelu quinny myslalas?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:35   #1330
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
dbaj o siebie
Chyba zaraziłam się od moje męża, bo kilka dni wcześniej przeszedł mu także ostry kaszel. On stara się dbać o siebie, żeby nie zachorować i mnie nie zarazić, ale czasami się nic nie da zrobić. Nawet nie całowaliśmy się kiedy on był chory, ale żeby się nie zarazić musiałabym się z domu wyprowadzić. Mam tylko nadzieję, że antybiotyk i ta cała choroba nie zaszkodziły maleństwu.
Stary 2010-04-13, 12:38   #1331
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd2005 ja też poproszę linka do tych rzeczy na allegro

Widze, że większość z Was ma już dużo rzeczy kupionych. Ja nie kupuje tak wcześnie. Łóżeczko to dopiero gdzieś końcem maja początkiem czerwca, a wózek to może jeszcze później, ale na pewno przed porodem. No i ubranek nie mam za dużo, bo jeszcze nie wiem na 100% czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Jak się dowiem to wyrusze na zakupy
wysłany

Niestety mogę urodzić wcześniej Nie wiem jak długo uda mi się donosić ciążę i w jakim będę stanie... Dla bezpieczeństwa chce wszystko wcześniej przygotować.

W weekend zaczynamy malowanie sypialni. Nazwijmy to odświeżaniem. Trochę przemeblujemy i wówczas będę mogła już postawić łóżeczko, te wszystkie dekoracje, ubranka itd.

Stary 2010-04-13, 12:42   #1332
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
wysłany

Niestety mogę urodzić wcześniej Nie wiem jak długo uda mi się donosić ciążę i w jakim będę stanie... Dla bezpieczeństwa chce wszystko wcześniej przygotować.
Dziękuję. Przykro mi bardzo, to zrozumiałe, że wszystko kupujesz wcześniej. Ja póki co nie mam takich prognoz dlatego nie śpieszę się z zakupami.
Stary 2010-04-13, 12:47   #1333
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd masz troche racji z tym co piszesz o wozku, az sie zaczelam zastanawiac jeszcze raz nad quinny ... /bo bugaboo mi sie az tak bardzo nie podoba/
moze faktycznie warto kupic ultra lekki quinny, a nie zaprzatac sobie glowe wielkimi, pompowanymi kolami w innych ciezkich wozkach

O jakim modelu quinny myslalas?
Każdy ma inne potrzeby.
Np. Niezawsze pisała, że będzie spacerować po lesie itp. Na pewno potrzebuje dużych kół.

Bugaboo jest super lekki ale ... właściwie nie wiem co
quinny speedi lub buzz. Obserwuję dziewczyny na placu zabaw w tymi wózkami i jakoś sobie radzą w moim parku

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Dziękuję. Przykro mi bardzo, to zrozumiałe, że wszystko kupujesz wcześniej. Ja póki co nie mam takich prognoz dlatego nie śpieszę się z zakupami.
życzę aby tak zostało

Stary 2010-04-13, 12:53   #1334
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

vette proszę, papeteria-też wysłane
hd ta czarno-biała torebka to moja faworytka
Właśnie wróciłam z US, padam nie wiedziałam, że tak daleko mam hehe, a poszłam pieszo bo spaceru mi się zachciało, a teraz mi nogi z tyłka wychodzą.
Co do kg to ja mam +2,5 w pełnym 22 tygodniu, jutro zaczynam 23
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:54   #1335
belunia1985
Raczkowanie

cześc dziewczynki
wiecie co, bylismy wczoraj u mojego chrzestnego, któremu urodzila sie dwa tygodnie córeczka ii normalnie byłam przerażona dziecinka wydaje sie taka maleńka (a wcale taka malusia nie jest, jak sie urodzila mierzyla 57 cm, czyli standardowo), taka kruchutka, po prostu az balam sie ja trzymac na rękach... i zaczęłam panikować, że nie bede umiala zająć sie swoim dzieckiem, mój mąż w ogóle nigdy nie mial na rękach takiego noworodka, jak stwierdził "kiedyś widział" takie maleństwo, widac po nim było że się boi. mój tato za to uwielbia takie dzieciaczki (ta mala to jest jego bratanica), wszyscy stwierdzili że będę miala ekstra pomocnika ale wiecie co nie spodziewałam sie że tak zareaguje, takim strachem, bo jak byłam duzo mlodsza mialam ok 15 lat to normalnie zajmowałam się bracmi tej małej, którzy mieli wtedy nie więcej niz 3 miesiące (ja ogólnie strasznie lubie takie małe dzieci). ale wczoraj normalnie sie balam, nie wiem moze to dlatego, że mam świadomość, że będę miala sama takiego szkraba za dwa miesiące... babcia mnie uspokoila, że nie mam sie co martwić, że swojego dziecka nie będe się bala. mam nadzieję... aha moja ciocia rodziła w miedzylesiu, jest średnio zadowolona, bo polozna bez jej wiedzy i zgody przebila jej pęcherz płodowy, przez co poród był o wiele bardziej męczący i ciężki.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 12:54   #1336
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie a cos Ci mowil gin o szkole rodzenia? Mozesz cwiczyc, dal Ci pozwolenie?
Mam nadzieje, ze tak i ze od 28 zaczynamy

Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam bo kilka rzeczy by mi sie przydalo a tak to juz mam.

Maciuś
Stary 2010-04-13, 12:58   #1337
vette
Zadomowienie

Cytat:
super, jaki wozek do tego?
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Super, zazdroszcze ciuszkow i wagi
Dziekuje dopiero zaczynam sie rozpedzac z waga

Cytat:
Chyba zaraziłam się od moje męża, bo kilka dni wcześniej przeszedł mu także ostry kaszel. On stara się dbać o siebie, żeby nie zachorować i mnie nie zarazić, ale czasami się nic nie da zrobić. Nawet nie całowaliśmy się kiedy on był chory, ale żeby się nie zarazić musiałabym się z domu wyprowadzić. Mam tylko nadzieję, że antybiotyk i ta cała choroba nie zaszkodziły maleństwu.
zdrowka zycze! wiem jak to jest bo tez leze i kicham..na szczescie chyba obedzie sie bez antybiotykow bo dzis czuje sie juz troszke lepiej

hd mi wystarczylo jak zobaczylam buzz na zywo w galerii, w zyciu nie widzialam tak zgrabnego i zwrotnego wozka...

no i masz babo placek znowu sie napalilam na quinniego
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:01   #1338
papeteria
Zakorzenienie

hd dzięki
pszczolka ja tez mam nadzieje
kwiatuszek dobrze, ze juz lepiej .
Ja jeszcze nic nie mam.
niezawsze :noniewiem : a mi jeszcze mówił tylko prosze pamiętać o tych 12h
co do hiv to któras z dziewczyn pisala ze od grudnia jest taki wymóg, ale tez nie sprawdzalam tego.
fajny fotelik. po ile?
caprica ja po tyłku też czułam
lilka
belunia wiem co czujesz bo jak bylismy u takiego malenstwa od brata TŻ to tez tak patrzyłam a teraz urodziła siostra TŻ i ten drugi do niego już taki duży a tylko 2 miesiace różnicy miedzy nimi.Potem te dwa chłopaki beda ogromne do naszego małego.
Damy rade
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:02   #1339
ola_k11
Zadomowienie

hd ja też poproszę linka
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:06   #1340
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd ta czarno-biała torebka to moja faworytka
widzę, ze czarno biała cieszy się największą popularnością

Stary 2010-04-13, 13:12   #1341
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
super, jaki wozek do tego?

Maxi cosi mure mam do niego, ale on jest ciezki, mi jak Hd pisala na takim zalezalo bo ja wiecej po lakach bede jezdzic niz po ulicach, wiec lekki i z malymi kolami u mnie by nie zdal roli.

Cytat:
niezawsze :noniewiem : a mi jeszcze mówił tylko prosze pamiętać o tych 12h
co do hiv to któras z dziewczyn pisala ze od grudnia jest taki wymóg, ale tez nie sprawdzalam tego.
fajny fotelik. po ile?
http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza tu jest link do info o glukozie i tez jest napisane, ze teoretycznie nie trzeba byc na czczo. Fotelik mam cabrio on ok 500zl z hakiem kosztuje.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Tu jest o HIv lekarz ma obowiazek dac skierowanie, ale pacjentka moze odmowic wykonania. http://www.prawapacjenta.eu/?pId=1836

Maciuś
Stary 2010-04-13, 13:12   #1342
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Maxi cosi mure mam do niego, ale on jest ciezki, mi jak Hd pisala na takim zalezalo bo ja wiecej po lakach bede jezdzic niz po ulicach, wiec lekki i z malymi kolami u mnie by nie zdal roli.

http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza tu jest link do info o glukozie i tez jest napisane, ze teoretycznie nie trzeba byc na czczo. Fotelik mam cabrio on ok 500zl z hakiem kosztuje.
no to dobrze dla głodomorków bo 12h bez jedzonka ciężko... nie wiem czemu mój tak zalecił
Stary 2010-04-13, 13:13   #1343
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, ze czarno biała cieszy się największą popularnością
Bo piękna jest. Ja na bieżąco bloga podglądam.
I nawet bym pomyślała nad nią, gdyby nie to, że im większą mam torebkę, tym większy w niej bałagan

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:13   #1344
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cześć mamuśki
Nie pisałam na forum chyba całe wieki, miałam awarię komputera i trzeba było czekac aż wróci z naprawy W między czasie korzystając z neta u znajomych troszkę was podczytywałam.
Z najnowszych wieści to tyle że wczoraj byłam na wizycie i wszystko OK
Jestem w 26tyg i od początku ciąży przytyłam 6,6 kg.Bedąc wczoraj na spacerku poprosiłam M żeby zrobił jakąś fotke - z myślą o Was tak dla aktualizacji więc zrobił... ale zdziwienie moje było niezłe jak zobaczyłam w aparacie zdjęcie... płytek chodnikowych, najlepsze jest to że on mi wmawia że ja byłam tam na tym zdjęciu bo jak zrobił to sprawdzał i jeszcze mnie osądza że ja mu nie wierzę
Jeszcze jadna ciekawa sprawa otóż moja dobra przyjaciółka, która odkąd jestem w ciąży strasznie się o mnie troszczy i ciągle głaszcze po brzuchu oznajmiła mi że sama też spodziewa sie dzidziusia- jako pierwsza się dowiedziałam wg obliczeń termin ma na 8 grudnia, dzis idzie na pierwszą wizytę więc wszystko się dopiero okaże.Najlepsze jest to,że nasze dzieciaki razem chodzą do przedszkola i są w tym samym wieku no i teraz drugie też będziemy mieli z tego samego rocznika.Jak sobie pomyślę ,że dopiero co my byłyśmy na pierwszych wizytach i robiłyśmy testy a tu już tak malutko nam zostało, strasznie szybko mi leci ten czas
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 13:18   #1345
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

Tu jest o HIv lekarz ma obowiazek dac skierowanie, ale pacjentka moze odmowic wykonania. http://www.prawapacjenta.eu/?pId=1836
osobiście nie odmówiłabym takiego badania bo to wszystko dla dobra dziecka przecież w razie czego...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

jusdan dobre z tym zdjęciem
a czas to prawda bardzo leci
dobra pędze robić to spaghetti
Stary 2010-04-13, 13:25   #1346
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie a cos Ci mowil gin o szkole rodzenia? Mozesz cwiczyc, dal Ci pozwolenie?
Mam nadzieje, ze tak i ze od 28 zaczynamy

Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam bo kilka rzeczy by mi sie przydalo a tak to juz mam.
mam już zaświadczenie ale mówił abym ostrożnie podeszła do tematu ćwiczeń.
W ten czwartek mam wizytę więc zobaczymy co sie tam "u nas " dzieje
Będę chodzić na 100 % a z ćwiczeniami zobaczę

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:

hd mi wystarczylo jak zobaczylam buzz na zywo w galerii, w zyciu nie widzialam tak zgrabnego i zwrotnego wozka...

no i masz babo placek znowu sie napalilam na quinniego
sorry nie chciałam namieszać

Stary 2010-04-13, 13:29   #1347
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Jestem w 26tyg i od początku ciąży przytyłam 6,6 kg.Bedąc wczoraj na spacerku poprosiłam M żeby zrobił jakąś fotke - z myślą o Was tak dla aktualizacji więc zrobił... ale zdziwienie moje było niezłe jak zobaczyłam w aparacie zdjęcie... płytek chodnikowych, najlepsze jest to że on mi wmawia że ja byłam tam na tym zdjęciu bo jak zrobił to sprawdzał i jeszcze mnie osądza że ja mu nie wierzę
To masz takiego zdolniache jak ja Jak mi glowe obetnie to stopy tylko zrobi, wole sobie sama juz robic zdjecia lub samowyzwalaczem, zawsze sie klocimy o to na wakacjach.

Cytat:
osobiście nie odmówiłabym takiego badania bo to wszystko dla dobra dziecka przecież w razie czego...
i
No ja tez zrobilam bo wiadomo, dzidzia najwazniejsza, a swoja droga mialam bylego kiedys psychopate zreszta, ktory mi wmawial po wyjsciu ze szpitala, ze mu zrobili badania na hiv i ja go zarazilam pewnie oprocz tego ganial za mna z nozem, cial sie na mojej klatce schodowej i telefonowal do mnie powiedziec mi w co jestem ubrana tego dnia ;P To bylo na poczatku studiow ile ja sie nerwow najadlam przez niego a byl takim milym chlopcem dopoki z nim nie zerwalam Oczywiscie po jego grozbach od razu zrobilam testy, ktore wyszly po mojej mysli, ale na wyniki czekalo sie 5 dni wtedy a on byl naprawde przekonujacy i ten jego placz...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
mam już zaświadczenie ale mówił abym ostrożnie podeszła do tematu ćwiczeń.
W ten czwartek mam wizytę więc zobaczymy co sie tam "u nas " dzieje
Będę chodzić na 100 % a z ćwiczeniami zobaczę
Maz pocwiczy za Ciebie, nie moge sie juz doczekac swoja droga!

Ola_k11
zapisalas sie tez z nami?

Maciuś
Stary 2010-04-13, 13:34   #1348
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Bo piękna jest. Ja na bieżąco bloga podglądam.
I nawet bym pomyślała nad nią, gdyby nie to, że im większą mam torebkę, tym większy w niej bałagan
oj ja tez tak mam Na początku porządek, czyściutko a potem tysiąc papierów, drobiazgów i pewnego dnia orientuję się, że waży tonę

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

Maz pocwiczy za Ciebie, nie moge sie juz doczekac swoja droga!
już to widzę
Ja tez nie mogę się doczekać a M dość sceptycznie podchodzi do tematu. Będzie chodził "dla mnie"

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja na bieżąco bloga podglądam.
DZIĘKUJĘ
Jak miło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2010-04-13, 13:34   #1349
papeteria
Zakorzenienie

niezawsze co za psychol..."bo dobry chłopak był i mało pił..."
współczuje przeżyc
Stary 2010-04-13, 13:35   #1350
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
...Oczywiscie po jego grozbach od razu zrobilam testy, ktore wyszly po mojej mysli, ale na wyniki czekalo sie 5 dni wtedy a on byl naprawde przekonujacy i ten jego placz...
Ale mam nadzieję, że wiesz, że wynik może być pozytywny np. pół roku po odbytym stosunku lub zbliżeniu?
Wirus długo się aklimatyzuje i uaktywnia dopiero po jakimś czasie.
Ja robiłam badania jak oddawałam krew.

Cytat:
oj ja tez tak mam Na początku porządek, czyściutko a potem tysiąc papierów, drobiazgów i pewnego dnia orientuję się, że waży tonę
No... i potem się okazuje, że ja od tygodnia czegoś szukam, a to leży sobie na dnie mojej torebki i się gniecie, łamie itd.
Ostatnio wysypały mi się landrynki, co zauważyłam, jak już zaczęły się serdecznie przyklejać do moich drobiazgów. Załamka :P

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości