|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() pszczolka87 łykaj tabletki i się nie martw !!! ja jak chodziłam prywatnie to mi gin nic konkretnego nie mówił, że jak musze to żebym brała więc brałam tak po 1 raz na 2 tygodnie ;/ a teraz chodze do innego gina i mówi, że spokojnie 1 tabletke dziennie zyrtec czy allertec można brac i że się nawet od początku ciąży bierze jeżeli oczywiście jest taka konieczność a teraz w 2 trymestrze to już spokojnie można. bo gorzej jak się męczymy i smarkamy cały czas ja wiem jak to jest 5 rolek papieru zużyć no mi teraz od miesiąca się pogorszyło bo w zimie wystarczała mi ta jedna tabletka na 2 tygodnie a teraz biore może nie codziennie ale co 2 dzień i zdecydowanie lepiej ![]() anoxa ale zwolnienia wysyłałas do zusu czy do pracodawcy ? bo piszesz ze dopiero teraz doszły papiery do zusu chyba, że źle przeczytałam ale jeśli tak to widocznie pracodawca przetrzymał zamiast od razu wysłać i to z jego winy ;/ a jak nie i wysyłałaś do zusu to ich wina w każdym wypadku robiłabym awanture komu tam trzeba
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Nie mam pojęcia co będzie po tej rozmowie, nie wiem co zrobię jak zerwie ze mną całkowicie kontakt... Właśnie zadzwonił. Jutro jedziemy razem odebrać auto mojego ojca z warsztatu. Rano da mi znać, o której pojedziemy. Nie wiem czy będzie szansa żeby porozmawiać...
|
|
#2763 | |||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
![]() Cytat:
polozna na szkole mowila ze jesli porod zacznie sie od odejscia wod ze jesli sa przezroczyste zeby sie wykapac i spokojnie pojechac do szpitala jesli zielone odpuscic sobie kapiel tylko spokojnie udac sie do szpitala a jesli zacznie sie od skurczy to zeby wziac kapiel jesli skurcze nie ustapia i beda sie nasilaly to spokojnie sobie pojechac do szpitala a skurcze przepowiadajace zazwyczaj po kapieli/prysznicu przechodza Cytat:
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() talia- 84cm brzuch- 106cm (mój gigant )biodra- 104 cm
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek do zusu doszly dokumenty po kontroli... bo zus kontrolowal mojego pracodawce a w piatek dopiero do naszego oddzialu zus doszly dokumenty pokontrole ale ciesze sie ze wkoncu to zalatwili a swoja droga ksiegowy mojego pracodawcy tez przetrzymal je jakies tyg bo to jemu zanosze zwolnienei i on wysyla je do zusu ale ciesze sie ze wszystko zalatwione i jutro bede w miescie to pojde ich nieco pospiepszyc
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby gosciu mnie olał kiedy zaszłabym w ciążę i przez 6 miesięcy wmawiał mi że nic dla niego nie znaczę ani ja ani dziecko, w dodatku afiszował sie z jakąś siksą to po pierwsze udusiłabym takiego gołymi rekami!! a tak na poważnie nie chciałabym miec z nim nic wspólnego, nie wierzyłabym w to że sie zmieni i przede wszystkim nie chciałabym żeby sioę zmieniał bo nie chciałabym mieć z tym człowiekiem nic wspolnego... niektórych rzeczy się nie wybacza i to jest właśnie jedna z tych rzeczy.. Trzeba miec przede wszystkim szacunek do samej siebie bo jak siebie nie bedziemy szanowac to nikt dla nas szacunku mieć nie będzie.. a dziecka takiej gnigdzie w życiu bym dotknąc nie dała.... nagle obudził sie tatuś który przez 6 miesięcy pokazywał jak bardzo tego dziecka i jego matki nienawidzi... Może jestem okrutna ale taki mam juz zawistny harakterek
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie z opisów kashhy wydaje się on być nieodpowiedzialny ale tak naprawdę nie wiemy jak jest. Uważam, że kashha najlepiej wie co powinna robić. Poza tym zawsze jest druga strona medalu, której my nie znamy. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-04-19 o 16:05 |
|
|
|
|
#2768 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Za taka cene to naprawde okazja! A ma w koncu ta regulacje poziomow?Cytat:
![]() Cytat:
U mnie to juz zdecydowanie blizej jak dalej Cytat:
![]() jaszczka co tam u Ciebie?? |
|||||
|
|
|
#2769 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ma któraś poduszkę fasolka/kojec? Bo poważnie zastanawiam się nad kupnem... wieczorem mam problem z wygodnym ułożeniem się, podkładam kołdrę pod brzuch, wkładam między nogi.... może poduszka to najlepsze rozwiązanie?
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie dobrze że już załatwione bo jak to tak od lutego być bez wypłaty
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
A tak na marginesie, to ostatnio tak ladnie nam sie wyrownalo, ze mamy w watku potwierdzonych:
24 chlopcow
23 dziewczynki |
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
en kojec firmy motherhod czy jakoś tak wiem że można go dostać w smyku ja dałam 129 zł albo zamówić ze strony też w tych granicach kosztuje z przesyłką na początku przez 2-3 noce wydawał się niewygodny ( ale to dlatego że ja na nim i tak kładłam poduszke przez co miałam za wysoko głowe ale już się uklepał ) a teraz sobie nie wyobrażam spać bez niego ![]() troszke kosztuje ale komfort jest ogromny myśle że warto zainwestować :P |
|
|
|
|
#2773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() : jupi:![]()
|
|
#2774 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
:d:d:d
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
prosze o maila na pw
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak uważam też, że jeżeli ktoś wykazuje zainteresowanie (nie mówię tu o np. dwóch telefonach i kilku smsach w ciągu pół roku, bo to jest moim zdaniem niewybaczalne), utrzymuje kontakt, spotyka się, to myślę, że trzeba się zastanowić nad daniem takiej osobie szansy, jednej jedynej szansy, którą jak zmarnuje to nie będzie powrotu.
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka - jesteś
a już miałam pisać "co się dzieje z pszczółka" Nie wiem czy tylko mi się ubzdurało, że zniknęłaś ...
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie twierdze ze dziecko moze miec tylko biologicznego ojca! ale uwazam ze jesli bilogiczny wykazuje taka chec to dlaczego nie? sa sytuacje ze ludzie ktorzy sie nie daza uczuciem przez chwile zapomnienia beda rodzicami a dziecko nie jest chwila zapomnienia i przez cale dziecinstwo potrzebuje ojca i matki ty uwazasz ze lepiej nie znac biologicznego ojca niz przez niego cierpiec a widzisz moj maz nie zna swojego ojca (wychowywali go dziadkowie od kad mial moze ze 2 lata) i ubolewa z tego powodu bo bardzo chcial by go poznac mimo tego ze ojciec go olal a gdy sie nim zainteresowal to dziadkowie zabronili mu kontaktow z dzieckiem nie wychowywal go to jednak jakas wiez zostala i moj maz bardzo chcial by go poznac i nawiazac z nim kontakt ja bym nie uniemozliwiala dziecku kontaktu bo nie wybaczyla bym sobie gdy by mi w przyszlosci wypomnialo ze przeze mnie nie mialo kontaktu z ojcem kazdy z nas ma swoj poglad na pewne sprawy ja poprostu nie skreslam ludzi i mysle ze czasem warto dac im szanse zreszta moi rodzice tez sie rozwiedli gdy bylam mala i mialam z obojgiem z nich kontakt i nie wyobrazam sobie zeby tata (bo ja akurat zostalam z tata) mial by mi zabronic kontaktu z mama tylko dlatego ze to ona odeszla i moze przez to ze jestem z rozbitej rodziny troche inaczej podchodze do tych spraw dodatkowo jak moj tata dowiedzial sie o tym ze mama jest w ciazy to sie podlamal i zniknal na jakis czas z domu bylam totalna ostatnia wpadka i najzwyczajniej niechcianym dzieckiem po jakims czasie mu przeszlo i wrocil do domu i byl najlepszym ojcem jakiego mozna sobie tylko wyobrazic zawsze wszystkim mowie ze zycze im takiego taty jak moj wszyscy moi znajomi go uwielbiali i w twoim rozumieniu to jak zachowal sie na poczatku skresla go z mozliwosci bycia ojcem a po dzien dzisiejszy mam z nim rewlacyjny kontakt i wiem ze zawsze moge na niego liczyc dlatego z wlasnego doswiadczenia wnioskuje ze kazdy zasluguje na kolejna szanse
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-04-19 o 17:22 |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
nasze spotkanie eis udało choć byłam tylko z niezawsze Nie obyło się bez krążków i lodów
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Konto usunięte
|
hd2005 czy ja również mogę prosić o listę wyprawkową
?
|
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18682626]hd2005 czy ja również mogę prosić o listę wyprawkową
?[/QUOTE]oczywiście proszę o maila
|
|
|
|
#2786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli zobaczyłabym w opowieściach Kashhy cokolwiek, co świadczyłoby o zmianie w tym człowieku, to pewnie miałabym inny stosunek. Ale dla mnie nic się nie zmienia. Cytat:
Nagle świat matki i dziecka zaistniał dla niego po tym, jak Kashha spotkała się z jego rodzicami ( przy czym najpierw ją za to zjechał). Jest potulnym barankiem, który robi tak, jak mu każą. Bo jest nadal pod opieką rodziców i na ich wychowaniu/ utrzymaniu. Nie wiemy co zadziało się w jego domu po tym spotkaniu. Ale dziwne dla mnie, że właśnie wówczas coś się zmieniło- nie uważasz? I wydaje mi się właśnie, że kashha nie wie co ma robić, bardzo gubi się we własnych uczuciach i w jego postępowaniu. Nie dziwię się zresztą, bo koleś zagrywa ostro. Cytat:
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie mowie o sytuacji gdy ojciec biologiczny poprostu nie chce miec nic doczynienia z dzieckiem na sile takiego faceta nikt nie zmusi do bycia ojcem ale tak jak pisalam moj tata na poczatku sie wycofal z mozliwosci bycia ojcem a dzieki temu ze mama dala mu szanse nim bycia gdy mu sie odwidzialo byl najlpeszym ojcem jakiego moglam sobie tylko wymarzyc
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdziłam - bluza z uszkami tez z next Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-19 o 17:33 |
|
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
hd śliczne te Twoje ciuszki!! te bluzy i ogrodniczki... ah
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

.

U mnie to juz zdecydowanie blizej jak dalej