Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 15:51   #2761
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie pościel do wózka? Ja się zastanawiam czy ma sens bo latem gorąco będzie no a zimą to juz może w spacerówce będę wozić i tak się zastanawiam, jak Wy robicie?
W sumie to mam upatrzoną taką: ( z delfinkami zieloną- h16 albo h31)

http://www.allegro.pl/item987603814_...m_poranek.html
bardzo ładna ta pościel ale ja chyba kupie dopiero na jesień, teraz mam 2 kocyki a wydatków innych i tak dużo

pszczolka87 łykaj tabletki i się nie martw !!! ja jak chodziłam prywatnie to mi gin nic konkretnego nie mówił, że jak musze to żebym brała więc brałam tak po 1 raz na 2 tygodnie ;/ a teraz chodze do innego gina i mówi, że spokojnie 1 tabletke dziennie zyrtec czy allertec można brac i że się nawet od początku ciąży bierze jeżeli oczywiście jest taka konieczność a teraz w 2 trymestrze to już spokojnie można.
bo gorzej jak się męczymy i smarkamy cały czas ja wiem jak to jest 5 rolek papieru zużyć
no mi teraz od miesiąca się pogorszyło bo w zimie wystarczała mi ta jedna tabletka na 2 tygodnie a teraz biore może nie codziennie ale co 2 dzień i zdecydowanie lepiej

anoxa ale zwolnienia wysyłałas do zusu czy do pracodawcy ? bo piszesz ze dopiero teraz doszły papiery do zusu chyba, że źle przeczytałam ale jeśli tak to widocznie pracodawca przetrzymał zamiast od razu wysłać i to z jego winy ;/ a jak nie i wysyłałaś do zusu to ich wina w każdym wypadku robiłabym awanture komu tam trzeba
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:52   #2762
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

lazurowa ja bym chyba z nim szczerze porozmawiala a jesli nie potrafisz z nim rozmawiac to moze napisz mu list?? powiedz jak bardzo go nadal kochasz i ze cierpisz bez niego napisz co czujesz...
Chcę z Nim porozmawiać. Mieliśmy się spotkać w weekend ale niestety nie znalazł dla mnie czasu. Nie wiem czy w trakcie tej rozmowy się nie popłaczę ale wolę nawet płakać a powiedzieć wszystko osobiście, prosto w oczy. Łatwiej byłoby napisać, ale zawsze może sobie pomyśleć, że to nie jest do końca szczere, bo jak się pisze list to można się 10 razy zastanowić nad doborem słów.
Nie mam pojęcia co będzie po tej rozmowie, nie wiem co zrobię jak zerwie ze mną całkowicie kontakt...
Właśnie zadzwonił. Jutro jedziemy razem odebrać auto mojego ojca z warsztatu. Rano da mi znać, o której pojedziemy. Nie wiem czy będzie szansa żeby porozmawiać...
Stary 2010-04-19, 15:53   #2763
anoxa
Zakorzenienie

[

Cytat:
Dziewczyny kupujecie pościel do wózka? Ja się zastanawiam czy ma sens bo latem gorąco będzie no a zimą to juz może w spacerówce będę wozić i tak się zastanawiam, jak Wy robicie?
W sumie to mam upatrzoną taką: ( z delfinkami zieloną- h16 albo h31)

http://www.allegro.pl/item987603814_...m_poranek.html
ja kupuje ale dlatego ze mam kolyske a ta co jest do wozka pasuje tez do kolyski

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Właśnie apropo odchodzących wód. Jak szybko trzeba się udać do szpitala po odejściu wód, bo mój szpital jest jakieś 30 km ode mnie i nie wiem jak to wygląda, czy zdążę.
kochana ja tez mam 30km mysle ze spokojnie zdazymy

polozna na szkole mowila ze jesli porod zacznie sie od odejscia wod ze jesli sa przezroczyste zeby sie wykapac i spokojnie pojechac do szpitala jesli zielone odpuscic sobie kapiel tylko spokojnie udac sie do szpitala a jesli zacznie sie od skurczy to zeby wziac kapiel jesli skurcze nie ustapia i beda sie nasilaly to spokojnie sobie pojechac do szpitala a skurcze przepowiadajace zazwyczaj po kapieli/prysznicu przechodza

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Olu, ale mnie się wydaje, że on nie chce być ojcem. Robi to, czego oczekują od niego rodzice i rodzina. No bo przecież "nie wypada". A ponadto bycie ojcem to nie to samo co zwodzenie matki.
On nie "interesuje się" tylko Wojtkiem. Nie chce uczestniczyć tylko w jego życiu. Na razie to jest chory trójkąt, który zapędza się w kozi róg.

Kashha- kiedy on poskarżył się Mamie, to nie zrobił tego po to, by pokazać, że mu zależy, tylko dlatego, żeby jej udowodnić, że się interesuje... A wszystkie wiemy, że robi to pod publikę.
Ja już pisałam, ludzie się tak szybko nie zmieniają.

Dzięki pszczolko. To taki stary...z dawnych lat. Ale może jeszcze kiedyś będę tak wyglądać .
dzidzi strasznie negatywnie nastawiona jestes przeciez nie znamy go tak naprawde i nie wiem co tak naprawde czuje nie chodzi o to ze go bronie ale twoje posty sa bardzo na NIE
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:54   #2764
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
coraz bliżej...

moje wymiary z dzisiaj:

talia 78cm
brzuch 93 cm
biodra 98cm
u mnie cycki-102 cm -w koncu 7 cm na plusie
talia- 84cm
brzuch- 106cm (mój gigant)
biodra- 104 cm
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:58   #2765
anoxa
Zakorzenienie

wiolek do zusu doszly dokumenty po kontroli... bo zus kontrolowal mojego pracodawce a w piatek dopiero do naszego oddzialu zus doszly dokumenty pokontrole ale ciesze sie ze wkoncu to zalatwili a swoja droga ksiegowy mojego pracodawcy tez przetrzymal je jakies tyg bo to jemu zanosze zwolnienei i on wysyla je do zusu ale ciesze sie ze wszystko zalatwione i jutro bede w miescie to pojde ich nieco pospiepszyc
Stary 2010-04-19, 16:01   #2766
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
[

dzidzi strasznie negatywnie nastawiona jestes przeciez nie znamy go tak naprawde i nie wiem co tak naprawde czuje nie chodzi o to ze go bronie ale twoje posty sa bardzo na NIE
a ja mam dokładnie takie same poglady jakby gosciu mnie olał kiedy zaszłabym w ciążę i przez 6 miesięcy wmawiał mi że nic dla niego nie znaczę ani ja ani dziecko, w dodatku afiszował sie z jakąś siksą to po pierwsze udusiłabym takiego gołymi rekami!! a tak na poważnie nie chciałabym miec z nim nic wspólnego, nie wierzyłabym w to że sie zmieni i przede wszystkim nie chciałabym żeby sioę zmieniał bo nie chciałabym mieć z tym człowiekiem nic wspolnego... niektórych rzeczy się nie wybacza i to jest właśnie jedna z tych rzeczy.. Trzeba miec przede wszystkim szacunek do samej siebie bo jak siebie nie bedziemy szanowac to nikt dla nas szacunku mieć nie będzie.. a dziecka takiej gnigdzie w życiu bym dotknąc nie dała.... nagle obudził sie tatuś który przez 6 miesięcy pokazywał jak bardzo tego dziecka i jego matki nienawidzi... Może jestem okrutna ale taki mam juz zawistny harakterek
Stary 2010-04-19, 16:02   #2767
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Olu, ale mnie się wydaje, że on nie chce być ojcem. Robi to, czego oczekują od niego rodzice i rodzina. No bo przecież "nie wypada". A ponadto bycie ojcem to nie to samo co zwodzenie matki.
On nie "interesuje się" tylko Wojtkiem. Nie chce uczestniczyć tylko w jego życiu. Na razie to jest chory trójkąt, który zapędza się w kozi róg.

Kashha- kiedy on poskarżył się Mamie, to nie zrobił tego po to, by pokazać, że mu zależy, tylko dlatego, żeby jej udowodnić, że się interesuje... A wszystkie wiemy, że robi to pod publikę.
Ja już pisałam, ludzie się tak szybko nie zmieniają.
A ja się nie zgodzę z tą oceną i nie dlatego, że tak nie jest tylko uważam, że po paru postach kashhy pisanych na pewno pod wpływem emocji nie mamy podstaw do tego by osądzać Jego jako ojca.
Faktycznie z opisów kashhy wydaje się on być nieodpowiedzialny ale tak naprawdę nie wiemy jak jest. Uważam, że kashha najlepiej wie co powinna robić.
Poza tym zawsze jest druga strona medalu, której my nie znamy.

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-04-19 o 16:05
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:16   #2768
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
I z innej beczki zupełnie Co myślicie o takich becikach? :
http://www.allegro.pl/item992561611_...owe_wzory.html
Rety czego to nie wymysla, zeby zarobic na rodzicach Moim zdaniem zbedna rzecz. Przeciez i tak kazda z nas bedzie cieplo dziecko ubierac, gdy zrobi sie chlodno, wystarczy jakis kocyk dodatkowo i juz...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Łóżeczko już mamy w domku.Odebraliśmy w K-cach.
Jestem bardzo zadowolona.Nie jest wogóle zniszczone i za całe 24,- i jeszcze dostałam prześcieradełka jedno z gumką a drugie normalne.
To super Za taka cene to naprawde okazja! A ma w koncu ta regulacje poziomow?

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A my nadal w szpitalu,ale na szczęście w dwupaku.Ktg mi ładnie wychodzi,skurczy mocno niepokojących nie ma,więc moze Lenka troszkę jeszcze posiedzi Zostajemy jeszcze conajmniej 2 dni,ale czego sie nie robi dla dobra maluszka...
Dzisiaj mojej współlokatorce odeszły wody i poszła na porodówkę.Mówię Wam jak się zestresowałam,chyba bardziej niz ona Zaczęło do mnie docierać,ze jeszcze parę tygodni i też mnie to czeka,ale nadal nie do końca chce mi się w to wierzyć A dzisiaj skończyłyśmy 30 tygodni. Jeszcze tylko 8 żeby była ciąża donoszona
Trzymajcie sie nadal i czekamy, az wyjdziecie ze szpitala

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Alugien cudownie wyglądasz! śliczny brzuś!!! i już 32 tc?!!! matko jak niewiele Ci zostalo...
Oj dziekuje U mnie to juz zdecydowanie blizej jak dalej

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Z tymi wodami to masakra. Stoisz sobie w kolejce w sklepie a tu chlup i na kogos jeszcze bryźnie (nie wiem czy to taki rozbryzg jest i ile w ogóle tych wód, ale tak to sobie teraz wyobraziłam)
Mysle, ze nie bedzie tak zle. Polozna w mojej szkole rodzenia mowila, ze jedynie ok 15% kobiet odchodza wody w domu czy miejscu publicznym. Reszcie przebijaja w szpitalu

jaszczka co tam u Ciebie??
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:25   #2769
Zuziunia
BAN stały

Dziewczyny ma któraś poduszkę fasolka/kojec? Bo poważnie zastanawiam się nad kupnem... wieczorem mam problem z wygodnym ułożeniem się, podkładam kołdrę pod brzuch, wkładam między nogi.... może poduszka to najlepsze rozwiązanie?
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:29   #2770
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiolek do zusu doszly dokumenty po kontroli... bo zus kontrolowal mojego pracodawce a w piatek dopiero do naszego oddzialu zus doszly dokumenty pokontrole ale ciesze sie ze wkoncu to zalatwili a swoja droga ksiegowy mojego pracodawcy tez przetrzymal je jakies tyg bo to jemu zanosze zwolnienei i on wysyla je do zusu ale ciesze sie ze wszystko zalatwione i jutro bede w miescie to pojde ich nieco pospiepszyc
o no to może przez to się tak przedlużyło w każdym razie dobrze że już załatwione bo jak to tak od lutego być bez wypłaty
Stary 2010-04-19, 16:30   #2771
Alguien
Zadomowienie

A tak na marginesie, to ostatnio tak ladnie nam sie wyrownalo, ze mamy w watku potwierdzonych:
24 chlopcow
23 dziewczynki
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:32   #2772
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ma któraś poduszkę fasolka/kojec? Bo poważnie zastanawiam się nad kupnem... wieczorem mam problem z wygodnym ułożeniem się, podkładam kołdrę pod brzuch, wkładam między nogi.... może poduszka to najlepsze rozwiązanie?
ja mam en kojec firmy motherhod czy jakoś tak wiem że można go dostać w smyku ja dałam 129 zł albo zamówić ze strony też w tych granicach kosztuje z przesyłką

na początku przez 2-3 noce wydawał się niewygodny ( ale to dlatego że ja na nim i tak kładłam poduszke przez co miałam za wysoko głowe ale już się uklepał ) a teraz sobie nie wyobrażam spać bez niego

troszke kosztuje ale komfort jest ogromny myśle że warto zainwestować :P
Stary 2010-04-19, 16:40   #2773
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się nie zgodzę z tą oceną i nie dlatego, że tak nie jest tylko uważam, że po paru postach kashhy pisanych na pewno pod wpływem emocji nie mamy podstaw do tego by osądzać Jego jako ojca.
Faktycznie z opisów kashhy wydaje się on być nieodpowiedzialny ale tak naprawdę nie wiemy jak jest. Uważam, że kashha najlepiej wie co powinna robić.
zgadzam sie w 100%

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
a ja mam dokładnie takie same poglady jakby gosciu mnie olał kiedy zaszłabym w ciążę i przez 6 miesięcy wmawiał mi że nic dla niego nie znaczę ani ja ani dziecko, w dodatku afiszował sie z jakąś siksą to po pierwsze udusiłabym takiego gołymi rekami!! a tak na poważnie nie chciałabym miec z nim nic wspólnego, nie wierzyłabym w to że sie zmieni i przede wszystkim nie chciałabym żeby sioę zmieniał bo nie chciałabym mieć z tym człowiekiem nic wspolnego... niektórych rzeczy się nie wybacza i to jest właśnie jedna z tych rzeczy.. Trzeba miec przede wszystkim szacunek do samej siebie bo jak siebie nie bedziemy szanowac to nikt dla nas szacunku mieć nie będzie.. a dziecka takiej gnigdzie w życiu bym dotknąc nie dała.... nagle obudził sie tatuś który przez 6 miesięcy pokazywał jak bardzo tego dziecka i jego matki nienawidzi... Może jestem okrutna ale taki mam juz zawistny harakterek
ale dziecko ma prawo miec ojca i nie jego wina jest to ze stosunki matki z ojcem ulozyly sie tak a nie inaczej mam kuzynke ktora ma 2 dzieci facet ja zostawil a za namowa matki (dwie wariatki)urwala z nim wszelkie kontakty lacznie nie zezwalala dziecia na spotkania z nim on sobie odpuscil a teraz dzici maja 6 i 5 lat i strasznie im brakuje ojca lgna do kazdego faceta kazdego kolegi mojej kuzynki pytaja sie czy moga mowic do niego tato ostatnio Amelka siedziala i plakala bo mowila ze ona teskni za tata chociaz miala niewiele ponad rok gdy ich zostawil i tak naprawde do wogole go nie pamieta ale tak juz jest ze dzieci maja potrzebe kontaktu rowniez z ojcem wiec wydaje mi sie ze takie negatywne nastwienie nic nie da a jedynie moze skrzywdzic dziecko ja rozumiem ze ona cierpi ale warto tez myslec o dziecku bo teraz ona odpowiada nie tylko za siebie

Cytat:
niezawsze ma i bardzo sobie chwali

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A tak na marginesie, to ostatnio tak ladnie nam sie wyrownalo, ze mamy w watku potwierdzonych:
24 chlopcow
23 dziewczynki

: jupi:
Stary 2010-04-19, 16:40   #2774
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja mam en kojec firmy motherhod czy jakoś tak wiem że można go dostać w smyku ja dałam 129 zł albo zamówić ze strony też w tych granicach kosztuje z przesyłką

na początku przez 2-3 noce wydawał się niewygodny ( ale to dlatego że ja na nim i tak kładłam poduszke przez co miałam za wysoko głowe ale już się uklepał ) a teraz sobie nie wyobrażam spać bez niego

troszke kosztuje ale komfort jest ogromny myśle że warto zainwestować :P
Dzięki za opinie, bo ostatnio spanie jest tak niewygodne że szok... a i tak na boku tylko śpię.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:56   #2775
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmena_ Pokaż wiadomość

hd nie chce nic mówic ale na ostatnim zdjęciu wyszłaś jak moja kuzynka przed ciążą, no identiko!
:d:d:d

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:57   #2776
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:

ale dziecko ma prawo miec ojca i nie jego wina jest to ze stosunki matki z ojcem ulozyly sie tak a nie inaczej mam kuzynke ktora ma 2 dzieci facet ja zostawil a za namowa matki (dwie wariatki)urwala z nim wszelkie kontakty lacznie nie zezwalala dziecia na spotkania z nim on sobie odpuscil a teraz dzici maja 6 i 5 lat i strasznie im brakuje ojca lgna do kazdego faceta kazdego kolegi mojej kuzynki pytaja sie czy moga mowic do niego tato ostatnio Amelka siedziala i plakala bo mowila ze ona teskni za tata chociaz miala niewiele ponad rok gdy ich zostawil i tak naprawde do wogole go nie pamieta ale tak juz jest ze dzieci maja potrzebe kontaktu rowniez z ojcem wiec wydaje mi sie ze takie negatywne nastwienie nic nie da a jedynie moze skrzywdzic dziecko ja rozumiem ze ona cierpi ale warto tez myslec o dziecku bo teraz ona odpowiada nie tylko za siebie

widzisz... ja uważam że lepiej żeby dzieci nie znaly takiego ojca niż potem płakały że tatus ma je w dupie.. Lepiej żeby nie znały taty który chce byc tata jak mu wygodnie, a jak mu się odechce to sobie olewa sprawę.. Nie uwazasz że to bardziej boli niż jak się w ogóle ojca nie zna? Człowieka który spłodził dziecko nie mozna od razu nazywac ojcem... to czy facet jest ojcem okazuje sie dopiero później... Ojcem może byc zupełnie obcy biologicznie mężczyzna z którym zwiąże się kobieta a ktory o to dziecko bedzie się troszczył.. Co wy się tak uczepiłyście tych biologicznych ojców? Czemu my kobiety musimy wiecznie robic z siebie ofiary losu które są skazane na najgorsze... my zostajemy opozostawiane same sobie w ciąży bo tatus nie może się biedactwo odnaleźć w nowej sytuacji, musi sobie przemyśleć a my to co do cholery>? nie jesteśmy w nowej trudnej sytuacji? Proszę Was! i co taki tatus... po kilku miesiącach totalnej olewki tagle sobie stwierdza że on chce być tatą, ale tez nie do końca bo tylko w takich aspektach w których ma ochote byc tatą.... i co? i biedna kobita nie ma w takiej sytuacji wyjscia bo tata jest tatą i może sobie kiedy chce zachciec byc ojcem? kobieta jakoś nie ma takiego wyboru że np. ona sobie przerwie ciążę na kilka miesięcy bo narazie jej sie to nie podoba a potem sobie do tej ciąży wróci bo nagle jej sie zachce byc mamusią jednak.. może komicznie to zabrzmiało ale tak to właśnie jest i z wypowiedzi niektórych z Was tak wynika... Jak kobieta zdecyduje raz że nie chce dziecka i je usunie, albo odda to juz nie ma powrotu i nie ma wyjścia... więc uważam że z facetami powinno byc to samo... raz podjął decyzje że nie cche byc ojcem, że nie jest na to gotowy- jego decyzja-odwrotu nie ma.... dziecko może miec innego lepszego tatę, nie musi byc nim wcale biologiczny ojciec...
Stary 2010-04-19, 17:08   #2777
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd ja też bardzo ładnie Cię proszę o listę wyprawki
prosze o maila na pw

Stary 2010-04-19, 17:09   #2778
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
widzisz... ja uważam że lepiej żeby dzieci nie znaly takiego ojca niż potem płakały że tatus ma je w dupie.. Lepiej żeby nie znały taty który chce byc tata jak mu wygodnie, a jak mu się odechce to sobie olewa sprawę.. Nie uwazasz że to bardziej boli niż jak się w ogóle ojca nie zna? Człowieka który spłodził dziecko nie mozna od razu nazywac ojcem... to czy facet jest ojcem okazuje sie dopiero później... Ojcem może byc zupełnie obcy biologicznie mężczyzna z którym zwiąże się kobieta a ktory o to dziecko bedzie się troszczył.. Co wy się tak uczepiłyście tych biologicznych ojców? Czemu my kobiety musimy wiecznie robic z siebie ofiary losu które są skazane na najgorsze... my zostajemy opozostawiane same sobie w ciąży bo tatus nie może się biedactwo odnaleźć w nowej sytuacji, musi sobie przemyśleć a my to co do cholery>? nie jesteśmy w nowej trudnej sytuacji? Proszę Was! i co taki tatus... po kilku miesiącach totalnej olewki tagle sobie stwierdza że on chce być tatą, ale tez nie do końca bo tylko w takich aspektach w których ma ochote byc tatą.... i co? i biedna kobita nie ma w takiej sytuacji wyjscia bo tata jest tatą i może sobie kiedy chce zachciec byc ojcem? kobieta jakoś nie ma takiego wyboru że np. ona sobie przerwie ciążę na kilka miesięcy bo narazie jej sie to nie podoba a potem sobie do tej ciąży wróci bo nagle jej sie zachce byc mamusią jednak.. może komicznie to zabrzmiało ale tak to właśnie jest i z wypowiedzi niektórych z Was tak wynika... Jak kobieta zdecyduje raz że nie chce dziecka i je usunie, albo odda to juz nie ma powrotu i nie ma wyjścia... więc uważam że z facetami powinno byc to samo... raz podjął decyzje że nie cche byc ojcem, że nie jest na to gotowy- jego decyzja-odwrotu nie ma.... dziecko może miec innego lepszego tatę, nie musi byc nim wcale biologiczny ojciec...
Pszczółko jest w Twoich słowach dużo racji. Przede wszystkim masz rację z tym, że nie zawsze można nazwać człowieka, który spłodził dziecko ojcem, bo zwyczajnie na to nie zasługuje, mam tu na myśli tych, którzy odeszli od kobiety i nie interesowali się ciążą ale i tych, którzy są w związkach a opiekę nad dzieckiem i wychowanie zostawiają całkowicie w rękach kobiety.
Jednak uważam też, że jeżeli ktoś wykazuje zainteresowanie (nie mówię tu o np. dwóch telefonach i kilku smsach w ciągu pół roku, bo to jest moim zdaniem niewybaczalne), utrzymuje kontakt, spotyka się, to myślę, że trzeba się zastanowić nad daniem takiej osobie szansy, jednej jedynej szansy, którą jak zmarnuje to nie będzie powrotu.
Stary 2010-04-19, 17:10   #2779
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
co do dojazdu do szpitala...
pszczolka - jesteś a już miałam pisać "co się dzieje z pszczółka" Nie wiem czy tylko mi się ubzdurało, że zniknęłaś ...

Stary 2010-04-19, 17:13   #2780
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

ale ja nie twierdze ze dziecko moze miec tylko biologicznego ojca! ale uwazam ze jesli bilogiczny wykazuje taka chec to dlaczego nie? sa sytuacje ze ludzie ktorzy sie nie daza uczuciem przez chwile zapomnienia beda rodzicami a dziecko nie jest chwila zapomnienia i przez cale dziecinstwo potrzebuje ojca i matki ty uwazasz ze lepiej nie znac biologicznego ojca niz przez niego cierpiec a widzisz moj maz nie zna swojego ojca (wychowywali go dziadkowie od kad mial moze ze 2 lata) i ubolewa z tego powodu bo bardzo chcial by go poznac mimo tego ze ojciec go olal a gdy sie nim zainteresowal to dziadkowie zabronili mu kontaktow z dzieckiem nie wychowywal go to jednak jakas wiez zostala i moj maz bardzo chcial by go poznac i nawiazac z nim kontakt ja bym nie uniemozliwiala dziecku kontaktu bo nie wybaczyla bym sobie gdy by mi w przyszlosci wypomnialo ze przeze mnie nie mialo kontaktu z ojcem kazdy z nas ma swoj poglad na pewne sprawy ja poprostu nie skreslam ludzi i mysle ze czasem warto dac im szanse zreszta moi rodzice tez sie rozwiedli gdy bylam mala i mialam z obojgiem z nich kontakt i nie wyobrazam sobie zeby tata (bo ja akurat zostalam z tata) mial by mi zabronic kontaktu z mama tylko dlatego ze to ona odeszla i moze przez to ze jestem z rozbitej rodziny troche inaczej podchodze do tych spraw
dodatkowo jak moj tata dowiedzial sie o tym ze mama jest w ciazy to sie podlamal i zniknal na jakis czas z domu bylam totalna ostatnia wpadka i najzwyczajniej niechcianym dzieckiem po jakims czasie mu przeszlo i wrocil do domu i byl najlepszym ojcem jakiego mozna sobie tylko wyobrazic zawsze wszystkim mowie ze zycze im takiego taty jak moj wszyscy moi znajomi go uwielbiali i w twoim rozumieniu to jak zachowal sie na poczatku skresla go z mozliwosci bycia ojcem a po dzien dzisiejszy mam z nim rewlacyjny kontakt i wiem ze zawsze moge na niego liczyc
dlatego z wlasnego doswiadczenia wnioskuje ze kazdy zasluguje na kolejna szanse

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-04-19 o 17:22
Stary 2010-04-19, 17:15   #2781
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny,
nasze spotkanie eis udało choć byłam tylko z niezawsze
Nie obyło się bez krążków i lodów

Stary 2010-04-19, 17:18   #2782
hd2005
Zakorzenienie

Pochwalę się ciuszkami
Załącznik 3044511Załącznik 3044512Załącznik 3044513Załącznik 3044514Załącznik 3044515Załącznik 3044516Załącznik 3044517Załącznik 3044518Załącznik 3044519

Stary 2010-04-19, 17:19   #2783
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

hd2005 czy ja również mogę prosić o listę wyprawkową?
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:22   #2784
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
ale ja nie twierdze ze dziecko moze miec tylko biologicznego ojca! ale uwazam ze jesli bilogiczny wykazuje taka chec to dlaczego nie? sa sytuacje ze ludzie ktorzy sie nie daza uczuciem przez chwile zapomnienia beda rodzicami a dziecko nie jest chwila zapomnienia i przez cale dziecinstwo potrzebuje ojca i matki ty uwazasz ze lepiej nie znac biologicznego ojca niz przez niego cierpiec a widzisz moj maz nie zna swojego ojca (wychowywali go dziadkowie od kad mial moze ze 2 lata) i ubolewa z tego powodu bo bardzo chcial by go poznac mimo tego ze ojciec go olal a gdy sie nim zainteresowal to dziadkowie zabronili mu kontaktow z dzieckiem nie wychowywal go to jednak jakas wiez zostala i moj maz bardzo chcial by go poznac i nawiazac z nim kontakt ja bym nie uniemozliwiala dziecku kontaktu bo nie wybaczyla bym sobie gdy by mi w przyszlosci wypomnialo ze przeze mnie nie mialo kontaktu z ojcem kazdy z nas ma swoj poglad na pewne sprawy ja poprostu nie skreslam ludzi i mysle ze czasem warto dac im szanse zreszta moji rodzice tez sie rozwiedli gdy bylam mala i mialam z obojgiem z nich kontakt i nie wyobrazam sobie zeby tata (bo ja akurat zostalam z tata) mial by mi zabronic kontaktu z mama tylko dlatego ze to ona odeszla i moze przez to ze jestem z rozbitej rodziny troche inaczej podchodze do tych spraw
A gdy biologiczny nie wykazuje inicjatywy? Kilka telefonów i smsów przecież nic nie znaczy. Myślę, że jak człowiekowi zależy to zrobi wszystko żeby osiągnąć cel, a nie daje za wygraną. Jak Wy myślicie?
Stary 2010-04-19, 17:24   #2785
hd2005
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;18682626]hd2005 czy ja również mogę prosić o listę wyprawkową?[/QUOTE]
oczywiście
proszę o maila

Stary 2010-04-19, 17:30   #2786
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
na stronie rodzic po ludzku jest napisane że cc może być z obecnościa osoby towarzyszącej, opłata za to to 50 zł i za salę pojedyńczą po porodzie też 50 zł za dobę (tez się zastanawiam czy z tej opcji nie skorzystać bo drogo nie jest) i że mąż może zostać po porodzie ile chce. http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php wejdź sobie i znajdź ten szpital i tam jest jeszcze wiele innnych informacji.. Ja naprewno będę jeszcze jechać i rozmawiać bo wiadomo że rzeczywistość może sie troche róznic od tego co jest tam napisane
Ja to czytałam już dawno, ale z tego co widziałam, to są dane sprzed remontu i przenosin oddziału...

Cytat:
Anoxa, ja oceniam to, co czytam.
Jeśli zobaczyłabym w opowieściach Kashhy cokolwiek, co świadczyłoby o zmianie w tym człowieku, to pewnie miałabym inny stosunek. Ale dla mnie nic się nie zmienia.

Cytat:
Ja piszę co myślę. I tyle. Dla mnie ten człowiek nie jest żadnym ojcem.
Nagle świat matki i dziecka zaistniał dla niego po tym, jak Kashha spotkała się z jego rodzicami ( przy czym najpierw ją za to zjechał).
Jest potulnym barankiem, który robi tak, jak mu każą. Bo jest nadal pod opieką rodziców i na ich wychowaniu/ utrzymaniu. Nie wiemy co zadziało się w jego domu po tym spotkaniu. Ale dziwne dla mnie, że właśnie wówczas coś się zmieniło- nie uważasz?

I wydaje mi się właśnie, że kashha nie wie co ma robić, bardzo gubi się we własnych uczuciach i w jego postępowaniu. Nie dziwię się zresztą, bo koleś zagrywa ostro.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Pszczółko jest w Twoich słowach dużo racji. Przede wszystkim masz rację z tym, że nie zawsze można nazwać człowieka, który spłodził dziecko ojcem, bo zwyczajnie na to nie zasługuje, mam tu na myśli tych, którzy odeszli od kobiety i nie interesowali się ciążą ale i tych, którzy są w związkach a opiekę nad dzieckiem i wychowanie zostawiają całkowicie w rękach kobiety.
Jednak uważam też, że jeżeli ktoś wykazuje zainteresowanie (nie mówię tu o np. dwóch telefonach i kilku smsach w ciągu pół roku, bo to jest moim zdaniem niewybaczalne), utrzymuje kontakt, spotyka się, to myślę, że trzeba się zastanowić nad daniem takiej osobie szansy, jednej jedynej szansy, którą jak zmarnuje to nie będzie powrotu.
Właśnie- tylko, że Maciek z tego co pamiętam nie zmienił zdania sam z siebie... I nie wykazuje zainteresowania z własnej nieprzymuszonej woli.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:31   #2787
anoxa
Zakorzenienie

sliczne zwlaszcza ta bluza z kubusiem i ta z uszkami i te szare buciczki gdzie je kupilas??

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A gdy biologiczny nie wykazuje inicjatywy? Kilka telefonów i smsów przecież nic nie znaczy. Myślę, że jak człowiekowi zależy to zrobi wszystko żeby osiągnąć cel, a nie daje za wygraną. Jak Wy myślicie?
ale ja nie mowie o sytuacji gdy ojciec biologiczny poprostu nie chce miec nic doczynienia z dzieckiem na sile takiego faceta nikt nie zmusi do bycia ojcem ale tak jak pisalam moj tata na poczatku sie wycofal z mozliwosci bycia ojcem a dzieki temu ze mama dala mu szanse nim bycia gdy mu sie odwidzialo byl najlpeszym ojcem jakiego moglam sobie tylko wymarzyc
Stary 2010-04-19, 17:32   #2788
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
sliczne zwlaszcza ta bluza z kubusiem i ta z uszkami i te szare buciczki gdzie je kupilas??
bluzy to prezent od bratowej a szare buciki w next
Sprawdziłam - bluza z uszkami tez z next

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-19 o 17:33
Stary 2010-04-19, 17:34   #2789
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Ja to czytałam już dawno, ale z tego co widziałam, to są dane sprzed remontu i przenosin oddziału...

Anoxa, ja oceniam to, co czytam.
Jeśli zobaczyłabym w opowieściach Kashhy cokolwiek, co świadczyłoby o zmianie w tym człowieku, to pewnie miałabym inny stosunek. Ale dla mnie nic się nie zmienia.

Ja piszę co myślę. I tyle. Dla mnie ten człowiek nie jest żadnym ojcem.
Nagle świat matki i dziecka zaistniał dla niego po tym, jak Kashha spotkała się z jego rodzicami ( przy czym najpierw ją za to zjechał).
Jest potulnym barankiem, który robi tak, jak mu każą. Bo jest nadal pod opieką rodziców i na ich wychowaniu/ utrzymaniu. Nie wiemy co zadziało się w jego domu po tym spotkaniu. Ale dziwne dla mnie, że właśnie wówczas coś się zmieniło- nie uważasz?

I wydaje mi się właśnie, że kashha nie wie co ma robić, bardzo gubi się we własnych uczuciach i w jego postępowaniu. Nie dziwię się zresztą, bo koleś zagrywa ostro.

Właśnie- tylko, że Maciek z tego co pamiętam nie zmienił zdania sam z siebie... I nie wykazuje zainteresowania z własnej nieprzymuszonej woli.
Też odnoszę takie wrażenie jakby był przez kogoś sterowany. No ale nie znamy Go, nie wiemy co siedzi w Jego głowie.
Stary 2010-04-19, 17:35   #2790
ola_k11
Zadomowienie

hd śliczne te Twoje ciuszki!! te bluzy i ogrodniczki... ah
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości