|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
nie musisz przecież pytać o zgodę Najważniejsze jest to jak się czujesz. Jeśli uważasz, że kupienie najważniejszych rzeczy uspokoi Cię i da Ci poczucie bezpieczeństwa - kupuj
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
lazurowa nic tylko współczuć takiej wędzarni
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa nie ma co się martwić na zapas, choć jestem zdania, że dobrze mieć cokolwiek wcześniej, no bo różnie to bywa... poród może nas wcześniej zaskoczyć, albo upały moga być uciążliwe i ciężko. Owszem jest część rzeczy co można zamówić przez internet i tutaj w sumie nie ma większego problemu, ale są też rzeczy, które warto zobaczyć, kupić osobiście i mieć to z głowy...
Tak jeszcze myślałam apropo oczekiwania na drugie dziecko. Czekamy z niecierpliwością, najchętniej kupiłabym dla dzidziusia tonę rzeczy, by miało... a z drugiej strony moje podejście jest już inne, bo wiem, że i tak z wielu dziecko nie skorzysta, wiem sama co mi się najbardziej przyda, tzn co było dla mnie praktyczne... poza tym od jakiegoś czasu staram się ograniczać. Ja zawsze miałam skłonność do przesady jeśli tak to można było nazwać, typowo kobieca cecha. Wiecie pełna szafa ciuchów, a i tak zawsze mało... teraz staram się ograniczyć swoja szafę, szafę Łucji również, bo jej bym mogła non stop coś kupowac, a po cholerę wydawać kasę tak naprawdę, jak dziecko i tak ma wiele rzeczy, i nie potrzebuje 3 polarków, jak wystarczy jej jeden czy tam dwa... tak samo nie potrzebuej 20 bluzeczek, jak wystarczy jej 10 czy nawet mniej poza tym staram się też zapanować nad sobą by niepotrzebnie nie wydawać kasy, np choćby na jedzenie... na pierdoły, na słodycze. Wiecie o co chodzi? Niby nie mamy źle z kasą, ale ta kasa się jakoś rozchodzi. Chcę co nieco zaoszczędzić... Dobra nie ważne, gadam gadam bez sensu
|
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa nie zazdroszczę takiego podejścia rodziny do tego wszystkiego... nie fajnie usłyszeć, że jak Ci się nie podoba, to możesz iść gdzie chcesz, bo to wkońcu rodziców mieszkanie... no i to palenie, to też nic dobrego. Oj ciężko będzie jak maluszek się urodzi... w lato to jeszcze dużo czasu można na dworze spędzać, gorzej zimą...
Papeteria, no własnie ja to samo mam z kosmetykami, kiedyś kupowałam na zapas, po kilka kremów, czy balsamów, a teraz nie ma czegoś takiego. Staram się wysprzątać szafy, poporządkować, zobaczyć w czym chodzę a reszty się pozbyć... i tak ze wszystkim. To samo z rzeczmai po Łucji... od razu segreguje, odkładam znajomej co ma córcię 1,5 roku młodsza... a potem te rzeczy i tak do mnie wróca No i nie kupuję Łucji rzeczy na zapas. Ma np 10 spódniczek, to nie kupuję kolejnej mimo, że mi się podoba...
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też to szczęście, że dotychczas kupiłam tylko jedne spioszki, bo moja mama uwielbia chodzic po lumpikach i skompletowała już chyba z 6 pełnych worków ciuszków od kaftaników i śpioszków zaczynając, na rozkach, kombinezonach i płaszczykach kończąc Także o to się nie martwię i jestem jej niezmiernie wdzięczna. Niedługo chciałabym, już na chorobowe iśc, bo siedzenie w pracy 8 godzin przy komputerze zaczyna byc męczące zarówno dla mnie, jak i dla Precla, bo go ściskam pewnie Pytanko, do dziewczyn, które mają pracę biurową. Czy automatycznie skrócili wam czas pracy przy kompie do czterech godzin, czy byłyście poprosić przełożononego? hd2005 ślicznie jak zawsze Ach jeszcze jedno pytanie: myślałyście juz, jakiej firmy kosmetyki dla maluszka kupicie? Ja jak na razie skłaniam się ku serii Babydream Natural. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-04-23 o 14:23 |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też wie, jak bardzo mi dobrze, że wszystko się układa i chyba nie chce kusić losu... Ale powiem Ci, że wiele się zmieniło, kiedy się od nich wyprowadziłam. Nagle waga mojego zdania i opinii znacznie urosła.
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyprowadzki z domu rodzinnego, to ja od czasu jak nie mieszkam z rodzicami, a z mezem, to tez mi sie z nimi o wiele lepiej uklada... potrafie sie dogadac bez problemu, i jakos nam sie lepiej zyje
![]() No nic, ja uciekam, żurek trza zjesc i jedziemy będzie grill
|
|
|
|
#3911 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale fakt, czasem zdarza mi się ponosić ciężkości, jakoś nie umiem sobie uświadomić, że coś już za ciężkie .. :/ [QUOTE=agravka;18772649] Cytat:
![]() [QUOTE=caprica6;18772759] Cytat:
Nieco mnie martwi, że nie poznałam skurczy przepowiadających bo jak mnie kiedyś capnie to spanikuję, że rodzę xD Cytat:
Cytat:
Też mam w ten dzień na 12:00 i już nie mogę się doczekać..a jeszcze tyle dni ![]() Cytat:
![]() Witaaaaamy w naszych skromnych progach ![]() Cytat:
![]() Chyba nie dodały mi się wszystkie cytaty :/ Obudził mnie dziś ok 6:00 mój zwariowany kot i poczułam znowu mokrość na prawym cycu.. już zaczyna mnie to wnerwiać.. plama była na prawdę spora.. i cyc mokry. Jedna z Was, chyba pilotka, mnie wystraszyła, że potem nie będe karmić.. albo bardzo krótko. A ja mam nadzieję, ze będę mogła bo tak łatwiej zrzucić te kilosy co je teraz kumuluję. A no i ktoraś pisała o tej kości bolącej..wizytę mam dopiero 11 maja ale chyba wstrzymam się od telefonowania do lekarza i dotrwam do wizyty. Jakie to może mieć niebezpieczne następstwa jak się ta kośc łonowa "rozejdzie"? To nie jest po to by dziecko łatwiej przeszło przez kanał rodny podczas porodu? Myślałam, że to ma się tak właśnie poszerzyć..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||||||||
|
|
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
Trafiłam na obszerna relację dziewczyny ze szkoły rodzenia.Wklejam link,bo może informacje się przydadzą tym,które nie chodzą na takową
http://www.rodzinko.pl/porod/2410-sz...ia-online.html
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko, że ja nie mam możliwości żeby wyprowadzić się z domu. Chyba, że do domu samotnej matki...
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsze pytanie pewnie będzie - "Jak się pani czuje?" a drugie "Kiedy termin?"
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
hd śliczne to łóżeczko będzie, już je widzę...
a właśnie mi się przypomniało, że miałaś sama szyć pościel i co? udało się ? wklej zdjęcia koniecznie!!!bassienkaw zamorduję Cię za tego grilla!!! ![]() ![]() teraz mi się marzy karkówka albo boczuś... mniami...lazurowa współczuję tej palarni... moja mama paliła ponad 20 lat ale już jakieś 6 nie pali, bo się zatruła i z dnia na dzień organizm odrzucił papierosy... teraz sama nagaduje na palaczy (dla mnie to ważne, bo mieszkamy razem z nią). Mój TZ też pali ale nie jest nałogowcem, tzn. w domu nigdy nie pali, nie pali w weekendy, w samochodzie nigdy (bo to jego miejsce święte) - niestety pali w pracy i na jakiś spotkaniach towarzyskich. Próbował rzucić jak dowiedzial się, że jestem w ciąży ale problemy w pracy sprawiły, że nie dal rady calkowicie i nadal popalał. Doceniam jego chęci, wiem że na niego też przyjdzie czas. Trzeba dorosnąć. |
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiad prawie zrobiony, Mikolaj spi...czekam na kolezanke ![]() A w dupie z tymi ludzmi powiem wam ostaniego po wyplate i niech spadaja ![]() Co do kosmetykow, ja uzywam malo, a dla dzidzi NIVEA! Mam uczulenie na tusze itd. Ale mala kopie dzis ![]() Dostalam od kolezanki fajne koszulki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mi też nie i się wkurzyłam. Też uważam, że skoro takie podejście mają, to ja swojego i dziecka zdrowia narażała nie będę. |
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
martysek jeszcze nie myślałam o kosmetykach ...masz na myśli babydream rossmanowskie ? mają dobre opinie
szwagierki używaja robione maści apteczne i sudocrem (chociaz ten ponoc ciezko zmyc ) a tak to podpytam je co tam jeszcze polecaja .... basienka dostaniesz za tego grilla do listy musze dopisać kiełbase ola a ty za karkówke i boczusia
|
|
|
|
#3922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież ja nie ogarnę tego wszystkiego ;( Cytat:
![]() Mnie osobiście byłoby głupio iść i żebrać, że może by tak skrócić czas pracy albo przenieść na inne stanowisko (bo nam się to nalezy i powinno tak być odrazu a nie żeby się upominać).. szef sam powinien wiedzieć co ma robić i powinien przyjść i powiedzieć "od dziś/jutra pracuje pani w godzinach takich a srakich albo tu i tu" i koniec
||
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bawełna, którą zamówiłam jeszcze nie przyszła Facet się wymiguje, że niby problemy osobiste, że już wysyła, już wysyła i wysłać nie może... Zobaczyłam, że wcześniej miał podobne problemy Przyznaję, że nie sprawdziłam jego opinii Mam za swoje. Na razie mam pościel z zestawu. Przymierzyłam całość do łóżeczka. Oto zdjęcie (dokoła jeszcze bałagan, pokój w trakcie remontu) Załącznik 3054585Załącznik 3054586 |
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
siala
ogarniesz, spokojnie, przyjdzie czas i bedziesz super mama hd piekne te twoje dziela ![]() olakola obserwuje kilka aukcji, w tym jedna w moim miescie, http://www.allegro.pl/item994738501_..._tym_nowe.html zobaczymy jak bedzie ![]() Zosia dzis ma bardzo aktywny dzien. mile kopniaki po calym brzuszku, szalona za chwile ide sobie odsmazyc pierozki
|
#3925 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
trzeba trzeba
ja wczoraj kupilam koszule nocna wiec mam juz dwie jeszcze jedna dokupie taka typowa do karmienia po bokach z guziczkami kapcie mam wiec tylko jakies podklady po porodowe itp musze dokupic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz tz walczy z ogradzaniem i robieniem podworka bo na tym mi zalezy najbardziej zebym psiaka mogla wypuscic i zeby biegal Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam 3/4d 29 kwietnia ![]() Cytat:
piekne jest Cytat:
Cytat:
a 3 osoby palace w domu to juz katorga... a moj maz walczy z ogrodkiem ladnie drewno na opal poukladal teraz cos z ogrodzeniem kombinuje skosil tez trawe i za jakis czas wybiera sie na ryby a ja sie chyba zdrzemne
|
|
#3926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytęhd2005 - śliczne to łózeczko, misie są przesłodkie. Czasami tak bywa z tym sciemniaczami z allegro dlatego ja zawsze patrzę na opinie. Ja kupiłam też jedną pościel na allegro i czekam na nią właśnie (już któraś mamuśka z wątku też kupiła od tego sprzedawcy pościel) a drugą kupiłam z feretti bardzo droga bo za same poszewki (kołderka, poduszka i ochraniacz na szczebelki) zapłaciłam 185zł Cytat:
A ja pomyłam stolik i 6 krzeseł na ogród a jeszcze muszę posprzątać łazienkę bo mam wszystko pościągane bo M tępił mrówy. A tak wogóle to bym spać poszła.
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja licytuje taka slodka bombke, plaszczyk
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Damy radę. Ja też momentami pełne gacie ze strachu mam, ale nie tacy ludzie sobie poradzili, więc czemu my mamy sobie nie poradzić? Też zła na szefa jestem, bo w sumie fajnie u mnie w pracy i miło, a tu mimo że im już ponad miesiąc temu powiedziałam, to nic sobie z tego nie zrobili. Tym bardziej, że jest to ich zasrany obowiązek, żeby czas przebywania przed komputerem skrócić. papeteria, tak miałam na myśli Babydream z Rossmanna. Mają super składy, przystępne ceny i szeroki asortyment. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

nie musisz przecież pytać o zgodę

chudzinko 

a właśnie mi się przypomniało, że miałaś sama szyć pościel i co? udało się ? wklej zdjęcia koniecznie!!!
ola a ty za karkówke i boczusia
Bawełna, którą zamówiłam jeszcze nie przyszła 

za wizytę