Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 14:09   #3901
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
moja mama zachowała się podobnie w sobotę - przyszła do nas i jak jej zaczełam pokazywać w necie co chcę kupić to zaczęła marudzić, że za wcześniej, że nie można... wkurzyłam się... a ja to chcę kupić za swoje, więc po co mi tak dogaduje...
moja mama ma kupić huśtawkę elektryczną z fisher price (przytulne gniazdko), ale powiedziała, że kupi dopiero jak dzidzia będzie w domu

mój kolega z pracy będzie ojcem na dniach - nic nie mają, tylko rożek, żona musi leżeć a on -wszystko kupić i nią się opiekować (ona nie może nawet gotować) . No i jest masakra, bo on jeszcze pracuje. Ja nie chcę być w takiej sytuacji.
skoro chcesz kupić za swoje to kupuj nie musisz przecież pytać o zgodę Najważniejsze jest to jak się czujesz. Jeśli uważasz, że kupienie najważniejszych rzeczy uspokoi Cię i da Ci poczucie bezpieczeństwa - kupuj

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:10   #3902
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

lazurowa nic tylko współczuć takiej wędzarni
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:10   #3903
bassienkaw
Zakorzenienie

Lazurowa nie ma co się martwić na zapas, choć jestem zdania, że dobrze mieć cokolwiek wcześniej, no bo różnie to bywa... poród może nas wcześniej zaskoczyć, albo upały moga być uciążliwe i ciężko. Owszem jest część rzeczy co można zamówić przez internet i tutaj w sumie nie ma większego problemu, ale są też rzeczy, które warto zobaczyć, kupić osobiście i mieć to z głowy...

Tak jeszcze myślałam apropo oczekiwania na drugie dziecko. Czekamy z niecierpliwością, najchętniej kupiłabym dla dzidziusia tonę rzeczy, by miało... a z drugiej strony moje podejście jest już inne, bo wiem, że i tak z wielu dziecko nie skorzysta, wiem sama co mi się najbardziej przyda, tzn co było dla mnie praktyczne... poza tym od jakiegoś czasu staram się ograniczać. Ja zawsze miałam skłonność do przesady jeśli tak to można było nazwać, typowo kobieca cecha. Wiecie pełna szafa ciuchów, a i tak zawsze mało... teraz staram się ograniczyć swoja szafę, szafę Łucji również, bo jej bym mogła non stop coś kupowac, a po cholerę wydawać kasę tak naprawdę, jak dziecko i tak ma wiele rzeczy, i nie potrzebuje 3 polarków, jak wystarczy jej jeden czy tam dwa... tak samo nie potrzebuej 20 bluzeczek, jak wystarczy jej 10 czy nawet mniej poza tym staram się też zapanować nad sobą by niepotrzebnie nie wydawać kasy, np choćby na jedzenie... na pierdoły, na słodycze. Wiecie o co chodzi? Niby nie mamy źle z kasą, ale ta kasa się jakoś rozchodzi. Chcę co nieco zaoszczędzić...
Dobra nie ważne, gadam gadam bez sensu

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:12   #3904
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Uświadomiłyście mi, że ja się urodziłam miesiąc przed terminem. A jak moja niunia to odziedziczy, to dupa będzie a nie poród rodzinny.

Lazurowa, ja już dawno Mamie powiedziałam, że jeśli nie nauczy się palić w innym miejscu i wietrzyć mieszkania, to ja nie będę u niej spała z małą.
I to samo jej powiedziałam odnośnie pobytu u mnie w Szczecinie- palenie tylko poza domem. Spacer jej wielkiej krzywdy nie zrobi.
A moi domownicy siedzą przed tv i palą i nawet ich na balkon nie wygonisz, nawet w taką ładną pogodę, bo by musieli tam większość czasu spędzić. Najczęstszy argument mojego ojca "to moje mieszkanie i mogę robić co chcę, jak się nie podoba to nie musisz tu przebywać".
Stary 2010-04-23, 14:13   #3905
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
... poza tym od jakiegoś czasu staram się ograniczać. Ja zawsze miałam skłonność do przesady jeśli tak to można było nazwać, typowo kobieca cecha. Wiecie pełna szafa ciuchów, a i tak zawsze mało... teraz staram się ograniczyć swoja szafę, szafę Łucji również, bo jej bym mogła non stop coś kupowac, a po cholerę wydawać kasę tak naprawdę, jak dziecko i tak ma wiele rzeczy, i nie potrzebuje 3 polarków, jak wystarczy jej jeden czy tam dwa... tak samo nie potrzebuej 20 bluzeczek, jak wystarczy jej 10 czy nawet mniej poza tym staram się też zapanować nad sobą by niepotrzebnie nie wydawać kasy, np choćby na jedzenie... na pierdoły, na słodycze. Wiecie o co chodzi? Niby nie mamy źle z kasą, ale ta kasa się jakoś rozchodzi. Chcę co nieco zaoszczędzić...
Dobra nie ważne, gadam gadam bez sensu
dobrze gadasz ja tez walcze ze soba ostatnio .Sukcesywnie pozbywam sie wszystkiego co mi zalega w szafkach i wystawiam na all....nie kupuje juz podwójnych kosmetyków etc....
Stary 2010-04-23, 14:16   #3906
bassienkaw
Zakorzenienie

Lazurowa nie zazdroszczę takiego podejścia rodziny do tego wszystkiego... nie fajnie usłyszeć, że jak Ci się nie podoba, to możesz iść gdzie chcesz, bo to wkońcu rodziców mieszkanie... no i to palenie, to też nic dobrego. Oj ciężko będzie jak maluszek się urodzi... w lato to jeszcze dużo czasu można na dworze spędzać, gorzej zimą...

Papeteria, no własnie ja to samo mam z kosmetykami, kiedyś kupowałam na zapas, po kilka kremów, czy balsamów, a teraz nie ma czegoś takiego. Staram się wysprzątać szafy, poporządkować, zobaczyć w czym chodzę a reszty się pozbyć... i tak ze wszystkim. To samo z rzeczmai po Łucji... od razu segreguje, odkładam znajomej co ma córcię 1,5 roku młodsza... a potem te rzeczy i tak do mnie wróca No i nie kupuję Łucji rzeczy na zapas. Ma np 10 spódniczek, to nie kupuję kolejnej mimo, że mi się podoba...

Stary 2010-04-23, 14:19   #3907
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
(...)Muszę zacząć coraz częściej o tym mówić. Wczoraj wieczorem robiłam moim rodzicom wykład na temat rzucania palenia. Aż wstyd się przyznać ale mama, tata i brat, po moich obliczeniach, wypalają miesięcznie papierosy za kwotę ok 1200zł. Próbowałam im uświadomić jak to jest dużo pieniędzy. Powiedziałam, że ja za ich miesięczne wydatki na fajki miałabym wózek, na co mój ojciec hasło- "No właśnie, myślisz tylko o sobie." Po czym poszedł sobie zapalić.
Jak tak dalej pójdzie to zacznę ich szantażować tym, że jak będą palić i będą tacy "śmierdzący" dymem to nie dam im się zbliżyć do dziecka.
Szok, że mają takie podejście... Moja mama sama powiedziała, że musi zacząć rzucać palenie, bo nie chce śmierdzielem dla wnuczki być.

Mam też to szczęście, że dotychczas kupiłam tylko jedne spioszki, bo moja mama uwielbia chodzic po lumpikach i skompletowała już chyba z 6 pełnych worków ciuszków od kaftaników i śpioszków zaczynając, na rozkach, kombinezonach i płaszczykach kończąc
Także o to się nie martwię i jestem jej niezmiernie wdzięczna.

Niedługo chciałabym, już na chorobowe iśc, bo siedzenie w pracy 8 godzin przy komputerze zaczyna byc męczące zarówno dla mnie, jak i dla Precla, bo go ściskam pewnie

Pytanko, do dziewczyn, które mają pracę biurową. Czy automatycznie skrócili wam czas pracy przy kompie do czterech godzin, czy byłyście poprosić przełożononego?

hd2005 ślicznie jak zawsze

Ach jeszcze jedno pytanie: myślałyście juz, jakiej firmy kosmetyki dla maluszka kupicie? Ja jak na razie skłaniam się ku serii Babydream Natural.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-04-23 o 14:23
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:21   #3908
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A moi domownicy siedzą przed tv i palą i nawet ich na balkon nie wygonisz, nawet w taką ładną pogodę, bo by musieli tam większość czasu spędzić. Najczęstszy argument mojego ojca "to moje mieszkanie i mogę robić co chcę, jak się nie podoba to nie musisz tu przebywać".
Chyba mam o tyle łatwiej, że straciłam dwie ciąże i można tylko przypuszczać co było przyczyną, a moja mama uczestniczyła ze mną w tym i wie ile mnie to bólu i cierpienia kosztowało.
Teraz też wie, jak bardzo mi dobrze, że wszystko się układa i chyba nie chce kusić losu...

Ale powiem Ci, że wiele się zmieniło, kiedy się od nich wyprowadziłam. Nagle waga mojego zdania i opinii znacznie urosła.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:22   #3909
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Staram się przynajmniej raz dziennie przypominać, że czas zacząć gromadzić to wszystko, bo potem jak będę miała wielki brzuch i będą upały (czerwiec, lipiec) to nie będę miała sił jeździć po hurtowniach i oglądać wózki.
co do Wózka - wg mnie dobrze jest teraz wybrać, zamówić w sklepie i umówić się na odbiór koło terminu porodu - wtedy gwarancja liczy się od odebrania wózka, no i dodatkowo nie stoi w domu "niepotrzebny grat"
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:23   #3910
bassienkaw
Zakorzenienie

Co do wyprowadzki z domu rodzinnego, to ja od czasu jak nie mieszkam z rodzicami, a z mezem, to tez mi sie z nimi o wiele lepiej uklada... potrafie sie dogadac bez problemu, i jakos nam sie lepiej zyje

No nic, ja uciekam, żurek trza zjesc i jedziemy będzie grill

Stary 2010-04-23, 14:25   #3911
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja - kolejna z podczytujacych, Wam sie przedstawie. Termin mam na 28 czerwca, spodziewam sie chlopczyka. Mam juz coreczke, ktora ma 20 miesiecy i przechodzi przez ciezki dla mnie okres - jest strasznie nie grzeczna, wiec jestem przerazona, jak to bedzie jak maly sie urodzi.
Mamy wozek Maxi Cosi Mura 3, i powiem Wam, ze jestem bardzo zadowolona, fajnie sie prowadzi, pierwsze kolo jest skretne, ale mozna zablokowac, i nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest ciasno, moja mala siedzi w nim jak krolowa i jest jeszcze miejsce na rosniecie. Z wad, to jest dosyc ciezki, no i ja trzymam go w samochodzie w czesciach, wiec jest troche pracy, zeby go zlozyc i rozlozyc, ale ogolnie wielki plus.
Na wadze przybralam prawie juz tyle ile w pierwszej ciazy do porodu - ok 14 kg i teraz tyje tak 1kg na tydzien wiec jestem przerazona. Kosc ogonowa mi strasznie dokucza i kosc lonowa czasem tez, szczegolnie w nocy jak sie przewracam z boku na bok, ale polozna powiedziala, zdeby starac sie trzymac nogi razem i to rzeczywiscie pomaga.
Swietnie sie Was czyta, bo tak jak juz napisalam, mamy podobne sytacje, a w ogole, to fajnie piszecie!
Witamy serdecznie
Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
kolandra witaj Aniu zatem zostałaś przyjęta do naszego zwariowanego grona

taaa, znam to skądś. zatem moja dzidzi będzie łysa jak kolano

pewnie ma przedłużoną noc poślubną ale będzie szeroko chodzić

muminek jaki brzucholeeeek ! w życiu bym nie powiedziała że to 24tc!

Siala zaje.isty podpis

roztrzepaniec989 ja nie wiem gdzie Ci się te maleństwo tam mieści chudzinko

entertete gratuluje chłopaczyny!

scoobs
witaj również zatem teraz już nie masz wyboru i musisz udzielac się częściej

ja jadę teraz za mieszkaniem, ale sama bo pokłóciłam się PORZĄDNIE z Tżtem. Trzymajcie kciuki
A w ogóle to dzisiaj zaczynam 22 tydzień i chyba mój organizm jest jakiś bardzo inteligentny bo w ciągu 1 dnia brzuchol urósł do 97 A maleństwo też mi się rozbrykało jakby wiedziało że pora się zacząć częściej "udzielać"
Nie wiem czy zdążę się odezwać przed połówkowym czy wejdę dopiero po 14tej i napiszę jak z dzidzią. zatem do potem

aha prośba!
proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!
"Nie miej sisiola"! <głasiu, głasiu po brzuchu>
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Mam to samo, chleb z konfitura truskawkowa, maslo orzechowe jem lyzka A dzis obudzilam sie w nocy glodna!

Ale masz mini brzusio!

Ja tak mialam, jakby mi rozrywalo kosc lonowa, gin powiedzial ze trzeba wiecej odpoczywac bo to moze bolec do konca ciazy i ta kosc moze sie nawet rozejsc To sie dosyc czesto zdaza. Nie mozna nosic obcasow ani nic dzwigac bo wtedy jest gorzej. Lepiej powiedz lekarzowi, na pewno dla niego to nic nowego

Mi tez sie podoba ale fajnie bybylo jakby ktos wymyslil nowy
Nie chodzę na obcasach, całe życie śmigam w adidasku
Ale fakt, czasem zdarza mi się ponosić ciężkości, jakoś nie umiem sobie uświadomić, że coś już za ciężkie .. :/
[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
jestem ZA!!! świetny pomysł!! aż to musiałam podkreślić hihi

kochana ja tez wczoraj mialam taki bol jak na okres i moj tato (gin) kazal mi natychmiast sie polozyc i wziac 2 no-spy! wiec nie lekcewaz tego, mimo tego ze brzuch nie twardnieje

witaj!!!pisz częściej

dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
Raczej się nie poleca by pobudzać laktację przed czasem. A po porodzie, jak już pisały dziewczyny, odklei się łożysko i popłynie mleko z cyca
[QUOTE=caprica6;18772759]
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A mi brzuch twardnieje raz na jakis czas na okolo 10 sekund, ale nic mnie przy tym nie boli, gin kazal brac nospe ale czytalam ze to takie cwiczenia macicy przed porodem, nie wiem w koncu jak to jest, czy mam sie tym stresowac czy to raczej normalne
Tez jestem ciekawa jak to jest z karmieniem po CC.
Ja właśnie nie odczuwam żadnych skurczy, twardnień.. albo jestem tak nieczuła, że się nie skupiam wogóle że mnie to dotyczy xD
Nieco mnie martwi, że nie poznałam skurczy przepowiadających bo jak mnie kiedyś capnie to spanikuję, że rodzę xD
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki by bylo wszystko oki Pozdrowionka dla ciebie

Ja nie mam siary, ale takie zolte suche na piersiach
No to siara, tylko przyschnięta.

Cytat:
Dzień dobry. Nie ma to jak obudzić się z bólem głowy. Wcale mi się to nie podoba.
Kolandra- fajnie, że więcej napisałaś o sobie.
Scoobs- witaj
Hd- piękna ta pościel, którą dla siebie zostawiłaś. I faktycznie- jakbyś w pokoiku zawiesiła zasłonki, nad łóżeczkiem baldachim i jeszcze ten przybornik to chyba byłoby za dużo wszystkiego. Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z wystrojem pokoju dla maleństwa czy tam kącika dla niego.
Bassienka- ja rozumiem, że z drugim dzieckiem jest inaczej, bez takiej ekscytacji zakupowej i nie wątpię, że Klara będzie tak samo kochana jak Łucja.

Właśnie zauważyłam, że naokoło pępka mam taką dziwną skórę, nie mam tam takiego czucia jak w innych miejscach brzucha no i ta okolica jest zimna, ciekawe...

No i trzymam kciuki za Zuziunię.
Czytałam na mamuśkach majowo-czerwcowych, że takie drętwienie to normalna sprawa, własnie w okolicach pępka.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A ja mam wizyte dopiero 11.05mam nadzieje, ze bedzie oki
Też mam w ten dzień na 12:00 i już nie mogę się doczekać..a jeszcze tyle dni
Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
Witajcie

Moglabym sie wprosic na watek??? podczytuje go od niedawna....i tak jakos naszla mnie ochtka w nim uczestniczyc od dzisiaj....
jak ochotka naszła ciężarną by dołączyć to jakżesz tu odmówić ciążowym zachciankom
Witaaaaamy w naszych skromnych progach
Cytat:
Z tym łóżeczkiem to naprawdę Ci się udało. Mi się właśnie podobają takie zwykłe proste łóżeczka ale ze względy na mały metraż jakim dysponuję (8m kwadratowych dla mnie i dla dziecka) chciałabym takie z szufladą żeby chociaż cokolwiek schować do środka... nie wiem przynajmniej zapas pampersów żeby nie stały gdzieś na wierzchu.

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam. Mój pępek jeszcze jest dość głęboki ale tak się śmiesznie rozciągnął i wygląda jakby się uśmiechał
Mój też się pępuszek tak rozpłaszczył

Chyba nie dodały mi się wszystkie cytaty :/

Obudził mnie dziś ok 6:00 mój zwariowany kot i poczułam znowu mokrość na prawym cycu.. już zaczyna mnie to wnerwiać.. plama była na prawdę spora.. i cyc mokry.
Jedna z Was, chyba pilotka, mnie wystraszyła, że potem nie będe karmić.. albo bardzo krótko. A ja mam nadzieję, ze będę mogła bo tak łatwiej zrzucić te kilosy co je teraz kumuluję.

A no i ktoraś pisała o tej kości bolącej..wizytę mam dopiero 11 maja ale chyba wstrzymam się od telefonowania do lekarza i dotrwam do wizyty.
Jakie to może mieć niebezpieczne następstwa jak się ta kośc łonowa "rozejdzie"? To nie jest po to by dziecko łatwiej przeszło przez kanał rodny podczas porodu? Myślałam, że to ma się tak właśnie poszerzyć..

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:27   #3912
farminka
Wtajemniczenie

Trafiłam na obszerna relację dziewczyny ze szkoły rodzenia.Wklejam link,bo może informacje się przydadzą tym,które nie chodzą na takową http://www.rodzinko.pl/porod/2410-sz...ia-online.html
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:28   #3913
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dziewczyny dzieki wam - albo przez was- łaże po allegro
itakasia - jak coś wybierzesz to podziel się - pokaż linki
Stary 2010-04-23, 14:30   #3914
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Tylko, że ja nie mam możliwości żeby wyprowadzić się z domu. Chyba, że do domu samotnej matki...
Stary 2010-04-23, 14:33   #3915
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Szok, że mają takie podejście... Moja mama sama powiedziała, że musi zacząć rzucać palenie, bo nie chce śmierdzielem dla wnuczki być.

Mam też to szczęście, że dotychczas kupiłam tylko jedne spioszki, bo moja mama uwielbia chodzic po lumpikach i skompletowała już chyba z 6 pełnych worków ciuszków od kaftaników i śpioszków zaczynając, na rozkach, kombinezonach i płaszczykach kończąc

Niedługo chciałabym, już na chorobowe iśc, bo siedzenie w pracy 8 godzin przy komputerze zaczyna byc męczące zarówno dla mnie, jak i dla Precla, bo go ściskam pewnie

Pytanko, do dziewczyn, które mają pracę biurową. Czy automatycznie skrócili wam czas pracy przy kompie do czterech godzin, czy byłyście poprosić przełożononego?

Ach jeszcze jedno pytanie: myślałyście juz, jakiej firmy kosmetyki dla maluszka kupicie? Ja jak na razie skłaniam się ku serii Babydream Natural.
Mnie nawet nie zaproponowano skrócenia czasu. Dwie koleżanki w pracy chodziły całą ciązę i pracowały. Tylko ostatni miesiąc były na L4. A pracujemy na monitoringu wizyjnym czyli mamy wielką ścianę obklejoną monitorami, pod biurkiem kompy - na jedną osobę przypadało 9 monitorów, 1 duży telewizor i 3 komputery. Jedyny przywilej to był by nie pracować w godzinach nocnych. Ja poszłam na L4 bo uważam, ze mi się nalezy, tyle czasu mnie firma wykorzystywała (pracowałam np po 17,5h dziennie-przed ciążą) to teraz mogą się odpłacić

Stary 2010-04-23, 14:36   #3916
olakola
Zadomowienie

Cytat:
No to znając filozofię mojej mamy będę kupować wózek i łóżeczko w lipcu...
I jeszcze ta obrona 30.06. Ma-sa-kra.
Obroną się nie przejmuj - jak masz prace napisaną i dobre recenzje no i jak zobaczą ładny brzuch - nie skrzywdzą cię.
Pierwsze pytanie pewnie będzie - "Jak się pani czuje?" a drugie "Kiedy termin?"
Stary 2010-04-23, 14:41   #3917
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mnie nawet nie zaproponowano skrócenia czasu. Dwie koleżanki w pracy chodziły całą ciązę i pracowały. Tylko ostatni miesiąc były na L4. A pracujemy na monitoringu wizyjnym czyli mamy wielką ścianę obklejoną monitorami, pod biurkiem kompy - na jedną osobę przypadało 9 monitorów, 1 duży telewizor i 3 komputery. Jedyny przywilej to był by nie pracować w godzinach nocnych. Ja poszłam na L4 bo uważam, ze mi się nalezy, tyle czasu mnie firma wykorzystywała (pracowałam np po 17,5h dziennie-przed ciążą) to teraz mogą się odpłacić
i bardzo dobrze zrobiłaś !

Stary 2010-04-23, 14:42   #3918
ola_k11
Zadomowienie

hd śliczne to łóżeczko będzie, już je widzę... a właśnie mi się przypomniało, że miałaś sama szyć pościel i co? udało się ? wklej zdjęcia koniecznie!!!

bassienkaw zamorduję Cię za tego grilla!!! teraz mi się marzy karkówka albo boczuś... mniami...

lazurowa współczuję tej palarni... moja mama paliła ponad 20 lat ale już jakieś 6 nie pali, bo się zatruła i z dnia na dzień organizm odrzucił papierosy... teraz sama nagaduje na palaczy (dla mnie to ważne, bo mieszkamy razem z nią). Mój TZ też pali ale nie jest nałogowcem, tzn. w domu nigdy nie pali, nie pali w weekendy, w samochodzie nigdy (bo to jego miejsce święte) - niestety pali w pracy i na jakiś spotkaniach towarzyskich. Próbował rzucić jak dowiedzial się, że jestem w ciąży ale problemy w pracy sprawiły, że nie dal rady calkowicie i nadal popalał. Doceniam jego chęci, wiem że na niego też przyjdzie czas. Trzeba dorosnąć.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:44   #3919
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Ja rozmawialam i pracowlam po 7h wogole

Obiad prawie zrobiony, Mikolaj spi...czekam na kolezanke

A w dupie z tymi ludzmi powiem wam ostaniego po wyplate i niech spadaja

Co do kosmetykow, ja uzywam malo, a dla dzidzi NIVEA!
Mam uczulenie na tusze itd.
Ale mala kopie dzis
Dostalam od kolezanki fajne koszulki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:48   #3920
martysek
Zadomowienie

Cytat:

No mi też nie i się wkurzyłam. Też uważam, że skoro takie podejście mają, to ja swojego i dziecka zdrowia narażała nie będę.
Stary 2010-04-23, 14:50   #3921
papeteria
Zakorzenienie

martysek jeszcze nie myślałam o kosmetykach ...masz na myśli babydream rossmanowskie ? mają dobre opinie
szwagierki używaja robione maści apteczne i sudocrem (chociaz ten ponoc ciezko zmyc ) a tak to podpytam je co tam jeszcze polecaja ....
basienka dostaniesz za tego grilla do listy musze dopisać kiełbase ola a ty za karkówke i boczusia
Stary 2010-04-23, 14:57   #3922
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Trafiłam na obszerna relację dziewczyny ze szkoły rodzenia.Wklejam link,bo może informacje się przydadzą tym,które nie chodzą na takową http://www.rodzinko.pl/porod/2410-sz...ia-online.html
Właśnie czytam i jestem coraz bardziej przerażona
Przecież ja nie ogarnę tego wszystkiego ;(

Cytat:
No mi też nie i się wkurzyłam. Też uważam, że skoro takie podejście mają, to ja swojego i dziecka zdrowia narażała nie będę.
Oczywiście
Mnie osobiście byłoby głupio iść i żebrać, że może by tak skrócić czas pracy albo przenieść na inne stanowisko (bo nam się to nalezy i powinno tak być odrazu a nie żeby się upominać).. szef sam powinien wiedzieć co ma robić i powinien przyjść i powiedzieć "od dziś/jutra pracuje pani w godzinach takich a srakich albo tu i tu" i koniec

Stary 2010-04-23, 14:58   #3923
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
hd śliczne to łóżeczko będzie, już je widzę... a właśnie mi się przypomniało, że miałaś sama szyć pościel i co? udało się ? wklej zdjęcia koniecznie!!!
miałam pecha Bawełna, którą zamówiłam jeszcze nie przyszła Facet się wymiguje, że niby problemy osobiste, że już wysyła, już wysyła i wysłać nie może... Zobaczyłam, że wcześniej miał podobne problemy Przyznaję, że nie sprawdziłam jego opinii Mam za swoje.

Na razie mam pościel z zestawu. Przymierzyłam całość do łóżeczka.
Oto zdjęcie (dokoła jeszcze bałagan, pokój w trakcie remontu)

Załącznik 3054585Załącznik 3054586

Stary 2010-04-23, 15:08   #3924
itakasia
Zakorzenienie

siala
ogarniesz, spokojnie, przyjdzie czas i bedziesz super mama
hd
piekne te twoje dziela
olakola
obserwuje kilka aukcji, w tym jedna w moim miescie,
http://www.allegro.pl/item994738501_..._tym_nowe.html

zobaczymy jak bedzie

Zosia dzis ma bardzo aktywny dzien. mile kopniaki po calym brzuszku, szalona

za chwile ide sobie odsmazyc pierozki
Stary 2010-04-23, 15:09   #3925
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
laski nie ma żartów trzeba sukcesywnie torbe do szpitala zapełniać
trzeba trzeba ja wczoraj kupilam koszule nocna wiec mam juz dwie jeszcze jedna dokupie taka typowa do karmienia po bokach z guziczkami kapcie mam wiec tylko jakies podklady po porodowe itp musze dokupic

Cytat:
Witajcie

Moglabym sie wprosic na watek??? podczytuje go od niedawna....i tak jakos naszla mnie ochtka w nim uczestniczyc od dzisiaj....
witamy i zapraszamy do czestego udzielania sie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość

Dziś nie mam większych spraw do załatwiania bo na naszej budowie stoją już ściany parteru więc w poniedziałek będą lać strop i będzie rosło poddasze.... Boże kiedy my się tam wprowadzimy... Chociaż tempo jest niesamowite bo to się dzieje dopiero miesiąc. Biorąc pod uwagę, że wcześniej na tej działce stał domek drewniany, który trzeba było wcześniej wyburzyć.

Ja zjadłam muesli z jogurtem tropikalnym (wspomnienie lata) i chyba zrobię sobie cappuccinko i dalej Was poczytam.

Fotki - mam już sporo naprawdę fajniutkich ciuszków dla córuni - większość dostaliśmy od kuzyna męża, a troszkę już powoli ja zaczęłam kupować. Wczoraj na allegro zamówiłam z TT zestaw butelek, zestaw pielęgnacyjny (nożyczki, szczoteczka do włosków, aspiratorek itp.) i jeszcze wkładki laktacyjne. Wszystko z TT i czekam aż przyjdzie.
Tak jak Wy strach mnie ogarnął i stwierdziłam, że czas już się powoli przygotowywać do narodzin.

HD - nie pochwaliłam Cię za talent!!!!! Cudeńka czynią Twoje rączki
cos wiem na temat budowy bo wlasnie sie wprowadzilismy (przed 1 kwietnia) do nowego domku narazie tylko dol jest wykonczony ale zalezalo nam zeby nie placic juz komus za wynajem 900zl miesiecznie bo nie mielismy swojego mieszkanka i ciesze sie niesamowicie ze juz mieszkamy u siebie teraz tz walczy z ogradzaniem i robieniem podworka bo na tym mi zalezy najbardziej zebym psiaka mogla wypuscic i zeby biegal

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

A mnie też przed chwilą złapał skurcz Teraz po ktg przynajmniej nauczyłam się je rozpoznawać,bo ponieważ były bezbolesne to bez zapisu nawet nie wiedziałam,że to skurcze...
dbaj o siebie!

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Lazurowa- u nas też sytuacja finansowa jest niby stabilna ale bardzo ograniczona i w dużej mierze liczymy na rodziców moich - wózek łóżeczko i kilka innych, ale moja mam też cały powtarza, że mam jeszcze czas!!! Wkurza mnie to, bo ja mam cały czas coś na głowie i chciałabym być gotowa wcześniej. Dobrze że dostaliśmy sporo rzeczy od tego kuzyna i po kryjomu kupiłam kilka innych bo jak bym miałam czekać na znak od niej to chyba w lipcu zaczęłabym kompletowanie wyprawki
A co gdyby AKCJA rozpoczęła się wcześniej...???
no wlasnie o to chodzi wiem ze sporo dzieci rodzi sie po terminie ale co za roznica czy kupie teraz czy za miesiac? jedynie to ze bede miala spokoj i bede spokojnie spala w razie "w"

Cytat:
marta ja też niecierpie prasowania.....
podrzucimy anoxie bo chyba lubi

Ja mam 3/4 d 14 maja
z checia przygarne ale juz nie dzisiaj dzisiaj sie narobilam

a ja mam 3/4d 29 kwietnia

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
narobiłam się jak głupia.
Wyszorowałam łóżeczko (trochę mi to zajęło), pomalowałam dolną cześć łóżeczka bo miała kolor zupełnie niepasujący do naszego pokoju i trochę ozdobiłam. Wszystko dzisiaj. Jestem z siebie dumna, że tak szybko mi poszło

Oczywiście teraz bolą mnie plecy

Pokażę Wam jak teraz wygląda.
Jak wszystko zakończę - pokaże całość
Załącznik 3054431Załącznik 3054432Załącznik 3054433
twoja kruszynka bedzie chyba miala misiowe sny piekne jest

Cytat:
Dobra dziewczyny a teraz rzucajcie pomysłami czym mam zapełnić lodówkę, bo lista z zakupami dosyć krótka a ja sama nie wiem co bym zjadła
do kupienia oprócz podstawowych rzeczy mam : jogurt,kefir,płatki musli i grzanki i nutelle bo mi ochoty narobiłyście...
no co tu jeszcze kupić ???
coś za mna chodzi ale co
bakłażany jeszcze kupie i sok pomidorowy
proponuje lody i jakies wiosenne warzywka typu rzodkiewka u mnie rzadzi ostatnio codziennie ja jem

Cytat:
A wyobraź sobie, że ja mam 3 takie osoby w domu, które palą w pomieszczeniach. Ja u siebie w pokoju nie pozwalam. I tylko u mnie jest ładny biały sufit, choć od malowania minęło już 2 lata, i ładna biała firanka, która posłuży jeszcze długo, bo nie zżółknie tak jak te drogie firany, które mama kupuje a potem je owędzają tymi papierosiskami.
Ja np. jak gdzieś wychodzę to ubieram się na ostatnią chwilę i przemykam szybko przez przedpokój żeby nie osiadł na mnie ten smród, bo to naprawdę czuć. A dla mnie to wstyd śmierdzieć papierosami, bo nigdy w życiu w ustach papierosa nie miałam to z jakiej racji mam nimi śmierdzieć.
wspolczuje ci kochana ja nienawidze smierdziec papierosami moj tata cale moje zycie palil ale on ewentualnie zapalil w lazience lub najzwyczajniej wychodzil na klatke schodowa zadko kiedy w kuchni zapalil... a o pokoju nie bylo mowy nigdy chyba w nim nie zapalil i nikomu innemu tez nie pozwolil... zawsze szzanowal to ze my jestesmy w domu poza tym sam nie lubi smrodu papierosow duszonych w pokojach
a 3 osoby palace w domu to juz katorga...

a moj maz walczy z ogrodkiem ladnie drewno na opal poukladal teraz cos z ogrodzeniem kombinuje skosil tez trawe i za jakis czas wybiera sie na ryby a ja sie chyba zdrzemne
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 15:10   #3926
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Obroną się nie przejmuj - jak masz prace napisaną i dobre recenzje no i jak zobaczą ładny brzuch - nie skrzywdzą cię.
Pierwsze pytanie pewnie będzie - "Jak się pani czuje?" a drugie "Kiedy termin?"
Właśnie jeszcze nie mam całości. Mam pierwszy rozdział, w którym mam 5 podrozdziałów. Nie chciałabym w nim już nic zmieniać, bo moim zdaniem napisany jest dobrze i zawiera wszystkie najważniejsze informacje. Metodologię mam do małej poprawki, ale zamierzam to dzisiaj dokończyć. I te dwa rozdziały mam zamiar jutro zostawić na portierni na Uczelni dla pani dr żeby przeczytała i dała ewentualne uwagi.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

bassienkaw zamorduję Cię za tego grilla!!! teraz mi się marzy karkówka albo boczuś... mniami...

lazurowa współczuję tej palarni... moja mama paliła ponad 20 lat ale już jakieś 6 nie pali, bo się zatruła i z dnia na dzień organizm odrzucił papierosy... teraz sama nagaduje na palaczy (dla mnie to ważne, bo mieszkamy razem z nią). Mój TZ też pali ale nie jest nałogowcem, tzn. w domu nigdy nie pali, nie pali w weekendy, w samochodzie nigdy (bo to jego miejsce święte) - niestety pali w pracy i na jakiś spotkaniach towarzyskich. Próbował rzucić jak dowiedzial się, że jestem w ciąży ale problemy w pracy sprawiły, że nie dal rady calkowicie i nadal popalał. Doceniam jego chęci, wiem że na niego też przyjdzie czas. Trzeba dorosnąć.
Widzisz Twój mąż próbował- i to mu się chwali. A u mnie nawet prób nie było. W ogóle to coraz częściej czuję się jak jakiś mieszkaniec drugiej kategorii, jak 5 koło u wozu.
Stary 2010-04-23, 15:10   #3927
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Witajcie

Witaj i sie rozgość
Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
Zaraz idę na wizytę a w ogóle coś mi tu przed oczami przeleciało o bólu łonowym i ej, mnie też boli od 2 tygodnia ale to nie pomyślałam żeby się Was zapytać, zapytam się zatem gina.
za wizytę
hd2005 - śliczne to łózeczko, misie są przesłodkie. Czasami tak bywa z tym sciemniaczami z allegro dlatego ja zawsze patrzę na opinie. Ja kupiłam też jedną pościel na allegro i czekam na nią właśnie (już któraś mamuśka z wątku też kupiła od tego sprzedawcy pościel) a drugą kupiłam z feretti bardzo droga bo za same poszewki (kołderka, poduszka i ochraniacz na szczebelki) zapłaciłam 185zł ale dużo osób mi ją poleciło, że jes b. dobra i wytrzymała - sprawdzimy - zobaczymy
Cytat:
tak Ci wspólczuje z tymi palaczami
A ja pomyłam stolik i 6 krzeseł na ogród a jeszcze muszę posprzątać łazienkę bo mam wszystko pościągane bo M tępił mrówy. A tak wogóle to bym spać poszła.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 15:11   #3928
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
siala
ogarniesz, spokojnie, przyjdzie czas i bedziesz super mama
hd
piekne te twoje dziela
olakola
obserwuje kilka aukcji, w tym jedna w moim miescie,
http://www.allegro.pl/item994738501_..._tym_nowe.html

zobaczymy jak bedzie

Zosia dzis ma bardzo aktywny dzien. mile kopniaki po calym brzuszku, szalona

za chwile ide sobie odsmazyc pierozki
Moja Anastazja tez szaleje
Ja licytuje taka slodka bombke, plaszczyk
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 15:15   #3929
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wspolczuje ci kochana ja nienawidze smierdziec papierosami moj tata cale moje zycie palil ale on ewentualnie zapalil w lazience lub najzwyczajniej wychodzil na klatke schodowa zadko kiedy w kuchni zapalil... a o pokoju nie bylo mowy nigdy chyba w nim nie zapalil i nikomu innemu tez nie pozwolil... zawsze szzanowal to ze my jestesmy w domu poza tym sam nie lubi smrodu papierosow duszonych w pokojach
a 3 osoby palace w domu to juz katorga...
A u mnie żadnego szacunku ani do mnie ani do wnuka... ehhh...
Stary 2010-04-23, 15:15   #3930
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie czytam i jestem coraz bardziej przerażona
Przecież ja nie ogarnę tego wszystkiego ;(

Oczywiście
Mnie osobiście byłoby głupio iść i żebrać, że może by tak skrócić czas pracy albo przenieść na inne stanowisko (bo nam się to nalezy i powinno tak być odrazu a nie żeby się upominać).. szef sam powinien wiedzieć co ma robić i powinien przyjść i powiedzieć "od dziś/jutra pracuje pani w godzinach takich a srakich albo tu i tu" i koniec
Siala - co nie ogarniem, jak ogarniem Damy radę. Ja też momentami pełne gacie ze strachu mam, ale nie tacy ludzie sobie poradzili, więc czemu my mamy sobie nie poradzić?

Też zła na szefa jestem, bo w sumie fajnie u mnie w pracy i miło, a tu mimo że im już ponad miesiąc temu powiedziałam, to nic sobie z tego nie zrobili. Tym bardziej, że jest to ich zasrany obowiązek, żeby czas przebywania przed komputerem skrócić.

papeteria, tak miałam na myśli Babydream z Rossmanna. Mają super składy, przystępne ceny i szeroki asortyment.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości