|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Mariolciu ja widzę bo jak czytałam obiad na forum np ryba do tego jajko a Dukan wali przystawka jedno danie deser to mnie sie włączyło myślenie bo jak ktos je tak jak w jego książce to potem chyba ma mniejsze zastoje jak przechodzi w fazę utrwalania wagi. Poza tym ja myślałam ,że na temat aspartanu macie jakies wyrobione na doświadczeniu zdanie bo już Dukanujecie tu troszkę i dlatego pytam bo chciałabym pić kawę ze słodzikiem, jeść od dzwonu sernik Dukanowy -wtedy to dieta dla mnie . Pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle dzień dobry wszystkim! I tradycyjnie gratuluję spadków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na koncernach tytoniowych ZOSTAŁO WYMUSZONE umieszczenie takich ostrzeżeń, o co były największe wieloletnie boje.Koncerny tytoniowe to nie manufaktury produktu niszowego-tak tak-jakim jest JESZCZE NADAL słodzik. Tytoniarzy stać przede wszystkim na to aby umieszczać tego typu ostrzeżenia na paczkach fajek, fabryki chem. wytwarzającej słodziki-nie. Ten rodzaj rynku musi sie jeszcze rozwinąć i na tyle wejść w codzienne użycie ludzi, żeby bossowie pewnego pięknego dnia mogli pobłażliwie pokiwać główką i powiedzieć:tak tak nasza wina, aspartam jednak jest toxyczny. Wtedy niestety, ludzie nadal bedą kupować słodziki-tak jak i papierosy! I choćby umieścili na opakowaniu słodzika zdj narządu zaatakowanego rakiem-jak na tytoniu-to i tak nic nie zmieni.Bo się najzwyczajniej nauczymy akceptować nieme zło. To moja opinia, więc nie linczować mnie tu zaraz ![]() a tak a propos'-paliłam wiele lat-rzuciłam-do dzisiaj mam kaszel-ale pojawił się dopiero po jakimś czasie. Jak będzie z aspartamem? To co używamy do słodzenia to już indywidualna sprawa każdego Edytowane przez aggie30 Czas edycji: 2010-04-28 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiedys PCK było na Waszyngtona i tam mozna było oddać ale jak teraz jest to pojęcia nie mam..... nieraz stoi autobus PCK na pl.Biegańskiego albo pod dworcem PKP, albo pod Politechniką..... a ja powędrowałam sobie trochę i wróciłam do domku ze zmęczonym dziecięciem, które pół drogi marudziło że "nogi ja bolą"
![]() |
#905 | |
Rozeznanie
|
No to sobie daruje chyba
![]() Cytat:
![]() A ja mam znowu zastoj + brak porcelany + przypomnialo mi sie ze za tydzien bedzie @ ![]() ![]() Tak wogole to jem dzisiaj i jem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poki co spadam, moze zajrze pozniej ![]() Milego dzionka ![]()
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
do MARIOLCI .P I JOHAMBINY :powiedzcie swojemu panu ze sklepu z niemiecka spozywka zeby przywiozł wam serek homo 0,5 kg z Niemiec bo ona ma tylko 0,5 %tłuszczu i kosztuje u mnie bynajmniej 3,50zł. ,a jak macie taka mozliwosc to czemu nie skorzystac ??
Edytowane przez gosiaika Czas edycji: 2010-04-28 o 17:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
no właśnie przeglądam sklep internetowy bomi, ale tylko na warszawe
![]() ![]() ![]() jedno bomi mam po drodze na dworcu, a drugie większe na złotej karczmie, gdzie miszkaja rodzice i porównam, czxy w tym i w tym można wszystko dostać (wielkościowo są różne);
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje, ze te roznice w jadlospisie jego i naszym, moga wynikac z tego, ze we Francji sie inaczej jada. Czy nie bedac na diecie jadlas przystawki i zawsze desery? poza tym kto ma czas codziennie jakis deserek sobie szykowac, ja zawsze jem na deser serek homo i juz
![]() co do aspartamu-uzywam, bo nie wytrzymalabym bez slodkiego, po diecie nie bede. nie wiem czy takie produkty na zaraz do spozycia by przywiozl, bo lodowki tam nie widzialam bynajmniej ![]() ![]() johambina a nie powiedzialas jak ta kawka ![]()
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-04-28 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Ja uważam że Dukan polecał ten słodzik bo wtedy gdy opracowywał tę dietę nie było informacji na ten temat. Teraz skoro już są wyniki badań wiemy o tym. Poza tym jest na aspartanie napisane-nie dla kobiet w ciąży więc coś w tej szkodliwości musi być. Ja wysłałam to zapytanie po to by rozwiać wątpliwości i poznać Wasze opinie. Bardzo dziękuję za odzew. Co do jadłospisu czytam sobie tu o Waszych sukcesach-ciesze się z Wami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w oszołomie można dostać niedrogo sporo z Dukanowych produktów, m. in. słodzik do pieczenia (taki z babka na obrazku pod nazwą "słodzik"), otręby owsiane kupca i tej drugiej firmy też, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty do deserów libella (są na bazie alkoholu, więc jak najbardziej polecane), pyszne sery chude Maluta (takie w trójkątnych opakowaniach zielone z krówką w tle 96ckal/100gram), tunczyka w wodzie, jogurty light (tych jovi 0% osobiście nie polecam, bo co z tego że zero, jak węglowodanów i cukrów więcej, bardziej wartościowe w białko są naturalne activie, jovi 1% czy Zott 1,5%), twarożki granulowane, odtłuszczone 3% Piątnica po 1,42zł/szt, no a na sernik, idąc za namową dziewczyn, polecam ser w wiaderku pakowany po 1kg Dr Oetker. Wystarcza go na średnią tortownicę, a serniczek z niego wychodzi puszysty, delikatny i rozpływa się w ustach a co najważniejsze, możesz opędzlować nawet cały w jeden dzień i nie powinno być sensacji wagowych, (u mnie był piękny spadek o 40dkg) Podobne artykuły, przyjazne diecie dukana do dostania w Kauflandzie, ale gdzie jest Kaufland w centrum Gdańska, nie kojarzę, bo ja z kierunku Rumia ![]() Cytat:
Poza tym różnie z tym rakiem z powodu zastępowania cukru słodzikiem bywa. Kogo niepokój ogarnia, niech poczyta jeden z tych optymistycznie na temat słodzików brzmiący, jak ten na przykład: >> http://pl.foodlexicon.org/s0000030.php Jeśli zaś chodzi o przyjmowanie głownie białka i aspekty zdrowotne tego typu diety, to białko z mięsa chudego, nabiału, ryb.. jako jedyne jest niezbędne do procesów zachodzących w organizmie. Oczywiście mowa tu o organizmach samych w sobie bogatych w tłuszczyk, który ma zostać spalony. Jeśli mamy do spalenia dużo odkładów tluszczu, to nie musimy się martwić, że nasza dieta tak uboga jest w tłuszcz czy cukry.Oczywiście nasz organizm w trakcie kuracji narażony jest na uboczne produkty spalania jak chociazby kwas moczowy, stad niezbędnym dodatkiem do diety jest picie duzej ilości wody, która ma pomóc nerkom przefiltrować wszystkie trucizny i jak najszybciej pozwolić wydalić je z moczem. A mój przykładowy jadłospis? Z dzisiaj, proszę bardzo: Kawa z 1/5 mleka; SniadanieI: Owsianka z1/2 szkl 0,5% mleka+ żóltko, podgrzewane i bełtane, do tego pół łyżeczki xylitolu (słodzik z kory brzozowej), 2 krople słodziku śmietankowego na bazie alkoholu i 2 łyżki otrąb owsianych +1 jęczmiennych, wcześniej namoczonych w 1/2 szklance gorącej wody, żeby napęczniały (przepis stąd - rewelacyjny deserek, do którego zostałam zmuszona po laparoskopii, a okazał się pyszniutki) ŚniadanieII: jeden serek wiejski light na patelnię teflonową, odparowany na ciągutkę, z malą porcją młodego szpinaku, 2 plastrami, poszarpanej chudej szyneczki z indyka, 2 pieczarki, pomidorka...podsmażone, odparowane i na koniec wbite całe jajo. Dosmażone tak, by białko się ścieło a żółteczko pozostało lejące...mniam ![]() Obiad: 4 koszyczki kalafiora z parowaru (więcej we mnie nie weszło), obtoczone ubitym białkiem (zostało mi z porannej owsianki) z przyprawami typu suszona cebulka, czosnek, słodka papryka, pieprz i troszkę maggi. Kolacja: jeszcze nie wiem, ale może zrobię sobie jakąś potrawkę z tuńczyka z wody z warzywkami i surimi o smaku krewetek przerobionymi a la makaron... A jak będę jeszcze głodna to w nocy wciągnę nosem wieśniaka z rozciapanym jajem na miękko. Uwielbiam rozlane żółtko w wieśniaku z odrobinką curry, papryki pieprzu i maggi ![]() Kurde, dlaczego ja nie umiem pisać krótkich postów???? ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-04-28 o 18:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, jak bywasz w Bomi - to tam też mają otręby owsiane ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Raczkowanie
|
[QUOT
nie wiem czy takie produkty na zaraz do spozycia by przywiozl, bo lodowki tam nie widzialam bynajmniej ![]() ![]() johambina a nie powiedzialas jak ta kawka ![]() Mariolcia ten serek ma długi okres gwarancji i u mnie sprzedaja go na targowisku wiec bynajmniej nie trzeba go miec w lodowce.Chciałam pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Raczkowanie
|
cały dzień dzis byłam poza domem i a że jestem na drugim dniu czystych protein to nie wiem czy nie popełniłam błedów.
1. wypiłam kawe z mlekiem 1,5 % 2. zjadłam ok 400 gram chudej polędwicy drobiowej Czy to grzechy? proszę o odpowiedz bo dopiero zaczynam ![]()
#914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Następnym razem w takich sytuacjach bierz jedzenie ze sobą.
![]() |
#915 |
Zakorzenienie
|
gosiaika wiem dzieki
![]()
#916 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a kawka... mnie smakowala ![]() z reszta ja normalne kawy (rozpuszczalna i sypana) kupuje u niego ![]()
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
dzieki za info
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-04-28 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
właśnie... musze podpatrzyć czy tunczyka pan ma... a jak nie to niech popatrzy ile kosztuje i zobaczymy, może zamówię.... bo rybki inne ma....
a kawa to wiem o jaką ci chodzi... skleroza mnie dopadła i nie pamietam nazwy.... widziałam ja też w elei ale.....droższą ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- a ze słodyczy to ja tylko śledzie ![]() i ewentualnie czekoladę gorzka wedla wiec to nie ten sklep ![]()
#919 |
Raczkowanie
|
taką bluzę sobie zamówiłam na allegro. 100% oldschool- usbóstwiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze, ja bym wszystko slodkie zjadla
![]() ![]() ![]() ![]()
#921 |
szamanka
|
Witam
![]() Czekam z niecierpliwością na sobotę... wtedy się zważę i pomyślę co dalej... ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Jem jajecznicę z wieśniakiem ![]()
#922 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, który ten Kotlin nie ma cukru?Kilka jest w Bomi , ale nie wiem ,który cukru nie ma?
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
LYRABEA no własnie sliczny przykład -przeczytałam Twój jadłospisSniadanieI: Owsianka z1/2 szkl 0,5% mleka+ żóltko, podgrzewane i bełtane, do tego pół łyżeczki xylitolu (słodzik z kory brzozowej), 2 krople słodziku śmietankowego na bazie alkoholu i 2 łyżki otrąb owsianych +1 jęczmiennych, wcześniej namoczonych w 1/2 szklance gorącej wody, żeby napęczniały (przepis stąd - rewelacyjny deserek, do którego zostałam zmuszona po laparoskopii, a okazał się pyszniutki)
ŚniadanieII: jeden serek wiejski light na patelnię teflonową, odparowany na ciągutkę, z malą porcją młodego szpinaku, 2 plastrami, poszarpanej chudej szyneczki z indyka, 2 pieczarki, pomidorka...podsmażone, odparowane i na koniec wbite całe jajo. Dosmażone tak, by białko się ścieło a żółteczko pozostało lejące...mniam ![]() Obiad: 4 koszyczki kalafiora z parowaru (więcej we mnie nie weszło), obtoczone ubitym białkiem (zostało mi z porannej owsianki) z przyprawami typu suszona cebulka, czosnek, słodka papryka, pieprz i troszkę maggi. Kolacja: jeszcze nie wiem, ale może zrobię sobie jakąś potrawkę z tuńczyka z wody z warzywkami i surimi o smaku krewetek przerobionymi a la makaron... A OTO przykład Dukana Biały serek, placek z otrąb, ciepły napój-śniadanie wędzony łosoś z małżami, potrawa cielęca, mus-obiad podwieczorej budyń kolacja-krewetki z pomidorami, potrawa cielęca, jogurt WŁAŚNIE tu widze różnicę. U niego posiłek to nie kawałek rybki. To przeważnie na II fazie na przykład i ryba i mięso.Poza tym kalorii nie liczymy ok ale porównajcie sobie wartośc jego menu z tym co my jemy na obiady. Nie wydaje się Wam,że tu na forum trochę z ta ilościa kaloryczną przedobrzamy. Co do słodziku poczytałam to co zaproponowałaś ale nie ma tu żródła -jakie badania-dla mnie to poprostu reklamowy tekst. |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2010-04-28 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Wtajemniczenie
|
Tak zwłaszcza na produktach z internetu są całe etykiety opisujące skład!!!!!Dziękuję!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
ok dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.