Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 16:46   #1621
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
\
Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć- mamy wszystko

chyba jako jedyna:P.
Ładniusi wozyczek, ale przyznam ze nie lubie trójkołowych ale to wiadomo kazdy ma inny gust
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:50   #1622
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Alguien M. wyjechal tylko na 2 tyg. wiec nie jest tak zle,w koncu musi przywiesc moje wszystkie zakupy . A w razie czego mam pomoc taty na (nie)szczescie. Wkurza mnie strasznie bo marudzi i narzeka . Jak M. wyjezdzal to pol godziny przed wyjazdem plakalam bo sie boje o niego ,ma do przejechala 1700km (No) plus prom plus 500km (Pl) i jedzie sam takze kiedys bym sie pewnie nie martwila ,dzis jak w drodze jest dziecko to przezywam strasznie Oby tylko bezpiecznie do nas wrocil.
Rozumiem Cie doskonale, bo jak moj maz wyjechal tylko na tydzien, to tez sie martwilam, czy z samolotem bedzie wszystko ok. Wczesniej bym sie tak nie przejmowala, ale jak dziecko w drodze, to inaczej sie patrzy na te sprawy...
Na pewno wszystko bedzie dobrze, a Ty umilaj sobie czas tu z nami

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
A to fakt, JANA to malo popularne imie, choc bardzo stare bo staroslowianskie. I wbrew pozorom to nie to samo co Janina choc zdrobnienia juz prawie takie same
Nie chcemy teraz sie zarzekac, ze tak wlasnie damy na imie bo moze sie okazac, ze jak ją juz zobaczymy to wymyslimy zupelnie cos innego.
Poki co jestesmy zakochani w Jance
My tez uwielbiamy imiona slowianskie I tak samo zdecydujemy sie ostatecznie, jak zobaczymy coreczke. Swoja droga bardzo fajnie, ze wracaja takie imiona, zamiast tych spolszczonych zagranicznych cudactw
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:50   #1623
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Wrzucam ja swojego arbuzka
Dziś 30tc 3 dni
ale JESTEŚ ŚLICZNA! i brzuś tez bardzo ładny!

hd wózek bardzo fajny uwagę przyciągnął Twój psiak rozciągnięty na dywanie przed TV
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:52   #1624
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jak tesco chcesz płacić w kasie do 10 artykułów to możesz mieć nawet 5 kostek tego samego sera, pięć butelek tego samego napoju. Chodzi o artykuły a nie przedmioty. Wiem, bo zdarzyło mi się kiedyś pracować w tesco... zaraz po maturze.
czyli własciwie moglam kupowac raz, bo mialam tez 2x mleko dla małej.. heh. dzieki nastepnym razem bede wiedziala ze nie musze oddzielac

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
idealnecialo też mamy rocznicę w tym tygodniu- siódmego 4 lata razem Ciekawe czy TŻ coś zaaranżuje...
Moj raczej nie przypomni sobie, a ze go nie bedzie wiec pewnie spedze ten dzien.. hmm chyba u moich rodzicow, łącznie z niedzielą..
No chyba ze sie okaze ze jednak go puszczą...
Stary 2010-05-05, 16:53   #1625
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

hd wózek bardzo fajny uwagę przyciągnął Twój psiak rozciągnięty na dywanie przed TV
no tak
jak juz pewnie zauważyłyście musi sie wcisnąć na każde zdjęcie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:53   #1626
vette
Zadomowienie

kociamborek, carmena, zabka, niezawsze, papeteria
Cytat:
  • wózek Quinny (gondola i spacerówka) używane za 55o zł
  • fotelik maxi cosi pebble ze śpiworkiem NOWY - ok. 700 zł + 130 zł śpiworek
Super cena za quinny, az jestem ciekawa jak wyglada, bo fotelik przesliczny.
Ostatnio obserwowalam quinny buzza 4 za 1800 prawie nowke z fotelikiem maxi cosi... i tak czekam na kolejna taka okazje cenowa.
W ogole nie byl zniszczony w porownaniu do reszty uzywanych buzz z all. Mam nadzieje, ze cos upoluje do lipca

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka nie ma wcale dochodów, jest na utrzymaniu rodziców, a sąd przyznał jej 200zł
Czesto spotykam sie z taka wysokoscia alimentow, zwlaszcza gdy dziecko jest jeszcze male albo tato nie ma dochodow.

Cytat:
Skądś to znam niestety. Mnie też jeszcze nigdy nikt nie przepuścił, ostatnio tez byłam na pobraniu krwi i było pełno młodych ludzi i nikt się nie ruszył. Na szczęście mi brzuch w ogóle nie przeszkadza, ale wiadomo róznie to bywa, ciekawe co by zrobili jakbym im tam padła. Znieczulica panuje!
U mnie na odwrot. Juz kilka razy, ktos ustepowal mi miejsca, czy wpuszczal na poczatek kolejki. Jednak najtrudniej przychodzi to mlodym...starsi, zwlaszcza starsze kobiety pierwsze reaguja.
Kiedys nawet kasjerka wywolala mnie z konca kolejki w sklepie i kazala podejsc do kasy omijajac 8 OSOB....myslalam, ze mnie zlinczuja...ale tylko zmierzyli mnie wzrokiem, a kasjerka baaaardzo glosno: "JESZCZE SIE CZASY NIE ZMIENILY, DO CHOLERY, pani w ciazy pierwsza"

Cytat:
Ty się cieszysz, a ja Ci zazdroszczę Tak bym chciała wiedzieć na 100% jakiej płci jest moje dzieciątko

Dzięki, mam nadzieję, że będzie ok i dowiem się co z tymi wynikami moczu...

Imię jak najbardziej oryginalne
Dowiesz sie na pewno no chyba, ze chcesz niespodzianke...ja z moja wytrzymalam 6 miesiacy, pozniej ciekawosc zwyciezyla
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 16:55   #1627
idealnecialo
Zadomowienie

Odpisalam tej babce tak:

"Ale przeciez jeżeli pomyłka zaszła ze strony sprzedawcy to przecież on się zobowiązuje ją naprawić. -wymienić towar, zapłacic za koszt wysyłki za zwrot błędnego+ pokryć przesyłke dobrego, tzn klient nie płaci nic, ale dostaje dobry produkt. "

Pewnie znow cos wymysli.
Przynajmniej powinno byc tak ze ja sobie zostawie ten czarny-i go komus dam, zamowie nowy i za niego zaplace ale przesylke pokryja oni-chociaz tyle.
Stary 2010-05-05, 16:58   #1628
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
chyba jako jedyna:P.
Ładniusi wozyczek, ale przyznam ze nie lubie trójkołowych ale to wiadomo kazdy ma inny gust
nie myślę, że część dziewczyn ma już komplet

Dzisiaj wieczorem spakuję torbę do szpitala

Stary 2010-05-05, 16:58   #1629
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
U mnie na odwrot. Juz kilka razy, ktos ustepowal mi miejsca, czy wpuszczal na poczatek kolejki. Jednak najtrudniej przychodzi to mlodym...starsi, zwlaszcza starsze kobiety pierwsze reaguja.
Kiedys nawet kasjerka wywolala mnie z konca kolejki w sklepie i kazala podejsc do kasy omijajac 8 OSOB....myslalam, ze mnie zlinczuja...ale tylko zmierzyli mnie wzrokiem, a kasjerka baaaardzo glosno: "JESZCZE SIE CZASY NIE ZMIENILY, DO CHOLERY, pani w ciazy pierwsza"

Dowiesz sie na pewno no chyba, ze chcesz niespodzianke...ja z moja wytrzymalam 6 miesiacy, pozniej ciekawosc zwyciezyla
To fajnie trafiłaś

Moja dzidzia po prostu NIE CHCE się pokazać, nawet na 3/4d zakryła się nóżkami Może jutro jej się odmieni
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 17:01   #1630
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
przyjechał nasz wózek
ufffff...

Załącznik 3082871Załącznik 3082872Załącznik 3082873Załącznik 3082874Załącznik 3082875

Namęczyłam się ale sama złożyłam. Nie mogłam czekać do powrotu M

Dobrze, że już jest. Wczoraj przyszła też paczka z podkładami porodowymi, ceratkami, fridą itp.

Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć- mamy wszystko

Potem dokupię łóżeczko turystyczne i matę edukacyjną. To już po porodzie. No i pampersy...
vette - tutaj umieściłam zdjęcia wózka

Stary 2010-05-05, 17:02   #1631
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! a ja dzisiaj mam wolne ale tak latam z jednego miejsca na drugie. najpierw popralismy ubranka dla malego teraz jedziemy do znajomych bo maja taka chustawke do oddania bo ich synek juz z niej wyrosl i pare innych rzeczy a pozniej wizyta u lekarza. za to wczoraj zrobilismy ostatnie zakupy dla synusia pieluchy huggies prawie 200 sztuk, ciekawe na ile starcza... i moge powiedziec ze juz MAMY WSZYSTKO!!!! teraz musze sie zajac rzeczami dla siebie hehe
widze ze u was zakupy ida pelna para, sliczne ubranka, posciele, wozki itp, niestety nie pamietam juz kto co kupil ale wszystko jest przesliczne!!!!!!!!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 17:06   #1632
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! a ja dzisiaj mam wolne ale tak latam z jednego miejsca na drugie. najpierw popralismy ubranka dla malego teraz jedziemy do znajomych bo maja taka chustawke do oddania bo ich synek juz z niej wyrosl i pare innych rzeczy a pozniej wizyta u lekarza. za to wczoraj zrobilismy ostatnie zakupy dla synusia pieluchy huggies prawie 200 sztuk, ciekawe na ile starcza... i moge powiedziec ze juz MAMY WSZYSTKO!!!! teraz musze sie zajac rzeczami dla siebie hehe
widze ze u was zakupy ida pelna para, sliczne ubranka, posciele, wozki itp, niestety nie pamietam juz kto co kupil ale wszystko jest przesliczne!!!!!!!!
nie jestem sama Basia tez ma wszystko

Stary 2010-05-05, 17:11   #1633
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Żona mojego kuzyna urodziła pod koniec lutego i mówiła, że w 2 tygodnie zuzyli 140 pamersów
Stary 2010-05-05, 17:19   #1634
vette
Zadomowienie

Nadrobilam anoxa

alguien, karolcia, papeteria przesliczne brzuszki

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
My tez uwielbiamy imiona slowianskie I tak samo zdecydujemy sie ostatecznie, jak zobaczymy coreczke. Swoja droga bardzo fajnie, ze wracaja takie imiona, zamiast tych spolszczonych zagranicznych cudactw
Mamy podobnie.
Jak dla mnie imie powinno spelniac 3 kryteria:
1/powinno pasowac do nazwiska, czyli w naszym przypadku powinno byc krotkie i skromne bo nazwisko mamy dosc nowatorskie i dluzsze ,
2/powinno byc tradycyjne i miec "jakies glebsze znaczenie",
3/ "zadne cuda techniki z ameryki" nie wchodza w rachube , moja cala rodzina mieszka w usa , wiec mamy dostatek nadii, nathanoof, eugenoof i innych...

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Jana to chyba slowackie imie, moja kolezanka ze slowacji ma takie i nawet sie do niego przekonalam
Wystepuje w czechach, na slowacji, spotkalam sie tez z Janami z niemiec

Cytat:
To fajnie trafiłaś

Moja dzidzia po prostu NIE CHCE się pokazać, nawet na 3/4d zakryła się nóżkami Może jutro jej się odmieni
A wyobraz sobie, ze moja juz w 3 miesiacu zostala okreslona jako panienka przez gina, ale nie chcial jakos oficjalnie potwierdzic, smial sie tylko, ze tylko panienka moze tak siedziec, czyli noga za noge

Cytat:
- tutaj umieściłam zdjęcia wózka
wlasnie do nich dobrnelam, dziekuje
Suuuuuper wozek! i jaka cena

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-05-05 o 17:25
Stary 2010-05-05, 17:20   #1635
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Żona mojego kuzyna urodziła pod koniec lutego i mówiła, że w 2 tygodnie zuzyli 140 pamersów
położna na SR powiedziała, że maluch może robić 10 kupek dziennie
o siusianiu nie mówiła
Zakładając 10 x 30 dni to mamy 300 szt.

Stary 2010-05-05, 17:23   #1636
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
1/powinno pasowac do nazwiska, czyli w naszym przypadku powinno byc krotkie i skromne bo nazwisko mamy dosc nowatorskie i dluzsze ,
3/ "zadne cuda techniki z ameryki" nie wchodza w rachube , moja cala rodzina mieszka w usa , wiec mamy dostatek nadii, nathanoof, eugenoof i innych...

Wystepuje w czechach, na slowacji, spotkalam sie tez z Janami z niemiec

A wyobraz sobie, ze moja juz w 3 miesiacu zostala okreslona jako panienka przez gina, ale nie chcial jakos oficjalnie potwierdzic, smial sie tylko, ze tylko panienka moze tak siedziec, czyli noga za noge

wlasnie do nich dobrnelam, dziekuje
Suuuuuper wozek! i jaka cena
Ja też jestem zwolenniczką prostych imion No i oczywiście, tak jak mówisz- musi pasować do nazwiska. Dlatego moje dziecko będzie miało bez R, bo dla mnie imię z r i nazwisko z r jakoś tak twarrrrdo brzmi

Mój gin w sumie też się śmiał, że dziewczynka, bo tylko dziewczyny są takie uparte

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
położna na SR powiedziała, że maluch może robić 10 kupek dziennie
o siusianiu nie mówiła
Zakładając 10 x 30 dni to mamy 300 szt.
No właśnie, tragedia!!!
Kurczę, chyba muszę zacząć je kupować
Stary 2010-05-05, 17:24   #1637
jaszczka
Zadomowienie

ojej ile znowu napisałyście...

Vette - gratuluję dziewczynki!! w zeszły weekend poznałam Czeszkę o imieniu Jana i powiem szczerze, że właśnie potem sobie myślałam że to fajne imię jest

Papeteria - śliczności!! i ty i brzuszek

A my się dziś przejechaliśmy... Łukasza brat miał dziś samolot do Polski, dziś są jego urodziny, rodzice i narzeczona czekają w domu z żarciem i tortem - a jemu lot odwołali odwieźliśmy go na lotnisko do Dublina (180km) i całe szczęście, że mi się zachciało na zakupy wstąpić do takiego dużego centrum handlowego pod Dublinem... tylko zaparkowaliśmy, weszliśmy do pierwszego sklepu - i dzwoni jego brat, żebyśmy wracali tzn i tak połaziliśmy półtorej godziny i potem wróciliśmy na lotnisko, ale normalnie porażka sezonu... chłopak jest zrozpaczony... tak się cieszył na imprezę i żeby się z dziwczyną zobaczyć.... ale jak to mówią - "jak nie urok - to sraczka"
Stary 2010-05-05, 17:29   #1638
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

dziekuje za przepis a szparagi biale uwielbiam je a jak je obierasz? bo je trzeba obrac troszke jak marchewke zaczynajac jakies 2cm od glowki ja obieram taka skrobaczka jak do innych warzyw do gotowania daje troszke soli i cukru i sa pycha wlasnie niedawno jadlam

O widzisz chyba ich nie obieralam, zreszta nie pamietam bo dawno robilam :/
Anoxa proste, ze wolalabym zaplacic niz isc do szpitala na 1 dzien, ale milo ze strony Twojej lekarki, ze dala Ci alternatywe

Cytat:
Fajny wozek, tylko jakas czarna, rozplaszczona plame masz na dywanie ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 17:36   #1639
vette
Zadomowienie

Tak Was czytam i czytam i dochodze do wniosku, ze powinnam juz zaczac kompletowac wyprawke.
Jedyne czym moge sie pochwalic to troszke ciuchow ciazowych i mase ciuchow dla malenstwa. Nic wiecej nie mam ;/
Aaaaa no i kupilismy komode na te wszystkie ciuchy, sliniaczki, skarpetki
Cytat:
Ja też jestem zwolenniczką prostych imion No i oczywiście, tak jak mówisz- musi pasować do nazwiska. Dlatego moje dziecko będzie miało bez R, bo dla mnie imię z r i nazwisko z r jakoś tak twarrrrdo brzmi

Mój gin w sumie też się śmiał, że dziewczynka, bo tylko dziewczyny są takie uparte
Slyszalam tez, ze imie nie powinno konczyc sie na litere, na ktora zaczyna sie nazwisko i chyba cos w tym jest ...

heh dopisuja humorki naszym ginom

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Vette - gratuluję dziewczynki!! w zeszły weekend poznałam Czeszkę o imieniu Jana i powiem szczerze, że właśnie potem sobie myślałam że to fajne imię jest

Ciesze sie, ze Ci sie podoba wiekszosc reaguje na nie dokladnie tak : "Jana? hmmmmm"
Stary 2010-05-05, 17:41   #1640
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dziewczyny, ja muszę odejść od komputera, bo normalnie w głowie mi się już kręci :/
Stary 2010-05-05, 17:50   #1641
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Mamy podobnie.
swiete slowa Podpisuje sie rekami i nogami pod tym

hd a pieluchy juz masz? Bo nam tylko tego brakuje Dla siebie juz tez mam wszystkie rzeczy

Od szwagierki dostalam teraz laktator elektryczny Medela, sterylizator i nosidelko dla dziecka Baby Bjorn. I tam jest napisane, ze mozna juz noworodka w nim nosic! Zobaczymy w praktyce...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 17:54   #1642
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Basia - jestes gotowa

My wrocilismy ze spacwerku, jak chodze to mnie tak ciagnie w brzuszku...och...nio ale troszke ruchu musi byc, teraz jem sobie owocki

Ja mam nadzieje ze moje wybrane imie bedzie pasowac do corci
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-05 o 17:56
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:00   #1643
ola_k11
Zadomowienie

Jakiegoś lenia mam Mialam dziś odkurzyć a mi się nie chce.
Miałam tez prasować

Jedyny plus jest taki, że mam dobry humor
Stary 2010-05-05, 18:06   #1644
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja dostalam posciel do wozka, mam tez kocyk i taki spiwor na jesien, zime...wiec starczy, ale latem mysle ze lepszy bedzie kocyk, choc zobaczymy jaka pogoda bedzie...
ja kupilam wlasnie bo na urlop jedziemy do polski i lozeczka samolotem ze soba nie wezme i pomyslalam ze taki 2 miesieczny bobasek moze w wozku spac w gondoli przez urlop , jak myslicie??

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jakiegoś lenia mam Mialam dziś odkurzyć a mi się nie chce.
Miałam tez prasować

Jedyny plus jest taki, że mam dobry humor
ja tez mam lenia ale nalezy sie

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:07   #1645
jaszczka
Zadomowienie

ja lecę do szkoły rodzenia, będę za jakieś 2 godzinki
mam cichą nadzieję, że będzie mniej niż 3 strony do nadrabiania jak wrócę
a potem będę się "torturować" pastą cukrową - heh mam nogi jak sarenka - nie takie zgrabne, ale takie włochate już wołają o depilację
Stary 2010-05-05, 18:09   #1646
kashha
Zadomowienie

Znowu schodzimy na tematy qpy...
ja się zastanawiam nad tym, czy w domu nie zakładać dziecku jednak pieluszek tetrowych, a tylko jak będę gdzieś wychodzić zakładać jednorazowe...
Muszę to przekalkulować pod kątem finansowyn, bo to jednak dodatkowa eksploatacja pralki, proszek, prasowanie, czas... może się okazać, że na dobrych chęciach się skończy...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:24   #1647
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kupiono za 780 zł + koszt wysyłki
oo to super sie udalo

Cytat:
no to jestes druga na liscie majacych juz wszystko

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Znowu schodzimy na tematy qpy...
ja się zastanawiam nad tym, czy w domu nie zakładać dziecku jednak pieluszek tetrowych, a tylko jak będę gdzieś wychodzić zakładać jednorazowe...
Muszę to przekalkulować pod kątem finansowyn, bo to jednak dodatkowa eksploatacja pralki, proszek, prasowanie, czas... może się okazać, że na dobrych chęciach się skończy...
hmmm no faktycznie musisz to przeliczyc zwlaszcza ze proszek dla maluszkow dosc drogi jest a dodatkowo jak sie dzidzia przesiusia to ubranka tez trzeba bedzie dodatkowo zmieniac i prac a jak juz dziewczyny pisaly sa pieluszki tanszych firm i tez sa dobre tj rossmanowskie lub z biedronki
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:26   #1648
Carmena_
Raczkowanie

kashha jak anuszka napisała ile się zużywa to też zaczęłam o tym myślec tyle że dodajmy że najbardziej opłaca się wtedy prac ręcznie bo za prąd i wodę też nie wydolisz wówczas

ja już po wizycie. z dzidzią ok. za to ja mam coś z nerką nie tak, przepisał mi tam jakieś leki i dał L4 na 3tyg. do 25 maja, więc wykosztuję się na tych wizytach.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 18:41   #1649
ola_k11
Zadomowienie

Właśnie slysze jak moja mama rozmawia na skypie ze swoim 12-letnim wnukiem o intymnych sprawach Moja mama ma bardzo dobre kontakty z wnusiami i oni z nią o wszystkim rozmawiają.

No i właśnie się spierają, że on ma już dziewczynę a mama mu wpiera, że jest za mlody na dziewczyny, ze to pewnie tylko koleżanka
Rozmawiają o całowaniu, że on by chciał się pocałować itd. No i że się zakochał...

Normalnie śmiech mnie ogarnia jaki z niego już chłopak- jemu sie wydaje, że jest dorosły a mama nie może zrozumieć, że już jej wnuk ma dziewczynę
Stary 2010-05-05, 18:47   #1650
Carmena_
Raczkowanie

ola w takim razie masz świetną mamę i babcię dla Twojego dzieciątka
a poza tym sama pamiętam jak miałam 12 lat i czułam się taka dorosła i odpowiedzialna dzisiaj najchętniej wróciłabym do tamtych beztroskich czasów

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości