Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 21:08   #2611
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

A co tu takie pustki?
Pewnie zaczniecie aktywność jak ja będę szła spać

anula, nie ma co przesadzać z tymi moimi efektami. Jeszcze dużo przede mną...
Ja po weekendzie zacznę a6w.

gorgulku, ja też zaraz herbatkę sobie zrobię
No to pięknie 50,5
Małż dzisiaj zakończył na jakiś czas, nie daje rady
Ale chociaż z braku piwska brzuch mu delikatnie spadł, bo na inne efekty trudno liczyć

Svi,
daj linka do tych włosów i dottoresy fot

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-05-19 o 21:12
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:10   #2612
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

dziewczyny czy to możliwe ze od diety proteinowej można dostac migreny? próbowałam na nią przejsc 2-3 razy i za każdym razem dostawałam migreny, nie wiem czy to przypadek? głodna nie byłam, bo jadłam do syta to co dozwolone....

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-19 o 21:12
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:39   #2613
Cassandra 23
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Teskniłam juz za Wami
Dzisiaj nie miałam kompletnie czasu na Wizaż bo prawie cały dzien byłam poza domem. Przychodzilismy tylko na jedzonko i zmiane pieluszki. Pogoda była ładna
Mam sporo do nadrabiania i chyba dzisiaj mi sie nie uda bo zaraz zmykam sie wykapac i troche zrelaksowac w wannie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:53   #2614
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dottoresa z plotkowego sigmy wlasnie tym robila i ma boskie wlosy
musze nad tym pomyslec
Idę poszukać jej fotek bo czytałam, że chce zrobić

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A co tu takie pustki?
Pewnie zaczniecie aktywność jak ja będę szła spać

gorgulku, ja też zaraz herbatkę sobie zrobię
No to pięknie 50,5
Małż dzisiaj zakończył na jakiś czas, nie daje rady
Ale chociaż z braku piwska brzuch mu delikatnie spadł, bo na inne efekty trudno liczyć

Svi,
daj linka do tych włosów i dottoresy fot
Ja dopiero z herbatką zasiadłam

Olu odnośnie A6W też trochę poczytałam na wizażu i nie spala się w trakcie tych ćwiczeń tłuszczyku tylko wyrabia mięśnie. Nie są to też dobre ćwiczenia dla osób, które wcześniej nie miały jakiegoś przygotowania, w sensie nie ćwiczyły. Ja kontynuuję bo od września chodzę na aerobik a tam często brzuszki ćwiczyliśmy i mieliśmy sporo ćwiczeń wzmacniających. Przyznam, że jak kiedyś ćwiczyłam a6w nie wiedziałam o tym i efekty było widać ale wtedy nie byłam po ciąży i tłuszczyku na brzuszku nie miałam
Więc jeśli chcesz wyrobić mięśnie tylko to będzie ok . Ja oprócz tego kręcę hula hop i mam nadzieję, że efekty wkrótce będą Cyknęłam sobie fotkę brzucha w dzień jak zaczynałam i później porównam

Po moim małżu widać, że schudł

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Znalazłam ale to są zdjęcia bezpośrednio po zabiegu i prostowaniu. Ciekawa jestem jak po myciu wyglądają Dziewczyny pisały też, że jak użyły po zabiegu prostownicy to końcówki się pokruszyły...

Unholy tu są jej zdjęcia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:01   #2615
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Dodam tylko na marginesie, że mam trochę inne zdanie na temat żywienia niż większośc mamuś tutaj, nie jestem taka restrykcyjna pod tym względem. Mnie osobiście nie zajmuje jakoś specjalnie od kiedy będę mogła podac całe jajko-uważam, że Zosia jest już w takim wieku, że jak będzie jej smakowało, to będzie je dostawała i tyle (prosze nie prowokować mnie tekstami pod tytułem: "a jak by jej smakowała czekolada, to tez byś jej dała?", bo mówimy o jajku Oczywiście to jak karmiły nas nasze matki bardzo różni się od dzisiejszych schematów, ale mimo wszystko traktuję je często jako ciekawostkę niż faktyczną wytyczną co do sposobu podawania niektórych rzeczy. I gdyby rzeczywiście wszystko, co kiedyś było złe, to co najmniej połowa naszej populacji miałaby teraz problemy pokarmowe
Wiem, że było na ten temat już dużo, ale jakoś tak mnie naszło
I podkreślam, że nie chciałam nikogo urazić, każdy ma swój rozum i robi jak jemu pasuje. Amen.
Mam dokladnie takie samo zdanie na ten temat jak Ty ale chyba juz kazda obecna tutaj mama o tym wie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!!!

Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie .
Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly .

Na dowod zdjecia .
On jest boski
Masz cudownego synka, zakochac sie można

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

A Cass chyba się dawno nie odzywała czy okulary mnie mylą?
Sweet, kochana jestes
Zawsze zauwazysz, ze mnie nie ma
I love You

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Nie mam jak się do Was wkręcić bo net mam kiepski
Amelce rośnie trzeci ząbek (górna lewa dwójka), sama stoi (jaka z tego jest dumna ) i rozrabia na całego
Nie wiem od czego, ale od kilku dni ma biegunkę, może od ząbka
Trzymajcie proszę kciuki w piątek za moją malutką
idziemy do okulisty bo na ostatniej wizycie u Amelki wyszło podejrzenie, że ma astygmatyzm
Bardzo mocno trzymam kciuki za moją synową

Kurcze, musze nie wiedziałam, ze u takich małych dzieci juz jest astygmatyzm?

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki!

Długo mnie nie było ale za to dom prawie ukończony naprawdę nie wiele zostało, aktualnie panowie zajmują sie ogrodem i kostką
A poza tym chciałam się pochwalić, że....................... .................prawdopo dobnie................... .......................zn owu...................... .........zostanę MAMĄ!! Wczoraj zrobiłam 2 testy i oba pozytywne a @ spóźnia się już 5 dni

ciekawe co na to powie Serek
Wow
A tak czekałam, kiedys jakas mamuska zaciąży po raz kolejny
Super wiadomosc
Wielkie gratulacje Anusia
To teraz pewnie bedzie dziewczynka?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Dziewczynki dziekuję za kciuki
my już po wizycie... wiec jest tak jak sie obawaiłam Bartosz wygina nóżki do wewnątrz, i tak jak u Miramej musimy kupić buciki /z giętką podeszwą, wysokie za kostkę, z twardym zapietkiem i żeby na palcach były płaskie/
Pani dr powiedziała, ze dziecko do 3 rż może mieć odruch chwytny w stópkach i koslawe stopy u niemowląt też mogą być do 3 rż, ale Bartuś ma strasznie luźne ścięgna /chyba / i wygina nóżkę nawet jak siedzi lub leży ... masażu nam nie zaleciał, tylko ma chodzic w bucikach. pow, ze jak będzie tylko raczkował i nie będzie wstawałto moze na boso /ale Bartek nie usiedzi na podłodze i wszędzie wstaje /
Aniu, mam nadzieje ze buciki pomoga i Bartus bedzie normalnie stawiał stópki
Trzymam mocno kciuki.
A tak na marginesie to ja zawsze myslałam, ze dla dziecka najzdrowsze jest chodzenie na bosaka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-19, 22:13   #2616
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Trochę się zdrzemnęłam a mała dalej śpi

Dziewczyny zdjęcia od nas (dla tych, które nie mają dość ciągłych relacji z TV):
http://pless.home.pl/foto_czecho/201...20%2828%29.JPG
http://pless.home.pl/foto_czecho/201...s/IMG_0193.jpg
http://pless.home.pl/foto_czecho/201...lides/1689.jpg

http://pless.home.pl/foto_czecho/201...20%2822%29.JPG

aaa, Kubcio dzisiaj aktywny?

U nas trzeci, górna lewa jedynka wyjdzie na dniach, czwarty się szykuje

nie rozumiem, jak dziwnie, że będzie między nimi duża przerwa?
O kurcze straszne to ...
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Idę poszukać jej fotek bo czytałam, że chce zrobić

Ja dopiero z herbatką zasiadłam

Olu odnośnie A6W też trochę poczytałam na wizażu i nie spala się w trakcie tych ćwiczeń tłuszczyku tylko wyrabia mięśnie. Nie są to też dobre ćwiczenia dla osób, które wcześniej nie miały jakiegoś przygotowania, w sensie nie ćwiczyły. Ja kontynuuję bo od września chodzę na aerobik a tam często brzuszki ćwiczyliśmy i mieliśmy sporo ćwiczeń wzmacniających. Przyznam, że jak kiedyś ćwiczyłam a6w nie wiedziałam o tym i efekty było widać ale wtedy nie byłam po ciąży i tłuszczyku na brzuszku nie miałam
Więc jeśli chcesz wyrobić mięśnie tylko to będzie ok . Ja oprócz tego kręcę hula hop i mam nadzieję, że efekty wkrótce będą Cyknęłam sobie fotkę brzucha w dzień jak zaczynałam i później porównam

Po moim małżu widać, że schudł

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Znalazłam ale to są zdjęcia bezpośrednio po zabiegu i prostowaniu. Ciekawa jestem jak po myciu wyglądają Dziewczyny pisały też, że jak użyły po zabiegu prostownicy to końcówki się pokruszyły...

Unholy tu są jej zdjęcia https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1211.
Gorgulku tak czytam Twoje i Unholy posty i swierdzam , ze Wy to macie dopiero silna wole , tylko pozazdroscic. Pozyczcie troche .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:20   #2617
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zgrzeszylam - zjadlam pizze
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:24   #2618
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala nareszcie zasnela

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Teskniłam juz za Wami
Dzisiaj nie miałam kompletnie czasu na Wizaż bo prawie cały dzien byłam poza domem. Przychodzilismy tylko na jedzonko i zmiane pieluszki. Pogoda była ładna
Mam sporo do nadrabiania i chyba dzisiaj mi sie nie uda bo zaraz zmykam sie wykapac i troche zrelaksowac w wannie
zazdroszcze
powaznie widze ze Werci brakuje spacerkow, ale podobno u nas w piatek ma juz nie padac i ma sie ocieplic, ja tez wariuje juz w domu

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
hehe a ja zaraz bede jesc bo malz zamowil

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:26   #2619
Wojtusia
Zakorzenienie

ide spac kochane moje, do jutra.

anula mam nadzieje ze sytuacja się poprawi u was i w koncu przestanie padać.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Svi, czeko, no wiecie, nie kuście o takiej porze moja marna pomidorówka niech sie schowa, pizzy mi sie chce przez was!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:27   #2620
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ide spac kochane moje, do jutra.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Svi, czeko, no wiecie, nie kuście o takiej porze moja marna pomidorówka niech sie schowa, pizzy mi sie chce przez was!
zaraz ci podesle kawalek

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-19, 22:33   #2621
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Ty zawsze świetnie pamiętasz

w kąpieli jest ciepło i wszystko się rozluźnia i dlatego jąderko schodzi
to dobra wiadomość, bo wiadomo, ze jest i że nie utknęło nigdzie...
jak będziesz zmieniać pieluszkę to możesz robić taki pseudo masaż ściągający wzdłuż pachwinki (tam jest kanał pachwinowy, którym zstępują jąderka i tam też się cofa) ja tak robiłam, żeby maksymalnie długo jąderko było w mosznie - tam jest odpowiednia temperatura do ich rozwoju

wasze też na pewno zstąpi w końcu

tak przedsionek jamy ustnej

Nie wiem za bardzo jak i jakoś się boję robić ten masaż ściągający

Cytat:
A ja właśnie skręciłam półkę brw largo, taką dość sporą bo 150-kę
(kupiliśmy ją kilka mies. temu i tak leżała w kartonie...)
(...)
Miramej, gratuluję zakupu
Mam nadzieję, ze będzie pasował i się sprawdzi

, na pewno się sprawdzi, skoro polecasz

Cytat:
Miramej, gratulujemy prawie czwartego ząbka

Cytat:
U nas na placu sucho ale woda jest niedaleko, największy problem mają właśnie rolnicy - no bo gdzie wywiozą nagle wszystkie, niemałe przecież zwierzęta, które muszą mieć schronienie i muszą coś jeść.

Najgorzej, że zalało oczyszczalnię ścieków, kanalizacja nie działa w całym mieście (my jeszcze nie mamy, chwała Bogu w tym przypadku) i szybko nie ruszy, nie wyobrażam sobie tego...
Kurczę, współczuję , naprawdę nieciekawa sytuacja

Dobranoc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:34   #2622
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hehe a ja zaraz bede jesc bo malz zamowil
Ja tez chce pizze

Poczytałam w klubie i juz uciekam. Mam ochote na dluga kapiel

Jutro o 11 mam jazde - 3 godziny po duzym mieście
boje sie

Kuba juz cały czas spaceruje na nożkach. Chodzi wszedzie sam, nawet nie chce zby go za rączke prowadzic. Coraz mniej sie przewraca, a jak juz przewroci to w ekspresowym tempie wstaje i idzie dalej.
Dzisiaj dałam mu cwiartke jabłka w rączke i sam ładnie gryzł i sie nie dławił Zupe z wiekszymi kawałkami zjada bez problemu a jeszcze niedawno miał odruch wymiotny.
Mam wspaniałego synka i kocham go ponad wszystko

No to popisałam i uciekam
Dobrej nocki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-19, 22:35   #2623
angy
Zakorzenienie

Cytat:

A tak na marginesie to ja zawsze myslałam, ze dla dziecka najzdrowsze jest chodzenie na bosaka
No właśnie ja gdzieś słyszałam, że nie do końca i jak widać dobrze słyszałam

Też ugotowałam pomidorówke na jutro, jednym okiem oglądam YCD, małż juz śpi. Też zaraz spadam. Tak u nas leje, że szok. Aż dudni. Nie chcę już deszczu!!

Odebraliśmy dzisiaj płytki do remontu i jesteśmy lżejsi o parę tysi A jeszcze trzeba będzie Zosi zmienic fotelik niedługo, garaż jest do remontu, moja Mirena w planach no i te wakacje w Łebie Matko jak ja to wszystko obliczyłam że wyszło mi na plus

Dobra spadam.

Dobranoc

Solówki sa nudne

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:37   #2624
Cassandra 23
Zakorzenienie

angy- masz super avatarek Lubie wasze Avki z dzieciaczkami

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-19, 22:39   #2625
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Kuba juz cały czas spaceruje na nożkach. Chodzi wszedzie sam, nawet nie chce zby go za rączke prowadzic. Coraz mniej sie przewraca, a jak juz przewroci to w ekspresowym tempie wstaje i idzie dalej.
Dzisiaj dałam mu cwiartke jabłka w rączke i sam ładnie gryzł i sie nie dławił Zupe z wiekszymi kawałkami zjada bez problemu a jeszcze niedawno miał odruch wymiotny.

Dobrej nocki
Dorośleje Ci kawaler Niedługo przyprowadzi synową

Dobranoc.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
angy- masz super avatarek Lubie wasze Avki z dzieciaczkami

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:41   #2626
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ee, ważne że są

Cytat:
dziewczyny czy to możliwe ze od diety proteinowej można dostac migreny? próbowałam na nią przejsc 2-3 razy i za każdym razem dostawałam migreny, nie wiem czy to przypadek? głodna nie byłam, bo jadłam do syta to co dozwolone....
jestem na niej od dość dawna i nie spotkałam się z taką informacją a sporo czytałam...no chyba że np sporo wędlin zjadałaś:

Migrenę mogą wywoływać azotany, powszechnie używane do konserwowania i peklowania mięs i wędlin. Obecne są w puszkowanych produktach, gorszej jakości mielonych kiełbasach, jak serdelki czy mortadela. Ale różowiutkie szynki i balerony także powstają przy ich użyciu. Suszone wędliny np. salami czy pepperoni także mogą powodować migreny. Zawierają nie tylko azotany ale i histaminę.

Cytat:

powaznie widze ze Werci brakuje spacerkow, ale podobno u nas w piatek ma juz nie padac i ma sie ocieplic, ja tez wariuje juz w domu

u nas to samo

Cytat:

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:42   #2627
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No właśnie ja gdzieś słyszałam, że nie do końca i jak widać dobrze słyszałam
To znaczy, ze w domu tez dziecko ma w butach chodzic?

Pamietacie jak sie martwiłam o Kubaska, ze cały czas staje i chodzi na paluszkach i wykrzywia stopke i podwija palce.
Teraz juz tego nie robi. Pieknie staje na całej stopie a na palcach tylko wtedy gdy chce siegnąć wyżej.
Jednak na "wredna"lekarka miała racje mowiac ze dzieci na samym poczatku staja na paluszkach a potem powinno wszystko wrocic do normy.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-19, 22:44   #2628
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja tez chce pizze

boje sie

Dobrej nocki
zapraszam do mnie

dasz rade

a ja dzisiaj dalam obiadek malej z pokrojonym mieskiem i zjadla ale pare razy jej dzwignelo.....przez to miesko-jutro zmiksuje
wczoraj dalam Werci napic sie ze szklanki bo chciala i sie zakrztusila-juz wiecej nie probuje juz wole zeby pila z butli, z niekapka nie chce

Wercia niesmialo stawia kroczki przy stole

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-19, 22:44   #2629
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Kurczę, współczuję , naprawdę nieciekawa sytuacja

Cytat:

boje sie

trzymam kciuki, będzie dobrze

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:49   #2630
Cassandra 23
Zakorzenienie

Anula, codziennie oglądam wiadomosci i modle sie za Was zeby juz wiecej nie padało i poziom wody sie unormował.
Naprawde fatalnie to wszystko wygląda, całe wsie pod wodą
Tak bardzo szkoda mi tych ludzi i nie jestem w stanie wyobrazic sobie co czują. To jest naprawde wielka tragedia.
Trzymaj sie kochana, sytuacja w koncu sie poprawi

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
zapraszam do mnie

dasz rade

a ja dzisiaj dalam obiadek malej z pokrojonym mieskiem i zjadla ale pare razy jej dzwignelo.....przez to miesko-jutro zmiksuje
wczoraj dalam Werci napic sie ze szklanki bo chciala i sie zakrztusila-juz wiecej nie probuje juz wole zeby pila z butli, z niekapka nie chce

Ja tez miesko musze zmiksowac bo za twarde jest. Ale z ziemniaczkiem czy marchewka w wiekszym kawałku swienie sobie radzi.
Tez nie daje malemu ze szklanki bo pamietam jak raz sie zakrztusił i zwymiotował obiadek. Wole jeszcze nie probowac. U nas tez dalej picie z butli.

Zobaczysz, ze jeszcze troche i Wercia sie pusci i zrobi sama kilka kroczków

Cytat:
trzymam kciuki, będzie dobrze

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-19, 22:53   #2631
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Gorgulku tak czytam Twoje i Unholy posty i swierdzam , ze Wy to macie dopiero silna wole , tylko pozazdroscic. Pozyczcie troche .
Ja i silna wola

Cytat:

Angy świetny avek

Idę poćwiczyć
Stary 2010-05-19, 23:01   #2632
Texasik
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez chce pizze

boje sie

Dobrej nocki
Powodzenia na miescie , pewnie tak Ci sie spodoba, ze nie zauwazysz , kiedy trzy godzinki zleca .

Zgadzam sie z Toba calkowicie synka masz wspanialego a jakiego zdolnego .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:03   #2633
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

aannuullaa, trzymam kciuki żeby woda u was tez opadła

agga, ja kupuje używane zabawki FP, w zestawie nie sa już takie drogie, ale jak już dziewczyny stwierdziły nasze dzieciaczki wola inne "zabawki": piloty, kabelki, kapcie
a z jakk cos polecam żyrafe z klockami i warsztat z młoteczkiem, Zuzia tylko nimi sie bawi, pozostałe zabawki w odstawce

megi mam nadzieje że Amelka nie bedzie musiała jednak nosic juz okularków. Trzymam kciuki za piatkowe badanie

anusia, ogromnie gratuluje
a domek śliczny

ide spac, tak długo was nadrabiałam i w końcu tak mało naskrobałam, ale musze juz isc nyny bo jutro znów do pracy.Dobrze ze Zuzia ładnie nocki przesypia bo inaczej cieżko by było
Stary 2010-05-19, 23:12   #2634
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie skręciłam półkę brw largo, taką dość sporą bo 150-kę
(kupiliśmy ją kilka mies. temu i tak leżała w kartonie...)

Małż wrócił i stwierdził, że jest za masywna...
Ale jeszcze pomierzymy w różne miejsca.

Svi, współczuje bólu

p4w
, na ile jedziecie?
Skąd ja znam to pakowanie. Już raz to przerabiałam, a ludzie, którzy nie mają/mieli dzieci zawsze się śmiali, co my tacy załadowani i na kilka dni pkuję się jak na dwa tygodnie

Miramej
, gratuluję zakupu
Mam nadzieję, ze będzie pasował i się sprawdzi
na tydzień
ale właśnie wózek, łóżeczko, kity małża i jedna walizka na nas 3 i cały bagażnik

Cytat:

Nie wiem za bardzo jak i jakoś się boję robić ten masaż ściągający

no jak się boisz to nie rób, choć jak miałby Ci kto pokazać to jest bardzo proste i raczej nic nie zepsujesz
w każdym razie mam nadzieję, że niedługo będą oba jajeczka Kuby razem

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:24   #2635
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Ja tez miesko musze zmiksowac bo za twarde jest. Ale z ziemniaczkiem czy marchewka w wiekszym kawałku swienie sobie radzi.
Tez nie daje malemu ze szklanki bo pamietam jak raz sie zakrztusił i zwymiotował obiadek. Wole jeszcze nie probowac. U nas tez dalej picie z butli.

Zobaczysz, ze jeszcze troche i Wercia sie pusci i zrobi sama kilka kroczków
Wercia juz jadla miesko pokrojone a dzisiaj nie chciala
musze jej pilnowac bo sama stac nie umie a chodzic che, wiec moze miec guza

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-19, 23:48   #2636
gorgulek
Zakorzenienie

Pokręciłam hula, poćwiczyłam, wykapałam się i idę lulu

Do jutra
Stary 2010-05-20, 00:16   #2637
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Z dobrych wiadomości Babcia (czyt. moja mama) zafunduje Oliwii fotelik
fajną Oliwka ma babcię

Cytat:
o kurcze!
Cytat:
Nie, tylko jedynki dolne tak ładnie wyszły na środku szczytu dziąsła, a te górne dwójki tak jakby bardziej z przodu, no problem mam z opisem
u nas są tak samo ... też tak bardziej z przodu, i nawet małżowi mówiłam, ze mi się jakieś krzywe wydają
Cytat:
Kupiłam już masażer, czekam na dostawę , w poniedziałek pojedziemy po butki i do boju
a jakie buciki kupujecie? bo chyba nie doczytałam
Cytat:
zaczęliśmy się pakowac na wyjazd i masakra jakaś cały bagażnik kombi zapakowany jak byśmy na miesiąc się wybierali, a nie na tydzień

ale najwięcej miejsca zajmuje wózek, łóżeczko turystyczne i sprzęt kitowy małża, bo przecież musi wyskoczyć na Zatokę Pucką
hehe juz widzę nasze pakowanie się na weekend w Tigrę
Cytat:
kuzwa dalej boli mnie ten leb

jeszcze mialam dzis taka jazde z TZ, ze koniec

ehh

z TZtem nie jesteś sama

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
U nas na placu sucho ale woda jest niedaleko, największy problem mają właśnie rolnicy - no bo gdzie wywiozą nagle wszystkie, niemałe przecież zwierzęta, które muszą mieć schronienie i muszą coś jeść.

Najgorzej, że zalało oczyszczalnię ścieków, kanalizacja nie działa w całym mieście (my jeszcze nie mamy, chwała Bogu w tym przypadku) i szybko nie ruszy, nie wyobrażam sobie tego...

Dobra,koniec tematu powodziowego
ja poproszę informacje na bierząco! Chce wiedzieć, ze u Was wszystko ok!
Cytat:
Aniu, mam nadzieje ze buciki pomoga i Bartus bedzie normalnie stawiał stópki
Trzymam mocno kciuki.

Cytat:

Dobrej nocki
zdolniacha z Niego! ... ale przecież Ty już o tym wiesz
Cytat:

a Bartuś woli kubek od niekapka

no to idę, bo już chyba sama zostałam ... dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:17   #2638
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje dziecko sie wyspalo
siedzi ze mna i oglada nast pdc KSD

ja sie juz zegnam bo jak zacznie marudzic to musze isc go uspic

dobranoc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 02:50   #2639
mariolasl
Zakorzenienie

Miramej, idziecie jak burza . Mam nadzieje, ze tak jak pisze p4w wszystko bedzie w porzadku z zabkami

Svi, wybierz sie do neurologa

Cytat:
Z dobrych wiadomości Babcia (czyt. moja mama) zafunduje Oliwii fotelik
Gratulujemy

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
Tak wlasnie sobie mysle, ze jak bedzie lato, to malo tutaj bedzie nas
Trzymam kciuki za jazdy i jak zwykle brawa dla Kuby

anusia_82 gratuluje serdecznie

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Więc lekarka dała mi krople do domu i mam małej zakraplać oczka przez 5 dni i przyjść na wizytę. Powiedziała, że po tych kroplach wyjdzie czy jest astygmatyzm czy nie. Jeśli tak to potrzebne będą okulary. Tyle wiem. W piątek może się uda zrobić to badanie
Bede trzymac kciuki, aby wszystko bylo dobrze
Cytat:
my już po wizycie... wiec jest tak jak sie obawaiłam Bartosz wygina nóżki do wewnątrz, i tak jak u Miramej musimy kupić buciki /z giętką podeszwą, wysokie za kostkę, z twardym zapietkiem i żeby na palcach były płaskie/
Pani dr powiedziała, ze dziecko do 3 rż może mieć odruch chwytny w stópkach i koslawe stopy u niemowląt też mogą być do 3 rż, ale Bartuś ma strasznie luźne ścięgna /chyba / i wygina nóżkę nawet jak siedzi lub leży ... masażu nam nie zaleciał, tylko ma chodzic w bucikach. pow, ze jak będzie tylko raczkował i nie będzie wstawałto moze na boso /ale Bartek nie usiedzi na podłodze i wszędzie wstaje /
Oby szybko sie poprawilo
Cytat:
Ale się zdenerwowałam....
Mamie mojej ginęły ostatnio pieniądze z torebki. Raz z 3 pięćdziesiątek zginęła jedna, potem z dwóch setek jedna i wczoraj wszystko co mama miała akurat czyli 200 zł.
Mam nadzieje, ze pieniadze zostana zwrocone

Agny, Skierko sliczne macie avki . Nie poznalam was

p4w szczesliwej podrozy i udanego urlopu
Stary 2010-05-20, 07:54   #2640
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no jak się boisz to nie rób, choć jak miałby Ci kto pokazać to jest bardzo proste i raczej nic nie zepsujesz
w każdym razie mam nadzieję, że niedługo będą oba jajeczka Kuby razem
Może urolog mi pokaże, jak pójdziemy za jakiś czas
, ja też mam nadzieję

Cytat:
u nas są tak samo ... też tak bardziej z przodu, i nawet małżowi mówiłam, ze mi się jakieś krzywe wydają

a jakie buciki kupujecie? bo chyba nie doczytałam
To może to nic złego z tymi ząbkami, skoro już u kilkorga dzieci tak jest

Tombut

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, idziecie jak burza . Mam nadzieje, ze tak jak pisze p4w wszystko bedzie w porzadku z zabkami

Kubie dokuczają te nowe ząbki, bo marudny, że szok , ale nic to, damy radę

Miłego czwartku

Edit: Czy to możliwe, że jestem pierwsza? O tej porze?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-05-20 o 07:56
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości