|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Deski nie będę kupowała właśnie ze względu na rower, niech się w końcu nauczy jeździć Tory samoch.ma chyba ze trzy, puzzli pełno, zresztą sama wiesz jak to z zabawkami ![]() Moze jednak to lego. Lubi bardzo budować, tworzy swoje konstrukcje różne zestawy. No, nic pogadam z B. Idę na spacer
|
|
#2942 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Wlasnie tego sie obawiam tym bardzie ze u nas pelno kotow Chyba zaloze swoja wlasna piaskownice, zamykana na klucz![]() Cytat:
. Co tam zabawki jak mozna potrzasc bramka, zwlaszcza jak jendo z nas jest na tarasie![]() Cytat:
![]() Bialy czy czerwony??? Cytat:
to mozesz sie wyluzowacMoze mu nie wygodnie albo cos go uwiera Sprobuj cos zmienic, posadz wyzej bo moze sie opuszcza![]() My kupilismy jezdzik/pchacz z laczonym tylem i albo LenE wozimy albo pomagamy pchac no i w zwiazku z tym mam pytanie... Lena jak stawia kroczki to stopki kieruje do srodka. Nie wiem jak to wytlumaczyc ale mniej wiecej jak modelka i czasami zaczepia sobie jedna nozke o druga. Normalne to czy mam sie martwic Powinna szerzej stawiac???
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to zależy od dnia-czasem siedzi ładnie i nawet zabawki nie potrzebuje, a czasem po pół godzinie jest marudzenie i płacz. Tylko ja nie nosze, bo nie daję rady (wczoraj ważyłam Zośkę-waży 10 kg).
|
|
#2944 |
|
Rozeznanie
|
Kat nie wiem ile bylo dokladnie stopni ale byllo ( w sumie jest ) bardzo goraco , w sloncu nie idzie dlugo wytrzymac.
Cass kupilam Danielkowi pchacz, http://cgi.ebay.co.uk/Baby-Bruin-Wal...item4aa18a04b0 Taka kierownice : /http://www.vtechuk.com/products-and-...o-baby-driver/ Taki stoliczek : http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000EIV1RO/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_1?pf_ rd_p=103612307&pf_rd_s=lp o-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_ i=B000068EY2&pf_rd_m=A3P5 ROKL5A1OLE&pf_rd_r=1ADPBQ JGWDRB4K8R1B43
|
#2945 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy moj tez nie umie jeszcze na dwoch kolkach
![]() ale TZ obiecal w nast week go nauczyc bo chcemy zaczac jezdzic na wspolne wycieczki rowerowe
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiscie wszystko za grosze na carboodzie
och jak je uwielbiam .
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
wcinam wlasnie obiad, chociaz do obiadu to nie podobne, resztki wczorajszej sałatki greckiej i pieczonych piersi z kurczaka
Oli zjadła zupke, dojada skórką chleba zaraz idziemy na spacereknikt nie widział tej torby o ktora pytałam.... Wredna ja pytałam o priori, mam już swój, kupilismy kolor bjorn i jestem zadowolona, dzieki bardzo
|
|
|
|
#2948 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Malga19 piękne wieści przynosisz
Super się wszystko ułożyło...masz swoją kochaną Córunie i ślub wielkie gratulacje!!!!!![]() Gratulacje ![]() Cytat:
za wyniki badań! Cytat:
![]() Antonio cudny ![]() Cytat:
ale doczytałam że jednak już nie potrzebaCytat:
![]() Witaj, świetnie że u Was w porządku...jak ja byłam Mała to nie raczkowałam ![]() Cytat:
dla dzielnego pacjenta![]() za wyniki![]() Cytat:
My mamy murowanego grilllla z wędzarnią Tata wybudował![]() Cytat:
o 5.30 wstaje do żłobka...
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
no i pada wrrrr!!!!!!!!
znalazlam watek o lokach, wieczorem go zglebie wstapcie prosze do pokoju pedze tam,moze uda mi sie napisac nim sie obudzi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynko żebym ja tylko ogród miała
Syla raczej nie jest mu niewygodnie, za gorąco tez mu nie jest bo sprawdzam , wszystko jest ok -po prostu chce na rękach być. A najchętniej to by chciał żeby Go prowadzić pod paszki
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
zdążyłam
![]() ona nadal spi ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Karo moze glupie pytanie, ale rozumiem ze budzisz Zuzke rano Jak sie zachowuje jak ją budzisz "w srodku nocy" placze, ze spiaca albo cos?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2952 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale moja Wercia zaczepialska- Filipek z dystansem do niej a ona go buch za reke i nie chciala puscic
zjadla porcje obiadku i teraz sie bawi ![]() a mnie jajniki bola musze isc do gina chyba......bo juz od czwartku mnie boli no chyba ze teraz przez cala owu , nospe polknelam mam nadzieje ze zadzialaCytat:
Cytat:
w domu? nie spi w lozeczku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem co poradzic, Wercia tez miala etap niecheci do wozka ale to jak w gondoli jeszcze jezdzila czerwony ![]() Cytat:
![]() Wercia nadal 8,5kg Cytat:
![]() Weronika uwielbia piosenke z "pierwszej milosci" -wlasnie sie gapi w tv i sie cieszy
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Zoska z kolei piosenkę z "Majki". Też się strasznie cieszy jak leci i macha łapkami-taki wiatrak jej wychodzi
|
|
#2954 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly zaraz zje obiadek i jedziemy kupic jakies butki i moze sandalki i moze znajde tez sandaly dla Erka jakies
a potem TZ idzie na nocke
|
|
#2955 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Kuba strasznie marudny, wszystko nie nie nie ![]() Aha ![]() Cytat:
Nie mam pojęcia ![]() Cytat:
Cytat:
, Karola czytałaś w klubie sugestie dziewczyn? Może o to chodzi, więc nie daj się sprowokować.Cytat:
![]() *** Kupiliśmy Kubie buty, nie jest zadowolony, bo Mu zawadzają
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a wczesniej jak mu butki zakladalas to tez przeszkadzaly mu?
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W domu nigdy nie zakładałam Mu butów, a jak stawał na chwilkę na dworze (rzadko), to miał takie zwykłe butki, miękkie. A teraz ciężko Mu wstać na nóżki w domu, bo Mu się coś plącze
|
|
|
#2958 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gratulacje zdolnego Synka![]() Cytat:
Cytat:
Mój brat jak byliśmy mali to karmił mnie piaskiem w piaskownicy...łyżka piasku a ja am robiłam ...i żyję![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zu jak zaczął wychodzić pierwszy (i póki co jedyny ) ząbek to właśnie miała katar, jak się przebił to katar zniknął![]() Cytat:
(kiedyś Wam o nim opowiem ) i codziennie zdaje mi relacje..jedno osiedle zalane, to które jest najbliżej rzeki...a poza tym w miarę ok. Próbuj jeszcze dzwonić do facetaZu chodzi najczęsciej w takich bucikach z Befado, jestem z nich zadowolona..a w chłodniejsze dni mamy butki umi ze skóry...niedługa adidaski dostanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale wiecie co...staram się nie brać tego do siebie...bo ja wiem jak jest![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
daj mu czas, w końcu to coś nowego
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz ładnie się przywitam
![]() Dzień dobry, cześć i czołem ![]() Dzisiaj od samego rana nadrabiam, ale udało się w sobotę od rana na działce...cały dzień i w niedzielę też (moja Mama miała imieniny,rodzinka przyjechała) Super było Wiadomo grillll, świeże powietrze, spacerki...a później tak się dobrze spało... No i muszę się pochwalić...Zuza od piątku sama pokonuje wielkie trasy...cały weekend w ogóle nie chciała trzymać się za rękę tylko sama się puszczała i szła gdzie chciała wcześniej (od odbrego miesiąca) robiła już po 5-7 kroków, ale leniuszkowi nie chciało się (jak się zapominała to ruszała ), łatwiej i szybciej po czterech...a od piątku wszystko jej się poprzestawiało i tylko sama by się puszczała i chodziła...także mogę powiedzieć ze od piątku moje Dziecię Ukochane pięknie, chętnie samo chodzi i to wielkie dystanse
|
#2960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wiesz, Kuba też ma się nieźle, bo nie podejrzewam, że przez to taki marudny ![]() "Znajomego"? Tzn. przyjaciela? ![]() , ale tupet , na niego nawet nie można mówić tato, przymiotniki więc są zbędne ![]() Też tak myślę ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Gratulacje dla Zu - chodziarki
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-05-24 o 15:49 |
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze wyszly malej jakies czerwne kropki nie duzo ale ......wiec czyzby to uczulenie na buraka??
![]() Cytat:
a nam tez ta masc bardzo pomogla ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- kropki zbladly wiec sa bardziej czerwone jak mala sie zgrzeje ale jest ich malutko nie tak jak mial Antos Unholy Wercia ma je tylko z tylu na karczku i troche na dekolcie
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żartuję, w czerwcu muszę ufarbować włosy, to dam znać jak wyszło --- Hejka Nie dam rady dzisiaj posiedzieć z Wami. Napiszę tylko, że morfologia Maciulka - książkowa Cass, Kubulek śliczny i jak pięknie sam stoi ![]() Miramej cieszę się, że usg wyszło dobrze
|
|
|
#2963 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane mamusie
![]() i zaraz na wstepie przepraszam za tak dlugą nieobecność, ale juz się tłumaczę, że zaczęła się sesja a to juz ostatnia, i pisanie mgr a po za tym Moja mysia to nie da spokojnie usiąść przed kompem, zabawi sie sama ale zaraz chce sie przytulać jak się gdzieś oddale i woła mnie "ej". No to powiem co u Nas z nowości: myszka chodzi za 1 rączke i broń zlapac ja za 2 zaraz się wyrywa sama zrobi już pare kroczków od tz do mnie ale jak juz zauważy że nikt jej nie trzyma to zaraz siada zrywa co się da z ogródka, babci wszystkie kwiatki pozrywala bo ja nauczyli wąchac, a ona sie nie bedzie nachylala, tylko sobie zrywa i chodzi z tym kwiatkiem i kazdy musi powąchacć i obowiązkowo psiknąć ![]() wołan na koty kci kci a jak je dopadnie to tarmosi bo chce paluszkiem noska dotknąć a ten bzydki kotek jej ucieka ![]() puszcza buźki, kosi kosi, pokazuje jaka duża, brawo bije, tańczy, indiańca robi, klocuszki uklada jeden na drugim, daje buzi i sie przytuli jak się jej powie a wieczorem to juz w ogole przychodzi przytula sie caluje no i za bluzke mi zaglada i piszczy z zachwytu jak zobaczy cycucha i uwielbia misiaczka przytulaczka chodzi z nim po calym domu chociaz ciężki ale ona dzielnie go nosi, no i kurcze nie pamietam co mialam jeszcze napisać. Ale jak taki babel przyjdzie wskrabie sie i przytuli to az sie plakać chce z radości ze to takie kochaniutkie ![]() No a od kilku dni ma katarek a od wczoraj chrypke, tylko ten katar to jakiś dziwny bo na dworzu go nie ma dop jak wróci do domku i meczy się wtedy a potem zanika, otworze okno na chwilke znow katar i tak w kółko, fridą nie da sobie odciągnąć bo krzyczy, ja juz nie wiem jak jej pomóc. A jak u was z katarem bywa??? co robicie???? przpraszam ze sie tak ni z gruszki ni z pietruszki wtryniam, na wstepie to baty powinnam dostać a potem prosic o rady
|
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mialas miec wiecej czasu dla nas ![]()
|
|
#2965 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rękawy już zakasał (jakby co) ![]() Cytat:
![]() Te butki musi mieć na nóżkach non stop? Cytat:
|
|
|
#2966 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chodzi Ci o ten idealny komentarz? ![]() Przecież wiesz, że Twój Tż najmniej gnomowaty w tym towarzystwie ![]() Cytat:
Kubuś na pewno niedługo się przestawi Karo, ![]() dla chodziarki (Zi) Zu fCo do tego, jak mu tam ...pipipi, to szkoda słów...Znalazł się kuźwa... Wrrrr...
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze w domku za suche powietrze i dlatego? u nas dziala Marimer, frida, pulmex na noc ze tak powiem wtryniaj sie czesciej!!!!!! ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
wieck Macius moze byc spokojny
|
|
#2968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Martynki za nowe umiejętności. Niech katarek szybko mija Jak Maciulkowi zaczyna się katarek to psikam Mu do noska wodą morską lub Euphorbium. Jak się nasili, to Nasivin, maść majerankowa. No właśnie. Jakoś nie mogę się zebrać do kupy, ciągle coś do zrobienia itd. No nic może baty mi pomogą
|
|
|
#2969 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ALe zdolna ta Twoja Mycha ![]() ![]() klask i:My teraz też mamy katar przy ząbkowaniu. Fridą odciągam, ale jest wrzask. Niestety trzeba to przejść Powodzenia na sesji ![]() Miramej, z tego wszystkiego zapomniałam.... ![]() Cieszę się, ze usg nic nie wykazało i wszystko jest w porządku
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- nie sadze bo nigdy nie ma od sliniaka sprawdze jak sie zbudzi czy dalej sa te kropki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

, czuję się niedowartościowana
.
, Kubuś zjadł trochę piasku (mam nadzieję, że p4w będzie ze mnie dumna
Wlasnie tego sie obawiam tym bardzie ze u nas pelno kotow
Chyba zaloze swoja wlasna piaskownice, zamykana na klucz
Sprobuj cos zmienic, posadz wyzej bo moze sie opuszcza

, ale nie było tak źle. Ogólnie dzielny pacjent ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pedze tam,moze uda mi sie napisac nim sie obudzi

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
klask i: dla Martynki za nowe umiejętności.