|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Basiu to super ze do domku wychodzicie
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczny ogladajcie dzisiaj rozmowy w toku masakra! mam na imie tadeusz i chce urodzic dziecko... lol ludzie sa dziwni
![]() pilotka mam to samo z rodzicami, z mamuska gadam codziennie po godzinie przez telefon. dzieli nasz 120 km, wiec do mnie nie wpadaja. moja jest nadopiekuncza bo 3 lata temu stracilam brata wiec cala uwage skupia na mnie i na wnuczce. zreszta siedzi sama miesiacami bo ojciec plywa wiec akurat ja rozumiem i zaluje ze mieszkam w innym miescie
|
|
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ już wrócił,ale jeszcze chwilę się wstrzymamy z wyjazdem.Mam numer do niezawsze spisany to najwyżej do niej napiszę
Zaczynam mieć wrażenie,że jednak mi przejdzie,ale nie jestem pewna czy naprawdę czy to efekt wyparcia ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Podobno taki kryzys z nawałem mleka występuje często w 3-4 dniu.Ostatnio mnie położna ostrzegała A powiedz mi jak Ty te skurcze właściwe czułaś.Bo coś kojarzę,że mówiłaś,że nie były jakieś bardzo bolesne.No i bardzo regularne były? |
|
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Basiu - super że już wychodzicie
Farminko - szczerze to mam nadzieję, że to nie fałszywy alarm, bo się nastresujesz, nacierpisz tych skurczy i po nic... powodzenia
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Farminko trzymam kciuki i wydaje mi się że już niedługo zobaczysz swoją Niunię
A ja jak większość z Was ledwo zipie, masakra na tym dworze, córcia się wypina we wszytskie strony, też jej pewnie gorąco. I zjadłabym wszytsko i pierogi ruskie, i biszkpot z truskawami i galaretką i dużżo truskawek, ale nie mam mocy żeby pójść do sklepu a mąż do wieczora w pracy.
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm jak ten czop dokladnie wyglada? bo wlasnie bylam w kibelku i na papierze takiego ciagnacego glucika przuwazylam ... mega to geste i ciagnace ale w sumie nieduzo, o mlecznym kolorze? w sumie takie białko jajka.... eee ale na to chyba za wczesnie mam nadzieje, ktoras miala cos takiego ?
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A potem matka decyduje jak ubierać dziecko. Powiedziała, że dobrze jest zaczekać aż maleństwo się zaklimatyzuje i nie rozbierać za szybko. No chyba, że zaklimatyzuje się w ciągu jednej doby (tak podobno najczęściej bywa). Jak dzieciątko się zaklimatyzuje, to należy je ubierać tak jak siebie tylko jedną warstwę więcej, bo leży nieruchomo - tą dodatkową warstwą nie musi być ubranie, może byc tetra. Powiedziała, że jak jest taki upał i my mamy ochotę chodzić nago, to dzieciątko może być w rampersie lub body plus koniecznie skarpeteczki na nóżki. Na wszelki wypadek trza mieć na spacerach zawsze kocyk i tetrę żeby nakryć jakby zaczęło wiać. |
|
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak Dzidzia pisała kłuj bardziej z boku palca i po prostu go ściśnij- krew sama poleci.
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() Cytat:
czop powinien być brunatny, galaretkowaty, czasem z wiązkami krwi... ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- farminko trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
ola dobrze mówi, jak byłam w szptalu to doktor jednej czop wyciągnąk i tak samo go opisywała....
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam na spacer z psem. Trwało to jakieś 30 sekund
![]() Wysikała się pod najblizszym krzaczkiem i niewerbalnie zakomunikowała, że bardzo dziękuje za spacery w takim upale |
|
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale jestem smutna! Odebrałam wyniki badań i okazało się że moja hemoglobina po 6 tyg łyknia żelaza nawet nie drgnęła
A lekarz powiedział mi że jeżeli branie hemoferu nie da rezultatów to będę brać zastrzyki
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
CZOP - też mi sie wydaje, że powinien cieć nieco brunatny kolor
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Zaczekaj do wizyty. Może przepisze Ci jeszcze coś innego.
|
|
|
|
|
#556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to pompa??????? Laktator? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czeresnie kupione 12zl/kg mniam mniam Torbe kupilam jeszcze do wozka dla malej taka http://allegro.pl/item1073573879_tor..._2_kolory.html stwierdzilam, ze przez neta tyle samo wyjdzie z przesylka a nawet drozej a ta mi sie podoba, wzielam niebieska aby w razie czego tz sie nie wstydzil z nia chodzic ;P ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Farminko jesli to juz to my wszystkie trzymamy kciuki!!!
|
|
|
|
#558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pozniej mnie bolal brzuch jak na okres ale do tej pory nie wiem czy z nerwow czy dlatego ze cos sie dzialo. aaa i pomyslec ze rano wykorzystalam jeszcze meza niczego nie swiadoma.......widze na suwaczku ze ciaze masz juz donoszona fajnie. trzymam kciuki zeby jak najmniej bolalo i zeby mala szybko wyszla![]() tak pompa to laktator jakos tutaj wszyscy na to mowia pompa
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-06-10 o 17:10 |
|
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się kochana a latasz czesciej do kibelka ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
a za godzine mały byl na świecie
|
||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tam w ogóle ciężko nie jest- ja wiejska dziewoja to zahartowana Ja to mam wrażenie jakbym miała świńskie raciczki, a nie płetwy
|
|
|
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kuzynki 3 letnie dziecko kiedyś powiedziało na sąsiadke babci "ty niestrawiona resztko pokarmowa " a ona nie zrozumiała i mówi " o jak on piknie godo" ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- naprawde juz jutro Cytat:
Cytat:
pilotka dzięki lece na tą impre ![]() dokończę was pózniej drogie pisareczki... ciekawe jak tam anoxa i itakasia po wizycie |
|||
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze te wczesniejsze odmiany to robakow jeszcze nie maja, wiec bez obaw Papeteria mozesz wcinac
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Co do teściowych, moja przyszła tesciowa mieszka jakieś 10-20 metrów ode mnie
Jak dla mnie to ona może wcale nie przychodzić, nie trawię tej kobiety... I jeszcze te dzieciaki (młodsze rodzeństwo tż) wszędzie łażą, wszystko dotykają! Ostatnio jego siostra (ma 7 lat) zwędziła mi kinder bueno! Marka mama przyszła do mojej mamy na kawe, ta gówniara kręciła się po pokoju i nagle uciekła (mnie nie było w domu), potem patrze a nie ma kinder bueno, pytam mame czy jadla, a ona mowi ze nie i ze Wiktoria sie krecila. Dzis jej zwrocilam uwage, to powiedziala ze nie brala, a jak zapytalam czy chociaz jej smakowalo to powiedziala ze tak |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki! Siedze z nogami w misce. Spuchły mi stopy i ręce. Na szczęście udało mi się zdjąć obrączkę. Trochę dzis pochodziłam i nie było to przyjemne. Miałam sukienkę, przewiewna i to było wybawienie. Polecam sukienki, bo wszystko się wietrzy
![]() Mąż złożył łóżeczko i zamatował moskitierę więc mam nadzieje, że tej nocy pośpię więcej niż 3 godziny. Uparcie ćwiczę Kegla bo jakieś mnie lęki przed nacięciem naszły
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie przyjechal znajomy z naszymi butelkami i laktatorem
wiec juz mam wszystko za laktator via reczny z aventu i zestaw startowy butelek zaplacilismy 170 zl o takie:http://allegro.pl/item1065649060_sup...temem_via.html http://allegro.pl/item1070720451_ave..._promocja.html |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
marta u mnie sukienki w upały odpadają, bo bym zatarła uda
|
|
|
|
#568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaszczka chyba bym ich zabila za ta przesylke kazala bym sobie oddac koszta przesylki i jeszcze odszkodowanie zaplacic! u mnie tez ![]() Cytat:
a ja jak tak dawno nie jadlam Cytat:
farminka trzymam kciuki!!!!!!!!!!!! no to super zawsze w domku najlepiej!! wspolczuje mam nadzieje ze obejdzie sie bez zastrzykow a ja sie nie odzywalam bo sie nade mna znecali caly dzien najpierw sie wyczekalam na przyjecie ze dwie godziny bo nie mialam skierowania i najpierw musialam isc do poradni gin w szpitalu tak tez czekalam i dopiero ginek mi wypisal skierowanie pogadal i dopiero mnie przyjeli pozniej mnie zbadala inna ginka tez sie nagadala pozniej pobranie krwi wenflon kroplowki (dostalam dwie) ktg leki do ustne co chwile mi donosza i tak caly czas cisnienie temp ale powiem wam ze opieka jest super bo jak mi sie skonczyla kroplowka i poszlam do poloznej zeby mi odlaczyla to nakrzyczala ze po co chodze ze trzeba bylo czujnik przy lozku wcisnac ona by przyszla wiec super poza tym nawet przy ktg stala i patrzala czy wszystko dobrze sie notuje dowiedzialam sie ze prawdopodobnie do konca bede lezala i ciaze sie rozwiazuje najpozniej w 39tyg tak wiec 38-39tydzien beda wywolywali porod jesli sie nic nie ruszy to cc no i mam caly czas zwracac uwage na ruchy mlodego do tego trzy razy dziennie godzine po kazdym posilku liczyc jego ruchy i zapisywac bo podobno najwieksze zagrozenie jest dla melego no i powiedzial mi ze jest bardzo duze ryzyko ze przy kazdej kolejnej ciazy beda nawroty tej choroby i o tabletkach hormonalnych czy jakis anty moge zapomniec bo beda bardzo wyniszczaly moja watrobe sale sa sliczne z lazienka prysznicem tv czysciutkie najpierw bylam sama ale przyjeli jakas dziewczyne bo byla po terminie i wczoraj jakos lekko spadalo tentno dziecka ale dzisiaj juz jest ok no i niestety musze miec diete taka jak przy chorobach watrobowych czy zoladkowych lekko strawna wszystko gotowane zero smazonego
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
anoxa wspólczuję, że musisz leżeć do konca ciąży, ale już w sumie nieweiele Ci zostało. Zresztą czego się nie robi dla maluszka
to teraz będzie na pewno nerwowy okres dla Ciebie, to liczenie ruchów itp... Trzymam kciuki oczywiście! fajnie, że chociaż opieka i warunki dobre
|
|
|
|
#570 |
|
Wtajemniczenie
|
I co to znaczy, że musisz zostać w szpitalu do samego końca? I gdzież to takie warunki mają?? W Zg??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

trzymaj się kochana a latasz czesciej do kibelka