|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hejcia
![]() Astorianka-niezly numer wam dziecina zrobila ![]() SZczesliwa-niewiem gdzie mozna znalezc, hmmm....6 wizyt?trzeba na necie poszukac, jak cos znajde -napisze chwilowo u mamy, wiatrak obok,buuu, ten upal, rano to tak jakos slabawo mi bylo, chyba przez ten upal wlasnie, masakra!! |
|
|
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki
|
|
#993 | ||
|
Zadomowienie
|
A takie gdzieś do ramion,troche za.Teraz obciełam się na boba-goła szyja to jest to w te upalne dni
Cytat:
Co do apetytu w upał,to zawsze miałam tak,że nie chciało mi się jeść,a teraz przez ciążę mam apetyt ogromny-właśnie jem drugie sniadanie ![]() Cytat:
Pomi no co ty.Przed ciążą ważyłam 54,5kg,teraz ważę 58,5 kg.Sama nie wiem jak to możliwe,że tak mało przytyłam.Obstawiałam,że będzie jakieś 6-7 kg na +,a tu tylko 4...E może to i lepiej ![]() Właśnie pomalowałam sobie paznokcie u stóp....O matko co to był za wyczyn!!!Ledwo sięgałam.Nie wiem co to będzie potem,Tż mi raczej nie pomaluje,bo bym miała lakier chyba aż po kostki... W każdym bądź razie moje stopeksy wyglądają o niebo lepiej
|
|
#994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to się nie pomylił, bo na wizycie w 18 tygodniu tak średnio dziecko było ułożone i nie było za dobrze widać, no, ale wtedy nawet my z mężem nie widzieliśmy nic ciekawego między nogami jak zrobił zbliżenie, a wczoraj cuś tam majdało między nogami ![]() ![]() ![]() Cytat:
jak opisałam wyżej znam osobiście dziewczynę, której gin całą ciąże mówił, że będzie chłopak a urodziła się dziewczynka a trzem znajomym urodziła się dziewczynka zamiast chłopaka także w sumie ja na 100% będę pewna po porodzie jaką płeć ma dziecko
|
|||
|
|
|
#995 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I co do powielania to cos wspominali, ale ciezko mi teraz powiedziec. Cytat:
|
|||
|
|
|
#996 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)busa nie będziemy kupować wystarczy nam tani, uzywany 7 osobowy![]() Cytat:
Cytat:
możesz spokojnie odetchnać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje synusia!!!!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Cytat:
Na temat rozstepow juz kiedys pisalam ale napisze jeszcze raz: na brzuszku na szczescie nie mam wogole jak narazie i mam nadzieje ze tak zostanie, na piersiach mialam straszne ale zaczely sie pojawiac jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy, teraz koncze juz 2 tubke kremu z Vichy i rewelacja zostaly mi moze ze 3 takie wieksze ale na nie tez przyjdzie czas bo juz nie maja takiego intensywnego koloru jak wczesniej. Miesiac smarowania i powinnam sie ich calkowicie pozbyc. Nie zgodze sie jednak z tym ze jak ktos ma miec to bedzie mial i zadne kremy nie pomoga, gdybym nie zaczela smarowac brzuszka i piersi to pewnie wygladaly by okropnie. oczywiscie nie kazdy krem pomaga bo w sumie nie ma sie czego spodziewac po kremie za 20zl ale drozsza inewstycja napewno sie oplaci/oplacila przynajmniej w moim przypadku. A jeszcze nie spotkalam sie z przypadkiem zeby rozstepy same od siebie zniknely...szczegolnie te powstale podczas ciazy.Ufff u mnie trz upal straszny ale naszszczescie jade dzisiaj na basen odkryty wiec sie cos schlodze i moze opale troszke oststnio zaczal mi dokuczac bol po bokach brzucha przy przekrecaniu sie wrrr niemile uczucie ale jak juz pisalyscie to podobno normalne. Zaczely mi sie tez mdlosci ledwo co sie skonczyle te od poczatku ciazy bo wymiotowalam do 6mc i znowu to samo az mi sie ryczec chce |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomalowałam, ale męczące to było strasznie. I tak się zastanawiam kto mi pomaluje np. za miesiąc jak nie dam rady... oraz kto mnie będzie depilował bo przyznam, że już swoich intymnych części ciała nie jestem w stanie zobaczyć inaczej niż w lusterku
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane mamuśki
![]() Kolejny upalny dzień. Dostałam zakaz wychodzenia z domu ![]() Cytaty, jak zwykle, wcięło, więc piszę, co pamiętam. Brzuszki wszystkie śliczne martucha84, wyglądasz cudownie, nic z wielorybka nie widzę ![]() Kalex, niezły numer z płcią. Ale chyba wcześnie mieliście córeczkę rozpoznaną, a wtedy, wiadomo, nie trudno o pomyłkę. Mam nadzieję, że nie poszalałaś za bardzo z zakupem sukieneczek ![]() Za wszystkie dzisiejsze/jutrzejsze wizyty trzymam kciuki. Astorianka, gratuluję córeczki Z "fachowcem" poradzi sobie tata, skoro ma być przy wszystkim, więc nie masz się co martwić kasienka1701, faktycznie, bardzo mało przybyło ci tych kilogramków. Ale skoro z dzieciaczkiem wszystko w porządku, to tylko się cieszyć możesz - nie będzie czego zrzucać po porodzie ![]() naked21, super, że synuś już taki duży ![]() Kurczę, to to moje dzieciątko faktycznie chudzinka Jestem w 25 tygodniu a on ledwie 600g waży ![]() Klarissa, trzymam kciuki za jutrzejsza obronę ![]() ![]() Ja jutro cały dzień na uczelni, bo mam wieeelki egzamin. Nie stresuję się zbytnio, ale szkoda zmarnowanego dnia, bo egzamin składać się ma 4 części, każda po około 1-1,5 godziny Wykończę się tam jutro. Muszę się zaopatrzyć w baniak wody ![]() Dobry pomysł, żeby teściowie kupili coś tańszego aaannnnnnaaa, super, że dzieciaczek już się obrócił ![]() Pomidora, cieszę się, że humor dopisuje
|
|
|
|
#1000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ze ja mialam dluuugie wloski i teraz troche zaluje bo ten moj bob to taki nie za bardzo tej fryzjerce wyszedl i jak sie zobaczylam w lustrze to sie o malo nie poplakalam. Teraz sama troszke zmodyfikowalam fryzurke i jest lepiej
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna wysłane
Majka dzięki A na niedobór żelaza dobra jest też natka pietruszki ja sobie czasami serwuję, chociaż wyniki mam dobre ale nigdy nic nie wiadomo
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Astorianka, gratuluję córci ![]() gabisun, pięknie wyglądasz ![]() Kalex, ale wam synuś niespodziankę zrobił ![]() Klarissa, to trzymam kciuki za obronę A teściową to masz udaną ![]() martucha, pięknie wyglądasz!
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
ojjj dzisiaj tragedia
ja siedze przy wiatraku i ledwie zipehttp://allegro.pl/item1059703169_tun...k_idealna.html zamowilam sobie tuniczke jak ktoras ma ochote to zamawiac bo tania a napewno sie przyda na to lato PS co te mamy ktore rodzily w maju robia z dzieciaczkami w takie upaly??? chyba z takimi malenstwami w domciu siedza
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy. Zaraz pójdę do przychodni po wyniki badań to może pielęgniarka osłucha mi brzuszek, w każdym razie zapytam czy mogą.
|
|
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie niestety nie ma a uwielbiammm tam robic zakupyudanych zakupów
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
abz ninaad kasienka1701 Szczęśliwa naked21 Klarissa szokoladka malwina Pomidora majka59 czarnaelizabeth ycnan Lenka dziekuje za mile slowa...
posluchalam sie Was i mam bluzke odcieta pod piersiami.. czuje sie o niebo lepiej... Zuziczka gratuluje owocnych zakupow
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-06-11 o 12:57 |
|
|
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaczelas juz pakowanie do szpitala???? bo u Ciebie to juz niedlugo a nawet bardzo blisko
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
elenka1, niby ma "niebawem" gdzieś w świętokrzyskim powstać Ikea, ale to słyszę już od roku :/
Cytat:
Ja wszystkie bluzeczki mam właśnie odcięte pod biustem, lub zupełnie obcisłe. Ale sukieneczki też uwielbiam i super się w nich czuję z brzuszkiem. Grunt to znaleźć odpowiedni krój na nową figurę ![]() Postaram się jutro wkleić zdjęcie w moim najnowszym nabytku (za całe 19zł ^^). Wyglądam cudownie tzn, mój brzuszek ;P
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-06-11 o 13:32 |
|
|
|
|
#1010 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do materacyków to na szczęście ktoś wymyślił ceratki zeby nie przemakało na materac w razie "wypadku" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1011 | |||
|
Raczkowanie
|
cześć mamuski...
pogoda rewelacyjna niestety nie omijają mnie spuchnięcia stóp i dłoni... masakra... moczę sobie w chłodnej wodzie, daje to jedynie ulgę (bo chłodno) na chwilę, bo wyjdę z domu to sandałki mnie uciskają... no cóż zmiana na japonki chyba będzie najwłaścowsza Atlidee, Ewcia811211, NIKaP-n dziekuje bardzo Ilonko... współczuję kłopotów z zaświadczeniem, ale głowa do góry , tak jak dziewczyny piszą myslę, że wystarczy im zaświadczenie w którym tygodniu jesteś i kiedy poród i czy ciąża nie jest zagrożona (to chyba ważne)... będzie dobrze i pojedziesz na swoje ukochane wakacje... trzymam (doczytałam że już załatwione - superSuszilda śliczny brzucholek... taki trochę spiczasty alicia4też masz przeuroczy brzucholek... u mnie również widaż żyłki na brzuchu i na nogach i na piersiach i wogóle na całym ciele ![]() czarnaelizabeth mła ![]() starapanna nie wiem czy akurat po szyjce ale czuję kopniaki w samym dole i w pęcherz... Astorianka gratuluję ![]() Kalex ale numer... małe zaskoczenie martucha84 dla mnie wyglądasz przecudownie, nawet w tej długiej wzorzystej sukience... Cytat:
Klarissa kciuki zacisniete ![]() Beata_Batumi też czuję moją córeczkę słabiej, ale dzisiaj rano dała o sobie troszkę bardziej znać... moja kochana nie martw sie na zapas, najważniejsze, że czujesz... Cytat:
a propos listy, to mam wrażenie, że moja Lidia wyróżnia się wielkościa czcionki... hm.. nie żebym narzekałą, ale ... Cytat:
![]() muszę się dzisiaj wybrac na małe zakupki kosmetyczne, bo wszystko prawie na raz mi się skończyło ![]() a dzisiaj na obiadek : KNEDLE Z TRUSKAWKAMI mniam...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-06-11 o 13:49 |
|||
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brzusio pięknie wygląda taki zaakcentowany ![]() Fem-ale mi smaka narobiłas knedlami!!! ja wczoraj 152 pierogi z truskawkami zrobiłam, sama zjadła 6 , na dzisiaj nic nie zostało ![]() cebulową robiłam i na póxne drugie będzie lekka sałatka z kurczakiem |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
beata batumi nie marte sie to normalne
![]() ja w corka mialam takie dni wlasnie ze np 3 dni nie czulam panikowalam i na usg raz bylam sprawdzic, i bylo ok dziecko rozwija sie etapami tak, cos podobnie jak rosnie brzuch i w fazie intensywnego rozwoju jego aktywnosc slabnie potem znow nabiera sil i sie wiecej rusza jesli czujesz jakie kolwiek ruchy to jest ok teraz jest taki upal ze i jemu sie pewnie udziela i duzo zalezy od ulozenia dziecka... ja czasem czuje wyrazne kopniaki az brzuch podskakuje a czasem tylko wiercenie sie.. moja druga corka to taki nocny marek w dzien sie rusza troche wierci bardziej a za to w nocy energi dostaje az sie boje czy jej to nie zostanie po porodzie upal jak nie wiem.... jeszcze godzine poczekam w domu i pojde sie poopalac godzine tzn nogi a reszte w cien dam ![]() ladnie dziewczyny wygladacie ja w ciuchach czuje sie ok ale jak sie robiore do kostiumu to zal i rozpacz.... uda mam mega grube i dupa jak szafa no coz trudno... dobrze ze chodz mozna ciuchami to jakos troche zakamuflowac
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tyłek też mi się rozlazł i mój, dawniej, kaczy kuperek/murzyński zadek wydaje się teraz ogromny w spodniach. Dlatego teraz preferuję spódnice i sukienki
|
|
|
|
|
#1015 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam zamiar (i bardzo bym chciała) do końca lipca- czyli do końca 7-go miesiąca. Ale wszystko zależy od samopoczucia i zdrowia. Muszę przyznać, że przy dzisiejszym i wczorajszym upale nie jest najlepiej, stopy i łydki chyba mi zaraz popękają No ale od jutra znowu ochłodzenie, więc damy radę. Nie pamiętam, czy gratulowałam obrony? chyba tak. A zdjęcia sprytne- brzusia praktycznie brak. Cytat:
Cytat:
A jak nie to czekaj cierpliwie, dzieciaczek w tym okresie może mieć bardziej leniwe dni. Nie martw się. Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie leć, jeśli z ciążą jest ok. Ciekawe jak zniesiesz upały, moje nogi to baniaki a jest u nas teraz ok. 30 stopni. Życzę udanego wyjazdu Cytat:
Zniknąć to one nie znikną, bo nie znikają nigdy- to przecież normalne blizny. Rozjaśniają się, wyrównują, spłycają ale nadal są- niestety. Jakiś czas temu był program u Drzyzgi na temat rozstępów (wypowiadali sie lekarze i kosmetyczki, robili przykładowe zabiegi, prezentowali sprzęt) - i nawet drogie zabiegi kosmetyczne nie są w stanie całkowicie usnąć rozstępów. Cytat:
![]() A może następnym razem przy takim silnym napinaniu naprawdę jedź do szpitala, zrobią Ktg i zobaczą czy wszystko w porządku. Może powinnaś brać jakieś leki? Jak np. Szokoldka? Cytat:
Nie gorąco dziś w takich długich getrach?
|
|
#1016 | |||
|
Raczkowanie
|
czarnaelizabeth, Ewcia, cellaris, Nika, szokoladka, kliwia, malwina, elenka, Mpik, Szczęśliwa, fem - dziękuję Wam za komplementy, jesteście kochane
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję też wszystkim za odpowiedź o siateczkę na brzuszku. U mnie na piersiach też występuje, ale o tym piszą we wszystkich poradnikach, a o tym że na brzuchu to jeszcze nigdzie nie czytałam.
|
|||
|
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale bym zjadła takiego pieroga z truskawką
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Myślałam, że jak wejdę raz dziennie, to wszystko nadrobię... a wy tyle piszecie, że przeczytanie tych wszystkich stron graniczy z cudem
![]() Mi się ogólnie nie che siedzieć przed kompem. Jest gorąco, boli mnie bok i rwa kulszowa. Wolę spacerować, albo leżeć. Cytat:
Właśnie wciagnęłam dwie miseczki lodów i idę poleżeć na słoneczku. Synuś mnie tak strasznie kopie, że chyba mu się nie podoba, że tyle siedzę zgięta, może mu ciasno?.... |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka - tekst z jajami bardzo adekwatny
ycnan - na szczęście jeszcze nic nie kupowaliśmy, będziemy robić wyprawkę gdzieś w sierpniu
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
martucha84 ale Ci ładnie w różu
Też mam podobną do Twojej długą, szeroką suknię i wyglądam ok tylko jak założę do niej szeroki pas na biodra,pod brzuszkiem.. robi się bardziej dopasowana i jakoś lepiej się tak czuję Jeśli chodzi o rozstępy to u mnie one nie zniknęły! Zbladły i prawie zlały się ze skórą, na tyle że nie zaprzątają mi głowy, ale są. ycan nie wiem czy dobrze pamiętam, czy to Ty kiedyś wysyłałaś dziewczynom na maila wersję elektroniczną '' Języka niemowląt" lub " Języka dwulatka" Tracy Hogg? Mogłabym też prosić.. Podaję maila na pw
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

Eh, tylko sie strachu niepotrzebnie najadlas 

I to musialo byc mile uslyszec od kobietki ze sie super wyglada 

także w sumie ja na 100% będę pewna po porodzie jaką płeć ma dziecko 
chyba dziewczynek jest teraz więcej 

Wykończę się tam jutro. Muszę się zaopatrzyć w baniak wody 

A tyłek też mi się rozlazł i mój, dawniej, kaczy kuperek/murzyński zadek wydaje się teraz ogromny w spodniach. Dlatego teraz preferuję spódnice i sukienki