Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 11:10   #991
Ewcia811211
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hejcia
Astorianka-niezly numer wam dziecina zrobila
SZczesliwa-niewiem gdzie mozna znalezc, hmmm....6 wizyt?trzeba na necie poszukac, jak cos znajde -napisze
chwilowo u mamy, wiatrak obok,buuu, ten upal, rano to tak jakos slabawo mi bylo, chyba przez ten upal wlasnie, masakra!!
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:12   #992
Klarissa
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
moze czytala bez okularow?? Eh, tylko sie strachu niepotrzebnie najadlas
Ech... ona to jest udana...

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Witajcie!

Ja się nie udzielam, ale w miarę na bieżąco śledzę...
Mam pytanko- jestem w 20 tc (w sumie to 21) i od 2 dni słabo lub prawie wcale nie czuję ruchów maleństwa! Czy Wam też tak się zdarzało? Wcześniej ruchy były wyraźne a teraz prawie nic...Tłumaczę to sobie upałem ale jestem przerażona. Mam w pracy przychodnie ale nie ma gina dzisiaj, czy zwykły lekarz może cos stwierdzić np słuchawkami? Prosze o odpowiedź..
Mnie się czasem zdarza np. jak wyjadę na kilka dni, że moje dziecko łapie stres i się tak chętnie nie rusza jak w domu czy w pracy czyli na "naszym terenie". Ale to nie jest tak, że się wcale nie rusza - po prostu rzadko i słabo.

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Klarissa-trzymam kciuki,napewno pojdzie gladko
Dzięki
Stary 2010-06-11, 11:34   #993
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
a jakie długie włosy miałaś przed cięciem??
A takie gdzieś do ramion,troche za.Teraz obciełam się na boba-goła szyja to jest to w te upalne dni

Cytat:
Kasienka- ciesze sie bardzo z dobrych wynikow! Co do kg to pewnie jeszcze nadrobisz, najwazniejsze ze dzidziol zdrowy i rosnie jak na drozdzach (ja tez mam wizyte w swoim 26tyg, juz sie nie moge doczekac!!!) Przez te upaly teraz to w ogole bedzie ciezko z jedzeniem I to musialo byc mile uslyszec od kobietki ze sie super wyglada
No jasne,najważniejsze,że dzidzia zdrowa.
Co do apetytu w upał,to zawsze miałam tak,że nie chciało mi się jeść,a teraz przez ciążę mam apetyt ogromny-właśnie jem drugie sniadanie

Cytat:
od 2 dni słabo lub prawie wcale nie czuję ruchów maleństwa!Wcześniej ruchy były wyraźne a teraz prawie nic...Tłumaczę to sobie upałem ale jestem przerażona.
Kochana nie martw się,na pewno wszystko jest dobrze.Moje bobo też od 2 dni strajkuje i prawie się nie rusza,czasem się tylko przeciągnie.Też się zastanawiałam czy wszystko ok,ale byłam wczoraj u ginki i badała mnie i dzidek ma się świetnie i powiedziała,że w takie upały nawet dziecku nie chce się ruszać,więc spokojnie,twój pewnie też spędza czas na błogim lenistwie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kasienko, ależ ty musisz być chudzinka! Ale dobrze, że wizyta udana
Pomi no co ty.Przed ciążą ważyłam 54,5kg,teraz ważę 58,5 kg.Sama nie wiem jak to możliwe,że tak mało przytyłam.Obstawiałam,że będzie jakieś 6-7 kg na +,a tu tylko 4...E może to i lepiej

Właśnie pomalowałam sobie paznokcie u stóp....O matko co to był za wyczyn!!!Ledwo sięgałam.Nie wiem co to będzie potem,Tż mi raczej nie pomaluje,bo bym miała lakier chyba aż po kostki...
W każdym bądź razie moje stopeksy wyglądają o niebo lepiej

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:34   #994
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość

heheh nio to psiskus
a w ktorym tygodniu wam okreslili dziewczynkę?
Bo ja mam nadzieje ze moja Milcia, już nie zmieni się w Miłoszka bo już sukienusie mam hehe i dziwnie by w nich wygladał ehhehehe
dziewczynka była określona na przedostatniej wizycie 18 tydz 7dzien, a wczoraj w 21 tyg7dniu wyszło, że jednak chłopak

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

Kalex a tak z ciekawoscie zaytam do którego lekarza w kielcach chodzisz???? i który sie tk pomylił mam nadzieje ze nie dr kowalski
do Nizurskiego
w sumie to się nie pomylił, bo na wizycie w 18 tygodniu tak średnio dziecko było ułożone i nie było za dobrze widać, no, ale wtedy nawet my z mężem nie widzieliśmy nic ciekawego między nogami jak zrobił zbliżenie, a wczoraj cuś tam majdało między nogami

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

A w którym tygodniu było usg gdzie lekarz stwierdził dziewczynkę? Był wtedy pewny czy miał wątpliwości???
Gratuluję synusia
no miał wątpliwości jak opisałam wyżej

znam osobiście dziewczynę, której gin całą ciąże mówił, że będzie chłopak a urodziła się dziewczynka a trzem znajomym urodziła się dziewczynka zamiast chłopaka także w sumie ja na 100% będę pewna po porodzie jaką płeć ma dziecko
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:48   #995
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Też to biorę od 2 miesięcy. Już po miesiącu wyniki się lekko poprawiły. A jak Ty bierzesz? Tak jak każą w ulotce, czyli na czczo na 30 minut przed posiłkiem? Bo ja na początku tak brałam, ale strasznie nie bolał później żołądek, no i zmniejszyłam sobie dawkę do 1 dziennie i nie zawszę biorę na czczo....
Na poczatku bralam 20-30min po zjedzeniu malej kanapki i 30 min przed duzym posilkiem. Pozniej roznie, a ostatnio zazwyczaj na wieczor.
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Wow, faktycznie sporo można krewką ratować... a powiedz Droga Shinee, czy wiadomo jaka ilość tej krwi jest najlepsza? Domyślam się, że przechowuje się konkretną ilość, ale czy ją można później jakoś powielać (żeby nie użyć słowa- rozmnażać)? Zupełnie się w tym temacie nie orientuję
W tym momencie to juz nawet nie pamietam... Wiem, ze jest jakas minimalna ilosc i prawie nigdy sie nie zdarza, zeby tej krwi bylo tak malo.
I co do powielania to cos wspominali, ale ciezko mi teraz powiedziec.
Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Z wyglądu to mi najbardziej ta,jak określiłaś podomka spodobała,3-cia chyba.Ale wszystkie mi się wydają jakieś takie nie bardzo praktyczne do karmienia.Do tego mi najbardziej pasuje propozycja xxSHINeexx,koszulka z długim rozpięciem.A co do materiału,to nie wiem jak w twoim szpitalu,ale u nas na noworodkach to nawet zimą panuje upał,a okien nie pozwalają otwierać raczej i matki się gotują.
U nas tak samo. Najlepiej wziac cieniutka koszule i cieniutki szlafrok. Bo inaczej to idzie sie ugotowac..
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 11:58   #996
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

czarnaelizabeth brzusio cudowny, jakiś taki malutki. Mój też do gigantów nie należy. Dzisiaj mam 23tc i 1d a jak szłam do laboratorium dzisiaj w obcisłej bluzce (no w końcu muszę się brzucholem pochwalić) to sąsiadka wielkie oczy zrobiła,że to już 6mc leci. A co do autka, wy to chyba jakiś bus juz chyba będziecie musieli zakupić A przy okazji mam pytanie to ty pisałaś kiedyś o tym jak siedzieć przy problemach z szyjką? Teraz nie pamiętam....ja przeważnie siedzę w takiej pozycji półleżącej,ale ty chyba pisałaś,zeby tak prosto raczej siedzieć tak?
powinnaś siedzieć z wyprostowanymi plecami, żeby kręgosłup był jak najbardziej wyprostowany (to cholernie niewygodne )
busa nie będziemy kupować wystarczy nam tani, uzywany 7 osobowy

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jesteście kochane.

Poszłam do innego lekarza i dostałam zaświadczenie Powiedzłam jej że mój lekarz nie ma terminu ami polni. Przejrzał w wszystkie USG wszystkie badania kartę ciąży i dostałam zaświadczenie o tym że nie ma przeciwwskazań do lotu, o wieku ciąży i o dacie porodu uffff. kosztowało mnie to 70zł +25 zł rozmowy komórki z Eurocyprią. Ale załatwione
suuuper, zę sie udało

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
dziewczynka

wszystko dobrze!!! Mała fika, jest duża 805 gr i wszystko, wszyściusio jest OK. Kamień spadł mi z serca a pani doktor...sam miód
wielkie gratulacje i widzisz, strach am tylko wielkie oczy możesz spokojnie odetchnać

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Astorianka no gratulacje chyba dziewczynek jest teraz więcej
wysłałam ci właśnie zaproszenie do znajomych, jak je przyjmiesz i wejdziesz na mój profil to tam jest album prywatny
można prosić o zaproszenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
tak, mam
właśnie u mnie tylko po bokach występują!

a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca Tak się śmiałam w gabinecie, że w poczekalni wszyscy mnie słyszeli ale nam bejbik numer wywinął Choć mój mąż i tak twierdził, że to będzie chłopiec, tym bardziej że w tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy intensywniej i TŻ stwierdził, że to dlatego, że mały czuje zbliżający się mundial no i trzeba mu przyznać rację a mnie się śniło parę dni temu, że byłam na wizycie i że okazało się, że będzie syn

także ja poproszę o zmianę przy mnie z dziewczynka na chłopiec - imię Mateusz

mnie nie było jakiś czas na wizażu, ale to przez pogodę - ślicznie, upalnie, więc siedział i nóżki wygrzewałam
hihi, mój Kajtek taki numer nam wywinął Gratulacje synusia!!!!
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wszystko mi sie skasowalo... buuu
wiec szybko pisze bo padam

brzuszki macie PIEKNE

wiec ja tez wrzucam fotki nie wygladam na nich najlepiej no ale... no i jak widac jak mam cos opietego to nie jest zle ale w skukience z duzym wzorem tragedia.. najsmieszniejesze jest to ze z przodu i z tylu trzeba sie dobrze wpatrzec zeby widziec ze mam brzuch ale bokiem.... ehsss... wieloryb nadplywa
jutro zrobie w jakis normalniejszych ciuchach.. bo dziwne jest to ze w spodniach i bluzce wygladam fajnie a w sukienkach strasznie.. no ale przeciez nie bede chodzic w takim upale w jeansach...
31 tydz 7.5 na plusie..
wyglądasz PIĘKNIE!!!! masz tylko śliczny, krągły, zgrabny brzusio!!!!
Stary 2010-06-11, 12:05   #997
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witam dziewczynki Dziekuje za mile slowa na temat mojego brzusia
Cytat:
Witajcie!

Ja się nie udzielam, ale w miarę na bieżąco śledzę...
Mam pytanko- jestem w 20 tc (w sumie to 21) i od 2 dni słabo lub prawie wcale nie czuję ruchów maleństwa! Czy Wam też tak się zdarzało? Wcześniej ruchy były wyraźne a teraz prawie nic...Tłumaczę to sobie upałem ale jestem przerażona. Mam w pracy przychodnie ale nie ma gina dzisiaj, czy zwykły lekarz może cos stwierdzić np słuchawkami? Prosze o odpowiedź..
Ja tez tak mialam i tez w podobnym tygodniu. Stukalam, pukalam do brzuszka i zadnego odzewu nie bylo, czasem tylko leciutkie myzianie. Ale najadlam sie slodyczy i poskutkowalo a po kilku dniach wszystko wrocilo do normy i wiercil sie jak wczesniej

Na temat rozstepow juz kiedys pisalam ale napisze jeszcze raz: na brzuszku na szczescie nie mam wogole jak narazie i mam nadzieje ze tak zostanie, na piersiach mialam straszne ale zaczely sie pojawiac jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy, teraz koncze juz 2 tubke kremu z Vichy i rewelacja zostaly mi moze ze 3 takie wieksze ale na nie tez przyjdzie czas bo juz nie maja takiego intensywnego koloru jak wczesniej. Miesiac smarowania i powinnam sie ich calkowicie pozbyc. Nie zgodze sie jednak z tym ze jak ktos ma miec to bedzie mial i zadne kremy nie pomoga, gdybym nie zaczela smarowac brzuszka i piersi to pewnie wygladaly by okropnie. oczywiscie nie kazdy krem pomaga bo w sumie nie ma sie czego spodziewac po kremie za 20zl ale drozsza inewstycja napewno sie oplaci/oplacila przynajmniej w moim przypadku. A jeszcze nie spotkalam sie z przypadkiem zeby rozstepy same od siebie zniknely...szczegolnie te powstale podczas ciazy.

Ufff u mnie trz upal straszny ale naszszczescie jade dzisiaj na basen odkryty wiec sie cos schlodze i moze opale troszke
oststnio zaczal mi dokuczac bol po bokach brzucha przy przekrecaniu sie wrrr niemile uczucie ale jak juz pisalyscie to podobno normalne. Zaczely mi sie tez mdlosci ledwo co sie skonczyle te od poczatku ciazy bo wymiotowalam do 6mc i znowu to samo az mi sie ryczec chce
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:07   #998
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Właśnie pomalowałam sobie paznokcie u stóp....O matko co to był za wyczyn!!!Ledwo sięgałam.Nie wiem co to będzie potem,Tż mi raczej nie pomaluje,bo bym miała lakier chyba aż po kostki...
Też miałam z tym problem ostatnio
Pomalowałam, ale męczące to było strasznie.

I tak się zastanawiam kto mi pomaluje np. za miesiąc jak nie dam rady... oraz kto mnie będzie depilował bo przyznam, że już swoich intymnych części ciała nie jestem w stanie zobaczyć inaczej niż w lusterku
Stary 2010-06-11, 12:10   #999
ycnan
Zadomowienie

Witam Kochane mamuśki
Kolejny upalny dzień. Dostałam zakaz wychodzenia z domu

Cytaty, jak zwykle, wcięło, więc piszę, co pamiętam.

Brzuszki wszystkie śliczne
martucha84, wyglądasz cudownie, nic z wielorybka nie widzę

Kalex, niezły numer z płcią. Ale chyba wcześnie mieliście córeczkę rozpoznaną, a wtedy, wiadomo, nie trudno o pomyłkę.
Mam nadzieję, że nie poszalałaś za bardzo z zakupem sukieneczek

Za wszystkie dzisiejsze/jutrzejsze wizyty trzymam kciuki.

Astorianka, gratuluję córeczki Z "fachowcem" poradzi sobie tata, skoro ma być przy wszystkim, więc nie masz się co martwić

kasienka1701, faktycznie, bardzo mało przybyło ci tych kilogramków. Ale skoro z dzieciaczkiem wszystko w porządku, to tylko się cieszyć możesz - nie będzie czego zrzucać po porodzie

naked21, super, że synuś już taki duży
Kurczę, to to moje dzieciątko faktycznie chudzinka Jestem w 25 tygodniu a on ledwie 600g waży

Klarissa, trzymam kciuki za jutrzejsza obronę
Ja jutro cały dzień na uczelni, bo mam wieeelki egzamin. Nie stresuję się zbytnio, ale szkoda zmarnowanego dnia, bo egzamin składać się ma 4 części, każda po około 1-1,5 godziny Wykończę się tam jutro. Muszę się zaopatrzyć w baniak wody

Dobry pomysł, żeby teściowie kupili coś tańszego Będą mieli swój wkład, a wy nie będziecie mieć wyrzutów sumienia

aaannnnnnaaa, super, że dzieciaczek już się obrócił

Pomidora, cieszę się, że humor dopisuje
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:11   #1000
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
A takie gdzieś do ramion,troche za.Teraz obciełam się na boba-goła szyja to jest to w te upalne dni
To tak jak i ja tylko ze ja mialam dluuugie wloski i teraz troche zaluje bo ten moj bob to taki nie za bardzo tej fryzjerce wyszedl i jak sie zobaczylam w lustrze to sie o malo nie poplakalam. Teraz sama troszke zmodyfikowalam fryzurke i jest lepiej
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:14   #1001
gabisun
Zakorzenienie

Czarna wysłane
Majka dzięki

A na niedobór żelaza dobra jest też natka pietruszki na kanapce z pomidorkiem w ogóle jej nie czuć ja sobie czasami serwuję, chociaż wyniki mam dobre ale nigdy nic nie wiadomo

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:16   #1002
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie taką sieć widocznych żyłek na brzuszku, szczególnie po bokach?
ja mam taka sama siateczka na brzuchu, jak na dekolcie i piersiach, skąd to się bierze na brzuchu

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Lenka mam to samo, ciągle brzusio boli i dzidzia hiperaktywna. Oj nna nospie to ja chyba do 21 nie pociągnę. Wieczorem zadzwonię do mojej ginki...znowu....i zobaczymy co powie. A co ty bierzesz na twardniejący brzuszek?
Biorę nospę 3x1 i tak samo magnez, ale mi się wydaje że to za mało.. Wczoraj znowu myślałam że pojadę do szpitala, brzuch mi twardniał co 10 min.. ale byłam sama w domu i dopiero po kilku nospach przeszło, to się uspokoiłam. Ale ten ból brzucha i skurcze to zsługa mamy i teściowej, przez telefon mnie obie kobity zdenerwowały

Astorianka, gratuluję córci
gabisun, pięknie wyglądasz
Kalex, ale wam synuś niespodziankę zrobił
Klarissa, to trzymam kciuki za obronę A teściową to masz udaną
martucha, pięknie wyglądasz!
Stary 2010-06-11, 12:42   #1003
elenka1
Rozeznanie

ojjj dzisiaj tragedia ja siedze przy wiatraku i ledwie zipe
http://allegro.pl/item1059703169_tun...k_idealna.html
zamowilam sobie tuniczke jak ktoras ma ochote to zamawiac bo tania a napewno sie przyda na to lato
PS co te mamy ktore rodzily w maju robia z dzieciaczkami w takie upaly??? chyba z takimi malenstwami w domciu siedza

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:46   #1004
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy. Zaraz pójdę do przychodni po wyniki badań to może pielęgniarka osłucha mi brzuszek, w każdym razie zapytam czy mogą.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:49   #1005
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro jedziemy do Gdańska na jeden dzień Po prostu jestem przeszczęśliwa I do Ikei zajrzymy, może coś dokupimy małemu
jutro przynajmniej ma być znośniejsza pogoda w Gdańsku- ok. 20stC - przynajmniej się nie będziemy smazyć. Ja jutro może zahaczę o outlet na szadółkach i może o ikeę też przy okazji
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:53   #1006
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
jutro przynajmniej ma być znośniejsza pogoda w Gdańsku- ok. 20stC - przynajmniej się nie będziemy smazyć. Ja jutro może zahaczę o outlet na szadółkach i może o ikeę też przy okazji
ale dobrze dziewczyna ktore maja ikee w miescie u mnie niestety nie ma a uwielbiammm tam robic zakupy

udanych zakupów

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-11, 12:55   #1007
martucha84
Zakorzenienie

abz ninaad kasienka1701 Szczęśliwa naked21 Klarissa szokoladka malwina Pomidora majka59 czarnaelizabeth ycnan Lenka dziekuje za mile slowa...
posluchalam sie Was i mam bluzke odcieta pod piersiami.. czuje sie o niebo lepiej...

Zuziczka gratuluje owocnych zakupow

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-06-11 o 12:57
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 12:59   #1008
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
naked21 Klarissa szokoladka malwina Pomidora majka59 czarnaelizabeth ycnan Lenka dziekuje za mile slowa...
posluchalam sie Was i mam bluzke odcieta pod piersiami.. czuje sie o niebo lepiej...

wow zgrabniusio wygladasz
zaczelas juz pakowanie do szpitala???? bo u Ciebie to juz niedlugo a nawet bardzo blisko

OLA 6.10.2010
Stary 2010-06-11, 13:31   #1009
ycnan
Zadomowienie

elenka1, niby ma "niebawem" gdzieś w świętokrzyskim powstać Ikea, ale to słyszę już od roku :/

Cytat:
...i ślicznie wyglądasz Od razu brzusio bardziej widoczny.
Ja wszystkie bluzeczki mam właśnie odcięte pod biustem, lub zupełnie obcisłe. Ale sukieneczki też uwielbiam i super się w nich czuję z brzuszkiem. Grunt to znaleźć odpowiedni krój na nową figurę

Postaram się jutro wkleić zdjęcie w moim najnowszym nabytku (za całe 19zł ^^). Wyglądam cudownie tzn, mój brzuszek ;P

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-11 o 13:32
Stary 2010-06-11, 13:40   #1010
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Kalex-a to ci jaja lekarz zafundowal! Ja sie bardzo ciesze z synusia, ty na pewno tez. A maz to pewnie z 10cm urosl

Kupilam tez materac do lozeczka, ale najtanszy piankowy. Doszlam do wniosku ze 4kg dziecko i gwarantowana mozliwosc zasikania go 100razy sprawiaja,ze wole kupic drugi materac w razie potrzeby, niz kombinowac z drogim od razu.. Nie wiem czy dobre to wytlumaczenie, ale nas przekonalo
Żebyś wiedziała, ze jaja, tekst ci się udał
A co do materacyków to na szczęście ktoś wymyślił ceratki zeby nie przemakało na materac w razie "wypadku"

Cytat:
Abz, już pisąaam na innym wątku, ale również tutaj - gratulacje z powodu udanej wizyty Co do zdjęcia z usg - ja to mam wrażenie, że odkąż zaczęłam młodego czuć, nie zależy mi już na zdjeciach. Wcześniej to było jakby potwierdzenie, ze jestem w ciąży, a teraz, jak mały szaleje, to co mam potwierdzać Dzięki za odpowiedź odnośnie glukozy.
Ja chciałam fotkę, bo zawsze to pamiatka jak mały rósł. Ale najfajniejsza i tak bedzie pamiatka z 3d takze poczekam

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja odebrałam wyniki z moczu i nie wiem jak je moja teściowa oglądała, że tam widziała wszystko źle, ale właśnie jest dobrze (to znaczy lepiej) bo bakterie nieliczne!
Jednak dobrze czułaś, zeby nie do końca wierzyć teściowej.

Cytat:
Mam pytanko- jestem w 20 tc (w sumie to 21) i od 2 dni słabo lub prawie wcale nie czuję ruchów maleństwa!
Wiesz, ja to w 20tc dopiero zaczęłam w ogóle czuć ruchy takze ja bym się nie przejmowała. Mój też sie mało rusza i nadal nieregularnie

Cytat:
Jutro jedziemy do Gdańska na jeden dzień Po prostu jestem przeszczęśliwa I do Ikei zajrzymy, może coś dokupimy małemu
Z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej współczuję podróży w takim upale...

Cytat:
a myślałam, ze tak zupełnie "na chłopca". Ja też mam włosy do ramion, ale w razie czego je jakoś zepnę zeby odsłonic szyje, nie odważę sie na cięcie, bo moje włosy są zbyt niesforne na takie proste fryzurki i musiałabym wiecznie je układać.

Cytat:
w tej bluzeczce również świetnie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:46   #1011
fem
Raczkowanie

cześć mamuski...
pogoda rewelacyjna
niestety nie omijają mnie spuchnięcia stóp i dłoni... masakra... moczę sobie w chłodnej wodzie, daje to jedynie ulgę (bo chłodno) na chwilę, bo wyjdę z domu to sandałki mnie uciskają... no cóż zmiana na japonki chyba będzie najwłaścowsza

Atlidee, Ewcia811211, NIKaP-n dziekuje bardzo

Ilonko... współczuję kłopotów z zaświadczeniem, ale głowa do góry, tak jak dziewczyny piszą myslę, że wystarczy im zaświadczenie w którym tygodniu jesteś i kiedy poród i czy ciąża nie jest zagrożona (to chyba ważne)... będzie dobrze i pojedziesz na swoje ukochane wakacje... trzymam (doczytałam że już załatwione - super)

Suszilda śliczny brzucholek... taki trochę spiczasty
alicia4też masz przeuroczy brzucholek... u mnie również widaż żyłki na brzuchu i na nogach i na piersiach i wogóle na całym ciele
czarnaelizabeth mła cudowny wielorybie ze slicznym brzuszkiem

starapanna nie wiem czy akurat po szyjce ale czuję kopniaki w samym dole i w pęcherz...

Astorianka gratuluję

Kalex ale numer... małe zaskoczenie a imie bardzo mi sie podoba

martucha84 dla mnie wyglądasz przecudownie, nawet w tej długiej wzorzystej sukience... zakochałam się w twoim brzuszku

Cytat:
Napisane przez kasienka1701
A w ramach walki w upałem poszłam wczoraj do fryzmejkera i obciachałam włosy na krótko,a co się bedę kisić
kurcze zazdroszczę ... ja sie wybieram ...wybieram... i sie wybrać nie mogę....

Klarissa kciuki zacisniete

Beata_Batumi też czuję moją córeczkę słabiej, ale dzisiaj rano dała o sobie troszkę bardziej znać... moja kochana nie martw sie na zapas, najważniejsze, że czujesz...

Cytat:
Napisane przez Pomidora
A ja dziś się wyspałam Nie wiem dlaczego, poduszkami się obłożyłam i spałam całą noc
no to wspaniale, że noc przespana... ja mam ostatnio fazę na sen... śpię do 11, ale w nocy nie chce mi się spać...
a propos listy, to mam wrażenie, że moja Lidia wyróżnia się wielkościa czcionki... hm.. nie żebym narzekałą, ale ...

Cytat:
Napisane przez kasienka1701
ja już zrezygnowałam z koloru na paznokciach u stóp, bo całe palce sobie malowałam... masakra... teraz pomalowałam bezbarwnym i chyba tak zostanie....

muszę się dzisiaj wybrac na małe zakupki kosmetyczne, bo wszystko prawie na raz mi się skończyło
a dzisiaj na obiadek : KNEDLE Z TRUSKAWKAMI mniam...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png

Edytowane przez fem
Czas edycji: 2010-06-11 o 13:49
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 13:54   #1012
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
abz ninaad kasienka1701 Szczęśliwa naked21 Klarissa szokoladka malwina Pomidora majka59 czarnaelizabeth ycnan Lenka dziekuje za mile slowa...

ślicznie wyglądasz brzusio pięknie wygląda taki zaakcentowany

Fem-ale mi smaka narobiłas knedlami!!!

ja wczoraj 152 pierogi z truskawkami zrobiłam, sama zjadła 6 , na dzisiaj nic nie zostało
cebulową robiłam i na póxne drugie będzie lekka sałatka z kurczakiem
Stary 2010-06-11, 14:00   #1013
Ray
Zakorzenienie

beata batumi nie marte sie to normalne

ja w corka mialam takie dni wlasnie ze np 3 dni nie czulam panikowalam i na usg raz bylam sprawdzic, i bylo ok
dziecko rozwija sie etapami tak, cos podobnie jak rosnie brzuch i w fazie intensywnego rozwoju jego aktywnosc slabnie potem znow nabiera sil i sie wiecej rusza jesli czujesz jakie kolwiek ruchy to jest ok teraz jest taki upal ze i jemu sie pewnie udziela
i duzo zalezy od ulozenia dziecka... ja czasem czuje wyrazne kopniaki az brzuch podskakuje a czasem tylko wiercenie sie..

moja druga corka to taki nocny marek w dzien sie rusza troche wierci bardziej a za to w nocy energi dostaje az sie boje czy jej to nie zostanie po porodzie

upal jak nie wiem.... jeszcze godzine poczekam w domu i pojde sie poopalac godzine tzn nogi a reszte w cien dam

ladnie dziewczyny wygladacie ja w ciuchach czuje sie ok ale jak sie robiore do kostiumu to zal i rozpacz.... uda mam mega grube i dupa jak szafa no coz trudno... dobrze ze chodz mozna ciuchami to jakos troche zakamuflowac
Stary 2010-06-11, 14:07   #1014
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja w ciuchach czuje sie ok ale jak sie robiore do kostiumu to zal i rozpacz.... uda mam mega grube i dupa jak szafa no coz trudno... dobrze ze chodz mozna ciuchami to jakos troche zakamuflowac
Hehe, ja swoimi udami jestem przerażona troszkę... Zawsze miałam dość masywne (umięśnione), ale teraz, jak stanę na baczność, to nawet prześwitu między nimi nie ma A tyłek też mi się rozlazł i mój, dawniej, kaczy kuperek/murzyński zadek wydaje się teraz ogromny w spodniach. Dlatego teraz preferuję spódnice i sukienki
Stary 2010-06-11, 14:16   #1015
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
a ja jestem po wczorajszej wizycie u gina
27 tc /nadal 8kg + / waga synka 1200
rosnie mi mój królewicz jak na drożdżach i juz nawet sie odwrócił główką w dól. wszystkie pomiary są ok, ale nie ma to jak oglądać dzidziolka w 3d hehe
No to super, że maluch rośnie. 1,2 kg to już coś

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
d

Szczęsliwa, a do kiedy ty chcesz pracować
Mam zamiar (i bardzo bym chciała) do końca lipca- czyli do końca 7-go miesiąca. Ale wszystko zależy od samopoczucia i zdrowia. Muszę przyznać, że przy dzisiejszym i wczorajszym upale nie jest najlepiej, stopy i łydki chyba mi zaraz popękają No ale od jutra znowu ochłodzenie, więc damy radę.

Nie pamiętam, czy gratulowałam obrony? chyba tak. A zdjęcia sprytne- brzusia praktycznie brak.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja odebrałam wyniki z moczu i nie wiem jak je moja teściowa oglądała, że tam widziała wszystko źle, ale właśnie jest dobrze (to znaczy lepiej) bo bakterie nieliczne!
No widzisz, więcej jej nie pozwalaj odbierać wyników, niepotrzebnie Cię stresowała.

Cytat:
Mam pytanko- jestem w 20 tc (w sumie to 21) i od 2 dni słabo lub prawie wcale nie czuję ruchów maleństwa! Czy Wam też tak się zdarzało?
Spróbuj najeść się czekolady i połóż się na lewym boku- działa A jak nie to czekaj cierpliwie, dzieciaczek w tym okresie może mieć bardziej leniwe dni. Nie martw się.

Cytat:
Ząbek zrobiony, bo jedna dziurka się ukryła. Tylko po znieczuleniu miałam przeboje, bo mi brzuch twardniał jak nigdy - dobrze, że nie mam więcej ząbków do zrobienia!
Ja też w tym tygodniu miałam robiony jeden ząbek- reszta w porządku. Ale ja nigdy nie biorę znieczulenia nawet przy kanałowym leczeniu nie brałam- nie lubię tego uczucia odrętwienia

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
I każdy jeden lekarz powiedział mi że to jest najbezpieczniejszy środek transportu. Miałam do wyboru 12 godzin jazdy samochodem lub 3 godziny lotu. Na naszym forum dziewczyny też latają i wszytko jest ok. Nie znalazłam negatywnych artykułów na ten temat wręcz przeciwnie
Też czytałam i słyszałam z ust lekarzy, że latanie jest bezpieczniejsze od wielogodzinnej jazdy autem. Oczywiście przy "książkowej" ciąży i braku dolegliwości np. ze strony ciśnienia czy serca.
Spokojnie leć, jeśli z ciążą jest ok. Ciekawe jak zniesiesz upały, moje nogi to baniaki a jest u nas teraz ok. 30 stopni. Życzę udanego wyjazdu

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
teraz koncze juz 2 tubke kremu z Vichy i rewelacja zostaly mi moze ze 3 takie wieksze ale na nie tez przyjdzie czas bo juz nie maja takiego intensywnego koloru jak wczesniej. Miesiac smarowania i powinnam sie ich calkowicie pozbyc. :
Jaki to konkretnie krem? Sprawdzałaś czy można w ciąży?
Zniknąć to one nie znikną, bo nie znikają nigdy- to przecież normalne blizny. Rozjaśniają się, wyrównują, spłycają ale nadal są- niestety.
Jakiś czas temu był program u Drzyzgi na temat rozstępów (wypowiadali sie lekarze i kosmetyczki, robili przykładowe zabiegi, prezentowali sprzęt) - i nawet drogie zabiegi kosmetyczne nie są w stanie całkowicie usnąć rozstępów.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
jWczoraj znowu myślałam że pojadę do szpitala, brzuch mi twardniał co 10 min.. ale byłam sama w domu i dopiero po kilku nospach przeszło, to się uspokoiłam. Ale ten ból brzucha i skurcze to zsługa mamy i teściowej, przez telefon mnie obie kobity zdenerwowały
Lenka- Ty się nie denerwuj, nie możesz teraz. Jak Cię wkurzają to wcale z nimi nie gadaj
A może następnym razem przy takim silnym napinaniu naprawdę jedź do szpitala, zrobią Ktg i zobaczą czy wszystko w porządku. Może powinnaś brać jakieś leki? Jak np. Szokoldka?

Cytat:
Też dobrze Nie gorąco dziś w takich długich getrach?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:17   #1016
alicia4
Raczkowanie

czarnaelizabeth, Ewcia, cellaris, Nika, szokoladka, kliwia, malwina, elenka, Mpik, Szczęśliwa, fem - dziękuję Wam za komplementy, jesteście kochane

Cytat:
Co do zdjęcia z usg - ja to mam wrażenie, że odkąż zaczęłam młodego czuć, nie zależy mi już na zdjeciach. Wcześniej to było jakby potwierdzenie, ze jestem w ciąży, a teraz, jak mały szaleje, to co mam potwierdzać
Mam tak samo, maleństwo ciągle kopie to co tu potwierdzać. Tak że ostatnio na usg oddałam cały czas mojemu Tż na patrzenie w ekran, bo był pierwszy raz ze mną i miał straszną radochę.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Podejrzewam,że te chudzinki mają gorzej, bo nigdy siebie nie widziały w takim stanie.
Ja do grubasów się chyba nie zaliczam, a w ogóle nie mam problemów z "nową figurą". Dodatkowe kilogramy być muszą, bo to wszystko dla dobra maleństwa, a jaka dumna jestem jestem z wystającego brzuszka.

Cytat:
Też mam ten problem. Ostatnio właśnie zastanawiałam się czy czasem nie przeszkolić Tż w zarzucaniu lakieru na pazurki, póki jeszcze zobaczę przez brzuch co nabroił

Dziękuję też wszystkim za odpowiedź o siateczkę na brzuszku. U mnie na piersiach też występuje, ale o tym piszą we wszystkich poradnikach, a o tym że na brzuchu to jeszcze nigdzie nie czytałam.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:20   #1017
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
ja wczoraj 152 pierogi z truskawkami zrobiłam, sama zjadła 6 , na dzisiaj nic nie zostało
Wow Ale bym zjadła takiego pieroga z truskawką

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:22   #1018
Weronisia
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Myślałam, że jak wejdę raz dziennie, to wszystko nadrobię... a wy tyle piszecie, że przeczytanie tych wszystkich stron graniczy z cudem

Mi się ogólnie nie che siedzieć przed kompem. Jest gorąco, boli mnie bok i rwa kulszowa. Wolę spacerować, albo leżeć.

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie taką sieć widocznych żyłek na brzuszku, szczególnie po bokach?
Ja mam takie żyłki na brzuchu i na piersiach

Właśnie wciagnęłam dwie miseczki lodów i idę poleżeć na słoneczku.
Synuś mnie tak strasznie kopie, że chyba mu się nie podoba, że tyle siedzę zgięta, może mu ciasno?....
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:38   #1019
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Zuziczka - tekst z jajami bardzo adekwatny

ycnan - na szczęście jeszcze nic nie kupowaliśmy, będziemy robić wyprawkę gdzieś w sierpniu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 14:58   #1020
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

martucha84 ale Ci ładnie w różu Bardzo fajny krój tej tuniki..
Też mam podobną do Twojej długą, szeroką suknię i wyglądam ok tylko jak założę do niej szeroki pas na biodra,pod brzuszkiem.. robi się bardziej dopasowana i jakoś lepiej się tak czuję

Jeśli chodzi o rozstępy to u mnie one nie zniknęły! Zbladły i prawie zlały się ze skórą, na tyle że nie zaprzątają mi głowy, ale są.

ycan nie wiem czy dobrze pamiętam, czy to Ty kiedyś wysyłałaś dziewczynom na maila wersję elektroniczną '' Języka niemowląt" lub " Języka dwulatka" Tracy Hogg?Mogłabym też prosić.. Podaję maila na pw
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości