Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 19:32   #1381
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

NIKE już witałam a WILCZKA teraz serdecznie witam i zgadzam się YCNAN,że skoro nie ma skierowania do szpitala to nie ma się czym martwić bo to niepotrzebne nerwy dla Ciebie i Gabrysi

POMI ciuszki super!!ja też mam dwa wory,choć nawet nie przypuszczałam,ze dostanę,bo się nie zapowiadało ale bardzo sie cieszę.A te co nie mają jeszcze to spokojnie bo gdyby nie te prezentowe worki to miałabym dwa body z Lidla hehe

ASTORIANKA jak dla mnie to Alicja!!!i nie daj się Rydzykuniom hihihi

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:42   #1382
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ninaad, i jak tam po lekarzu?
wszystko ok, ale nie chce mi się dziś stukać w klawiaurę - odezwę się jutro rano
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:58   #1383
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
my mamy ksiegowa w biurze neizaleznym - na miesicie - wiec tam napewno ktos bedzie - czy moge to wszytko dostarczyc jej a ona juz wypisze i wysle do zus? czy ona wypisze a wysylac bedzie dyr?
no i ostatnie pytanie -czy kase bede dostawac co miesiac np 1 jak wyplate czy jak dotej pory - jak sie zusowi chce - nieregularnie i raz za 1 l4 raz za 2, itd..
Na te pytania to ja już naprawdę nie umiem odpowiedzieć :-(
U nas jest duży zaklad pracy, więc zarówno L-4 jak i macierzyński wypłacany jest w terminie wypłaty bez żadnych opóźnień. Wydaje mi się, że wypłaty macierzyńskiego powinny być bardziej regularne niż L-4, bo teraz dostarczysz zaświadczenie raz i będziesz dostawała zasiłek przez 20 tygodni (plus ewentualne 2) a nie tak jak przy zwolnieniu, że nowy kwitek dostarczałaś co miesiąc i co miesiąc od nowa ruszała procedura wypłaty zasiłku chorobowego.
A o to gdzie dostarczyć zaświadczenie o porodzie najlepiej zapytaj już teraz w pracy, i nie będzie problemu w sierpniu. Lepiej się teraz dowiedzieć, bo później będzie z tym pewnie biegał mąż.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.. u mnie dzisiaj koszmarny dzień Strasznie boli mnie brzuch, mój promotor doprowadził mnie do białej gorączki normalnie...
Brak słów poprostu, ale niestety tacy "profesorowie" zawsze istnieli i istnieć będą dopóki ktoś z tym porządku nie zrobi... uczelnie pozwalają, a student rzadko się poskarży, bo jeszcze przed nim obrona.... takie same hece były i u nas. Chamstwo na maksa.

Nie martw się, teraz dziecko jest najważniejsze. Myśl tylko o tym. Chociaż rozumiem, że wkur..... jest fakt, że zapierdzielałaś z napinającym się brzuchem, najpierw tydzień przed kompem, a później jeszcze to siedzenie pod gabinetem. I wszystko na nic.....

Cytat:
Dziewczyny, możecie mnie zlinczować, ale obfotografowałam garderobę Tymka
No, no niezła kolekcja Masz już wszystko jeśli chodzi o ciuszki?

Cytat:
Napisane przez wilczek Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie Wizażanki!
Witam i zapraszamy na wątek. Kilka dziewczyn ma skracającą się lub miękką szyjkę, więc na pewno Ci jakiejś rady udzielą. Jak długa jest ta Twoja szyjka? Masz obowiązkowe leżenie? Nie martw się zbytnio, skracająca się szyjka nie jest jeszcze wyrokiem wczesnego porodu. Dużo odpoczywaj i słuchaj lekarza, a będzie na pewno ok.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam! ja już po usg,

Dzisiaj przyszła moja paka z All, tylko się nie śmiejcie: przewijak, butelka Avent, majty Hartmanna poporodowe, podkłady ceratkowe, pieluszki tetrowe, woreczki paklanki i osłonki na piersi z Aventu
Fajnie,że u lekarza wszystko dobrze.
Jakie są pieluchy, które zamówiłaś? Porządne tzn. grube? Bo ja ostatnio oglądałam tetry w Carrefourze i były dosłownie przeźroczyste. Jeśli
są fajne, to daj link do sprzedawcy.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
]macie sprawdzonych sprzedawców na All[/U]? Chodzi o to, by ciuszki były dobre gatunkowo, ale i niedrogie.
Ja mam ciuszki od nich, są fajne.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=13462963

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A mnie właśnie wkurzył mój mąż. Jakiś czas temu siedzielismy i myśleliśmy nad imionami.
I dlatego my nie mówiliśmy nikomu z rodziny o imieniu, dopóki nie postanowiliśmy ostatecznie między sobą i nie było pewności co do płci.
Jak się dowiedzieliśmy, że córa ogłosiliśmy, że Dagmara. Oczywiście rodzice i teście kręcili nosami a my im na to, że to już postanowione i że ta kwestia nie podlega dyskusji. Koniec kropka. Coś tam marudzili, ale jak zobaczyli że nie ma dyskusji z nami to się skończyło i teraz sami pytają co u wnusi Dagusi słychać Całe szczęście nikt więcej z rodziny nie próbował komentować.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:17   #1384
martucha84
Zakorzenienie

Lenka brak słów....

Pomi piekne ciuszki

Wilczku witaj

gabisun super ze z dzidziolkiem wszytko ok

Szczęśliwa zapytam napewno bo wlasnie nie chce sie tym zajmowac w sierpniu i martwic...
Stary 2010-06-15, 20:33   #1385
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

EVELIOUSES już słów mi brakuje żeby opisać Twoje cudne nastawienie do życia, naprawde Słońce podziwiam Cie Mama napewno jest z Ciebie dumna

WILCZKU witamy wsród wzażanek

ASTORIANKA trzymam żebyś z mężusiem dogadała sę co do imiena. Nie sugeruj się jego rodzicami to Twoje dziecko i nikt za Ciebe nie powinien decydować, a jak komuś sie nie podoba imie które wybrałaś to trudno.

Dziękuje wszystkim dziewczynom które podzielily sie ze mna informacjami o maści Byłam tez w aptece i wytłumaczyła jak aplikowac, patrzyła na mnie jak na pacana, ale w nosie to mam. W ciąży jestem i wole o cos zapytac jeśli nie jestem pewna niz potem miec jakies problemy
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:34   #1386
fem
Raczkowanie

witam was kochane mamuśki serdecznie

od rana się jak zwykle stresowałam przed wizytą u gin, ale jak zwykle niepotrzebnie, bo jest super... trochę mi się przybrało na wadze.... mam już 10,1 kg na plusiemasakra...
ale damy radę... na pocieszenie poszłam do Smyka zobaczyc te wyprzedaże... i faktycznie są o jakieś 30%... natomiast weszłam też do Tesco - a tam jeszcze lepiej... zaraz sie wam pochwale moimi zdobyczami dla mojej niuni a jutro ma przyjść zamówiona pościel do łóżeczka... tak się cieszę

Cytat:
Napisane przez Weronisia
Fem nic się nie stresuj. Większość z nas tak przeżywa każdą wizytę
cieszy mnie to, że nie jestem sama... bo mam was

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa
Fem trzymam kciuki za wizytę.
dzięki za kciukasy

Cytat:
Napisane przez MisQa
kurcze laseczki, Wam też takie włosy na brzuchu porosły teraz w ciąży?
tez porosły...

oj dziewczyny... dziewczyny... co wy z tymi snami... filmów się naoglądały czy co...

zrobie tylko kolację to was ponadrabiam, bo znowu zaczęłyście tyle pisać...kurde

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:37   #1387
Pomidora
Zakorzenienie

Dziękuję pięknie za miłe słowa Cieszę się, że ciuszki się podobają. A teraz na poprawienie humoru: z tych ciuszków może kilka bodziaków kupiłam sama, reszta jest od mojej kuzynki, stąd taka piękna kolekcja! Sama pewnie kupiłabym dużo mniej, ale bardzo się cieszę, ze tyle mamy, bo nie muszę już nic dokupować A jeszcze kuzynka za tydzień przywiezie mi nową partię Tylko to są ciuszki od 56cm do 68cm, więc przekrój dość duży Dziewczyny, nie martwcie się, naprawdę zdążycie

Wilczek, witaj Na pewno wszystko będzie u was w porządku. Moja koleżanka miała passer założony i myślała, ze jak jej zdejmą to od razu urodzi. A po zdjęciu passera okazało się, że mała nie chce wychodzić. W koncu ciąża była przenoszona Także niekoniecznie musi być u ciebie źle! Chętnie dopiszę cię do listy, proszę tylko o imię i wiek

Angelikaw, jak zobaczyłam przepis, który wkleiłaś, to od razu zrobiłam to ciasto - bo rzeczywiście szybko się robi

Gabisun, pochwal się zakupami Ja też butelki z Aventu będę mieć, tak samo laktator ręczny.

Eveliouses, mamy bardzo podobne podejście do życia, wiesz? Kilka bliskich mi osób odeszło, książki "Życie po życiu" itp. czytałam tonami. I mam do tego podobne podejscie. Wiem, ze oni są, czuwają nad nami i czekają, bo kiedyś się spotkamy. Twoja Mama tak samo. Jesteś bardzo dzielną i silną kobietką, własnie dlatego, że tyle w tobie optymizmu

Wróżko, 10 lat z chorobą nowotworową to bardzo długo, twoja mama jest widocznie bardzo silna! Kochana, musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Jest też pomysł jego babci - Maria po Matce Bożej.... Ta i co jeszcze? Może od razu Rydzia albo Toruniana?
Przepraszam, ale nie mogłam ze śmiechu A co do imienia - tobie przede wszystkim ma się podobać, a nie wszystkim naokoło! W mojej rodzinie tez kręcili nosem na Tymka, a teraz się przyzwyczaili.

Weronisiu, oby przeszła ta rwa, bo wiem, że może przejsć z dnia na dzień I te żebra też! A co do ciuszków - rozmiary różne, więc myślę że dla jednego dziecka

Waniliaania, nie wiem, gdzie kuzynka kupiał ten kombinezon, bo to od niej dostałam. A nawet jak mi powie to pewnie nieaktualne bedzie, bo on był kupowany 2 lata temu.

Ycnan, w końcu poczujecie, ze jakieś imię dla synka pasuje, na pewno

Ilonko, trudno mi uwierzyć, że już zaraz do tej Grecji lecicie Ależ musisz być podekscytowana

Ninaad, dobrze, ze wszystko w porządku, a resztę prosimy jutro

Fem, śliczne ciuszki! Ten fioletowy kombinezonik wymiata!!!

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-06-15 o 20:38
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:49   #1388
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Dzieki Dziewczyny, jesteście kochane Szcześliwa tatum verde w sprayu mam od wczoraj, a wczoraj wieczorem wzielam apap (to jest paracetamol tylko inaczej sie nazywa), od dzis kolega meża wypisze mi zwolnienie do konca tyg. także Nikuś, pracowac nie bedę, troche sie wzbranialam, bo wiem jak u mnie w fimie patrzy sie na pracownika na zwolneniu (czyt. zło ostateczne), ale mój mąż wybił mi z glowy przejmowanie sie, i powiedział "jak sie beda pluc po twoim powrocie, to zaraz im mozesz przedstawic zwolenienie do konca ciazy"
i brawo dla męża
Ja jestem ostatnią osobą, która uważa, żeby naciągać zwolnienia itd, ale są sytuacje, gdzie są wyższe cele i trza się ugiąć jak potrzeba i swoje odleżeć. Więc nie masz Kochana mieć co wyrzutów, komu jak komu, ale Wam się to należy w końcu biegacie obie do tej pracy wciąż, a to już czas, gdy powinno się pomyśleć o odpoczynku

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nika u Was pracownica musi pisać wniosek na urlop macierzyński? U nas nie otrzymuje go obligatoryjnie po przedstawieniu aktu urodzenia dziecka/ zaświadczenia ze szpitala. Pisać musi dopiero na te 2 dodatkowe tygodnie.

Generalnie w każdej firmie powinien być wniosek złożony przez pracownika. Nie o zasiłek- bo to należy się bezceremonialnie, ale o urlop macierzyński. Tak samo, jak pracownica chce go skrócić (taka możliwość też jest). Te wnioski muszą być w dokumentach i to nie jest zależne od firmy, ale od przepisów- kodeks pracy o tym stanowi.
Niektóre firmy to olewają- świadomie bądź nie. Nie wiem- czy i jakie są sankcje- ale wniosek pracownika powinien byc złożony. Przecież do urlopu macierzyńskiego ma się prawo na 2 tyg przed datą planowanego porodu. I wyobraźcie sobie, że są sytuacje, że lekarz nie chce wystawić l4, bo uważa, że kobieta może się już starać o urlop macierzyński... i takie biedne kobity są później 2 tyg krócej z maleństwem w domu...

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
my mamy ksiegowa w biurze neizaleznym - na miesicie - wiec tam napewno ktos bedzie - czy moge to wszytko dostarczyc jej a ona juz wypisze i wysle do zus? czy ona wypisze a wysylac bedzie dyr?
no i ostatnie pytanie -czy kase bede dostawac co miesiac np 1 jak wyplate czy jak dotej pory - jak sie zusowi chce - nieregularnie i raz za 1 l4 raz za 2, itd..

Jak najbardziej możesz do księgowej. Możesz także do zusu i wtedy dopisz namiary na księgową i zaznacz, że z tego co się orientujesz dyrekcja jest na urlopie, więc podajesz namiar na księgową, która prowadzi dokementację Twojego pracodawcy

edit: dot. ostatecznego pytania

zasiłki macierzyńskie są zawsze wysyłane na koniec miesiąca- raz w miesiącu. Coś jak wypłata. Ale zanim dostaniesz zasiłek, muszą być na nowo ustalone uprawnienia, czyli druk z-3 z zakładu pracy i udzielenie urlopu macierzyńskiego.
Zus nie wysyła pieniędzy jak chce, jest wiele czynników, które wpływają na datę wysyłki zasiłku, więc jeśli dostajesz nieregularnie, tzn że pewnie dyrektorka nie wysyła regularnie do zusu. Takie zwolnienia jak nasze- ciążowe- z reguły ok. 28 dniowe nie mogą być za szybko wysłane, o tym też stanowi ustawa. Zasiłek otrzymuje się bowiem za okres "przechorowany" dlatego nie wolno zusowi wysłać zwolnienia do np. 28 czerwca wcześniej niż 7 dni naprzód, czyli można to zrealizować wypłatą na 21czerwca.

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-06-15 o 20:54
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:00   #1389
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisiu, oby przeszła ta rwa, bo wiem, że może przejsć z dnia na dzień I te żebra też!
Z dnia na dzień? Jeju, to byłoby super. Ja już momentami wymiękam i chce mi się beczeć z bólu.

W pierwszej ciąży bolało mnie pod żebrem całą ciążę, a w drugiej ciąży bolała mnie rwa całą ciążę.
Teraz boli mnie i nera i rwa Może nie będzie cała ciążę? Oby, bo zwariuję.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:21   #1390
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

aa i jeszcze jedno, czy któraś się orientuje, czy w sklepie 5-10-15 sa wyprzedaże? Bo zastanawiam się, czy zaczekać z zakupami, czy moze kupić online? http://sklep.51015kids.eu/

Body za 9,99 zł, pajace 19,99 - 24,99 zł, śpiochy 9,99zł - wydaje mi się, ze to ceny dość okazyjne...

Takie ceny są w 5-10-15 na wyprzedażach, ale powiem Tobie szczerze, że wiele rzeczy maja kiepskie gatunkowo... a za te same pieniążki można na wyprz w H&M albo w endo dostać o wiele lepsze gatunkowo... dlatego nie szalałabym z 5, 10, 15 przez neta, wolałabym dotknąć. Masz któreś z tych sklepów u siebie?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
angelikaw - w mieście to nie wiem. W CH po mleczarni nie potrafię się odnaleźć. Zbieram się też do SH na Warszyca, ale nie mam jakichś wielkich nadziei.
Raczej nastawiam się na Jurajską albo jakieś markety dzieciaczkowe w Łodzi. Liczę na jakąś MEGA WYPRZ i wtedy się obkupię

ło matko, jak masz Łódź niedaleko, albo w niej nawet mieszkasz, to dlaczego na giełdę nie skoczysz??

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Kasiu piękna wypraweczka, ja mam też juz tyle różności, a jeszcze stale mama albo ja coś kupujemy... no nie umiemy przeleźć obok tych wyprz-y

Lenko nie martw się, oni zazwyczaj tak w czerwcu podchodzą. Pomyśl co lepiej, czy iść do niego pogadać na osobności i poprosic o sprawdzenie w terminie i wyznaczenie dnia |"zero", czy lepiej ze spokojem poczekac na termin wrześniowy, poczytać, pouczyć sie...
Ja tak zrobiłam, na pewno teraz postąpiłabym tak samo, no ale nie spodziewałam się rok temu dzidzi...

Evelio... ja nawet nie doczytam tego, co napisałaś do końca, za bardzo ryczę...

fem tysz pikne ciuszencje zwłaszcza ten różowy śpiochal w kicię

Weronisiu ja mam notoryczny ból w stopie, a wcześniej był w pośladzie i to tysz ta cholerna rwa czasem boli mocniej, czasem mniej. Czasem zaczyna jak długo chodzę, a czasem budzę się juz "skurczona" z bólu...

Wilczku witaj nie martw się, będzie dobrze Na niektóre z nas los zsyła większe męczarnie, niz na inne. Ale juz za jakiś czas... będziemy się widywać z wózkami w Poznaniu
Gdzie rodzisz?

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

http://sklep.51015kids.eu/?asort=2471&kolor=3356
a to wyjątkowa okazja

Ilona ale Tobie tej Grecji zazdroszczę Matko jedyna, porządna fecia i opiekany chlebek... jami
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:23   #1391
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

fem

extra ciuszki. to wszystko z tesco? dzięki za potwierdzenie o wyprzedażach.

a z tym 5-10-15 NIKaP-n ma racje zdarzają się rzeczy dobre gatunkowo, ale też i gorszej jakości. a ceny czasem to mają kosmiczne

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:29   #1392
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
kasienka1701- to mnie nastraszyłaś ta krechą bo ja mam
E no nie ma czego się bać.Najwazniejsze,że to w ogóle znika.jednym zaraz po porodzie,innym trochę później.gorzej z rozstępami-to nie zniknie,a ja mam juz 2 na lewym cycolu

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.. u mnie dzisiaj koszmarny dzień Strasznie boli mnie brzuch, mój promotor doprowadził mnie do białej gorączki normalnie...
Lenka no nie wierzę,że takie chamstwo jest...Ja rozumiem,że można tak potraktować kogoś,kto ewidentnie sam prosi się o olewkę,ale na pewno nie kobieta w ciąży.Przede wszystkim sam fakt,że jesteś w ciąży powinien do czegoś mobilizować tego chama,a poza tym przecież ty powinnaś leżeć...Może powinnaś powiedzieć temu tumanowi,że musisz się bronić teraz,bo masz leżącą ciążę i nie będziesz mogła tego zrobić potem.Ja na twoim miejscu bym to wykorzystała.W dodatku poszłabym z tym do dziekana,że człeń totalnie olewa sprawę...Przeciez tyle razy pisałaś,że nie pojawiał się na seminarium,a teraz jeszcze kazał na siebie czekać tyle godzin jaśnie pan...Z chamami trzeba po chamsku,więc ja bym się nie poddawała i zrobiła wszystko,żeby się bronić teraz!!

Cytat:
Dziewczyny, możecie mnie zlinczować, ale obfotografowałam garderobę Tymka
Śliczne rzeczy.Ja swoich mam z 10 razy tyle,a jeszcze mam dostać.Chyba już zrezygnuję w przyjmowniaa darów,bo nawet 1/5 z tego nie zużyję.Może sprzedam na all,a zostawię sobie tylko te,które najbardziej mi się podobają
Dziś prasowałam te ciuszki,które już poprałam.Rany,tam się nawet nie ma gdzie z żelazkiem rozpędzić Takie maniunie to wsjo

Powiem wam szczerze,że jak tak porównuje ceny w sklepach z tymi z all,to czasem w ogóle nie opyla się kupować na allegro.Chodzi mi tu głównie o wszystkie gadżety poza ubrankami,bo te są dość tanie na all,ale poza tym często wychodzi nawet drożej biorąc pod uwagę przesyłkę,no i jeszcze zawsze istnieje ryzyko,że kupi się coś kiepskiego jakościowo.Szwagierka tak miała np z pościelą dla bobasa.Niby taka droga i super,super -sprzedawca,a pościel jak w płótna,szorstka i sztywna.Także jesli już coś kupować na allegro to tylko u kogoś sprawdzonego

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 21:55   #1393
martucha84
Zakorzenienie

NIKaP-n DZIEKUJEEE juz wszytko wiem jeszcze raz dziekuje za wszystkie informacje naprawde jestes wielka
(sercem oczywiscie )
Stary 2010-06-15, 21:58   #1394
alicia4
Raczkowanie

Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
ło matko, jak masz Łódź niedaleko, albo w niej nawet mieszkasz, to dlaczego na giełdę nie skoczysz??[COLOR="Silver"]

Hmm, chyba o niej zapomniałam...
No i jeszcze boję się, że jak mam za dużo do wyboru to już w ogóle nie wiem co wybrać.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
na pocieszenie poszłam do Smyka zobaczyc te wyprzedaże... i faktycznie są o jakieś 30%... natomiast weszłam też do Tesco - a tam jeszcze lepiej...
fem, A jakie cenki tych ubranek ze Smyka i z Tesco?

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-06-15 o 22:04
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:07   #1395
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu mamy się śmiać?

Gabi i pozostałe dziewczyny - macie sprawdzonych sprzedawców na All? Chodzi o to, by ciuszki były dobre gatunkowo, ale i niedrogie.
Ja jakoś nie potrafię kupować tam ubrań ;/
bo niektórzy uważają że to za wcześnie jeszcze ale co tam, tak mi jest wygodniej niż potem wszystko na raz a ciuszków nie zamawiałam na all wiec nie pomogę ale chętnie skorzystam z jakiegoś sprawdzonego linku

Ycnan, Szczęśliwa, Martucha dziękuję

Szczęśliwa te pieluchy które brałam nie są grube, kosztowały 1,19 za sztukę, ale z tego co pamiętam to sprzedawca miał w ofercie też super grube, zaraz sprawdzę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:09   #1396
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
EVELIOUSES już słów mi brakuje żeby opisać Twoje cudne nastawienie do życia, naprawde Słońce podziwiam Cie Mama napewno jest z Ciebie dumna
dziękiii,mam cichutką nadzieję,że jest dumna

Cytat:

Eveliouses, mamy bardzo podobne podejście do życia, wiesz? Kilka bliskich mi osób odeszło, książki "Życie po życiu" itp. czytałam tonami. I mam do tego podobne podejscie. Wiem, ze oni są, czuwają nad nami i czekają, bo kiedyś się spotkamy. Twoja Mama tak samo. Jesteś bardzo dzielną i silną kobietką, własnie dlatego, że tyle w tobie optymizmu

Wróżko, 10 lat z chorobą nowotworową to bardzo długo, twoja mama jest widocznie bardzo silna! Kochana, musi być dobrze
Pomiś miło,że mnie rozumiez i że podobnie myślimy-widać tak jest i już!!!
a co do Mamy Wróżki to też tak myślę,że jest silna!!!

Cytat:
Evelio... ja nawet nie doczytam tego, co napisałaś do końca, za bardzo ryczę...
Nikuś jak masz płakusiać to fakt,lepiej nie czytaj

DOBRANOC KOCHANE I DO JUTERKA
SPADAM NA MECZ BO UWIEEEELBIAM I MÓJ SZKRAB TEŻ BO KOPIE ZAWSZE NA TYPOWO MĘSKICH WIDOWISKACH TYPU KUBICA,BOKS,PIŁA NOŻNA
A MÓJ G SIĘ ŚMIEJE,ŻE TO TAK JAK MAMA LUBI HIHIHIHIH

KOLORKOWYCH SENKÓW I DZIĘKI ZA CIEPŁE SŁOWA

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:11   #1397
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisiu ja mam notoryczny ból w stopie, a wcześniej był w pośladzie i to tysz ta cholerna rwa czasem boli mocniej, czasem mniej. Czasem zaczyna jak długo chodzę, a czasem budzę się juz "skurczona" z bólu...
W stopie? Szok!
Ja mam rwę tylko w pośladku. Tak jakby ciągnęło od kości ogonowej, przez pośladek, do biodra.
Nieraz budzę się bez bólu i ból narasta w ciągu dnia,aż wieczorem staje się nie do zniesienia.
A nieraz budzę się już z bólem promieniującym nawet do uda i nawet nie wiem jak mam wstać z łózka
No a stopa, to już bardzo daleko jest od pośladka. Nie wyobrażam sobie...

Ja tą rwę miałam w drugiej ciąży. Ulżyło mi zaraz po porodzie. Boję się, że znowu tak długo będzie mnie to męczyć. A przecież jeszcze moja nerka ugniatana jest tak bardzo, że wyję....
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:25   #1398
Ray
Zakorzenienie

asia 23 ja mam wszystko ale z racji ze mam juz jedna corke, ale wszystko lezy na strychu w kartonach, dla mnie to za wczesnie zajmowac sie praniem ciuszkow do porodu zakurza sie znow ja ubranka wypakuje 1,5 mc przed porodem a wozek kupie na mc moze 3 tyg przed i tak nie bedzie od razu potrzebny.
Ja uwazam ze ze wszystkim mozna spokojnie w mc zdarzyc nie przemeczajac sie przy tym.

xxshinexx hehe.. do delegacji da sie przyzwyczaic ja juz meza nie widze 1,5 tyg tez tesknie ale mam corke ktora mi wypelnia caly dzien tak ze nie mam czasu pomyslec o tesknocie

widze ze duzo Alicji bedzie na watku ja jestem za Zzuzia albo Paulina jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie

meczy mnie zgaga od kilku dni bleeeee

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-06-15 o 22:28
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:36   #1399
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
angelikaw - w mieście to nie wiem. W CH po mleczarni nie potrafię się odnaleźć. Zbieram się też do SH na Warszyca, ale nie mam jakichś wielkich nadziei.
Raczej nastawiam się na Jurajską albo jakieś markety dzieciaczkowe w Łodzi. Liczę na jakąś MEGA WYPRZ i wtedy się obkupię
no właśnie zamierzam jechać do Bełchatowa do Leclerca, gdzie już kupowałam kilka ciuszków i są dobre gatunkowo, zamierzam też odwiedzić Pepco. Do Łodzi troszkę za daleko ;/ Może więc odwiedzę Tesco w Częstochowie i Galerie Jurajską.

fem - śliczne ciuszki

Cytat:
Angelikaw, jak zobaczyłam przepis, który wkleiłaś, to od razu zrobiłam to ciasto - bo rzeczywiście szybko się robi
ja jutro robię kolejne, bo dzisiejszego zostało tylko po kawałku na rano do kawy

Cytat:
Takie ceny są w 5-10-15 na wyprzedażach, ale powiem Tobie szczerze, że wiele rzeczy maja kiepskie gatunkowo... a za te same pieniążki można na wyprz w H&M albo w endo dostać o wiele lepsze gatunkowo... dlatego nie szalałabym z 5, 10, 15 przez neta, wolałabym dotknąć. Masz któreś z tych sklepów u siebie?
dzięki za radę

Cytat:
ło matko, jak masz Łódź niedaleko, albo w niej nawet mieszkasz, to dlaczego na giełdę nie skoczysz??
Do łodzi mam 80km i kiedyś jeździłam tam kilka razy w tygodniu, ale teraz to troszkę za daleko na samotną wyprawę (brzuch mi często twardnieje, więc się boję). A męża ciężko wyciągnąć... On nie znosi wszelkich Galerii Handlowych ;/

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Powiem wam szczerze,że jak tak porównuje ceny w sklepach z tymi z all,to czasem w ogóle nie opyla się kupować na allegro.Chodzi mi tu głównie o wszystkie gadżety poza ubrankami,bo te są dość tanie na all,ale poza tym często wychodzi nawet drożej biorąc pod uwagę przesyłkę,no i jeszcze zawsze istnieje ryzyko,że kupi się coś kiepskiego jakościowo.
Zgadzam się.. niby na aukcjach taniej niż w sklepie, ale dochodzi przesyłka i wtedy okazuje się,z ę przepłacamy ;/

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
bo niektórzy uważają że to za wcześnie jeszcze
za wczesnie? Zostało nam 3 -ce... zastanawiam się, czy z wszystkim zdążę... A mam ambitny plan mieć 90% wszystkich zakupów (w tym 100% wyprawki szpitalnej dla dziecka i dla mnie) na miesiąc przed porodem. Ostatni miesiąc chcę odpoczywać, zamiast zamartwiać się, czego mi brakuje.

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
dzięki, też rozważam zakupy u tego użytkownika.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 22:39   #1400
szokoladka74
Raczkowanie

Witaj Wilczku

Przyłączam się do gratulacji brzuszkowo-ciuszkowo-wózkowych i generalnego oburzenia na promotora ( to cham...),
wybaczcie jednak,że nie konkretnie każdej z osobna, bo jestem dobita...

Już drugi dzień boli mnie szyjka ( zasadniczo ten rejon). Nie mogę chodzić, jakby mnie tam ktoś metalową rurą zdzielił...
Mam koleżankę, która urodziła w 28 tyg. wcześniaczka, przez zbagatelizowanie objawów przez lekarkę (ona krwawiła, nie to co ja), ale wizje tego dziecka ma do dziś ( 6 rok leci jak dziewczynka jest jak warzywo...) i płakać mi sie chce na moją kobiecą medyczną bezsilność,
że na tak niewiele spraw mam wpływ.
oczywiście się martwię
wiadomo- "idź kobieto do lekarza"
ale nie mam siły, możecie nie wierzyć, ryczeć mi się chce
leżę pół dnia plackiem, nic nie mija, bo jak wstanę to jakbym jajo miała zaraz znieść
koszmar...

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 00:14   #1401
fem
Raczkowanie

ycnan, majka59 dziękuję za kciukasy

co do snów to ja ostatnio mam sny prorocze... to co przysni mi się w nocy następnego dnia sie spełnia... hm... czarownica ze mnie...

przesliczne te sukieneczki na allegro... jakbym miała wybierać to wybrałabym tą czerwoną... ja się w niej zakochałam
http://allegro.pl/item1065297173_suk..._ii_roz_s.html

mszu wracaj szybko do zdrowia

Lenka* współczuję promotora jakiś gbur straszny... normalnie

Pomidorko przecudne ciuszki ma Tymek pewnie juz cała wyprawka skompletowana
co do mojego kombinezoniku fioletowego to dla mnie też jest przecudny i najbadziej mi się podoba ze wszystkich rzeczy dla niuni

wilczek witaj kochana... z nami zawsze raźniej przesyłam ci dobrą energie

Eveliouses twoja historia zakręciła łezkę w moim oku...

NIKaP-n też mi się bardzo spodobał... bo ja kociara jestem jak ty
a i dzięki za info o macierzyńskim, bo też się nad tym zastanawiałam

asia-23 ciuszki są ze smyka i z tesco

alicia4 ceny ze smyka to tak: pajacyk welurowy z kotkiem-24zł, pajacyk bawełniany z kubusiem puchatkiem- 20zł, łapki niedrapki- 5 zł;
a z tesco pajacyk 3pak bawełna frotte biały- 17 zł, niebieskie z rózowymi rampersy 9,60zł, kombinezonik z kapturkiem- 32 zł... w tesco bardziej cenowo się opłaca ale trzeba trafić na przeceny....

angelikaw dziękuję

widzę, że idziecie już spać... a ja dopiero skończyłam czytać...hm... ale też się kłądę kręgosłup mi zaraz wysiądzie...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 07:18   #1402
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej..
witam z rana...
Domis właśnie chowa się za szafa żeby kupe zrobić..
zawsze tam ma hihi....

Dziś znów na truskawki jadę....
ale bede zbierał dla ciotek, bratowych, babci, no i dla na na mrożenie...
musz euzbierać ok 15 koszyczków:mdleje :
teściowa kazala przyjechac z pomocnikami, ale każdy woli zapłacić i mieć gotowe....wygodni są....
Może mama pojedzie ze mną to mi pomoże ..

Poza tym moja gardełko mi siada..z rana mam taką chrype że szok..

ZMykam..odezwe sie wieczorem,,,tylko nie piszcie za duzo hihi

Cza zmienic pieluszke (same przyjemności z rana blee)..
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 07:51   #1403
Ray
Zakorzenienie

ja juz ledwo patrze na truskawki bo codziennie po dwa razy jem :P
Stary 2010-06-16, 08:16   #1404
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja juz ledwo patrze na truskawki bo codziennie po dwa razy jem :P
a mnie się chyba nigdy nie znudzą- to moje ulubione owoce

Byłam wczoraj u lekarza, niby wszystko ok. A przynajmniej nie jest gorzej niż ostatnio, więc dalej mogę chodzić do pracy.
A wyniki z laboratorium wyszły znowu podręcznikowe- moja lekara mówiła, że ona takich nie miała nawet jak nie była w ciąży
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:43   #1405
angelikaw
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, jak mija dzień?

Wczoraj wieczorem musiałam się położyć i wziąć no-spę, bo tak strasznie bolało mnie podbrzusze... Chyba za dużo zrobiłam, jak na jeden dzień (łącznie ze sprzątaniem domu)... Dziś już ok, ale boli mnie, gdy kicham

Wezmę się za pranie ciuszków po moim bracie... Mama te najmniejsze i najładniejsze wydała, zostały mi takie nijakie - na starsze dziecko... No ale zobaczymy, co z nich będzie po praniu (w końcu mają już 8-9 lat!) i czy wszelkie plamy zejdą. Nie jest tego dużo, bo raptem 2 małe reklamóweczki (większość typowo dla chłopca), ale może coś się wybierze... Pierwsze pranioe robię więc w zwykłym proszku (mama tylko w takim prała), bo Loveli mi szkoda.

Namówiłam też męża na zakupy dziecięce w Częstochowie pod koniec tego tygodnia... Ale zaznaczyłam, że jak ma zamiar marudzić, to wolę jechać sama Mówi, ze pojedzie i będzie grzeczny hehe... Zobaczymy,,,

Miłego dnia!
Stary 2010-06-16, 08:50   #1406
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Pomidorko nieszkodzi,że pytasz,nawet się cieszę bo człowiek bardzo potrzebuje czasem zwierzyć się ze swoich smutków i przeżyć,tym bardziej jak odchodzi najcudowniejsza osoba pod słońcem,....
my też byłyśmy bardzo zżyte z Mamcią,choć nieraz zalazłam jej pewnie mocno za skórę bo mam taki charakterek,ze nie warto czasem bez kija podchodzić.Bardzo żałuje wielu sytuacji ale takie jest życie,że zawsze czegoś żałujemy i chcielibyśmy cofnąć czas...
Mamcia zmarła 8 mcy temu,w październiku-9 dni po moich urodzinach.Były to najsmutniejsze i najtragiczniejsze urodziny,święta i wogóle ten czas na żałobę,pewnie każdy inaczej przeżywa,ale kązdy musi go mieć.Musi być czas na żal,wielkie łzy,smutek,złość,gniew,te wszystkie emocje muszą zaistnieć-inaczej się chyba nie da.Właśnie niewiem skąd we mnie tyle radośći mimo wszystko...bo i tak codziennie zdarza sie moment,że płacze za Nią i tęsknię cholernie..
tym bardziej,że Mama odeszła nagle,niespodziewanie,mia ła zaledwie 54 lata więc wiek jak najmniej dobry na umieranie...ale widać tak miało być,choć tego nigdy nie zrozumiem i nie zaakceptuje i nie pogodze się z tym.Tak mi się przynajmniej wydaje,a może już w sumie pogodziłam się z tym??niewiem,bardzo cieżko oddać tak skrajne emocje i uczucia.Nikt nie zrozumie takiej osoby dopóki tego nie przeżyje,a w sumie każdego z nas to czeka,niestety...
a ja Cie doskonale rozumiem, bo 3 lata temu w wypadku zginał mój tatko, miał 46 lat. wychodził z domu usmiechniety a wieczorem.... widziałam go na miejscuu wypadku roztrzaskanego dosłownie to co przezyłam nie da sie opisac... takze mocno

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:52   #1407
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witam z rana
Ja dzis na 17.00 lece na dogranie buzi na usg 4D, ciekawe czy coś sie uda zobaczyć. Łożysko jest na przedniej ścianie,na buzi i zakrywa duza część.. nio ale to nic.
SKrobanie ścian dziś ciąg dalszy... MAsakra, jeszcze troszke sufitu zostało, a potem gruntowanie nio i coś trzeba wymyślić na ściany, gładż, albo cos, co nie wymaga dużych nakładów siły, czy kasy,, potem malowanko i zabranie się za pokój dla maleństwa...
Uroki starych zabudowań...
Nio, ale to mieszkanko mamci, ktora jest w Grecji i przynajmniej nie musimy za wynajem placić i dajemy rade odkladac na wlasne mieszkanko
Eveliouses - rozumiem CIe jak się czujesz.. Mój tata odszedł 9 lat temu... bardzo nagle, byłam z nim związana mocno...
Najbardziej mi przykro, że nie poznał mojego męża i nie pozna wnusi.. ale nadejdzie na to czas, kiedyś po drugiej stronie tęczy
Moja mamcia od prawie 5 lat jest w grecji, od tylu tez lat jestem z moim mężem. Pozanłam go 25wrzesnia a mamcia wyjechala 6pażdziernika 2005, wiec też mało się znają, bo mama przyjezdza raz w roku albo rzadziej.... przez to jak mama przyjechala w tamtym roku na nasz slub, było duzo kłotni, bo kazde było zazdrosne o siebie., Mama miala zal, ze za mało z nią spedzam czas, a wtedy jescze -przyszły -mąż był zły, że z mama czas spedzam a on musi sam w domku siedziec,, nio i miło nie było.. ale bylismy teraz na swieta bozego narodzenia u niej i chyba się polubili w koncu hhheeh, zobaczymy jak przyjedzie mamcia teraz, bo bedziemy musieli razem w trojke mieszkac od 15sierpnia do 20 wrzesnia,, mam nadzieje ze mi sie nie pozabijaja- bo oboje mają charakterki heeheh
Nio to się wygadałam....
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u lekarza, niby wszystko ok. A przynajmniej nie jest gorzej niż ostatnio, więc dalej mogę chodzić do pracy.
A wyniki z laboratorium wyszły znowu podręcznikowe- moja lekara mówiła, że ona takich nie miała nawet jak nie była w ciąży
super, ze masz tak dobre wynikiDzidzia, rosnie a to najważniejsze

co do truskawek to chyba dzis kupie i tez takie dobre ciacho zrobie -slinka leci ..

angelikaw - mój mężuś też nie lubi zakupów... to dla niego straszna katorga... On nawet dla siebie nie lubi nic kupowac, jak juz ma cos kupic, np buty to wlazi do pierwszego sklepu i musi cos wybrac, aby juz do innego nie iśc hehe... ah te chłopinki nasze kochane

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-06-16 o 08:55
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 08:53   #1408
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
teściowa kazala przyjechac z pomocnikami, ale każdy woli zapłacić i mieć gotowe....wygodni są....
tylko Ty na siebie uwazaj bo takie zbieranie nie jest za fajne... zebys wam niezaszkodzila... nieprzemeczaj sie i wogole.... bo 15 koszyczkow a takie goraco to napewde moze byc nieciekawie...
Stary 2010-06-16, 09:02   #1409
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Hej..

Rozumiem, że chcesz zebrać dla siebie i babci, ale żeby 'ciotki i bratowe' wykorzystywały ciężarną? Niech się wstydzą! Skoro Ty możesz, to i one powinny ruszyć swoje '4 litery' i pozbierać... a 15 koszyków to sporo!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
angelikaw - mój mężuś też nie lubi zakupów... to dla niego straszna katorga... On nawet dla siebie nie lubi nic kupowac, jak juz ma cos kupic, np buty to wlazi do pierwszego sklepu i musi cos wybrac, aby juz do innego nie iśc hehe... ah te chłopinki nasze kochane
z moim aż tak tragicznie nie jest ;-) tzn. Chodzi ze mną na zakupy i np. po Praktikerze/Castoramie/Nomi/Obi itp. potrafi chodzić godzinami Również ciuchy dla siebie wybiera, przebiera, nigdy nie kończy się na jednym sklepie... Ale nie lubi takie łażenia, jakie ja uprawiam... Bo ja lubię wejść do sklepu, do którego nawet nie planowałam wchodzić, ale jak spotkam coś fajnego lub mega wyprz., to czemu mam go ominąć?
Tylko tym razem, najpierw załatwiamy moje sprawy, a jak załatwię, to wtedy możemy jechać do tych jego sklepów... Ciekawe, czy będzie miał jeszcze siłę?
Stary 2010-06-16, 09:09   #1410
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

fem- ciuszki- rewelacja!
Byłam wczoraj w Smyku, jest trochę przecen, ale się na razie powstrzymałam

Planuję kupić dzidziusiowi taki śpiworek do spania, co myślicie? Podobno jest praktyczny, bo bobas się nie rozkrywa podczas snu, ale nie wiem czy mu w rączki nie będzie zimno, bo one są bez rękawków. Mam na myśli coś takiego: http://sklep.51015kids.eu/?asort=2706&kolor=3660

Dziś planuję kilka rzeczy, ale nie wiem czy uda mi się zrealizować mój plan, bo ból pod żebrem uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie Wczoraj szybko wróciłam do domku, bo nie mogłam wytrzymać i musiałam się położyć i zdrzemnąć.
Muszę odwiedzić sklep z akcesoriami dla dzieci mam, żeby ewent. zakupić poduszkę-kojec do spania, bo podobno jest bardzo pomocny i ułatwia wyspanie się ciężarnej, później do weterynarza, po tabletki na odrobaczanie psiaka, do księgarni po poradniki dot. wychowania i pielęgnacji niemowlak (koleżanka, która ma rocznego synka poradziła mi, żeby teraz je poczytać, bo to najlepszy na to czas, później nie bezie kiedy ) i po jakieś świeże warzywka i owoce, bo ostatnio moja dieta jest oparta o mleko i drożdżówki, bo na nic innego nie mam ochoty :/

Pytanie do dziewczyn przyjmujących żelazo. Ja mam Sorbifer Durules i narzie biorę raz dziennie na pół godz. oprzed śniadaniem, a jak bym chciała brać 2 razy to druga tabletkę też pół godz. przed posiłkiem, ale wieczorem czy rano 2 na raz? Wyrzuciłam ulotkę i nie wiem jak dawkować... Gin. mi zaleciła 2 tabl. jeśli bedę się dobrze czuła, ale ja narazie biorę jedną, bo nie chcę niepotrzebnie się faszerować, chociaż już drżę na myśl o wynikach, które zrobię za tydzień, wtym obciążenie glukozą 50g a teraz moja dieta jest uboga w żelazo, bo po okresie ochoty na mięsko jest jego unikanie, bo zaczęła dopadać mnie zgaga

Rozpisałam się troszkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości