|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
Z opini wielu osób wydaje mi się bardzo przydatne chodzenie do takiej szkoły, bo tam nie tylko uczą oddychać podczas porodu ale również wielu potrzebnych rzeczy jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem, co robić w określonych sytuacjach, jak się zająć maleństwem itp.
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
wow dziewczyny szalejecie z zakupami
![]() Ja prócz kilku ciuszków i rożka nie mam nic. Od kuzynki mam obiecane ciuszki po jej synku, jesli bedziemy miec chlopca, a jesli dziewczynka to i tak sie cos znajdzie zakupy planujemy z mezem pod koniec jego wakacji, czyli sierpien mysle, ze to w miare odpowiedni moment. Wózek i łóżeczko planujemy kupować we wrześniu ![]() Dzis na obiad bardzo proste danie młode ziemniaczki z mlekiem he heMiezyłam cisnienie 102/59 gittpije moja 2 kawe od poczatku ciazy, ale bardzo bardzo słabą i powiem, że wcale mi za bardzo to ona nie smakuje :/
|
#1833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sapię już od samego chodzenia, a od ziemi to bym się nie oderwała ![]() Cytat:
Jak już pozaznaczasz wszystkie posty, które chcesz zacytować, to klikasz na samym dole strony na przycisk 'Odpowiedz'. Zostaniesz przeniesiona do ramki na odpowiedzi i tam masz wszystkie zaznaczone posty. Każdy cytat zaczyna się od [ QUOTE ] a kończy [ / QUOTE ]. Po tym ostatnim możesz pisać swoją odpowiedź. A pomiędzy tymi quote masz tekst, który cytujesz i możesz z niego usunąć, te zdania które nie dotyczą towjej odpowiedzi. Niektóre nasze wypowiedzi są bardzo długie, a chcesz się odnieść do jednego zdania, więc wymazujesz wszystko poza tym jednym zdaniem. Powodzenia ![]() Cytat:
W pierwszej ciąży brzuch często widać bardzo późno, nawet po 20 tc, to samo dotyczy pierwszych ruchów płodu. Ja w pierwszej ciąży małe motylki poczułam w 20 tc, a brzuch ujawnił się w 25 tc. Byłam wściekła, wypychał go na siłę, ale i tak nikt nic nie widział. ![]() W kolejnych ciążach brzuszek i ruchy są szybciej. A jeśli jeszcze nic nie przytyłaś, lub wręcz schudłaś, to to chyba powód do radości a nie do zmartwień ![]() Beatko ja nie ma Teutonii, tylko Hartan Racer S Cytat:
Szkoła rodzenia na pewno się przydaje, bo przynajmniej wiele rzeczy nas nie zaskoczy i wiemy, że to jest to, że się zaczęło i co dalej robić. Szczególnie gdy to pierwszy poród, bo następne, to już z górki
|
||||
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, ja mam bardzo mały rano, zupełnie nie taki jak na zdjęciu. a idzie mi 16tc.
Tez mi się "przelewa" na ten bok, na którym leżę
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze miałam niskie ciśnienie, jeśli górne miałam 110, to znaczy, że było wysokie za to w ciąży mam 135/85 (u lekarza), w domu tak ok. 130/85. Co oczywiście nie przeszkadza mi w spaniu w ciągu dnia ![]() ja dziś na obiad mam nadzieje dostać enchilade, którą mój mąż ma zamiar przywieźć mi z baru wegetariańskiego dodają do niej pyszne surówki, w życiu nigdzie indziej nie jadłam pyszniejszych czyli bułeczka przyrumieniona nad ogniem, by byłą ciepła i chrupiąca, posmarowana serkiem śmietankowym, na to mnóstwo sałaty, szynka i pomidor no nie, jak tylko zaczęłam pisać o jedzeniu to głodna się na nowo zrobiłamdziewczyny, kupujcie,kupujcie, a potem pochwalcie się, czy wszystko ok, bo z checią skorzystam z Waszych zakupowych doswiadczeń nasze dzieciatko bedzie miało wrzosowe sciany w pokoju, bo w zeszłym roku ten pokój na wrzosowo pomalowaliśmy no i nie chcemy przemalowywać, myślę, że jakieś zwierzaczki ponaklejamy na scianę, a o kolorze mebli jeszcze nie myśle, ale pewnie białe pięknie by się komponowały z wrzosem
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, białe mebelki będą ślicznie wyglądać do wrzosowych ścian
My dziś na obiad mamy rybkę - pstrąga pieczonego
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie zarzuciłam swój żołądek warzywkami z patelni. Zjadłam taką porcję, którą przygotowalam na dwa posiłki
![]() Za chwilę mecz, więc raczej zniknę W Niemczech szaleją od rana i przygotowują się do oglądania meczu. Może nawet sklepy pozamykają ![]() A muszę zdążyć kupić czereśnie, bo dostałam smaka... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Nie jadę po czereśnie. Właśnie dostałam olbrzymią paczkę!!!!! Wiem, że jest w niej wózek. Idę rozpakowywać |
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nic rodzinka nie gada, że coś kupią, małż dopiero dziś powiedział swoim dziadkom, i się ucieszyli. Ciotki i wujkowie z obydwu stron jeszcze nie wiedzą nawet wogóle. Sami napewno nie zauważli co niektórzy z którymi się widzieliśmy, bo jak ktoś nie wie i się nie przyglada, to pewnie nie widać choć ja widzę, i te osoby co wiedzą już też. Ja bym chciała sama wybrać sobie taki wózek jaki mi pasuje, a nie żeby ktoś go wybierał i kupił, no chyba że jeda strona rodziców czy druga mialaby ochotę zasponsorować, ale są to jednak spore wydatki i pewnie sami będziemy wszystko kupować. Mam rodzinkę w Stanach i oni zawsze przysyłają w prezencie fajne ciuszki i gadżety, czy zabawki dla maluszków, jak się któryś rodzi u nas w rodzinie
Póki co nie myślę o zakupach, natomiast o poznaniu już płci chciałabym wiedzieć już jaka, żebym mogła się zwracać może po imieniu do mojej Kruszynki może za 4 tygodnie się już dowiem.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2010-06-18 o 13:13 |
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Beata_Batumi to ja tu o Teutoni pisałam, konkretnie chodziło mi o cosmo z gondolą fashion, akurat ta nie jest zbyt duża, należy do tych mniejszych, ale ja się spodziewam małego dziecka przez wade macicy.
cały zestaw czyli spacerowka + gondola+ fotelik maxi cosi kosztuje 2800zl dziewczyny wy tu produkujecie pół dnia czytam żeby was nadrobić ![]() widzę że trwa dyskusja o łóżeczkach, ja jeszcze nie wybrałam konkretnego ale na pewno musi być białe, koleżanka ma ładne łóżeczko z takim miesiem z przodu i szufladą ale nie ma go w kolorze białym więc chyba go kupie i przemaluje jakąś nieszkodliwą farba ![]() a jeśli chodzi o pościel, to zakochałam się w pościeli ferretti z misiem |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
mam okropny dzień wstałam poźno boli mnie głowa i oczywiście jestem głodna a nie bardzo mogę cokolwiek zjeść... kiedy to sie skończy ?? właśnie jem (próbuje jeść) herbatniki.... bo kanapka mi nie weszła no pomarudziłam i teraz nadrabiam
|
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
jak tam wózek Weronisia?
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wy też już nie odwiedzacie toalety tak często? Wydaje mi się, że już nie siusiam tak często jak wcześniej
|
#1845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy usuwaniu części tekstu pilnuj abyś nie usunęła nic z nawiasów [......] bo na początku wiadomości nie jest tylko samo [/QUOTE] ale też nick i jakiś nr Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja się pochwalę pierwszym zakupem - kupiłam dziś na targu - co prawda używany, ale stan całkiem ok no i cena... 25zł
|
||||
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Gustawek ojj ja widzialam juz kilka pokoikow w brazach i bieli, z dodatkiem rozu w dodatkach typu posciel, pudelki etc. I bylo suuper
Pamietaj ze zabawki dla dzieci sa zawsze kolorowe Zalaczam kilka inspiracji ktore mi sie podobaja |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
piękne są te pokoiki, ja też mam zamiar kupić białe mebelki do pokoiku, a sciany na kolor kawa z mlekiem, zresztą jeszcze nie wiem, napewno jakieś pastelowe kolorki i dużo białego
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja caly czas tak samo czesto.
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Wózek rewelacja!!!!
Odpowiada mi pod każdym względem! Kolorystycznie, kształtem, gabarytowo, funkcjonalnie.... po prostu miodzio Jestem super zadowolona Pascalku wychodź już! Chcę cię powozić
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedulko ![]() a czy imbir Ci nie pomaga? w Prenatalu jest imbir i zapobiega rzygnaiu. |
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję, a krakersy próbowałaś? Mi pomagały, wiadomo, że całkowicie mdłosci się nie pozbyłam, ale było mi lepiej po nich. I spróbuj zjeść coś, bo głód wzmaga mdłości Weronisia, weź jakąś lalkę i włóż do wózka
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, niech lepiej jeszcze nie wychodzi
![]() A ja myślałam, że ta młoda kiszona kapustka to dobra będzie. A tu FUJ Pachnie i smakuje jak drożdże
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
No żartuję, niech lepiej nie wychodzi jeszcze
Ale jak już mam wozek i te ciuszki, to chcę żeby ten czas szybciej leciał ![]() Poskładałam wózek do kupy. Zamontowałam gondolkę i zrobiłam przymiarkę, córka też
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeczalam,ze nikt mnie nie kopie itp. a tu nagle polozylam sie na plecach i ktos sie dobijal pare razy
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia fajny ten wózek, śliczne kolorki
![]() irsin gatuluje kopniaków ![]() byłam wczoraj na badaniach, w moczu jakieś bakterie mi wyszły a cukier po obciazeniu mam 141, a granica jest chyba 140 ale gdzieś wyczytałam że powody do zmartwień są dopiero jak przekracza 160 ![]() martwie się, ale w środe ide do gina na połówkowe to się dowiem wszystkiego co z tym cukrem moim, chciałabym też nagrać usg na płytkę bo te 3d tak świetnie wychodzą |
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia super ten wozeczek, sliczne kolorki.
![]() Fajne masz kapcie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

zakupy planujemy z mezem pod koniec jego wakacji, czyli sierpien
102/59 gitt

czyli bułeczka przyrumieniona nad ogniem, by byłą ciepła i chrupiąca, posmarowana serkiem śmietankowym, na to mnóstwo sałaty, szynka i pomidor

jestem głodna a nie bardzo mogę cokolwiek zjeść... kiedy to sie skończy ?? właśnie jem (próbuje jeść) herbatniki.... bo kanapka mi nie weszła 

Pamietaj ze zabawki dla dzieci sa zawsze kolorowe
Pachnie i smakuje jak drożdże
a cukier po obciazeniu mam 141, a granica jest chyba 140 ale gdzieś wyczytałam że powody do zmartwień są dopiero jak przekracza 160