|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Dziewczyny dzięki za kciuki!!
![]() No więc jestem już w lekkim szoku. Tak w skrócie po wizycie: szyjka 1cm, główka już bardzo nisko, dzidzia waży 2650g, wychodzi, że jestem w 35tc i 5dni, lekarz powiedział że dobrze by było żebym dotrzymała do następnej wizyty (za 2 tygodnie) i żebym spakowała torbę do szpitala. Powiedział, że mogłam mieć wcześniej owulację i dlatego tak wychodzi. Mam nie sprzątać, leżeć na boku i zaciskać nogi, żeby chociaż te 2 tyg posiedzial. No więc tak - nie spodziewałam się tego! Jestem w szoku zestresowana. Generalnie wszystkie jakieś objawy, skórcze i bóle które sie przytrafiały traktowałam tak na luzie. Wiedziałam, że mówił że mogę rodzić 2 tyg wcześniej bo wg usg tak wychodziło ale żeby aż tak?! No i jak będę miała często te skurcze mam jechać do szpitala na ktg. Siala rewolucje super a kociak jeszcze lepszy Cytat:
jusdan ja wolę lewatywę tak żeby się nie stresować chyba, że będę latała do kibelkaanoxa dzięki za rady!!! ![]() olakola może jak kiedyś będę we Wrocku to sie skuszę ale specjalnie do fryzjerki to nie pojadę ![]() już za tydzień? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4292 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
Jakie kupiłyscie koszule do szpitala?http://www.allegro.pl/item1077756692..._muzzy_38.html te najbardziej cywilizowane, ale jak zaplamie to szkoda kasy, taka to moze do domu bardziej, a do szpitala zwykłe z guzikami? Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-06-21 o 21:44 |
|
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Aha a TŻ powiedzial, że dziś poważnie porozmawia z synem żeby jeszcze troche posiedział
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie dziwie ci sie ze w szoku jestes bo tez bym byla na twoim miejscu... pozostaje tylko posluchac gina i sie oszczedzac zeby maly jeszcze posiedzial. mi gin na wizycie tez powiedziala ze dobrze zeby z tydzien wytrzymac czyli do skonczonego 38 tc |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4296 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kasi cos nie bylo Cytat:
bo mnie swedzialo jak mi sie rozstepy robily a tak to nie ale w razie czego zrob sobie spat i alat Cytat:
o boziu jak to powaznie mbrzmi smiesznie tak dokladnie znac dzien i godzine ale mozesz sie przygotowac i np spedzic weekend z rodzinka w przyjemny sposob
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziwnie sie czulam i zmierzylam cisnienie.
142 / 85 w zyciu nie mialam takiego wysokiego tego pierwszego. zawsze kolo 100 |
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Ola - zaciskaj nogi
a poważnie - mam nadzieję, że maluszek jeszcze trochę posiedzi
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
anoxa byłaś na zakupach z M i jak tam po ktg????????
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-06-21 o 21:58 |
||
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
witam
anuszka gratuluje, i masz juz z glowy ![]() zabka, Misiulka wspolczuje problemow justyna odpisalam, lez, odpoczywaj! dzidzia najwazniejsza jusdan, ola ale macie newsy, wow, to juz blisko ![]() olakola czyli czekamy w napieciu jeszcze tydzien ![]() karolcia o ktorej masz wizyte? daj znac koniecznie bo sie martwie o ciebie!
|
#4304 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
klask i:GRATKI WIELKIECytat:
Cytat:
super to 28 czerwiec mojego M urodzinki zazdroszczę i trzymam kciuki![]() Cytat:
do kolejki fajnie trzymam kciuki za te 2 tygodnie
|
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoją drogą, może koleżanki z Warszawy i okolic polecą dobrą/sprawdzoną fryzjerkę
|
|
|
|
|
#4306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ty te nogi mocno zaciskaj! niech dzidzia jeszcze troche posiedzi! ja mam 4 ale akurat teraz mi sie przydaja i ja mam takie bawelniane ale zwykle tylko ze ja nie zamawialam przez allegro Cytat:
oj moze cos sie zaczyna od cisnienia ale sprobuj polezec sie wyciszyc i za jakies 30 min zmierz jeszcze raz bo dosc wysokie jest (ostatnio lekarz polozyl dziewczyne do szpitaal bo miala 145/90) ale to zalezy od lekarza
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niezłe, Mi gin powiedział dziś, że niepokojące jest gdy dolne jest powyżej 90, ale jeśli jest np 80, za to górne np 160 to też niepokojące mi to trochę namieszało, ale znowu małż mi mierzył i mam już 118/85.Za to jakoś brzuch mi się twardy robi tak całościowo a nie tylko tam gdzie się mały wypina, z tym, że mnie to nie boli, i nie wiem może w końcu mam te BH?? |
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
ale chyba mimo wszystko zajde
![]() pisalam wczesniej tak wiec na zakupach nie bylismy bo maz dosyc pozno przyjechal i tylko do siostry pojechalismy ale obiecal ze jutro pojedziemy a ktg wieczorne wyszlo ok bylo kilka skokow na 180 ale nie za duzo wiec wszystko w normie a wtedy calosc jechala po 160-170 i co chwilke skakalo na 190
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze... az sie boje jutro isc do lekarza zeby nie uslyszec takich wiesci jak ola
no ale fajnie fajnie, zaczyna sie cos dziac
|
|
|
|
#4310 | ||||
|
Zadomowienie
|
to chyba malutko Cytat:
![]() żabka19 - a ty zamierzasz wracać do PL czy budować się tam w NO ? Cytat:
)Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio wogóle się nie oszczędzałam -ten dywan pralam, siaty zaczęłam nosić na 3p., dużo sama sprzątałam ...
jakoś tak mi się wydawało, że to nic takiego ![]() teraz moim celem jest dotrwać do 36tc a potem cel będe dalej przesuwać ![]() chyba idę spać, zeby emocje opadły... |
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
olakola ale super teraz to konkretne oczekiwanie
![]() ola_k11 o matko to dzidzia większa o 2 i pół tygodnia żeby posiedział jeszcze troszkę ja mam termin 4 dni przed tobą i mam nadzieje urodzić między 15 a 20 lipca Cytat:
![]() dobranoc... |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
robie tosta bo znow glodna jestem. (nie pisalam wam ze w nocy jak te skurcze mialam to taka bylam glodna ze zjadlam prince polo i poprawilam babka czekoladowa
)wybralismy imie chyba Michal Mikolaj Igor Grzegorz Rafal Rucinski nie potrafimy sie zdecydowac ale chyba zostanie Michaszmierzylam cisnienie jeszcze 2 razy i wyszlo kolo 120 wiec juz nie tak zle brzuch mnie cmi jak na okres i spina sie co jakis czas. az sie boje tej nocki
|
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo samo sobie wpisz tutaj: http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-06-21 o 22:39 |
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bebzunek tez mi sie dosc czesto spina, a szczegolnie jak za duzo chodze... o wlasnie teraz tez mi sie spial i zawsze przy tym mam durne odczucie ucisku zoladka nie wiem czemu...nieee no, ja chce rodzic w swoim terminie, wiec u mnie sie napewno nic nie skraca ale wystraszylas mnie troche
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
Wozek juz zlozony!
pachnie nowoscia wiec jestem baaaaardzo zadowolona, ze za te pieniadze udalo sie kupic ![]() Praktyczny czarno-szary kolor, dwa oddzielne siedziska i idealny do szybkiego zlozenia i wrzucenia do samochodu Ciesze sie, ze nie musze dokupowac adapterow do fotelika ani innych akcesoriow, wszystko jest w zestawie: spiwor, folie, torby na zakupy. Siedze i sie usmiecham do niego ![]() lazur, anoxa wreszcie sie doczekalysmy Ja mam dokladnie takie jak pokazalas w linku, z muzzy. Sa dobrej jakosci i fajnie leza olakola ale masz dzieciaczka duzego! super, ze to juz w poniedzialek! ola_k11 Ty tez masz niezle newsy uwazaj na siebie
|
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko zorganizuję sobie czas by mieć wolne to oczywiście, nie pożałuję wam moich opowieści dziwnej treści
![]() Cytat:
nic się nie martw! ![]() Fajno i straszno zarazem znać termin porodu ![]() Cytat:
Teraz zaczynasz " nicnierobienie " i dzidziek się nie wypchnie przed czasem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro wkleje fotki wózeczka bo juz dizś nie mam sił....Ale wszystkim się podoba to najważniejsze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Miałam ileśtam pytań, ale przez to głupie ciśnienie to o wszystkim zapomniałam.

ech szkoda... od marca już w celibacie jestem

Położna dzisiaj stwierdziła,że jestem bladozielona
Jak mi się do końca tygodnia nie polepszy to pójdę do lekarza,bo się obawiam czy w środku wszystko się prawidłowo goi i czy przypadkiem jakichś komplikacji nie będzie
klask i:GRATKI WIELKIE
żeby posiedział jeszcze troszkę ja mam termin 4 dni przed tobą i mam nadzieje urodzić między 15 a 20 lipca