|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Ja miałam na czczo 80. |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie popijam kawkę i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie moje łóżeczko |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oznaczenie na czczo 73.1 norma 65-105 ozn po 1h 75.1 norma 65-105 ozn po 2h 81.4 norma 65-105
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Tifio spróbuj masła do ciała, jest bardziej nawilżające niż balsam
|
|
|
|
#2107 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli to by był ktoś z rodziny męża to jakbym nie musiała to bym nie jechała raczej.Cytat:
Łóżeczko mam 60x120 a pościel jeszcze nie wiem jaką kupie, taką żeby nie była za duża ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=ninaad;20151300No i wrzucam wreszcie fotki moich dotychczasowych zakupów- większość ciuszków na 62, część na 56. Fotki kiepskie, ale miałam złe oświetlenie a nie chciało mi się kombinować z ustawieniami aparatu [/QUOTE]Fajne. W sumie to prawie wszystkie maleńkie ciuszki są boskie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam fotkę "włoskiego" prezentu dla Synka i nowo nabytego kompletu z tesco, taki ładny kolor bluzeczki, ze nie mogłam sie oprzeć. A generalnie co wzięłam do ręki i mi sie podobało to po zobaczeniu ceny przestawało mi się podobać
|
|
#2108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kasienko coś Ci się te normy po 1h i po 2 h pomyliły to norma tylko na czczo![]() Wyczytałam, że normy są takie: na czczo do 105- ja miałam 80 po 1 h- do 180- ja miałam 161 po 2 h- do 140- ja miałam 140 na granicy, ale chyba się mieszczę. W czwartek mam mojego gina, zobaczymy, co powie. W sumie 12 h przed nie powinno się jeść, a ja jadłam jabłko ok 10h przed- więc może też byc trochę przez to podwyższone... abz ja jestem bardzo zadowolona z wózka, ma mega skrętne koła, obniżaną raczkę (coś dla mojej mamci-bo jest maleńka) i wydaje się być funkcjonalny. Bałam się, że będzie piszczał, bo używany kupiliśmy, ale jest ok. A już najbardziej podobają mi się te szare rurki, a nie srebrne |
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Takie wręcz białawe
Fakt, chyba żaden inny wózek takich nie ma. My chyba kupimy nowy, bo nie wiem czy uda mi sie znaleźć używany w okolicy, bo inaczej niż go dokładnie na żywo obejrzeć to sobie nie wyobrażam. Także zakup z all na podstawie zdjęć odpada. Ale nie jest taki drogi, bo na all 1100zł z fotelikiem kosztują nowe, a 1000zł na wózek dała prababcia także spoko
|
#2110 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To super ja też planowałam nowy, dostałam od prababci Pawełka 1200zł, a udało mi się znaleźć za niecałe 400zł. Także jeszcze mi w sumie 700 zostało (w międzyczasie Tatuś dorzucił 300zł i poszły na zakupy w Ikei)- na wszystko do porodu powinno starczyć.Bałam się używanego wózka, ale babka pisała, że tylko 9m-cy do używała, wysłała mi full zdjęć. Dodatkowo dostałam- 2 ręczniki narożniczki, pościelkę do wózka, matę edukacyjną. Także się udało. Teraz przeglądam te foteliki, które poleciłaś i znalazłam nowy nawet za 109zł ![]() http://www.allegro.pl/item1089517757...o_okrycie.html |
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Co do podgrzewacza - nie kupuję
![]() tifio, cieszę się, że dzisiaj już wszystko w porządku ![]() Jeśli chodzi o suchą skórę, to polecam Neutrogenę (J&J) i nadal mam - nie dlatego, że tak tego dużo, ale dlatego, że wystarczy smyrnąć się od czasu do czasu i łapki i wszystko gładziutkie ...jak pupcia niemowlaka ![]() waniliaania2009, ta pierwsza poście, jak dla mnie, zbyt gładka Druga ma zdecydowanie ładniejsze wzory. Ale zakochałam się w trzeciej, z Kubusiem ![]() elenka1, super, że tyle rzeczy dostałaś Aż zazdroszczę abz, rzeczy dla maluszka - śliczne. BTW, co jest napisane na śliniaczku? Takiego zestawu tescowego nie widziałam u siebie ![]() I też tak mam, że podoba mi się wiele rzeczy, ale jak zobaczę cenę, to odkładam, bo szkoda tyle kaski dawać. Czekam teraz na kolejną ciekawą promocję w teskaczu ![]() NIKaP-n, super, że wam się tak z wózkiem udało. Nam wózek sponsorują moi rodzice Też byłam dziś na glukozie... ![]() Smak - ok, dostałam wrzątek i dało się wypić bez problemu. Ale po 15 minutach... Masakra. W pomieszczeniu duszno, gorąco, a mi niedobrze Jakoś wytrwałam, ale za to wracając do domciu myślałam, ze zemdleję lub zwymiotuję w autobusie Ale w domciu zjadłam, poleżałam i już jest ok ![]() A czekając godzinkę na ponowne pobranie krwi siedziałam sobie pomiędzy zawodnikami Korony Może mój Borysek nasiąkł przez ten czas talentem ![]() Za to byłam bardzo mile zaskoczona jadąc do laboratorium. Była chyba 7:45 więc jechało mnóstwo ludzi, młodzi - do szkoły, ogrom starych babek - z bazarów (po dwie wielkie siaty na głowę ). Oczywiście musiałam stać, ale bodajże po dwóch przystankach troszkę ludzi wysiadło i jakaś kobitka (wiek, na oko, 55-58lat) puknęła mnie w ramię i powiedziała, żebym sobie siadła, bo się jedno miejsce zwolniło ![]() Podziękowałam i siadłam. A kobietka stała dalej z wypchaną zakupami torbą
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#2113 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
Ja wczoraj również bylam na badaniu obciążenia glukozą i powiem Wam że było wszystko ok. Więc nie wiem czy zbadaja poziom glukozy z moczu a potem z krwii czy jak to zrobią? Wyniki jutro jak będe na wizycie u swojego gin więc zobaczę jak to wszsytko wyszło.Poza tym byłam wstępnie oglądac wózki. |
|
|
|
#2114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie nadążam za Wami
![]() Zuziczka - fajnie, że wróciłaś ![]() cellaris - nie załamuj się ![]() asia-23 - Ty mieszkasz w Pruszczu Gd.? Moja babcia mieszka niedaleko (między Pszczółkami a Różynami) ![]() Cytat:
Poza tym ja urodziłam się 1.11 właśnie ![]() ![]() ![]() a ten podgrzewacz zamierzam kupić, bo jest wszechstronny. Kilka mamusiek z innego forum mi go polecało. --- Mpik82, my mieliśmy zespół na weselu i nie wyobrażam sobie, zeby było inaczej. DJ moim zdaniem nie zabawia gości tak dobrze, jak 5-osobowy zespół z wodzirejem. Cytat:
Cytat:
![]() ja tez miałam dziś iśc na to badanie, ale wstałam ok 3-4 w nocy (kotka mnie obudziła, bo była głodna - cały dzień nie jadła, to w nocy się zachciało) no i zapomniałam o porannym badaniu, też zjadłam - ciasto i popiłam kompotem. Dopiero po położeniu się do łóżka uświadomiłam sobie, co zrobiłam... Następne badanie za tydzień, bo u nas w przychodni lab czynny tylko we wtorki. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
![]() Ależ naskrobałyście ![]() Ja dziś znów kupiłam coś dla maleństwa - kaftanik i komplet: śpiochy + kaftanik oraz pajacyk welurowy (rozm.68), no i bluzeczkę do kompletu (bo mam już półśpiochy w taki wzorek). Teraz postanowiłam kupować większe ciuszki (właśnie na 68), bo na 62 mam już wystarczająco, poza ciepłymi np.jakaś bluzą, ciepłym pajacykiem itd. a kombinezonik to raczej kupię na 68 żeby był ciut większy i dobry na zimę. Poza tym koleżanka pracująca w Smyku odłoży mi kilka rzeczy w dobrej cenie to też sobie coś z nich wybiorę i upatrzyłam fajne pajacyki w Smyku po 20 zł (przecenione z 30). Ale będzie jak mój synek okaże się córeczką no i moje przeczucia matczyne ![]() Chyba w końcu za 2 tygodnie (od lipca) zacznę chodzić na te zajęcia do szkoły rodzenia, a jutro idę zrobić dużo badań: morfologia, mocz, odczyn Coombsa, glukoza 50g, IgM toxo, CRP i jeszcze coś ale nie mogę doczytać... - fibrynogen...? Może mi podpowiecie po co sie go robi? Fotelik kupimy albo Maxi cosi cabrio fix, albo jeśli kupimy od znajomych wózek Teutonia to będzie też z fotelikiem Teutonia (ta sama klasa bezpieczeństwa co Maxi cosi)
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-22 o 14:25 |
|
|
|
#2116 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym nie stosuję żadnych specjalistycznych kremów, bo się szybko wchłaniają i nie wiem czy coś z nich jeszcze na skórze zostało, a w ciąży brzuch musi być nawilżony 24h i po olejku od razu widzę czy już zszedł i czy nie trzeba trochę dosmarować. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-06-22 o 14:45 |
|||
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
jest płatne (ja za wszystkie badania płacę, bo chodzę do gina prywatnie), ale nie chciałoby mi się wstać o 6-7, żeby jechać do R-ska, atu przychodnię mam pod domem właściwie... Poza tym u nas jest o połowę taniej niż np. w labie koło Lamberta.
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Wrocilam po dluzszej nieobecnosci ale juz zdazylam was nadrobic chodz tyle tego bylo ze juz zapomnialam co mialam napisac... ![]() Odnosnie podgrzewacza to ja zamierzam zakupic 2w1 czyli do domku i do samochodu bo my dosyc duzo podrozujemy (glownie do Polski do rodzicow) i wrazie potrzeby to zawsze malego moge dokarmic. Poza tym zawsze lepiej jest miec gotowe cieple mleczko i podac jak sie dziecko obudzi i zacznie marudzic niz bawic sie w podgrzewanie wody i czekac az sie dziszius zaplacze...A koszty nie sa az takie tragiczne Co do wydzieliny z piersi to czasem cos poleci ale sporadycznie np jak sie poloze i lekko uciskam na nie to poleci cos tej siary ale nie duzo. Pisalyscie ze dopiero po 3 dniach pokarm zaczyna leciec a na poczatku tylko siara i tak sie zastanawiam bo siostra jeszcze przed porodem jak nacisnela na piers to lecialao mleko doslownie jak od ,,krowki,, ![]() Musze sie pochwalic ze przyszly mi mebeliki doa maluszka i jestem w nich zakochana Teraz czeka nas zmiana mieszkania i kuuuuupa roboty...ale ja sie ciesze bo uwielbiam zmiany i juz mam wizje mieszkania w sumie nie jest duze bo 2 sypialnie i salon polaczany z kuchnia ale zawsze lepsze miz to ktore mamy teraz.Widze ze co niektore z was juz praktycznie wyprawki pokompletowane maja a jak mam zaledwie 3 bluzy 1 buciki lozeczko szafe i komode...a do porodu 2,5mc ![]() Tez zastanawiam sie nad tym wozkiem Jumper X i mielismy go juz kupowac ale znajoma zaoferowala sie ze odda nam swoj wozek 3w1 za DARMO tylko ze ja go wogole jeszcze nie widzialam i nie wiem czy mi sie spodoba bo ja strasznie wybredna jestem...A i mam jeszcze do was takie pytanie.: czy ktoraz z was planuje rodzic w wodzie????????? Bo moj szpital oferuje taka forme porodu i sie wlasnie zastanawiam... Edytowane przez Suszilda Czas edycji: 2010-06-22 o 15:11 |
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Włączam wizaż a tu mi jakieś miniaturki strony się pokazują,masakra jakaś,może jakiegoś wirusa mam ![]() ![]() Zrobiłam gołąbki,ale trochę mi się rozp.... trudno ![]() A mamuśka mnie dziś ustawiła ze znajomą położną,więc może jakoś przeżyję ten poród
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm..tylko ja o takich rzeczach nie myslę na zapas, planuję karmić piersią więc nawet w samochodzie podgrzewacz nie potrzebny
są też termoopakowania i można podgrzać w domu
|
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
elenka1, niestety nie - ja bym tego szalonego dziecka chyba nie ogarnęła
Czasem jak do nas przyjdą to nie nadążam za nią biegać! Ale jakby było trzeba to bym się nią oczywiście zajęła. A ta wizyta w przychodni to z mamusią, ale mamy przychodnię na drugim końcu miasta, a ona jak jest taka marudna to nawet w wózku nie chce siedzieć Nie wyobrażam sobie pchania wózka z dzieckiem na rękach, więc szwagierka mnie poprosiła, abym z nimi poszła. Z resztą i tak codziennie gdzieś wychodzimy na spacer, więc nie robiło mi to za bardzo różnicy dokąd właściwie idziemy... Na szczęście nic poważnego jej nie dolega, ale jednak zaczęło się rozwijać jakieś choróbsko. Kupiłyśmy zapobiegacze i powinno być lepiej.naked21, ja już wydałam fortunę na te wszystkie balsamy i oliwki. Chyba więcej niż przez rok potrzeba dla dziecka Teraz postanowiłam wypróbować balsam z Neutrogeny to moja ostatnia deska ratunku...Rozstępów u mnie też jak narazie nie widać, ale mogą wyjść nawet podczas samego porodu i to mnie przeraża ![]() ninaad, ja chyba jednak nie umiem się opamiętać w drodze powrotnej z przychodni wstąpiłam do szmateksu i zakupiłam dwie koszulki, spodenki (ogrodniczki) i kurteczkę. Co prawda wszystko dopiero na lato, ale jak ja później z małym dzieckiem będę chodzić do takich sklepów?? :P Muszę zrobić zapasy teraz hihi i chyba niedługo naprawdę pójdę z torbami... malwina1204, lekarka też mi tak mówiła, że oliwka wysusza skórę... Tylko to wszystko jakieś pokręcone. W takim razie dlaczego trzeba oliwkować maluszki?? gabisun, zainwestowałam w balsam regenerujący do bardzo suchej skóry z Neutrogeny. Zobaczymy jakie będą efekty. Ale bardzo dziękuję za radę ![]() ycan, Neutrogena zakupiona alicia4, a gdzie taki olejek migdałowy można nabyć i w jakiej cenie? Hmm uwielbiam zapach migdałów, więc może się skuszę...
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety nie, bo musiałabym rodzić w Łodzi lub Warszawie ![]() Nasz szpital oraz szpital w Częstochowie, który biore pod uwagę, nie ma nawet ZZO w ofercie ;/ Kicha ja też zamierzam karmić piersią,a el taki pogdrzewacz przyda się już od 4-5mca, bo wtedy można dziecku wprowadzić do diety coś poza mlekiem matki Dlatego nasz wybór to Podgrzewacz do butelek***AUTO i DOM http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html
|
|
|
#2123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie sie prezentuje i cene ma przystepna. A te z aventu troche drogie chodz podobno najlepsze...
|
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale Cię zasmucę, bo olejek ze słodkich migdałów pachnie niczym. Dlatego właśnie używany jest jako podstawa do robienia olejków do masażu, wtedy dolewasz olejek o takim zapachu jaki Ci się zamarzy. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Witam po kilkudniowej nieobecności
nadrabiam zaległosci w prasowaniu i dzisiaj powinnam skończyc zaraz spróbuje podczytać, cop u Was ![]() podgrzewacza nigdy nie miałam, ,ale taki samochodowy to fajna rzecz musi być
|
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() z resztą nie wiem, czy w moim niby mieście znalazłabym sklep, w którym nabyłabym ten cudowny olejek A cenowo jak on wygląda?
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
witam kobitki po przerwie
![]() jeju ile znów napisane ![]() ja dzis miałam rozmowę z szefem czy chcę wrócić po urodzeniu dziecka do pracy... no i kiedy... itd powiedział, że przyjmie mnie, tylko zebym mniej więcej powiedziała kiedy chcę wrócić, czy od razu po macierzyńskim czy trochę później....laski ile trwa macierzyński teraz? heh... najchętniej to bym w ogóle maleństwa nie zostawiała, ale pewnie krucho z kasą będzie, bo u TZ-ta to akurat 'martwe' miesiące w pracy będą więc raczej od razu przydałoby się wrócić... Majka - do której szkoły rodzenia idziesz i kiedy ? bo ja też zamierzam się zapisać, a we dwójke raźniej jeju od jakiegoś czasu mam 2 potworne bóle... jeden w plecach na dole z pawej strony, jakby mi kto igłę wbijał... a drugi z prawej strony z przodu... boje się żeby to wyrostkiem się nie okazało
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwię się Wam, niektórym. Ja też planuję karmić piersią, ale naprawdę nie zamierzacie wychodzić w ogóle z domu? Pamiętam jak była rozmowa o butelkach i co najmniej kilka z Was mówiło, że nie kupują w ogóle bo po co ... Przecież będziecie wychodzić bez dziecka z domu. Ja sobie nie wyobrażam, że przez pół roku albo dłużej miałabym w ogóle bez dziecka nie wyjść
Przecież macie mężów, którzy się zaopiekują, albo jakieś ciocie czy babcie ... No chyba, że to ja mam jakieś dziwne podejście i nie chce być w domu 24h na dobę przez kilka/kilkanaście miesięcy ...
|
|
|
|
#2129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to zalezy indywidualnie od osoby, bo mam kolezanke ktora ma dwuletnie dziecko, do rok i miesiac czasu karmila piersia i jeszcze nigdy nie zostawila samego dziecka nawet na 15 min (oczewiscie chodzi o wyjscie z domu).Ale to zalezy indywidualnie od osoby, bo ona nie ma na kogo liczyc, jest sama, dlatego caly czas poswieca dziecku... Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-22 o 16:42 |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jak najbardziej mam zamiar kupić buteleczki ( zresztą 1 już mam
) i laktator, tylko mam starszny dylemat czy elektryczny czy ręczny.... ale zostanę przy ręcznym chyba jednak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

takie mam opisy na badaniu

i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie moje łóżeczko 
miał raka i zaatakował dużo narządów...

Jakoś wytrwałam, ale za to wracając do domciu myślałam, ze zemdleję lub zwymiotuję w autobusie
). Oczywiście musiałam stać, ale bodajże po dwóch przystankach troszkę ludzi wysiadło i jakaś kobitka (wiek, na oko, 55-58lat) puknęła mnie w ramię i powiedziała, żebym sobie siadła, bo się jedno miejsce zwolniło 

no i moje przeczucia matczyne