Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 10:57   #2101
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja znam:
test obciazenia gluzkoza 75 g
ja na czczo mialam 4,14 (wyniki poprawne: min 3,90 max 5,83)
glukoza po 2 godzinach mialam 5,38 (wyniki poprawne: max do 7,80)
takie mam opisy na badaniu
A masz może przełożenie tych norm na te drugie wartości?

Ja miałam na czczo 80.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:00   #2102
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ninaad, całkiem pokaźną masz już kolekcję ciuszków. Moja osobista jest chyba mniejsza, ale ja większość ciuszków mam po córeczce szwagierki, więc się muszę opamiętać w kupowaniu
ja też muszę się opamiętać przy kupowaniu- ale to dlatego, że wszystko musimy kupić sami a nie chciałabym pójść z torbami
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:06   #2103
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mysle ze podgrzewacz jest potrzebny, ale pewnie przyda sie pozniej. Bo jezeli nie bedzie problemow z karmieniem, to z piersi bede karmic. No moze jak beda jakies problemy to wtedy sie przyda...
Ale podgrzewacz napewno przyda sie na pozniej. Bo jak bedziesz chciala wyjsc z domu, to mozna isc ale mleko tzreba zostawic, a wtedy maz podgrzeje go. Ja od razu chce miec najpotrzebniejsze rzeczy, wiec od razu go kupie, aby potem sobie glowy nie zawracac.
Ale narazie nie kupie sterelizatora- wstrzymam sie bo mozna parzyc we wrzatku, najwyzej jak bedzie ciezko to go pozniej kupie.
ja nie kupuję podgrzewacza, zawsze można podgrzać w garnku z gorącą wodą. Ale to już każdy decyduje sam, ja wolę w to miejsce po prostu coś innego kupić, bardziej jak dla mnie potrzebnego

Właśnie popijam kawkę i już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie moje łóżeczko

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:16   #2104
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Brzuszek i jego okolice smaruję regularnie kremem przeciw rozstępom i tu z moją skórą nie ma problemu, ale z resztą to jest jakaś masakra Oliwka nie pomaga, dostałam po niej pełno jakichś krost, które wogóle nie chcą zejść, a poza tym skóra zrobiła się bardziej sucha niż przed jej stosowaniem
to w takim razie kup sobie balsam do ciała z GARNIERA prawdopodobnie czerwony ale nie jestem pewna do skóry suchej, a oliwki w takim razie nie uzywaj moze przez nią masz skore sucha!!!??? oliwka ci po prostu wysuszyła skóre

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:20   #2105
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
A masz może przełożenie tych norm na te drugie wartości?

Ja miałam na czczo 80.
ja miałam tak:
oznaczenie na czczo 73.1 norma 65-105
ozn po 1h 75.1 norma 65-105
ozn po 2h 81.4 norma 65-105

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:21   #2106
gabisun
Zakorzenienie

Tifio spróbuj masła do ciała, jest bardziej nawilżające niż balsam a oliwki są najczęściej na parafinie i po prostu zatykają pory, stąd pewnie te krostki

Stary 2010-06-22, 11:22   #2107
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
wczoraj zmarł mojego męża wój, miał 40 lat miesiąc temu skończył... już mi łzy lecą jak tylko o tym pomyślę... miał raka i zaatakował dużo narządów...
w środę jest pogrzeb (w dzień ojca) i mam ogromne rozterki czy powinnam pojechać...
Przykro, taki młody facet Jeżeli to by był ktoś z rodziny męża to jakbym nie musiała to bym nie jechała raczej.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
fem- a ja bym się bardzo mocno zastanawiała czy jechać... Ja strasznie przeżywam pogrzeby i to nie sam fakt, że ktoś umarł (jestem osobą wierzącą) tylko nie mogę patrzeć na cierpienie najbliższych. I zawsze ogarniał mnie aż taki duszący płacz kiedy widziałam ból żony/męża/ dzieci zmarłych, kiedy wyobrażałam sobie co oni muszą czuć. Zawsze mozna pożegnać wuja w modlitwie, czy uczestnicząc we mszy.
Ja mam tak samo, płaczę, bo myśle sobie co muszą czuć najblizsi tej zmarłej osoby, ze na pewno im ciężko i smutno i sama wtedy ryczę.

Cytat:
wy jakie kupujecie- lozeczko i posciel?
Łóżeczko mam 60x120 a pościel jeszcze nie wiem jaką kupie, taką żeby nie była za duża

Cytat:
AAAA i jeszcze mamy wózek Atlantic, taki:

http://bydgoszcz.cwirek.pl/img/7476/...iro-design.jpg
Też chyba kupimy ten wózek. Gondola wydaje sie mała, ale okazuje sie, ze wymiarowo podobna do całej reszty. Nie wiem jeszcze jak z jej głębokością zeby upchać te kocyki zimą....Ale jak sie do tego wózka przymierzyłam w sklepie to bardzo mi podpasował. A foteliki na pewno bedą pasowały baby desing (czyli producenta wózka). Popatrz na all jakie oferują, bo sprzedaja zestawy tych wózków z fotelikami właśnie.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dziś kuzynka zadzwoniła,że ma dla mnie przygotowane ciuszki do córeczce za małe i mi da,a potem jak moja z nich wyrośnie to jej oddam
Ja bym ciuszków nie pożyczała. Albo po prostu dała albo nie. Wiadomo, ze się spiorą trochę, z tym chyba każdy sie liczy, ale jak będą jeszcze jakieś zniszczenia to potem mogą pojawić się pretensje czy coś, a po co?

[QUOTE=ninaad;20151300No i wrzucam wreszcie fotki moich dotychczasowych zakupów- większość ciuszków na 62, część na 56. Fotki kiepskie, ale miałam złe oświetlenie a nie chciało mi się kombinować z ustawieniami aparatu[/QUOTE]
Fajne. W sumie to prawie wszystkie maleńkie ciuszki są boskie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Nikuś ja sterylizatora nie kupuję, stawiam na tradycję i wyparzanie we wrzątku inaczej bym chyba zbankrutowała jakbym wszystkie gadżety miała kupić
Ja też nie kupuję sterylizatora ani podgrzewacza. Mam nadzieję, ze bedę karmić tylko piersią. A jedną czy 2 butelki w razie czego wyparze we wrzątku. Ostatnio widziałam w komisue sterylizator aventa do mikrofali za 39zł takze w sumie nie tak źle, ale uważam, że mi niepotrzebny.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
No i pochwale sie Wam- przez ten tydzien u mamy nauczylam sie szyc na maszynie!
Super. Byłabym z siebie dumna jakbym dokonała takich wyczynów

Zrobiłam fotkę "włoskiego" prezentu dla Synka i nowo nabytego kompletu z tesco, taki ładny kolor bluzeczki, ze nie mogłam sie oprzeć. A generalnie co wzięłam do ręki i mi sie podobało to po zobaczeniu ceny przestawało mi się podobać

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:44   #2108
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
ja miałam tak:
oznaczenie na czczo 73.1 norma 65-105
ozn po 1h 75.1 norma 65-105
ozn po 2h 81.4 norma 65-105

kasienko coś Ci się te normy po 1h i po 2 h pomyliły to norma tylko na czczo

Wyczytałam, że normy są takie:
na czczo do 105- ja miałam 80
po 1 h- do 180- ja miałam 161
po 2 h- do 140- ja miałam 140

na granicy, ale chyba się mieszczę. W czwartek mam mojego gina, zobaczymy, co powie.
W sumie 12 h przed nie powinno się jeść, a ja jadłam jabłko ok 10h przed- więc może też byc trochę przez to podwyższone...

abz ja jestem bardzo zadowolona z wózka, ma mega skrętne koła, obniżaną raczkę (coś dla mojej mamci-bo jest maleńka) i wydaje się być funkcjonalny. Bałam się, że będzie piszczał, bo używany kupiliśmy, ale jest ok. A już najbardziej podobają mi się te szare rurki, a nie srebrne
Stary 2010-06-22, 11:52   #2109
abz
Zakorzenienie

Cytat:
A już najbardziej podobają mi się te szare rurki, a nie srebrne
Takie wręcz białawe Fakt, chyba żaden inny wózek takich nie ma. My chyba kupimy nowy, bo nie wiem czy uda mi sie znaleźć używany w okolicy, bo inaczej niż go dokładnie na żywo obejrzeć to sobie nie wyobrażam. Także zakup z all na podstawie zdjęć odpada. Ale nie jest taki drogi, bo na all 1100zł z fotelikiem kosztują nowe, a 1000zł na wózek dała prababcia także spoko

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:58   #2110
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Takie wręcz białawe Fakt, chyba żaden inny wózek takich nie ma. My chyba kupimy nowy, bo nie wiem czy uda mi sie znaleźć używany w okolicy, bo inaczej niż go dokładnie na żywo obejrzeć to sobie nie wyobrażam. Także zakup z all na podstawie zdjęć odpada. Ale nie jest taki drogi, bo na all 1100zł z fotelikiem kosztują nowe, a 1000zł na wózek dała prababcia także spoko

To super ja też planowałam nowy, dostałam od prababci Pawełka 1200zł, a udało mi się znaleźć za niecałe 400zł. Także jeszcze mi w sumie 700 zostało (w międzyczasie Tatuś dorzucił 300zł i poszły na zakupy w Ikei)- na wszystko do porodu powinno starczyć.
Bałam się używanego wózka, ale babka pisała, że tylko 9m-cy do używała, wysłała mi full zdjęć. Dodatkowo dostałam- 2 ręczniki narożniczki, pościelkę do wózka, matę edukacyjną. Także się udało.
Teraz przeglądam te foteliki, które poleciłaś i znalazłam nowy nawet za 109zł

http://www.allegro.pl/item1089517757...o_okrycie.html
Stary 2010-06-22, 12:26   #2111
ycnan
Zadomowienie

Co do podgrzewacza - nie kupuję Jak będę musiała wyjść to są inne sposoby na podgrzanie mleka. Chyba, że mi ktoś sprezentuje, to nie pogardzę

tifio, cieszę się, że dzisiaj już wszystko w porządku
Jeśli chodzi o suchą skórę, to polecam Neutrogenę (J&J) Produkty nie są tanie, ale naprawdę super Ja dostałam pół roku temu gratisy od przedstawiciela i nadal mam - nie dlatego, że tak tego dużo, ale dlatego, że wystarczy smyrnąć się od czasu do czasu i łapki i wszystko gładziutkie ...jak pupcia niemowlaka

waniliaania2009, ta pierwsza poście, jak dla mnie, zbyt gładka Druga ma zdecydowanie ładniejsze wzory. Ale zakochałam się w trzeciej, z Kubusiem Mój syncio będzie miał takiego baby Pooh nad łóżeczkiem, więc świetnie by pasowała

elenka1, super, że tyle rzeczy dostałaś Aż zazdroszczę

abz, rzeczy dla maluszka - śliczne. BTW, co jest napisane na śliniaczku?
Takiego zestawu tescowego nie widziałam u siebie
I też tak mam, że podoba mi się wiele rzeczy, ale jak zobaczę cenę, to odkładam, bo szkoda tyle kaski dawać. Czekam teraz na kolejną ciekawą promocję w teskaczu

NIKaP-n, super, że wam się tak z wózkiem udało.
Nam wózek sponsorują moi rodzice

Też byłam dziś na glukozie...
Smak - ok, dostałam wrzątek i dało się wypić bez problemu. Ale po 15 minutach... Masakra. W pomieszczeniu duszno, gorąco, a mi niedobrze Jakoś wytrwałam, ale za to wracając do domciu myślałam, ze zemdleję lub zwymiotuję w autobusie
Ale w domciu zjadłam, poleżałam i już jest ok

A czekając godzinkę na ponowne pobranie krwi siedziałam sobie pomiędzy zawodnikami Korony Może mój Borysek nasiąkł przez ten czas talentem

Za to byłam bardzo mile zaskoczona jadąc do laboratorium. Była chyba 7:45 więc jechało mnóstwo ludzi, młodzi - do szkoły, ogrom starych babek - z bazarów (po dwie wielkie siaty na głowę ). Oczywiście musiałam stać, ale bodajże po dwóch przystankach troszkę ludzi wysiadło i jakaś kobitka (wiek, na oko, 55-58lat) puknęła mnie w ramię i powiedziała, żebym sobie siadła, bo się jedno miejsce zwolniło
Podziękowałam i siadłam. A kobietka stała dalej z wypchaną zakupami torbą Tak więc humor od razu mi się z rana poprawił
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:47   #2112
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Przykro, taki młody facet Jeżeli to by był ktoś z rodziny męża to jakbym nie musiała to bym nie jechała raczej.
dziękuję...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:57   #2113
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny
Ja wczoraj również bylam na badaniu obciążenia glukozą i powiem Wam że było wszystko ok. Miałam swoją glukozę ale zanim się zorientowalam to panie mi rozpuśćiły swoją w letniej wodzie i kazały wypić szybkim zdecydowanym ruchem. Wypiłam i posiedziałam godzinkę i pobrali krew. Jedyne co mnie zdziwiło to fakt że przed wypiciem glukozy panie nie pobrały mi krwii tylko wzieły sam mocz. Więc nie wiem czy zbadaja poziom glukozy z moczu a potem z krwii czy jak to zrobią? Wyniki jutro jak będe na wizycie u swojego gin więc zobaczę jak to wszsytko wyszło.

Poza tym byłam wstępnie oglądac wózki. Wybrałam 3 typy: X-lander XA, Jumper X, Neo firmy Polak. X-lander jak dla mnie twardy czyli brak amortyzatorow tak miękkich jakie miały pozostałe dwa wózki. Chyba skuszę się na Jumper X, gdyż jest naprawdę lekki i bardzo dobrze się prowadzi. Mam tylko dylemat. Czy kupic z fotelikiem (1200 zł) czy bez fotelika (1025 zł). Fotelik dostaliśmy od znajomych (oczywiście do zwrotu) więc drugi jest nam zbędny. Jednak różnica w cenie nie jest aż taka straszna aby nie pokusić się o zakup tego wózka w opcji 3 w 1. Sama już nie wiem? A co Wy kochane o tym sądzicie??
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:57   #2114
angelikaw
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie nadążam za Wami

Zuziczka
- fajnie, że wróciłaś

cellaris - nie załamuj się Wiem, że leżenie jest męczące, ale dasz radę kochana! Czego się nie robi dla dziecka?

asia-23
- Ty mieszkasz w Pruszczu Gd.? Moja babcia mieszka niedaleko (między Pszczółkami a Różynami)

Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
O sobie... wiec mam na imie Sara, 28 lat. W brzuszku coreczka Nadinka, ktora planuje sie urodzic 29 pazdziernika (22 tydzien). Mam nadzieje, ze nie zrobi psikusa i nie przyjdzie na swiat 1 listopada bo normalnie, nie wiem
Nie chcialabym, zeby moja coreczka miala urodziny w swieto zmarlych

Wczoraj znalazlam na allegro super podgrzewacz w dobrej cenie. Sporo dobrych opinii czytalam, wiec dziele sie nowymi odkryciami: http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html
sarrita - Święto Zmarłych jest 2 listopada. A 1-go jest Wszystkich Świętych.
Poza tym ja urodziłam się 1.11 właśnie

a ten podgrzewacz zamierzam kupić, bo jest wszechstronny. Kilka mamusiek z innego forum mi go polecało.

---
Mpik82, my mieliśmy zespół na weselu i nie wyobrażam sobie, zeby było inaczej. DJ moim zdaniem nie zabawia gości tak dobrze, jak 5-osobowy zespół z wodzirejem.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Muszę wkuwać prezentację na pamięć oraz nauczyć się odpowiedzi na 40 pytań z całości studiów. Masakra, dlatego też nie mam czasu Was podczytywać i się udzielać.
Współczuję

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja jestem mega szczesliwa, dostalam po mojej chrzesnicy pelnooo rzeczy dla mojej córci
super

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Też byłam dziś na glukozie...
ja tez miałam dziś iśc na to badanie, ale wstałam ok 3-4 w nocy (kotka mnie obudziła, bo była głodna - cały dzień nie jadła, to w nocy się zachciało) no i zapomniałam o porannym badaniu, też zjadłam - ciasto i popiłam kompotem. Dopiero po położeniu się do łóżka uświadomiłam sobie, co zrobiłam... Następne badanie za tydzień, bo u nas w przychodni lab czynny tylko we wtorki.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Za to byłam bardzo mile zaskoczona jadąc do laboratorium. Była chyba 7:45 więc jechało mnóstwo ludzi, młodzi - do szkoły, ogrom starych babek - z bazarów (po dwie wielkie siaty na głowę ). Oczywiście musiałam stać, ale bodajże po dwóch przystankach troszkę ludzi wysiadło i jakaś kobitka (wiek, na oko, 55-58lat) puknęła mnie w ramię i powiedziała, żebym sobie siadła, bo się jedno miejsce zwolniło
Podziękowałam i siadłam. A kobietka stała dalej z wypchaną zakupami torbą Tak więc humor od razu mi się z rana poprawił
Super

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Chyba skuszę się na Jumper X, gdyż jest naprawdę lekki i bardzo dobrze się prowadzi. Mam tylko dylemat. Czy kupic z fotelikiem (1200 zł) czy bez fotelika (1025 zł). Fotelik dostaliśmy od znajomych (oczywiście do zwrotu) więc drugi jest nam zbędny. Jednak różnica w cenie nie jest aż taka straszna aby nie pokusić się o zakup tego wózka w opcji 3 w 1. Sama już nie wiem? A co Wy kochane o tym sądzicie??
My kupujemy 3w1 (ale u nas komplet kosztuje 1010zł). Ten fotelik ma super zaletę - można go wpiąć w stelaż i np. jadąc gdzieś, pakujesz do bagażnika tylko stelaż (oszczędzasz miejsce), a dziecko jedzie w foteliku, który potem wpinasz i wózek gotowy. A różnica w cenie (z fotelikiem lub bez) jest tak niewielka, że naprawdę warto go kupić.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:22   #2115
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Ależ naskrobałyście

Ja dziś znów kupiłam coś dla maleństwa - kaftanik i komplet: śpiochy + kaftanik oraz pajacyk welurowy (rozm.68), no i bluzeczkę do kompletu (bo mam już półśpiochy w taki wzorek). Teraz postanowiłam kupować większe ciuszki (właśnie na 68), bo na 62 mam już wystarczająco, poza ciepłymi np.jakaś bluzą, ciepłym pajacykiem itd. a kombinezonik to raczej kupię na 68 żeby był ciut większy i dobry na zimę.
Poza tym koleżanka pracująca w Smyku odłoży mi kilka rzeczy w dobrej cenie to też sobie coś z nich wybiorę i upatrzyłam fajne pajacyki w Smyku po 20 zł (przecenione z 30). Ale będzie jak mój synek okaże się córeczką , ale to raczej niemożliwe, 2 lekarzy i dwa inne aparaty do usg stwierdziły chłopca... no i moje przeczucia matczyne

Chyba w końcu za 2 tygodnie (od lipca) zacznę chodzić na te zajęcia do szkoły rodzenia, a jutro idę zrobić dużo badań: morfologia, mocz, odczyn Coombsa, glukoza 50g, IgM toxo, CRP i jeszcze coś ale nie mogę doczytać... - fibrynogen...? Może mi podpowiecie po co sie go robi?

Fotelik kupimy albo Maxi cosi cabrio fix, albo jeśli kupimy od znajomych wózek Teutonia to będzie też z fotelikiem Teutonia (ta sama klasa bezpieczeństwa co Maxi cosi)

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-22 o 14:25
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:42   #2116
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Brzuszek i jego okolice smaruję regularnie kremem przeciw rozstępom i tu z moją skórą nie ma problemu, ale z resztą to jest jakaś masakra Oliwka nie pomaga, dostałam po niej pełno jakichś krost, które wogóle nie chcą zejść, a poza tym skóra zrobiła się bardziej sucha niż przed jej stosowaniem
A może zwykły olejek migdałowy, taki jak do masażu, wystarczy kropelka a skóra na długo jest nawilżona.

Poza tym nie stosuję żadnych specjalistycznych kremów, bo się szybko wchłaniają i nie wiem czy coś z nich jeszcze na skórze zostało, a w ciąży brzuch musi być nawilżony 24h i po olejku od razu widzę czy już zszedł i czy nie trzeba trochę dosmarować.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja nie kupuję podgrzewacza, zawsze można podgrzać w garnku z gorącą wodą. Ale to już każdy decyduje sam, ja wolę w to miejsce po prostu coś innego kupić, bardziej jak dla mnie potrzebnego
Zgadzam się, ale jak butlę podgrzać w samochodzie?

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Następne badanie za tydzień, bo u nas w przychodni lab czynny tylko we wtorki. [/COLOR]
A czy to badanie czasem nie jest płatne? Bo jak tak to można w prywatnym labie.

maleństwo

Edytowane przez alicia4
Czas edycji: 2010-06-22 o 14:45
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:49   #2117
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
A czy to badanie czasem nie jest płatne? Bo jak tak to można w prywatnym labie.
jest płatne (ja za wszystkie badania płacę, bo chodzę do gina prywatnie), ale nie chciałoby mi się wstać o 6-7, żeby jechać do R-ska, atu przychodnię mam pod domem właściwie... Poza tym u nas jest o połowę taniej niż np. w labie koło Lamberta.
Stary 2010-06-22, 15:05   #2118
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witajcie dziewczyny.
Wrocilam po dluzszej nieobecnosci ale juz zdazylam was nadrobic chodz tyle tego bylo ze juz zapomnialam co mialam napisac...

Odnosnie podgrzewacza to ja zamierzam zakupic 2w1 czyli do domku i do samochodu bo my dosyc duzo podrozujemy (glownie do Polski do rodzicow) i wrazie potrzeby to zawsze malego moge dokarmic. Poza tym zawsze lepiej jest miec gotowe cieple mleczko i podac jak sie dziecko obudzi i zacznie marudzic niz bawic sie w podgrzewanie wody i czekac az sie dziszius zaplacze...A koszty nie sa az takie tragiczne

Co do wydzieliny z piersi to czasem cos poleci ale sporadycznie np jak sie poloze i lekko uciskam na nie to poleci cos tej siary ale nie duzo. Pisalyscie ze dopiero po 3 dniach pokarm zaczyna leciec a na poczatku tylko siara i tak sie zastanawiam bo siostra jeszcze przed porodem jak nacisnela na piers to lecialao mleko doslownie jak od ,,krowki,, a swoja droga to siara podobno najzdrowsza

Musze sie pochwalic ze przyszly mi mebeliki doa maluszka i jestem w nich zakochana w sumie stoja jeszcze nie zlozone ale rozpakowalam, poogladalam i juz pokochalam Teraz czeka nas zmiana mieszkania i kuuuuupa roboty...ale ja sie ciesze bo uwielbiam zmiany i juz mam wizje mieszkania w sumie nie jest duze bo 2 sypialnie i salon polaczany z kuchnia ale zawsze lepsze miz to ktore mamy teraz.

Widze ze co niektore z was juz praktycznie wyprawki pokompletowane maja a jak mam zaledwie 3 bluzy 1 buciki lozeczko szafe i komode...a do porodu 2,5mc

Tez zastanawiam sie nad tym wozkiem Jumper X i mielismy go juz kupowac ale znajoma zaoferowala sie ze odda nam swoj wozek 3w1 za DARMO tylko ze ja go wogole jeszcze nie widzialam i nie wiem czy mi sie spodoba bo ja strasznie wybredna jestem...

A i mam jeszcze do was takie pytanie.: czy ktoraz z was planuje rodzic w wodzie????????? Bo moj szpital oferuje taka forme porodu i sie wlasnie zastanawiam...

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-06-22 o 15:11
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:08   #2119
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
kasienko coś Ci się te normy po 1h i po 2 h pomyliły to norma tylko na czczo
Wiem,ale kurde coś mi komp,albo net szwankuje,bo mi jakieś shity powyskakiwały i nie mogłam tego poprawić
Włączam wizaż a tu mi jakieś miniaturki strony się pokazują,masakra jakaś,może jakiegoś wirusa mam

Zrobiłam gołąbki,ale trochę mi się rozp.... trudno Ważne,że w smaku zjadliwe

A mamuśka mnie dziś ustawiła ze znajomą położną,więc może jakoś przeżyję ten poród

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:14   #2120
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm..tylko ja o takich rzeczach nie myslę na zapas, planuję karmić piersią więc nawet w samochodzie podgrzewacz nie potrzebny poza tym nie planuję żadnych długich podróży z maleństwem, może na jakieś wakacje ale to dopiero za rok. Co innego jak ktoś będzie często jeździł z kilkumiesięcznym maleństwem. Akurat dla mnie jest to zbędny wydatek są też termoopakowania i można podgrzać w domu

Stary 2010-06-22, 15:24   #2121
tifio
Rozeznanie

elenka1, niestety nie - ja bym tego szalonego dziecka chyba nie ogarnęła Czasem jak do nas przyjdą to nie nadążam za nią biegać! Ale jakby było trzeba to bym się nią oczywiście zajęła. A ta wizyta w przychodni to z mamusią, ale mamy przychodnię na drugim końcu miasta, a ona jak jest taka marudna to nawet w wózku nie chce siedzieć Nie wyobrażam sobie pchania wózka z dzieckiem na rękach, więc szwagierka mnie poprosiła, abym z nimi poszła. Z resztą i tak codziennie gdzieś wychodzimy na spacer, więc nie robiło mi to za bardzo różnicy dokąd właściwie idziemy... Na szczęście nic poważnego jej nie dolega, ale jednak zaczęło się rozwijać jakieś choróbsko. Kupiłyśmy zapobiegacze i powinno być lepiej.

naked21, ja już wydałam fortunę na te wszystkie balsamy i oliwki. Chyba więcej niż przez rok potrzeba dla dziecka Teraz postanowiłam wypróbować balsam z Neutrogeny to moja ostatnia deska ratunku...
Rozstępów u mnie też jak narazie nie widać, ale mogą wyjść nawet podczas samego porodu i to mnie przeraża

ninaad, ja chyba jednak nie umiem się opamiętać w drodze powrotnej z przychodni wstąpiłam do szmateksu i zakupiłam dwie koszulki, spodenki (ogrodniczki) i kurteczkę. Co prawda wszystko dopiero na lato, ale jak ja później z małym dzieckiem będę chodzić do takich sklepów?? :P Muszę zrobić zapasy teraz hihi i chyba niedługo naprawdę pójdę z torbami...

malwina1204, lekarka też mi tak mówiła, że oliwka wysusza skórę... Tylko to wszystko jakieś pokręcone. W takim razie dlaczego trzeba oliwkować maluszki??

gabisun, zainwestowałam w balsam regenerujący do bardzo suchej skóry z Neutrogeny. Zobaczymy jakie będą efekty. Ale bardzo dziękuję za radę

ycan, Neutrogena zakupiona

alicia4, a gdzie taki olejek migdałowy można nabyć i w jakiej cenie? Hmm uwielbiam zapach migdałów, więc może się skuszę...

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:26   #2122
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
A i mam jeszcze do was takie pytanie.: czy ktoraz z was planuje rodzic w wodzie????????? Bo moj szpital oferuje taka forme porodu i sie wlasnie zastanawiam...
Witja!
ja niestety nie, bo musiałabym rodzić w Łodzi lub Warszawie
Nasz szpital oraz szpital w Częstochowie, który biore pod uwagę, nie ma nawet ZZO w ofercie ;/ Kicha

Cytat:
ja też zamierzam karmić piersią,a el taki pogdrzewacz przyda się już od 4-5mca, bo wtedy można dziecku wprowadzić do diety coś poza mlekiem matki Dlatego nasz wybór to Podgrzewacz do butelek***AUTO i DOM http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html
Stary 2010-06-22, 15:32   #2123
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:

Ja też zamierzam karmić piersią,a el taki pogdrzewacz przyda się już od 4-5mca, bo wtedy można dziecku wprowadzić do diety coś poza mlekiem matki Dlatego nasz wybór to Podgrzewacz do butelek***AUTO i DOM http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html
Wlasnie biore ten pod uwage fajnie sie prezentuje i cene ma przystepna. A te z aventu troche drogie chodz podobno najlepsze...
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:49   #2124
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
alicia4, a gdzie taki olejek migdałowy można nabyć i w jakiej cenie? Hmm uwielbiam zapach migdałów, więc może się skuszę...
Ja swój kupiłam w sklepie ze zdrowymi produktami, ale myślę że można nabyć w różnych miejscach.
Ale Cię zasmucę, bo olejek ze słodkich migdałów pachnie niczym. Dlatego właśnie używany jest jako podstawa do robienia olejków do masażu, wtedy dolewasz olejek o takim zapachu jaki Ci się zamarzy.

Cytat:
Dlatego nasz wybór to Podgrzewacz do butelek***AUTO i DOM http://www.allegro.pl/item1073046881..._do_avent.html
Właśnie go oglądałam, i cenka też całkiem fajna.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:53   #2125
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Witam po kilkudniowej nieobecności
nadrabiam zaległosci w prasowaniu i dzisiaj powinnam skończyc zaraz spróbuje podczytać, cop u Was

podgrzewacza nigdy nie miałam, ,ale taki samochodowy to fajna rzecz musi być
Stary 2010-06-22, 16:07   #2126
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Ja swój kupiłam w sklepie ze zdrowymi produktami, ale myślę że można nabyć w różnych miejscach.
Ale Cię zasmucę, bo olejek ze słodkich migdałów pachnie niczym. Dlatego właśnie używany jest jako podstawa do robienia olejków do masażu, wtedy dolewasz olejek o takim zapachu jaki Ci się zamarzy.
ehś... faktycznie mnie zasmuciłaś... z resztą nie wiem, czy w moim niby mieście znalazłabym sklep, w którym nabyłabym ten cudowny olejek A cenowo jak on wygląda?

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:18   #2127
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

witam kobitki po przerwie

jeju ile znów napisane

ja dzis miałam rozmowę z szefem czy chcę wrócić po urodzeniu dziecka do pracy... no i kiedy... itd powiedział, że przyjmie mnie, tylko zebym mniej więcej powiedziała kiedy chcę wrócić, czy od razu po macierzyńskim czy trochę później....
laski ile trwa macierzyński teraz?
heh... najchętniej to bym w ogóle maleństwa nie zostawiała, ale pewnie krucho z kasą będzie, bo u TZ-ta to akurat 'martwe' miesiące w pracy będą więc raczej od razu przydałoby się wrócić...

Majka - do której szkoły rodzenia idziesz i kiedy ? bo ja też zamierzam się zapisać, a we dwójke raźniej

jeju od jakiegoś czasu mam 2 potworne bóle...
jeden w plecach na dole z pawej strony, jakby mi kto igłę wbijał...
a drugi z prawej strony z przodu... boje się żeby to wyrostkiem się nie okazało

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:26   #2128
bordowa
Wtajemniczenie

Dziwię się Wam, niektórym. Ja też planuję karmić piersią, ale naprawdę nie zamierzacie wychodzić w ogóle z domu? Pamiętam jak była rozmowa o butelkach i co najmniej kilka z Was mówiło, że nie kupują w ogóle bo po co ... Przecież będziecie wychodzić bez dziecka z domu. Ja sobie nie wyobrażam, że przez pół roku albo dłużej miałabym w ogóle bez dziecka nie wyjść Przecież macie mężów, którzy się zaopiekują, albo jakieś ciocie czy babcie ... No chyba, że to ja mam jakieś dziwne podejście i nie chce być w domu 24h na dobę przez kilka/kilkanaście miesięcy ...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:38   #2129
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziwię się Wam, niektórym. Ja też planuję karmić piersią, ale naprawdę nie zamierzacie wychodzić w ogóle z domu? Pamiętam jak była rozmowa o butelkach i co najmniej kilka z Was mówiło, że nie kupują w ogóle bo po co ... Przecież będziecie wychodzić bez dziecka z domu. Ja sobie nie wyobrażam, że przez pół roku albo dłużej miałabym w ogóle bez dziecka nie wyjść Przecież macie mężów, którzy się zaopiekują, albo jakieś ciocie czy babcie ... No chyba, że to ja mam jakieś dziwne podejście i nie chce być w domu 24h na dobę przez kilka/kilkanaście miesięcy ...
ja tez mam takie zdanie dlatego kupilam butelki, kupie tez laktator i podgrzewacz i niech maz tez czasem pokarmi dzidziusia
Ale to zalezy indywidualnie od osoby, bo mam kolezanke ktora ma dwuletnie dziecko, do rok i miesiac czasu karmila piersia i jeszcze nigdy nie zostawila samego dziecka nawet na 15 min (oczewiscie chodzi o wyjscie z domu).Ale to zalezy indywidualnie od osoby, bo ona nie ma na kogo liczyc, jest sama, dlatego caly czas poswieca dziecku...

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-22 o 16:42
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 16:44   #2130
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ja tez jak najbardziej mam zamiar kupić buteleczki ( zresztą 1 już mam ) i laktator, tylko mam starszny dylemat czy elektryczny czy ręczny.... ale zostanę przy ręcznym chyba jednak

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości