Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 721 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 15:19   #21601
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Zajrzałam do codziennika - fajny pomysł Bardzo mnie sie podoba
Tylko pytanie - co z komentarzami? W wątku czy tutaj?
Pomyślcie o tym, by nie zrobił się bałagan
I mnie będzie łatwiej ewentualnie sprzatnąc, bo będę wiedziała, jakie są priorytety

do 31
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj spróbowałam nie harmonijkować włosów, tylko delikatnie je roztrzepałam palcami po czesaniu i też mi wyszły loki tyle, że puchate, a przy ugniataniu mam takie zbite pukle, ale nie jest źle

Baybe3 witaj. Dodam od siebie, że skoro masz włosy typu 2a, to mycie odżywką może się nie sprawdzic. Skup się, proszę, na pielęgnacji osób mających fale, jak choćby Monia czy Edith. U Edith mycie odżywką się nie sprawdziło, ale ogrniaczenie produktów b/s i owszem
Nadto początki zawsze są trudne. Po kilku tygodniach na pewno zobaczysz zmianę za co

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20674307]Eloe, namowilas sie z Syrenka na te "zlote" [/QUOTE] Tak, namawiałysmy się przez PW na Twój kolor i ustaliłyśmy, ze trzymamy wspólny front
Ale dla mnie złoto

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Pogoda daje się we znaki. Dopoki siedzialam caly dzien w biurze (klima) a potem prosto do domu to jeszcze było nieźle.
Też mam klimę włączoną cały czas i tylko patrzę, jak suche powietrze wyciąga z nich wodę Okropność
Cytat:
Wczoraj cały wieczór łaziliśmy z TŻtem po mieście i moje włosy odbierały chyba wszystkie kanały, nawet Al- Dżazirę
Doskonałe

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20676701] chyba pozostane ( na razie ) na dodaniu keratyny do odzywki d/s[/QUOTE] Ja sobie bardzo chwlę ten sposób wzbogacania.
Cytat:
moje wakacje wlosowe- kokos zostawiony na 1,5 doby (po 12 godz- dokokosowalam) w warunkach wilgotnosci 95-100%, temp +27 do +35, slonce, wiatr, sol
wlosy pochlonely wszystko
po umyciu odzywka- skret i miekkosc
no to ja juz nie rozumiem.... co wlos to wlos... kazdy inny
Temperatura... Też pogrzeszyłam w ostatni weekend z kokosem i było slicznie Tylko u mojej bratowej widziałam spore obciążenie. Inna porowatość
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Cóż, okazuje się, że wilgotność to nie wszystko i na włosy ma wpływ też wysoka temperatura. Jak rozkminimy o co dokładniej idzie, zreferujemy
Tak będzie
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20677292] pierwszy raz w zyciu poszlam do pracy w rozpuszczonych wlosach [/qipte] I jak? wszyscy chwlili i zazdraszczali?
Cytat:
nawilżanie- tzn olejowanie,? czy tez masz na mysli aloes, miod itd czyli humektanty
Raczej nie. Chodzi o humektanty.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
W ogóle to chciałabym bardzo ściąć sobie włosy - tak do ramion albo i krócej.
Nieeeee
Nie
Nie zgadzam się
Idziemy we wrześniu Po wszystkim Ty mi dasz znać kiedy, ja potem puszczę kciuki i pójdziemy do fryzjera
Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to polecam brudna wodę z jeziora - dzisiaj włosy znów mięciutkie jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Obiecałam to wstawię tę fotę
Żebyście mnie potem nie męczyły, o!
Cudeńko
Świetnie wyglądasz w podpiętych w ten sposób włosach
I jakie one długie

Dziewczyny, chciałam Wam donieść, że podobno koty mają loki Isniteją 3 lub 4 takie rasy.
Prosze kociary lepiej zorientowane o więcej informacji w temacie
Rasa Selkik Rex.
Nawet wąsy mu się kręcą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:42   #21602
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zajrzałam do codziennika - fajny pomysł Bardzo mnie sie podoba
Tylko pytanie - co z komentarzami? W wątku czy tutaj?
Pomyślcie o tym, by nie zrobił się bałagan
I mnie będzie łatwiej ewentualnie sprzatnąc, bo będę wiedziała, jakie są priorytety
komentarze tutaj, zasady te same co z dziennikiem, wtedy wszystko bedzie tidy & clean
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:47   #21603
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, chciałam Wam donieść, że podobno koty mają loki Isniteją 3 lub 4 takie rasy.
Rasa Selkik Rex.
Nawet wąsy mu się kręcą

zdecydowanie uważam że jako kręconowłosa czarownica powinnaś mieć lokowanego kota
nadawałby się do testowania, oj, nadawał ...

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:56   #21604
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ewelka - odzywka wyglada fajnie. u tego sprzedawcy znalazlam jeszcze truskawkowa: http://allegro.pl/item1140334556_org...losow_225.html ph 4,5, naturalna itepe, ciekawe jak z silikonami (google nic nie znalazlo)
ale 3,50 za odzywke i kilkanascie za wysylke? chyba ze ktos by chial zamowic wspolnie?
no wlasnie, ta przesylka to lipa! ja do wrocka mam ze 60 km to srednio alekusimnie ta kokosowa,pomijajac fakt ze uwielbiam i pozeram wszytsko co kokosowe, nawetolejem kokosowym smaruje cale cialo (wlasnie sie wacham) jak nie znajde nic odpowiedniego do mycia wlosow to sie skusze.

Cytat:
Rasa Selkik Rex.
Nawet wąsy mu się kręcą
jak koty uwielbiam, tak ten wyglada dziwnie i jest smieszny
Stary 2010-07-16, 16:19   #21605
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rasa Selkik Rex.
Nawet wąsy mu się kręcą
kotek jest sliczny, zwlaszcza oczka, ale ja bym chciala takiego czarnego w koncu jak byc rasowa wiedzma to i rasowego wiedzmowego kota trzeba miec im czarniejszy tym lepszy

troche Was pogonie, wpisujcie sie do Codziennika bo ja chce wiedziec jakie czary mary robicie codziennie w lazience z wlosami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:24   #21606
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
troche Was pogonie, wpisujcie sie do Codziennika bo ja chce wiedziec jakie czary mary robicie codziennie w lazience z wlosami
ja czekam na mycie dzisiaj chyba na noc naolejuje a Wy jak nakladacie kokos, zwiazujecie wlosy to wychodziie tak do ludzi? dam dzisiaj na wieczor,noc, bo zainteresowal mnie post ze"wlosy wszytsko wchlonely:

mam 2 sloiki kokosowego, jednak chyba bardziej lubie migdalowy. ostatnio znalazlam ciekawy artykul, o zawartosci danych kwasow w olejach, moze to by wyjasnialo dlaczego ten mi pasuje a nie kokos. Ale jeszcze dam mu szanse. Bo chyba nie znam nikogo komu kokos by nie pasowal
Stary 2010-07-16, 16:45   #21607
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
juz dobrze dobrze nie bij
sa za krotkie jednak ledwo daja sie spiac, tzn najkrotsza warstwa wisi pofalowana ale niech bedzie

wyysilam dwie skrajnie rozne pielegnacje - z proteinami (i to mi wpadlo w oko https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-jedwabiem.htm , analiza https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1339 , miala któraś?? ) i zupelnie bez nich . Bo teraz mam taka mieszana, uzywam co popadnie, testuje, i to nie jest to co kiedys
Zdaje się, że ja miałam próbkę Cece (od Jumaatt ), podobała mi się. Zawiera silikon (quaternium-80).

Dziewczyny, dziękuję za komentarze do wpisu mazidłowego
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:22   #21608
agison
Zakorzenienie

Cytat:
ja czekam na mycie dzisiaj chyba na noc naolejuje a Wy jak nakladacie kokos, zwiazujecie wlosy to wychodziie tak do ludzi? dam dzisiaj na wieczor,noc, bo zainteresowal mnie post ze"wlosy wszytsko wchlonely:

mam 2 sloiki kokosowego, jednak chyba bardziej lubie migdalowy. ostatnio znalazlam ciekawy artykul, o zawartosci danych kwasow w olejach, moze to by wyjasnialo dlaczego ten mi pasuje a nie kokos. Ale jeszcze dam mu szanse. Bo chyba nie znam nikogo komu kokos by nie pasowal
ja znam pewnej pani z mojej okolicy kokos nie pasuje - i to jak nie pasuje

ja nakładam oleje na noc, kokos też, ale jeszcze nigdy nie wyszłam z naolejowanymi włosami do ludzi
tylko raz, ale wtedy miałam minimalną ilość, tak tylko żeby rozczesać strasznie splątane włosy, splotłam wtedy włosy łącznie z grzywką w parę warkoczy i popodpinałam sobie na głowie wtedy kokosa zupełnie nie było widac

o qrczę, nava, ale masz boskie lokasy
co prawda ciągle płaczę za Twoją długością ale włoski masz śliczne ...

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-07-16 o 17:23
Stary 2010-07-16, 17:25   #21609
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Dziękuje, muszę chyba się jednak opanować, bo mam 3 waxy w domu, hmmm...

Eloe pierwsze co mi przyszło do głowy to taki kot idealny do testowania.
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:42   #21610
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Zdaje się, że ja miałam próbkę Cece (od Jumaatt ), podobała mi się. Zawiera silikon (quaternium-80).
a to groźny silikon? jak znacie silikony ktorych tu nie ma, dopiszcie

gdzie mozna zaklasyfikowac?
ROZPUSZCZLNE W WODZIE

* dimethicone copolyol

* lauryl methicone copolyol

* hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane

* kazdy silikon z PEG na poczatku

NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, LATWO USUWANE ZA POMOCA LAGODNYCH SZAMPONOW (np. na bazie coco betaine)

* amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon

* dimethiconol

* beheonoxy dimethicone

* phenyl trimethicone

NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, CIEZKO USUWANE PRZEZ LAGODNE SZAMPONY (trzeba szampon zostawic na pare minut)

* simethicone

* trimethicone

WYMAGAJACE SULFATES DO USUNIECIA - lepiej sie od nich trzymac z daleka

* cyclomethicone

* cyclopentasiloxane

* trimethylsilylamodimethic one

* trimethylsiloxysilicates
Stary 2010-07-16, 18:02   #21611
syrenka
Wtajemniczenie

ta klasyfikacja wprowadza w błąd, bo silikony cykliczne wcale nie potrzebują mocnych szamponów, przeciwnie, wyparowują z włosów czy skóry i można je zmywać odżywką.
I zdaje się, że nie każdy PEG się wymywa wodą, im większa wartość liczby przy nim tym lepsza rozpuszczalność w wodzie (np. PEG-4 - nazwa silikonu a PEG -44 - nazwa silikonu, robi różnicę)

Cytat:
a to groźny silikon? jak znacie silikony ktorych tu nie ma, dopiszcie

gdzie mozna zaklasyfikowac?
ROZPUSZCZLNE W WODZIE

* dimethicone copolyol

* lauryl methicone copolyol

* hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane

* kazdy silikon z PEG na poczatku

NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, LATWO USUWANE ZA POMOCA LAGODNYCH SZAMPONOW (np. na bazie coco betaine)

* amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon

* dimethiconol

* beheonoxy dimethicone

* phenyl trimethicone

NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, CIEZKO USUWANE PRZEZ LAGODNE SZAMPONY (trzeba szampon zostawic na pare minut)

* simethicone

* trimethicone

WYMAGAJACE SULFATES DO USUNIECIA - lepiej sie od nich trzymac z daleka

* cyclomethicone

* cyclopentasiloxane

* trimethylsilylamodimethic one

* trimethylsiloxysilicates
Stary 2010-07-16, 18:15   #21612
Eloe77

do 32

Cytat:
chyba tak musiałobyc, strasznie mi wypadaja, co zauwazyla fryzjerka, która ostatnio włosami się zachwycała. Sa slabe, cienkie, nie rozdwajaja sie, nic z tych rzeczy, ale od miesiaca, dwoch, wypadaja w niesamowitych ilosciach. Z tego copamietam, latem moze sie tak dziac.
Z tego, co pamiętam zaczełaś w tym roku studia i przeprowadziłaś się w inne miejsce. Pamiętam z własnych doświadczeń, że wlasnie na 1. roku dokonała się największa i najgorsza zmiana moich włosów. Później się przyzwyczaiły
Wcierki powinny pomóc, ja
A włosy zaraz po cięciu jak nie Twoje... Tęsknimy
Cytat:
(ja mam zawsze takie skojarzenia jak widze kobiete w autobusie ktora widuje od 4 lat, dlugie wlosy za tylek, zawsze rozpuszczone i takie brzydkie, wysuszone, mam wrazenie ze jak bym dotknela to sie rozsypia)
A ona pewnie patrzy na Twoje zadbane loki i zazdraszczaq
Cytat:
wogóle uważam, że strasznie jest mało kosmetyków do loków
Nie dośc, że mało, to jeszcze większość napakowana silikonem i niemal zero substancji odżywczych.
Większośc produktow do loków, to produkty nie do włosów kręconych, ale uzyskanych poprzez zabiegi.
Cytat:
no ale wszędzie są proste, w telewizji tylko gliss kur ma modelkę z lokami, w sklepie kosmetyki tylko do prostych, więc myślałam, że moje są be
To nie tak. W sezonie poprzednim i obecnie najmodniejsze były i są loki oraz fale. Jesteśmy zawsze nieco z tyłu za światem i nadal hołdujemy zassadzie z lat 60., że co proste, to piękne
Na dodatek chyba już tylko u nas tak doskonale sprzedają się prostownice.
Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Dziewczyny używała któras z Was żółtego zelu do włosów z Yunga?
Z tego co pamiętam składy żeli Yunga, to żadne z nich nie był bezpieczny (chyba denat w składzie). Możesz pokazać, co on tam ma?
Cytat:
bardziej sie faluja niz kreca, nie wiem dlaczego, co sie stalo. Dam im czas, niech sie przywyczaja do nowej dlugosci.
Dobre podejście
Cytat:
Ale sa czyms zmeczone, sa miekkie, cienkie,puchate, niby gladkie i nawilzone ale to nie to... hmm proteiny odrzucilam
Dlaczego?
Cytat:
myje bialym ale ostatnio czytalam ze sie nie nadaje do mycia)
Którym dokładnie? Z babasu? Nadawał się...
Cytat:
jaka odzywka/maska jest tylko z humektantami??
Nie ma tak dobrze. Emolient być musi, bo czymś zabezpieczyć włos trzeba. Większość emolientów w odzywkach nie powinna jednak obciążyć Ci dodatkowo włosów. Omijaj Garniera z awokado i shea (wysoce emolientowa) i dokładnie przejrzyj składy Waxów, by nie przesadzić.
Fajna będzie Natur Vital z Natury.

Zapomniałam Wam napisac, że są inne Natur Vital w Naturze! Z żeń-szeniem! I te mają naprawdę niewiele emolientów

Cytat:
aaa jeszcze jedno, rzepe do koszyczka dolozylam, codziennie wcierac czy tylko przy myciu? mysle ze codziennie ale spytam
Jeśli wytrzymasz zapach...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-16, 18:44   #21613
Eloe77

Do 33 gdyby ktoś pytał

Cytat:
boje sie codziennie masowac ze calkiem wszytsko wypadnie
Na pewno nie wypadnie, ale może tez spowodować szybki wzrost lub pojawienie się nowych włosków (przy odpowiednich wcierkach). Tylko bądź cierpliwa i delikatna.
Moje dały radę
Cytat:
oj sama bys 10 cm ciachnela?
Na początku cg Msk ciachnęła sam ładnych kilka centymetrów...
Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
a ja mam przetłuszczające się włosy jak zreszta i cere
Własnie... włosy nie mogą się przetłuszczać, ale skóra głowy.
Cytat:
Pamietam, ze kiedyś Eloe i Anka.d miały nawet przyjechać do Jawora na ścięcie
Bo tak miało być... I nie wiem, czy się wreszcie nie skuszę i nie przyjadę. Choćby autobusem We wrześniu planuję cięcie (Małgosiu trzymaj nadal za mnie i odwagę), a teraz podciachałam sobie 2-3 cm, głownie spodu, by je lekko odświeżyć.
Pisałam, nikt nie zauważył
Za to włosy się cieszą i nie zareagowały buntem
Cytat:
ja o tym caly czas pamietam, ale moje wlosy od 15 grudnia nie widzialy nozyczek

Cytat:
kupilam dzisiaj zel ziaja nuno w naszej wrocławskiej zaopatrzeniowce czyli w feniksie
Koniecznie napisz, jak się spisuje. Mnie się podobał ale jestem na lekkim odwyku moge kupić 1 stylizator do końca miesiąca
Cytat:
ale nie bylo odzywek naturia bs :/ ostatnio nigdzie ich nie widze, dobrze ze sie zaopatrzylam w olawie.
Yyyy... chyba ostatnią zakupiłam do pudełeczka-przechowalni
Cytat:
Anka- ja też będę też ciachać we wrześniu, więc możemy pójść razem i się wspierać Bo mimo że jest sprawdzona to za każdym razem się stresuję ;P
I ja i ja Umówmy się wreszcie sensownie i zróbmy to! W trójkącie!
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20704666]wrocilam z wyprawy na drugi koniec miasta- fajnie sie zlozylo- dzis po poludniu nie lalo, ja nie mialam zadnych planow, sklepy otwarte do 21.... taa... ale nie ten sklepik z hegronem - wszystko wogol otwarte a ta sierota jako jedna zamknieta, no coz nastelna wyprawa w sobote [/QUOTE] Ojoj Szalenie jestem ciekawa, czy składy te same, co u nas.
Cytat:
Chyba lubia jak cos je oblepia, wtedy nie fruwaja jak piorka
Moje mają tak samo, dlatego po szamponie koniecznie sporo emolientów! Wczoraj po fitomedzie nałożyłam Joannę z jajcem i było za słabo
Cytat:
musze poszukac silikonow zmywalnych woda , albo delikatnych, dziewczyny ktore łamia zasade CG i siegaja po cos z silikonem, co polecacie?
To samo co Syrenka z naciskiem na Yes to carrots
Cytat:
papierochy a feee!!!)

Cytat:
* Natur vital odzywka granatowa (zaznaczam kolor, bo pojawiła się jakaś nowa)
Własnie ta, o której pisałam wcześniej. Z żeń-szeniem i szałwią. Fajna i tylko delikatnie emolientowa! A szałwia kojarzy mnie się z Małgosią
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20706594]a czy parafina jest zmywalna odzywka?[/quote] i choć na początku cg z powodzeniem używałam Lorysa z shea (parafina wysoko w składzie), to po ostatnich odżywkach z parafiną zwątpiłam w jej działanie na moje włosy. Oblepione, smętne strąki
Cytat:
wykombinowalam wpis w dzienniku
Nava, wspaniałe masz te korkociągi Jestem zakochana po uszy...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-16, 18:57   #21614
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

ok, zdecydowalam ze sprobuje czegos z dimethicone copolyol i z cyklicznymi rozumiem, ze odzywka da rade?

szukam lagodnego szamponu, nie zaden hipp, babydream, moje wlosy tego nie toleruja. Czytalam ze ma wyjsc albo juz jest, szampon ziaja bez silikonow z olejem ze slonecznika, cos takiego a jeszcze jakby szampon byl bez SLS (wlosy potem mam suche, piszcza pod palcami ble)

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Dlaczego? Którym dokładnie? Z babasu? Nadawał się...
tym myje http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ysk-koloru.htm wzielam z rozmachu, innej nie bylo. Czas wyruszyc na poszukiwania czegos nowego
Stary 2010-07-16, 19:11   #21615
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
nava - piekne zdjecia w dzienniku.
a ostatnie zdjecie (tylu glowy) przypomina mi wlosy Rybiorka sprzed ciecia (tuz po tym wymyslnym farbowaniu z dokladaniem farby i trzymaniem na glowie jakas niewyobrazalna ilosc czasu )
dziekuje
noo faktycznie masz racje- wygladaja podobnie

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Nava- dziekuję- staram się je dopieścić
Choć w ostatni weekend nawet nie nałożyłam maski miodowej, bo zbytnio nie miałam czasu Jutro jednak planuję nałożyć duuuużo maski na duuużo dłuzej i z dodatkami olejowymi
A przed jutrzejszym myciem- nafta...mam nadzieję, że nie będą pamiętać poprzedniej soboty

Co do zdjęć- mówiłam, że to zasługa TŻta przede wszystkim Bo tak to...

A że Ty wychodzisz jak pokraka to jakoś nie zauważyłam, o! Kłamczucho jedna

Tak nawiązując do zdjęć to widziałam Twój wpis w dzienniku
Dziewczyno! Ten tył mnie powalił na kolana!

Cudowne są, naprawdę

I zgadzam się bodajże z Eloe (jak był to ktoś inny to przepraszam ), ze masz złote wlosy

Piękne są
dzieki Indios
ale nadal podtrzymuje ze wychodze za fotkach jak z calej mnie to wlosy wychodza na zdjeciach najladniej
no dobrze przyjelam do wiadomosci za wlosy sa zlote
jak na razie siwulcow nie widac noo tzn jednego wczoraj wyrwalam

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:

Wczoraj czułam się trochę idiotycznie, siedząc z miosdem, w czepku i czapce przy temperaturze 35 stopni
i troche glupio tez spi sie w czapce gdy na zewnatrz lato
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:12   #21616
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:

Koniecznie napisz, jak się spisuje. Mnie się podobał ale jestem na lekkim odwyku moge kupić 1 stylizator do końca miesiąca
Yyyy... chyba ostatnią zakupiłam do pudełeczka-przechowalni
I ja i ja Umówmy się wreszcie sensownie i zróbmy to! W trójkącie!
ta minka do strzyzenia z grudnia to miala oznaczac co? ;P

jestem za. wrzesien - ciecie przyda sie odświeżenie w trójkącie

wlasnie uzylam nuno pierwszy raz. jak on slodziutko pachnie.

Cytat:
szukam lagodnego szamponu, nie zaden hipp, babydream, moje wlosy tego nie toleruja. Czytalam ze ma wyjsc albo juz jest, szampon ziaja bez silikonow z olejem ze slonecznika, cos takiego a jeszcze jakby szampon byl bez SLS (wlosy potem mam suche, piszcza pod palcami ble)

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

tym myje http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ysk-koloru.htm wzielam z rozmachu, innej nie bylo. Czas wyruszyc na poszukiwania czegos nowego
no wlasnie - nie tylko te z slsem zostawiaja piszczace wlosy. kupilam tżtowi emolium i wlasnie pierwszy raz uzylam. plącze włosy, jest tępy i średnio wydajny, a wlosy po nim piszczą.

a czemu niby ten yung sie nie nadaje? z braku tego z babassu (obeszlam 3 rossmany) kupilam tego do farbowanych. wiem ze ma quata, ale tegp samego ma yung rozowy...
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:17   #21617
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
ok, zdecydowalam ze sprobuje czegos z dimethicone copolyol i z cyklicznymi rozumiem, ze odzywka da rade?
powinna dać radę

Cytat:
a czemu niby ten yung sie nie nadaje? z braku tego z babassu (obeszlam 3 rossmany) kupilam tego do farbowanych. wiem ze ma quata, ale tegp samego ma yung rozowy...
chodzi raczej o miejsce cetrimonium chloride w składzie, które ma być odpowiedzialne za mycie; w Yungu różowym i z babassu występował wyżej niż w tym do farbowanych.
A yunga z babassu nie ma już od jakichś 3 miesięcy, pierw mieli braki magazynowe, a teraz go już chyba w ogóle nie ma
Stary 2010-07-16, 19:22   #21618
Konto usunięte

Cytat:
zalozony, zapraszam do wpisywania sie Drogie Kreconowlose https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post20715119
super pomysl z tym codziennikiem
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:24   #21619
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
a nie wiem, na analizowym byla i ze za daleko ma skladnik myjacy. nie wiem poobserwuje, ja tam roznicynie widze, zamienilam z rozowym bo obawiam sie ze mam przekarmienie proteinami, wszytskim

co zrobic, zmyc wszytsko szamponem? mniej nakladac? w innym kierunku pielegnacja... ktora przeszla przekarmienie?
Stary 2010-07-16, 19:26   #21620
Eloe77

do 34

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20707586]co ja zrobie z marchewka [/quote] Zbieram marchewki...
Chociaż, widzę, że Indios ma ochotę na nią
Cytat:
Niestety na zdjeciach wychodza duzo ladniej niz w rzeczywistosci, zreszta jak juz zrealizuje spotkanie z Syrenka i Eloe to pozwole im powiedziec prawde
obowiązkowo wypowiem się Jeśliś tego pragła
Cytat:
wiadomo ze bedzie ale data nieznana, chyba we wrzesniu, nie moge sie doczekac, spotkanie z dwiema wielkimi specjalistkami nareszce zobacze te piekne loki w naturze
I padła idea tajemnico-niespodzianki
Cytat:
Na pielegnacyjnym omawiamy pielegnacje w szczegolach i trzeba sie wczytac zeby wylapac kosmetyki a tak byloby jak na talerzu. Zawsze potem na pielegnacyjnym mozna zapytac o szczegoly
Prosze o komentarze drogie Panie
O! To widze odpowiedź na swoje pytania. Czyli piszemy tam, a komentujemy tutaj.
Cytat:
Ale widzę, że mnie nie bierzesz pod uwagę to rzucam fochem
specjalistka na forum od rzucania fochów
Ale zawsze mogłybyśmy pojechac razem do Krakowa. Samej smutno
Cytat:
Niedługo wypróbuję Glanz Morelkę to ciekawa jestem co będzie po niej

Będzie Pani zadowolona... Będzie Pani zadowolona...
Cytat:
Szukam juz stylizatora na jesien-zimę hahaha
Nie jesteś sama
Cytat:
Kurczę...chyba jest coraz lepiej
oby jak najwięcej takich wpisów
Cytat:
Tak sobie znowu myślę o wpisie do Dziennika... Już tyle razy obiecałam i obiecałam, ale moze warto by było...
W szczególności, że jestem teraz "współwłaścicielką" kompa TŻta, który ma wszystkie moje zdjęcia...jeszcze sprzed ponad roku- powinno być chyba widać różnicę
do dziennika!
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
jak na razie to dopiero od postu nr 1000 wzwyż i nadrabianko mnie czeka. a znów cierpię na chroniczny brak czasu, jutro wyjeżdżam, a w pracy też nie mogę spokojnie powizażować
ale delikatnie, bo przy tych upałach popłyniemy obie
Cytat:
(praktykantka - czemu nie praktykant?)
a TŻ słucha
Cytat:
odżywka Nivea do włosów farbowanych (z filtrem) - bardzo fajna, katuję nią wlosy po każdym myciu i jak na razie nie wyblakły
Naprawdę? Moim sie nieco odbarwiło. Ale może olejowanie im pomoże
Cytat:
więcej testów już nie pamiętam ... ale jak mi się coś przypomni to zreferuję
A ja dodam, ze w dzienniku masz zdjęcia ślicznych włosów. Na dodatek Twoje fale zaczynają się zwijać w korkociągi
wspaniale to wygląda
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
szampan na włosach
Posłuzył?
Cytat:
ale na razie ODWYK!
Przyłączam się
Cytat:
Dziewczyny ja bym chetnie z Wami wszystkimi sie spotkala - zrobilybysmy Zlot Kreconowlosych
krakowski?
To może by poszukać noclegu w tym Krakowie? Bo wieczorem może być ciężko
Indios?
Cytat:
zaraz mnie Eloe pogoni choc z drugiej strony chodzi o Zlot Kreconowlosych gdzie jak na sympozjum wymienialybysmy wiedze i doswiadczenie na temat jak najbardziej watkowy
No!
Cytat:
Eloe wyglada ze nie bede na razie obcinac wloskow na krotko

Cytat:
ale suszylam dyfuzorem socket (gabczasta nasadka na suszarke)
A zdjęcie gdzie?
Cytat:
, jedyny minus to posiadanie grzywki, suszylam z glowa w dol jak wrocilam do pionu to grzywka stala jak czolki u pszczoly gotowej do ataku

Cytat:
fotki ponizej zebys nie krzyczala
Fajne! Spód się inaczej zachował niż ostatnio, ale na wierzchu coraz więcej loków! Na dodatek mięsistych. Widac, że coraz lepiej wyglądają.
Chociaż chętnam zobaczyć czułki pszczółki

Zaczynam wypływać z mieszkania...
Chyba zjem kolejną porcję lodów

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-16, 19:45   #21621
Konto usunięte

Cytat:
absolutnie przepiekne loki widac ze naturalne!bo ja to z moich cieniasow wyciskam ile sie da

zaciekawilas mnie kokosowa odzywka do mycia, mi wpadla w okotaka tanizna, chyba sie skusze widzialam analize, nadaje sie do mycia http://allegro.pl/item1147160344_enl...l_wyprzed.html

inecto to 500ml a byla w promocji- kupujesz jedna a druga masz gratis wiec wzielam jedna butle juz wykonczylam bardzo ja lubie
pod wzgledem zapachu tez najbardziej mi odpowiada, bo te myciowe czasem troche jada

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Tak, namawiałysmy się przez PW na Twój kolor i ustaliłyśmy, ze trzymamy wspólny front
Ale dla mnie złoto

Też mam klimę włączoną cały czas i tylko patrzę, jak suche powietrze wyciąga z nich wodę Okropność
Eloe, tak podejrzewalam....
w poprzedniej pracy wywalczylam o jej nie wlaczanie- jestem od tego swinstwa chora- kicham, smarcze, placze i boli mnie glowa
w grudniu zeszlogo roku zmienilam prace- nie ma klimy
biedna Eloe, ze musisz tak sie meczyc

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Z
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20677292] pierwszy raz w zyciu poszlam do pracy w rozpuszczonych wlosach [/qipte]
I jak? wszyscy chwlili i zazdraszczali?
nikt nie zauwazyl nawet ze scielam wlosy.... no ale pracuje z samymi facetami, a to slepoty

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Pisałam, nikt nie zauważył
Za to włosy się cieszą i nie zareagowały buntem

zauwazyl, zauwazyl....

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Nava, wspaniałe masz te korkociągi Jestem zakochana po uszy...

korkociagi tez dziekuja

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-16 o 19:37
Stary 2010-07-16, 19:47   #21622
Eloe77

do 35

Matulu, dlaczego znów jutro 35 stopni?
Ja chcę zimę

Syrenko
Mogę Cię sklonowac Poczuj się jak Dolly (też miała loki )
Cytat:
dobra, to zakladam, tylko prosze o momencik bo to moj pierwszy zalozony watek bedzie
próba udana
Cytat:
indios ja mialam to pudeleczko (chyba pudlo - prawie pol kilo maski) i mecze je i mecze. bo... jest przyzwoite, ale szalu nie ma.
mam podobe spostrzeżenia
Cytat:
akurat artiste (mam ten z fioletowa zakretka) to bedzie chyba pierwszy zel, który zuzyje w calosci w ogole nie jest lepki, latwo sie wygniata, utrwalenie srednie, ale jest bardzo przyjemny w uzyciu i ladnie pachnie. ja go lubie no i teraz uzywam codziennie, bo ma filtr uv.
Właśnie za nim tęsknie Równiez u mnei sprawdził się najlepiej - zuzyłam niemal natychmiast
może to będzie ten jedyny stylizator, który zakupię w tym miesiącu?
Gdzieś mi wcięło Twoje pytanie o odżywke - tak, to była Alterra z aloesem i granatem Najfajniejsze jest to, że wiosną świetnie się sprawdzała, choć zimą bez dodatkowych olejów nie dawała sobie rady.
Cytat:
w pierszym wprowadzajacym poscie napisalam - dla wszystkich od 2a do 4c, falowlosa rowniez jest kreconowlosa
Się zmieni, jeśli trzeba
Cytat:
e tam, od razu urażony
po prostu dbam o to żeby nie zapominano o naszych pięknych falach bo jeszcze one poczują się urażone i odmówią współpracy np
zapobiegliwa
Cytat:
chetnie poczytam co na co dzien stosujecie i te z falkami i te z loczkami i te z korkociagami
Ja również
Ale nie myję każdego dnia, więc nie będzie moim diariuszem, niestety
Cytat:
juz dobrze dobrze nie bij
sa za krotkie jednak ledwo daja sie spiac, tzn najkrotsza warstwa wisi pofalowana ale niech bedzie
Tak też było ostatnim razem... Ech, za dużo obciachała
Cytat:
wyysilam dwie skrajnie rozne pielegnacje - z proteinami (i to mi wpadlo w oko https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-jedwabiem.htm
Problem w tym, ze ma w składzie q-80, które jest silikonem. Zastanów się nad tym.
Cytat:
tak, ja moje rozpieszczam miodowym - 4,50 za butelkę, ale TŻ mi qpuje
We Wro Twój ciechan za 5 zł
Cytat:
ja natomiast wyglądam lepiej bez piwka niż po

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-16, 19:48   #21623
Konto usunięte

Cytat:
do 34

Zbieram marchewki...
zakladasz warzywniak
Stary 2010-07-16, 19:49   #21624
agison
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dodam, ze w dzienniku masz zdjęcia ślicznych włosów. Na dodatek Twoje fale zaczynają się zwijać w korkociągi
wspaniale to wygląda
dziękuję kochana

CG rzondzi a pół roku temu chciałam się zgolić na łyso ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-16, 20:01   #21625
Konto usunięte

Cytat:
do 34

Zaczynam wypływać z mieszkania...
Chyba zjem kolejną porcję lodów
a tu zimno... 20 st tylko 3 dni bylo 27-30 bylo no i sie skonczylo

Agison, widzialam fotki, no to sie troche poslinie

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
dziękuję kochana

za pomysl to sie nalezy

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
do 35

Ja chcę zimę

może to będzie ten jedyny stylizator, który zakupię w tym miesiącu?
Ja tez- zima=nartki

tylko 15 dni do konca lipca

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-16 o 19:56
Stary 2010-07-16, 20:07   #21626
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Problem w tym, ze ma w składzie q-80, które jest silikonem. Zastanów się nad tym.
to juz mi sie odechcialo

a jak z tymi quaterium i polyquaterium jest?czytalam artykul ze gorsze to niz silikon przez wielkosc czasteczek... zmyc sie nie da? czy jak

normalnie w tydzien,nadrobilam ostatnie pol roku jak zaniedbalam nasz dzial jeszcze tylko nowosci ogarne i bedzie si

agison przepiekne gladkie lsniace fale!!! strasznie mi sie podobaja

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-07-16 o 20:13
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 20:11   #21627
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Agison
zdecydowanie uważam że jako kręconowłosa czarownica powinnaś mieć lokowanego kota
nadawałby się do testowania, oj, nadawał ...
Cytat:
jak koty uwielbiam, tak ten wyglada dziwnie i jest smieszny
Cytat:
kotek jest sliczny, zwlaszcza oczka, ale ja bym chciala takiego czarnego w koncu jak byc rasowa wiedzma to i rasowego wiedzmowego kota trzeba miec im czarniejszy tym lepszy
Cytat:
Eloe pierwsze co mi przyszło do głowy to taki kot idealny do testowania

Świetne komentarze. Przepraszam, jeśli jakiś pomninęłam - wywaliło mi choćby Agison, ale udało się odnaleźć
Jako czarownica zdecydowanie opowiadam się za kotem. Lokowanym
Cytat:
Napisane przez _Ewelka__ Pokaż wiadomość
ok, zdecydowalam ze sprobuje czegos z dimethicone copolyo i z cyklicznymi rozumiem, ze odzywka da rade?
Dokładnie tak :
Cytat:
[U]szukam lagodnego szamponu, nie zaden hipp, babydream, moje wlosy tego nie toleruja.
Ja używam Fitomedu z mydlnicą, a skalp jest wrażliwy jak był. I z fitomdedm się lubi. Włosy też
SLS jest bodajże 5 w składzie.
Cytat:
ta minka do strzyzenia z grudnia to miala oznaczac co? ;P

Musze to obejrzeć.
Bywam teraz w środy zaraz po robocie, bo joga dośc późno a ja padam wieczorem na twarz. Ten potowrny upał.
Zimo, wracaj
Cytat:
jestem za. wrzesien - ciecie przyda sie odświeżenie w trójkącie
OK. To Indios umawia nas na 1. sobotę wrzesnia i nie ma wybacz
Cytat:
wlasnie uzylam nuno pierwszy raz. jak on slodziutko pachnie.
A ja się zastanawiałam, co Wrocław się lepi, jak do miodu A to słodziutki jak miodek żel
Cytat:
no wlasnie - nie tylko te z slsem zostawiaja piszczace wlosy. kupilam tżtowi emolium i wlasnie pierwszy raz uzylam. plącze włosy, jest tępy i średnio wydajny, a wlosy po nim piszczą.
mam w domu saszetkę z próbką. Teraz nie wiem, czy zużyję.
Cytat:
Ubolewam nad tym, ze nie ma już tego z babasu
Cytat:
co zrobic, zmyc wszytsko szamponem? mniej nakladac? w innym kierunku pielegnacja... ktora przeszla przekarmienie?
O przekarmieniu jest w FAQ.
Moje włosy odrzuciły wiosną oleje. Być może to przekarmienie, być może nie. Odstawiłam oleje, zredukowałam emolienty do minimum (wyłącznie to, co daje producent i bez olejów jako dodatków).
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20724723]Eloe, tak podejrzewalam.... [/quote]
Cytat:
w poprzedniej pracy wywalczylam o jej nie wlaczanie- jestem od tego swinstwa chora- kicham, smarcze, placze i boli mnie glowa
w grudniu zeszlogo roku zmienilam prace- nie ma klimy
biedna Eloe, ze musisz tak sie meczyc
Dziękuję
W sumie sama reguluję klimatyzatorem (jestem sama i mam własne urzadzenie ), ale jeśli nei włącze, to nie mam czym oddychać. Tak źle i tak niedobrze. Wolę miec tlen, bo co mi po lokach, gdy tlenu mi nie stanie?
Cytat:
nikt nie zauwazyl nawet ze scielam wlosy.... no ale pracuje z samymi facetami, a to slepoty
Jak to faceci... A potem pewnie usłyszysz na imprezie albo przypadkowym spotkaniu, że tak i tak wyglądałaś rewelacyjnie. Pewnie musza się oswoić
Na studiach po pól roku mój kolega zauwazył, ze ścięłam się na krótko (3 cm włosa) i stwierdził, że on to wolał mnie w długich i nie może się doczekać, az zapuszczę
To była nasza pierwsza rozmowa
Cytat:
zauwazyl, zauwazyl....

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20725049]zakladasz warzywniak [/QUOTE] czarnownica-przekupa-baba z warzywniaka Ale kot w warzywniaku
Cytat:
Kto by pomyslał, prawda? Jest coraz fajniej Przypominaja powoli włosy Edith.
A kiedy Edith wróci z wakacji? Już tęsknię
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20725095] a tu zimno... 20 st tylko 3 dni bylo 27-30 bylo no i sie skonczylo [/QUOTE] Chętnie oddam

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-16, 20:23   #21628
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
to juz mi sie odechcialo

a jak z tymi quaterium i polyquaterium jest?czytalam artykul ze gorsze to niz silikon przez wielkosc czasteczek... zmyc sie nie da? czy jak
polyquaternia się gorzej usuwa, bo mają ładunek pozytywny a włosy negatywny; jedno świetnie przylega do drugiego.
Stary 2010-07-16, 20:28   #21629
Konto usunięte

a ja nie moge miec nic co ma siersc
a tak lubie koty, a krecony to byloby idealnie
Stary 2010-07-16, 20:32   #21630
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, jeśli jakiś pomninęłam - wywaliło mi choćby Agison, ale udało się odnaleźć
(...)
Ja używam Fitomedu z mydlnicą, a skalp jest wrażliwy jak był. I z fitomdedm się lubi. Włosy też
och, nie, niech mnie nie wywala
Fitomedu też używam i z czystym sercem mogę polecić, bardzo fajny jest, ja mam ten z herbatą i henną. Mi krzywdy nie robi, wręcz przeciwnie- przyciemnia ale Lavenda narzekała że trochę wysuszył jej włosy, więc przy okazji ostrzegam
Cytat:
Kto by pomyslał, prawda? Jest coraz fajniej Przypominaja powoli włosy Edith.
oj nie ... Edith ma grube wlosiska, a ja mam cieniasy ale przy odpowiedniej kompozycji kosmetyków sprawnie udają grube i gęste udało się nawet całkiem sporo zapuścić a tego bym się w życiu nie spodziewała ... zapuszczam dalej, postanowiłam też zapuścić grzywkę.

no i pokochałam swoje fale ... mimo iż kiedyś były lokasami
ale do Waszych dużo mi brakuje dziękuję za wszystkie komplementy

a dziś spontanicznie przetestowałam bombę proteinową i krem do loków Collistar. Schnę, ale wydaje mi się że po tym kremie będzie naprawdę nieźle

nava, jesteś uczulona? to tak jak mój TŻ, ojjj, współczuję ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości