Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 732 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-22, 12:16   #21931
wrily_curly
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Indios Bravos, widzę, że też jesteś miłośniczką kokoska do stylizacji? u mnie kropelka na suche włosy i... ach, idealnie
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:21   #21932
kropcia007
Wtajemniczenie

Dziewczyny piszecie że proteiny służą wam teraz, a ja odstawiłam je 2 tyg temu po zrobieniu próby włosa (pęka szybko, nie stawia oporu i jest tak nadal nawet po 2 tyg przerwie od protein) i właśnie jak je odstawiłam to włosy się pogorszyły... Wczoraj dodałam keratyny hydrolizowanej do odżywki i było lepiej niż poprzednio więc jestem teraz confused czy nadal ich nie używać ze względu na kruchość włosa czy używać bo ładniejsze wtedy są

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Indios Bravos, widzę, że też jesteś miłośniczką kokoska do stylizacji? u mnie kropelka na suche włosy i... ach, idealnie
moje też go kochają w takiej postaci

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:23   #21933
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Wrily Curly- dokładnie Dla mnie jest idealny
W zimie planuję dodatkowo całonocne olejowanie nim (spowrotem ) tym razem być moze w towarzystwie masła karite (zimą wolno :P )

A tak w ogóle to niech mi ktoś odpowie- czy jeśli np. na całą noc nałożę jakiś olej (np. ten kokos z karite ) a na następny dzień przed myciem wetrę we włoski naftę to będzie jakiś efekt?
Tzn. czy ten olej nie pogorszy wnikania nafty we włosy i przez to jej zbawiennego dla mnei działania?

Bardzo proszę o odpowiedź na to krępujące mnie pytanie
Pielęgnacja zimowa mnie przeraża...jeszcze nie pielęgnowałam włosów metodą CG na przełomie jesieni i zimy, więc się trochu boję

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:33   #21934
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
dziekuje raz jeszcze. rzeczywiscie miekkosc byla super, żele - nawet wygniecione troche jej odbierają, wiec dzisiaj siedze i macam wlosy
boots kosztuje grosze, ale trzeba miec dojscia do zakupów z wysp takie dojscie jakis czas temu bylo w postaci agison. jesli chcesz, to moge dac ci troche swojego - sloj jest duzy, a zuzycie minimalne. sama bym go chyba z 5 lat uzywala, bo nie nakladam przy kazdej stylizacji.

no i tez dziekuje
ale co ja Ci dam w zamian jak Ty masz juz wszytsko
do stylizacji hmm nie mam nic

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
. Nie moge chodzic spac ani z mokrymi, ani z wilgotnymi. Prostuja sie i pusza Musze poczekac do weekendu, bo w srodku tygodnia po pracy nie wyrabiam sie z umyciem, maska i naturalnym wyschnieciem włosow...
rozumiem Cie bo tez musze sie polozyc z zupelnie suchymi wlosami co w roku akademickim bylo niemozliwe czasami

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Maska,a dokładnie kuracja. Kosztuje 2.45 Euro
o jaaaa
dochodzę do wniosku, ze warto raz na jakis czas samemu pojechać i kupic same cudeńka za granica! A mozna zamowic jeszcze? napalilam sie na spray Balea, masz do niego dojscie?

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Ale żeby nie było słodko i cukierkowo postanowiłam zaprezentować Wam, moje drogie, pomiodowego puszaka, którego na głowie aktualnie posiadam włosy 2 dni po myciu dzisiaj końcówki reanimowałam psikaczem z wody, żelu artiste i rycynowej ziai (tylko końcówki bo spinałam klamrą w koczek).
2 dni po myciu bardzol adne! z moich nie zostaje prawie nic. tak samo, jak sa podatne na krecenie - tak samo niestety i na prostowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
generalnie dzisiaj bylu znow piwo karpackie, jutro lech, juz czeka otwary patrzylam czy nie ma jakiego miodowego ale kiepsko zaopatrzony byl sklepik
miodówka
tylko za duzo % ma

Cytat:
Napisane przez Sophie84 Pokaż wiadomość
Czy u Was w rossmanie też zamiast Yunga mają teraz Isanę? To samo pudełko, te same kolory i skład tylko inna nazwa.. śmiałam się z siostrą, że wizażanki wykupiły wszystkie Yungi, bo jakiś czas nie mieli nic
to by dobrze wrozylo, ze wroca yungi

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość

A tak w ogóle, Eloe pomyślałam o podpinaniu włosków choć na chwilę na...sucho
Bo ja mam np. bardzo kształtne i mięsiste loki po odrobinie oleju kokosowego Są jednak takie...normalne i brakuje im do tej wczorajszej objętości niestety.
A gdyby tak wystylizować i podpiąć choć na pół godzinki z rana?
Wydaje mi się, że może być całkiem niezły efekt
bardzo fajny pomysl kiedys tulipanna, polecala rano reanimacje właśnie spinaniem na "ananasa" . Glowa w dol , potem trzeba delikatnie umiejetnie spiac ... ale mi to tylko raz wyszlo i wlosy byly takie tak samo kiedys zeby zreanimowac wlosy, zmoczylam, pougniatalam i plunking (ale tu by sie przydal siatkowy czepek, nie pamietam juz ktora zakrecona go pokazywala) wlosy bylyby uniesione, i w taim czepku duzo luzu jest. Mialam kiedys podobny

no to sie teraz pokaze, moje wlosy po wczorajszym dosc intensywnym olejowaniu. Skret lepszy, czy to tylko moje wrazenie? niech ktos oceni w porownaniu z pierwszym myciem po scieciu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=93 na prawie suche wlosy byl plunking (na mokre jeszcze sa za krotkie i sie strasznie odksztalcaja) Calkiem duzoich bylo ale szybko opadly... ewidentnie musze rozgladnac sie za czym do stylizacji, na mysl przychodzi mi tylko balsam nivea, jest cos jeszcze ??

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-07-22 o 12:43
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:38   #21935
kropcia007
Wtajemniczenie

Ewelka a co to za cudo z Boots'a? za kilka dni koleżanka z Ire przyleci więc moze się skuszę jest jeszcze coś godnego polecenia?

Stary 2010-07-22, 12:40   #21936
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie że proteiny służą wam teraz, a ja odstawiłam je 2 tyg temu po zrobieniu próby włosa (pęka szybko, nie stawia oporu i jest tak nadal nawet po 2 tyg przerwie od protein) i właśnie jak je odstawiłam to włosy się pogorszyły... Wczoraj dodałam keratyny hydrolizowanej do odżywki i było lepiej niż poprzednio więc jestem teraz confused czy nadal ich nie używać ze względu na kruchość włosa czy używać bo ładniejsze wtedy są
moze po prostu wtedy, uzywalas za duzo protein? a w takiej mniejszej postaci, jako dodatek keratyny, nie zaszkodzi a dobrze posluzy. Nie nie wiem jak to wytlumaczyc ja nie uzywam protein, czekam az przywroca yunga proteinowego, bede obserwowac. moje cierpia na brak blasku i puch, mysle ze to brak protein.

z ciekawosci zrobilam te probe wlosa, moj ne chce sie rozciagnac nic a nic, uff ale nie ma sie co dziwic jak tyle obcielam

Cytat:
W zimie planuję dodatkowo całonocne olejowanie nim (spowrotem ) tym razem być moze w towarzystwie masła karite (zimą wolno :P )

A tak w ogóle to niech mi ktoś odpowie- czy jeśli np. na całą noc nałożę jakiś olej (np. ten kokos z karite ) a na następny dzień przed myciem wetrę we włoski naftę to będzie jakiś efekt?
Tzn. czy ten olej nie pogorszy wnikania nafty we włosy i przez to jej zbawiennego dla mnei działania?

Pielęgnacja zimowa mnie przeraża...jeszcze nie pielęgnowałam włosów metodą CG na przełomie jesieni i zimy, więc się trochu boję
ja nie wiem jak sie nafta zachowa, jakos sie zdradzilam choc... za Twoja sprawa znow mnie kusi

ale co do pielegnacji zima... gdyby nie czapki, kaptury, byloby przyjemnie moje wlosy, podczas metody CG najlepiej wspominam z okresu wiosny, jesienia i zima wiecej sedzi sie w domu, jest czas na odzywkowanie, a oleje lepiej sie sprawdzaja (przynajmniej u mnie) mysle, ze nie masz sie czego bac moje latem zawsze wygladaja o wiele gorzej i pusza sie okropnie
Stary 2010-07-22, 12:41   #21937
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:

oj, moje kochają olejowanie, zwłaszcza kokosem, jakby policzyć to i 2 razy w tygodniu mi się zdarza (bo tak ładnie pachnie ), karite jeszcze nie próbowałam, półki i tak się uginają od wszystkiego, ale pokończę te oleje, które mam, to akurat przyjdzie zima...

hm wydaje mi się, że jeśli nasmarujesz całe włosy, też przy nasadzie i skalp, to olej może nie przepuścić nafty, chociaż... czy nafta nie rozpuszcza oleju?

Cytat:
dla mnie nie ma nic lepszego do wykończenia
Stary 2010-07-22, 12:42   #21938
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Ewelka a co to za cudo z Boots'a? za kilka dni koleżanka z Ire przyleci więc moze się skuszę jest jeszcze coś godnego polecenia?
Eloe polecala chcialabym go

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...Curl-Creme.htm

jaka cena...
Stary 2010-07-22, 12:43   #21939
anka.d
Wtajemniczenie

ewelka - moim zdaniem skret jest lepszy - zwlaszcza tył jest piekny!

a co do bootsa to proponowalam, ze ci go dam troche, a nie wymienie :P
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:46   #21940
paulownia
Zakorzenienie

O rany, juz nastepny watek. Co Wy, Dziewczyny - tempo '' dwa watki na rok''
Ja na powakacyjnej reanimacji, grzeszylam intensywnie na plazy w morzu i na basenie. wlosy sa znow przesuszone. Teraz wracaja do kondycji, po ostatniej nocy w oleju lopianowym i myciu odzywka plus pol godzinki odzywki bananowej pod czepkiem - jest o niebo lepiej. Urosly znowu i zaczynaja juz powoli sie rulowac, podpinam zabkami te krotsze i zaczynam nareszcie wygladac jak kreconowlosa kobieta a nie czupiradlo Dzis na noc zwale na nie vatike dla odmiany. TZ nie protestuje ani troche - wie ze to dla dobra sprawy a zone chce miec z dlugimi lokami.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:47   #21941
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

dla mnie nie ma nic lepszego do wykończenia
u mnie też radzi sobie super z suchym końcówkami nie sklejając i nie obciążając ich

anka.d a masz jeszcze cos fajnego z boots'a?

kurcze dziewczyny tak kusicie wszystkie tym bananem z TBS ... Jak będę w galerii muszę się w niego zaopatrzyć ...

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-07-22 o 12:49
Stary 2010-07-22, 12:54   #21942
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ewelka- rewelacyjny skręt
I trzabyło tak miandolić? ;P

Ta sprawa oleju i nafty dalej mnie frapuje- może przyjdzie zaraz któraś ze specjalistek i mi pomoże całkowicie

Ewelko- ja byłam tu nędznym podczytywaczem jak Tulipanna polecała tę metodę
I byłam jej wielką zwolenniczką do momentu aż włosy przestały reagować tak, jak chciałam Tzn. objętość była super, ale prostowały mi sie końcówki I przestałam...teraz podpinam spineczkami do loków od Eloe i jestem pewna, że one nie wpłyną na prostowanie się końcówek

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 12:54   #21943
wrily_curly
Rozeznanie

kropcia007, też czuję się nim kuszona, pooglądam go dzisiaj chociaż... mam strasznie dużo masek a dzisiaj nie wiedziałam co nałożyć w ramach zwykłej odżywki po myciu na te 2-3 minuty...
Stary 2010-07-22, 13:05   #21944
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia007, też czuję się nim kuszona, pooglądam go dzisiaj chociaż... mam strasznie dużo masek a dzisiaj nie wiedziałam co nałożyć w ramach zwykłej odżywki po myciu na te 2-3 minuty...
moje wszystkie maski oprócz waxa zagranicznego(który średnio działa na mnie) i tego z avocado (nawilża ale troche obciąża)zawierają proteiny których ostatnio unikam i pomimo wielu kosmetyków ostatnio nie mam czego używać

Stary 2010-07-22, 13:06   #21945
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Jumatt- cudne!!!
Dziękuję

Cytat:
Pewnie jak szłaś ulicą to tak Ci kobieco "fikały" wokół twarzy
Nie bardzo, starałam się jak najbardziej amortyzować kroki, żeby się za szybko nie rozwaliły

Cytat:
Jumatt, a ten szamponik to tak przypadkiem nie zerkal w Twoim kierunku i nie jest jakos piekielnie drogi chyba 5-6 euro
Czy zerkał? Krzyczał do mnie: weeeeźźźź mnie ze sobą. Może być, że następnym razem nie pozostanę obojętna

Cytat:
Ale żeby nie było słodko i cukierkowo postanowiłam zaprezentować Wam, moje drogie, pomiodowego puszaka, którego na głowie aktualnie posiadam włosy 2 dni po myciu dzisiaj końcówki reanimowałam psikaczem z wody, żelu artiste i rycynowej ziai (tylko końcówki bo spinałam klamrą w koczek)
Drugi dzien?? Ależ Ci się trzyma skręt szczęściaro! Moje byłyby już proste

Cytat:
No widziałam własnie w III części wątku, bezlitosna jest
Tylko bez cytatów proszę

Cytat:
jaaaasne, kto Ci kochana uwierzy??
Syrenko? Eloe??

Cytat:
no wiesz, ja na razie jestem grzeczna i nie zagladam do szafki, gdzie stoja 2 castingi. Swoją drogą muszę się chyba ich pozbyć, do niczego się już nie przydadzą...
Nie przydadzą Za to zrobią miejsce na Alverdy

Cytat:
no prosze a kochana Jumaatt chciala tak nam zmydlic oczy ze taka lagodna, ale fakt, jej komentarz dla mi do myslenia, i od tego myslenia lazienka i szafa w sypialni pekaja w szwach od nadmiaru specyfikow, co ja sie naglowie codziennie czego uzyc
Rybiorko Musisz się bezwzględnie wrócić do posta numer 1355. Wystosowałam tam do Ciebie wiadomość z pytajnikiem na końcu, żądam odpowiedzi

Cytat:
czy ktoras uzywala olejku z makadamii? moj dziwnie pachnie
Ja używałam, ale tylko w mieszankach olejowych. Ale na pewno nie pachniał intensywnie, a miałam nativa. Czy ten zapach nie jest drażniący? To by mogło świadczyć o zepsuciu oleju.

Cytat:
Bardzo mnie to cieszy W pudełku jest jeszcze trochę miejsca
Dziękuję Dam Ci znać po paru myciach, czy będzie zapotrzebowanie

Cytat:
Ja szczerze mówiąc nie jestem entuzjastką tego słynnego testu i wydaje mi się, że bardziej miarodajny jest wygląd włosów i Twoje włosowe odczucia po użyciu protein. Poza tym, keratyna jest tak przyjemną proteiną, że większości osób pasuje. Ja bym spokojnie dodawała do odżywki, jeśli widzisz, że Ci służą. Ale niech się jeszcze wypowiedzą dziewczyny, które stosowały ten test.

Cytat:
Nafta nie przenika do włosa. Tworzy na nim ciągły, wygładzająco-nawilżający film. Stąd to zbawiennie działanie.

Cytat:
o jaaaa
dochodzę do wniosku, ze warto raz na jakis czas samemu pojechać i kupic same cudeńka za granica! A mozna zamowic jeszcze? napalilam sie na spray Balea, masz do niego dojscie
Można zamówić. Dojście do niej wynosi 200 metrów

Cytat:
Napisane przez Sophie84
Czy u Was w rossmanie też zamiast Yunga mają teraz Isanę? To samo pudełko, te same kolory i skład tylko inna nazwa.. śmiałam się z siostrą, że wizażanki wykupiły wszystkie Yungi, bo jakiś czas nie mieli nic

Cytat:
czytałam na watku rossmanowym, ze w Niemczech juz zmienili wyglad Yunga i teraz nazywa sie Isana
pojde dzisiaj chyba i popatrze....
Zgadza się. Ja już dawno zauważyłam, że jest jakoś pełno nowych kosmetyków do włosów Isany i nie wiedziałam, o co chodzi A to Yunga zmieniają...

Ewelka! Sprężyny wracają!!!
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 13:08   #21946
anka.d
Wtajemniczenie

kropcia - mam z bootsa jeszcze podklad z czasów, kiedy pomieszkiwalam w londynie.
ale do wlosow sie nie nada ;P
Stary 2010-07-22, 13:11   #21947
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropcia - mam z bootsa jeszcze podklad z czasów, kiedy pomieszkiwalam w londynie.
ale do wlosow sie nie nada ;P
szkoda

Stary 2010-07-22, 13:32   #21948
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
ewelka - moim zdaniem skret jest lepszy - zwlaszcza tył jest piekny!
uff juz myslalam ze moje urojenie

Cytat:
Ewelka- rewelacyjny skręt
I trzabyło tak miandolić? ;P

Ewelko- ja byłam tu nędznym podczytywaczem jak Tulipanna polecała tę metodę
I byłam jej wielką zwolenniczką do momentu aż włosy przestały reagować tak, jak chciałam Tzn. objętość była super, ale prostowały mi sie końcówki I przestałam...teraz podpinam spineczkami do loków od Eloe i jestem pewna, że one nie wpłyną na prostowanie się końcówek
masz takie male zabki tak?
moze te sprobuje

a trzabylo marudzic trzabylo, bo nadal sa za krotkie, ale juz cos sie dzieje przynajmniej z nimi

Cytat:
Można zamówić. Dojście do niej wynosi 200 metrów

Ewelka! Sprężyny wracają!!!
ciesza mnie obydwie wiadomosci
Stary 2010-07-22, 14:01   #21949
Rybiorek
Zakorzenienie

Dopiero teraz jestem bo w pracy goraczka i szef dziwnie zerkal na moj ekran

Jumaatt nadrobilam poranne posty i cofnelam sie do posta 1355, chodzilo o minimalizm?

jesli tak to byc moze masz racje choc ja generalnie nie przepadam za stylizatorami, to znaczy dla uscislenia: jak uzywam suszarki to stylizatory mile widziane ale przy naturalnym schnieciu mam maskakre i jeszcze ta sztywnosc, nie wiem jak Wy dajecie rade ale ja nawet jak naloze troszke i zostawie do wyschniecia mam sztywniaki, totalne

i wlasnie dyskutujac z Syrenka wpadlam czemu kiedys jak nie uzywalam suszarki one ladnie wygladaly a teraz nie, kiedys nie stosowalam stylizatorow, obecnie robie wlosom intensywne recovery i odstawilam suszarke, myje zaraz jak wroce z pracy i sobie schna, w codzienniku mozecie zobaczyc co uzywam, generalnie po plukance piwnej kompletnie nic, powiem tak - na objetosc nie potrzebuje stylizatorow, moze na loki ale obecnie wloski musza odrosnac wiec nie wymagam od nich za wiele, mialam nie wstawiac fotek ale jak tu dyskutowac 'na sucho' o czyms, przy okazji ktos pytal jak wlosy zachowalyby sie bez odzywki b/s i stylizatora - prosze bardzo - na tych zdjeciach z rana na wlosach nie ma nic - jak wstalam byle odbite z jednej strony ale dalam glowe w dol i roztrzepalam wlosy palcami, na same konce nalozylam lekko ugniatajac quenched curl moisturizer - to taki nawilzajacy spray do wysuszonych wlosow jak woda, tyle ze ciut gesciejszy od wody ale tylko ciut na tyle ze nie da sie nim spryskac wlosow bo z psikacza leci strumien a nie prysk wiec biora troche na rece rozieram i dlon przykladam do koncowek

zdjecie polbokiem i bokiem, fotki tylem nie moge zaladowac - widac wizaz nadal wariuje, ale na tym z profilu widac ze mam z tylu puch
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:03   #21950
agison
Zakorzenienie

Ewelko oczywiście że skręt lepszy
gratuluję i zazdraszczam
moje były takie ładne, a teraz zupełnie już oklapły nienawidzę klimatyzacji ...

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:03   #21951
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sophie84 Pokaż wiadomość
a w dodatku wrócił Babassu

Cytat:

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

chyba się zgodzę z Jumaatt co do testów;
u mnie np. przekarmienie proteinami nie wygląda podręcznikowo, prawda, że jest to konkretnie przekarmienie jedwabiem, ale kto wie czy i inne włosy nie reagują inaczej na jakąś proteinę niż mówi teoria?
Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że włosom może brakować i protein i nawilżenia i wtedy również są suche i sianowate
Poleciałbym więc obserwację włosów wraz ze zwróceniem uwagi na to co siedzi w kosmetykach, które stosujemy; czy są tam same proteiny czy nie ma żadnych. Jeśli coś się dzieje nie tak z włosami można by zmienić dietę na proteinową/bezproteinową.

Ewelka, Smerf bardzo ładne loki

Cytat:

Syrenko? Eloe??
ja potwierdzam, że obcowanie nawet mailowe czy wizażowe z Jumaatt to sama przyjemność

A co do feministycznych rozważań, przygotuję jakąś notkę w blogu z polecanymi książkami, artykułami, wywiadami, filmami (dla początkujących ) itd
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:15   #21952
kropcia007
Wtajemniczenie

o wiem kto mi pomoze Ty Rybiorku mają coś fajnego w bootsie niedrogiego oczywiście

Stary 2010-07-22, 14:28   #21953
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe- być może to swiadczy o tym, że moje włosiska też lubią proteiny w lato
Najprawdopodobniej włosy bardziej potrzebują latem protein, ponieważ - ze względu na temperatury i większe natężenie UV - ulegają mocniejszym zniszczeniom.
Cytat:
A tak w ogóle, Eloe pomyślałam o podpinaniu włosków choć na chwilę na...sucho
Obawiam się, że na sucho to nie da zbyt wiele, ale jeśli podepniesz tuz po reanimajcji, gdy są jeszcze wilgotne albo gdy olej kokosowy jeszcze się nie wchłonął, to powinny podnieśc lok
Jeśli moje włosy potrzebuja reanimacji, a nakładam coś typu żel czy krem do loków (mokre ręce!), to zwykle podpinam grzywkopodobny kosmyk przy czole.
Koniecznie spróbuj
Cytat:
Dziewczyny piszecie że proteiny służą wam teraz, a ja odstawiłam je 2 tyg temu po zrobieniu próby włosa (pęka szybko, nie stawia oporu i jest tak nadal nawet po 2 tyg przerwie od protein)
Skoro wyszedł Ci taki wynik testu, to powinnaś używać protein, a nie je odstawiać. Odstawiamy, gdy włos się nadmiernie rozciąga albo gdy włosy mimo odżywiania wyglądają na przesuszone (podobnie z olejami).
Koniecznie stosuj keratynę
Cytat:
Moim zdaniem to nie ma sensu. Nafta nie przenika do wnętrza włosa, ale tworzy na jego powierzchni warstwę zabezpieczającą. Jeśli nakładasz olej, to nafta będzien iepotrzeba (olej sam utworzy ochroną warstwę).
Cytat:
Nafta nie wnika we włos, więc nie ma sensu używac zarówno oleju, jak i nafty podczas jednego odżywiania.
Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
no to sie teraz pokaze, moje wlosy po wczorajszym dosc intensywnym olejowaniu. Skret lepszy, czy to tylko moje wrazenie?
Absolutnie, to nie jest Twoje wrażenie! Loki wracają do siebie - zyskały na mięsistości (zbawienny wpływ emolientów ) i pojawiły się korkociągi
Cytat:
na myśli przychodzi mi tylko balsam nivea, jest cos jeszcze ??
Żele Artiste jak dla mnie (w Naturze).
Cytat:
ja nie uzywam protein, czekam az przywroca yunga proteinowego, bede obserwowac. moje cierpia na brak blasku i puch, mysle ze to brak protein.
Poniekąd może tak być (jeśli weźmiemy pod uwage [proteiny wielkoczasteczkowe, które osadzają się na włosie). Nadto może brakować Ci emolientów (puch i brak blasku) i nawilżenia (brak balsku).
Cytat:
z ciekawosci zrobilam te probe wlosa, moj ne chce sie rozciagnac nic a nic, uff ale nie ma sie co dziwic jak tyle obcielam
To mogłoby oznaczać, ze jest niedostateznie nawilżony.

Paulownia grzesznico Dobrze, że wracaja korkociągi

Cytat:
Syrenko? Eloe??
Przeceiz jesteś anielicą
Cytat:
Ja szczerze mówiąc nie jestem entuzjastką tego słynnego testu i wydaje mi się, że bardziej miarodajny jest wygląd włosów i Twoje włosowe odczucia po użyciu protein.
Prawda i zgadzam się - liczy się wygląd całej czuprynki. Chociaż moje ostatnie podejście do testu jest podejściem złotego środka - rozciąganie i czas odporności na pękanie winny być w miare rownoważne.

Jeszcze godzina

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jesli tak to byc moze masz racje choc ja generalnie nie przepadam za stylizatorami, to znaczy dla uscislenia: jak uzywam suszarki to stylizatory mile widziane ale przy naturalnym schnieciu mam maskakre i jeszcze ta sztywnosc, nie wiem jak Wy dajecie rade ale ja nawet jak naloze troszke i zostawie do wyschniecia mam sztywniaki, totalne
Scrunch the scrunch - u mnie działa bez względu na to, czy susze suszarką, czy schną same. Jednak po suszarce kiepsko jest ze skrętem od nasady.

Cytat:
na objetosc nie potrzebuje stylizatorow
Szcześciara. Mam odwrotnie...
Cytat:
przy okazji ktos pytal jak wlosy zachowalyby sie bez odzywki b/s i stylizatora
Wolę Twoje włosy z odżywką b/s i stylizatorem Tutaj puszaczek i nie ma skrętu od nasady, a zwykle przecież jest.
I dziękuję za zdjęcia
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
moje były takie ładne, a teraz zupełnie już oklapły nienawidzę klimatyzacji ...
Przyłączam się.
Ale bez klimatyzacji nie ma u mnie w pracy zycia

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:42   #21954
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Absolutnie, to nie jest Twoje wrażenie! Loki wracają do siebie - zyskały na mięsistości (zbawienny wpływ emolientów ) i pojawiły się korkociągi

Poniekąd może tak być (jeśli weźmiemy pod uwage [proteiny wielkoczasteczkowe, które osadzają się na włosie). Nadto może brakować Ci emolientów (puch i brak blasku) i nawilżenia (brak balsku).

To mogłoby oznaczać, ze jest niedostateznie nawilżony.
po olejowaniu, waxie avocado, a nakladalam tego sporo, nadal czuje niedosyt Trzeba pouzywac czegos nowego , zakupy sie szykuja garnier z maslem karite na liscie

dalej naciagalam wlosa iiii kiedys strasznie sie lamaly, jeszcze 2 lata temu. I tak ciesze sie, ze udalo mi sie obciac spalone kocowki (prostowaniem i farbowaniem) Nofakt malo sprezysty jak naciagalam

Rybiorku, Twoje włosy jakies nie Rybiorkowe, ale objetosc jesti to jaka mam na mysli ze obcielas sporo tak jak i ja, i mozemy teraz tylko dbac i nawilzac, czekac az odrosna i odzyskaja skret
Stary 2010-07-22, 14:46   #21955
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

Kryzys jest bardzo prawdopodobny.
wkrótce minie. Nie ustawaj w wysiłkach, a potem będzie już tylko coraz lepiej (pomijając ciągła sinusoidę kaprysów )
dam radę kupiłam sobie spinkę i włoski upięłam, dobrze jest, dam radę

Cytat:
Gokładnie po 3 godzinach od przyjścia do pracy włosy zaczeły się puszyć i delikatnie rozkręcać. Boost TBSowy jednak pod ręką. Już atakowałam grymachy
chyba tez musze go mieć

Cytat:
rozumiem Cie bo tez musze sie polozyc z zupelnie suchymi wlosami co w roku akademickim bylo niemozliwe czasami
troche nie mam pomysłu co teraz zrobić
po powrocie z pracy nie wyschną mi włosy do czasu aż kładę się spać
a rankiem czeka suszara

Cytat:
to by dobrze wrozylo, ze wroca yungi
donoszę, że yung z babassu jest w rossmanie
w nowym opakowaniu z napisem Isana
skład identyczny
miałam tylko popatrzec, ale skoro stały na połce tylko 3 sztuki to musiałam 1 zabezpieczyc

Cytat:
no to sie teraz pokaze, moje wlosy po wczorajszym dosc intensywnym olejowaniu. Skret lepszy, czy to tylko moje wrazenie?
zdecydowanie mocniejszy skręt

TBS banan jest na mojej liście do kupienia, w sierpniu niestety dopiero...
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:46   #21956
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Scrunch the scrunch - u mnie działa bez względu na to, czy susze suszarką, czy schną same. Jednak po suszarce kiepsko jest ze skrętem od nasady.
ja gdzies pisalam ze moje wloski sa strasznie podatne i ugniatanie na sucho powoduje rozne dziwne rzeczy

Cytat:
Szcześciara. Mam odwrotnie...
Wolę Twoje włosy z odżywką b/s i stylizatorem Tutaj puszaczek i nie ma skrętu od nasady, a zwykle przecież jest.
Bo nic z nimi nie robilam, jak pisalam nie mam sily do nich, wiec po sciagnieciu recznika zostawiam je same sobie, przy suszeniu naturalnym wszystko je obciaza, a stylizatory robia z nich sztywniaki, to ja na razie wole puch i brak skretu niz loki sztywniaki, coz zawsze bylam uwazana ze ekscentryczke

Cytat:
I dziękuję za zdjęcia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:57   #21957
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Nie przydadzą Za to zrobią miejsce na Alverdy
brązem zaopiekuje sie przyjaciółka, jeszcze zostanie mi śliczny rudzielec - bursztyn
zamierzam rzeczy TŻta powywalać z szafy, żeby zrobić miejsce na odżyweczki
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 14:59   #21958
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro wyszedł Ci taki wynik testu, to powinnaś używać protein, a nie je odstawiać. Odstawiamy, gdy włos się nadmiernie rozciąga albo gdy włosy mimo odżywiania wyglądają na przesuszone (podobnie z olejami).
a nie na odwrót?
wlos latwo peka - malo nawilzenia/duzo protein
wlos sie latwo rzociaga - duzo nawilzenia / malo budulca (protein)
Stary 2010-07-22, 15:07   #21959
iwona200
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm

Uzywałyście? Jest ok?
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-22, 15:20   #21960
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Koniecznie stosuj keratynę
a ja wczesniej w tej kwii radziłam radziłam się na forum i pytałam czy dobrze myślę że jak szybko pęka (jest kruchy) do odstawić proteiny bo nie pyłam pewna i utwierdzono mnie w moim przekonaniu czyli jeszcze im żałowałam przez 2 tyg tego czego im brakuje i się dziwiłam co one takie niefajne są

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
a nie na odwrót?
wlos latwo peka - malo nawilzenia/duzo protein
wlos sie latwo rzociaga - duzo nawilzenia / malo budulca (protein)
no właśnie ja też tak myślałam lecę szukać artykułu w którym to wyczytałam

więc chyba miałam rację (chociaż raz )
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-07-22 o 15:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości