|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Indios Bravos, widzę, że też jesteś miłośniczką kokoska do stylizacji?
u mnie kropelka na suche włosy i... ach, idealnie
|
|
|
|
#21932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny piszecie że proteiny służą wam teraz, a ja odstawiłam je 2 tyg temu po zrobieniu próby włosa (pęka szybko, nie stawia oporu i jest tak nadal nawet po 2 tyg przerwie od protein) i właśnie jak je odstawiłam to włosy się pogorszyły... Wczoraj dodałam keratyny hydrolizowanej do odżywki i było lepiej niż poprzednio więc jestem teraz confused
czy nadal ich nie używać ze względu na kruchość włosa czy używać bo ładniejsze wtedy są![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
#21933 |
|
Zakorzenienie
|
Wrily Curly- dokładnie
Dla mnie jest idealny ![]() W zimie planuję dodatkowo całonocne olejowanie nim (spowrotem ) tym razem być moze w towarzystwie masła karite (zimą wolno :P )A tak w ogóle to niech mi ktoś odpowie- czy jeśli np. na całą noc nałożę jakiś olej (np. ten kokos z karite ) a na następny dzień przed myciem wetrę we włoski naftę to będzie jakiś efekt? ![]() Tzn. czy ten olej nie pogorszy wnikania nafty we włosy i przez to jej zbawiennego dla mnei działania? ![]() Bardzo proszę o odpowiedź na to krępujące mnie pytanie ![]() Pielęgnacja zimowa mnie przeraża...jeszcze nie pielęgnowałam włosów metodą CG na przełomie jesieni i zimy, więc się trochu boję
|
#21934 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do stylizacji hmm nie mam nic ![]() Cytat:
o jaaaa ![]() dochodzę do wniosku, ze warto raz na jakis czas samemu pojechać i kupic same cudeńka za granica! A mozna zamowic jeszcze? napalilam sie na spray Balea, masz do niego dojscie?Cytat:
bardzol adne! Cytat:
tylko za duzo % ma ![]() Cytat:
Cytat:
no to sie teraz pokaze, moje wlosy po wczorajszym dosc intensywnym olejowaniu. Skret lepszy, czy to tylko moje wrazenie? niech ktos oceni w porownaniu z pierwszym myciem po scieciu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=93 na prawie suche wlosy byl plunking (na mokre jeszcze sa za krotkie i sie strasznie odksztalcaja) Calkiem duzoich bylo
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-22 o 12:43 |
||||||
|
|
|
#21935 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelka a co to za cudo z Boots'a? za kilka dni koleżanka z Ire przyleci więc moze się skuszę
jest jeszcze coś godnego polecenia?
|
#21936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie uzywam protein, czekam az przywroca yunga proteinowego, bede obserwowac. moje cierpia na brak blasku i puch, mysle ze to brak protein. z ciekawosci zrobilam te probe wlosa, moj ne chce sie rozciagnac nic a nic, uff ale nie ma sie co dziwic jak tyle obcielam![]() Cytat:
ale co do pielegnacji zima... gdyby nie czapki, kaptury, byloby przyjemnie moje wlosy, podczas metody CG najlepiej wspominam z okresu wiosny, jesienia i zima wiecej sedzi sie w domu, jest czas na odzywkowanie, a oleje lepiej sie sprawdzaja (przynajmniej u mnie ) mysle, ze nie masz sie czego bac moje latem zawsze wygladaja o wiele gorzej i pusza sie okropnie
|
|
#21937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), karite jeszcze nie próbowałam, półki i tak się uginają od wszystkiego, ale pokończę te oleje, które mam, to akurat przyjdzie zima... ![]() hm wydaje mi się, że jeśli nasmarujesz całe włosy, też przy nasadzie i skalp, to olej może nie przepuścić nafty, chociaż... czy nafta nie rozpuszcza oleju? dla mnie nie ma nic lepszego do wykończenia
|
|
|
|
|
#21938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialabym go ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...Curl-Creme.htm jaka cena...
|
|
#21939 |
|
Wtajemniczenie
|
ewelka - moim zdaniem skret jest lepszy - zwlaszcza tył jest piekny!
a co do bootsa to proponowalam, ze ci go dam troche, a nie wymienie :P |
|
|
|
#21940 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, juz nastepny watek. Co Wy, Dziewczyny - tempo '' dwa watki na rok''
![]() Ja na powakacyjnej reanimacji, grzeszylam intensywnie Dzis na noc zwale na nie vatike dla odmiany. TZ nie protestuje ani troche - wie ze to dla dobra sprawy a zone chce miec z dlugimi lokami.
|
|
|
|
#21941 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też radzi sobie super z suchym końcówkami nie sklejając i nie obciążając ich
![]() anka.d a masz jeszcze cos fajnego z boots'a? kurcze dziewczyny tak kusicie wszystkie tym bananem z TBS ... Jak będę w galerii muszę się w niego zaopatrzyć ...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-22 o 12:49 |
|
|
|
#21942 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelka- rewelacyjny skręt
![]() I trzabyło tak miandolić? ;P Ta sprawa oleju i nafty dalej mnie frapuje- może przyjdzie zaraz któraś ze specjalistek i mi pomoże całkowicie ![]() Ewelko- ja byłam tu nędznym podczytywaczem jak Tulipanna polecała tę metodę ![]() I byłam jej wielką zwolenniczką do momentu aż włosy przestały reagować tak, jak chciałam Tzn. objętość była super, ale prostowały mi sie końcówki I przestałam...teraz podpinam spineczkami do loków od Eloe i jestem pewna, że one nie wpłyną na prostowanie się końcówek
|
#21943 |
|
Rozeznanie
|
kropcia007, też czuję się nim kuszona, pooglądam go dzisiaj chociaż... mam strasznie dużo masek a dzisiaj nie wiedziałam co nałożyć w ramach zwykłej odżywki po myciu na te 2-3 minuty...
|
|
|
|
#21944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#21945 | ||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Syrenko? Eloe?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat: Napisane przez Sophie84 Czy u Was w rossmanie też zamiast Yunga mają teraz Isanę? To samo pudełko, te same kolory i skład tylko inna nazwa.. śmiałam się z siostrą, że wizażanki wykupiły wszystkie Yungi, bo jakiś czas nie mieli nic ![]() Cytat:
A to Yunga zmieniają...Ewelka! Sprężyny wracają!!! |
||||||||||||||
|
|
|
#21946 |
|
Wtajemniczenie
|
kropcia - mam z bootsa jeszcze podklad z czasów, kiedy pomieszkiwalam w londynie.
ale do wlosow sie nie nada ;P |
|
|
|
#21947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#21948 | ||
|
Zakorzenienie
|
uff
juz myslalam ze moje urojenie![]() Cytat:
![]() moze te sprobuje ![]() a trzabylo marudzic trzabylo, bo nadal sa za krotkie, ale juz cos sie dzieje przynajmniej z nimi ![]() Cytat:
|
|
#21949 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz jestem bo w pracy goraczka i szef dziwnie zerkal na moj ekran
![]() Jumaatt nadrobilam poranne posty i cofnelam sie do posta 1355, chodzilo o minimalizm? jesli tak to byc moze masz racje choc ja generalnie nie przepadam za stylizatorami, to znaczy dla uscislenia: jak uzywam suszarki to stylizatory mile widziane ale przy naturalnym schnieciu mam maskakre i jeszcze ta sztywnosc, nie wiem jak Wy dajecie rade ale ja nawet jak naloze troszke i zostawie do wyschniecia mam sztywniaki, totalne i wlasnie dyskutujac z Syrenka wpadlam czemu kiedys jak nie uzywalam suszarki one ladnie wygladaly a teraz nie, kiedys nie stosowalam stylizatorow, obecnie robie wlosom intensywne recovery i odstawilam suszarke, myje zaraz jak wroce z pracy i sobie schna, w codzienniku mozecie zobaczyc co uzywam, generalnie po plukance piwnej kompletnie nic, powiem tak - na objetosc nie potrzebuje stylizatorow, moze na loki ale obecnie wloski musza odrosnac wiec nie wymagam od nich za wiele, mialam nie wstawiac fotek ale jak tu dyskutowac 'na sucho' o czyms, przy okazji ktos pytal jak wlosy zachowalyby sie bez odzywki b/s i stylizatora - prosze bardzo - na tych zdjeciach z rana na wlosach nie ma nic - jak wstalam byle odbite z jednej strony ale dalam glowe w dol i roztrzepalam wlosy palcami, na same konce nalozylam lekko ugniatajac quenched curl moisturizer - to taki nawilzajacy spray do wysuszonych wlosow jak woda, tyle ze ciut gesciejszy od wody ale tylko ciut na tyle ze nie da sie nim spryskac wlosow bo z psikacza leci strumien a nie prysk wiec biora troche na rece rozieram i dlon przykladam do koncowek zdjecie polbokiem i bokiem, fotki tylem nie moge zaladowac - widac wizaz nadal wariuje, ale na tym z profilu widac ze mam z tylu puch
|
#21950 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelko oczywiście że skręt lepszy
![]() gratuluję i zazdraszczam ![]() moje były takie ładne, a teraz zupełnie już oklapły nienawidzę klimatyzacji ...
|
#21951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie np. przekarmienie proteinami nie wygląda podręcznikowo, prawda, że jest to konkretnie przekarmienie jedwabiem, ale kto wie czy i inne włosy nie reagują inaczej na jakąś proteinę niż mówi teoria? Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że włosom może brakować i protein i nawilżenia i wtedy również są suche i sianowate Poleciałbym więc obserwację włosów wraz ze zwróceniem uwagi na to co siedzi w kosmetykach, które stosujemy; czy są tam same proteiny czy nie ma żadnych. Jeśli coś się dzieje nie tak z włosami można by zmienić dietę na proteinową/bezproteinową. Ewelka, Smerf bardzo ładne loki ja potwierdzam, że obcowanie nawet mailowe czy wizażowe z Jumaatt to sama przyjemność A co do feministycznych rozważań, przygotuję jakąś notkę w blogu z polecanymi książkami, artykułami, wywiadami, filmami (dla początkujących ) itd |
||
|
|
|
#21952 |
|
Wtajemniczenie
|
o wiem kto mi pomoze Ty Rybiorku
mają coś fajnego w bootsie niedrogiego oczywiście
|
#21953 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli moje włosy potrzebuja reanimacji, a nakładam coś typu żel czy krem do loków (mokre ręce!), to zwykle podpinam grzywkopodobny kosmyk przy czole. Koniecznie spróbuj Cytat:
Koniecznie stosuj keratynę Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i pojawiły się korkociągi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Paulownia grzesznico Dobrze, że wracaja korkociągi ![]() Przeceiz jesteś anielicą Cytat:
Jeszcze godzina ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
bez względu na to, czy susze suszarką, czy schną same. Jednak po suszarce kiepsko jest ze skrętem od nasady.Cytat:
Cytat:
I dziękuję za zdjęcia Cytat:
Ale bez klimatyzacji nie ma u mnie w pracy zycia
|
|
#21954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba pouzywac czegos nowego , zakupy sie szykuja garnier z maslem karite na liscie![]() dalej naciagalam wlosa iiii kiedys strasznie sie lamaly, jeszcze 2 lata temu. I tak ciesze sie, ze udalo mi sie obciac spalone kocowki (prostowaniem i farbowaniem) Nofakt malo sprezysty jak naciagalam ![]() Rybiorku, Twoje włosy jakies nie Rybiorkowe, ale objetosc jesti to jaka mam na mysli ze obcielas sporo tak jak i ja, i mozemy teraz tylko dbac i nawilzac, czekac az odrosna i odzyskaja skret
|
|
#21955 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiłam sobie spinkę i włoski upięłam, dobrze jest, dam radę Cytat:
![]() Cytat:
po powrocie z pracy nie wyschną mi włosy do czasu aż kładę się spać a rankiem czeka suszara ![]() Cytat:
w nowym opakowaniu z napisem Isana skład identyczny miałam tylko popatrzec, ale skoro stały na połce tylko 3 sztuki to musiałam 1 zabezpieczyc ![]() Cytat:
TBS banan jest na mojej liście do kupienia, w sierpniu niestety dopiero... |
|||||
|
|
|
#21956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#21957 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlos latwo peka - malo nawilzenia/duzo protein wlos sie latwo rzociaga - duzo nawilzenia / malo budulca (protein) |
|
|
|
|
#21959 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm
Uzywałyście? Jest ok? |
|
|
|
#21960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli jeszcze im żałowałam przez 2 tyg tego czego im brakuje i się dziwiłam co one takie niefajne są ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
więc chyba miałam rację (chociaż raz )https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:24 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

u mnie kropelka na suche włosy i... ach, idealnie

czy nadal ich nie używać ze względu na kruchość włosa czy używać bo ładniejsze wtedy są

Musze poczekac do weekendu, bo w srodku tygodnia po pracy nie wyrabiam sie z umyciem, maska i naturalnym wyschnieciem włosow...
napalilam sie na spray Balea, masz do niego dojscie?
włosy 2 dni po myciu dzisiaj końcówki reanimowałam psikaczem z wody, żelu artiste i rycynowej ziai (tylko końcówki bo spinałam klamrą w koczek).

i nie jest jakos piekielnie drogi chyba 5-6 euro

Syrenko? Eloe??

nienawidzę klimatyzacji ...
Dobrze, że wracaja korkociągi 
mam na mysli ze obcielas sporo tak jak i ja, i mozemy teraz tylko dbac i nawilzac, czekac az odrosna i odzyskaja skret
wkrótce minie. Nie ustawaj w wysiłkach, a potem będzie już tylko coraz lepiej