|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
witajcie
moich "przygód" ciąg dalszy. byłam dziś na pobieraniu krwi i na glukozie. 75g babka rozrobiła mi ją z cytryną ale w ciepłej wodzie a tu nagle widziałam już "kaplicę" tak mnie zatkało że oddechu nie mogłam złapać . ani nosem, ani ustami. jakiś facet pobiegł po pielęgniarkę, ale w tym czasie zdążyłam już wrócić do żywych. straszne to było...i przez te moje przygody, omdlęcie i teraz to dopadł mnie jakiś dół. mam już wszystkiego serdecznie dość. a gdzie tu październik??
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
zuziczka a ja się właśnie zastanawiałam gdzie ty się podziewasz? Oj jak ja ci zazdroszczę tych zakupów, to niestety smutny fakt że u nas w Polandzie te niezbędne rzeczy codziennego użytku są droższe
Ja też jak jeżdżę do danii to przywożę pół samochodu chemii i spożywki. A na to rozwarcie uważaj, chociaż już za 4 tyg. dzidziol będzie donoszony....w razie czego.Pomi ja zrobiłam tak jak szczęśliwa, najpierw wybrałam szpital, ważne dla mnie było żeby neinatologia była i oddział intensywnej terapii dla mnie. Ale sama na to nie wpadłam tylko moja neurolog mi to zasugerowała. A potem szukałam lekarza. Ja na twoim miejscu zrobiłabym tak...jeśli cc to szpital A, bo tam jest twój lekarz, jeśli sn to szpital B, ale z pod ziemi zdobyłabym namiary na jakąś położną z tamtąd i bym się wcześniej z nią umówiła. Kasienko to ty o tej wysypce pisałaś? JAk przypomina ona taką jakby kaszkę mannę i trochę sęwdzi to prawdopodobnie reakcja organizmu po tych upałach. Moja siostra właśnie wróciła od lekarza bo ncoś takiego miała i lekarka powiedziała ze teraz b.dużo ludzi to ma,ale dla spokoju ducha skocz do internisty. asia-23 ja mam podobnie, już nigdzie nie wychodzę bo mdleję, no dobra omdlewam, mam tylko nadzieję że po ciąży przejdzie mi to.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-07-26 o 15:10 |
|
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miłego spotkania dziewczyny
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
He he he racja
Ok, ja idę w dżinsach - także czarna kobieta w dżinsach, w ciąży i niezbyt wielka to ja
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Ja też będe na pewno A myśle że po brzuszkach się poznamy
Ale chyba tylko we 3 będziemy do zobaczenia za godzinkę
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz po wizycie i juz wsio wiem
szyjke mam skrocona ale tragedi nie ma uffff.. a to ze czuje tak nisko dziecko to niestety nie glowka i lekarz twierdzi ze watpliwe szanse czy juz to zrobi.... twierdzi ze jest juz duze scisniete i mam za malo wod by sie moglo obrocic chodz cuda sie zdarzaja...wiec czeka mnie w 90% cesarka ...... do tego jest male 1200 ale corka urodzila sie 2,5 wiec tu tez bedzie male dziecko, jedyne co mam jakies badanie za mc zrobic nie pamietam dokladnie nazwy jakis plynow czy cos bo z alicja mialam niewydolne lozysko i mozliwe ze tu bedzie tak samo i trzeba to sprawdzic bo wtedy nie beda czekac na akcje porodowa do konca tylko jak juz lozysko bedzie kiepskie to tnac beda echhhhh musze sie nastawic psychicznie bo w ogole nie bralam pod uwage cesarki boje sie tego bolu po i ze nie bede mogla sie sprawnie poruszac itp jakos tak cesarka mnie przeraza no ale jak mus to musdajcie znac dziewczyny jak po spotkaniu
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-26 o 17:19 |
|
|
|
#459 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę pozazdrościć Cytat:
![]() Cytat:
i dzięki za linki, na pewno się przydadzą Cytat:
licze po cichu na paczuszkę od kuzynki z Anglii, która rodziła pół roku temu chłopczyka, ale do tej pory nic nie proponowała.. A ja sama bym nie poprosiła zresztą w tej chwili już wszystko mam Cytat:
Dagmara bardzo mi się podoba Co do używanych ubranek- to zamówiłam kilka zestawów z allegro i jestem super zadowolona, bo stan jest super a wyglądem biją wiele nówek ze sklepu na łeb . Większość jednak mam nowych W przyszłości będę więcej zamawiać używanych Pomidora wybrałabym szpital B, ale chętnie poszukałabym opinii na temat personelu i zwyczajów w tym szpitalu udanego spotkania, Krakowianki ![]() ![]()
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan A ja dziś miałam okazję zaadoptować kotka...
Chodził taki biedny brudny maleńki po trawniku, ale nie mogę wziąć, bo kiedyś Tż miał alergię i dopóki nie sprawdzimy to nie ma szans na kotka ...NIKaP-n i martucha84 Ja wczoraj miałam po raz drugi skurcze, co kilka minut, nie wiem, może to już przepowiadające? Ale ja nie chcę przed Wami mszu Ja to dopiero jestem wyrodna matka, bo jak mi sprawia ból wbijąjąc się pod żebra to pcham z całej siły, ale ona ani myśli drgnąć Ale ona się nie chce przesuwać ...Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Gdybym była na Twoim miejscu to nie obyłoby się bez rękoczynów ![]() Pomidora Ja bym wybrała Chełmżę, słyszałam dobre opinie o tej porodówce Ja Cię świetnie rozumiem, też łazienka jest dla mnie bardzo ważna.Dziś już Tż czuje się dobrze, odbija mu, czyli zdrowy jest ![]() Szczęśliwa Jeśli coś się dzieje Twejmu dziecku po porodzie to ZAWSZE zabierają Cię razem z dzieckiem. Mam łóżeczko i wózek w końcu Łóżeczko trzeba jeszcze złożyć i Tż dziś to zrobi A wózek mam Coneco V3 w pięknym zielonym kolorze Śniło mi się dziś, że Tż mnie zostawił ... Nie wiem, skąd mi się te sny biorą, ale jak się obudziłam w nocy i zobaczyłam, że śpi koło mnie i że to był tylko sen to aż mi łzy poleciały z radości I już go do rana nie puściłam
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Najważniejsze,ze z córuchną wszystko ok i z szyjką tragedii nie ma ja sobie powtarzam codziennie że jeszcze tylko 8 tygodni
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Ło matuś ile nadrabiania ![]() Około dwóch tygodni mnie nie było i tyle naskrobane że szok ![]() Właśnie wczoraj wieczorkiem wróciłam do mojego mężusia i Kobitki przestrzegam nie zostawiajcie swoich mężów samych w domach bo mieszkania nie poznacie jak wrócicie....no chyba że tylko ja tak mam ![]() Nie dość że troszkę brudno to przemeblowanie zrobione tak że jedna strona komody się nie otwiera bo nie ma jak(miejsca nie ma) Chciał dobrze, podziwiam jego wenę twórczą.Idę dalej czytać ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo Wam dziekuję za podniesienie mnie na duchu, bo juz calkiem zgupialam z tym przepychaniem!
Ja dzis po prawie, dwóch miesiacach byłam na wizycie u mojego "kochanego" ginekologa .... dzis tylko zdołowało mnie jedno... ile przytyłam juz ....!!!! Acha, byłam dzis w na oddziale połozniczym... kolezanka mojego męza mnie zabrała... jak weszlam i uslyszalam płacz noworodka to myslalam, ze sie rozbecze ... a ja naprawde nie naleze do osob łatwo sie wzruszajacych...chyba dotarło do mnie, ze za miesiac i troche bede tam lezec ze swoją Nadia ![]()
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ray, ale ty masz jeszcze sporo czasu |
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Szczęśliwa, dziwnie musi być tak pakować wszystkie rzeczy i się "wynosić".
Klarissa, super, że teściowa wyraża chęć zakupu wózka Pomidora, nie będę oryginalna - wybrałabym szpital B Na lekarza nie masz co liczyć. Będzie albo i nie. Wystarczy, że będzie robił w tym czasie cesarkę i klops NIKaP-n, ja tam o paznokciach wiedziałam ![]() Ray, super, że doczekałaś się w końcu pomocy Szkoda, że mała się nie przekręciła. Ale cc ma też swoje plusy. Zuziczka, fajnie, że zakupy udane. asia-23, współczuję takiej glukozy...bordowa, ach te alergie... Mój wózek też dziś przyszedł... do sklepu. Jutro idziemy odebrać , tylko że Mustang (większe koła przednie).mszu, z takiego powodu możesz płakać (ze wzruszenia oczywiście) ![]() Oto moja sunia
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
ycnan............ jjjjeeeeeeeeeeeejuuuuuuuu uuu,
jaka piękna! też taka chce....
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Ycnan jaki kochany psinek
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Ycnan śliczna ta Twoja psica
Słodziak I jezeli dziś świętujesz to wszystkiego najlepszego!!!W ogóle to wszystkim Aniom wszystkiego najlepszego ![]() Pomidora - ja wybrałabym szpital B ze względu na warunki. W przypadku porodu i jeżeli nie ma operacji, tak naprawdę całą robotę odwalają położne. Lekarza możesz nawet nie zobaczyć, poza tym stare szpitale lubią bakterie... A ja dzisiaj przebiegałam cały dzień. Zaczęło się dziwnie, mój mąż po raz pierwszy w życiu zapomniał, że mam imieniny... Dopiero widok mojego taty z ogromnym bukietem kwiatów uprzytomnił mu, że chyba coś jest nie tak. Jest zapracowany, wiem... ale mimo wszystko jakoś dziwnie mi się zrobiło. A potem wywołali mnie do pracy, poszło o pierdołę (jak zwykle). Nie rozumiem jednego - jeżeli miałybyście szansę dostać dodatkową kasę dla pracowników (dofinansowanie 85%) to czy nie próbowałybyście zmotywować ludzi, nagrodzić, tym bardziej, że zabawa przy projektach unijnych (inwestycyjnych) oznacza naprawdę czasami szaleńczą jazdę, o biurokracji, procedurach itd nie wspomnę? A tu pilnowanie każdej złotówki i dbanie żeby pan X czasami nie zarobił więcej niż pani Y...Ech...A przed chwilką miałam wizytę pani od projektowania wnęk. Spojrzała na mój brzuch (wiem, jest duży ) i spytała -oooo chyba rodzi pani na dniach? Nie.... to jeszcze dwa miesiące ![]() No i mam 5 małych rozstępów po jednej stronie brzucha i 4 po drugiej (poniżej pępka), smarowanie nie pomogło
|
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
Cudo poprostu
astorianko ty mnie tu rozstępami nie stresuj bo mnie od kilku dni tak skóra na brzuchu swędzi od czasu do czasu,mam nadzieję,ze to nie rozstępy szykują się do wyjścia
|
#470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak czy siak, dobrze jeśli pomagają mamie ![]() Może się jednak jeszcze przekręci? Ma sporo czasu a dzieciaczki są bardzo sprytne. Słodki psiak ![]() Cytat:
Okropnie to wygląda, w dolnej części brzucha są bardzo ciemne, powyżej pępka delikatniejsze.
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Astorianka, Szczesliwa...O kurcze dziewczyny... niefajnie ... a moze wyprobujecie MUSTELLE, ja naleze do osob ze sklonnosciami do rostepow, jak dojrzewałam i rosłam to porobily mi sie na piersiach, i na biodrach, dzis juz ich prawie nie widac, ale ja wiem ze są.... wtedy nawet nie wiedziałam, ze takie cos sie rozstepami nazywa.Teraz praktycznie od poczatku ciazy uzywam MUSTELLI i poki co ani sladu... z tego co przeczytalam na opakowaniu, to działa ona tez w jakis sposob na rozstepy kotre sie pojawily... ale niestety o tym nic nie moge powiedziec....
|
|
#472 |
|
BAN stały
|
ycnan piękny
![]() bordowa ja już dzisiaj stale do kibelka biegam, bo mam wrażenie, że coś mi tam leci, mały bardzo się rusza i spina brzuszek... skurcze są już powoli bolesne i powoli zaczynam chcieć, żeby się rozwiązało ![]() Szczęśliwa u nas w szpitalu położne sa przemiłe dla wszystkich, same przychodzą i pytają, czy coś trzeba, czy pomóc, szok. To tez wpłynęło na mój wybór (tam leżałam wtedy w 16tc i miałam okazję poznać ich zwyczaje). W tym drugim, są same znajomości i i tak wszyscy na Ciebie warczą. Sami znajomi znajomych, a już się utwierdziłam w przekonaniu, że czasem lepiej być po prostu nieznajomym Co do opieki nad dzieckiem w tym szpitalu, w którym rodzimy- możesz się sama zajmować dzieckiem- licząc na pomoc położnych, a jak nie masz siły to położne same się dzidzią zajmują. W tym drugim, nawet po cesarce jesteś zdana na siebie, mają Cię głęboko... Szwy nie szwy- wstajesz i zasuwasz.Ciekawe jak spotkanko? ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Właśnie Mustella była w promocji w Superpharm. Astorianko nie martw się, taki dzień widocznie Cię dopadł. Jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
szczesliwa oj chcialabym zeby sie przekrecila ale lekarka na moje slowa " a moze jeszcze sie przekreci" powiedziala ze moze ale watpi bo jest bardzo scisnieta i mam za malo wod by dalo to rade bo obrot musi o 180 stopni zrobic echhhh no nic...
cellaris no trzeba dac rade mnie sam zabieg cesarki nie przeraza tylko wiesz to po bo jak sie nasluchalam o cewnikach jakis kurcze bolach tej rany itp to mnie skreca.... po sn wstalam jak od dentysty i w ogole to po cc dluzej sie lezy w szpitalu??? napiszcie mi jak to wyglada po cc... bo ja sie tym nie interesowalam...jak to jest z karmieniem po cc i w ogole chodzeniem, robieniem czego kolwiek i gdzie to sie lezy potem jakas inna sala jest czy jak? ycnan slodziuchny piesek ![]() ja sie troche zaczelam martwic jakies czarnowidztwo mi sie wlaczylo, bo moja dzidzia mala wage ma 1200 :/ w 30 tyg. i boje sie ze znow to glupie lozysko niewydolne jest chyba za mc to zaplace i pojde prywatnie na porzadne usg z tymi przeplywami itp... i chyba kupie sobie witaminy w sumie duzo jem owocow i warzyw ale jak lozysko malowydolne to wieksza procja witamin wskazana bo i tak wszystko niedochodzi do dzidzi :/ ja roztepy mialam w pierwszej ciazy a w drugiej nie mam poki co ... smaruje sie tym balsamem z rossmana
|
#474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Mój maluch w 31tc ważył jakieś 1700g i lekarz mówił, że to normalna waga
|
||
|
|
|
#475 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zuziczka Gratuluję udanych zakupów no i wózka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Takie małe zwierzaczki zawsze mnie rozczulają i to spojrzenie ![]() To teraz się pochwalę, ze wybraliśmy i zamówiliśmy wózek. Stanęło na Q12 w kolorze niebieskim. Jeszcze wpłacając zaliczkę miałam wątpliwości, ale jednak wielkość gondoli (i to, ze można ją złożyć do pozycji siedzącej) zadecydowało. Wózek generalnie jest wielki, duża jest odległość między przednimi i tylnymi kółkami, póki jest gondola to ok, ale potem będzie z niego duuuża spacerówka. Ale w końcu jestem duża baba to wózek mam duży Czas oczekiwania od tygodnia do miesiąca. Wybrany kolor był na miejscu, ale chcieliśmy taki zupełnie nowy, bo ten w sklepie już był macany i miał porysowane "alusy".
|
|
#476 |
|
BAN stały
|
Zuzi no nareszcie jesteś
![]() Super, że Ci się udalo takie zakupki zrobić Ja też Penaten kupiłam, brakuje mi tylko oliwki. W razie czego będę się uśmiechać jak będziesz na zakupy do Niemców jeździła ![]() ninaad wszystkiego, co najlepsze, a w szczególności szybkiego i bezbolesnego rozwiązania, o czasie oczywiście i zdrówka dla Ciem i Dzieciątka![]() daj ciasta... Ja dziś rożki pożarłam ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- abz ja do Krzysia się nie przekonam ![]() Nie podoba mi się w tym imieniu jedno: albo jest Krzychu (tak ordynarnie), albo Krzysztof (oficjalnie) albo Krzysiek (tak niepoważnie). A tak serio, po prostu mi się kojarzy ![]() sorry za prywatę |
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wogóle nie maluję paznokci (u rąk tylko od wielkiego święta), nie lubię lakierów... A co do biżuterii u nas w szpitalu też rozcinają obrączkę i pierścionki, jeśli nie chcą zejść... Dlatego ja swojej już nie noszę jakiś czas....
jaka słodddkaaaaa!!! Cytat:
![]() Zapomniałam, że to dziś imieniny Anny.. Tobie Astorianko i wszystkim innym solenizantkom życzę wszystkiego naj i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania!!!---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Byłam w Biedronce, kupiłam ostatnią Lovelę (kolor), mam już w domu do białego, wiec na początek wystarczy... Potem przerzucam się na Vizir Sensitive. Kupiłam też 2 fioletowe koszyki (z tych 2szt za 24,99zł) - będą na jakieś pierdoły dziecka ![]() ------- wklejam też dowcip, który podesłała mi koleżanka: Dziewczyna się pyta: - czy można jeść grzyby w ciąży? pada odpowiedź: - Nigdy w życiu nie jadłam grzyba w ciąży.. nie wiedziałam, że one w ogóle zachodzą w ciążę.
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-07-26 o 20:27 |
|
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Wszystkiego najlepszego świętującym dziś Aniom co do rozstepów to na brzuszku odpukać nie mam zadnego ale piersi mam jak śłońca poorane calutkie biust mi urósł z 75B na 75 E i smarowanie nic nie dałoPomidora gdybym miała taki wybór to tez zdecydowałabym sie na wersję B. W szpitalu w którym zamierzam rodzic niestety ani ZZO ani super opieki a do tego wygląd porodówki to jakby cofnąc sie w czasy PRL-u ale mój lekarz tam pracuje, może będę tam miała położna i kuzynka jest pielęgniarką na innym oddziale ale to już coś - przynajmniej ja wpuszczą na po porodzie bo nawet mężów nie wpuszczają Od piatku byliśmy u teściow .Przyjechała do nich na wakacje z Anglii siostra Tż z synkami(3 i 1,5 roczku). Dzisiaj mam takie zakwasy od biegania za nimia jak po siłowni Maluszki przecudoneNam sie dostały od niej 2 pudła ciuszków - większość chłopczykowych także trzeba będzie poprzebierać żeby Zosia nie chodziła w samochodzikach i traktorkach ![]() Dzisiaj miałam egzamin i się pochwale- zdałam na 5
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Ale miało być nas więcej chyba?? halo Krakowianki

babka rozrobiła mi ją z cytryną ale w ciepłej wodzie
a tu nagle widziałam już "kaplicę" tak mnie zatkało że oddechu nie mogłam złapać . ani nosem, ani ustami. jakiś facet pobiegł po pielęgniarkę, ale w tym czasie zdążyłam już wrócić do żywych. straszne to było...
Ja też jak jeżdżę do danii to przywożę pół samochodu chemii i spożywki. A na to rozwarcie uważaj, chociaż już za 4 tyg. dzidziol będzie donoszony....w razie czego.

naprawdę pozazdrościć 
i dzięki za linki, na pewno się przydadzą
licze po cichu na paczuszkę od kuzynki z Anglii, która rodziła pół roku temu chłopczyka, ale do tej pory nic nie proponowała.. A ja sama bym nie poprosiła

... a ja naprawde nie naleze do osob łatwo sie wzruszajacych...chyba dotarło do mnie, ze za miesiac i troche bede tam lezec ze swoją Nadia
Ale trudno, mam nadzieje, ze nie spuchne, ale na wszelki wypadek zdejme. dzieki