|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#22261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
A nie chcę teraz farbować bo ... nie krzyczeć-mam taki kaprys choć wątpię, że długo wytrzymam. ( farbą robiłam ponad rok temu)---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
choć jak wyschły to coś tam jeszcze znalazłam we włosach![]() ale ja ogólnie miewam zdolności do niewypłukiwanie do końca choć teraz bardzo długo mi się to nie zdażyło. Kiedyś źle wypłukałam farbę i jeszcze na drugi dzień miałam strupy z farby we włosach
|
|
#22262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie paraduje z pielucha na glowie po miescie (jeszcze... ) a ze mieszkam sama wiec nikt mnie nie oglada ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ja to zrobie z checia ![]() co do avocado- nie polecam (to samo dotyczy banana) ciezko wyplukac
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-27 o 13:47 |
|
|
|
|
#22263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie sprawdził się w duecie joanna z lnem b/s i balsam nivea do farbowanych b/s [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20947480]mhm, przegapilam Twoj wpis ![]() ale roznica pomiedzy tymi a poprzednimi fotkami ![]() za pielegnacjeladne i zadbane masz kudelki pierwsza fotka Twojego pierwszego dziennikowego wpisu przypomina mojego puchacza z poczatku tego roku ![]() [/QUOTE] dziękuję ![]() mój puchacz na szczęście odszedł w niepamięć już kilka lat temu, nie rozumiem dlaczego wcześniej nie zauważyłam, że coś jest z nimi nie tak....
|
|
|
|
|
#22264 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
podobnie zakrętasek na grzywce Yasmin możliwe, że balsam zareagował z keratyną. Poza tym on po jakimś czasie zaczyna się dziwnie zachowywać. Przedobrzyć jest łatwo , ale z czasem sama się nauczysz, ile dokładnie potrzeba czasu na Twoją stylizację.Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo dłuższe ręcznikowanie. Cytat:
)A ja Cię zrozumiałam, ze one własnie najlepiej Ci służyły ![]() Cytat:
Madamoiselle warto poczytać FAQ - znajdziesz tam większość odpowiedzi na swoje pytania. Cytat:
a'la Lihmal ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#22265 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#22266 | ||
|
|
Mhm_ Twoje włosy przypominają mi moje
Nieposłuszeństwo na 102 Tu lok, tam korkociąg, tam fala - sama radość Cięcie się przyda - podkreśli loki.Ale bardzo Ci urosły Cytat:
Cytat:
![]() Swego czasu farbowałam szamponetką i efekt był lepszy niż po farbie (w sensie braku zniszczeń). Konkretnie szamponetka Mariona poszła w ruch.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-07-27 o 14:42 |
||
|
|
|
#22267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj gotuję bo jakoś nie uśmiecha mi sie chodzić z tasaczkiem w głowie
w głowie to jeszcze pół biedy ale we włosach oj nieCytat:
|
|
#22268 | |
|
|
Cytat:
Też już zatęskniłam za lnem... Kto wie... może wyczaruję sobie emulsję humektantową. W końcu nie ma upałów i można znów się bawić w kuchni Tylko kota nadal brak
|
|
#22269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jeśli chcesz Kota to moja psiapsióła odstąpi swojego Ahmeda - uwaga zostawia ładunki
|
|
#22270 |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20958349]pieluszki
nie paraduje z pielucha na glowie po miescie (jeszcze... ) a ze mieszkam sama wiec nikt mnie nie oglada ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ja to zrobie z checia ![]() co do avocado- nie polecam (to samo dotyczy banana) ciezko wyplukac [/QUOTE]Dziękuję Tobie, jak i Eloe, za motywacyjnego tasaczka ![]() Mieszkasz sama-ale zazdroszczę ![]() Inforumuję, że właśnie sprawdziłam i na doz-ie znów jest dostępny żel aloesowy z Gorvity
|
|
|
|
#22271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważacie , że powinnam uciąć je na prosto? Żeby tych ostatnich loczków nie było? Cytat:
![]() Gdybym nie nałożyła nic, to bardziej by się puszyły, kiedyś używałam jedwabiu do włosów i wtedy były właśnie takie o jakich mówisz-duuuże objętościowo.
|
|
|
#22272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też niedawno wyglądały podobnie do twoich że ta dolna warstwa była cieńsza i "prześwitywała" ale odrosły trochę i jest ok podetnij jakieś 5 cm i będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() spróbuj oleju kokosowego zamiast jedwabiu do wykończenia fryzury (kilka kropelek rozetrzeć na suchych lub mokrych włosach)
|
|
#22273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#22274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kremowych szamponow - mi tez one zawsze najbatdziej sluzyly ![]() dziewczyny - przeterminowala mi sie keratyna wlasnie zauwazylam, ze byla do czerwca, ale trzymalam ja non stop w lodowce, wytracil sie osad. mozna uzywac czy wywalic?
|
|
|
|
|
#22275 |
|
Zadomowienie
|
Pinsleepe Nie wiem, jakie są proporcje w tej masce - autorka nic na ten temat nie pisze. Podejrzewam że bazą jest odżywka (lub majonez), awokado - pewnie ma być całe dodane, a reszta według uznania.
Co do problemów ze zmywaniem awokado, to myślę, że takiego potraktowanego blenderem nie będzie się trudno pozbyć z włosów. Pamiętam, jak było mi ciężko wypłukać banana z maski, którego tylko rozgniotłam widelcem. Natomiast msk3 (jeśli dobrze pamiętam) użyła blendera do maski z bananem i nie miała problemów z usunięciem go z włosów. Ja mam ochotę na maskę z jabłkami, bo mam ich pod dostatkiem. Trudno jest znaleźć jakiekolwiek informacje o stosowaniu jabłek na włosy (poza octem jabłkowym oczywiście). Jedynie to znalazłam: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...zes,t1283.html A tu jest poprawny link do artykułu na temat produkcji ekstraktu z jabłek: http://www.pttz.org/zyw/wyd/czas/200...14_Kosmala.pdf Nie bardzo mi się podoba ten sposób produkcji, bo jeśli dobrze zrozumiałam, to dodaje się do skórki z jabłka etanolu. Ja raczej myślałam o tym, że zmiksować blenderem jabłka z miodem
|
|
|
|
#22276 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22277 | |
|
Zakorzenienie
|
grzywka jest najladniejsza, kreci sie bez niczego sama
Cytat:
nie zdecydowalam sie ciac super krotko bo jak pisalam zle sie czuje w takich, dlatego obcielam najbardziej krotko akceptowalnie, ale i tak jest sporo do obciecia jeszcze, te zniszczone nie chca wspolpracowac, najbardziej zniszczona byla gora wiec ona zostalala najbardziej obciachana, dol jest za ucho
|
|
#22278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i malutkie minusy ![]() kurcze... mam nadzieje ze zadna baba z poczty sie nie zainteresowala seksi czepkiem
|
|
|
|
|
#22279 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorku, a mi sie bardzo podoba Twoja nowa fryzura
![]() Smerf, tekst endo hardkorem..... próbowałam wczoraj dulgona z oliwką do mycia. mam pewne podejrzenia, że dzisiejsze smęty obciążone to jego sprawka, ale... muszę mu oddać honor, bo włosy są mega miękkie i śliskie w dotyku.
|
#22280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() aa- znalazlam
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-27 o 19:26 |
|
|
|
|
#22281 |
|
Rozeznanie
|
właściwie to się zastanawiam, czy to możliwe, że odżywka do mycia obciążyła...
![]() ostatnio miałam problem z przesuszonymi włosami, nie dramatycznie, ale były niefajne. po tym wczorajszym myci jak ręką odjął, ale wyglądałam.... trochę dwuwymiarowo
|
#22282 | |
|
Konto usunięte
|
a czy zel lniany jest humektantem, amolientem, czy ani jednym ani drugim
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#22283 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym troszkę podcięła, bo te końcówki takie rzadkie się wydają. Cytat:
Zawsze możesz jeszcze napisać do sklepu, w którym kupiłaś i upewnić się. Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20967643]a czy zel lniany jest humektantem, amolientem, czy ani jednym ani drugim [/QUOTE]Ja bym stawiała na emolient, bo z tego, co wiem, jego działanie opiera się na kwasach tłuszczowych. Ale pewna nie jestem. W sumie ciekawe pytanie ![]() Małgosiu, fajnie, że wróciłaś Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-07-27 o 20:01 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#22284 |
|
Konto usunięte
|
Malgosiu, widzialam Twoja dzisiejsza maske: jablko+marchew+miod
szkoda ze nie dodalas smietanki
|
|
|
|
#22285 |
|
Rozeznanie
|
emolientem raczej nie, kojarzy mi się bardziej z nawilżaczem.
zobaczymy co włosy powiedzą jutro.... użyłam dziś próbek lavery - szamponu pomarańczowego i muszę stwierdzić, że 'delikatne' szampony bardziej plącza mi włosy niż te ze slesem. odżywka pomogła i zapach boski, ale przeczesywanie włosów palcami było koszmarem, nie znosze tego uczucia
|
#22286 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ostatnio pojawił się temat mieszania ze sobą odżywek do włosów.
Znalazłam ciekawy artykuł na temat miksowania ze sobą różnych kosmetyków do włosów, jeśli ktoś jest zainteresowany - jest w tłumaczeniach zagranicznych artykułów
|
|
|
|
#22287 |
|
Zadomowienie
|
Eloe77, jumaatt
Brakowało mi Was Mam nadzieję, że już więcej się taka sytuacja nie zdarzy ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20967925]Malgosiu, widzialam Twoja dzisiejsza maske: jablko+marchew+miod szkoda ze nie dodalas smietanki [/QUOTE]Mogłam dać mleko, ale nie chciałam, bo ostatnio zupełnie nie sprawdził się na moich włosach jogurt naturalny. Także myślę, że jeżeli włosy potrzebują protein, to raczej nie tych z przetworów mlecznych. Teraz czekam na efekty maski, ale myślę, że będzie dobrze ![]() Wiedziałyście, że protein można włosom dostarczyć z żelatyny? Już sobie robiłam taką mieszankę, ale nie potrafiłam jej położyć na włosy, bo to była żelatyna z przyprawami (tylko taką miałam w domu). Zapach taki że
|
|
|
|
#22288 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#22289 | |
|
Rozeznanie
|
Moja mama do dziś ma pantene pro-v 2w1 i czasami go używałam (chociaż zawsze z odżywką, chyba od 10 r. ż. stosuję jakieś i dziękuję mamie za dość wczesne uświadomienie
) a on pewnie dużo różnych rzeczy w sobie ma, więc nie plątał mi włosów. A ostatnio wsadziłam mordkę do jajecznego Joanny i ale na szamponach średnio się znam bo z 2 lata, jeśli nie 3 nawet, myję odżywkami.Cytat:
a szukałam alternatywy dla normalnej farby, miałam mały odrost i trochę wyblakłe włosy wtedy. A szkoda.ech, kuchareczka mnie dla siebie samej nie chce się gotować ale jak już wchodzę do kuchni to też żel, krówki, ciasto, ciasteczka... robię wszystko po kolei a potem kombinuję, komu to oddać malgosia86, jestem pod wrażeniem Twoich eksperymentów ostatnio myślałam nad zakupem jakiegoś blendera a dodatkowo wizja konstruowania wymyślnych maseczek... chyba jednak go kupię
|
|
|
|
|
#22290 | ||||||
|
Raczkowanie
|
fajnie
Cytat:
apetyczna, uwielbiam awokado w sałatce, może spróbuje na włoski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na dowód zdjęcia z poranka wiem, że włosom do ideału brakuje dużo, ale i tak podobają mi się nie ma dziś bałaganu, skręt bardziej widoczny i co najciekawsze kręcą się od samej góry na pierwszym zdjęciu te krótkie nijakie włosy to moja prawie prosta grzywka chociaż jakiś lok tam się dziś pojawiłCytat:
chciałam Was jeszcze zapytać o to ciachanie... otóż ostatni raz jak byłam u fryzjera to chłopak który mnie obcinał brał pasma włosów i skręcał je wokół własnej osi a potem tak jakby strzępił końcówki. Jak ja mam teraz je sama podciąć, w ten sam sposób? Cytat:
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-27 o 22:39 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

choć wątpię, że długo wytrzymam. ( farbą robiłam ponad rok temu)
choć jak wyschły to coś tam jeszcze znalazłam we włosach

za pielegnacje
podobnie zakrętasek na grzywce
, ale z czasem sama się nauczysz, ile dokładnie potrzeba czasu na Twoją stylizację.

zeby one tak mowic umialy, wreszcie wyszeptalyby tajemnice co lubia a czego nie, ale byloby latwiej